Dodaj do ulubionych

Jura Krakowsko-Częstochowska - samochodem??

20.08.04, 16:19
We wrześniu wybieram się na w te okolice i myślę że najwygodniej będzie pojechać samochodem. Jednak w przewodniku Pascala wyczytałam, że są tam duże trudności z parkingami, a poza tym kradzieże zdażają się o wiele częściej niż normalnie w Polsce.
Czy ktoś był tam niedawno i mógłby napisać mi jak jest naprawdę??
Obserwuj wątek
    • Gość: MISIA Re: Jura Krakowsko-Częstochowska - samochodem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 18:55
      Samochód - niezbędnik w dalekich i częstych podróżach.Na szlakach i tak
      będziesz się poruszała pieszo.
      Prawie wszędzie blisko dojedziesz samochodem, a parkingi, no czasem są
      przyzwoite, tzn. parę samochodów się zmieści, a gdzie indziej trzeba się
      wpasować pomiędzy ścianę lasu a brzeg jezdni. Jeżeli chodzi o włamania i
      kradzieże, to przecież może tak byc i pod własnym domem, na to nie ma reguły.
      Zabiezpiecz porządnie samochód, nie zostawiaj siatek i kurtek na tylnym
      siedzeniu, sprawdź czy zamknęłaś szyby i czy alarm działa poprawnie.My mieliśmy
      tylko podrapany zamek od strony pasażera z przodu jak zostawiliśmy w niedzielę
      samochód pod zamkiem w Pieskowej Skale- a to już Ojcowski Park Narodowy.Może po
      prostu zabierzesz ze sobą rowery i wytyczycie sobie parę
      kilkunastokilumetrowych tras na rowery?

Byliśmy w zeszłym roku we wrześniu, akurat temperatura przekraczała 20 stopni w
      weekend i cudownie się jeździło od Kroczyc po skałkach okolicznych i resztkach
      okolicznych zamczysk.
      Pakuj rzeczy , zatankuj samochód i miłego wypadu na jesienną Jurę!
      misia@street.pl
    • Gość: Andrzej Re: Jura Krakowsko-Częstochowska - samochodem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 09:52
      Serdecznie Witam. W Szlaku Orlich Gniazd opisałem trasę samochodową którą sam sprawdziłem i opracowałem. Zacząłem od Mstowa. Zwiedzając tę trasę spałem w samochodzie a idąc na szlak zostawiałem go gdzieś w pobliżu jakiś zabudowań. Ostatnio znajomi powiedzieli mi żeby uważać w Podlesicach na parkingu hotelu Ostaniec tam podobno kradną. Więcej złego nie słyszałem. Pozdrawiam życzę miłego zwiedzania...Jeżeli mogę w czymś pomóc jestem do dyspozycji. Choć do września mnie nie będzie bo wyjeżdzam do Białki. Do 23 bm. jeszcze jestem Pozdrawiam. Andrzej z Łodzi..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka