jayzalogowany 26.01.05, 12:31 Od ponad pol roku mam dretwienie 2 lewych palcow i zaburzenie ostrosci wzroku,do tego jeszcze jakies biale naloty w ustach i na wardze. .Zadnych bolow w stawach nie mam. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byu371a1 Re: Czy mozna nabyc rzs przez seks ? 27.01.05, 14:03 Proponuje pójsć do lekarza.Te białe naloty to moze być grzybica. Odpowiedz Link
jayzalogowany Re: Czy mozna nabyc rzs przez seks ? 27.01.05, 16:59 czy w rzs jest pogorszenie otrosci wzroku i klopoty z narzadami plciowymi? Odpowiedz Link
ab13 Re: Czy mozna nabyc rzs przez seks ? 28.01.05, 14:37 Nie. Chyba w ogóle coś pomyliłeś. To jest choroba kości, stawów, są zmiany w krwi, ale nie można się nią zarazić. :-))))) Odpowiedz Link
jayzalogowany Re: Czy mozna nabyc rzs przez seks ? 28.01.05, 18:14 tzn mi chodzilo o Zespol Reitera - to nie to samo ? pozdrawiam Odpowiedz Link
aga-83 Re: Czy mozna nabyc rzs przez seks ? 29.01.05, 22:08 RZS to choroba wielonarządowa a najniebezpieczniejsze są powiklania oczne!!!!!!! W przebiegu RZS nalezy co pol roku chodzic do okulisty i badac dno oka. Lekarz Cie nie uprzedzil??????Poczytaj sobie w necie o zapaleniu błony naczyniowej oka w przebiegu RZS do czego prowadzi jesli w pore sie nie wykryje. Jesli się pogarsza wzrok to moze oznaczac zacme posterydowa(w najlepszym wypadku) oraz w najgorszym zapalenie blony naczyniowej ktore jest nieuleczalne i nawracajace i prowadzi do nieodwracalnych zmian. Jesli slabo widzisz kolego to nie zwlekaj tylko mknij do okulisty(na badanie cisnienia na jaskre i badanie dna oka pod katem zapalenia tęczówki, błony naczyniowej i wysięków) bo RZS moze prowadzic nawet do slepoty jesli szybko sie nie wdrozy leczenia(krople i zastrzyki). Mnie juz to dopadlo. RZS jest niczym w porownaniu do powiklan ocznych. Odpowiedz Link
jayzalogowany Re: Czy mozna nabyc rzs przez seks ? 31.01.05, 12:54 A czym u Ciebie sie objawia te pogorszenie wzroku ? Odpowiedz Link
aga-83 Re: Czy mozna nabyc rzs przez seks ? 31.01.05, 18:22 Przed feriami widzialam wszystko ok a po feriach sie okazało ze nie widze NIC na tablicy siedzac w pierwszej ławce!!!!Teraz widze ciemne ksztalty i kropki bo mam wysięki w oczach. Ty sie nie sugeruj tym co tu wypisuja tylko lec do okulisty poki czas. Ja z tym nie zartowalam ze w chorobach naszych 30% chorych z zapaleniem błony naczyniowej oka w przebiegu RZS traci wzrok czesciowo lub calkowicie. Odpowiedz Link