Dodaj do ulubionych

Rozwód po raz drugi?????

17.05.07, 15:40
Chyba właśnie na to się zanosi u mnie... A w niedzielę pierwsza rocznica
ślubu. Jeszcze 2 miesiace temu mialam nadzieję, że wszystko będzie dobrze,
teraz stoje na rozdrozu... Nie zdecydowałam ostatecznie, ale wszystko
wskazuje na to, ze tak bedzie. Jesli stwierdzę ostatecznie, że nie mam szansy
na szczęście w tym małżeństwie rozwiode sie, nie chcę żyć na pokaz i tylko po
to, zeby nie byc samotną. I wiem, ze jeśli się tak stanie, bede pod
obstrzalem calego otoczenia - to ta co znów sie rozwodzi, nikt z nią nie
wytrzma, widocznie coś z nia nie tak, że drugi rozwód... Ludzie potrafią być
paskudni pod tym względem, przekonalam się za pierwszym razem, przodują w tym
nieszczęśliwe mężatki, które nie potrafią zdecydować się na żaden krok, który
zminiłby ich zycie. Czy któraś z was jest juz po drugim rozwodzie?
Obserwuj wątek
    • a.niech.to Re: Rozwód po raz drugi????? 17.05.07, 17:05
      Nie powiem, zdarzyło się.
    • czarnawerka Re: Rozwód po raz drugi????? 17.05.07, 17:21
      ...i właśnie takiej sytuacji najbardziej się boje. Nie zazdroszcze Ci teraz
      atmosfery i tego wszystkiego co się z tym wiąże. Jedno Ci powiem...rób tak jak
      dyktuje Ci sedrducho a na innych nie patrz. Kiedyś ktoś mi powiedział bardzo
      mądre zdanie..."Nikt za Ciebie nie umrze więc niech nie mówia Ci jak masz
      żyć"...
      Pozdrawiam i zycze abyś podjętej decyzji nie żałowała
      • weronika08 Re: Rozwód po raz drugi????? 17.05.07, 18:41
        Wyszłam za mąż po raz drugi, miałam poważny kryzys który o mały włos nie
        zakończył się drugim rozwodem. Poszłam wtedy do psychologa. Zapytałam go, jak
        ludzie będą na mnie patrzeć jak rozwiodę się po raz drugi. Odpowiedział mi, że
        kiedyś miał pacjenta, który rozwiódł się trzykrotnie. Po trzecim razie,
        psycholog zapytał go cyt. "panie Karolu i po co się pan tak od razu żeni" on mu
        na to odpoarł, że inaczej nie potrafi. Statystycznie co trzecia para bierze
        rozwód.
      • trusia29 Re: Rozwód po raz drugi????? 17.05.07, 20:38
        Bardzo mądre zdanie :) Zapamietam je.
        • blanka110 Re: Rozwód po raz drugi????? 18.05.07, 12:15
          Nie martw się trusiu, jeszcze wszystko się ułoży i bedzie dobrze. Ja też jestem
          po rozwodzie juz trochę czasu, co prawda po jednym ale czarno widzę swoją
          przyszłość
    • chalsia Re: Rozwód po raz drugi????? 18.05.07, 12:21
      IMHO głupotą jest nie branie rozwodu (nawet piatego) tylko i wyłącznie z powodu
      tego, co ludzie powiedzą. Nie ich zycie, nie ich sprawa.
      Chalsia
    • emily158 Re: Rozwód po raz drugi????? 04.09.17, 16:56
      Nie martw się nie Ty jedna .. jeśli chciałabyś o Tym pogadać daj znać jestem w podobnej sytuacji. Uważam że nie należy się martwić ludzmi , większość z nich nadaje na swojego partnera za plecami obrabiają mu tyłek a są z nim, i co uważają ze takie życie jest dobre? Jeśli wyszły problemy których nie da się rozwiązać od tak sobie i to niszczy wszystko, masz się męczyc i nie cieszyc się życiem to nie ma sensu czegoś ciagnąc
    • michalinakulik11 Re: Rozwód po raz drugi????? 29.09.17, 10:59
      Pech się zdarza i jak to się mówi do trzech razy sztuka. Ja już dwie sprawy rozwodowe mam za sobą, obie przeszłam ze wsparciem cudownej i pełnej zaangażowania adw. Agaty Niewiadomskiej, którą mogę każdemu polecić.
      Drugi rozwód jakoś inaczej się przechodzi- też tak miałyście??
      Stres mniejszy i mniej tych wszystkich negatywnych myśli, typu "jak ja sobie poradzę".
      Teraz inaczej podchodzę do życia, bo wiem że w każdej sytuacji sobie poradzę. A plotkami nie ma co się przejmować, ludzie zawsze plotkują i plotkować będą- trzeba się nastawić pozytywnie i iść do przodu.
      Jedyny plus z tych moich porażek życiowych zakończonych rozwodami to moja córka :)

Mówiłam to też po 1 rozwodzie, że więcej takiego błędu nie popełnię, a popełniła, więc teraz tak nie mówię.
      Moje motto teraz to "na pierwszym miejscu córka i ja" a reszta się ułoży :)
    • arlettabolesta Re: Rozwód po raz drugi????? 24.03.19, 11:16
      W przypadku zainteresowania kościelnym procesem o nieważność małżeństwa, pozostającego w związku z cywilnym rozwodem zapraszam do kontaktu
      dr Arletta Bolesta
      adwokat kościelny
    • xxlxx63 Re: Rozwód po raz drugi????? 11.09.20, 02:11
      jesteś nie dojrzała emocjonalnie ale próbuj dalej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka