GoĹÄ: chinchilla IP: 213.199.128.* 02.06.03, 10:11 Hello, planuję wyjazd do Brazylii we wrześniu. Będę wdzięczna za kilka rad - gdzie kupić mapy, co wziąć ze sobą i na co uważać :) dzięki, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Jarek Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: 194.159.237.* 02.06.03, 11:32 Nie jestem pewny czy jedziesz tylko do stolicy Brazylia (prawde powiedziawszy nic ciekawego) czy tez do calego kraju. Kraj jest wspanialy i polecilbym glownie polnoc, miejsca jak Bahia.Wspanialym miejscem jest rowniez Rio ale ostrozenie z aparatami, bizuteria itd. Jesli nie jestes bankowcem podaroj sobie Sao Paulo naprawde nie warto tam jechac olbrzymi moloch z szarymi drapaczami chmur. Jesli masz ochote na odrobine polskiego akcentu jedz do Curitiba gdzie polowa nazwisk w ksaizcze telefonicznej jest Polska. Jednakze nie znajdziesz tam nikogo kto mowi po polsku jako ze jest to 4-5 pokolenie Polakow. Ogolnie, wspanialy kraj i ludzie i z pewnoscia warto zobaczyc. Serdecznie pozdrawiam, Jarek z Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: 213.199.128.* 02.06.03, 11:43 cześć, dzięki za rady. Ganeralnie ląduję w Rio, potem chcę lecieć do Sao Paulo (jednak!), potem do Foz do Iguassu a potem do Salvadoru. W Polsce nie ma map, niestety. Dlatego chyba trzeba będzie się udać do ambasady, chyba że wiesz, gdzie można je dostać? A tak w ogóle, to uwazam Londyn za najlepsze miasto śiata, pozdrów je ode mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: *.chello.pl 19.06.03, 18:56 Gość portalu: chinchilla napisał(a): > cześć, > dzięki za rady. Ganeralnie ląduję w Rio, potem chcę lecieć do Sao Paulo > (jednak!), potem do Foz do Iguassu a potem do Salvadoru. W Polsce nie ma map, > niestety. Dlatego chyba trzeba będzie się udać do ambasady, chyba że wiesz, > gdzie można je dostać? > A tak w ogóle, to uwazam Londyn za najlepsze miasto śiata, pozdrów je ode > mnie :) W Rio polecam hotel Barao De Tefe(Av. Barao De Tefe 99/101)centrum miasta doba kosztuje 15$ ,i tyle samo taxi z lotniska.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czarek Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 02.06.03, 12:50 Jeśli będziesz wybierał pieniądze z bankomatu, rozejrzyj się najpierw dookoła siebie i poobserwuj trochę miejscowych kręcących się w pobliżu. Wyjmowanie pieniędzy z bankomatu powoduje chwilową dekoncentrację i jest doskonałym momentem na wyrwanie torebki bądź plecaka. I tak zaczynają się kłopoty. Ja nie miałem okazji tego przeżyć, ale znam to z opowieści współtowarzyszy podróży. Poza tym, od czasu do czasu obejrzyj się za siebie. Zdarzy się, że twoje spojrzenie padnie na kogoś, kto nagle speszy się tym, że go dostrzegłeś i przestanie za tobą podążać. Nie płać banknotami o dużych nominałach zwłaszcza na straganach, kioskach itp. Resztę wydadzą tyle ile trzeba, ale mogą odwrócić twoją uwagę (gdyż będą chcieli rozmienić pieniądze u jakiegoś, dziwnym trafem obecnego w pobliżu, znajomego) i podebrać Ci trochę towaru (np. pocztówek - to zdarzyło mi się osobiście). A tak w ogóle to jest tam bosko, gorąco i czułem się przez te kilka dni karnawału całkowicie wyluzowany. Spróbuj koniecznie drink "caipirinha", którego składniki to cukier z trzciny cukrowej, wódka cashaca (czyt. kaszasa), lemonki oraz lód. Pięć niedużych drinków wprowadzi cię w stan całkowitego doprężenia, nawet nie poczujesz kiedy. Drink można kupić w zasadzie wszędzie. Pozdrawiam. Czarek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: 213.199.128.* 02.06.03, 12:56 dzięki za rady, bedę uważać. A propos kasy - czy opłaca się zabierać baksy do Brazylii? I gdie zaopatrzyć się w may miast, bo w Polsce w ogóle ich nie ma (trzeba będzie pewnie pójść do ambasady). Aha, no i ile kosztuje opłata wjazdowa? dzięki, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: locpx* / 10.136.116.* 02.06.03, 13:28 Jako wielka fanka Brazylii - rowniez polecam glownie Rio i Salvador. Sao Paulo odradzam.... Mysle, ze uwazac trzeba wszedzie, ale w Salvadorze to juz w ogole, zwlaszcza w tej centralnej okolicy Pelourinho.. Z tego powodu odradzam noszenia przy sobie wiekszych ilosci gotowki - zawsze wszystko mozesz zostawic w sejfie w hotelu. Co do kasy - zalezy co wolisz, na pewno wziecie dolarow bedzie tansze niz wyciaganie z bankomatu, bo Twoj bank zawsze narzuci na Ciebie dodatkowe koszty i jeszcze pewnie uzyje bandyckiej exchange rate.... Dolary w duzych miastach mozna wymienic bez problemu, w malych jest to czesto wrecz nie mozliwe. Nie wiem czy jedziesz sama - jesli tak, to wcale nie jest tak strasznie niebiezpiecznie dla samotnie podrozujacych kobiet, ale zawsze oczywiscie razniej trzymac sie w grupie. Zaleznie od budzetu - jesli odpowiada Ci Youth hostel (sa tez tak pojedyncze i podwojen pokoje, oprocz wieloosobowych, sejfy na rzeczy wartosciowe itp..) - w Rio 'Praia Copacabana' jest odjazdowy jesli chodzi o ludzi. W Salvador fajne Youth hostele (jeden przy drugim) sa w okolicy ww. Pelourinho, wiec bardzo centralnie... Sprobuj koniecznie pocwiczyc Capoeira! - great fun! Aha - oprocz caipirinha i cachaca, niesamowite sa bary z sokami z owocow, o ktorych w Europie czesto nikt nie slyszal.. ACAI to jest to!! Jedzenie generalnie srednie - chociaz feijoada jest niezla (troche tlusta) i dobre sa tz potrawy z okolicy Salvador - moqueca de camarao! (gulasz z krewetek) Inne super miejsca: wokol Rio - Wyspa Ilha Grande - pieeekna Polnoc - wyspa Fernando do Noronha, Fortaleza, Natal i plaze wokol tych miejsc (np. Canoa Quebrada, wyspa Itaparica), Bahia - Arraial d'Ajuda i inne nadmorskie okolice I oczywiscie dzungla - Manaus i otaczajaca Amazonia, gzie na wycieczce mozesz lowic piranie, polowac na kajmany i spac na hamaku w prawdziwych indianskich chatach... Dobre widoki zwierzat i natury satez w Pantanal na zachodzie Brazylii.. Najszybciej przemieszczac sie po kraju mozesz samolotami, ktore wcale nie sa takie drogie - najlepsza firma GOL www.voegol.com.br - super polaczenia. Autobusy tansze ale bardzo wygodne (klimatyzacja sprawia, ze jest w nich baaardzo zimno) i oczywiscie nieco wolne, bo odleglosci sa niesamowite... Aha i mala rada - jesli mozesz poducz sie troche portugalskiego przed wyjazdem, bo w kazdym innym jezyku jest sie z reguly trudno dogadac (nawet po hiszpansku) - szczegolnie na polnocy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: 213.199.128.* 02.06.03, 13:35 wielkie dzięki za pomoc!, zamierzm sobie kupić AirPass, ale linie lotnicze GOL mają nieczynną stronę www i niczego nie mogę sie dowiedzieć. Więc pewnie wybiorę Varig, tym bardziej, że do samego Rio też przylecę Varigiem. Już druga osoba odradza mi Sao Paulo, więc chyba się poważnie zastanowię czy warto tam jechać :) pozdraiwam, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Mapa Brazylii. 02.06.03, 13:55 Witaj, Podaj adres wysylkowy przesle Tobie mapy Brazylii i Rio. Rozwaz wizyte w Sao Paulo. Bedziesz miala wlasna opinie. Slonecznie pozdrawiam, mojito. Odpowiedz Link Zgłoś
nec-mergitur Re: Mapa Brazylii. 02.06.03, 15:28 Hello Mojito, wysłałam Ci maila w tej sprawie. Bardzo dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
saura Re: Mapa Brazylii. 02.06.03, 21:12 Cześć mojito:))czy mozesz prooosze wysłać mi jakąś dobrą mapę Brasili?proszę proszę proszę!!!:)))na saura@gazeta.pl':D mojito napisał: > Witaj, > Podaj adres wysylkowy przesle Tobie mapy Brazylii i Rio. > Rozwaz wizyte w Sao Paulo. Bedziesz miala wlasna opinie. > Slonecznie pozdrawiam, > mojito. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 02.06.03, 21:11 Cześć, ponieważ poruszyłaś temat Airpassa, chciałabym Cię spytać, na jakiej zasadzie działa rezerwacja. Wiem tyle, że jest dostępny tylko dla osób przebywających poza granizami Br. Jeśli więc lupię go sobie w Polsce, to czy mogę z góry zarezerwowac sobie konkretne loty o konkretnej godzinie? Czy musze to zrobić na miejscu w Brazylii? dzięki, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
milagro Re: Brazylia - proszę o wskazówki 02.06.03, 16:23 Jak to, w Polsce nie ma map Brazylii? W ksiegarni Podróżnika na Kaliskiej w Warszawie, kupisz mapy jakie chcesz. A już na pewno są plany duzych miast i całego kraju. Wsrod licznych podpowiedzi gdzie jechac, rozważ najwiekszy na świecie obszar bagien, czyli rezerwat Pantanal w stanie Mato Grosso. Serdecznie pozdrawiam. Milagro Odpowiedz Link Zgłoś
nec-mergitur Re: Brazylia - proszę o wskazówki 02.06.03, 16:32 hello, tu chinchilla (po zmianie loginu). O to chodzi, że nie znalazłam nigdzie! Nawet Lonely Planet wydał tylko mapę Rio (a w Polskich sklepach nie ma, można najwyżej zamówić a i tak nie wiadomo, czy przyjdzie). Na pewno poszukam tam gdzie mi poradziłaś, wielkie dzieki. Pozdraiwam! Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Brazylia, Rio - mapy 02.06.03, 17:25 Witaj Chinchilla (prima voto), Mapy do Twojej dyspozycji: Brazylia 1:5.000.000. Wystarczajaca. Mapa Rio z indeksem ulic. Jezeli znasz angielski - przewodniki. Cena - usmiech :)))). Jezeli jeszcze cos bedziesz potrzebowala to odezwij sie do 21:00 Twojego czasu. Pozniej odlatuje na wakacje. Wymienione mapy zabieram ze soba razem z przewodnikiem po Rio/Sao Paulo i Brazylii. Jezeli sie zdecydujesz zostaw namiary na tym forum. Sloneczne pozdrowionka, mojito. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia, Rio - mapy IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 02.06.03, 21:09 ups, czy się zmieściłam? jest 21.11 :( mam przewodniki Lonely Planet, które bardzo sobie cenię, ale jeśli służysz czymś ekstra, to będę wdzięczna. Zwłaszcza za mapkę :) Jakiekolwiek pzresyłki chętnie odbiorę pod zdresem służbowym Microsoft,ul. Grzybowska 80/82, 0-0-844 W-wa (Karolina Rudnicka) wieeeelki uśmiech!!! milych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Re: Brazylia, Rio - mapy 02.06.03, 21:21 Witaj, Na styk. Zabieram mapy ze soba. Najdalej za tydzien wysle. Dzieki za zyczenia. Slonca zycze, mojito. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Murilo Re: Brazylia, Rio - mapy IP: *.ctame702-4.telepar.net.br 02.06.03, 21:24 Czesc wszystkich! Mam 22 lata i mieszkam w Kurytybie, stolica stan Parana! To jest miasto znane jak stolica polska w Brazylii. Duzo lubie mówic po polsku, ale szkoda ze duzo nie umie z tego jezyka. Kiedy chodzicie do Kutytyby, chodzcie do mego domu. Zapraszam! mój adres: murilofade@hotmail.com Chinchila: Czy na pewno bedziesz w Brazylii we wrzesniu, kontaktuj mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia, Rio - mapy IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 02.06.03, 21:50 Hello, owszem, zamierzam przyjechać do Brazylii we wrześniu. Możliwe, ze będę w Curitibie po drodze do Iguassu. Czy mozesz mi dac jakas radę odnosnie pobytu? pozdrawiam, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaduła Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.IOd.krakow.pl 05.06.03, 13:11 ja osobiście polecam południe aż do Porto Alegre i dalej do Rio Grande, z Kurytyby pojedz do Paranagua pociągiem !!!, pociąg chodzi chyba tylko sobota niedziela - warto zobaczyc tę trasę na estakadach !! a po drodze jest taka mała miejścowóść Morecco (?) - bomba restauracja i jakie jedzenie - polecam !!!! byłem i jadłem !! obwiązkowa - wołowina z rusztu - takie mieso i nie tylko !!! aha jeszcze GRAMADO - czyli szwajcaria w Brazylii i palmy w śniegu !! czekolada, sucha kiełbasa i wino tam pite !! kokosowe mleczko z kokosa pite wieczorem na plaży Ipanema !!, głowa cukru i chrystus w rio to obowiązkowo, KAPELUSZ LUB CZAPKA NA GLOWIE CALY CZAS, ja mialem na sobie jeszcze luzna jedwabna koszule z dlugim rękawem i dlugie spodnie (nie lubie słońca !) i ciemne okulary !!! a pozniej to moze tak skoczyć autobusem do Urugwaju i za Mar de Plata rzeką jest Buenos Aires i kraj tanga !! kraj warty osiedlenie !! powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vicky Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.gv.shawcable.net 06.06.03, 09:52 Jesli chodzi o Rio - to jak mozesz postaraj sie zamieszkac w hotelu blisko Copacabana albo Ipanema plazy. Lokalizacja jest bardzo wazan. Moim zdaniem, Copacabana i Ipanema to jest jedno z najpiekniejszych miesjc na swiecie. W Rio warto jest zobaczych Sugar Loaf (postaraj sie tam pojechac ok 3 po poludniu i zostan tam na zachod slonca ktory jest ok 6 (to jest cos nie do opisania). Oczywiscie Corcovado to nastpene miejsce ktore warto zobaczyc. Jesli chodzi o pieniadze to dobrze jest wziasc dolary ale sprawdz exchange rate. Niektore hotele maja bardzo niska exchange. Jestem ciekawa czy moglabys zakupic w banku w Polsce brazylijka gotowke- REALS. Ja to zrobialm ale nie wiem czy to bedzie mozliwe w Polsce. Jesli chodzi o bankomaty to czasami moze byc troche frastrujace. Sa tylko niektore bankomaty z ktorych mozesz pobrac pieniadze w zaleznoci od tego jaki system twoj bank operuje. Uwazam ze US dolary to zawsze dobre rozwiazanie. Bedziesz uwielbiac swieze soki z owocow tropikalnych i przygotowywanych na poczekaniu. Ja rowniez lubialam brazyliskie jedzenie - duzo warzyw, owocow i roznego rodzaju miesa. Wez ze soba dobry filter przeciwsloneczy. Naucz sie pare slow i wyrazow po Portugalsku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: 213.199.128.* 06.06.03, 14:31 dzięi za rady... sądzisz, żę będę potrzebować dobrega filtra, skoro jadę tam na wiosnę? Zresztą i tak nie zamierzam leżeć na plaży, tylko łązić i jeździć :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: 213.199.128.* 06.06.03, 14:34 heh, dzięki, chciałąbym naprawdę zwiedzić to wszystko, ale mam na to tylko 2 tygodnie, więc chyba wybiorę szlak Rio-Sao Paulo - Iguassu - Salvdor - Rio i zrezygnuję z autokarów na rzecz samolotów, bo nie mam czasu się targać 300 km na dobę autobusem. Ale dzięki za radę, a jeśli wiesz coś na temato brazylijskich AIRPASSÓW, TO PLIZ DAJ ZNAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Peter Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.adsl-wns.paradise.net.nz 20.06.03, 01:23 Odbylem podobna podroz rok temu. Najlepsze oczywiscie Iguassu. Koniecznie dwa dni, po jednym z kazdej strony. Nie mozesz pominac rejsu motorowka, ktora podplywa pod sam wodospad. Nie trac czasu na Kurytybe, bylem i szybko ucieklem. Jedyna atrakcja to najcienszy wiezowiec na swiecie. Powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.microsoft.com 20.06.03, 14:30 dzięi za radę, właśnie tyle zamierzam spędzić w Iguassu, ael potrzeba mi jeszcze jednej ważnej informacji - jak załatwia się AirPassy, i czy np transfer w Curitibie po drodze do Foz liczy się jako normalne lądowanie (czyli o jeden kupon więcej)... anybody... help! chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raakk Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.crowley.pl 20.06.03, 15:05 air pass mozesz napewno tez kupic w Polsce w biurze podrozy, wazne zeby poza granicami Brazylii. Sa rozne opcje, czyli cena zalezy od ilosci lotow ,ktore chcesz zrobic.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 21.06.03, 13:47 To to akurat wiem, ale nie wiem, kto zajmuje sie w Polsce AirPassami. Będzie trochę kaszanka, jak coś kupie tutaj, a na miejscu okaze się np, że takich lotów w ogóle nie ma... Czy jest jakies biuro podróży, które pośredniczy w tego typu transakcjach? Najlepiej w Warszawie... chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Brazylia - jedz na południe !! 09.07.03, 16:12 Szkoda, ze nie masz czasu na Paraty - choc obejsc mozna w 5 minut cale to warto temu urokliwemu miasteczku poswiecic ze dwa dni. Polecam pobyt w Poussada du Sandi - poczujesz jak mieszkal Leonsio i jemu podobni:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 09.07.03, 20:43 kto wie.. Parati nie jest znowu tak daleko od Rio, a wlaśnie postanowiłam przedłużyć pobyt... :) dzięki! chin. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Brazylia - jedz na południe !! 09.07.03, 22:06 Przedluz bo warto!!! Od Rio 3 godz. jazdy samochodem. A jakbys tam byla to nie daj sie raczej skusic na organizowana wycieczke statkiem (Paraty lezy w zatoce gdzie jest masa wysepek) tylko wynajmij mala lodeczke, Pan zawiezie Cie gdzie chcesz, zobaczysz jak to jest byc na bezludnej wyspie (choc malutkiej :))) mozesz sprobowac nurkowania - bosko, choc widoczki pod woda dla znawcy malo interesujace, dla mnie, nowicjuszki byly objawieniem!!!! Jak ja Ci zazdroszcze tych fal w oceanie!!!! Moze w grudniu....aaaachhh :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 10.07.03, 07:03 hej Norma! a podróżowałaś może po Brazylii używająć Airpassu? zamierzam go kupić, bo będziemy się przemieszczac z miasta do miasta i trochę szkoda czasu na targanie się autokarem np z Salvadoru do Sao Paulo... Bardzo mnie interesuje ten rodzaj biletu. dzięki chin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.ey.com.pl / 10.106.69.* 17.07.03, 13:27 Jezeli lecisz Lufthansa/Varig, to airpass na Variga kupisz w Lufthansie bez problemu. Biuro na Siennej 39. A kiedy lecisz? Ja 26 wrzesnia... Rio - Iguassu - Salvador - Manaus (Amazonia) Pozdrawiam Ola Gość portalu: chinchilla napisał(a): > hej Norma! > a podróżowałaś może po Brazylii używająć Airpassu? zamierzam go kupić, bo > będziemy się przemieszczac z miasta do miasta i trochę szkoda czasu na targanie > > się autokarem np z Salvadoru do Sao Paulo... > Bardzo mnie interesuje ten rodzaj biletu. > dzięki > chin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.microsoft.com 17.07.03, 15:09 hej. Ja lecę 12 września. Rio - Salvador - Sao Paulo - Iguassu - Curitiba - Rio. Jeśli uda się wrócić z Iguassu bezpośrednio do Rio (jeden samolot dziennie, szanse raczej małe), to ten przelot wykorzystam na inne miasto... Wylatuję z Rio 28 września w nocy, w Warszawie jestem 29. Skoro się zazębiamy, to nigłupio byłoby się spotkać:) A kiedy wracasz? pozdraiwam, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.ey.com.pl / 10.106.69.* 17.07.03, 15:19 Fajnie by bylo - albo przed (z pracy do pracy mamy do siebie niedaleko i jest pare milych miejsc w polowie drogi), albo w trakcie (czyli 27 lub 28 wrzesnia w Rio) albo po... Ja wracam 14 pazdziernika. Masz juz airpass? Z tego, co wiem, to w Varigu musisz wczesniej podac jakie daty i godziny lotow planujesz. Pozdrawiam Ola PS: Moj priv to: olik@wa.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.adsl-wns.paradise.net.nz 10.07.03, 01:09 Paraty jest piekne!!!! Bylem tam 5 dni i czulem sie jakby czas sie cofnal. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.adsl-wns.paradise.net.nz 29.07.03, 01:07 W Paraty jest wloska knajpka, szefowa mowi po polsku, spedzila w Warszawie 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P Re: Brazylia - jedz na południe !! IP: *.adsl-wns.paradise.net.nz 10.07.03, 01:11 czy np > transfer w Curitibie po drodze do Foz liczy się jako normalne lądowanie (czyli W Curitiba jest ladowanie, ale nie transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Brazylia - jedz na południe !! 17.07.03, 11:41 Nie, pierwszy raz o Airpassie tu przeczytalam :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kajka Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 15:19 Zanim zdecydujecie się na Airpass, spójrzcie na ceny biletów lotniczych wewnątrz Brazylii (np.www.vasp.com.br) i pamiętajcie, że Airpass jest tylko na Variga i musi mieć ściśle określone loty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchilla Re: Brazylia - proszę o wskazówki IP: *.microsoft.com 17.07.03, 15:38 Gość portalu: Kajka napisał(a): > Zanim zdecydujecie się na Airpass, spójrzcie na ceny biletów lotniczych > wewnątrz Brazylii (np.www.vasp.com.br) i pamiętajcie, że Airpass jest tylko na > Variga i musi mieć ściśle określone loty. Owszem, jestem tego w pełni swiadoma. Mam ustalone miejsca, w które chcę lecieć i oczywiśćie daty lotów. Varig jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem, bo z Warszawy do Rio lecę łączonym lotem Lufthansy i Variga. Po trzecie sprawdzałam już ceny połączeń wewnątrz kraju i włosy stanęły mi dęba prawdę mówiąc. Zamiast płacić 1000 PLN za jeden przelot wolę zapłacić ponad 2000 PLN za pięć przelotów w Airpassie. Po czwarte Airpass nie jest tylko na Variga, oferują go też inne linie lotnicze z Brazylii (VASP, TAM, TransBrasil), ale po prostu ten mi się najbardziej opłaca. I ten akurat wiem już jak kupić, pozostałych nie... pozdraiwam, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darito Re: Brazylia - Ilha Grande IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 11:52 Cześć ! Nie wiedziałem że Brazyli ajest tak popularna. Ponieważ Brazylia jest dość duża, mam takie pytania: 1) Czy rozsądnym jest podróżowanie bez Air Passa- czyli drogą lądową na trasie Rio-Iguacu-Pantanal ? 2) Czy osoby które już były w BR, mogą przedstawić w skrócie trasę i ile im zajęło zwiedzanie/odpoczywanie ? Pzdr darito Odpowiedz Link Zgłoś