Dodaj do ulubionych

Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego miejsca!

23.04.06, 21:44
Poszukuje szczególnego miejsca, bo chwila będzie szczególna. A mianowicie,
chce się oświadczyć więc szukam wyjątkowego miejsca, które dobrze będzie się
kojarzyć i miło wspominać. Proszę o pomoc gdybyście takowe znali. Może zamek
Neuschwanstein? Nigdy tam nie byłem, ale na zdjęciach wygląda bajkowo.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zabytkomaniak Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:48
      Neuschwanstein? Moim zdaniem kicz - ale to już kwestia Twoich upodobań. A co to
      ma być dokładniej? Małe miasteczko, tętniąca życiem metropolia? Uroczy
      krajobrazik na odludziu?
      • amha2 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 24.04.06, 10:06
        Witaj. Wolałbym fajny krajobraz lub małe miasteczko. Gdybyś coś znał to prośba o
        pomoc. Z góry dziękuje.
        • Gość: Zabytkomaniak Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:47
          Z mojego regionu mogę polecić dwa przepiękne miasteczka: Kazimierz (jeśli macie
          lekko snobistyczne zacięcie i nie przeszkadzają wam tłumy) oraz Nałęczów -
          znacnzie spokojniejszy, piękny, ale jak to uzdrowisko, trochę staruszków jest.
          Miejsca cudowne w obu miasteczkahc - pomijajac turystyczny blichtr - zupełnie
          odmienne - Kazimierz pełen "starożytności", Nałeczów miasto-ogród z dziesiątkami
          pięknych willi i cudownym parkiem. A oba w pięknych krajobrazach.
          Moge też polecić ślicznosci na Roztoczu: Zwierzyniec, Szczebrzeszyn ze starmi
          kosciołami czy Krasnobród.
          A moze Sandomierz - to jest cudowne miasto! I znacznie mniej ludzi niż w
          Kazimierzu!
          • Gość: gość Machu Picchcu w Peru IP: *.devs.futuro.pl 25.04.06, 15:04
          • artnow Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 26.04.06, 10:43
            Mnie osobiście znacznie bardziej podobał się Nałęczów...
        • Gość: mhmhhhhhhh Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:51
          Stary, fajne krajobrazy to sa na Ksiezycu- tylko chyba ostatnio zawieszono
          polaczenia bo benzyna jest droga.
          Miejsce nie jest wazne- wazne zeby pierscionek byl z brylantem lub innym
          diamentem.
          Albo mozesz jak kolega Szczygiel- na dachu Polsatu

Ja sie oswiadczylem mojej zonie w Peru i...- wlasnie ja pytalem- wciaz
          pamieta!!!!!

Stary- jak sam nie wymyslisz, to porazka.
          TYlko nie oswiadczaj sie w knajpie
          A tak w ogole to sie zastanow co robisz ;)
      • Gość: Aspera Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.wro-com.net 25.04.06, 09:30
        Neuschwanstein ma jedna wade: straszliwe tlumy turystow, glownie Japonczykow.
        Zadnej intymnosci...
      • Gość: Anet Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:44
        Fajne miejsce na oświadczyny, moim zdaniem nie trzeba szukać daleko, wystarczy
        trochę wyobraźni. Polecam Ci kajak, lub łódkę nad jeziorem. Możecie wypłynąć i
        możesz się oświadczyć swojej wybrance powinna być zadowolona. To działa wiem to
        z doświadczenia i pamięta się o tym bardzo długo.
      • Gość: Anet Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:51
        Polecam jezioro: kajak lub lódkę. Oczywiście trzeba koniecznie wyplynąc, zeby
        było we dwoje romantycznie. Wiem to z doświadczenia i pamięta się taką chwilę
        bardzo długo. Jestem mężatką od 13 lat. Bardzo miło to wspominam. To powodzenia.
    • monia145 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 24.04.06, 09:55
      Mnie mój mąż oświadczył się na plaży w Kołobrzegu- też romantycznie i swojsko.
      Po co szukasz tego miejsca tak daleko od kraju? Nie rozumiem!
      • amha2 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 24.04.06, 10:10
        Witaj. Powiem szczerze, że rozważałem wersję zachodu słońca nad polskim morzem.
        Tylko w weekend majowy nie zanosi się na słońce. Ale wezme to jeszcze pod uwagę.
        Dzięki za pomysł.
        • p.galli Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 24.04.06, 23:24
          pomysl fajny
          mi sie facet oswiadczył wieczorem przy zachodzie słonca na molo w kolobrzegu
          poniewaz nie w sezonie to bylo - wiec bylismy chyba sami....
        • Gość: norsk_skogskatt Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.w86-209.abo.wanadoo.fr 25.04.06, 14:31
          Jak już koniecznie góry, i to Alpy, to dlaczego nie na
          szczycie Mont Blanc?
          Z Chamonix jest kolejka linowa na Igłę Południa. Podobno nawet
          w lecie na szczycie jest minus 10. Knajpa też jest, ale ponoć droga i nienajlepsza.
          Ale widoki na pewno super. A dla pewności zjeść można potem już na dole.
          Zaznaczam, że osobiście nigdy nie wjechałam, bo mam lęk przestrzeni.
          Należałoby się upewnić, czy wybranka taką podróż zniesie
          i zamiast
          popaść w zachwyt nie rozchoruje się ze strachu.
      • bacha1979 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 28.04.06, 15:02
        Mój narzeczony tez się oświadczał zrobił nad morzem. Wspominam
        przesympatycznie. :)
    • Gość: dooo Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.futuro.kielce.msk.pl 24.04.06, 11:14
      Byłem na weselu dość majętnego czlowieka w miejscowości Chlewiska koło
      Szydłowca.
      Klimat jak harlequinach :)robi wrazenie.

www.manorhouse.pl/palac_wiosna.html
      Weekendzik tam mmmm :) bajka :)

p.s. nocowalem w stajni, super, polecam.
      • p.galli Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 24.04.06, 23:25
        ładne zdjecia - ale podkolorowane w photoshopie ;)
        zwl te z jeziorkiem
        ciekawe jak jest w rzeczywistosci ;)
        • Gość: gość Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.chello.pl 24.04.06, 23:38
          w rzeczywistości jak na zdjęciach, piękne miejsce na oświadczyny i nie tylko
          • Gość: Zabytkomaniak Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:39
            A propos strony Chlewisk: Zamek który ma 870 lat - rewelacja na skalę
            europejską! Wiekszej bzdury dawno nie widziałem. 870 lat temu to sobie Odrowąże
            mogli zbudować drewniany dom na kopcu, a grody mógł budować tylko książę - to
            się nazywało regale grodowe - tylko władca miał wtedy możliwośc budowy takich
            obiektów. W Polsce przełamanie regale grodowego przez duchownych i rycerstwo, to
            dopiero koniec XIII wieku.
            • Gość: opole Orzysz- cudne jeziora IP: *.prawo.uni.wroc.pl 25.04.06, 14:12
              Orzysz- jeziora tam cudne i plusk rybek o zachodzie słońca. Mmmmm....
    • Gość: pegaz Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.chello.pl 24.04.06, 23:53
      Ja wybrałem chybotliwą wieżę obserwacyjną (taką do wypatrywania pożarów lasu) - platforma metr na metr, 15 metrów wysokości. Jakby odmówiła, zawsze mógłbym ją zrzucić na dół ;) Było to 1 kwietnia, ale (już) żona wcale nie potraktowała tego jak żart...

Tak na moje (ale oczywiście każdy wg swojego uznania) nie ma co się upierać na siłę na romantyczność w stylu zachód słońca, wielkie zamczysko, pierścionek w szampanie, czy co tam jeszcze. Może lepiej to zrobić mimochodem, z zaskoczenia, z odrobiną tylko aranżacji?
    • Gość: po_fakcie Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.broker.com.pl 24.04.06, 23:59
      Ja to zrobilem na szczycie Trzech Koron (w Pieninach), tyle ze bylo to w zimie i
      nie bylo ludzi (normalnie jest kolejka i ciezko o spokoj). Widoczki i klimacik -
      bomba. Ale uwaga!!! Jak kochasz jezdzic w gory to lepiej tego nie rob, bo to
      moze byc Twoja ostatnia wyprawa (zwlaszcza jak dorobicie sie maluszka) :-)))
    • Gość: Majka Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:12
      hmm... chyba najważniejsze jest to, żeby było to jakieś "Wasze" miejsce... My
      na początku naszej znajomości bardzo często jeździliśmy na wycieczki rowerowe
      do lasu i tam na ogroooomnej górze siadywaliśmy na pniu ściętego drzewa. W tym
      też miejscu zostawialiśmy sobie jakieś miłe drobiazgi, kiedy nie mogliśmy być
      tam tego samego dnia , np. kiedyś znalazłam tam bukiecik konwalii w słoiczku po
      majonezie, z wodą z pobliskiego- śmierdzącego zresztą ;)- stawu...
      I właśnie niedawno wybraliśmy się tam, po trzech chyba latach, żeby "zobaczyć,
      jak tam teraz jest". Jak już się wgramoliliśmy na górę, Mój Miś padł na kolana
      i... to była najpiękniejsza chwila w moim życiu i... nie mogłabym sobie
      wymarzyć cudowniejszych okoliczności na oświadczyny. (oczywiście wszystko
      ukartował- miał pierścionek i w ogóle...)
      Dziś wiem, że to będzie już zawsze nasze magczne miejsce. Niebawem wręczę Mu
      tam maleńkie buciki... :)
      • oka4 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 26.04.06, 20:29
        Majko, bardzo mnie wzruszylas.
        :)Powodzenia!
      • Gość: dzidzia Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 27.04.06, 21:53
        ech... a tu się chłopak sili na romantyzm w bajkowym zamku. właśnie Twoje oświadczyny były najromantyczniejszymi, o jakich słyszałam :)
    • Gość: Mario Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.server.ntli.net 25.04.06, 00:30
      Zamek Neuschwanstein??racowalem 300 metrow od niego w hotelu alpenstuben, jest
      bajkowo naprawde polecam, niedaleko jest jezioro neusee z widokiem na alpy
      naprawde piekne miejsce jak chcesz sie zareczac i myslisz o tm miejscu to jak
      najbardziej polecam:)))
      • amha2 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 22:11
        Witaj. To cieszę się, że to dobre miejsce. Czy poleciłbyś mi jakiś dobry i
        niedrogi nocleg?
    • sedes.z_bakelitu Nowa Huta!! 25.04.06, 02:18
      Centrum D
    • aeromonas Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 08:34
      Jedźcie do Pragi. Na Petrinie jest ogród różany, a nieco poniżej niego taki
      mały, czarodziejski ogródek. W ogóle cały Petrin i okolice (np. Jeleni Prikop).
      W sam raz na takie okazje.
    • Gość: Luba Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 212.160.241.* 25.04.06, 09:11
      moj facet po powrocie z wyprawy do chin i mongolii zabral mnie do gdanska.
      spalismy w hotelu królewski(pokój z widokiem na żurawia). bylismy w eleganckiej
      restauracji na obiedzie, na rejsie stateczkiem po rzece, na kolacji i deserze.
      a potem zabral mnie do hotelu. tam kiedy bylismy w lozku puscil mi filmik w
      ktorym siedzi na wielkim murze chinskim i mi sie oswiadcza;) po czym zalozyl mi
      na palec pierscionek...bylo tak cudownie!płakałam jak dziecko!!
      • Gość: koko Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.fiber-lan.vnet.lk.85.194.51.67.stunet.se 25.04.06, 13:38
        Najlepsze oswiadczyny o ktorych kiedykolwiek slyszalam.
        Tez bym sie poplakala.
        Zycze duzo szczescia,masz naprawde fantastycznego mezczyzne!
    • Gość: ewiw79 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 80.249.4.* 25.04.06, 09:28
      mój mąż oświadczył się podczas weekendu spędzanego na działce - niczego się nie
      spodziewałam bo na działkę jeździmy często. wypłynęliśmy w nocy pontonem na
      jeziorko, winko, kwiaty, świeczka i on nagle wyjmuje pierścionek. to była jedna
      z najcudowniejszych chwil. pozdrawiam
    • Gość: marko_ Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.za.digi.pl 25.04.06, 09:42
      Ja się oświadczyłem na Gubałówce.

Pozdrawiam
      • Gość: mila Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.kablowka.waw.pl 25.04.06, 10:15
        Dostałam pierścionek w kolejce na Czantorię. Bałam się, żeby nie spadł - niezapomniane uczucie!
    • Gość: maja Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:06
      jakbym miała strzelać to powiedziałabym że moje Kochanie oświadczy mi się w
      takiej jednej jaskini na jurze. Często jeździmy w okolice Krakowa/Częstochowy
      powspinać się, a w jaskini tej zaczął się nasz związek... Nie będzie pięknych
      widoków (ciemno, brudno i zimno), ale to jedno z wyjątkowo romantycznych dla nas
      miejsc. :)
    • lemontea Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 10:06
      Neuschwanstein jest bajkowy ale musiałbyś być tam ok. 9 rano żeby zdążyć przed
      nawałnicą turystów.
      I to niekoniecznie na zamku tylko w jego pobliżu najlepiej na takim mostku na
      przełęczy, z której widać przepięknie zamek.
    • yahoor1 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 10:10
      Ja oświadczyłem sie w prosty ale romantyczny sposob - w domu,
      kupiłem wtedy mase świeczek paliły sie w całym pokoju
      (tak, że było dość jasno)
      sam przyżądziłem pyszna kolacje i deser
      (nie jestem kucharzem, ale umiem dodać serce do jedzenia)

Tak wiec rozumiem, żę chcesz aby było wyjątkowo i tak będzie
      wystarczy tylko, że będziecie WY!!

PS i odtąd teraz ja w domu gotuje
      (moja żona jest za to niezastąpiona w śniadaniach do łóżka:))

Pozdrawiam
    • Gość: M.S. Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 217.153.106.* 25.04.06, 10:40
      Oświadczyłem się w Rzymie przy Fontannie di Trevi. Narzeczona niczego się nie
      spodziewała. Element zaskoczenia jest najważniejszy :-)
      • Gość: z zaskoczenia Zaskoczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:03
        Ja chciałem oświadczyć się z zaskoczenia dwa miesiace planowałem tą chwile.
        Pierwszy plan zepsuła pogoda i zagrożenie lawinowe :) ale wieczorek był niezły,
        pogoda się poprawiła, nastroje niczego spobie... jednak zaskoczenie nie
        zadziałało
        moje kochanie nie spodziewając się niczego po prostu ruszyła nie czekając na
        resztę ... chwila minęła ... do kolejnej teraz gdy do niej dotarło będzie
        musiała poczekać :)
    • Gość: szambek Ja się oświadczyłem w szalecie miejskim IP: *.chello.pl 25.04.06, 12:08
      w kiblu znaczy sie, trzeba byc oryginalnym
    • Gość: xxxxx Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.dti.cegetel.net 25.04.06, 12:12
      Ktoś napisał, żeby nie w knajpie i ja się z tym zgadzam, bo to pretensjonalne,
      ale muszę przyznać, że mój mąż oświadczył mi się w knajpie, ale to była trochę
      inna sytuacja. Bo właśnie było to przez totalne zaskoczenie. Bawiliśmy się na
      sylwestra, masa ludzi, wszyscy tańczą i w pewnym momencie idzie jedna z moich
      ulubionych piosenek i dedykacja - od Tomka dla Magdy, który chciałby o coś
      zapytać... Wtedy mój Tomuś szepnął mi swoje pytanie do ucha. To było super, bo
      rzeczywiście byłam zaskoczona, a wszyscy w knajpie patrzyli na nas i czekali co
      odpowiem. Nikt nie słyszał pytania, a jednak wszyscy wiedzieli o co chodzi. Gdy
      się pocałowaliśmy wszyscy zaczęli klaskać. Jak o tym piszę wydaje mi się to
      okrutnie kiczowate, ale wtedy to była magiczna chwila. Teraz jesteśmy
      szczęśliwym małżeństwem i chodzimy do tej knajpy w jakiś szczególnych momentach.
    • Gość: Bodz Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:35
      Mój narzeczony oświadczył mi się w Paryżu na wieży Eiffla (ostatni poziom),
      pierścionek oczywiście z brylantami.(Nie jesteśmy bogaci, studenci z biednych
      rodzin, zarobilismy na farmie). Ale to ma być wyjątkowy dzień w życiu, dlatego
      musi być w wyjatkowym miejscu, żeby go nigdy nie zapomnieć.
      Wymyśl coś romantycznego...może Wenecja?
      Pozdrawiam
      • mruczydelko Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 12:45
        Ja znam z opowieści pomysł jednego kolegi. Zadzwonił do swojego szczęścia i
        powiedział że samochód mu się na moście popsuł. Poprosił by ona swoim
        samochodem po niego przyjechała. No a jak przyjechała, to on czekał tam za
        otwartą maską samochodu z ogromnym bukietem kwiatów i z pierścionkiem. Wybrał
        most, no bo mosty łączą... ;)
      • rokipat Kraków City 25.04.06, 14:50
        Ja moją kobiete wziąłem do krakowa, kolacja Pod Aniołami i o pólnocy pod wieżą Mariacką. :)
        • paula245 Re: Kraków City 26.04.06, 21:35
          rokipat napisała:

> Ja moją kobiete wziąłem do krakowa, kolacja Pod Aniołami i o pólnocy pod
          wieżą
          > Mariacką. :)
          TO MI SIĘ PODOBA!! TEŻ TAK CHCĘ!
    • Gość: gosciu Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 195.33.129.* 25.04.06, 13:05
      proponuje zaraz po stosunku...oczywiscie niesamowicie udanym - nie moze
      odmowic :)
      • monia145 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 13:33
        Świetny pomysł, myślę, że ja bym nie odmówiła, ale autor czyba odmowy się nie
        lęka?
      • Gość: heja Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 195.33.129.* 25.04.06, 14:20
        yeeee...good orgasm rules....jak kobieta jest zmeczona to przytaknie bez
        problemu:)
    • Gość: q Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.04.06, 13:42
      ja się oświadczyłem na rysach:-)))) i nie żałuję:-))))
      • Gość: Marta Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.com / 83.238.160.* 25.04.06, 14:03
        Mój ukochany także oświadczył się w knajpce. Byliśmy wtedy na wakacjach na
        włoskiej wysepce Grado i tam się oświadczył. Było cudownie, nie byliśmy sami a
        włosi siedzący przy innych stolikach od razu zorientowali się o co chodzi i po
        wręczeniu pierścionka zaczęli bić brawo podchodzić do nas i nam gratulować. W
        efekcie cały wieczór bawiliśmy się z ok 50 osobami były tańce, wino lało sie
        strumieniami...
        Cudowny wieczór...
        Jeżdzimy tam ok 3 lat :-) teraz z naszym 2 letnim Aniołkiem :-)
        • Gość: Marta Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.com / 83.238.160.* 25.04.06, 14:15
          myślę, że ogólnie pora wakacyjna jest fajnym okresem na oświadczyny
        • Gość: ik Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.adsl.univie.ac.at 25.04.06, 21:12
          bo grado faktycznie fajne jest
    • Gość: nefretete Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:24
      facet oświadczył mi sie na pięknej, pustej plaży...i to ostatnie dobre
      wspomnienie z nim związane. Wniosek - nawet najpiekniejsze miejsce nie pomoże
      jeżeli komuś nei po drodze ;-)))
    • Gość: sexboy Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.akk.net.pl 25.04.06, 14:37
      jak często będziecie uprawiać seks?
    • Gość: Frajdej Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.ssmb.com 25.04.06, 14:43
      Ja oswiadczylem sie na gobalowce - kupilismy sobie z diewczyna (jeszcze wtedy)
      pochodnie, szamopana i po 23 poszlismy w trone gobalowki. Weszlismy sobie tak
      ok30 m w gore pochodnia w snieg i czekalismy na nowy rok. Jak wybila 12 zaczeli
      odpalac fajerwerki ukleknalem i sie oswiadczylem. Wg mni bylo to calkiem fajne
      miejsce i czas. Pozdrawiam i zycze wszsytkiego najlepszego na nowej drodze
      zycia
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka