GoĹÄ: Malone IP: 204.246.238.* 07.01.09, 12:35 Witam mam pytanie, czy ktos z Was podrozowal na wlasna reke z BKK do Hua Hin? na pewno sa pociagi i autobusy, ale moze ktos wie ileby kosztowalo np.taxi?Dziekuje z gory za pomoc i pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierpniowa_julka Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin 07.01.09, 13:56 Zapłaciliśmy za taxi 2000THB. Targowanie zaczynaliśmy z 2500. Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin 07.01.09, 20:51 cos takiego tez pamietam, ktos placil chyba 5000 bathow z Hua Hin do Bangkoku. My stacjonowalismy wlasnie w Hua Hin. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malone Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: 204.246.238.* 08.01.09, 11:18 Dziekuje za info. 2000 baht- czyli ok. 45 Euro? w jedna strone rozumiem?Tyle chcialo moje biuro za transfer w 1 str., ale od osoby! Cos mi sie zdawalo ze to jednak za duzo :) .Taksowke wzieliscie "z ulicy" czy hotel pomogl? jak w ogole wrazenia z Hua Hin? Wybieram sie na 10 dni na przelomie marca i kwietnia. Pozdrawiam serdecznie z Frankfurtu,M Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin 08.01.09, 11:47 Malone, taksówkę wzięliśmy z dworca autobusowego w Bkk. Przyjechaliśmy do Bkk wieczorem i nie chcieliśmy tam nocować (to był czas listopadowo-grudniowego strajku na lotnisku), więc od razu na dworcu zaczęliśmy rozpytywać o taksówki. Tak, 2000 THB to - tak jak napisałeś - ok. 45 Euro. I tak, to za podróż w jedną stronę. Za 5000 THB to z Hua Hin do Bkk można pojechać taksówką, mieć ją cały dzień w Bkk do dyspozycji i jeszcze wrócić do Hua Hin. :) Pytasz o wrażenia. Cóż, Hua Hin to nie mój klimat, więc mnie i moim znajomym tam się niespecjalnie podobało. Uciekliśmy po jednej nocy dalej na południe w mniej turystyczne rejony. Ale nie bierz sobie specjalnie mojego zdania do serca. Ja w Tajlandii uprawiałam plecakową turystykę, więc od większych ośrodków turystycznych starałam się trzymać z dala. Życzę udanego wypoczynku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malone Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: 204.246.238.* 08.01.09, 13:51 Dzieki Ci Julka! A ja specjalnie wybralam Hua Hin zeby bylo jak najmniej turystycznie , ale tez nie za cicho bo nie lubie :), wydawalo mi sie takie pomiedzy. Taksowke wezme " z ulicy" , pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasio Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: 83.1.81.* 09.01.09, 14:40 Ja byłem w Hua Hin dojazd autobusem . Są co 15 minut z dworca w Bangoku. Ja jechałem nietypowo bo z Ko Samui , koszty małe złotówki chyba ok 200 batów zapłaciłem za bilet Hua Hin -BNG. Hua Hin ma cudne długie plaże i pyszne jedzonko zwłaszcza owoce morza, tanie hotele. najwięcej jest tam anglików. Ale bbb nudne. bylismy 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Apisek Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: *.chello.pl 09.01.09, 15:27 A co to znaczy wg Ciebie "mniej turystycznie"? Hua Hin to jest miasto z ruchliwymi ulicami, sklepami, w ogóle ma zbyt wielkomiejski charakter ( jak dla mnie). Wzdłuż morza usytuowane są hotele, plaże niezbyt malownicze, w czasie przypływu dość wąskie. Na pewno nie znajdziesz tam takiej prawdziwie tajskiej egzotyki. A poza tym w zatoce jest wprawdzie ciepła, ale bardzo brudna woda. A nas w takich rejonach nie urządzają kąpiele w basenie. Choc basen w hotelu Hilton gdzie zatrzymaliśmy się był całkiem fajny plus malowniczy ogród dochodzacy do morza. My zdecydowalismy sie na szczęście tylko na krótki odpoczynek w HH po męczącym objeździe Tajlandii z tego względu, że było to krótko po tsunami i z tego powodu nie mieliśmy ochoty jechac na południe na beztroski wypoczynek. No i Pattaya też zupełnie nie wchodziła w rachubę. A turystów tam jest również sporo, szczególnie w nadmorskiej strefie hotelowej. zależy więc czego oczekujesz, jeśli ciszy, spokoju, pieknych widoków i bliskiego kontaktu z egzotyczna przyrodą - to raczej nie polecam Hua Hin. Natomiast jeśli chcesz stantąd dotrzec do ciekawych miejsc turystycznych - to jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malone Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: 204.246.238.* 12.01.09, 11:01 Do Apiska..- HHin mam juz zarezerwowane, w sumie troche zaluje, bo naczytalam sie teraz wielu opinii o nim i jakos chyba za szybko podjelismy decyzje. No nic,jakos bedzie:) Piszesz ze to dobra baza wypadowa do cierkawych turystycznie miejsc, co polecasz? Czytalam o ciekawym wodospadach w poblizu, Parku Narodowym oraz miescie Phetchaburi..Cos jeszcze warto zobaczyc..?Bede w okolicy 1 raz (koniec marca)..Dziekuje z gory za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Apisek Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: *.chello.pl 16.01.09, 13:52 Jeśli chodzi o krótkie wypady po okolicy to polecam: - spacer wzdłuz plaży od mola w prawo ( stojąc twarzą do morza ) - po drodze mozna obejrzeć hotele, wykapac się, coś zjeść w kajpkach, które w ciągu dnia oferują smaczne posiłki bezposrednio na plaży i dotrzec do wielkiego pomnika Buddy górujacego nad zatoką. Stamtąd fajny widok na całe miasto i zatokę - o świcie warto pójść na molo i zobaczyć niesamowite ryby, kraby, homary, ośmiornice itp stwory złowione w czasie nocnych połowów i sprzedawane bezpośrednio z łodzi - warto przejść sie po mieście, zobaczyć miejscowy targ ( czynny również do późnych godzin nocnych ) i koniecznie stary zabytkowy dworzec kolejowy - czynny do dziś - w okolicy HH znajduje sie również letnia rezydencja królewska,ale chyba nie można jej zwiedzać - wieczorami warto skosztowac pysznych tajskich dań ( szczególny raj dla miłośników "frutti di mare" ) w małych knajpkach czy restauracjach Jeśli chodzi o wycieczki trochę dalsze ( konieczność skorzystania ze środków transportu) to polecam: - Phetchaburi (dojazd 50 min autem) gdzie znajduje się kompleks światyń buddyjskich w ogromniej jaskini. Uwazajcie na agresywne małpy na parkingu żebrzące o jedzenie. Jedna z nich użarła do krwi mojego męża i musiał zaliczyć serię szczepień przeciwko wściekliźnie - przy okazji "zwiedziliśmy" w kilku miejscowosciach ich przychodnie zdrowia - obyśmy takie mieli u nas w kraju!!! Na szczycie wzgórza można zwiedzić pałac, nic szczególnego, ale widoki fantastyczne. - Park Narodowy Sam Roi Yod (dojazd 40 min autem) bliski kontakt z egzotyczną przyrodą (wędrówki po wzgorzach, spływ kajakowy, jaskinie, groty, małe wioski nadmorskie i mnóstwo kolorowych ptaków) - Park Narodowy North Kracen ( dojazd troche więcej niż 1 godz ) - typowa tropikalna dżungla z wspaniałą roślinnością - jeśli ktoś jest fanem pływania z kolorowymi rybkami to warto pojechać do Chumphon ( ok 3 godziny na płd od HH) można tez autobusem ekspresowym, a nastepnie przesiąść sie na Jet Catamaran i popłynąć na małą wysepkę Koh Tao, albo na dalszą Koh Phangan. Naprawde niezapomniane wrażenia z kąpieli. Pozdrawiam i życzę wspaniałych wakacji. Apisek - Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malone Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: 204.246.238.* 12.01.09, 11:01 Do Apiska..- HHin mam juz zarezerwowane, w sumie troche zaluje, bo naczytalam sie teraz wielu opinii o nim i jakos chyba za szybko podjelismy decyzje. No nic,jakos bedzie:) Piszesz ze to dobra baza wypadowa do cierkawych turystycznie miejsc, co polecasz? Czytalam o ciekawym wodospadach w poblizu, Parku Narodowym oraz miescie Phetchaburi..Cos jeszcze warto zobaczyc..?Bede w okolicy 1 raz (koniec marca)..Dziekuje z gory za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sierpniowa_julka Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:12 Autobusy znacznie tańsze - to prawda. Niestety, wieczorem nie chodzą do HH... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malone Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: 204.246.238.* 20.01.09, 12:06 Dzieki za wszytskie rady! jeszcze male pytanie, czy jest mozliwosc wycieczki z Hua Hin na Ko Samui albo inna wyspe (Kao Tao etc..)?W jakim Hotelu mieszkalas, Apisku?My zatrzymamy sie na 5 nocy w Marriot Hua Hin, mam nadzieje, ze dobrze wybralismy :), podobno jest tam calkiem ladna plaza..Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Apisek Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: *.chello.pl 20.01.09, 14:49 Sorry, ale chyba niezbyt dokładnie czytasz moje posty. Już wyżej pisałam, że mieszkałam w hotelu Hilton Hua Hin, blisko mola. Marriot jest mniej więcej w połowie drogi między molem, a punktem widokowym z dużym posągiem Buddy. Plaża szersza niż przy Hiltonie, ale według mnie nie za ładna. Owszem piaszczysta, łagodne zejście do morza, ale bez palm, ani wielkich głazów z rzadka rozrzuconych ( jak przy Hiltonie) co nadaje plaży bardziej malowniczy charakter. Marriot jest ładnie położony, tuż przy plaży w dobrze utrzymanym ogrodzie. W ciągu 5 nocy na pewno nie zanudzicie się w HH, gorzej by było spędzać tam dwa tygodnie. Mnie najbardziej podoba się Sofitel, najstarszy, stylowy historyczny hotel. Jak już pisałam pojechaliśmy do Chumphon, a stamtąd promem na wyspe Koh Tao. Mozna było popłynąć jeszcze dalej na Koh Phangan. Nam wystarczył cały dzień spędzony na tej pierwszej wysepce - bajkowa okolica, przeźroczysta woda z mnóstwem kolorowych ryb i piękną rafą koralową Na Koh Samui najlepiej popłynąć z Surat Thani ( jeszcze dalej na płd niż Chumphon), ale tam warto jechać z noclegiem. Jednodniowa wyprawa wg mnie to zbyt krótko - nam nie starczyło czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leoaria69@gmail.co Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: 149.57.7.* 30.05.23, 06:21 Oferuję wszelkiego rodzaju pożyczki mcarrds278@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leo123 Re: Tajlandia. Z Bangkoku do Hua Hin IP: 149.57.7.* 30.05.23, 06:24 Potrzebujesz szybkiej pożyczki? Oferujemy Pożyczka edukacyjna, pożyczka biznesowa, pożyczka mieszkaniowa, Pożyczka rolnicza, pożyczka osobista, pożyczka samochodowa i inne dobre powody na poziomie 3%. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej szczegóły, e-mail: leoaria69@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś