Dodaj do ulubionych

Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć nocleg

23.02.11, 18:34
Wybieramy się z mężem i synkiem nad morze na przełomie lipca i sierpnia na ok 7 dni. Problem polega na tym, że małżonek dowie się kiedy pójdzie na urlop, gdzieś tydzień przed. Zastanawiam się, czy w pełni sezonu, można znaleźć nocleg bez wcześniejszej rezerwacji lub tydzień przed przyjazdem. Bo nie mam zamiaru przejechać ok 700 km z południa Polski i nic nie znaleźć. Proszę o podpowiedzi, czy ktoś już jechał z rodziną nad morze "na ślepo" i jak to wygląda.
Obserwuj wątek
    • mygdullaa Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 23.02.11, 19:13
      myślę że na allegro poszukać lub na tym forum można zadać tydzień przed wyjazdem pytanie czy ktoś ma coś wolnego i jakiś odzew będzie. Bo w ciemno z dzieckiem i taki kawał drogi to może być ciężko> Pozdrawiam i życzę miłych wakacji.
      • zachodniopomorskie Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 23.02.11, 20:19
        Hotele po 200 zl od osoby będa zawsze wolne.
    • marcin_zabielski Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 23.02.11, 20:42
      Jechać w ciemno nie ma po co. Jeżeli tydzień przed będziecie wiedzieć o urlopie, zacznijcie szukać w necie noclegu. Tydzień przed się uda, a tak na miejscu to mogą zostać same słabe i drogie kwatery. Wejdź sobie tydzień przed do serwisu łeba pokoje i poszukaj.
    • marcin.73 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 23.02.11, 21:48
      Nocleg znaleźć, to się może i uda, tylko będzie albo drogo, albo standard bardzo kiepski (wspólna łazienka itp.), albo kilka kilometrów od plaży.
      A już na pewno będzie bardzo nerwowo przy szukaniu noclegów. Jechać przez kilkanaście godzin, to może nie problem, ale jak przy okazji przyjdzie postać w korkach, to kierowca już ma lekko nerwy zszargane. Jak do tego dojdzie jeszcze na miejscu jazda od ośrodka do ośrodka i od kwatery do kwatery i szukanie wolnego miejsca, a jeszcze nie daj Boże dziecko będzie się niecierpliwić i marudzić, to jest spora szansa, że się już na początku urlopu pokłócicie ;-).
      Ważne jest też w jaki dzień tygodnia pojedziecie. Jeżeli w weekend, a do tego będzie ładna pogoda, to znalezienie nawet "czegokolwiek" w odległości bliższej niż kilometr od morza może być problematyczne. Natomiast w tygodniu jest dużo większa szansa coś znaleźć.
      Podsumowując: jadąc z dzieckiem nie ryzykowałbym jazdy w ciemno i w ciągu tygodnia poprzedzającego wyjazd spróbował bym coś znaleźć i zarezerwować.
    • aneszka4 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 27.02.11, 22:18
      Dziękuję za odpowiedzi. Trochę mi skrzydła podcięły, ale trudno. Myślałam, że wybierzemy się do Pobierowa, ale z tego co widzę to nie będę miała dużego wyboru. Będziemy brać co będzie wolne w "normalnej" cenie.
      Jeszcze raz, wielkie dzięki za odpowiedzi.
      • alfa36 zachodniopomorskie 01.03.11, 14:50
        Ech, a ja chcialam zarezerwowac pobyt wakacyjny w hotelu Jan w Darlowie i okazalo się, ze tych pokoi po 200 zl doba juz nie ma, zostaly te po 220:(
        • marex59 Re: zachodniopomorskie 01.03.11, 16:26
          Bardzo duże szanse na znalezienie kwatery w ciemno można poszukać w Dziwnowie na osiedlu rybackim. Ja nie miałem z tym żadnego problemu .
          • karolina_marta Re: zachodniopomorskie 02.03.11, 09:04
            Mozna. Co roku jeżdzę w ciemno i zawsze znajdę kwaterę/pokoje goscinne, nawet oststnio w chłopach, przy plaży.
            • ekspert-doradzi Re: zachodniopomorskie 07.06.13, 14:06
              Pensjonat Amber Villa w Chłopach ma do zaoferowania wczasowiczom bardzo wygodne i w pełni wyposażone pokoje, parking dla klientów (teren ogrodzony), plac zabawa dla dzieci (piaskownica, zjeżdżalnia, trampolina, bujaki dla tych młodszych), basen, grill, liczne ławki i stoły na zewnątrz. Posiadamy zaplecze do organizowania rodzinnych wycieczek rowerowych. Organizujemy ogniska i karaoke. A gdy doskwiera niepogoda w ramach atrakcji profesjonalny bilard oraz stół do tenisa stołowego (ping-pong). Telemaniacy również nie będą się nudzić, ponieważ telewizory wyposażone są w rozszerzony pakiet kanałów CANAL+ (kanały sportowe, filmowe i rodzinne).
    • poczatkujaca_travellerka Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 07.03.11, 12:37
      Można skorzystać z tego forum celem zasięgnięcia informacji tuż przed wyjazdem jak i wpisać pytanie na tablicę ogłoszeń serwisu urlopwpolsce.pl www.urlopwpolsce.pl/ogloszenia/
      Właściciele obiektów sami się z Tobą skontaktują mailowo czy telefonicznie.

• aireweth Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 13.04.11, 13:18
      Ja bym nie ryzykowała, bo jest to szczyt sezonu. Co innego na samym początku lipca, lub pod koniec sierpnia - wtedy może być coś dostępne, ale z dzieckiem nie zaryzykowałabym takiej "przygody" :)
      • joko5 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 13.04.11, 15:26
        To prawda, że to szczyt sezonu, ale jeździmy do Pobierowa od ok. 7-8 lat w tym terminie i zawsze widzimy, że są wolne miejsca o różnym standardzie, tańsze i droższe. Spokojnie znajdziecie, ale na pewno łatwiej po weekendzie, np. w poniedziałek.
    • adammielenko Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 13.04.11, 19:13
      Jak zwykle wszyscy mają trochę racji i ci co ,że nic się nie znajdzie i ci co są w tym względzie optymistami. Ja od 5 lat wynajmuję kwatery wczasowiczom. A może pomyślcie o wczasach pod koniec sierpnia. Z doświadczenia wiem, że wtedy jest łatwiej bowiem wyjeżdżają ci co mają dzieci w wieku szkolnym, a ciepłe morze jest, jodu najwięcej, tylko dni trochę krótsze. Pozdrawiam. AW
    • lebianin Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 14.04.11, 06:44
      Myślę, że nie powinno być problemu ze znalezieniem noclegu, przynajmniej w Łebie. Jedyny problem, to że jedziecie w szczycie sezonu i żeby znaleźć nocleg na miejscu w tym okresie może wam zająć cały dzień. Zależy w co mierzycie. Hotel to pewnie od ręki, jak kwatery to szukać dalej od centrum, powinno być coś wolnego, no i jeszcze kamping pod namiotem to też od ręki.
    • woytheck Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 21.04.11, 23:59
      Na Mierzei Wiślanej znalezienie kwatery w tym terminie możliwe tylko w miejscowościach położonych dalej od morza lub jeszcze nie odkrytych. Krynica Morska, Stegna, Kąty Rybackie, Jantar odpadają, są szanse w Sztutowie, Kobylej Kępie, Piaskach lub Przebrnie
      • luksusfashion Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 23.04.11, 08:25
        Przy pięknej pogodzie, nocleg który zostal nie sprzedany idzie w góre zawsze , jest jakis zakrecony Niemiec czy inny gosc który zmeczony szukaniem da nawet 300 zl od osoby, Polak wiadomo szuka do 60 zl, a za 60 zl sa moze noclegi ale w malych miejscowosciach w drogich miastach takich jak Sopot, Kolobrzeg, Swinoujscie, Miedzyzdroje zapomnij bo tam sa pokoje
        za 50 zl ale ze wspolna lazienką juz.Ludzie musza sie przyzwyczaic ze wszystko poszlo do góry, pokoje też.A szukanie na ostatnią chwile , bo moze bedzie taniej jest glupie.
        • alfajet-777 W Tym roku będzie trudno i cholernie drogo 05.05.11, 17:16
          W tym roku ze względu na sytuację polityczna będzie trudno o nocleg bez rezerwacji nad Bałtykiem , tam gdzie ja mam wykupione wczasy , wolnych miejsc brak już od połowy kwietnia
          • poczatkujaca_travellerka Re: W Tym roku będzie trudno i cholernie drogo 19.07.11, 12:14
            Chyba nie do końca się to sprawdziło.
            Polacy jeżdżą do krajów objętych zamieszkami, bo wycieczki są niedrogie.

Znajoma rezerwowała nocleg nad morzem w dwóch miejscowościach na 10 dni przed wyjazdem, bez problemu go znalazła.
            Ostatecznie można skorzystać z tablicy ogłoszeń w serwisie urlopwpolsce.pl - pytanie trafia do właścicieli obiektów w wybranych miastach, szybka i łatwa metoda na znalezienie noclegu.
            • monikaa13 Re: W Tym roku będzie trudno i cholernie drogo 19.07.11, 12:47
              W tym tygodniu byłam w Karwi. W co drugim miejscu tabliczka "Wolny pokój/pokoje" więc znaleźć można spokojnie tym bardziej, że pogoda taka średnia raczej.

To samo w zeszłym roku. Siostra przyjechała z chłopakiem i chciała sobie pojechać na noc do Dębek, bez problemu znaleźli nocleg od razu, w pierwszym miejscu do którego poszli.

To, że nie ma miejsc to ściema i piszą tak chyba tylko ci, którzy chcą, żeby tylko do nich przyjechać lub poprostu nie znają rynku.
    • aga1506 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 19.07.11, 21:20
      spokojnie coś znajdziesz. My w zeszłym roku z małymi dziećmi do Łeby pojechaliśmy i blisko morza kwatery po 30zł znalexliśmy, pokoje czysciutkie z łazienkami. Teraz wybieraliśmy się do Ustki i po obdzwonieniu masy kwater, pensjonatów itp pewna miła Pani powiedziała abym już nie dzwoniła bo jak przyjadę w ciemno to na 100% znajdę coś ciekawego i duzo taniej niż przy rezerwacji. Tak wiec w tym roku też jedziemy w ciemno nad NASZE MORZE jednak kierunek bliżej nieokreślony ;)
      • marex59 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 20.07.11, 13:01
        Podstawowa sprawa NIE sugerować się tabliczką wolne pokoje ,one cały rok wiszą niezależnie czy są czy nie. Ale w tym roku faktycznie nawet teraz można znaleźć kwaterę i drogą i tanią, jednak trzeba się trochę nagimnastykować . Może to przyczyna bardzo g.wnianej pogody która z dnia na dzień się zmienia.
        • zachodniopomorskie Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 20.07.11, 16:22
          Zgadzam sie fala odmówionyc rezerwacji.
          Ba, w BP tez zanotowano spadek. Jak slonce nie przygrzeje w sierpniu duzo osob pojdzie z torabami nad morzem i zaczna sie wysprzedaze nieruchomosci, w miare dobry kurs euro i jego znaczny wzrost w tym roku ratuje sytuacje, duzo niemcow kupuje u nas apartamenty
          • pati3013 jedz śmiało!!!! 21.07.11, 13:42
            mase wolnych kwater...
            mase pustych barow...
            mowie tru o Trójmiescie....
            Wladyslawowo,Hel....gdzie poszlam tam za nizsza wyzsza cene oferowali kwatery..
            w koncu zostalam w pokoju z lazienką i balkonem...za 30zl doba..warunki super..tv,lodowka...tylko pogody brak ale i tak jest super
            • seala Re: jedz śmiało!!!! 21.07.11, 13:50
              Potwierdzam, właśnie wróciłam z Rewala, masę wolnych miejsc. Wszyscy narzekają na marny sezon, pogoda i kryzys robią swoje.
              • luksusfashion Re: jedz śmiało!!!! 21.07.11, 14:30
                z tym 30 zl to nie przesadzaj , ludzie tez doplacac nie beda wola zamknac interes.
                poza tymjak znowu zaleje tych z poludnia a na bank zaleje jak w zeszym roku , to bedzie masaowa anulacja miejsc.
                Na szczescie prognozy na sierpien i wrzesien sa optymistyczne ,a lipiec to wiedzialam ze taki bedzie
                • pati3013 Re: jedz śmiało!!!! 21.07.11, 20:01
                  nie przesadzam...pokjoj 3osobowy...niedaleko morza balkon plus lazienka..lodowka i tv-30zl od osoby..wladyslawowo...
                  • kola2005 proszę o namiary 28.07.11, 22:03
                    bo myślimy pojechać na tydzień w sierpniu właśnie do władysławowa
                    • daga_1 Re: proszę o namiary 02.08.11, 21:21
                      Byłam we Władysławowie dwa razy i naprawdę nie spotkałam blisko plaży pokoi po 30 zł. Jeśli pati ma takowy, to albo musi być niski standard, bez łazienki w pokoju albo niestety trochę daleko od morza.
                      • halina_n2 Re: proszę o namiary 05.08.11, 23:25
                        No właśnie jak się okazuje to nie było 30zł tylko 3x30 zł czyli 90 zł za pokój. To drobna różnica ;).
                        • zachodniopomorskie Re: proszę o namiary 06.08.11, 11:57
                          halinka chciala za 30 dychy wpierdzielic sie w 3 osoby, idz halinka jeszcze do mercedesa i za 30 dychy zamów nowa s-klase wychodzi w 2012 roku...hehehehheeheh
      • atteilow Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 06.08.11, 21:49
        daj namiary na tą kwaterę, proszę
    • marika4221 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 12.01.12, 10:54
      aneszka4 napisała:

> Wybieramy się z mężem i synkiem nad morze na przełomie lipca i sierpnia na ok 7
      > dni. Problem polega na tym, że małżonek dowie się kiedy pójdzie na urlop, gdzi
      > eś tydzień przed. Zastanawiam się, czy w pełni sezonu, można znaleźć nocleg bez
      > wcześniejszej rezerwacji lub tydzień przed przyjazdem. Bo nie mam zamiaru prze
      > jechać ok 700 km z południa Polski i nic nie znaleźć. Proszę o podpowiedzi, czy
      > ktoś już jechał z rodziną nad morze "na ślepo" i jak to wygląda.
      Napewno coś znajdziesz, ale jesli chcesz zaoszczedzić przegladnij sobie baze noclegowni nad morzem pod adresem enoclegi.net.pl
      • marex59 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 13.01.12, 08:53
        To wszystko zależy od pogody jeśli sezon zacznie się upałami to szanse znalezienia dobrej kwatery blisko morza i za rozsądną cenę będą nikłe.
    • adek25.0 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 18.02.12, 22:19
      hmm troche ryzykowne jechac tak na slepo i to jeszcze w sezonie - my przed wyjazdem mniej wiecej orientujemy sie czy sa wolne noclegi, tez jezdzimy z synkiem 3latkiem, wybieramy sobie pensjonat z atrakcjami dla dzieci, w razie niepogody jak znalazl;) korzystam z bazy www.otonoc.pl - napewno znajdziesz tu cos dla siebie i swojej rodzinki, fajne noclegi w naprawde przystepnych cenach
    • aducha2704 Ostrowo - Pensjonat Delfin 26.06.12, 09:59
      Zapraszam do Pensjonatu Delfin w Ostrowie!

ceny już od 25zł/dobę

Nasz obiekt położony jest w cichej i spokojnej okolicy w nadmorskiej miejscowosci Ostrowo. Znajdujemy sie w sąsiedztwie lasu, z dala od głównych ulic.

Oferujemy naszym Gościom wygodne pokoje 2, 3, 4 i 5-osobowe, pokoje rodzinne oraz studia. Wszystkie pokoje są wyposażone w łazienkę, czajnik bezprzewodowy, parawan oraz koc na plażę. Niektóre pokoje z balkonami. Do dyspozycji Gości aneks kuchenny, lodówki, plac zabaw dla dzieci, ogród z meblami ogrodowymi i miejscami do grillowania oraz miejsca parkingowe na ogrodzonej posesji.

Zapraszam do zapoznania się z ofertą na naszej stronie internetowej:

www.pokojedelfin.freehost.pl/#1
    • lena-mama Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 07.07.12, 23:06
      Z tym może być różnie. Ja co roku jeżdżę do Łeby i zawsze rezerwuje termin wcześniej przez noclegi łeba.
      Te fajniejsze miejsca zazwyczaj są sprzedane wcześniej.
      • kasiu33 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 29.07.12, 21:57
        Na pewno coś znajdziesz bez rezerwacji tylko trzeba poszukać. Ja jeździłam do Władysławowa i zawsze coś się znalazło blisko morza. W ubiegłym roku byłam w Dźwirzynie, wcześniej zarezerwowałam kwaterę i po przyjeździe okazało się, że jest brudno, śmierdzi a warunki nie te, które były przedstawione na stronie internetowej. Zrezygnowaliśmy i szybko znalazłam dużo lepszą kwaterę i tańszą.Zresztą wolnych kwater było dużo.
    • edom.pl Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 31.07.12, 12:24
      Nie wiem czy jest sens jechać w ten sposób skoro można zarezerwować apartament przez internet i oszczędzić sobie ewentualnego zawodu...
      • martawie2 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 02.08.12, 22:19
        w tym roku również pierwszy raz pojechaliśmy - z dwójką małych dzieci nad morze bez rezerwacji, pokój znaleźliśmy bez żadnego problemu,własciciele mieli jeszcze wolne pokoje. dosyć mam opisów na stronach, ze 100 m od morza - oczywiście w linii prostej, a do najbliższego normalnego zejścia 20 minut- ale tego nikt już nie napisze. znajomi cały czas jeżdzą bez rezerwacji i zawsze udaje się im znalesc nocleg. co ważniejsze, można się wytargować jeszcze . znajomi w zeszłym tyg pojechali do stegny i również bez żadnego problemu znaleźli noclegi.
    • alfa36 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 07.08.12, 22:33
      Własnie wróciłam. Pojechalismy w zeszłą środę, pierwszy raz w ciemno. Szukałam długo, ok. 3 h, z tym, że owszem znajdowałam, ale tylko na 2/3 dni, a ja chciłam na dłużej. No i miałam też wymagania- łazienka (ze wspolną lazienką znalazłam od ręki ) i tv (moi panowie nie przezyliby bez olimpiady:)). Rozmawiałam z panią, ktora przyjechała w sobotę- znalazła w ciagu godziny. Myślę, ze to w dużej mierze kwestia szczęścia. Sama w każdem razie pojechalabym raz jeszcze w ciemno (oczywiscie chodzi mi o pogodę), choc genealnie jestem panikara i lubię miec wszystko zorganizowane wczesniej.
    • alfa36 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 08.08.12, 19:12
      edom.pl napisał:

> Mimo wszystko jest to już kilka lub w porywach kilkanaście godzin które trzeba
      > spędzić na poszukiwaniach zamiast od ręki zacząć urlop :)
      Moi zdaniem kilkanascie to raczej nie... Tak czy siak jestem zadowolona, bo pierwszy raz od wielu lat miałam idealna pogodę, choc byc może zamawiając pokoj wczesniej byłoby taniej.
    • hotel_lidia_pl Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 04.07.13, 22:51
      Zdecydowanie polecam miejscowość Darłówko, tam nikt się nie będzie nudził i ciągle będziecie mieć co robić. Jeżeli chodzi o noclegi to polecam: www.hotel-lidia.pl/ znajdziesz tam SPA, wiec relaks jest zapewniony. :)
    • podroznikmichal Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 05.07.13, 10:37
      Jasne że tak. Jeżeli nie mamy dużych wymagań nocleg znajdziemy w ciemno nawet w środku sezonu. Osobiście mam doświadczenia z Jastarni ale podobne opinie słyszałem również o innych nad morskich miejscowościach.
    • sabaciki13 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 07.07.13, 20:28
      na chwilę obecną mam wolny termon 27.07 do 16.08 proszę dzwonić, może jeszcze będzie wolne

www.enocowanie.net/ogloszenie,dom-nad-morzem.html
      serdecznie zapraszam
    • marco6669 Re: Nad Bałtyk bez rezerwcji, czy można znaleźć n 09.07.13, 16:21
      mysle ze spokojnie cos znajdziecie. My tak zawsze robimy. Rok temu jechalismy do niechorza i znalezlismy nocleg w KORMORANIE - taki dom wczasowy. a jak szukalam wczesniej czegos to go nie widzialam. czasami trafi sie na lepsza oferte niz jak zamawiasz przez internet itd. Jakbys tam jechala to polecam tam sie zakwaterowac. super okolica (wszedzie blisko) obsluga super, pokoje bardzo ladne , pyszne jedzenie. cennik dobry :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka