Dodaj do ulubionych

Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE?

18.07.12, 08:18
Wybieram się z rodziną do Łeby za kilka dni i chciałbym poznać opinie osób, które były w tym mieście na temat lokali gastronomicznych.

Głównie chodzi mi o lokal, gdzie można zjeść świeżą i do dobrze przyrządzoną rybę, nie taką smażoną na tygodniowym oleju i nie prosto z zamrażarki.
Możecie polecić jakąś sprawdzoną smażalnie?

A drugi typ lokalu jaki mnie interesuje to taki, który serwuje jakieś jedzenie dla maluchów.
Obserwuj wątek
    • marex59 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 18.07.12, 15:10
      Nie licz na smaczne , zdrowe i świeże jedzenie w budach co są stawiane tylko na sezon , tam jest totalny koszmar. Jedzenie w hotelach i w restauracjach całorocznych jest w miarę bezpieczne i smaczne ale i droższe.
    • mania2008 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 19.07.12, 20:22
      Ja mogę polecić taką małą smażalnię w porcie jachtowym (po stronie wesołego miasteczka,na samym końcu idąc od ul. Kościuszki ) Z wyglądu odstrasza-wygląd podrzędnej budy-możliwość jedzenia tylko na zewnątrz ale dają tam pyszne świerze ryby. Jak jestem w Łebie to tylko tam zajadam się rybą a próbowałam w naprawdę wielu miejscach. Jeśli chodzi o jedzenie dla dzieci to polecam restaurację "Pod Strzechą" na ul. Nadmorskiej - mają tam pyszne domowe zupy w wersji dla dziecka z mięskiem (pierś z kurczaka), nie są wodniste, dają na wynos koszt 8zł ale coś za coś wiadomo. Moja 4 letnia córka zajada się nimi co roku :-)
      • marex59 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 20.07.12, 15:27
        Świeże ryby ,dobre sobie chyba nie wiesz co jesz.Oprócz flądry i śledzia i czasami belony to wszystkie są mrożone od wielu miesięcy a nawet lat.
    • tola_i_tolek Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 20.07.12, 09:35
      Niedawno wróciliśmy z Łeby i z czystym sumieniem mogę polecić:
      -tawernę rybacką- idąc Kościuszki w stronę plaży skręcasz w lewo przed kanałkiem,idziesz ok.100 metrów i po prawej jest ta knajpa- jak dla mnie najlepsza ryba jaką jadłam, są tam też pierogi domowe
      - Złotą rybkę- na Brzozowej- obiady domowe, knajpę polecili nam znajomi, którzy znają osobiście właścicieli
      - Honotu- przy kinie
      • dodo.o Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 20.07.12, 13:29
        Kilka lat temu jadłem dobrego halibuta w knajpie na łajbie zacumowanej w kanale zaraz przy moście.
    • lena-mama Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 23.07.12, 20:39
      Odpowiedź jest tylko jedna: Pod Strzechą :) Maja najlepsze jedzenie nad Bałtykiem, dobre ceny i duuuuuuuuuże porcje. Jedyny problem jest taki, że czasami trzeba długo czekać na stolik, bo jest aż tylu chętnych.
      • moriax Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 23.07.12, 21:22
        jakie to wszystko świeże , to niestety można było zobaczyć ostatnio w TVN

mama-lena - wiesz co, zaczynasz mnie wkurzać ;), przecież każdy w miarę rozgarnięty zaglądający na to forum wie i widzi,że jesteś kryptoreklamą - każdy post Arena, a teraz widzę, że jeszcze Strzecha ,czy to nie bardziej cywilizowanie przyznać - jestem wlaścicielem/wynajętą osobą do reklamy ? po co strugać ,,mamę'' ?
        no i do kompletu jest jeszcze robert z Columbusa ..
        • italia06 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 24.07.12, 00:25
          Byłam właśnie w Łebie- polecam Bosmana na ul. Szkolnej- porcje są duże, ceny niskie, jedzenie smacznie. Natomiast Pod Strzechą- porcje są małe- oprócz pizzy, która jest duża i świeżutko przygotowywana na oczach klientów. Reszta dań serwowana jest letnia- wszystko jest odgrzewane w mikrofalówkach. Od zamówienia porcji po realizację nie mija 5 minut. Poza tym można znależć ciekawe smażalnie przy porcie.
    • my_ona Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 28.01.13, 20:42
      Byliśmy w Łebie w pensjonacie, stołowaliśmy się w Słoneczku na Brzozowej. Bardzo dobre jedzenie, duże porcje za niewielką cenę. Plusem jest to że w czasie kiedy my jeszcze jedliśmy nasz maluch z kuzynami mógł korzystać z dużego placu zabaw na ośrodku, więc polecam jeśli chcecie zjeść dobrze i tanio i macie dzieci :)
    • franseska Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 31.01.13, 09:03
      I tak najlepsze jedzenie jest w złotej rybce na brzozowej. Ryby, pizza, zupki i pierogi i mięska wszystko dużo i smacznie. Szybko podają i mają duży klientów.
      • aedis Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 06.03.13, 19:30
        Jestem w łebie praktycznie co rok. Od lat testuje nowe knajpy ale najlepsze są te które są od zawsze. Polecam
        - ryba przy kanale - wiele nazw aby wymieniać (nie wszystkie też mają nazwy :P) Możecie znaleźć też miejsce gdzie "prosto z kutra utłuką i usmażą rybkę_'polecam też ryby z grilla. We wspomnianej złotej rybce też ryba dobra, ale nad kanałem jest lepszy "klimat dla ryby "
        - zapiekanki na przeciw mozarta - u gruchy (koło kina)
        - pieczonego w całości prosiaka - Na Fali (koło kina)
        - obiady dobre w : hotel Łeba, Na Fali, u Kogucika jest jeszcze w nowęcinie pałacyk, gdzie też dawali dobre jedzenie (na zakręcie przy stadninie)
        - świetne drinki w Bryza
        - imprezy w Mozarcie i just :P
        - Leżakowanie na plaży A
        - hotel Łeba albo domki na kaczych stawach
        niestety pizzy dobrej nie znaleźliśmy jeszcze
        Miłego wypoczynku
    • elaku Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 07.03.13, 20:58
      W Łebie dobrej pizzy nie znalazłam, ale lody są świetne w "okienku" zaraz za mostem, za wędzarnią. Świeża ryba może by się i znalazła (nie mieliśmy tyle szczęścia), ale o świeży olej jest trudno :( (chyba że na początku sezonu ;) ).
    • malgosia19734 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 10.07.13, 14:14
      nie w Łebie, ale kilkanaście kilometrów na wschód od Łeby, w Sasinie (mianownik Sasino) jest restauracja "Ewa Zaprasza". Po prostu szkoda nie spróbować, będąc w okolicy. M
    • motylek1651 U Dettlaffa na ul. Turystycznej!!! 04.08.15, 14:16
      A ja z całego serca mogę polecić restaurację U Dettlaffa na ul. Turystycznej (zachodnia część Łeby). Byliśmy tam w tym roku i jesteśmy zachwyceni. Jedliśmy lasagne, pizzę, karkówkę z grilla, placek po węgiersku, niektóre z tych dań po dwa razy. Przede wszystkim jedzenie jest świeżutkie i świetnie przyrządzone. Sama restauracja ogólnie robi bardzo przyjemne wrażenie, na szczęście NIE barowe, nastrojowa muzyka, kwiaty wokół stolików na zewnątrz, kelnerki ubrane w ludowe stroje. Jeśli chodzi o ceny - są przystępne. Obiad w granicach 20 zł. Polecam bardzo gorąco!
      A miejsca, które polecałabym omijać szerokim łukiem to Skansen też na ul. Turystycznej przy moście. Wielka restauracja, rzucająca się w oczy, wystrój nieco ludowy - skusiliśmy się raz na obiad u nich, ale po spojrzeniu na porcje na sąsiednich stolikach wiedziałam, że to błąd. Jeśli komuś zależy na dużej porcji byle czego ociekającego tłuszczem - Skansen jest dla niego. Kotlety w grubej, spalonej panierze, spalone frytki, wszystko "pachnące" starym tłuszczem, żurek, po którym boli brzuch. Pani w kasie przyjmuje pieniądze i nakłada składniki na pizzę nie myjąc rąk (na pizzę czekaliśmy 40 minut). Dla mnie, Skansen to dobrze reklamujące się dziadostwo nastawione na zysk, a nie jakość.
    • 1marrcin Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 05.08.15, 23:21
      Ludzie nie kupujcie kebabów i hamburgerów w Green pizza! Kebab bezmięsny, sama kapusta okropny sos a hamburger w bulce nie do przekrojenia i oczywiście sama kapucha!
    • kalinag1234 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 30.08.15, 21:57
      Pizzeria KAAN okropne jedzenie. Omijajcie. Schab czarny, a dorsz sztywny z mocno przylegającym do ości, przezroczystym mięsem, okropieństwo. Tanio nie jest (130 zł na 4 osoby w tym dziecko), ale od razu kasują zanim jeszcze klient zobaczy posiłek. Pewnie mają dużo zwrotów, ale pieniążków nie zwracają.
    • green_marcia Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 17.04.16, 15:52
      Z rodziną od lat jeździmy do Łeby na wakacje i zawsze prędzej czy później idziemy na obiad do Bonanzy niedaleko portu (naprzeciwko poczty). Byliśmy w różnych knajpach, pizzeriach czy smażalniach, ale zawsze coś było nie tak. W Bonanzie nigdy się nie zwiedliśmy - jedzenie typowo domowe, spore porcje, dzieciaki zajadały się zupami i świeżą rybką :) Obsługa także bez zarzutu. Często także jak wracaliśmy wieczorem z plaży wpadaliśmy na zapiekanki albo kebaba. Wszystko było bardzo dobre. Zdecydowanie polecam!
    • halina2016r Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 23.11.16, 19:28
      Byłam w 2016 roku trzy tygodnie w Łebie . Jadąc na wypoczynek szukałam opinii o dobrym jedzeniu . Przez pierwsze trzy dni stołowałam się w Stawrosie. Ale najlepsza ryba jest w smażalni u Eli ul. Abrahama. Jak się wchodzi z miasta do portu po prawej stronie pierwsza smażalnia. Ryba wyśmienita, suróweczki smaczne. Wszystko świeże. Nie mogłam jeść frytek to specjalnie dla mnie były ziemniaki z koperkiem i wcale nie drogo. Będąc następnym razem w Łebie stołować się będę tylko w tej smażalni
      • hal99 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 31.08.21, 23:34
        Opinia jest już nieaktualna.Obecnie prowadzą smażalnie inne osoby (mają również restaurację na rogu) . Będąc w 2019 r stwierdzam , że jedzenie i ryby są okropne tak się strułam, że chorowałam przez kilka dni. Omijajcie tę smażalnię i restaurację szerokim łukiem .Obecnie jem ryby w sklepie rybnym przy porcie są bardzo dobre.
        • hal99 opinia Halina2016 jest już nieaktualna 31.08.21, 23:39
          hal99 napisał(a):

> Opinia jest już nieaktualna.Obecnie prowadzą smażalnie inne osoby (mają również
          > restaurację na rogu) . Będąc w 2019 r stwierdzam , że jedzenie i ryby są okrop
          > ne tak się strułam, że chorowałam przez kilka dni. Omijajcie tę smażalnię i res
          > taurację szerokim łukiem .Obecnie jem ryby w sklepie rybnym przy porcie są bard
          > zo dobre.
    • kaga9 Wyjątkowo kretynski SPAM 28.07.17, 08:21
      I nic nie pomogło nabicie kilkuset postów w ciągu kilku dni, by wypełnić wyszukiwarkę... Spam zawsze śmierdzi.
    • kaga9 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 16.10.17, 15:40
      Z Łeby widok na Gdańsk? Rzeczywiście imponujące :-D :-D :-D Najwyraźniej Magda Gessler nie pomogła...
    • marzen99 Re: Gdzie dobrze zjeść w ŁEBIE? 22.07.21, 09:21
      Informują o otwartych lokalach w tej trudnej sytuacji - www.facebook.com/wspieramgastro Informacje o otwartych restauracjach możesz znaleść na Facebooku #wspieramgastro!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka