Dodaj do ulubionych

Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj?

27.01.07, 20:57
Moj eks maz mimo ze mieszka kilkaset km ode mnie i mimo ze od rozwodu zaraz
mina 2 lata wciaz mnie dreczy emailami i smsami. Tel nie odbieram wiec na
razie nie dzowni. Na emaile i smsy nie odpowiadam i chyba jest to jasne, ze
nie chce z nim zadnego kontaktu.Sadzilam ze brak reakcji bedzie dowodem na
to,ze mnie on i jego sprawy nic nie obchodza. Ale on wciaz mnie dreczy.
Chociaz wedlug niego to po prostu kontakty kolezenskie, bo po rozwodzie jest
szczesliwy i dlaczego nie mozemy sie przyjaznic? (to jego slowa).
Z kobieta, dla ktorej sie ze mna rozwiodl bedzie mial dziecko, kazde z nas
ma swoje zycie a on pisze jaki jest szczesliwy, pisze o kolejnej wycieczce, o
dziecku, o awansach, o tym ze byl ze swoja nowa kobieta w "naszym"
hotelu,itp. Wczesniej pisal ze brakuje mu seksu ze mna a nawet wysylam mi
zdejcia swoich geniataliow.
Po kazdym smsie, emailu nie spie, wpadam w chandre. Jak to skonczyc? Pisanie
zeby dal spokoj jest bez sensu, nic obrazliwego nie chce pisac.Nie wiem
dlaczego on to robi, on chcial rozwodu, ja walczylam o niego i malzenstwo, a
kiedy sie zgodzilam o nic nie walczylam, odeszlam z niczym, nie udowadnialam
jego winy. Dlugo dochodzilam do siebie z pomoca rodziny i lekow i chce teraz
o nim zapomniec. Nie chce wiedziec co sie z nim dzieje. Chce miec spokoj.Ale
jak to zrobic? Jak nauczyc sie nie reagowac na te smsy, jak nie myslec potem
o tym, jak nie beczec w poduszke????
Obserwuj wątek
    • chalsia Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 27.01.07, 22:19
      jeśli nie macie dziecka, to zrób najprostszą rzecz na świecie - zmień numer
      telefonu oraz adres mailowy.
      • chalsia Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 27.01.07, 22:20
        no i naucz się wywalać sms i maile BEZ CZYTANIA.
        • chalsia Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 27.01.07, 22:21
          jeszcze jedna metoda, aczkolwiek hmmmmm............

wyślij do kobiety eksa te maile i smsy, które są co najmniej "dziwne" w treści
          • magnuna Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 28.01.07, 00:16
            Nr telefonu zmienilam ale wyciagnal od kogos znajomego.
            Nr do jego kobiety nie mam (jej nr wykasowal z mojego telefonu kiedy
            dowiedzialam sie o romansie i zapytalam go o to)i nigdy nie probowalam sie z
            nia kontaktowac. Bo po co? Co mozna powiedziec kobiecie ktora rozbija inne
            malenstwo? Nie ma skrupolow wiec odpuscilam.
            • burza4 Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 28.01.07, 12:52
              skoro on dostał twój nowy numer od znajomych, to w drugą stronę też jest to
              chyba osiągalne? jestem wredna, ale ja bym roztrąbiła informację po znajomych,
              i wytężyła wysiłki żeby do next dotrzeć i poprosiła "nową miłość jego życia" o
              nakłonienie ukochanego żeby się od ciebie odczepił, informując ją złoślwie,
              jakiego rodzaju wyznania i zdjęcia ci podsyła. To najskuteczniejszy sposób żeby
              się odciąć.
              • magnuna Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 29.01.07, 08:40
                Pewnie sposob by zadzialal, ale boje sie kontaktu z nia. Ostatni raz
                rozmawialam z nia jakis miesiac przed tym kiedy dowiedzialam sie o romansie.
                Pozniej nie zdobylam sie na rozmowe - puscilyby mi nerwy, moze skoczylabym jej
                do oczu, balam sie swoich reakcji.
                Po jego ostatnim smsie zadreczam sie strasznie.Zmiana nr tel pewnie bedzie
                dobra do czasu kiedy znowu wyciagnie od kogos nowy nr.
                • burza4 Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 29.01.07, 16:13
                  nie musisz z nią rozmawiać, może mailem, sms-em, może przekazać przez znajomych.

ale skoro nie, to odpisz mu zwięźle "jesteśmy po rozwodzie i twoje życie już
                  mnie nie interesuje, przestań się narzucać" możesz mu powiedzieć, że jeśli nie
                  przestanie - to będziesz zmuszona poinformować o tym nową partnerkę. Żadna baba
                  nie przyjmie spokojnie "przyjacielskich" sms-ów do byłej żony.
                  • prakseda2 Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 16.05.07, 02:26
                    Odpowiedz mu ostro, że ma się odczepić, jest nudny i że wyrzucasz jego maile i
                    smsy bez czytania, więc szkoda zachodu z jego strony. Poza tym nie masz czasu na
                    czytanie, bo właśnie zakochałaś w kimś cudownym i tylko on Cię interesuje. Może
                    to coś pomoże. swoją drogą - gość ma przynajmniej jedno zaburzenie psychiczne -
                    wizytę u psychiatry też mogłabyś mu polecić. Trzymaj się i powodzenia.
                    • a.niech.to Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 17.05.07, 14:32
                      Do takich żadne "powiedz mu" nie dociera, tworzy natomiast kolejną okazję do
                      jodłowania.
                • a.niech.to Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 17.05.07, 14:30
                  magnuna napisała:

> Po jego ostatnim smsie zadreczam sie strasznie.
                  czyli reagujesz dokładnie tak, jak on sobie życzy.
      • misiajestem Re: jak to czytam to jak bym sama to napisała 18.05.07, 10:51
        mam taką samą sytułację te tel mnie dobijają ex uważa że jest moim dobrym
        kolegą i ty podobne
    • augora A ja nie wiem, czy to nie jest nękanie... 16.05.07, 08:40
      oraz molestowanie psychiczne. Udałabym się do prokuratury, żeby mnie ochronili
      przed ex. Jak dostanie wezwanie na policję na przesłuchanie w tej sprawie, to
      moze zmądrzeje???
      • a.niech.to Re: A ja nie wiem, czy to nie jest nękanie... 17.05.07, 14:33
        Gdzie Ty żyjesz? Dopóki jej nie utrupi, policja nie podejmie żadnego działania.
        A przecież na akt morderstwa się nie zanosi.
    • bagarmosen Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 16.05.07, 08:50
      numeru telefonu to nie mozna zmienic? mozna_____________wiec nie
      wypisuj głupot!!
    • angoisse Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 16.05.07, 19:23
      1. uspokoj się
      2. idz pogadaj z psychologiem, zeby ci pomógł się pozbyć uzaleznienia od ex
      4. gdy się uspokoisz to możesz zadzwonić do jego kobiety i poprośić, żeby na
      niego wpłynęła bo cię dręczy
      5. zmienić maila
      6. kasować smsy bez czytania lub przenosić do archiwum by mieć "dokumentację"
      potwierdzajacą jego nękanie
      7. poinformować go, że sobie nie życzysz kontaktów z jego strony i jeśli nie
      przestanie to zawiadomisz policję (jesli jego działania to nękanie) -jesli nie
      przestanie -zgłosić na policję.
      8. opowiadać znajomym o tym co robi, powinni wiedzieć , wtedy nie dawali by mu
      twojego nowego nr telefonu.
      9. zajać się swoim zyciem, ignorując jego działania.
    • blanka110 Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 18.05.07, 12:29
      Naprawdę dziwię Ci się, ze do tej pory nie zmieniłaś nr komórki i nr telefonu
      stacjonarnego. Ja sobie wszystko pozmieniałam łącznie z nazwiskiem.
      • karmazynowa_dama Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 20.05.07, 08:11
        a moze ją to wszystko ze tak napiszę rajcuje? Mąż ciągle się nią interesuje,
        wysyła maile i smsiki jak to chciałby się z nią kochać, przesyła zdjęcia
        swojego penisa. Ehhh moze kobietkę to dowartościowuje? Bo inaczej zrobiłaby
        przeciez to co jej wszystkie radzicie, a ona tylko wymysla wymówki. Syndromem
        wiecznej cierpiętnicy mi tu smierdzi.
        • magnuna Re: Co zrobic zeby eks maz dal mi spokoj? 21.05.07, 13:25
          hmm, napewno nie dowartosciowywalo mnie to. Bardziej rozdrapywalo rany.Chcialam
          spokoju zeby na nowo ukladac swoje zycie.
          Od czasu ostatniego postu wiele sie zmienilo. Jest w moim zyciu i sercu ktos
          inny, mam nadzieje ze to bedzie cos trwale i na stale.
          Eks dal spokoj i mam nadzieje,ze tak juz zostanie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka