Dodaj do ulubionych

Którą miejscowość wybrać?

17.01.15, 22:37
Tradycyjnie w wakacje chcemy wybrać się nad polskie morze. Byliśmy już w Białogórze, Chłopach, Sianożętach i Niechorzu. Szukamy raczej mniejszych miejscowości. A w tym roku mam dylemat - którą miejscowość wybrać: Karwię, Dębki, Poddąbie, Dębinę czy Rowy (w każdej z nich mam upatrzony jakiś nocleg)? Kto podpowie, kto poradzi? :)
Obserwuj wątek
    • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 18.01.15, 16:04
      Ostrowo na pewno urocze, ale jak dla mnie trochę za daleko od morza położone. Jeśli już to biorę pod uwagę również Kolonię Ostrowo, kusi bo blisko morza i chyba plaża całkiem fajna:) Domki Balfala piękne! Ale jadąc z dziećmi jednak szukam kwater bliżej plaży :)
      • domkinadmorzembalfala Re: Którą miejscowość wybrać? 22.01.15, 09:32
        Życzę zatem powodzenia w poszukiwaniach. I udanych wakacji :). Serdecznie pozdrawiam :)

p.s. słyszałam, że Białogóra też jest super - chociaż sama nie byłam, wiec powtarzam zasłyszane opinie :)
        • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 22.01.15, 11:48
          A dziękuję :) Tak, Białogóra fajna, ale właśnie ze względu na odległość od morza na razie (póki dzieciaki nie podrosną) się tam nie wybieram. Pozdrawiam :)
      • wczasowicz15 Re: Którą miejscowość wybrać? 07.05.15, 23:35
        Polecam szczególnie miejscowość Jarosławiec i ośrodek domków Lajolla. Bardzo przyjazne, komfortowe miejsce do spędzenia urlopu z całą rodziną. Obsługa na miejscu bardzo profesjonalna dba o każdy szczegół aby wypoczynek był udany, od czystości domków po zaopatrzenie w drewno aby napalić w kominku w zimniejsze dnia. Polecam naprawdę Piotr z rodziną.
    • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 18.01.15, 18:51
      W tym roku biorę pod uwagę raczej wschodnie wybrzeże :)
      • monis1102 Re: Którą miejscowość wybrać? 21.01.15, 14:45
        Proponuję Piaski za Krynicą Morską, spokojna miejscowość, szeroka plaża i hmm pusta ;)
        • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 21.01.15, 18:34
          Słyszałam właśnie, że Piaski spokojne, ale wolimy raczej otwarte morze :)
    • aanula5 Re: Którą miejscowość wybrać? 21.01.15, 22:51
      Jeśli mniejsze miejscowości oznaczają mniej zaludnione to odradzam Karwię. W sezonie duuuzo ludzi ... na tyle duzo że nie można wózkiem jeździć po chodniku:( Dębki też coraz bardziej zaludnione ale to zależy w której części macie upatrzony nocleg. Pozostałe miejscowości nie są mi znane - jeszcze:)
    • kol.3 Re: Którą miejscowość wybrać? 22.01.15, 12:43
      Te miejscowości są dość rożne. Karwia jako miejscowość zaniedbana i tłoczna z dużym ruchem kołowym. Plaża piękna ale w sezonie nie ma gdzie szpilki wetknąć. Dębki mniejsze z piękną plaża, dawno nie byłam, nie wiem jak obecnie wyglądają. Poddąbie małe i nieco senne z pięknymi klifami. Dębina daleko od morza. Rowy spore, moje ulubione ale w sezonie niemożliwie zatłoczone, przed sezonem w II połowie czerwca już sporo ludzi z małymi dziećmi.
      Może Grzybowo?
      • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 22.01.15, 15:00
        Hmmmm...... Grzybowo może tak, ale innym razem. W tym roku jedziemy tylko na tydzień w pierwszej połowie lipca, więc szukam bliżej na wschodnim wybrzeżu. Jak do tej pory jeździliśmy raczej na zachodnie i przy szukaniu kwatery już widzę różnicę: zachodnie jest tańsze :) A może to wynika z tego, że zeszłoroczne wakacje były takie udane, bo ceny.......... jakby z kosmosu w tym roku :(
        • rzatka7 Re: Którą miejscowość wybrać? 23.01.15, 22:55
          Ją też szukam miejsca w tych okolicach dla rodziny z dwójka dzieci. Bialogora cicha wydaje się fajna ale do morza daleko. Znajomi polecają Debki. W Jastrzebiej strome zejście na plażę a Wladyslawowo drogie. Będę śledzić ten watek
          • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 28.01.15, 16:27
            No i jak, wybrałaś coś? Ja najbardziej chyba biorę pod uwagę Karwię, czekam jeszcze tylko na odpowiedź z kilku miejsc noclegowych. No i oczywiście nie będzie to raczej centrum miejscowości :) Zobaczymy....... W jakim wieku masz dzieci i w jakim okresie się wybierasz?
            • ella_2 Re: Którą miejscowość wybrać? 28.01.15, 22:00
              Ze swej strony polecam Debki albo Poddabie. Karwia... cóż zaniedbanie i bałagan widoczny na każdym kroku i przeogromny tlok... Debki tez są juz bardziej zatloczone niz kilka lat temu, ale piękna plaża i rzeczka wynagradzają wiele. Poddabie u mnie jest na pierwszym miejscu - niezbyt tloczno, piękny klif, cisza, spokój, Malo kramow i sklepów, co dla mnie jest plusem. Jadę tam w sierpniu i juz odliczam dni 😉
    • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 29.01.15, 19:36
      NO i stało się......mimo niezbyt pochlebnych opinii wybrałam Karwię......bo niedaleko (my z okolic Wa-wy)......bo plaża podobno piękna......bo trzeba zobaczyć coś nowego ;) Kwatera też trochę na uboczu, więc myślę, że nie będzie najgorzej :) Wybór padł na Domki 777 domkikarwia.eu/ A może ktoś odpoczywał już w tych domkach?
      • ella_2 Re: Którą miejscowość wybrać? 29.01.15, 20:06
        Pozostaje życzyć Ci udanego wypoczynku 😊 Oby Karwia Wam sie spodobała. A nie masz wrażenia, ze te domki troszkę ciasne?
        • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 30.01.15, 20:27
          Może i tańczyć się tam nie da ;) ale jak mam do wyboru przestronny apartament z małym balkonem i nieduży domek z własnym tarasem i miejscem do grillowania, to......wybieram to drugie :) Takie wille i pensjonaty jakoś działają na mnie anty ;) Mam nadzieję na udany wypoczynek!
          • julka-4 Re: Którą miejscowość wybrać? 30.01.15, 21:26
            Da się ,da się ;) Są dyskoteki na plaży ;) Pozatym to tak jak poprzedniczki odradzałabym Karwię , ale już wybrałaś więc udanego urlopu i może akurat Tobie się spodoba, tym bardziej że domki troszkę na uboczu :)
            • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 31.01.15, 19:05
              Ach, tak mnie straszycie tą Karwią...........już sama nie wiem co myśleć :/ No ale zadatek wpłacony, więc jakby odwrotu nie ma i liczę, że nie będzie aż tak źle :) Dla mnie jak będzie pogoda to już 90% sukcesu....
              • kol.3 Re: Którą miejscowość wybrać? 31.01.15, 21:32
                Ja w Karwi byłam parę lat temu - pamiętam wąskie krzywe chodniki, TIRy śmigające przez główną ulicę Karwi (a klimatyczne się płaciło), nieziemsko zatłoczoną plażę z ludźmi którzy palili masowo papierosy, a nie bardzo było się gdzie wynieść. Pełno ohydnych stołówek/barów rodem z PRL, brak kawiarni gdzie można by się napić kawy, procesje pod kościołem wędrujące od 19.00 do 22.00 i niestety wyjące pod naszymi oknami oraz smród piekarni mechanicznej, który zaczynał się wieczorem.
                • julka-4 Re: Którą miejscowość wybrać? 01.02.15, 09:34
                  No i chyba niewiele się zmieniło, my co roku jesteśmy w Ostrowie i czasem wieczorem szliśmy plażą do samej Karwi, wygląda to mniej więcej tak samo. Dla mnie chyba najgorsze te tłumy ludzi wszędzie , ledwo da się przejść , no i główna ulica przez całą Karwię.
                  • inka_34 Re: Którą miejscowość wybrać? 01.02.15, 14:47
                    ja odwiedziłam nie jedną nadmorską miejscowośc i jednak zawsze wracam do Karwi. Omijam tłumy spacerując po lasku , plaże wybieram dalej od centrum, posiłki jem tylko w 3 sprawdzonych knajpkach,i na pytanie dokąd w te wakacje słysze od mojej rodziny Karwia:) pozdrawiam Inka
                    • edie70 Re: Którą miejscowość wybrać? 01.02.15, 18:31
                      Będąc na wakacjach w Ostrowie byliśmy "zwiedzić" Karwię .Nigdy więcej , dramat :tłoczno,głośno :( Co kto lubi :znajomy z pracy jezdzi tam od 10lat :) Fajnie było na plaży w Karwieńskich Błotach .
                      Ostrowo,Piaski,Kąty Rybackie :piękne , spokojne ,ciche ,polecam .Bywałam tam z 2/3/4 l córką .Daleko do plazy (wózek i spacerek-lubię) ale coś za coś .
                      W tamtym roku zaliczyliśmy Wicie , z ul.Wczasowej 5 minutek nad morze.
                      W tym roku kusi Poddąbie ;)
                      • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 01.02.15, 21:04
                        Na szczęście przy głównej ulicy nie będziemy mieszkać :) Do plaży najbliższe zejście to 48 chyba (z tego co widzę na mapie), więc nie centrum. Można będzie ewentualnie do Karwieńskich Błot zajrzeć, bo to tuż tuż..... Inka możesz podać namiary na te 3 sprawdzone knajpki? Pozdrawiam :)
                        • kol.3 Re: Którą miejscowość wybrać? 02.02.15, 08:57
                          Ale ta ulica też jest ruchliwa i nie jest to za bardzo z boku.
                        • asjaa7 Re: Którą miejscowość wybrać? 14.07.15, 07:40
                          witaj :) w drugiej połowie lipca wybieram się do Karwii - również do domków 777. Jadę tam pierwszy raz i jestem bardzo ciekawa Twoich opinii. A które to te 3 polecane knajpki ?
                          • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 15.07.15, 20:50
                            Właśnie jesteśmy w domkach 777. Domki położone na uboczu (dzięki Bogu) więc cisza i spokój, ale jednocześnie do plaży nie daleko :) Knajpki sobie właśnie testujemy, ale na razie na pierwszym miejscu jest dla nas Morskie Oko - duże kolejki co prawda, ale warto. A i plaża ok, o godz 12 bez problemu znajdziesz miejsce z tej strony :) W którym domku będziesz?
                            • asjaa7 Re: Którą miejscowość wybrać? 15.07.15, 21:41
                              w jednym z mniejszych i starszym (H). A ten plac zabaw rzeczywiście taki fajny? na zdjęciach wygląda super. Aa, ktoś wcześniej pisał o Złotej Tawernie jako fajnym miejscu na obiad. Życzę pięknej pogody i super wypoczynku :)
                              • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 18.07.15, 11:07
                                Domki H są położone najbliżej placu zabaw i z wierzchu wyglądają ciekawie. A plac zabaw fajny dla młodszych dzieci, bo dla mojego starszego nastolatka brakuje miejsca do pogrania w piłkę. My już jutro wyjeżdżamy i pogoda nam dopisała. A teraz Wam życzę pięknej pogody :)
                                • asjaa7 Re: Którą miejscowość wybrać? 19.07.15, 08:41
                                  dzięki :) domki ok, plac zabaw dla moich dzieci tez fajny, dojazd koszmarny, zajechaliśmy 3h później niż mieliśmy - nigdy więcej wyjazdu nad morze w weekend!!!! czyli dziś nasz pierwszy dzień i pogoda na razie okropna :( zimno i wieje :(
                      • zulcia73 Re: Którą miejscowość wybrać? 01.02.15, 21:05
                        Zależy kto czego szuka,ja całe życie mieszkam na wsi więc na wakacje nigdy nie wybieram miejsc cichych i spokojnych bo to mam w domu :-) a Karwia faktycznie zatloczona
                        • edie70 Re: Którą miejscowość wybrać? 01.02.15, 21:42
                          to też fakt :) Ja akurat mieszkam w małej mieścinie ,ale mam pracę z klientem ,więc mam ludzi po dziurki w nosie ;) i na urlopie chcę od nich odpocząć :) A i wiek40+ robi swoje :D cisza,spokój,słonce,pusta plaza , dobra książka - cały rok na to czekam :)
    • montegeo Re: Którą miejscowość wybrać? 01.02.15, 22:00
      sugeruję Rowy: na wakacje

Ostatnio zainwestowano tam grube miliony na podwodną opaskę, która chroni plażę zachodnią. Daje to przyjemny, szerszy brzeg. Sama miejscowość ma część bardziej zaludnioną (choć Karwi nic nie przebije) i luźniejszą (bliżej Białogóry). Więcej atrakcji niż w Poddąbiu (np. park linowy)
      • inka_34 Re: Którą miejscowość wybrać? 02.02.15, 09:20
        napisałam Ci na priw:)
    • debkowicze Re: Którą miejscowość wybrać? 08.03.15, 22:32
      Dębki.

Pierwszy raz bylismy w Dębkach (jeszcze) we dwójkę bodajże w roku 2010. Potem nastąpiła seria wyjazdów do Chorwacji i aby się ta nie znudziła przyszła pora na przerwę... Długo się nie zastanawialiśmy gdzie się wybrac.. Wybór był prosty - Dębki..

Tam było a wierzę, że i będzie wszystko to co nam było potrzebne. Wierzę, że będzie tam wszytko to co i nas najmłodszy będzie potrzebował :) A i nam się przyda odrobina odpoczynku, szczególnie przy wejściou na plażę numer 26.

Dębki to miła i przyjemna mieścina dla rodzin z dziećmi.. więc dlatego też tam sie wybieramy. Poza tym to świetna baza wypadowa na wycieczki od Piasków i Krynicy Morskiej poprzez Trójmiasto i Pólwysep Helski aż po Łebę.

Polecamy! Pozdrawiamy wszystkich dębkowiczów :)
    • koteczek1997 Re: Którą miejscowość wybrać? 13.05.15, 16:14
      Ostrowo kolonia- do morza 80 m właściciel super domki super gorąco polecam
    • dnexter Re: Którą miejscowość wybrać? 15.07.15, 21:44
      Witam. Polecam Ostrowo koło Karwi ,za Jastrzębią Górą. Wspaniała, cicha, spokojna i piękna miejscowość z szeroką i co ważne nawet w sezonie niezatłoczoną plażą. Na niej samej są ratownicy ,więc jest bezpiecznie. Miejscowość odwiedzana głównie przez seniorów i rodziny z małymi dziećmi, nie ma dyskotek na plaży, pubów czy głośnej muzyki i młodzieży. Do tego dobra baza gastronomiczna, czyste powietrze, lasy i plaże oraz bardzo atrakcyjne ceny w pensjonatach ,dużo tańsze od tych w znanych kurortach a o bardzo wysokim standardzie. www.youtube.com/watch?v=xpgg3fwiWnE
      • asjaa7 Re: Którą miejscowość wybrać? 19.07.15, 18:26
        hm, jestem waśnie w Karwi i wiem już na pewno - to moje ostatnie wakacje w tej miejscowości. Karwia jest okropna!! wąziutkie chodniczki, a ludzi....to przekracza pojęcie. Nie można się spokojnie minąć idąc chodnikiem!!! trzeba schodzić na ulicę, po której jeździ bardzo dużo samochodów. Wszędzie upchane kramiki, straganiki z jakimś drogim szajsem, który niestety przyciąga wzrok dzieci.. W porze obiadowej nie ma możliwości znalezienia wolnego miejsca - nigdzie (przynajmniej my nie znaleźliśmy dziś około 15 ). Plaża - może zależy co kto lubi, rzeczywiście miękki pisaek, ale co to za plaża, na której nie znajdziesz ani kamyczka, ani muszelki! w zeszłym roku byliśmy w Jastrzębiej Górze i było o wiele sympatyczniej.
        • pannazajeta Re: Którą miejscowość wybrać? 21.07.15, 19:18
          O widzisz, my reasumując po urlopie też zgodnie sobie powiedzieliśmy, że do Karwii już nieeeeeee.... Podobała nam się tylko kwatera i plaża jednak też bardzo :) A sama miejscowość niestety.....tak jak piszesz - wąskie chodniki, ludzie robią sobie deptak z ulicy. Z knajpkami nie było problemu, pewnie dlatego, że my jadaliśmy ok 17 taką obiadokolację. Mimo wszystko odpoczywaj!
        • julia3456 Re: Którą miejscowość wybrać? 02.08.15, 01:37
          Rownież nie polecam odpoczynku w Karwi .Dzis 2 lipca wróciliśmy do domu . W tym miejscu byliśmy pierwszy i napewno ostatni raz.Malo dobrych knajpek i rozrywki do tego duze zagrożenie .Moja rodzina była świadkiem zastraszania przez grupę motocyklistów panią s sklepie i zadali od niej pieniędzy , wolgarni do tego , mój syn ma koszmary nocne .Nie wezwałam polucji pani oświadczyła ze nic nie da ze przyjedzie za 3 godz moze
          Strach chodzic za dnia po ulicy normalnie !!!!! Jeśli chodzi o spanie to ładnie i drogo, tanio i brzydko trzeba wybrać
          Restauracji knajpki zeby polecić brak
          Płaza ok
          Uliczki droga itp straszna , spokojnie wózkiem z dzieckiem nie mozna bardzo wąsko
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka