Dodaj do ulubionych

Mazury z dzieckiem-poradźcie

15.06.12, 09:55
Witajcie,

Przeszukałam forum, poczytałam o Mazurach i chciałabym wybrać się (po raz pierwszy) w te piękne okolice.
Zrezygnowałam z wakacji w Turcji, bo rodzina nie przeżyje ponoć tych upałów :-((( i chyba wybierzemy się na Mazury.
Proszę o radę, w jakie fajne miejsce mogłabym uderzyć, gdzie będą atrakcje dla 6 -latki, dobre jedzenie na miejscu zamieszkania i możliwość wypożyczenia kajaków, łódki, etc....:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 11:51
      Zapraszam w dniach od 25.06.2012 do 14.07.2012 do domku nad jeziorem na Mazury
      w okolicach Olecka nad jeziora i Puszczę Borecką. Dom na posesji ogrodzonej z należytym wyposażeniem. Zapraszam. Proszę o kontakt janrut@op.pl lub 508 942 948.
      Zainteresowanym prześlę zdjęcia z oferowanego obiektu
    • nieznajomy112 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 25.06.12, 17:00
      Polecam domki na działkach za jednostką wojskową w Giżycku. Domki bardzo fajne, każdy ogrodzony, drewniane lub murowane, zadbane. Jest wspólna linia brzegowa, miejsce na grilla, i do gry w piłkę, rower wodny. Po za tym dużo zieleni, ciszy i spokoju. Blisko przystań i bar. A i do centrum do miasta też nie daleko
      • Gość: eDom Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.13, 16:01
        Polecamy miejscowości takie jak Węgorzewo i Mrągowo. To naprawdę ciekawe miejscowości turystyczne na Mazurach, gdzie znajdą Państwo liczne atrakcje zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Nie brakuje też dobrych knajp i restauracji :).
        • Gość: zygmunt Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 10:34
          polecam bajkowy zakątek w guzowym piecu jeśli chcecie się dobrze bawić z dzieciakami - bajkowy-zakatek.pl - mnóstwo atrakcji, jeździmy tam 3 rok z rzędu, dzieciaki nie chcą po prostu wyjeżdzać.:)
          • Gość: zygmunt Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 10:35
            bajkowy-zakatek.pl
    • kijek8 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 26.06.12, 13:15
      Mikołajki powinny być idealne na wypoczynek z dzieckiem. Polecam Hotel Gołębiewski.
    • Gość: mani Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.152.134.16.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.06.12, 12:06
      a ja polecam Lesniczówkę Jednorożec
      konie inne zwierzaki łodzie kajaki wokół las brak sąsiedztwa :)
      www.lesniczowka.mazury.pl
    • Gość: Szczytno Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.183.253.133.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.06.12, 22:20
      Serdecznie zapraszamy do nas :
      www.enoclegi.net.pl/noclegi/404.1.mazury-mieszkanie-na-wakacje
    • aaa11144 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 02.07.12, 16:13
      witam, ja pociłabym Giżycko, jest tam zjeżdżalnia, obrotowy most, wesołe miasteczko, twierdza Boyen, ładna plaża, poza tym jest to fajne miejsce wypadowe. Warto zrobić sobie wycieczkę do Mrągowa (Mrągoville) tam jest przygotowane miasteczko na wzór dzikiego zachodu (są wigwamy, zwierzęta, karczma-proponuję poszukać o tym coś więcej bo my byliśmy 3 lata temu więc nie wiem jak to teraz wygląda a coś mi się obiło o uszy, że jakieś zmiany tam nastąpiły). Myślę, że warto też pojechać na jakiś zamek. W sezonie oprócz zwiedzania są różne wystawy pokazujące jak kiedyś żyli ludzie (poprzebierani ludzie posługują się dawnymi narzędziami, szyją, gotują itd.), warto zobaczyć Reszel. Polecam Galindię (zwłaszcza dzieciakom będzie się podobać), Wilczy Szaniec pewnie mniej się będzie dzieciom podobać, można podjechać do Świętej Lipki. Koniecznie się wybierzcie do parku dzikich zwierząt w Kadzidłowie. Jeśli chodzi o kajaki to można spłynąć Krutynią (bezpiecznie i płytko) lub popływać po prostu po jeziorze.
      Mikołajki też są ładne, super promenada, dużo knajpek. Poczytałabym więcej o Giżycku i Mikołajkach. Pozdrawiam
      • kijek8 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 04.07.12, 10:16
        Tak Giżycko też jest bardzo ładną miejscowością. Sporo atrakcji dla dzieciaczków, tak więc na pewno każdy, mały i duży, znajdzie coś dla siebie.
      • kowa_lik Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 04.06.13, 12:13
        W twierdzy Boyen to nawet nocowałam. jest tam schronisko młodzieżowe, pokoje mało przytulne, zimne, ale na 1-2 noclegi (objeżdżaliśmy Mazury rowerami), w sam raz.
        • ibron74 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 04.06.13, 13:24
          Byliśmy w Hotelu Gołebiewski w Mikołajkach, dla dzieci mnóstwo atrakcji , ale nie każdemu odpowiada taka forma wypoczynku
          • kamyszek3 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 10.06.13, 09:12
            Do Gołębiowskiego warto wpaść na basen, ale wypoczywać to juź tam bym nie chciał. Moloch, moloch i jedzcze raz moloch.
    • Gość: PodroznikMichał Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.softservice.com.pl 06.06.13, 11:34
      Na wakacje z dzieckiem serdecznie polecam Hotel Podklasztorze. Co prawda to nie mazury jednak malownicza dolina Pilicy jest również atrakcyjna. Położenie nad zalewem Sulejowskim sprzyja aktywnemu spędzaniu czasu. Hotel jest doskonale przystosowany do wizyt z dziećmi. Serdecznie zapraszam!
    • Gość: bard Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.183.221.249.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.06.13, 21:29
      Leśniczówka Jednorożec
      www.lesniczowka.mazury.pl

lub Kolonia mazurska Mierki
      www.koloniamazurska.pl

bajkowe miejsca na polanie w lesie bez sąsiedztwa niedaleko jezior .konie łodzie rowery spływy
      Polecam
      • marianka8 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 11.06.13, 11:01
        Oj, Mazury są przepiękne. Objeżdżał ktoś Mazury rowerami?
        • bartbernik Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 08.08.13, 12:30
          My byliśmy rowerami z żoną i 5 letnim synem. Wycieczka była na dość krótkim dystansie. Plan był taki, że jechaliśmy z Olsztyna przez Warkały i Łuktę aż do Starych Jabłonek. Tam zostawaliśmy w Mazurskich Chatach (obok Hotelu Anders) przez cały weekend i potem powrót do Olsztyna. Piękna okolica w tych Starych Jabłonkach. Chaty pięknie położone, zadbane, obok plaża, las. Wypożyczyliśmy sobie łódkę na rejs po jeziorze. W hotelu mieliśmy zapewnione jedzenie, SPA dla żony, dużo fajnych aktywności dla naszego syna (zabawy, gry, konkursy, sport na świeżym powietrzu) w rówieśniczej grupie. Bardzo przyjemne miejsce, aż żal było wyjeżdżać.
    • Gość: Przyjazne Miejsca Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.bezprzewodowo.com 21.06.13, 18:32
      Zapraszamy na Przyjazne Miejsca. Z naszą pomocą znajdą Państwo wymarzone miejsce na wypoczynek w Polsce. Prezentujemy oferty wypoczynku na wsi, w górach, nad morzem. Gospodarstwa agroturystyczne, pensjonaty, hotele, ośrodki wypoczynkowe na terenie całej Polski. Zobaczcie co oferuje piękna polska wieś. Na www.przyjaznemiejsca.pl znajdą Państwo również obiekty, do których warto wybrać się z dziećmi lub czworonogiem.

Polecamy Pensjonat MARKO nieopodal Mrągowa. Tuż przy plaży, nad samym brzegiem jeziora. Na terenie obiektu plac zabaw. Smaczne jedzenie, przygotowywane z produktów ekologicznych.
      Zapraszam!
    • agro.kaszuby A może Kaszuby? 22.06.13, 00:41
      Zapraszam do spędzenia wakacji na Kaszubach nad jeziorem:
      wczasy.kaszuby.org/okolica.php
      Jezioro Jelenie -> 250 m,
      Własna plaża i kąpielisko nad jeziorem Jelenie -> 400 m
      Wypożyczalnia sprzętu wodnego (kajaki, rowery wodne, żaglówki, windsurfing) -> 500 m,
      Jazda konna, konie -> na miejscu,
      Organizacja spływów kajakowych dla gości -> na miejscu
    • Gość: Darek_38_38 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 25.06.13, 22:00
      Jeśli chodzi o kajaki, to ja polecam spływy kajakowe na Mazurach oraz przepiękny szlak Krutynia www.splywy.pl/krutynia/ na prawdę można wypocząć :) Pozdrawiam, Darek :)
    • annaphoto Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 06.07.13, 12:18
      Podbijam wątek.
      Szukam miejsca na wakacje z dziećmi na Mazurach ale koniecznie w okolicy bliższej Warszawy, poza tym zależy mi na:
      dostępie do jeziora bez żadnych dojazdów
      jakimś rozsądnym placu zabaw dla dzieci - w sensie coś więcej niż jedna zardzewiała karuzela i jedna huśtawka...
      możecie coś polecić?
      • horpyna4 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 06.07.13, 13:22
        A muszą być Mazury? Trochę bliżej jest Pojezierze Brodnickie (na przykład Bachotek), a w drugą stronę Zalew Sulejowski (m.in. Smardzewice).
      • Gość: leszek.antoniak@in Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 21:40
        wspanile miejsce Warchaly piekna plaza rowery wodne kajaki piekny domek z pomostem zapraszam od 18 sierpnia telefon 501395618
      • Gość: marenika Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.13, 14:15
        Na wypad z dzieciakami polecam wakacje nad jeziorem w Starych Jabłonkach! Byliśmy z dwójką naszych urwisów w lipcu. Dzieci w wieku 4 i 9 lat. Dominik jest starszy, więc raczej już nie chce bawić się z młodszą siostrą, dlatego ciężko nam było zorganizować wspólne wakacje tak, aby ani on ani ona się nie nudzili. Zdecydowaliśmy się na Hotel Anders, bo rok temu byliśmy tam w mazurskich chatach, ale bez specjalnego programu dla dzieci, w tym roku jak dzwoniliśmy się zapytać o ceny, pani powiedziała, że mają przygotowaną ofertę dla dzieciaków. Muszę powiedzieć, że nie zawiedliśmy się. Dzieci miały stałą opiekę animatorów, bawiły się w swoich grupach wiekowych. Miały różne gry, zabawy, konkursy, sport na świeżym powietrzu i różne kursy. Alicja był na kursie gotowania, a Dominik bawił się w poszukiwanie skarbów. Naprawdę świetnie zorganizowany czas. Polecam każdemu, kto nie chce wysyłać dzieci na kolonie, ale jednocześnie chce od nich ciutkę odpocząć w wakacje ;) Kiedy one były pod czujnym okiem animatorów my sobie pływaliśmy łódeczkę po jeziorze, relaksowaliśmy się na plaży i w SPA, a wieczorami wspólnie dawaliśmy czadu na kręglach :) Naprawdę polecam, świetne miejsce na wypad z rodzinką.
        • Gość: kikka Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.13, 19:13
          My w tym roku byliśmy całą rodziną w Mikołajkach. Mąż znalazł hotel na www.fajnewczasy.pl/noclegi/mikolajki/pensjonaty/30766 Spędziliśmy tam dwa tygodnie i żal było wracać do domu. Szkoda że praca trzyma nas w poznaniu, pewnie już dawno byśmy się tam przeprowadzili:)
      • lolarita Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 19.12.16, 23:18
        Polecam wszystkim Folwark Łękuk - nad samiutkim jeziorem. Film mówi sam za siebie: youtu.be/0muMeuXmDe0.
        Byłam rok temu latem i wracam na ferie zimowe. Najlepsze są animacje - można spokojnie zostawić dzieciaki i czmychnąć do SPA:)
    • zofia.123 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 08.11.13, 23:35
      Zdecydowanie Mikołajki :) Ja byłam z dziećmi i każdy z nas była zadowolony:) Co do noclegu to polecam ten hotelik:)
    • Gość: Patryk Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.cdma.centertel.pl 10.11.13, 14:31
      Witam
      O wielu zakątkach już wspomniano. Niezależnie jednak od wybranego miejsca pobytu - zdecydowanie polecam i namawiam na przynajmniej (na początek) jednodniowy spływ kajakowy Krutynią. Rzeka jest bardzo piękna i przy tym bardzo bezpieczna i wręcz idealna na spływ z dziećmi. Organizacja takich spływów stoi na naprawdę wysokim poziomie przynajmniej w wykonaniu firm z Krutyni gdyż korzystałem z usług Wodniaka, czyli jednej z nich - polecam.
      • Gość: gocha Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.14, 19:20
        Jeszcze można z dziećmi wyskoczyć do fajnego spa Zalesie Mazury, to jest niedaleko Barczewa. Dziećmi na pewno nie będą się nudzić, ponieważ nie tylko zoragnizowano dla nich sporo atrakcji, ale także dlatego, że samo spa jest ciekawym miejscem (w pobliżu znajduje się jezioro). Iorócz tego właściciele ośrodka zadbali o detale, np jest znack bar dla dzieci, strefa happy kids w basenie. Naprawdę fajne miejsce.
        • margo-tkot Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 01.07.14, 16:46
          My od kilku lat jeździmy do miejsca, które nazywa się Księżycowy Dworek www.ksiezycowydworek.pl Dzieci mają radochę, ponieważ tereny wokół są przepiękne więc w końcu mogą się wyszaleć na powietrzu, a my wieczorami korzystamy ze SPA - czyli dla każdego coś dobrego :) Poz tym blisko do jeziora z zaciszną plażą. bardzo lubię to miejsce.
    • Gość: Wiola Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.14, 23:27
      Kochani ja polecam to miejsce

KLIKNIJ TUTAJ

No i fim mówi sam za siebie:

m.youtube.com/watch?v=mjBxMhxP35k
    • marta1687 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 07.02.15, 19:55
      ja sosobiscie polecam Kretowiny! Jezioro objęte strefą ciszy, pierwszej klasy czystości.
      www.youtube.com/watch?v=0CgrXeVPEUQ
    • mamma3x Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 14.04.15, 19:29
      My byliśmy z naszymi urwisami (3,4 i 9 lat) tutaj www.stacjalato.pl i bardzo man się podobało. Szczególnie fajne było to, że po rożnych wycieczkach (bywało, że wyczerpujących- kto ma trzech synów zrozumie co mam na myśli ;) można było posiedzieć na tarasie, delektować się kawką, a dzieciaki bawiły się na wypasionym placu zabaw w zasięgu naszego wzroku. Basen mały, ale fajny i czysty, więc chłopcy tez chętnie się pluskali. Dużym plusem jest to, że ośrodek jest tylko dla rodzin z dziećmi. No i Mikołajki to jednak fajna miejscowość, dużo rozrywek w okolicy i w samym miasteczku.
    • arekblachy Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 31.05.15, 20:44
      Droga pani, jeżdże co roku do Turcji i nigdy nie narzekaliśmy na upały , tym bardziej nasze dzieci (3 i 8 lat) za to ma pani gwarancje pogody , atrakcji , czystą i ciepłą wodę w morzu. My zrezygnowaliśmy całkowice z wczasów Polsce ze względu na pogodę i brak atrakcji turyst. (nie licząc nadmorskich "odpustów" :-) ) . Dzieciaki były zajęte przez animatorów przez całe 2 tygodnie , mieli nawet 1 godz. dziennie angielskiego, poza tym zabawy , jazdy konne , konkursy , występy taneczne, aerobic , zabawy w wodzie, no i gwarancja pogody. A cena niestety zbliżona do naszych krajowych wczasów
      • Gość: Munia Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.net.hawetelekom.pl 17.02.16, 16:17
        Wiadomo. Każdy ma swoje zdanie. Niewątpliwie Turcja jest piękna, ale ja zdecydowanie wybieram Polskę. Podjęłam decyzję wspierać polską turystykę i zwiedzić każdą część Polski. Jak już to zrobię sobie wycieczkę gdzieś poza granicę.Na razie nie mam takiej potrzeby.
    • hotelsantamonica Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 17.07.15, 15:01
      Zapraszamy do hotelu 3* w Mikołajkach. 2 sale zabaw dla dzieci, 2 place zewnętrzne, basen, animacje 6 dni w tygodniu. Dodatkowo lokalizacja umożliwiająca pozostawienie auta na parkingu przez cały pobyt.

Zapraszamy na hotelsantamonica.pl
    • Gość: kosek Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: 82.221.102.* 20.07.15, 09:47
      Może Mikołajki? Popularna miejscowość :)
      www.bookapart.com/pl/apartamenty-mikolajki?SearchDest=Mikołajki&Latitude=&Longitude=&Autocomplete=False&ArrivalDate=&DepartureDate=&PersonCount=2
    • rafalpokus Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 05.04.16, 13:01
      A może wakacyjny rejs? spanie na jachcie, zwiedzania różnych portów i ich atrakcji turystycznych no i oczywiście żeglowanie i szanty przy ognisku! moja firma "Przystań" wypożycza jachty od firmy spid jacht.

___
      www.przystan.org.pl
      • paterac Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 10.08.16, 04:57
        Wakacyjny rejs to bardzo fajna sprawa, jednak ja poleciłbym wybrac sie nad Jezioro Ryńskie. Można tam w bardzo fajnej cenie wynająć łódż w Korsarzu korsarz.mazury.info.pl/ mają tez łodzie dla początkujących więc każdy sobie poradzi myślę. Ja byłem w tym roku i jestem bardzo zadowolony
    • Gość: Piotr Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.16, 11:50
      Ja sotatnio byłem na wakacjach w górach ale moge polecić strone z noclegami Stronka może znajdziecie coś ciekawego na Mazurach :)
    • Gość: Marzena Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.16, 12:05
      Idealnym miejscem, które spełnia wszystkie Twoje oczekiwania jest ośrodek na Mazurach folwarklekuk.pl/rodzina/oferta/. Można tu spędzić fajne wakacje z całą rodziną i w ogóle się nie nudzić.
      • lolarita Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 19.12.16, 23:21
        Potwierdzam:) Polecam wszystkim Folwark - jest nad samym jeziorem. Widać okolicę na filmie: youtu.be/0muMeuXmDe0.
        Byłam rok temu latem i wracam na ferie zimowe 2017. Najlepsze są animacje - można spokojnie zostawić dzieciaki i czmychnąć do SPA:)
    • Gość: Karolina Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.16, 11:00
      Idealnym miejscem, które spełnia wszystkie Twoje oczekiwania jest ośrodek na Mazurach folwarklekuk.pl/rodzina/oferta/. Można tu spędzić fajne wakacje z całą rodziną i w ogóle się nie nudzić.
      • ewelkon23 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 29.01.17, 13:07
        Warto juz zacząć myśleć o wakacjach z dzieckiem, jeżeli chcemy trafić dobre miejsce. My korzystamyz awsze z tej wyszukiwarki www.wakacjezdzieckiem.pl/ tutaj są najlepsze miejsca dostosowane do odpoczynku z dziećmi.
      • darekdarski Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 15.05.17, 00:20
        Tutaj znajdziecie całą mase bardzo dobrych miejsc noclegowych - Mazury noclegi - sporo opcji na każda kieszeń. My zawsze jak szukamy noclegu w polsce, to na tym portalu!
      • slowlifefan Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 17.05.17, 21:45
        Polecam Siedlisko Niedziela (www.facebook.com/SiedliskoNiedziela/) - wspaniałe, spokojne miejsce na pograniczu Warmii i Mazur. Warto wziąć rowery - znakomite tereny do jazdy, poza tym można sobie zorganizować spływ Krutynią. Jedzenie swojskie, regionalne, z produktów lokalnych, w ogrodzie znajduje się kamienny piec, gdzie można sobie samemu również przygotowywać posiłki, np. wspólnie z dziećmi :)
        • sandra1301 Re: Mazury z dzieckiem-poradźcie 04.06.17, 01:32
          odradzam Pensjonat Akurat koło Mrągowa
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka