blacktess 19.04.10, 19:06 Witam, lekarz chce mnie wpisać w program metoject. Są to zastrzyki ,które bierze się samemu co tydzień. Czy ktoś je brał i może coś napisać, czy pomagają? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bolesciwa Re: zastrzyki metoject brał ktoś? 25.04.10, 08:51 Ja robilam sobie zastrzyki z metojectu co tydzien przez kilka miesiecy. Na pewno metoject w iniekcji nie drazni tak zoladka, jak tabletki i lepiej sie wchlania. Mnie akutar nie pomogly, teraz lykam arave. Odpowiedz Link
dzini12 Re: zastrzyki metoject brał ktoś? 22.02.11, 14:31 biore od roku to nie uśmierza bólu,wręcz boli bardziej do tego ból głowy potworny,sama sobie daje 1x w tygodniu nie malo kosztuje,ale biorę bo dotej pory nikt nic innego nie wymyslił tylko chemie,która leczy sie białaczke wpływa na układ immunologiczny uciszając walke jak u nas rzsowców sie toczy,biore bo mam niskie OB ALE DO TEGO LECI mETYPRED,no i p.bólowe Olfen majamil 100,woltaren itp.niszczące zołądek co za choroba mam ja po mamie. Odpowiedz Link
tessam Re: zastrzyki metoject brał ktoś? 14.03.11, 13:57 czy mozesz mi powiedzić gdzie robisz sobie te zastrzyki Metojectu? Maja Pani doktor rekomenduje branie Metojectu jako domiesniowe i za bardzo nie wiedziała w ktore miejsce podskornie mozna zrobić. Odpowiedz Link
malinka-23 Re: zastrzyki metoject brał ktoś? 14.03.11, 19:45 hej zastrzyki metojectu robie sobie sama, podskornie w udo. w maju przeszlam na zastrzyk poniewaz po tabletkach bardzo zle sie czulam - mdlosci, rozbicie. od grudnia przy dawce 15 mg zaczelam odczuwac gorycz i cos podobnego do nudnosci. od stycznia mam dawke 10 mg i jest to samo. a w ogole to metotreksat jak i metoject malo mi pomogly :( wracajac do robienia zastrzyku to wacik, spirytus - przecieramy. bierzemy lekko fald skory w kciuk i palec wskazujacy i wbijamy igle w skore. powoli naciskamy tlok strzykawki i zastrzyk zrobiony. moze sie zrobic lekkie wypuklenie na skorze ale to sie sam rozejdzie Odpowiedz Link
blacktess Re: zastrzyki metoject brał ktoś? 15.03.11, 11:25 Cześć, ja robię sobie zastrzyki Metoject w brzuch ( conajmniej 5 cm od pępka). Nic nie boli, bo igiełka jest cieniutka . jest to dla mnie wygodniejsze niż chodzenie do przychodni po zastrzyk domięśniowy. pozdrawiam Odpowiedz Link
dzini12 Re: zastrzyki metoject brał ktoś? 21.03.11, 09:49 właśnie kończe I-sza serję ale i ostatnią nie toleruje ich zupełnie rozszalało mi się ciśnienie 228\125 wylądowałam na izbie przyjęć,wymioty nudności cały czas a stawy jak bolały tak bolą.Wróciłam po 2 tyg.przerwy w piatek do MTX tabl.i całą noc torsje zawroty głowy,słabo widziałam bo sie rozmazywało i pożegnałam sie z MTX a brałam 2 lata tabl.Teraz główkuje czym mnie będą leczyć,bo wróciły barki i szyja.Póki co jadę do szpitala sanat.do Ciechocinka może coś zaradzą,nie zrażaj sie moimi objawami ja dałam radę brac 2 lata to i Ty pewnie też dasz radę zycze powodzenia dzini1 Odpowiedz Link
dzini12 Re: zastrzyki metoject brał ktoś? 15.10.11, 14:21 oczywiście,że znam metoject jest to Metotrexat w tabl.a jego zastepczy zastrzyk nie daje ubocznych,nieprzyjemnych skutków jak to przy chemii bywa.Jest drogi dlatego biore MTX od lat na rzs z dobrym skutkiem. pozdrawiam dzini Odpowiedz Link
onyx58 Re: zastrzyki metoject brał ktoś? 25.01.12, 01:22 blacktess napisała: > Witam, > > lekarz chce mnie wpisać w program metoject. Są to zastrzyki ,które bierze się > samemu co tydzień. Czy ktoś je brał i może coś napisać, czy pomagają? To jest to samo,co Methotrexat,biore od 2 miesiecy- bez rewelacji, tyle,że nie boli żoładek Odpowiedz Link