Dodaj do ulubionych

Plaża naprawdę bez parawanów - gdzie?

02.03.18, 13:38
Bardzo zależy mi na ładnej plaży nad pełnym morzem (nie nad zatoką) bez wszechobecnych parawanów. Liczę się z tym, że musi to być jakieś miejsce odludne, może niewielka wieś ale oczywiście z możliwością przyzwoitego zakwaterowania blisko tej plaży. Czy ktoś mógłby coś polecić? Czy w ogóle są miejsca, gdzie nie trzeba walczyć z parawaniarzami, którzy wygradzają sobie apartamenty na plaży? Czy ktoś wie na podstawie ubiegłego roku o plaży w miarę nie zaludnionej? Czy może to jednak niemożliwe? :-(
Obserwuj wątek
    • kaga9 Re: Plaża naprawdę bez parawanów - gdzie? 02.03.18, 14:17
      Pewnie ktoś wie, ale możliwe, że na forum nie napisze - właśnie dlatego żeby to miejsce nie stało się kolejnym zatłoczonym. I poniekąd ma rację;) Ja jeżdżę (ale chyba sobie wkrótce daruję) do takiego właśnie miejsca, o którym kiedyś mało kto słyszał, a teraz... Szkoda gadać.
      • handikori Re: Plaża naprawdę bez parawanów - gdzie? 05.03.18, 10:04
        jak już szkoda gadać ... to cóż to za miejsce ?

www.youtube.com/watch?v=-pvzA39gR58
        • kaga9 Re: Plaża naprawdę bez parawanów - gdzie? 05.03.18, 20:40
          Ostrowo.

No nie ma tych dzikich, nie ma;)
          • handikori Re: Plaża naprawdę bez parawanów - gdzie? 06.03.18, 23:06
            w Ostrowie nie ma , ale tu ...

bliss.natemat.pl/180811,pusta-plaza-nad-polskim-morzem-moze-byc-prawdziwym-rajem-13-dzikich-plaz-nad-baltykiem
            • kaga9 Re: Plaża naprawdę bez parawanów - gdzie? 07.03.18, 00:06
              Mmm, miód na moje oczy, moją wyobraźnię, dzięki:)
    • ja.s.i.u Re: Plaża naprawdę bez parawanów - gdzie? 12.03.18, 18:40
      Znam kilka takich miejsc, z tym, że każde ma ten sam problem. Do najbliższego miejsca, gdzie ktoś da ci coś do zjedzenia i nie będą to najtańsze mrożonki z hipermarketu, odgrzane w mikrofalówce jest kawał drogi. No ale są osoby, dla których gotowanie w warunkach urlopu jest przyjemnością. Mimo wszystko Kopalino polecam.
    • ktos_z_kosmosu Re: Plaża naprawdę bez parawanów - gdzie? 18.09.18, 10:42
      Odpowiedź jest prosta.
      Parawanów nie uświadczysz nad morzami południowymi.
      Tam, ze względu na żar lejący się z nieba, wykupujesz komplet dwóch leżanek z parasolem za, w zależności od miejsca, 5 euro do nawet 50 euro. Prywatnie możesz swój parasol postawić ale.
      1 - Wiele plaż jest zarezerwowana pod zestawy jak wyżej.
      2 - Twarde, kamieniste plaże utrudniają montaż takiego parasola. Widziałem, że ludziska (głównie miejscowi) by wiatr im nie pognał parasola, radzą sobie usztywnianiem tegoż rozciągniętymi linkami, które mocują do podłoża z pomocą kołeczków i kamieni.
      3 - Plażowanie pod takim parasolem, to praktycznie siedzenie w kucki na małych fotelikach z krótkimi nóżkami.
      4- W przeciwieństwie do zestawów, gdzie można w miarę przesuwania się słońca, przestawiać leżanki w cień, lub ku słońcu (w drogich, eleganckich hotelach, tę czynność wykonują specjalnie do tego zatrudnieni panowie), w przypadku parasola montowanego własnym sumptem, te czynności są mocno utrudnione, jeśli w ogóle możliwe.
      Co do Bałtyku, to tam ze względu na chłodne wiatry, stosuje się parawany, darmowe.
      Kwesta tylko jak z nich korzystasz. Jeśli tylko od strony wiatru obrysujesz kocyk, to jesteś jak najbardziej ok. Jeśli jednak parcele ogrodzisz, bo dzieci muszą mieć gdzie grać w badmintona, to ok. nie jesteś i praktycznie podpadać powinnaś pod ukaranie mandatem karnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka