Dodaj do ulubionych

Łeba w kwietniu z psem-jechać w ciemno?

19.11.19, 09:48
Nigdy nie jechałam gdzieś w ciemno. Zawsze wczesniej coś rezerwowaliśmy. Planujemy w drugiej połowie kwietnia kilkudniowy wypad do Łeby (tak,koniecznie do Łeby). Już teraz szukałam noclegów gdzie akceptują zwierzęta domowe (mamy małego pieska-na zagraniczne wczasy pies idzie do hotelu ale nad nasze morze chcemy zabrać go ze sobą). Owszem znalazłam sporo ofert gdzie psy są akceptowane ale jeśli mam być szczera nie odpowiadało mi położenie-daleko od morza. Z tego co patrzyłam (na mapce) w pobliżu morza jest sporo ofert noclegowych jednakże na stronkach owych pensjonatów nic nie pisze o psach. No i teraz mam dwie opcje-albo napiszę do kilku pensjonatów z pytaniem o akceptację zwierząt albo po prostu pojedziemy w ciemno i na miejscu będziemy pytać.Jakby nie było to nie sezon wiec chyba nie powinno być problemu ze znalezieniem noclegu?
Obserwuj wątek
    • ktos_z_kosmosu Re: Łeba w kwietniu z psem-jechać w ciemno? 09.12.19, 14:57
      W ciemno nie radzę.
      Co do Łeby, to polecam ten hotel. www.hotelspinaker.pl/
      Byliśmy, świetna sprawa. To takie ubocze po zachodniej stronie kanału. Idealne miejsca na spacery z pieskiem. Ponoć zwierzęta domowe są tam akceptowane. Ponoć, czyli trzeba się z nimi skontaktować i zapytać.
      Śniadania godne polecenia, podobnie jak dania w restauracji (psich misek nie widziałem, ale też się specjalnie za nimi nie oglądałem). Pierwszego wieczoru w restauracji zapytałem właściciela, dlaczego w menu ma tylko trzy rodzaje ryb, gdy w pobliskiej smażalni oferują prawie dwadzieścia. Odpowiedział mi - bo my serwujemy tylko świeże ryby. Nie załgał i już tylko tam się stołowaliśmy i nie tylko z powodu smacznych ryb. Inne dania też, bez negatywnych uwag.
      Co do pokoi na wynajem, to nie opłaca się.
      Hotele, to wstajesz rano, przecierasz oczy i śniadanko i to jak uważnie przeliczyć, nie za jakieś gigantyczne pieniądze.
      Miłego wypoczynku życzę.
      • fibi00 Re: Łeba w kwietniu z psem-jechać w ciemno? 09.12.19, 16:56
        ktos_z_kosmosu napisał:

> W ciemno nie radzę.
        > Co do Łeby, to polecam ten hotel. www.hotelspinaker.pl/
        > Byliśmy, świetna sprawa. To takie ubocze po zachodniej stronie kanału. Idealne
        > miejsca na spacery z pieskiem. Ponoć zwierzęta domowe są tam akceptowane. Ponoć
        > , czyli trzeba się z nimi skontaktować i zapytać.
        > Śniadania godne polecenia, podobnie jak dania w restauracji (psich misek nie wi
        > działem, ale też się specjalnie za nimi nie oglądałem). Pierwszego wieczoru w r
        > estauracji zapytałem właściciela, dlaczego w menu ma tylko trzy rodzaje ryb, gd
        > y w pobliskiej smażalni oferują prawie dwadzieścia. Odpowiedział mi - bo my ser
        > wujemy tylko świeże ryby. Nie załgał i już tylko tam się stołowaliśmy i nie tyl
        > ko z powodu smacznych ryb. Inne dania też, bez negatywnych uwag.
        > Co do pokoi na wynajem, to nie opłaca się.
        > Hotele, to wstajesz rano, przecierasz oczy i śniadanko i to jak uważnie przelic
        > zyć, nie za jakieś gigantyczne pieniądze.
        > Miłego wypoczynku życzę.

Super, dziękuję! Napewno skorzystam z namiaru.
    • fibi00 Re: Łeba w kwietniu z psem-jechać w ciemno? 17.12.19, 18:09
      paluch686 napisał(a):

> A czemu nie rezerwować :)?

Bo chcielibyśmy miejscówkę jak najbliżej morza a wszystkie oferty jakie znalazłam (między innymi na B) są dosyć sporo od morza oddalone-gdybym nie miała wyboru to jakoś bym to przeżyła ale żal by mi było gdyby okazało się że w pobliżu morza było sporo innych miejscówek które nie ogłaszały się na żadnej stronie internetowej....
      • rzdrozny1 Re: Łeba w kwietniu z psem-jechać w ciemno? 20.12.19, 10:24
        Łeba w kwietniu? Tylko w ciemno. Wybierzesz, co tylko będziesz chcieć. Łeba poza sezonem to świetna sprawa. Jak macie możliwość to zabierzcie rowery, tam jest gdzie jeździć. Lub pytajcie w kwaterach, pensjonatach o wypożyczenie. Każdy szanujący się obiekt, nawet kwatery, ma w ofercie - często za free.
        • ktos_z_kosmosu Re: Łeba w kwietniu z psem-jechać w ciemno? 26.12.19, 00:10
          rzdrozny1 napisał(a):

> Łeba w kwietniu? Tylko w ciemno.

W ciemno, to kolego można nogę złamać, a z łagodniejszej opcji, spieprzyć sobie wypoczynek.
          Osobiście, nauczony doświadczeniem, planuję i to planuję z uwzględnieniem wszystkich kryteriów.
          Po co?
          Bo miłe i korzystne dla mnie jest usłyszeć z ust kosmitki - tego mi było trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka