monashe 23.06.10, 22:21 warto? chcemy skorzystać z jakiegoś last minute z Niemiec. Jaka jest pogoda w październiku? Które z tych miejsc polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kokosss Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 15:20 Pewnie, że warto :) Pogoda powinna byc super! :)Tylko nie wiem czy warto czekac na last minute..może sie okazać, że ceny nie będa bardzo korzystne... Jeśli nie musicie czekać to radzę już się rozglądać... :) p.s. chcecie jechac w dwie osoby czy może zabieracie jakieś dzieciatko? Odpowiedz Link Zgłoś
monashe Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku 24.06.10, 17:15 jedziemy sami, czekać musimy ze względu na pracę; urlopu nikt mi teraz nie da :( trochę się boję jechać na 2 tygodnie, bo ile można leżeć na plaży ;-) mam nadzieję na jakieś ciekawe wycieczki lokalne; najchętniej wybrałabym się na największą z wysp archipelagu, żeby ewentualnie organizować sobie wycieczki samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kokosss Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:10 można zawsze wybrać wczasy na 8,9 lub 10 dni :) Odezwij się do mnie na maila biuro@kokotravel.pl Znajdę Ci coś orginalnego i w dobrej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koko Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.chello.pl 28.07.10, 23:41 No to musi byc pozadna firma kokotravel.pl:)!!!!!Plus darmowy marketing - ło dzisssas z daleka omijac. Odpowiedz Link Zgłoś
ahittos Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku 19.07.10, 20:32 zdarza sie znalezc bardzo dobrą okazję na www.wyloty-z-niemiec.pl/, szukajcie a znajdziecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
elachobham Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku 01.07.10, 07:33 na Malediwach bylam we wrzesniu - pora deszczowa niby a cale 2 tyg padalo moze raz przez 1 caly dzien wiec jest calkiem spoko. to nie tak ze pada non stop. przyjdzie, zleje i pojdzie. troche deszczu dla ochlody nie zaszkodzi nigdy. Malediwy generalnie sa dla kogos kto chce sobie odpoczac od zgielku i miasta a i przy okazji napatrzec sie na przepiekne rafy koralowe do czego wystarczy maska i snorkel. jak ktos nurkuje to malediwy sa rajem dla nurkow. co do wycieczek to wyspa na ktorej sie zatrzymasz zawsze organizuje jakies np: wycieczka do Male (nudne podobno), wycieczka na lokalne wyspy zobaczyc jak lokalni mieszkaja (tam gdzie nie ma resortu), poranne lowienie ryb, lowienie ryb o zachodzie slonca, wycieczka na snorkelowanie po roznych rafach, wycieczka na inna wyspe (inny resort) zobaczycc jak wyglada, itp - zalezy co kogo interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.haye.cable.virginmedia.com 06.07.10, 10:20 Mauritius oferuje wiecej bo oprocz plaz i nurkowania w przepieknych miejscach sa tez wspaniale ogrody plantacje herbaty farma krokodyli piekne swiatynie hinduskie góry. Generalnie jest co zobaczyc. Mozna wypozyczyc skuter i wszystko zwiedzic samemu w ciagu 6-7 dni . Jak dla mnie maksimum na 10 dni pozniej nuda .Chyba ze chcesz wypoczac od ludzi i zapomniec o swiecie. Na malediwach tylko zarcie plaza zarcie plaza. Nie jestem fanatykiem lowienia ryb z rana w poludnie i wieczor. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frequentflyer Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.chello.pl 06.07.10, 11:09 zgadzam się, ja byłem na malediwach 4 dni które dołożyłem na zakończenie 13-dniowego objazdu po Sri Lance, i tyle uważam że warto im poświęcić, bo nawet bliskie spotkania z długą i szeroką na dwa metry płaszczką czy inną rają nudzą sie po chwili. dwa tygodnie malediwów uznałbym za katorgę. a mauritius nieodmiennie polecam w połączeniu z odległą o raptem 200 km francuską wyspą Reunion, z czynnymi i wygasłymi wulkanami i setkami kilometrów szlaków górskich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ukulele Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.07.10, 00:00 Zastanawia mnie zawsze skąd tyle niedoyebanych ludzi, którym ciągle wszystkiego mało, mało, mało... i którym ciągle nudno, nudno, nudno... W dobrym resorcie na Malediwach, Seszelach czy Mauritiusie mogę przebywać bez końca. Leżąc na plaży, popijając alkohol i zwlekając się z leżaka na żarcie. Żeby nie było - byłem i ćwiczyłem. Ale widziałem też żałosnych ludków właśnie z Polski - Pana młodego Prezesa największej firmy w swojej branży wraz z obślizgłą małżonką, która dostąpiła awansu społecznego dając mu dupy i tego samego dnia wyprowadzając się od wieloletniego partnera. Ta parka każdego dnia robiła dziesiątki kilometrów szukając nie wiadomo czego i narzekając na brak dostatecznie wielu mózgoyebnych atrakcji. Wymęczeni upałem i męczącymi transferami byli wciąż nieukontentowani... tymczasem to, co najlepsze mieli pod oknami swego domku. Najtrudniej dostrzec czubek własnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
noon25 Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku 12.07.10, 10:14 Wszystkie kierunki sa rewelacyjne i Seszele i Mauritus i Malediwy... Znajoma była na Malediwach i zdjęcia były bardzo fajne - widziałam w biurze Bon Voyage wycieczki w tym okresie co ty byś chciała bo tam ciepło jest bardzo długo, moja znajoma była we wrześniu, ale tam jest ciepło od marca do października i nawet w listopadzie więc czas jest jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Indian Ocean Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: 109.243.150.* 20.07.10, 19:12 Wszystkie 3 kierunki są wspaniałe i zupełnie inne, ale to zależy co liczy się dla was najbardziej. Seszele – piękne, choć chyba najdroższe z wszystkich tych wysp. Główna wyspa Mahe, niesamowita wyspa La Digue z granitowymi głazami czy tropikalny rezerwat palmy Coco de Mer (to taki mały 10 kg orzeszek w kształcie …hmm ) nie mogą nie zachwycić. Jest jeszcze Moyenne, prywatna wyspa, którą właściciel – brytyjski dziennikarz udostępnia do zwiedzania, a której główną atrakcją są dziko „pasące się” gigantyczne żółwie. Mauritius – polecam zwłaszcza osobom, które lubią zwiedzać, a na tej wyspie atrakcji jest masa! Od kolorowych ziemi wulkanicznych, po świątynie hinduskie, fabrykę cukru trzcinowego, stare plantacje trzciny cukrowej, wielki ogród botaniczny, wodospady, rejsy katamaranem, no i oczywiście pokazy tańca sega! Zachwyca również kuchnia Mauritiusa! Niesamowita mieszanka wpływów indyjskich, afrykańskich, arabskich.. Dobrze jest sobie podzielić pobyt na pół i spędzić do w różnych częściach tej wyspy, np. na południu i północy. Malediwy – to raj dla tych, którzy potrzebują wyciszenia i cenią sobie poczucie bycia jedynymi ludźmi na wyspie. To bajeczne rafy koralowe czynią z Malediwów raj na ziemi (uwaga – nie wszystkie hotele posiadają rafę przybrzeżną) Najwspanialszym przeżyciem na tych wyspach było pływanie w towarzystwie olbrzymich mant, ale wzruszało też napotkanie żółwia morskiego, a dreszczyku emocji dodawało towarzystwo małych rekinów rafowych. Z kulinarnych atrakcji polecam rarytasy takie jak homar grillowany na plaży o zachodzie słońca albo tradycyjne malediwskie curry na śniadanie. Nie potrafię wskazać jednoznacznie jednego, najpiękniejszego miejsca, ale przy wyborze polecam skorzystanie z www.tripadvisor.com – to skarbnica wiedzy zwłaszcza o hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
popsicles Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku 28.07.10, 13:32 Jak najszybciej dostać się na Seszele, bo wiem, ze ogólnie z Europy nie jest łatwo, Nawet jak mieszkałam w Holandii to znajomy leciał z stamtąd ale tez przez Włochy, a z Polski? Da się jakoś przez Frankfurt może? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.icpnet.pl 01.06.21, 14:19 Hej, zobacz tu: www.jakdolece.pl/tanie-loty-na-seszele Odpowiedz Link Zgłoś
1robert12345 Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku 29.07.10, 19:11 Malediwy,ja wybieram się pod koniec września,myślę ze w tym okresie to najlepszy okres jeśli chodzi o ceny.Rożnica do cen w sezonie ogromna,natomiast pogoda juz nieraz mile zaskakuje,zwłaszcza ze pogoda na Male bywa nieprzewidywalna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VladTepes Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.11, 13:07 picasaweb.google.com/110332029676502765910/Mauritius2011# Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.pool.ukrtel.net 13.04.11, 11:53 październik na Mauritiusie to początek lata - tak można to chyba określić. Zgadzam się, iż bardzo dobrze jest odwiedzić także wyspy Reunion (drożej) oraz Rodrigues (taniej). Przemieszkałam na Mauritiusie rok i chyba mogę podpowiedzieć w innych kwestiach jesli jest taka potrzeba. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.18, 15:29 Biorę pod uwagę wylot na Mauritius pod koenic stycznia- początek lutego. Jakiej pogody mogę się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.know.cable.virginm.net 01.05.20, 22:54 Witaj teraz z tą pogodą jest różnie. Ja byłem we Wrześniu i normalnie w połowie miesiąca powinno być ok, a okazało się ze cały tydzień lało a drugi było słońce. Nawet jeśli pada to i tak jest ciepło, słońce dość szybko wychodzi z za chmur. Październik powinien być już lepszym miesiącem. Zajrzyj na moją stronę, tam dokładnie opisałem pogodę z Malediwów bazując na poprzednich latach, szczegóły poniżej. podroze.org.pl/ Osobiście polecam Sun Island, jest piękna, duża i jest na niej co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość 2 Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.know.cable.virginm.net 19.07.20, 00:13 Dla tych, którzy wybierają się pod koniec Września na Malediwy, ponoć zazwyczaj jest ok, niestety u mnie lało przez ok 6 dni, reszta to piękne słońce ( byłem 2 tygodnie) . Niestety obecnie to loteria, gdyby ktoś potrzebował więcej info zrobiłem przewodnik, może się przyda. podroze.org.pl/destination/malediwy/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.stansat.pl 15.06.21, 13:55 Chciałam wybrać się na Malediwy na przełomie lipca i sierpnia. Czytam że wtedy może tam padać. Ktoś był?? Wiem, że to pewnie loteria może padać jeden dzień a może kilka dni ciągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
leslawg Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku 07.07.22, 12:00 Polecam Malediwy! Wybrałem się w tamtym roku z biurem Itaka - lot bezpośrednio Dreamlinerem na miejsce i bardzo dobra cena. Za to zdecydowanie mogę pochwalić Itakę i polecam, gdyby ktoś szukał stabilnego i sprawdzonego biura na wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanna.M Re: Malediwy / Seszele / Mauritius w październiku IP: *.naszasiec.net 17.08.22, 10:08 Z tych 3 wymienionych powyżej miejsc, polecam Malediwy. W tym roku, ja również postawiłam na egzotykę i wybrałam Malediwy z Itaką. Lot bezpośrednio z Warszawy Dreamlinerem. Oferty Last Minute, prezentują się bardzo atrakcyjnie cenowo w tym biurze. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś