Dodaj do ulubionych

Nie jedźcie nad morze!

IP: *.crowley.pl 29.07.04, 12:04
Zimno, drożyzna, kiepskie kwatery, lepiej siedzieć w domu.
Heyah!
Obserwuj wątek
    • anna_30 Re: Nie jedźcie nad morze! 29.07.04, 12:29
      eee tam
      • Gość: bea Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 12:44
        Wcale nie drożyzna, kwatery OK, no i nie zawsze zimno - jedźcie nad morze!!!!
    • horny7 Re: Nie jedźcie nad morze! 29.07.04, 13:07
      Gość portalu: Heyah napisał(a):

> Zimno, drożyzna, kiepskie kwatery, lepiej siedzieć w domu.

Ta szczegolnie w jakiej syfiastej metropolyji typu W-wa,
      Poznan czy innych Katowicach ;-))

Ja juz wole zimno, drogo i w kiepskich kwaterach :)

&
    • remo29 Re: Nie jedźcie nad morze! 29.07.04, 14:32
      > Zimno, drożyzna, kiepskie kwatery, lepiej siedzieć w domu.
      > Heyah!

Też mi odkrycie...
      • ko_bie_ta Re: Nie jedźcie nad morze! 29.07.04, 16:23
        W ubiegłym roku pierwszy raz byłam nad Adriatykiem w Chorwacji i od tamtego
        czasu obiecałam sobie, że nigdy więcej nad polskie morze - wydatki takie same,
        a komfort i jakość wypoczynku nieporównywalna.
        • Gość: palski pariota. Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.dolsat.pl 29.07.04, 17:15
          Widać ,żeś za przeproszeniem smarkula. Zobaczyłaś jeden odmienny krajobraz i
          sie zachwyciłasś. Gdybyś zwiedziła choć kilkanaście miejsc nad różnymi morzami
          to stwierdzisz jak wielu Polakó, że wbrew wszystkiemu Bałtyk jest "super
          morzzem" ,ani za zimny ani zupowaty a za kilka lat gdy zmieni się memtlność
          pokomunistyczna, to będzie raj. Pojedź do holendrów nad Morze Północne i
          zroxumiesz o czy mówieę. Kolejna sprawa to koszt wyjazdu zjednej osoby, a koszt
          wyjazdu całej rodzxiny. Często zapopminamy że zakwaterowanie jednej rodzxiny w
          Polsce to koszt zakwaterowania jednej osoby za granicą. I ostatnia spraw.
          Zadni Turcy ,Grecy ,i inne nacje do których my wywozimy kasę, nas gromadnie nie
          odwiedzają, Dlaczego? bo są patriotami i w pierwszej kolejności dbają o własny
          dom, o własną ojczyznę. A My Polacy????/ No włśnie. szkoda gadać.Nasi nadmorscy
          drobni biznesmeni ,wbrew obiegowym opiniom poczynili ogromny podtęp i jest to
          zauważalne każdego roku. Polska i nasze morze ,to urokliwy zakątek
          świata,czyńmy więc wszystko by do niego przyjeżdzało nak najwięcej Polaków i
          obcokrajowców, bo to nakręc koniunkturę . Nie starajcie się stosować
          nieuprawnionej analogii do całkowicie innecfh krajobrazów. Wiem co piszę wiem
          co mówię. Dlatego wypowiedź jednej samotnej osoby ,jak w twoim przypadku jest
          wyrażeniem zachwytu dziecka nad poznaniem nowj zabawki.,po której dotychczasoa
          jes fujj i be. Pomyśl i przeproś nasze morze. Patriota .
          • ko_bie_ta Re: Nie jedźcie nad morze! 30.07.04, 13:21
            Gość portalu: palski pariota. napisał(a):

> Widać ,żeś za przeproszeniem smarkula. Zobaczyłaś jeden odmienny krajobraz i
            > sie zachwyciłasś. Gdybyś zwiedziła choć kilkanaście miejsc nad różnymi
            morzami
            > to stwierdzisz jak wielu Polakó, że wbrew wszystkiemu Bałtyk jest "super
            > morzzem" ,ani za zimny ani zupowaty a za kilka lat gdy zmieni się memtlność
            > pokomunistyczna, to będzie raj. Pojedź do holendrów nad Morze Północne i
            > zroxumiesz o czy mówieę. Kolejna sprawa to koszt wyjazdu zjednej osoby, a
            koszt
            >
            > wyjazdu całej rodzxiny. Często zapopminamy że zakwaterowanie jednej rodzxiny
            w
            > Polsce to koszt zakwaterowania jednej osoby za granicą. I ostatnia spraw.
            > Zadni Turcy ,Grecy ,i inne nacje do których my wywozimy kasę, nas gromadnie
            nie
            >
            > odwiedzają, Dlaczego? bo są patriotami i w pierwszej kolejności dbają o
            własny
            > dom, o własną ojczyznę. A My Polacy????/ No włśnie. szkoda gadać.Nasi
            nadmorscy
            >
            > drobni biznesmeni ,wbrew obiegowym opiniom poczynili ogromny podtęp i jest
            to
            > zauważalne każdego roku. Polska i nasze morze ,to urokliwy zakątek
            > świata,czyńmy więc wszystko by do niego przyjeżdzało nak najwięcej Polaków i
            > obcokrajowców, bo to nakręc koniunkturę . Nie starajcie się stosować
            > nieuprawnionej analogii do całkowicie innecfh krajobrazów. Wiem co piszę wiem
            > co mówię. Dlatego wypowiedź jednej samotnej osoby ,jak w twoim przypadku jest
            > wyrażeniem zachwytu dziecka nad poznaniem nowj zabawki.,po której
            dotychczasoa
            > jes fujj i be. Pomyśl i przeproś nasze morze. Patriota .

Jak na 34-letnią "smarkulę" to zobaczyłam już trochę świata ;-) dlatego nie
            porównuję wypoczynku w Grecji i we Włoszech (gdzie też miałam okazję spędzić
            urlop), tylko wspomniałam właśnie o Chorwacji - ceny porównywalne do Polskich,
            a komfort i jakość wypoczynku zupełnie inna, tak uważam i twoje agresywne
            wypowiedzi tego nie zmienią. Za kilka dni też tam jadę i wybacz, ale w imię
            patriotyzmu nie będę pływać w lodowatej burej wodzie i snuć się w
            przeciwdeszczowej kurtce po plaży ;-)))
            Pozdrawiam :-)

P.S. Jest tyle pięknych zakątków w Polsce, przy których wybrzeże Bałtyku wypada
            bardzo mizernie... dobrze, że każdy każdy z nas ma wolny wybór....

• Gość: Nina wolny wybor! ja nad morze nie jade IP: *.arcor-ip.net 30.07.04, 15:13
              Ma Pani racje kazdy ma wolny wybor. Ja rowniez bylam nad polskim morzem i nie
              uwazam ze jest nadzwyczajny.Zostalam oszukana przez wlascicieli obiektu co do
              wygladu kwatery. Nie byli uczciwi podajac swoja oferte w internecie.W zeszlym
              roku bylam w Chorwacji, rzeczywiscie ceny atrakcyjne i murowana pogoda. PAn
              Patrita - piszac ze jest drogo jadac z cala rodzina- nie prawda, sa znizki
              wszedzie dla dzieci, a dzieci do 6 lat wogole za nic nie placa. W tym roku
              zrobilam blad ze przyjechalam do kraju wypoczac.Ja na pewno juz sie nad polskie
              morze nie wybiore!
        • leff Re: Nie jedźcie nad morze! czyżby ?? 23.08.04, 23:02
          ko_bie_ta napisała:

> W ubiegłym roku pierwszy raz byłam nad Adriatykiem w Chorwacji i od tamtego
          > czasu obiecałam sobie, że nigdy więcej nad polskie morze - wydatki takie
          same,
          > a komfort i jakość wypoczynku nieporównywalna.

troszke śmieszą mnie takie posty jak Twój,
          "wydatki takie same ..." - czyżby ??
          nad Bałtykiem wydałem (3 osoby) ok.2200 zł/2 tyg.
          w Chorwacji - 5000 zł - jak wyzej
          wiec proszę mi nie piep..ć,że kasa ta sama
          z komfortem też bym nie przesadzał - szczególnie tyczy się to podróży
          natomiast Adriatyk jest boooski,za to nasze plaże piękniejsze
          • Gość: Marcin Re: Nie jedźcie nad morze! czyżby ?? IP: 62.233.164.* 23.08.04, 23:32
            Koszty wakacji w Chorwacji są podobne.
            Pod warunkiem że sie tam dziaduje.
            • Gość: heyah Re: Nie jedźcie nad morze! NIGDY!!! IP: *.crowley.pl 26.08.04, 10:38
              2200 za dwa tygodnie dla 3 osób - to dopiero dziadowanie! he... he....
          • ko_bie_ta Re: Nie jedźcie nad morze! czyżby ?? 25.08.04, 12:56
            leff napisał:

> ko_bie_ta napisała:
            >
            > > W ubiegłym roku pierwszy raz byłam nad Adriatykiem w Chorwacji i od tamte
            > go
            > > czasu obiecałam sobie, że nigdy więcej nad polskie morze - wydatki takie
            > same,
            > > a komfort i jakość wypoczynku nieporównywalna.
            >
            > troszke śmieszą mnie takie posty jak Twój,
            > "wydatki takie same ..." - czyżby ??
            > nad Bałtykiem wydałem (3 osoby) ok.2200 zł/2 tyg.
            > w Chorwacji - 5000 zł - jak wyzej
            > wiec proszę mi nie piep..ć,że kasa ta sama
            > z komfortem też bym nie przesadzał - szczególnie tyczy się to podróży
            > natomiast Adriatyk jest boooski,za to nasze plaże piękniejsze
            >
            >
            Pewny jesteś tego co piszesz? To odpowiedz mi iie zapłacisz nad polskim morzem
            za nowiutki apartament składający się z pokoju dziennego i sypialni, łazienką i
            aneksem kuchennym w pełni wyposażonym w naczyna, garnki i lodówkę? (aha,
            zapomniałam napisać o balkonie z widokiem na Adriatyk). Bo w tym roku w
            CHorwacji za takie warunki mieszkaniowe płaciliśmy 50 zł od osoby za dobę!!!
            czyli cały apartament za dobę w szczycie sezonu lipiec - sierpień kosztuje 100
            zł!!! (poza sesonem 80 zł). Najpierw sprawdź lie za takie warunki mieszkaniowe
            zapłacisz nad polskim morzem, a potem przestań piep....yć.
            Pozdrawiam wszystkich "fanów" Chorwacji :-)))
        • olik7 Wydatki takie same???????????? 31.08.04, 12:45
          To ja poproszę namiary, chetnie tam pojadę. Wróciłam z Rewala, pokój z łazienką
          i balkonem w trzyletniej willi, dostęp do bogato wyposażonej kuchni, blisko do
          morza, za nocleg mój plus dwuletnie dziecko - 50 zł. za dobe. Lepszych warunków
          noclegowych nie potrzebuję więc skoro ceny porównywalne to jeszcze raz prosze o
          konkretny adres w Chorwacji w porównywalnych cenach. Domyślam się, że można tam
          zjeść smaczny dwudaniowy obiad za 12 zł polskich w przeliczeniu.
          Pozdrawiam
    • Gość: kaźmirz. Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.dolsat.pl 29.07.04, 17:20
      jak ktoś nie ma "pomysła na spędzenie urlopu, to niech nie ma pretensji do aury
      a jedynie do0 iebie. Co mieli by powiedzieć angole i insze północne nacje, u
      których leje jak z cebra przez praie cały rok. Więc jak chcesz iedzieć i gnić w
      chałupie to to rób, a nie narzucaj swojej "leniowej" postawy innym. Być
      malkontentemk zawsze jst łatwo.,a swoim widzi mi się zatruwać innych umysły.
      Truj się sam. Spadam.
      • Gość: piotr Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 19:22
        Jest super pogoda, pełno słońca!!!!!!!!!
        • Gość: i oto chodzi. Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.dolsat.pl 29.07.04, 19:52
          super jest nad Bałtykiem. Am dla płaczków i siusiu majtków to rzeczywiście
          jedynie domuś i grill na działeczce. tak jak ty trzymać.Beksy io skamlacze do
          domu.
          • Gość: Heyah Re: Nie jedźcie nad morze! NIGDY!!! IP: *.crowley.pl 30.07.04, 13:25
            He, he..... widzę że lobby wynajmowaczy syfiastych kwater w garażach
            pomalowanych na biało, się odezwało ;-))))))))))))
            • horny7 Re: Nie jedźcie nad morze! NIGDY!!! 30.07.04, 14:17
              Gość portalu: Heyah napisał(a):

> He, he..... widzę że lobby wynajmowaczy syfiastych kwater w garażach
              > pomalowanych na biało, się odezwało ;-))))))))))))

Nie podoba się? To nie jedź! Wybierz sobie Adriatyk czy inne
              M. Czerwone.
              Ja w poniedziałek wyruszam nad Bałtyk i niczym uzasadnione tego typu
              uwagi, mam w głebooookim poważaniu.

AVE BAŁTYK :-))))

Pozdrawiam.
              &

PS. Aha, nie jestem żadnym właścicielem kwater n. morzem.
    • Gość: Malwa Re: Nie jedźcie nad morze! IP: 213.17.241.* 31.07.04, 10:19
      A ja właśnie wróciłam z Ustki :D Pogoda super, bezchmurne niebo, słońce grzało
      jak szalone i cieplutkie morze :D A kwaterka też niedroga - 22 zł :D Pokój z
      łazienką i TV :D SUPER !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: * Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.torun.pl 02.08.04, 11:34
        a mogłabys podac namiary na tak tania kwatere( i sprawdzoną)
        • Gość: :) Re: Nie jedźcie nad morze! IP: 213.17.241.* 02.08.04, 15:44
          Proszę bardzo:) Ul.Liliowa 12,państwo Łuszczyńscy, tel.0598149367. Wynajmują
          pokoje w dzielnicy domków jednorodzinnych,w zachodniej części Ustki. Na
          poczatku wydawało nam się, że to daleko od centrum i od plazy, ale w praktyce
          było ok:)Mieliśmy blizej do plaży zachodniej, ale zawsze wędrowalismy na
          wschodnią (promenada, centrum itd)<--
    • Gość: Baca Przyjezdzojcie do nos!!! IP: 80.55.181.* 02.08.04, 11:14
      Ni mo jak w nozkich horach! Na zielonej holi łowiecki sie pasą... I syćka som
      uradowani! Hej ze ino!!!
      • Gość: rozgoryczony Oszuści nad Bałtykiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 11:48
        Zarezerwowałwm pokój, przyjechałem z rodziną po kilkudziesięciu godzinach
        podróży i okazało się, że żadnej rezerwacji nie ma! właściciel ma to w dupie,
        że dzieci są skonane po podróży i nie mamy gdzie mieszkać, bo jego żona coś
        namieszała w rezerwacjach i "róbta co chceta" - mam dosyć polskiego morza,
        drożyzna, niesłowność, oszustwa, bród, smród i wszechobecna tandeta... nigdy
        więcej...
        • Gość: sylasz Re: Oszuści nad Bałtykiem IP: 212.160.136.* 23.08.04, 12:38
          zależy co nazywasz rezerwacją!Ja od początku lipca miałam sześć
          takich "rezerwacji"czyli zabukowane pokoje na telefon i co- nikt nie dojechał!
          a jak wysłałam sms kiedy dojadą-cisza w eterze,po czym wyłączano telefon!!!
          wszyscy,którzy obawiają się wysłać zadatek-postawcie się w osobie kwaterodawcy-
          który dysponując tylko kilkoma pokojami musi mieć pewność,że osoba,która
          zarezerwowała-zrobiła to z zamiarem przyjazdu a nie ot tak sobie,żeby mieć 3
          alternatywy do wyboru.
          • Gość: rozgoryczony Re: Oszuści nad Bałtykiem IP: *.crowley.pl 25.08.04, 13:04
            Stary, sam pytałem tą kobietę czy wysłać im zaliczkię i lie, nie chciała, dzień
            przed wyjazdem dzwoniłem żeby potwierdzić przyjazd i co????? Na miejscu oleli
            mnie, dali mi do zrozumienia że mogę ich pocałować głęboko w dupę, teraz niech
            oni mnie w dupę całują, nie mam zamiaru drugi raz jechać nad ten syfiasty
            Bałtyk i znajomym też będę odradzał.
    • Gość: Marcin Nasze morze jest OK, ale ... IP: 62.233.164.* 22.08.04, 12:17
      osoby żyjące z turystyki muszą się jeszcze wiele nauczyć i zmienić podejście do
      turystów. Muszą zrozumieć że to oni są dla turysty a nie odwrotnie.

A że zimno - taki mamy klimat i morze.
      • Gość: sylasz Re: Nasze morze jest OK, ale ... IP: 212.160.136.* 23.08.04, 12:47
        zauważ,że osoba,która oferuje pokoje-pokazuje wnętrze swojego lokum w
        eterze,otwiera drzwi swego domu każdemu,nie wiedząc kto jest po drugiej stronie
        ekranu!czy ja w zamian za to-mogę zobaczyć jak ty masz w domu,czy jesteś
        pedantem,czy bałaganiarzem?nie mogę!muszę zaryzykować i wpuścić do domu osobę,z
        którą zamieniłam kilka słów na telefon i potem drżeć przez pierwsze noce-jak
        się zachowa,czy nie zdemoluje moich nowiutkich pokoi,czy nie zatrzęsie całym
        budynkiem od piwnicy aż po dach!!!
        • remo29 Re: Nasze morze jest OK, ale ... 23.08.04, 14:49
          [...]
          > którą zamieniłam kilka słów na telefon i potem drżeć przez pierwsze noce-jak
          > się zachowa,czy nie zdemoluje moich nowiutkich pokoi,czy nie zatrzęsie całym
          > budynkiem od piwnicy aż po dach!!!

Błagam! Powiedz, że żartujesz!
          • Gość: Marcin Re: Nasze morze jest OK, ale ... IP: 62.233.164.* 23.08.04, 14:57
            Jeżeliktoś decyduje się na taki sposób zarobkowania (wynajem pokoi) to jak
            każdy przedsiębiorca ponosi pewne ryzyko. Gdybym to ja mial brać pieniądze za
            to że udostępniam pokój tozrobiłbym wszystko żeby mój klient/chlebodawca był
            zadowolony.
            Wierz mi że nie ma lepszej reklamy niż zadowoleni kliencji. Niestety nasi
            rodzimi przedsiebiorcy z tzw. branży turystycznej nie pojmują tego.

Jeżeli klient zacznie ci demolować nowiutkie pokoje to sprawa jest prosta.
            Wzywasz policje i wywalasz gościa na zbity pysk.
            • remo29 Re: Nasze morze jest OK, ale ... 24.08.04, 08:43
              [...]
              > Jeżeli klient zacznie ci demolować nowiutkie pokoje to sprawa jest prosta.
              > Wzywasz policje i wywalasz gościa na zbity pysk.

Ufff... A już myślałem, że jakiś dziwny jestem :)
              Podejście do tematu kol. sylasz jest niestety karykaturą usług turystycznych, ba! usług w ogóle. Bo idąc tym tokiem rozumowania nie ma sensu w restauracji sprzątać, bo przyjdzie jakiś cham i narzyga pod stół; nie ma sensu rozmawiać z pasażerami taksówki, bo i tak mogą uciec bez zapłacenia itd. W zeszłym roku na tym forum pojawił się jakiś oburzony jegomość, zniesmaczony moimi uwagami o jakości nadmorskich kwater. Stwierdził, że nie mam prawa generalizować, bo np. on jest uczciwym właścicielem kwatery/domu (nie pamiętam), że dba o klientów, że jego goście mają wszystko czego zapragną. Tylko jeśli jest ich więcej to... poszewki muszą przywieźć swoje. Pytam dlaczego? A on, że sezon w Polsce jest krótki i jemu nie opłaca się kupić dodatkowych kompletów, bo jak nie bedą wykorzystane, to co? No ludzie! To dla kogo on tą pościel kupuje? Dla siebie! Nie daje jej gościom w prezencie! I jak tu nie mówić o przepaści mentalnej między tym co jest, a tym co być powinno??
    • Gość: TURYSTA Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.kghm.pl 24.08.04, 09:35
      a Ty skąd sie urwałeś to przecież wiadomo że polskie wybrzeże jest dla bogatych
      i snobów, jak Cie nie stać to zasuwaj do Egiptu
      • Gość: beata985 Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:55
        polski Bałtyk i plaże sa supermiejscami do których czuję sentyment,ale
        własciciele kwater i jakość oferowanych uług to już zupełnie inna sprawa.
    • Gość: Szymon Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.adm.us.edu.pl 27.08.04, 10:05
      ostatni raz byłem w 1999r od tej pory nie zmieniło się nic na lepsze dalej
      dziadostwo nawet toalet brak tak że dzięki za polskie morze Patriotą będe jak
      zmieni się na lepsze zjechałem całą europe i stwierdzam z bólem że u nas jest
      najgorzej byle tylko był klient i zapłacił a wszystko reszta w d... Dowidzenia
      polskie morze wolę bogacić inne kraje
      • remo29 Re: Nie jedźcie nad morze! 27.08.04, 14:18
        > [...]Patriotą będe jak zmieni się na lepsze

Też uważam, że w tym przypadku będąc patriotą staje się idiotą. Urlop mam raz w roku, a przez pozostałych 350 dni mam dość oglądania dziadostwa, prowizorki, cwaniactwa i czego tam jeszcze. Na urlopie mam odpocząć, a nie denerwować się.
      • Gość: Weronika Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 17:45
        CZEMU WRZUCACIE WSZYSTKICH KWATERODAWCÓW DO JEDNEGO WORKA?...''CZY WSZYSCY
        POLACY SA ZŁODZIEJAMI SKORO ZŁAPANO JEDNEGO ZŁODZIEJA POLAKA ZA GRANICĄ?''...
        oTÓŻ NIE WSZYSCY KRADNĄ..I NIE WSZYSTKIE KWATERY SĄ ZŁE...

ZASTANWCIE SIĘ ....
    • Gość: sadf Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.adm.us.edu.pl 30.08.04, 14:06
      Nasze Morze jest piękne tylko nich zmienią się ludzie a klientów im nie braknie
    • kwaterodawca Alternatywa 29.03.05, 12:19
    • Gość: Weronika Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 17:51
      Czy naprawde nie lubicie polskiego morza?
      Nie wszyscy kwaterodawcy są zli...
      Sa naprawdę fajne kwatery i tylko do takich powinniśmy jezdzić..
      Moze zróbmy listę tych dobrych i tych złych kwater..
      • hawranek10 Re: Nie jedźcie nad morze! 03.04.05, 22:49
        Witam taka lista na forum już jest
        Ja Hawranek i Bubu z rodzianami jedziemy nad polskie może i już niemiżemy sie
        doczekać lipca!
        • hawranek10 Re: Nie jedźcie nad morze! 09.04.05, 22:06
          A my jedziemy sobie i będziemy jężdzić mam dorabiać jakiegoś spoconego brudasa?
    • Gość: nika Re: Nie jedźcie nad morze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:38
      jadę nad morze po raz drugi z synkiem i nie jest tak żle jak ty piszesz!!! nie
      mozemy sie doczekac wakacji!!! nie przesadzaj!!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka