ariwo 26.05.10, 09:52 Mam pytanie co można zwiedzać z dziećmi w wieku szkolnym w razie niepogody w okolicach Karwi? Wiem, że w Gdyni jest oceanarium, a na Helu fokarium. A co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noa-75 Re: co robic w razie niepogody Karwia? 26.05.10, 09:55 polecam również latarnię morską w Rozewiu i muzeum obrony wybrzeża niuedaleko helu, jeździlismy kilka lat do Karwii i była pogoda....takze trzymam kciuki aby i w tym roku była Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: co robic w razie niepogody Karwia? 26.05.10, 14:15 w sezonie jak nie ma tam pogody, to jest cienko. bo wtedy wszyscy zwiewają z karwi (łądna plaża, miejscowość brzydka i nudna) i jeżdża do Trójmiasta, na Hel. i kooorki są gigantyczne. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
montegeo Re: co robic w razie niepogody Karwia? 26.05.10, 20:02 przegląd atrakcji w okolicy jest tutaj- przewodnik A trochę dalej jeszcze więcej atrakcji- atrakcje dla dzieci i młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: co robic w razie niepogody Karwia? 27.05.10, 16:05 Faktycznie w tamtym rejonie często bywają korki ale warto się wybrać w nastepujące miejsca: Władysławowo: aleja gwiazd sportu i port Jastarnia: proponuje dojechać z Władysławowa pociągiem i wybrać się na wycieczkę promem do Gdyni, powrót może być taki sam lub pociagiem; Gdynia: oceanarium, statki wojenne i żaglowce, ogólnie port; Hel: fokarium, latarnia, port, muzeum wojskowe przed Helem w lesie; Rozewie: latarnia morska Jastrzębia Góra: wysoki klif; Gniewino: Kaszubskie Oko - wieża widokowa www.wrotapomorza.pl/pl/turystyka/atrakcje/kaszuby/gniewino Gdańsk: fontanna Neptuna, Dwór Artusa, Muzeum Morskie, Westerplatte, rejs po odnodze Wisły (można zobczyć stoczniowców przy pracy), jeśli dzieci są starsze to proponuje przejść się pod stocznię i krzyż oraz pod Pocztę Gdańską. Sopot: molo i jego otoczenie oraz słynny monciak (trzeba się liczyć z kolejką do kasy na molo); Można także zrobić sobie wycieczkę rowerową do pobliskich Dębek . Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
itm.an Re: co robic w razie niepogody Karwia? 03.08.17, 11:03 To wszystko w ramach tzw.niepogody? Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Szkoda czasu, SPAMER 03.08.17, 21:48 Historia w wyszukiwarce aż nadto oczywista: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=lechan32+&title=&forum= I tak na przykład Lechan32, który powyżej (i nie tylko tu) pisze jako mężczyzna, na innym forum (nie tylko w cytowanym fragmencie) wyznaje: lechan32 28.07.17, 15:55 Torebkę (...) mam kupowaną przez portal (...)l i jest przepiękna. Nie spodziewałam się że replika może być aż tak dobrze wykonana. Idealna do mojej kreacji, świetnie się odbija, Odpowiedz Link Zgłoś
dziki0209 Re: Szkoda czasu, SPAMER 07.08.17, 13:16 Może pod tym nickiem wypowiada się cała rodzina. Tak jest w mojej rodzinie, konto mamy jedno, a wypowiadają się rodzice ja i brat, zależy kto w danym momencie wejdzie na dany portal i każdy pisze swoje zdanie na dany temat , wypowiedź więc będzie w rodzaju męskim lub żeńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Szkoda czasu, SPAMER 07.08.17, 16:13 Cóż, każdy pracuje na wiarygodność swojego imienia czy tu: nicka. Ten ktoś jednak ewidentnie spamuje, historia w wyszukiwarce raczej oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
atteilu Re: co robic w razie niepogody Karwia? 21.01.19, 12:39 Witam Wiem, że pora roku trochę nie ta, ale planuję nasze pierwsze wakacje nad morzem z maluchami - 2 i 3 latka. Wyszukałam kilka atrakcji w necie - może ktoś był i coś napisze na ich temat - czy dla takich maluchów się nadadzą, niekoniecznie na niepogodę, bo nie lubimy siedzieć cały czas w jednym miejscu: 1. Wejherowo - warto jechać z maluchami czy nie bo to byłaby całodniowa wyprawa z Karwi - a jeśli tak to gdzie iść z takimi bąblami; opis Parku wyglądał na stronie zachęcająco, ale czy ktoś był? turystyka.wejherowo.pl/ 2. Kaszubskie Oko w Gniewinie - dobremiejsce.gniewino.pl/turystyka/obiekty/kompleks-kaszubskie-oko - jak wyżej 3. Strusia Farma Kniewo - strusie-kniewo.com/ to samo 4. Par Ewolucji - parkewolucji.pl/ też brałam pod uwagę Będę wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
domkinadmorzembalfala Re: co robic w razie niepogody Karwia? 12.03.19, 15:44 Farma strusi w Kniewie, Muzeum Obrony Wybrzeża na Helu - można przejechać się kolejką wąskotorową, zespół pałacowy w Krokowej - przepiękny! Jak dzieci starsze i interesują się muzyką, to podpowiem że we Władku organizowane są koncerty darmowe w ramach muzycznej letniej sceny Władysławowa. Poza tym - dla maluchów muzeum klocków lego w Swarzewie, tam również gratka dla miłośników historii - piękne sanktuarium maryjne. Nie byłam jeszcze - ale Park Ewolucji blisko Władka. Odpowiedz Link Zgłoś
geomol Re: co robic w razie niepogody Karwia? 04.04.19, 12:57 Wyjazd do Gdyni w czasie sezonu zabiera dużo czasu (korki). Można pojechać w drugą stronę, np. do Gniewina - Atrakcje Gniewina A ciekawe miejsca w najbliższej okolicy - Atrakcje Władysławowa i okolic Tak będzie szybciej niż wszystko wymieniać :-) Odpowiedz Link Zgłoś