Dodaj do ulubionych

Najlepsza polska miejscowość nadmorska

18.04.05, 21:47
Witam !
W związku z tym, że mam się zająć organizacją pobytu dla jakiegoś
obcokrajowca (zlecili mi w firmie) chciałbym otworzyć dyskusję na temat
najbardziej atrakcyjnej polskiej miejscowości nadmorskiej.

Sam do tej pory jeżdziłem zawsze w góry, więc mam problem z wyborem tej
właściwej miejscowości. A może ktoś z Was pokusi sie o reklamę jakiegoś
dobrego hotelu lub pensjonatu i całkiem wyręczy mnie z pracy ;-) Przede
wszystkim zależy mi na obiekcie z ktorego okien widać morze.

Na koniec podam kryterie jakie można zastosować w rankingu najbardziej
atrakcyjnej miejscowości :
- jakość plaży (długość, szerokość, czystość)
- woda (czystość)
- zaplecze turystyczne (knajpki, smażalnie rybek, imprezy na świeżym
powietrzu)
- atrakcyjność miejscowości (a więc deptak, molo, zieleń miejska, czystość
itp)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: 81.15.215.* 18.04.05, 22:10
      Ja oddaję swój głos na Hel byłem "przejazdem" w zeszłym roku i twierdzę, że to jest najlepsza polska miejscowość nadmorska!!!! Piękne plaże i wody jak okiem sięgnąć ;)
      ale to jest tylko moje odczucie, pozdrawiam
      • Gość: go_to_hel@op.pl Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.hel.univ.gda.pl 19.04.05, 09:11
        Nic dodać, nic ująć, może tylko tyle że pod wodą też jest pięknie - wraków Ci u
        nas dostatek. Jednak jeżeli ma to być "dewizowiec" którego trzeba nosić, to w
        Helu chyba nadal nie ma, wielkigo hotelu nad samym morzem z własną plażą itp,
        itd jak w Juracie (coś dużego kończą budować także w Jastarni). W Helu jest za
        to klimacik, natura, no i te plaże doooookoła (prawie:), są też pensjonaciki,
        których nie trzeba sie wstydzić, a dla ceniących niezależność, pełną swobodę i
        domową atmosferę - przesympatyczne kwatery prywatne, do jakich szczególnie
        zapraszam rodziny go_to_hel@op.pl tel.696092215 PS. Jeżeli znajdziesz coś w
        okolicy, koniecznie przywieź "dewizowca" do Helu i pokaż mu muzeum
        rybołówstwa, fokarium, latarnię i zabytki militarne z II WŚ
        • urszulai Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 04.06.05, 14:08
          Zdecydowanie najpiekniejszy jest Kolobrzeg.Mozna cudownie spedzic czas.Dla
          kazdego sa liczne atrakcje a poza tym to urocze miasteczko.
      • Gość: helman Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.intermedia.net.pl / *.intermedia.net.pl 02.05.05, 01:08
        Nie mogłeś tam być przejazdem, tam mozna tylko zawrócić
    • Gość: Andrzej Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:07
      Polecam Darłówko hotel Plaza....
    • girasole7 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 19.04.05, 13:14
      SOPOT SOPOT SOPOT!!!!
      • Gość: ela3 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: 217.153.181.* 19.04.05, 20:31
        jesli nad morze to tylko do Swinoujscia.Atrakcje typu :najwieksza i najszersza
        plaza w Europie mnostwo swietnych hoteli i pensjonatow oraz kwater prywatnych z
        pelnym wyposazeniem kuchni ,strefa wolnoclowa ,mozliwosc wypadu do Szczecina
        tylko 1,5 godz busem za 15 zl od osoby,mnostwo zieleni oraz dzikiego lasu
        ,blisko Heringsdorf z pieknymi basenami ,mozliwosc zwiedzenia starych fortow
        poniemiecmich z takimi atrakcjami jak pasowanie ,kielbaski itp wiecej informacji
        wutekaa@o2.pl
        • agnes_now Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 03.06.05, 22:51
          ŚWINOUJŚCIE:
          - piękna szeroka plaża
          - pensjonaty i hotele
          - super latarnia morska
          - dużo jedzenia
          EXTRA
          • Gość: miko Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:41
            Świnoujście jest nawet nawet . Tylko ta wstrętna woda z glonami po pas oraz
            śmierdzącymi górami na brzegu.
            • Gość: DomBros Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.IDSL.BD.K.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:13
              Świnoujście
              glony są ale tylko przy latarni !! jest w miarę tanio, pare klubów, wycieczki,
              trasy rowerowe, dużo lasów zieleni, cisza spokój. Fort Austryjacki do
              zwiedzania, największa latarnia... dużo lepiej niż w Międzyzdrojach tam tylko
              BETON !! i drogo. Pod względem atrakcji lepiej niż Rewal
    • Gość: axys Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 20.04.05, 13:58
      zdecydowanie KOŁOBRZEG: czysta szeroka plaza, port, molo, promenada, latarnia
      morska, czysto, milo, sympatycznie, duzo knajpek i wszystko naj !
    • yvonne33 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 01.05.05, 19:32
      ŚWINOUJSCIE
    • Gość: Kiku_san Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.05.05, 12:02
      Absolutnie Kołobrzeg!
      • Gość: emi Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.raxel.pl / 82.160.111.* 06.05.05, 22:08
        Polecam Mielno!
        Bardzo fajna, rozrywkowa miejscowość.
    • Gość: madzik Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 12.05.05, 13:33
      ja polecam ŚWINOUJŚCIE.Piękna plaża,dużo zieleni,mnustwo imprez-jednym słowem
      cos dla młodych.A i jeszcze jedno tam jest zawsze najladniejsza pogoda niżnad
      innymi wybrzeżami.Ja byłam i w Kolobrzegu,W
      mielnie,Łebie,Ustroniu,Międzyzdrojach,ale zawsze wracam do Świnoujścia(5 razy
      bylam)w tym roku 6.
      • yvonne33 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 12.05.05, 13:43
        Zgadzam sie z toba ze ŚWINOUJSCIE
        • Gość: turysta Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.hel.org.pl / *.hel.org.pl 29.05.05, 21:15
          wzsędzie jest ładnie ale w większych miejscowościach jest tłoczno na tych
          małych i wąskich plażach
          • bozia2 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 30.05.05, 18:44
            Najcudowniej jest w Ustroniu Morskim!!!
            • kasiula.m Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 31.05.05, 10:29
              czy Ty tam bylas(es) wogole?
              rozpadajace sie rudery, w centrum kicz i brud, brak plazy...
              • Gość: madzik Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.pkobp.pl 06.06.05, 10:59
                jaki brak plaży??? już o tym wcześniej pisałam, jest piękna plaża a Ty kasiula
                może byłaś w Ustroniu ale Górskim:)))))))))jeżdziłam tam 4 lata pod rząd takie
                były super imprezy na molo w ustroniu....
                • Gość: Szkorbik Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:15
                  Racja Madzik. Plaża jest super. Czyta i w miare szeroka. Atrakcji w mieście też
                  nie brakuje. Każdy znajdzie coś dla siebie. Mnóstwo knajpek, smażalni i miejsc
                  gdziemozna zjeść goferka lub loda. ceny równiez są całkiem atrakcyjne. Byłem
                  tam w tym roku już dwa razy i za dwa tygodnie jade po raz kolejny. Poza tym to
                  tylko kilka kilometrów od Kołobrzegu.
        • Gość: Kama. Wroc Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.06.05, 11:55
          wydaje mi sie ze dla obcokrajowca dobrym miejscem byloby tez Miedzyzdroje. tam
          podobno zawsze sie cos dzieje. osobiscie tam nie bylam ale znajomy zabieral tam
          kumpli niemcow. byli zadowoleni. a przede wszytskim z takiego piwa :)
    • Gość: lola Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.ipt.aol.com 03.06.05, 11:35
      Jak juz to tylko:
      J U R A T A
      • Gość: Lilian Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 03.06.05, 14:28
        KRYNICA MORSKA !
        DOŚĆ BLISKO DO JURATY I SOPOTU. !
        • Gość: Dora Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 03.06.05, 14:31
          tak popieram KRYNICA MORSKA
          połozona w lesie - mikroklimat i blisko do trójmiasta i na Połwysep Helski -
          Jurata!!
        • Gość: ProFun Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: 213.199.214.* 03.06.05, 22:40
          Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami - KRYNICA MORSKA !!!
          • kaag Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 04.07.05, 12:36
            Ja tez uwazam ze Krynica i tylko Krynica.
    • lothian2 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 03.06.05, 14:50
      Jeśli rodzinnie i z dziećmi to tylko Jastarnia - spokój, cisza, piękna plaża,
      spokojne uliczki, ruch samochodów poza miastem.
      Jeśli służbowo, to kilka km dalej Jurata - osobiście nie lubię jej właśnie z
      powodu wielu atrakcji (hałas, dyskoteki, korty itd.)

Mnie wybitnie nie podobają się dwie miejscowości Łeba - brudno i daleko do
      plaży, oraz Krynica Morska - atmosfera rodem z PRLu, rozpadające się ośrodki
      wczasowe, campingi - slamsy, jedynie Hotel Continental z zewnątrz wygląda jako
      tako. Tylko plaża szeroka i ładna, ale już atrakcji nie doświadczysz.
      • Gość: Łebski gość Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.05, 15:42
        lothian2 napisał:

> Mnie wybitnie nie podobają się dwie miejscowości Łeba - brudno i daleko do
        > plaży

Daleko do plaży ?????? Zwłaszcza z Neptuna :) Przecież cała ulica Nadmorska
        wraz z campingami, osrodkami wczasowymi i hotelami ciągnie się ponad 2 km
        wzdłuż plaży. Tylko trzeba przejść przez wydmę. A z Neptuna to nawet nie .
        :) Oj, co ty piszesz ....
    • Gość: anka Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 03.06.05, 21:22
      Dziwnów- urocza miejscowość:)
    • maja.rulez Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 03.06.05, 22:13
      Zdecydowanie Hel. To miasteczko bije konkurencję na głowę. Jego największym
      walorem jest położenie, czyli pozytywne dla chcących odsapnąć odcięcie od
      cywilizacji oraz kontakt z morzem. Miejsce powinno być jednak bardziej zauważone
      przez inwestorów. A najładniejszym miejscem jakie widziałem na całym wybrzeżu
      jest ujście Plaśnicy. Baaajka.
    • Gość: xxx Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.idea.pl 03.06.05, 22:25
      JESLI FIRMA JEST W STANIE POKRYC DOSC WYSOKIE KOSZTY POBYTU, TO PROPONUJE HOTEL
      NEPTUN W ŁEBIE, KTOY ZNAJDUJE SIE NA SAMEJ PLAZY, JEST DREWNIANY POMOST A
      NIEDALEKO MALY PORT. DO MIASTA BLIZIUTKO, DUZO TAWERN, SKLEPOW ITP. OGOLNIE
      ŁEBA BARDZO CZYSTA, MORZE ROZWNIEZ. W TYM ROKU MORZE TROCHE ZABRALO PLAZY, ALE
      DO WAKACJI MAJA SIE TYM ZAJAC. BARDZO DOBRE MIEJSCA DLA OBCOKRAJOWCOW. POKOJE W
      HOTELU BARDZO WYGODNYE,KOMFORTOWE, EKSKLUZYWNE NIESTETY DROGIE...ALE MYSLE ZE
      WARTO;) POZDRAWIAM.
    • llora Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 04.06.05, 13:38
      tylko Jureta!!!

Nie Hel!!!Co ci ludzie wypisują????????
      Hel to tragedia,obrzydliwe,beznadziejne miasteczko.
    • Gość: TR Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.espol.com.pl 04.06.05, 18:43
      Dziwnówek nad morzem jest doskonałym miekjscem na wypoczynek.
    • Gość: autor Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.acn.waw.pl 04.06.05, 20:45
      Zdecydowanie Jastarnia (jesli gosciu ma rodzine z dziecmi) lub Jurata (tam
      chyba mniej atrakcji dla dzieci. W obu miejscowosciach nie ma tych obrzydliwych
      (przynajmniej ja nie widzialam) ogrodkow piwnych z muzyka disco polo, ktora
      jest b. popularna chyba na calym wybrzezu. Ustronie Morskie tez jest fajne i
      jest tam kilka hoteli z widokiem na morze.
      • Gość: ja Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.hel.org.pl / *.hel.org.pl 05.06.05, 14:34
        tylko Hel ---jurata i międzyzdroje to dla snobów
        • Gość: agnieszka Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.bu.uni.wroc.pl 06.06.05, 07:58
          A ja polecam Ustke :) JEst piękna
          • Gość: tubylec Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.bicom.pl / *.bicom.pl 06.06.05, 09:55
            tak jest USTKA rulez -
            PIĘKNA PLAŻA
            NAJPIĘKNIEJSZY W POLSCE WIDOK Z PLAŻY NA ZATOKE
            PORT I MIASTO BARDZO UROKLIWE
            WOKÓŁ PIEKNE ŚCIEŻKI PRZYRODNICZE
            BLISKO SŁUPSK - GALERIE, MUZEUM, CENTRA HANDLOWE HIPERMARKETY
            SIEĆ ŚCIEŻEK ROWEROWYCH
            USTKA TO DOSKONAŁA BAZA WYPADOWA DO SŁOWIŃSKIEGO PARKU NARODOWEGO, SKANSENU W
            KLUKACH, NA GÓRĘ ROWOKÓŁ, DARŁOWA, SWOŁOWA (STOLICA KRAINY W KRATĘ) ITP ITD

ustka!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: gosc36 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.msk / *.na5.net 28.06.05, 21:42
              ja proponuję Międzyzdroje!! Byłem tam 5razy i w tym raku jade po raz 6.. w tym
              roku pierwszy raz z rodziną:D jzu nie moge się doczekac.... Plaża nudystów,
              klify, festiwale, dyskoteki, pyszne restauracje:D
    • monikaa13 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 29.06.05, 12:35
      Władysławowo, Jastzrębia Góra lub coś na Helu, może Jastarnia lub Jurata, tylko
      że te dwie ostatnie są drogie ale może dla obcokrajowca akurat
      • Gość: Marek Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 12:43
        Jezu żeby nie przyszło Ci tylko przywieść tego bufona do Karwi.
    • Gość: WWWSSS Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.zeto.wroc.pl 29.06.05, 14:18
      Dla mnie najlepszą miejscowością jest Dźwirzyno. Dla obcokrajowców można tam
      zaproponować wygodne warunki np. w ośrodku "Senator". Poza tym godne polecenia
      jest dla obcokrajowca:
      - Pobierowo
      - Łeba
      - Krynica Morska
      Może wreszcie skończy się czas, gdy jedyną ofertą turystyczną dla gości z
      zagranicy jest Warszawa, Kraków, Zakopane, Sopot, Międzyzdroje i Oświęcim.
    • Gość: yeti Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: 194.42.116.* 29.06.05, 15:10
      WLADYSLAWOWO NAJBARDZIEJ COOL MIEJSCOWOSC NA POLSKIM WYBRZEZU!!!
    • dorka1013 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 29.06.05, 17:55
      osobiscie uwazam za Swinoujscie bylo by najlpepszym miejscem dla tego pana.Nie
      zabieraj go do miedzyzdrojow TAM JEST BEZNADZIEJNIE. SWINOUJSCIE SWINOUJSCIE
      SWINOUJSCIE :):):)
    • kasiunia62 Mielno 02.07.05, 21:22
      Cudne spokojne i urocze miejsce!!!
      • rocznik_73 Mielno??? 06.07.05, 07:36
        spokojne i urocze to Mielno było, ale chyba 20 lat temu :-> plaża szeroka, ale
        zasrana przez bulteriery (ukochane pieski "młodych gniewnych"), zaśmiecona
        wszelkiego typu opakowaniami i co najgorsze szkło, szkło i jeszcze raz szkło z
        potrzaskanych butelek!!!
        kwestii przebieralni w ogóle nie podejmuję, bo na samo wspomnienie robi mi się
        niedobrze
        miasteczko niby OK, ale tak zaświnionej (nie obrażając świń) plaży jeszcze nie
        widziałam
        • Gość: plażowicz Re: Mielno??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:29
          A plaże to pewnie zaśmiecają mewy i rybki wyskakujące z morza? Przebieralnie na
          plaży są od lat( zresztą te same co na całym wybrzeżu)
          • rocznik_73 Re: Mielno??? 09.07.05, 13:23
            czy coś takiego wyczytałeś z mojego postu?
            Niestety o taką plażę zadbali "ludzie". Takich zasyfionych przebieralni nie
            spotkałam nigdy wcześniej, a odwiedziłam naprawdę sporo miejscowości i
            większych i mniejszych na naszym wybrzeżu.
            I jeszcze jedno... ja nie śmiecę wszędzie gdzie jestem i dlatego mi to
            przeszkadza i "razi" u innych. A ci, którzy nie widzą w tym problemu (bo zawsze
            można ominąć) pewnie mają to samo w domu.
    • Gość: J.L Re: Dziwnówek bezsprzecznie IP: *.espol.com.pl 02.07.05, 23:01
      Dziwnówek
      • Gość: Bzdecik Re: Dziwnówek bezsprzecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 00:04
        A ja podam kilka, żeby było bardziej obiektywnie :
        -Dziwnów(ek),
        -Ustka,
        -Hel

• starsailor44 Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska 05.07.05, 14:20
      a Gdańsk nikomu się nie podoba? Fajna plaża w Oliwie i we Wrzeszczu :)
      Przy okazji, moglby mi ktos powiedziec jak to jest na Helu, czy obie plaze sa
      dostepne, tzn. po stronie morza i po stronie zatoki? Bo w okolicy jest teren
      wojskowy i nie wiem czy mozna latwo sie na te plaze dostac? I jaka je dzieli
      odleglosc?
      • Gość: Turysta Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 09:46
        Hel można już przejśc, jest kawałek ale teren strasznie zafyniony ( moze w tym
        roku posprzątali ) - sam koniec polski.
        Od strony portu na helu tak właściwe nie ma plaży, ale zato plaża na morze -
        rewelacja
    • Gość: Turysta Re: Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 09:44
      Byłem w kilku miejscowościach nad morzem i postaram się co nie co powiedzieć. A
      więc zacznijmu od zachodu.
      Swinoujście - plaża bardzo fajna, wielka, jest co tam robić i wbrew pozorom
      doskonała baza wypadowa do wycieczek : międzyzdroje, szczecin, niemcy - tylko,
      że swinoujście to miasta i to całkiem spore i ja tam bym nie chciał spędzic
      urlopu
      Międzyzdroje - zdecydowanie przereklamowane miejsce, mało urokliwych kanjpek,
      mało zieleni, plaża niewielka, w tym roku podobno już wybudowali dużo molo,
      drogo - na plus - doskonała baza wypadowa na wycieczki: swinoujście, szczecin,
      zwgórze gosań ( prześliczny widok na port ) - dobre miejsce dla młodych ludzi,
      mających dużo kasy.
      Dziwnów, dziwnówek - małe urokliwe miejscowości - byłem tylko przejazdem, więc
      nie powiem nic na temat plaży, atrakcji i cen
      Kołobrzeg - piękna plaża, molo, latarnia, .... bardzo ładne miasto,
      zdecydowanie bardziej przypominające miatso wypoczynkowe niż świnoujście ( ale
      jak dla mnie to ciągle miasto i ja osobiście wole małe miejscowości )
      Ustronie Morskie ( byłem pare lat temu, podobało mi się ) ale mialo swoje wady
      a najwieksze to mała plaża.
      Mielno - tylko dla młodych ludzi, którzy chcą poszaleć, zdecydowanie nia do
      odpoczynku
      Ustka, Łeba - nie byłem, nie wiem.
      Mi osobiscie najbardziej podobało się na Helu - fakt, że może brakuje dobrego
      hotelu i pensjonatów jest mało, ale za to te widoki, plaże, urokliwe knajpki,
      port .... po prostu rewelacja.
      Dla mimo wszytsko najepszym miejscem nad polskim morzem jest Lubiatowo - mała
      wioska niedaleko łeby i pole namiotowe w lesie, zaraz przy morzy, pare kanjpek,
      doskonałe miejsce na odpoczynek, wyciszenie się. No ale nie każdemu odpowiadaja
      takie polowe warunki.
      • Gość: olq Najlepsza polska miejscowość nadmorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:08
        A ja polecam Władysławowo. Jedynym minusem jesyt tylko to, że strasznie tłoczno
        na plaży, ale jeżeli komus zależy może udać się kawałek w stronę Jastrzębiej
        Góry bądź w drugą stronę w kierunku Chałup.

POLECAM GORĄCO!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka