katarzyna0059 12.09.13, 09:45 Czy ktoś może potwierdzić, że e-papieros taki jak ebull (www.ebull.pl) faktycznie pomaga rzucić palenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marchewa1010 Re: E-papieros mniej szkodzi? 07.10.13, 16:35 Z pewności e-papieros jest "zdrowszy" niż tradycyjny. I choćby z tego względu warto się na takiego e-papierosa przerzucić (ja palę Ciggera już od dłuższego czasu). A co do faktów, to mówią one same za siebie , w referencyjnym papierosie mamy 400 szkodliwych substancji, w e-papierosie zaledwie kilka z nich o znikomej ilości. I jeszcze jedna ważna sprawa, nie zatruwamy innych, bo e-papieros nie wydziela nikotyny ani tlenku węgla. Tak wiec nasza przyjemność nie jest ze szkodą dla innych. Odpowiedz Link
fryc87 Re: E-papieros mniej szkodzi? 09.02.14, 00:08 znikoma ilosc nikotyny w wydychanej parze jest, ale nie powoduje ona biernego palenia, bo para szybko sie rozprasza w powietrzu, ja mam Foof z najnowoczesniejszym clearomizerem, polecam Odpowiedz Link
sisaco Re: E-papieros mniej szkodzi? 09.02.14, 10:19 Co jest w składzie takiego liquidu? Dużo związków chemicznych? Odpowiedz Link
garbarian Re: E-papieros mniej szkodzi? 10.02.14, 01:37 czy oby na pewno nikotyna znajduje się w wydychanym powietrzu? Odpowiedz Link
jacek_daniel Re: E-papieros mniej szkodzi? 21.10.14, 22:43 to chyba te badania różnych lekarzy i naukowców ciągle stwierdzają lub dementują. jakie to ma znaczenie dla palącego? Odpowiedz Link
2pacynka9 Re: E-papieros mniej szkodzi? 19.11.14, 21:52 na pewno jest o zdrowsze od zwykłych papierosow. to nie podlega dyskusji. czy przyjemniejsze to ciężko stwierdzić jak bardzo przez palaczy tytoniu przemawia nałóg i uzależnienie. Odpowiedz Link
doradca_online_foof_tabaque Re: E-papieros mniej szkodzi? 26.11.14, 01:01 2pacynka9 napisała: > na pewno jest o zdrowsze od zwykłych papierosow. to nie podlega dyskusji. czy p > rzyjemniejsze to ciężko stwierdzić jak bardzo przez palaczy tytoniu przemawia n > ałóg i uzależnienie. Witam, epalenie jest na pewno mniej szkodliwe, przede wszystkim nie ma tu spalania, czyli nie wytwarzają się substancje smoliste, wdychane przy paleniu tytoniu, ani toksyczne zw. chemiczne. Epalenie to przekształcenie liquidu w parę wodną, która jest nasączona nikotyną, i tylko to jest wdychane. Tomek, Odpowiedz Link
sawer43 Re: E-papieros mniej szkodzi? 17.12.14, 00:23 ta para wodna jest trochę chyba przesączona alkoholem (glikolem) co nie? Odpowiedz Link
0liviaaa Re: E-papieros mniej szkodzi? 21.05.14, 16:26 oczywiście że mniej szkodzi. Ja palę ciggera już od dłuższego czasu i powiem wam że przestała mnie głowa boleć i czuje się o wiele lepiej :) Odpowiedz Link
malboro45 Re: E-papieros mniej szkodzi? 20.09.14, 09:39 A ja powiem, że najlepiej jest rzucić od razu. Oczywiście nie samemu. Jeśli komuś trudno jest znaleźć motywację, to zawsze można poszukać pomocy w sieci, np. na forum bądź np. na www.jakrzucicpalenie.pl . Tam można między innymi przeczytać o tym jak skutecznie rzucić palenie i to krok po kroku oraz jak wytrwać w postanowieniu. Powodzenia! Odpowiedz Link
jacek_daniel Re: E-papieros mniej szkodzi? 21.10.14, 22:33 e-papierosy też mogą służyć do rzucania palenia tytoniu. śa ponoć nawet bardzo skuteczne w tej kwestii. A i przyjemniejsze niż gumy czy plastry nikotynowe. Odpowiedz Link
2pacynka9 Re: E-papieros mniej szkodzi? 19.11.14, 21:53 te programy abonamentowe istnieją już ponad rok- czy okazały się skuteczne przy rzucaniu palenia? Odpowiedz Link
doradca_online_foof_tabaque Re: E-papieros mniej szkodzi? 26.11.14, 01:02 2pacynka9 napisała: > te programy abonamentowe istnieją już ponad rok- czy okazały się skuteczne przy > rzucaniu palenia? Witam, niestety nie otrzymujemy od naszych klientów informacji czy zerwali z nałogiem, jednakże ostatnie badania wykazały znaczą skuteczność stosowania epapierosów w rzucaniu palenia. Witam, epalenie jest na pewno mniej szkodliwe, przede wszystkim nie ma tu spalania, czyli nie wytwarzają się substancje smoliste, wdychane przy paleniu tytoniu, ani toksyczne zw. chemiczne. Epalenie to przekształcenie liquidu w parę wodną, która jest nasączona nikotyną, i tylko to jest wdychane. Tomek, Odpowiedz Link
sawer43 Re: E-papieros mniej szkodzi? 17.12.14, 00:27 a informacje odnośnie ile klientów zawiązało kolejną umowę nie udzielisz? pewnie, że nie to tajemnica handlowa :) Odpowiedz Link
doradca_online_foof_tabaque Re: E-papieros mniej szkodzi? 31.12.14, 01:52 Witam, na chwilę obecną po prostu nie posiadam jeszcze takich informacji. Program freepal dopiero ma 1 rocznicę i wiele z jego efektywności okaże się dopiero w najbliższych miesiącach. Liczymy, że osoby uczestniczące w programie, które obrały drogę redukcji nikotyny w liquidach, po roku czasu po prostu odstawią całkowicie nałóg. Tomek, -- Doradca online Foof & Tabaque Odpowiedz Link
jacek_daniel Re: E-papieros mniej szkodzi? 21.10.14, 22:47 i pewnie nie polecasz tego ciggera, słyszałem nieciekawe opinie Odpowiedz Link
lilowawrozka Re: E-papieros mniej szkodzi? 28.09.14, 10:38 jasne , ze pomaga , po 1 oduczasz organizm od tytoniu, pozostaje Ci tylko ,,rytuał do którego jesteś przyzwyczajona , a w związku z tym że e - papieros ma w sobie tylko miejsce, gdzie płyn jest podgrzewany i zamienia się w ?dym?, a faktycznie parę ze składnikami smakowymi, jest bardzo prosty w obsłudze,nie zawiera tlenku węgla, ponieważ proces "e-palenia" faktycznie polega na inhalacji parą, nie zaś spalaniu tytoniu, nie wytwarza popiołu... ;) to zdaje się wszystko.. ah , zapomniałabym , cena , warto zainwestować bo to po prostu sie opłaca , mnie wystarcza liquid na jakieś miesiąc półtorej do 2 ale to zależy od stopnia zaangażowania w palenie :) ja jestem na Atmant , masz tu linka (-atmant.pl/sklep/) bynajmniej wiem że ich produkty są ekologiczne , żadne chinskie podróby tylko produkt europejski.. i szczerze powiedziawszy teraz używam nikotyny 0mg i jest ok a smaki.. jakie maja do wyboru..:D mniam.. na prawdę warto :)tak ze Kasia0059 nie zastanawiaj sie nawet ;D Odpowiedz Link
sawer43 Re: E-papieros mniej szkodzi? 17.12.14, 00:30 jak poznać, że to nie chinski produkt? Odpowiedz Link
doradca_online_foof_tabaque Re: E-papieros mniej szkodzi? 31.12.14, 01:55 Najważniejsze kwestie w kupowaniu liquidów to sprawdzone źródło i producent. Dodatkowo liquid musi mieć opisany w widocznym miejscu skład, datę przydatności oraz atest. Zwykle produkty noname łatwo rozpoznać, to głównie sprzedaż na aukcjach za bardzo małe pieniądze - nie polecam ich kupować. Tomek, -- Doradca online Foof & Tabaque Odpowiedz Link
lilowawrozka Re: E-papieros mniej szkodzi? 28.09.14, 10:39 jasne , ze pomaga , po 1 oduczasz organizm od tytoniu, pozostaje Ci tylko ,,rytuał do którego jesteś przyzwyczajona , a w związku z tym że e - papieros ma w sobie tylko miejsce, gdzie płyn jest podgrzewany i zamienia się w ?dym?, a faktycznie parę ze składnikami smakowymi, jest bardzo prosty w obsłudze,nie zawiera tlenku węgla, ponieważ proces "e-palenia" faktycznie polega na inhalacji parą, nie zaś spalaniu tytoniu, nie wytwarza popiołu... ;) to zdaje się wszystko.. ah , zapomniałabym , cena , warto zainwestować bo to po prostu sie opłaca , mnie wystarcza liquid na jakieś miesiąc półtorej do 2 ale to zależy od stopnia zaangażowania w palenie :) ja jestem na Atmant , masz tu linka (-atmant.pl/sklep/) bynajmniej wiem że ich produkty są ekologiczne , żadne chinskie podróby tylko produkt europejski.. i szczerze powiedziawszy teraz używam nikotyny 0mg i jest ok a smaki.. jakie maja do wyboru..:D mniam.. na prawdę warto :)tak ze Kasia0059 nie zastanawiaj sie nawet ;D Odpowiedz Link
lilowawrozka Re: E-papieros mniej szkodzi? 28.09.14, 15:40 o .. dlaczego mnie dubluje ? Odpowiedz Link
jacek_daniel Re: E-papieros mniej szkodzi? 21.10.14, 22:37 jak już Ci tak zalezy na zdrowiu i ekologii to czemu nie stosujesz liqudiów, których skład możesz przeczytać? jak ja, używam płynów tabaque Odpowiedz Link
2pacynka9 Re: E-papieros mniej szkodzi? 19.11.14, 21:54 i czym się różnią od liquidów pozostałych firm? Odpowiedz Link
sawer43 Re: E-papieros mniej szkodzi? 17.12.14, 00:29 znam. od nich biorę co pare tygodni zapas LQ 12 mg o smaku american tabacco Odpowiedz Link
gremol33 Re: E-papieros mniej szkodzi? 11.10.14, 19:30 MASZ DOŚĆ WYDAWANIA PIENIĘDZY NA PAPIEROSY? CHCESZ UPRAWIAĆ LEGALNIE TYTOŃ W DOMU? ŚWIETNA STRONA DOTYCZĄCA SZYBKIEJ UPRAWY ZDROWSZEGO TYTONIU W DOMU: sh.st/yDQKV Przyjmijmy, że 1 paczka papierosów kosztuje średnio 12 PLN. Załóżmy, że palisz 1 paczkę dziennie. Zakup poradnika zwróci Ci się po 5 dniach. 300 PLN. Właśnie tyle zaoszczędzisz po miesiącu... ...co w skali roku da Ci 3600 PLN oszczędności. Może wakacje lub nowa pralka dla żony? NIE ZASTANAWIAJ SIĘ WEJDŹ JUŻ TERAZ: sh.st/yDQKV Odpowiedz Link
przylaszczka8 Re: E-papieros mniej szkodzi? 28.10.14, 13:25 Pomaga, pomaga! Ja najpierw dostałam w prezencie cały zestawik Belvene (www.belvene.com/zestawy-promocyjne,c13.html) i jakoś tak automatycznie z tygodnia na tydzień, z miesiąca na miesiąc mniej paliłam zwykłych fajek, a więcej elektroników. I nawet nie planowałam rzucenia palenia, ale widziałam, żę w tym kierunku to samo zaczęło zmierzać. No to zaczęłam sobie kupować jednorazówki. I teraz palę jeszcze mniej, bo się ograniczam na przykład, jak widzę, że się kończy, a następnego dnia impreza :) Tak że same plusy! Odpowiedz Link
suselka007 Re: E-papieros mniej szkodzi? 10.12.14, 12:22 Mnie pomógł ograniczyć, palę teraz ONE extra low i zamierzam przerzucić się na zerówki :) Odpowiedz Link
sawer43 Re: E-papieros mniej szkodzi? 17.12.14, 00:28 czemu akurat ONE? czym Cię skusiły i przekonały? Odpowiedz Link
pik-o Re: E-papieros mniej szkodzi? 02.01.15, 14:46 Mnie, dzięki ONE udało się zejść do zerówek i jestem bliska całkowitego rzucenia :) Odpowiedz Link
suselka007 Re: E-papieros mniej szkodzi? 03.02.15, 12:48 Owocowe smaki mają całkiem niezłe, ale spróbuje jeszcze ONE Odpowiedz Link
fredricksen Re: E-papieros mniej szkodzi? 05.02.15, 09:05 A co myślicie o Foofach? Słyszałem całkiem dobre opinie. Odpowiedz Link
lajlaxx Re: E-papieros mniej szkodzi? 19.02.15, 16:52 a moj facet ostatnio zgubił e-papierosa. a może specjalnie to zrobił? ;) w kazdym razie w zwiazku ztym od nowa wrocil do zwyklych papierosow. wrrrrr. tamte przynajmniej nie smierdzialy :( Odpowiedz Link
szpa425da Re: E-papieros mniej szkodzi? 05.03.15, 13:02 Foof ma bardzo fajne liquidy smakowe, szczególnie owocowe. Odpowiedz Link
marko903 Re: E-papieros mniej szkodzi? 18.12.15, 14:16 Liquidy i pozostałe akcesoria do e-palenia zamawiam na DLX.com.pl możesz do nich zajrzeć. Odpowiedz Link
an_ja_35 Re: E-papieros mniej szkodzi? 17.03.16, 13:00 mi najbardziej odpowiadają owocowe smaki z Take It , szczególnie polecam jagodowy i gruszkę z antonówką, a zamawiam tutaj sklep.takeitliquid.eu/pl/c/Liquid/18. Super smaki i korzystna cena. Polecam Odpowiedz Link
mariusz.zen Re: E-papieros mniej szkodzi? 21.04.16, 14:17 Witajcie e-palacze, jeśli chodzi o e-palenie to ja się czuję lepiej odkąd się na nie przerzuciłem. Kupuję liquidy z vogell.pl. Uwielbiam ich owocowe smaki, najbardziej liczi i bananowy :) Odpowiedz Link
kaaaspaaar Re: E-papieros mniej szkodzi? 06.05.16, 17:11 Sądzę, że to zastępowanie jednego nałogu kolejnym... Odpowiedz Link
kapibara88 Re: E-papieros mniej szkodzi? 01.06.16, 12:00 Mnie pomógł ograniczyć. Zwykłe papierosy rzuciłem z dnia na dzień, po prostu skończyłem paczkę i kupiłem elektronika. Wcześniej paliłem 12 lat paczkę dziennie. Minęły trzy miesiące a ja ani raz nie zapaliłem zwykłego papierosa. Szkodliwy jest zdecydowanie mniej. Odpowiedz Link
odczepcie_sie Re: E-papieros mniej szkodzi? 23.06.16, 13:23 Na pewno szkodzi mniej - z tego choćby względu, że nie ma tych substancji smolistych. Oczywiście nikotyna też nam będzie szkodzić, ale e-papieros, z tego co wiem, przynajmniej w założeniu nie ma być na stałe zastępstwem dla zwykłego papierosa, lecz środkiem przejściowym w procesie rzucania palenia. Odpowiedz Link
ciekawoscopinii Re: E-papieros mniej szkodzi? 07.07.16, 20:05 Witajcie! Jestem lekarzem i wszystkich palących i niepalących zachęcam do udziału w badaniu naukowym o E-PAPIEROSACH, opracowanym przez Zakład Medycyny Rodzinnej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Ankieta nie jest długa. Będę bardzo wdzięczna za wypełnienie. www.surveymonkey.com/r/Epapierosy Odpowiedz Link
tandp Re: E-papieros mniej szkodzi? 22.08.16, 11:42 ZAPRASZAMY DO ZAKUPU AKCESORIOW TYTONIOWYCH, SHISH, TYTONI, PAPIEROSNIC, ZAPALNICZEK, CYGAR, FAJEK ii duzo więcej.. Wszystko dla palaczy oraz osób lubiących spędzać czas ze znajomymi paląc shishe :) sklep internetowy fabrykacygar.pl/ oraz na allegro allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=36995354 Odpowiedz Link
jjowita Re: E-papieros mniej szkodzi? 22.11.16, 18:05 Witajcie, zapraszam do poczytania protestu wobec największemu oszustwu medialnemu i rządowemu, jakim jest fałszywa nagonka na e-papierosy secure.avaaz.org/pl/petition/Obronmy_epapierosy_jako_zdrowsza_alternatywe_przyjmowania_nikotyny_Nagonka_na_epapierosy_to_OSZUSTWO/ Odpowiedz Link
quaill Re: E-papieros mniej szkodzi? 19.05.19, 18:54 Jeszcze nie wiadomo jak to z tym jest. Za wcześnie, żeby wyciągać jakiekolwiek wnioski. Odpowiedz Link
listopad_piter Re: E-papieros mniej szkodzi? 18.03.20, 11:56 W przypadku IQOS-a tytoń nie jest spalany, a podgrzewany więc liczba substancji toksycznych i kancerogennych wytwarzana podczas jego użytkowania jest 90% mniejsza niż w przypadku papierosa tradycyjnego. Więc może warto pomyśleć o zmianie? Z IQOSXX120 dostaniesz 120zł rabatu. Odpowiedz Link