Dodaj do ulubionych

wielbiciele nadmorskich "dziur" :)

15.09.14, 19:47
Jak w temacie. Do jakich nadmorskich, urokliwych "dziur" najchętniej wracacie i dlaczego? Do jakiej mieściny chcielibyście pojechać? Podzielmy się opiniami. Ja ze swojej strony polecam Gąski k. Sarbinowa (czysta plaża bez klifu, mało ludzi, pyszne jedzonko "U Włóczęgi) oraz Ostrowo (plaża wręcz idealna, szeroka i czysta, również mało zaludniona. Do tego świetna baza gastronomiczna).
Obserwuj wątek
    • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 15.09.14, 19:58
      Wyspa Sobieszewska, dokładniej Świbno. Piękne, szerokie plaże, pełne muszelek i bursztynów.
      Dwa rezerwaty przyrody.
      fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/qi/zkme/spT82bjV3jseTnx61B.jpg
      Niestety, mam wrażenie ze turyści trochę syfią :( Zwłaszcza w lesie, przez który idzie się na plażę.
      • magsmi1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 15.09.14, 22:13
        Turyści syfią, nawet bardzo.
        Jak ktoś bywa przed sezonem to widzi różnice w ilości śmieci.
        Ale zdjęcie zrobione w okolicy rezerwatu Ptasi Raj a nie na plaży w Świbnie.
        • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 08:17
          Pisałam o całej wyspie, że warta odwiedzenia. My zatrzymujemy się w Świbnie, bo tam jest cisza i spokój.
          Zdjęcie jest jasno podpisane, nie pisałam że to plaża w Świbnie :)
          • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 08:19
            Przepraszam, mój błąd. Teraz powinno być lepiej :) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2861187,5,16,61138,Wyspa-Sobieszewska.html
            • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 09:01
              Prześliczne miejsce! A czy plaża jest daleko od "miejsc zakwaterowania"?
              • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 09:05
                My mieliśmy ok 500 m przez las.
                • magsmi1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 09:18
                  To zależy, pas nadmorski Wyspy to ponad 10km. Przy ujściach Wisły/rezerwatach jest dalej do morza - las ma tak 1,5km szerokości a im bliżej środka tym węższy las - 500-700m. Świbno ma tą zaletę, że posiada utwardzone wejście na plażę niestrzeżoną - czyli spokojną, które ma tak 600-700m.
                  Ale generalnie okolica dla spacerowiczów, żeby przejść rezerwaty, to trzeba się nastawić na kilka kilometrów drogi. Ci turyści, którzy chcą się wyciszyć, po obcować z naturą są zadowoleni, ale Ci którym wszędzie daleko i niewygodnie i potrzeba dodatkowych "rozrywek" odradzam!
                  • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 09:37
                    Ale wątek jest o nadmorskich "dziurach", czyli miejscach spokojnych i cichych, bez rozrywek.
                    My z czterolatkiem (bez wózka) chodziliśmy na całodzienne wycieczki. Zwiedziliśmy rezerwaty. Było cudownie. Widoki zapierają dech, to naprawdę magiczne miejsce.
                    Żeby jeszcze ludzie nie śmiecili w lesie...
                    • gemowa Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 14:35
                      Chłapowo. Rezerwat, klif, duzo zieleni i święty spokój.
                      • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 15:37
                        Nieeeeeee! Tylko nie Chłapowo ;) Byliśmy tam parę lat temu. Jeśli chodzi o kwaterę - super. Ale sama miejscowość nam totalnie nie przypadła do gustu. Mega stromy klif z dużą ilością schodów był utrapieniem dla nas - rodziców (wtedy) trzylatki. W dodatku na plaży (zatłoczonej - ręcznika nie było gdzie położyć) szybko robił się cień. Nie wypoczęliśmy wtedy wcale. Gdybym wiedziała, że Chłapowo to w zasadzie dzielnica Władysławowa, to byśmy nigdy tam nie pojechali. Gemowa, może byłyśmy w innych częściach Chłapowa? Ty miałaś szczęście trafić na tą mniej tłoczną część :)
                        • gemowa Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 08:56
                          dida321, ja mam swoje miejsce na samiutkim końcu Chłapowa, zaraz przy rezerwacie. Zejście na plażę przez park, po sąsiedzku sama zieleń, na niebie pełno ptaków i poza ich śpiewem błoga cisza
                          • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 17:44
                            Czyli ja miałam pecha...
                • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 15:38
                  To ok! Z tego co pamiętam, mieszkałaś w domku. Czy były tam jakieś fajne kwatery?
                  • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 15:46
                    Nasz ośrodek był fajny pod tym względem, ze na miejscu było gdzie zjeść- bardzo smaczna ryba:) Przy knajpie były "rozrywki" dla dzieciaków. Rodzice mogli spokojnie delektować się obiadem mając dzieci na oku. Właściciel miły, obsługa sympatyczna, duży teren, grille przy domkach. Droga na plażę z naszego ośrodka idealna.

Co do samych domków, no cóż, mogłoby być lepiej :(
                    • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 15:58
                      Wyślij mi proszę link do tego ośrodka na priv, ok?
                      • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 16:14
                        Poszło :)
                        • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 19:47
                          Dzięki! A czy oprócz Świbna jest na Wyspie jeszcze jakieś ciekawe miejsce?
                          • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 08:34
                            My uwielbialiśmy się włóczyć po wyspie. Zaliczyliśmy rezerwaty i przeszliśmy kamienną groblę. Watro objechać całą wyspę, poobserwować ptaki. Mnie zachwyciła cześć wyspy od strony Martwej Wisły.

A gdy pogoda nie dopisze można wybrać się do Gdańska :)
                            • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 19.09.14, 16:46
                              No i co? Mam teraz mętlik ;) Moje top "must go" poszerzyło się o Świbno. Obejrzałam sobie fotki i stwierdziłam, że to super miejsce. Czyżby kolejny raz Zach Wybrzeże szło w odstawkę w moim przypadku? :)
                              • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 19.09.14, 17:16
                                Tyle jeszcze wakacji przed nami... damy radę ;)
                    • julka-4 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 22:32
                      Czy ja też mogę prosić link do ośrodka na priv ;)
                      • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 08:41
                        Ależ oczywiście ;)
                      • edie70 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 13:40
                        ja też bym prosiła na gazetowego :)
                        z góry dziękuję !
                    • magsmi1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 10:11
                      A muzyka w ośrodku przez cały dzień nie przeszkadza w wypoczynku?
                      Pytam z ciekawości, bo nasi turyści twierdzili, że to nie do wytrzymania....
                      • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 10:35
                        Muzyka? O jakim ośrodku piszesz? W tym w którym byliśmy nikt muzyki nie puszczał. W knajpie był telewizor który nie zawsze był włączony. W tym okresie kiedy byliśmy nie urządzano żadnych imprez, potańcówek. Wieczorami słychać było bawiące się dzieciaki :)
                        • magsmi1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 15:35
                          O tym w drodze na plażę przy wejściu nr.7. Może była Pani poza sezonem, ale w samym sezonie w knajpie grała muzyka, może nie jakoś bardzo głośno, ale domki są blisko knajpy...
                          • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 18:48
                            Byliśmy w sierpniu.
                      • hesperia1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 10:42
                        Przechodziliśmy koło Pani posesji :) i nawet zapisałam sobie nazwę :) szczerze zazdroszczę miejsca zamieszkania.
        • qndel_moj Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 15.03.17, 09:21
          Krótko i na temat. Polecam plażę Świbna i samą okolicę. Spokój i czysto. Przestrzegam jednak przed niektórymi kwaterami. Kwatery znajdujące się na początku ulicy Wiosłowej utknęły we wczesnym PRL. Niestety w tych latach pozostał właściciel. Przykra sprawa.
          Kwatery to zaadoptowane garaże, pełne wilgoci, i pajęczyn, zamykane na skobel. W łazience gdzie jest ciepła woda (w maluteńkiej kuchni nie ma wody ciepłej!) wszechobecny grzyb. W lepiących się od tłuszczu szafkach wyposażenie to jakaś kpina, a wyjąca lodówka nie pozwala w nocy spać. Nie wiem jak opisać zapach panujący w tym miejscu: wyobraźcie sobie odór wilgoci wymieszany ze spalonym tłuszczem, odchodami mysz oraz kostką toaletową pozostawioną aby zabić wszystko poprzednie. Masakra. Wyjechałem po 2 dniowych poszukiwaniach innego miejsca. Szukajcie rozważnie bo samo Świbno jest piękne i można znaleźć coś fajnego.
    • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 16:00
      Słyszałam też o miejscowościach takich jak: Pustkowo, Pleśna, Dąbkowice? Był tam ktoś? Najbardziej kusi mnie Pustkowo, bo na zach wybrzeżu. Jaka tam jest plaża?
      • edie70 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 20:45
        właśnie Pustkowo,Lubiatowo,Poddąbie ?warto ? :)
        • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.09.14, 17:49
          Nie zapominaj o Dąbkowicach! :D
    • hexe77 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 16.09.14, 22:34
      Zakochałam się w wyspie Sobieszewskiej ale do Świbna mieliśmy 2 km. Tylko jeden sklep w pobliżu i tyle. Żadnych budek z lodami, fast foodem i chińskim badziewiem w drodze na plażę, nic tylko las. Jeśli chcieliśmy zjeść "gotowe" to dwa kilometry w jedną bądź drugą stronę. Świbno:duży plus za ścieżkę rowerową/pieszą wzdłuż głównej drogi, niestety do Sobieszewa nie ma tak fajnie. Stąd nawet muzyka przy figloraju raziła po ciszy na kwaterze. O której by nie pójść na plażę pierwszy rząd gwarantowany, a następny grajdoł na tyle daleko, że nie trzeba było słuchać rozmów innych. Wstyd przyznać ale dość słabo poznaliśmy okolicę, bo pogoda wybitnie nie była wycieczkowa. Ciekawa jestem waszych kwater
      • viviene Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 23.09.14, 19:50
        Zdecydowanie Wyspa Sobieszewska, spokój i spokój i spokój zwłaszcza poza sezonem.
        W maju jest cudownie:)
    • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 27.09.14, 16:56
      Tak, ja również polecam. Byłam w tym roku. Urocze miejsce. Zastanawiam się nad powrotem tam w 2015r.
      • edie70 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 27.09.14, 20:40
        znamy :P jak najbardziej polecamy :)
        • kaga9 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 27.09.14, 23:50
          Dajcie spokój, kobitki. Tekst wklejony na forum milion razy, aż zniechęca;-)
          • dida321 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 28.09.14, 16:20
            Wiem, widziałam. Ale i tak Ostrowo jest super :)
            • edie70 Re: Świbno 29.09.14, 18:12
              przypadło mi do gustu ;)
              Czy oprócz tych domków u Kostka może ktoś polecić jakieś sprawdzone noclegi ?
              • edie70 Re: ośrodek Bursztyn ? 12.10.14, 15:55
                w Sobieszewie ? znacie ? polecacie ?
                • edie70 Re: apartamenty na Pogodnej ? 12.10.14, 15:56
                  www.napogodnej.com/domki-nad/domki-nad.html
                  jw ?
              • edie70 Re: Świbno 12.10.14, 15:59
                pensjonat Bursztynowe Piaski ?
                • edie70 Re: Świbno 12.10.14, 16:00
                  pensjonat Stara Wędzarnia w Górkach Wschodnich ?
                  • hesperia1 Re: Świbno 16.10.14, 15:01
                    Niestety nie znam, nie byłam. O tym naszym Świbnie mało informacji.
    • dida321 A Sztutowo? 27.12.14, 17:56
      Co sądzicie o tej miejscowości?
      • edie70 Re: A Sztutowo? 27.12.14, 18:07
        w sezonie odradzam :tłok,ścisk i straganiarstwo :/
        • dida321 Re: A Sztutowo? 27.12.14, 18:58
          To w takim razie odpada. Gdzieś przeczytałam, że to spokojna miejscowość, nawet w sezonie. Pewnie jakiś stary post kliknęłam :)
          • edie70 Re: A Sztutowo? 27.12.14, 23:12
            byłam 2lata temu "przelotem" i stw , że nigdy więcej :/
            • helmutt1 Re: A Sztutowo? 27.02.15, 19:31
              Ja też. Brzydka wiocha i do plaży 100 km. Pół dnia trzeba iść.
    • yagna1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 03.01.15, 15:48
      a moze ustka
      • edie70 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 04.01.15, 14:12
        Wisełka :)
    • 5figa Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 13.01.15, 17:37
      J a jeszcze chętnie dodam Mielenko obok Mielna, wiocha jakich mało:) cisza i spokój , ludzi też mało a obok Mielno jak ktoś chce kultury zażyć:)
      • kol32 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 24.02.15, 11:10
        Tak, Mielenko rzeczywiście jest mega spokojne, poza jednym wyjątkiem: ul. Lipową, która jest drogą o bardzo dużym natężeniu ruchu i jeśli pensjonat jest tuż przy Lipowej a pokój masz na północ hałas przez cały dzień i noc gwarantowany (na co dzień mieszkam w ruchliwym punkcie dużego miasta i nawet dla mnie było to za dużo). Do hałasu samochodów dochodza jeszcze nocne krzyki imprezowiczów powracających nocą z mieleńskich dyskotek do swych tanich kwater w Mielenku. Poza tym Mielenko jest dziurą pozbawiną jakiegolwiek uroku - ale to juz kwestia gustu:) W tamtym roku zwiodła mnie reklamowana wszem i wobec cisza Mielenka ale teraz już wiem: never again. Jeśli już ktoś bardzo chce do Mielenka, to radzę omijać Lipową.
    • pannazajeta Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 15.01.15, 12:34
      Jaka Twoja opinia na temat tych słonecznych apartamentów w Poddąbiu? Czy daleko do morza? Chyba nie ma tam żadnego placu zabaw z tego co widzę?
    • katrinka82 Re: Morska Osada Pleśna 14.02.15, 16:18
      A namiary na fajny pensjonat w Ostrowie?
      • kki13 Re: Morska Osada Pleśna 15.02.15, 13:47
        My mieszkaliśmy w pensjonacie Albatros na ul. Sosnowej, domowa kuchnia, ok. 15 min. przez łąki do plaży, super:)
        • katrinka82 Re: Morska Osada Pleśna 15.02.15, 17:23
          o dzięki:) mam jeszcze kormoran i willa nadmorska zapisane. Moze ktoś ma jeszcze jakieś?
          • edie70 Re: Morska Osada Pleśna 19.02.15, 00:57
            ja mieszkałam w Lazurze :)
          • dida321 Re: Morska Osada Pleśna 20.02.15, 18:39
            Willa Nadmorska jest super. Czysto, blisko do sklepu, fajny ogródek, parking, super właściciel. Minus to odległość od plaży. 15 min pieszo przez pola. Główną drogą jeszcze dalej. My nie narzekaliśmy bo podjeżdżaliśmy samochodem (przy plaży ocieniony parking). Polecam też pensjonaty na Sosnowej (te o najniższych numerach - są najbliżej głównej drogi na plażę i świetnej restauracji).
          • morskaosada.pl Re: Morska Osada Pleśna 12.05.15, 22:55
            Morska Osada Pleśna , idealne miejsce na wakacje z dala od tłumów i straganów :-)
    • helmutt1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.02.15, 10:23
      Kuźnica jest super dla rodzin.
      • katrinka82 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.02.15, 12:04
        a namiary na jakiś pensjonat? nocleg?
        • helmutt1 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.02.15, 12:42
          Ja spalem tam na dziko u jakiejś babki na podworku. Namiary sa na stronie kuznica.pl.
          Fajna spokojna wioska gdzie wszędzie jest blisko. Brak tandetnych straganow na ulicy, z jednej strony plaża z drugiej port. W sezonie pociągi co pół godziny także można sobie pozwiedzać.
    • anna84l Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 17.02.15, 17:12
      U mnie na pierwszym miejscu Rowy i Dąbki :D malutkie miejscowości, i dzięki temu nie zawalone ludźmi plaże. Polecam każdemu :)
      • kki13 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 18.02.15, 08:15
        Dąbki?
        Ośrodki wczasowe, sanatoria i kolonie, w sezonie super po prostu...
        • edie70 Re:Poddąbie :) 26.02.15, 21:43
          Urlop w tym roku musimy podzielić na 2 części :/ Mam do wyboru pierwsze 2 tyg czerwca (po 7 dni) . Czy o tej porze będzie już gdzie zjeść ? Na urlopie nie mam zamiaru gotować ;)
          Na parterze są 2 studia ? Wygladają na wygodne dla rodziny 2+1 :)
        • andipal Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 27.02.15, 19:10
          skowronki polecam ...totalna wiocha, do plaży 1000m ,na plaży 10-12 par, do kątów rybackich 4 km.
          Możliwe domki i kwatery.Byliśmy tam z żoną...fajnie było bo spokój i cisza...wszyscy jeżdżą do Piasków teraz
    • montegeo ładna dziura na skraju Polski... 27.02.15, 21:24
      dziura, ale taka ładna, naprawdę bez tłumów w sezonie, z klimatem - na końcu Mierzei Wiślanej - tutaj

• dnexter Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 02.07.15, 16:25
      Witam. Polecam Ostrowo koło Karwi ,za Jastrzębią Górą. Wspaniała, cicha, spokojna i piękna miejscowość z szeroką i co ważne nawet w sezonie niezatłoczoną plażą. Na niej samej są ratownicy ,więc jest bezpiecznie. Miejscowość odwiedzana głównie przez seniorów i rodziny z małymi dziećmi, nie ma dyskotek na plaży, pubów czy głośnej muzyki i młodzieży. Do tego dobra baza gastronomiczna, czyste powietrze, lasy i plaże oraz bardzo atrakcyjne ceny w pensjonatach ,dużo tańsze od tych w znanych kurortach a o bardzo wysokim standardzie. www.youtube.com/watch?v=xpgg3fwiWnE
    • qndel_moj Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 15.03.17, 09:19
      Krótko i na temat. Polecam plażę Świbna i samą okolicę. Spokój i czysto. Przestrzegam jednak przed niektórymi kwaterami. Kwatery znajdujące się na początku ulicy Wiosłowej utknęły we wczesnym PRL. Niestety w tych latach pozostał właściciel. Przykra sprawa.
      Kwatery to zaadoptowane garaże, pełne wilgoci, i pajęczyn, zamykane na skobel. W łazience gdzie jest ciepła woda (w maluteńkiej kuchni nie ma wody ciepłej!). W lepiących się od tłuszczu szafkach wyposażenie to jakaś kpina, a wyjąca lodówka nie pozwala w nocy spać. Nie wiem jak opisać zapach panujący w tym miejscu: wyobraźcie sobie odór wilgoci wymieszany ze spalonym tłuszczem, odchodami mysz oraz kostką toaletową pozostawioną aby zabić wszystko poprzednie. Masakra. Wyjechałem po 2 dniowych poszukiwaniach innego miejsca. Szukajcie rozważnie bo samo Świbno jest piękne i można znaleźć coś fajnego.
    • morskaosada.pl Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 20.05.17, 08:46
      Zdecydowanie Pleśna ( między Ustroniem Morskim a Gąskami) - morze, las i święty spokój ... nie ma budek i tłumów - bajka :-)
    • ksiezniczka777 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 04.06.17, 17:31
      Polecam Łukęcin (między pobierowem i dziwnówkiem) miejscowość położona w lesie, piękna szeroka, niezatłoczona plaża. Brak dzikich tłumów i hałasu. Do pobierowa można przejść się 35min ścieżką rowerowo-pieszą przez las.
    • julka-4 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 09.06.17, 20:55
      Naprawdę nie da się zablokować wejherowa ?
      • kaga9 Re: wielbiciele nadmorskich "dziur" :) 09.06.17, 22:28
        Da się. Tylko do tego potrzebny jest prawdziwy moderator, a nie...:-/
    • kaga9 Żałosny SPAM 26.07.17, 00:19
      Nie dość, że zasmieciles połowę forum przekazem kompletnie pozbawionym szacunku do odbiorcy - bo takim jest opcja "kopiuj - wklej" w chyba już dwudziestu paru wątkach - to wpisując się tu, w tym wątku, udowadniasz, że nie masz pojęcia, co reklamujesz. Nikt z odrobiną szacunku do siebie nie skorzysta z tej żałosnej reklamy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka