Dodaj do ulubionych

Czarna Góra Resort ( Aparthotel ) ktoś był ?

IP: *.play-internet.pl 17.03.18, 16:55
Czy ktoś był w Aparthotelu Czarna Góra, w okresie wakacyjnym ?
Opinie są podzielone, dlatego może ktoś kto był mógłby podzielić się wrażeniami ?
Chodzi głównie o wyżywienie, atrakcje dla dorosłych i dla dzieci itp.
Wiem, że obiekt jest dość nowy, dlatego pewnie pokoje są w dobrym standardzie, ale w kilku opiniach czytałam, że to kołchoz z ogromną ilością gości, przez co tworzą się gigantyczne kolejki do bufetów, na basenie nie ma miejsca na tak dużą liczbę osób itp. Podobno aparthotel obsługuje również gości z pobliskich apartamentów ( wyżywienie, basen, spa ) i przez to są takie tłumy na śniadaniu i kolacji.
W tym roku chcemy wybrać się na kilka dni w Sudety, i bierzemy z przyjaciółmi pod uwagę pobyt właśnie w Aparthotelu. Rozumiem, że w okresie wakacyjnym wszędzie jest więcej ludzi, niż poza sezonem, ale też chcemy uniknąć walki o wolny stolik :)
Przekonuje nas za to ciekawe zaplecze dla dzieci w postaci placu / sali zabaw, basenu, animacji, czy innych rozrywek (Fun park niedaleko hotelu itp ).
Bardzo proszę o opinie osób, które odwiedziły to miejsce w wakacje.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Czarna Góra Resort ( Aparthotel ) ktoś był ? IP: 80.68.224.* 29.03.18, 11:37
      Tak ja byłem, było super dużo miejsca dla dzieci, bardzo dobre jedzenie! Wspaniała baza wypadowa jest basen!
      • Gość: lunkalunka Re: Czarna Góra Resort ( Aparthotel ) ktoś był ? IP: *.play-internet.pl 19.05.18, 20:29
        Będziesz w aparthotel czy apartamentach ? Ponieważ w apartamentach jest tak, że z bufetu możesz skorzystać wyłącznie raz. To znaczy przejdziesz bufet dookoła, i gdybyś chciała skorzystać z dokładki, to już nie wolno. :( można obejść wyłącznie raz. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Tym bardziej jadąc z dziećmi, gdzie coś nie smakuje dzieciakowi, i już nie możesz nałożyć czegoś innego. Poza tym bardzo czysto, wyżywienie ogólnie na bardzo dobrym poziomie. Dużo atrakcji dla dzieciaków, basen w apathotelu, dwa baseny zewnętrzne, takie bardziej pod dzieci, plac zabaw itp. Na kilka dni czy weekend fajnie, na dłużej już zaczyna się nudzić. Okolica cały czas w jakiejś rozbudowie, więc widok dzwigów i koparek może komuś nie odpowiadać. Latem średnio, natomiast zimą super warunki dla narciarzy. No i bardzooooooo duuuuuużooooo luuuuudzi!!!!! Tłok, tłok, tłok!!! Wszędzie, zarówno na basenie, w restauracji, w całej okolicy!!!! Trzeba się przygotować,że to typowo rodzinny resort i o błogim spokoju zapomnij, i trzeba się uzbroić w cierpliwość w oczekiwaniu na stolik, chyba że przyjdziesz na śniadanie przed 8.00 a na obiadokolację o 15.00 lub o 20.00 wtedy względny spokój, w pozostałych godzinach walka o stolik. Denerwujące jest to jak widzisz rodzinę 2+1 przy 6 osobowym stoliku, a Ty nie masz gdzie usiąść, ale oni też zapewne biorą taki stolik bo inne zajęte. Obsługa hotelu powinna ustawiać tak stoliki aby większość z nich była dla dla 4 osób, bo taki model rodziny dominuje, może wówczas mniej czasu spędziłoby się w oczekiwaniu na stolik. Hotelowa restauracja obsługuje również gości z pobliskich apartamentów, stąd też pewnie taki natłok. Obsługa super, robią co mogą, i widać że często im wstyd za właściciela który nie potrafi sobie z tym poradzić, często to oni wysłuchują od czekających na stolik. Podobno przy większej liczbie gości, Ci z apartamentów mają posiłki serwowane w innej sali, bodajże konferencyjnej, chociaż ja tego nie widziałam, ale pomimo wszystko i tak nie dają rady. Wszystko kwestia organizacji, której właścicielowi zabrakło.
        Ogólnie wszystko by było ok gdyby nie to, że cały obiekt zupełnie nie przystosowany do takiej ogromnej liczby gości.
        • Gość: Łukasz32 Re: Czarna Góra Resort ( Aparthotel ) ktoś był ? IP: 80.68.224.* 07.06.18, 12:41
          "Będziesz w aparthotel czy apartamentach ? Ponieważ w apartamentach jest tak, że z bufetu możesz skorzystać wyłącznie raz. To znaczy przejdziesz bufet dookoła, i gdybyś chciała skorzystać z dokładki, to już nie wolno. :("

Co za bzdura z bufetu można korzystać dowolną ilość razy i jeść dowolną ilość dokładek!
          • Gość: lunkalunka Re: Czarna Góra Resort ( Aparthotel ) ktoś był ? IP: *.play-internet.pl 07.06.18, 13:33
            Jeżeli masz opcję wyżywienia w restauracji Aparthotelu to tak, jesz bez limitu. Natomiast jeżeli w jednej z karczm, to z bufetu korzystasz raz. Dodam, że jest to opinia z pobytu w zeszłym roku ( zimą ), być może coś się zmieniło, ale warto zapytać rezerwując pobyt.
            Łukasz32 - jakie są Twoje ogólne wrażenia z pobytu ? Byłeś latem czy zimą ?
          • chocolate-cakes Re: Czarna Góra Resort ( Aparthotel ) ktoś był ? 28.06.18, 10:10
            Byłam w apartamencie, tuż obok aparthotelu i normalnie korzystałam podchodząc wiele razy. Byłam w sierpniu 2017.
    • chocolate-cakes Re: Czarna Góra Resort ( Aparthotel ) ktoś był ? 28.06.18, 10:07
      Byłam rok temu w sierpniu poprzez travelist. Wyjazd na 6 dni kupiony w kwietniu. Obiady jedliśmy w restauracji tuż przy apartamentach. Kolejki faktycznie bywały ale powiedzmy 2 razy na cały pobyt. Mieliśmy super apartament a cena to było około 1200 zł dla dwóch osób na 6 dni, z jedzeniem. Dla mnie super, wszystko nowe, jedzenie pyszne i okolica bardzo fajna. Akurat udało nam się kupić ten wyjazd w dobrej cenie i to też mi się podobało.
      Ludzi faktycznie sporo, ale naprawdę mi to nie przeszkadzało. Dzieci sporo, ja za nimi nie przepadam, bo sama mam dzieci dorosłe, ale naprawdę nie było hałasu.
      • Gość: lunkalunka Re: Czarna Góra Resort ( Aparthotel ) ktoś był ? IP: *.play-internet.pl 02.07.18, 14:45
        chocolate-cakes byliście w szczycie sezonu, więc zapytam jak z atrakcjami było dla dzieci w zeszłym roku ? Był już gotowy fun park, place zabaw itp ? Najgorzej przerażający jest dla mnie ten tłok wszędzie, kolejki ( basen, restauracja ) ale w tym roku widzę, że dla dzieciaków full atrakcji. Nowe place zabaw, baseny zewnętrzne itp. Ja uwielbiam Sudety, ale też myślimy o dzieciakach, żeby miały co robić po powrocie z górskich wędrówek :) W restauracji Panorama w Apatrhotelu pewnie kocioł niezły :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka