Dodaj do ulubionych

Powariowali z cenami :/

IP: 83.238.215.* 05.07.06, 20:41
Szukam sobie w internecie kwatery do 30 zł za osobę (dla 2 os.) Ale te ceny
mnie przerażają. Jeszcze w tamtym roku udało mi się znaleźć kwaterę z własną
łazienką za 30 zł od osoby a teraz SZOK !!!! szukam, szukam i nic!!!!
Obserwuj wątek
    • mygdula Re: Powariowali z cenami :/ 05.07.06, 20:43
      Mogę zaproponować bardzo ładny pokój dwu osobowy w mieszkaniu 400 metrów od
      morza w Kołobrzegu za cenę 25 zł od osoby wole terminy od 1 sierpnia.
      pozdrawiam. 0-501-314-256 lub na priv.
    • Gość: taka tam Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.chello.pl 05.07.06, 21:19
      Nie tylko tobie podniśli ceny za prąd i gaz. Proponuje wypoczynek na własnym
      balkonie.
      • Gość: :) Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:27
        wszystko drozeje.trudno sie spodziewac,by doplacali do interesu...wiadomo kazdy
        chce zarobic
        • Gość: zgadzam się Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:44
          Jaki biznes jest nad morzem??? Ten kto tam nie mieszka to nie rozumie.Z czego
          ci ludzie mają zyć,bezrobocie,rybołustwo upadło.W górach zarabiaja przez
          okrągły rok,a nad morzem tylko w lato i tylko gorące.Ropa niemiłosiernie
          drożeje,prąd ,ścieki...I co śmieszne ludzie chcą mieć wszelkie wygody,ale
          najlepiej żeby było tanio.Na szczęście są i tacy,którzy chcą mieć ludzkie
          warunki i zapłacić za nie,a ten kto chce tanio niech nie narzeka,ze wspólna
          łazienka
          • Gość: darek Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.jelenia / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 06:02
            poczekaj do końcówki sierpnia i módl się zeby do tego czasu pogoda była kiepska
            to właścicielą pensjonatów zmiękną tak tyłki jak nic nie zarobią że znajdziesz
            pokoj za 20 zł. ja też szukałem w niechorzu ale tak jakby wszyscy sie zmowili i
            podają tą samą cenę.
            • mygdula Re: Powariowali z cenami :/ 06.07.06, 06:40
              Jak można komuś życzyć żeby pogoda była zła i żeby nie zarobil na życie na
              resztę roku, ehhh... bez komentarza...
            • Gość: taka tam Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.chello.pl 06.07.06, 07:21
              Do Darka: za 20 zł, to szukaj sobie miejsca na polu namiotowym i nie zawracaj
              ludziom głowy. Człowiek, którego nie stać na wczasy powinien siedzieć w domu.
              Nie wodzę powodu, aby ktoś miał dopłacać do Ciebie, bo Ty masz kaprys
              wypoczywać za półdarmo.
              • Gość: Aga Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.07.06, 09:30
                A ja znalazłam za 20 zł i było bardzo przyjemnie. Skoro dla jednych 20 zł jest
                zarobkiem to dlaczego dla innych nie jest? Zdzieractwo i tyle - całe szczęscie
                nie wszyscy się tak zachowują i wakacje nad morzem może spędzić prawie każdy
                jak dobrze trafi. P.s. w innych częściach Polski równiez opłaty podniesli, a cen
                tak nie windują - dziecko do lat trzech można zabrac za darmo, a nad morzem
                oczywiście trzeba płacić:/
                • Gość: chisme Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:20
                  A możesz mi, na przykład na gazetowego maila podać jakieś namiary na tę
                  kwaterę? A najchętniej jakiś link do fotek i opis standardu. Bardzo proszę.
                • Gość: 123 Re: Powariowali z cenami :/ IP: 194.9.79.* 18.07.06, 14:47
                  No zdziecy- jasne! masz rację - "dzieci" do 18 lat powinni mieć 95% zniżki,
                  dorośli płacić 10 zł za nocleg w wypasionym sześciogwiwadkowym hotelu z
                  wygodami, najlepiej żeby hotel stał na plaży, żeby leniwi turyści nie musieli
                  się za bardzo męczyć chodzeniem:-))). A wiecie kto najgorzej narzeka na
                  ceny.....no kto - oczywiście warszawka! A sami proponują nocleg w stolycy za 60
                  zł w zapyziałym, stęchłym schronisku- tłumacząc że to i tak niewiele :-) żenada.
                  Ludzie jak się jedzie na wczasy raz na rok to nie po to żeby na każdym kroku
                  żydzić - trochę zrozumienia dla tych co żyją z turystyki. Dla wyjaśnienia NIE
                  MIESZKAM W NADMORSKIM KURORCIE I NIE WYNAJMUJE POKOI - jestem zwyczajną
                  turystką. :-))) tak czy siak pozdrawiam serdecznie .aha i zarabiam 1200 zł-
                  oszczędzam cały rok żeby potem móc wypocząć a nie przejmować się cenami.
    • Gość: szukający znalazłem za 25 ale bez łazienki z łazienką 30 ale IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.07.06, 10:00
      niestety juz zarezerwowane no ale trudno ważne ze od 14 jestem nad morzem z
      rodzinką p.s. powodzenia w szukaniu - sprubój na allegro
    • cma Re: Powariowali z cenami :/ 06.07.06, 10:24
      witam, a ja wynajmuje pokoje i za 20 i nawet za 40zł, wszystko zależy od popytu
      na okres w jaki sie chce jechać nad morze, już do konca lipca mam prawie pełną
      rezerwacje( oprócz 6-10, 13-17 lipca) i tez jest wspólna łazienka, i kuchnia, i
      parking..... ale nie ma nic za darmo choć dzieci do 3 lat gratis....( a szkoda
      bo tez bym sobie pojechała za darmoche w góry:)) Jak każdym innym rynkiem rządzi
      tu popyt i podaż! skoro wszyscy chcą przyjechać w jednym teminie to nie myślcie
      że ceny bedą niskie, proste, pamiętajcie też o podstwaowej sprawie ten kto
      zainwestował w łazienki w pokojach chce aby to mu się jak najszybciej zwróciło i
      winduje ceny-zrozumiałe,a utrzymanie takiej chaty kosztuje więc..... zapraszm do
      siebie od sierpnia www.maxpokoje.spanie.pl
      • marex59 Re: Powariowali z cenami :/ 06.07.06, 11:23
        To się zgadza , ważny jest popyt w danym okresie jeśli pogoda dopisuje jak
        teraz to prywaciarze windują ceny ile się da bo wiedzą że ludziska i tak
        zapłacą ale niech tylko pogoda padnie to jak pieski narzucają się z ceną tzw.
        normalną czyli o wiele niższą i też im sie to opłaca trochę to dziwne , po
        drugie inwestowanie w kwatery też kosztuje ale przecież nikt co roku nie robi
        nowych łazienek i pokoi , one dawno się już zwróciły i zarobiły na siebie ,
        więc takie gadanie to zwykła demagogia ,po prostu ceny pójdą do pewnego jeszcze
        pułapu i staną bo się okaże że są większe niż np w Bułgarii czy w Chorwacji a
        wtedy nasi domorośli bizmesmeni przetrzą oczy z braku kasy wpływającej na ich
        konta
        • joko5 Re: Powariowali z cenami :/ 06.07.06, 12:03
          Zarabiając ok. 4 m-ce w roku wcale się nie dziwię właścicielom pensjonatów.
          Przecież biorąc kredyt na budowę/remont/inwestycję nie spłacą go w rok, czy
          dwa. Są to ogromne koszty, a żyć trzeba cały rok, nawet wtedy gdy wczasowicze
          nie przyjeżdzają na urlop. Poza tym przecież po to się prowadzi biznes, aby
          zarobić a nie dla wygody urlopowiczów. Dziwię się, że nie bulwersują Was ceny
          obuwia - średni narzut 100%, ubrań narzut nawet do 300%
          • Gość: J Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.07.06, 12:08
            Jak nie zadbasz o wygodę urlopowiczów to raczej nie zarobisz.
            I dlatego, ze oni zarabiają przez 4 miesiące w roku, Ci którzy muszą zarabiać
            przez 12 miesięcy mają ich załowac i płacić jak za apartamenty za norki 2x3???
          • Gość: darek Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.jelenia / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:11
            ceny ktore sa ustawiane w sezonie letnim jak jest pogoda sa zdecydowanie
            wygórowane, ja byłem w tamtym roku w międzywodziu pod koniec sierpnia za 35 zł
            od pokoju (ja żona i dziecko dwuletnie), powtarzam 35 zł od pokoju, w pokoju
            łazienka, telewizor i osprzęt kuchenny podstawowy, byłem bardzo zadowolony jak
            ktoś chce to prześle namiary.
            i niech mi nikt nie mówi że się nie da, poprostu właściciele pensjonatów
            stawiają na dużą cene kosztem małej ilości klientów, a powinni odwrotnie robić
            mniejsza cena kosztem większej ilości klientów, tutaj kłaniają się podstawowe
            prawa ekonomiczne.
            • joko5 Re: Powariowali z cenami :/ 06.07.06, 12:20
              Myślę, że z ekonomią u nich całkiem w porządku. Płacę 55,00 za osobę dorosłą i
              27,00 za 11-letnie dziecko, w sumie 137,00 za pokój na dobę. Pokój przyzwoity,
              łazienka, aneks kuchenny z wyposażeniem, TV, pościel jak nowa, koce świeże. I
              wyobraźcie sobie, że od początku czerwca do połowy września nie ma wolnego
              pokoju już od kwietnia. Tak więc dlaczego nie zarabiać jak jest ku temu
              sposobność. Właścicielka byłaby ostatnią frajerką opuszczając ceny. Wszyscy
              sprzedawcy tak spostępują. Myślicie, że kupując teraz na wyprzedaży sprzedawca
              wystawia towar po kosztach, nawet przy 50% zniżce, przecież nie jest frajerem,
              jest popyt to zarabia ile się da.
            • Gość: Diuna Do Darka IP: 83.238.215.* 06.07.06, 12:38
              Jakbyś mógł przyslij mi namiary diuna82@gazeta.pl. Serdeczne dzięki :)
            • Gość: anika Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 17:33
              prosze o namiary na ten pensjonat na adres akanka@poczta.onet.pl
    • Gość: asiatlen Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.07.06, 12:28
      Ja też uważam, że powariowali. I moja pensja wcale nie rośnie wraz z podwyżką
      cen gazu i energii, więc marne to wytłumaczenie. 3 lata temu kiedy jechałam na
      urlop była tez piekna pogoda. Więc ceny tak wywindowali, że za pokoik 4
      osobowy, gdzie wstawiono 4 zdezedlowane łóżka zapłaciłam po 40 zł od łebka w
      tym również tyle za 3 letnią wtedy córkę (łazienka wspólna na korytarzu - 2 na
      8 pokoi). Pogoda się zmieniła, prawie cały tydzień lało, a my siedzieliśmy na
      tych stęchłych łóżkach za prawie 1000 zł za tydzień). Na dodatek właściciciel -
      jakiś szwed - kulturysta - okazał się bardzo chamski . Tak się zraziliśmy, że
      przez 2 lata nie wyjeżdżaliśny nad morze.
      • joko5 Re: Powariowali z cenami :/ 06.07.06, 12:33
        Od 6 lat nie widzę zmiany poziomu cen nad morzem, tam gdzie jeżdzę zawsze
        płaciłam ok. 50-60 od osoby dorosłej, więc w takim razie wczasy kosztują mnie z
        roku na rok coraz mniej. Jak miło będzie się mi teraz wypoczywało.
        • Gość: wczasowicz Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 06.07.06, 12:52
          Napewno ceny są uzależnione od standardu, i tego co proponuje się w pokoju.
          Calkiem dobra i niedroga oferta jest tu na allegro:
          www.allegro.pl/item113155393_kolobrzeg_wynajem_kwater_i_mieszkan_nad_morzem.html
          • mygdula Re: Powariowali z cenami :/ 06.07.06, 19:34
            25 zł za osobę za dobę w pokoju dwu osobowym - Kołobrzeg
            Wolne od 1 sierpnia.
            rezerwacja pod numerem 0-501-314-256 lub akselot@wp.pl
      • Gość: taka sobie Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.chello.pl 06.07.06, 20:47
        Jak mało zarabiasz, to siedź w domu. Wczasy to lusus
    • aneta8211 Re: Powariowali z cenami :/ 06.07.06, 13:32
      25zł !!!!
      tel 602152408
      aneta821@wp.pl
      • Gość: Jakub Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.07.06, 13:51
        A gdzie jesli to nie tajemnica? :)
    • Gość: Lekarz-psychiatra Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 20:00
      Tak samo jest co roku. Większość wypowiedzi to są właściciele pensjonatów
      podszywający się pod turystów i nakręcający letnią psychozę.

Jeżeli dzwonicie i nie ma miejsc lub jest za drogo, to po prostu nie jedźcie do
      takich miejscowości. Czy nad morze trzeba jechać na siłę? Przepłacicie, robić
      Wam będą łaskę, zedrą w miejscowych barach i restauracjach i jeszcze nasłuchacie
      się obraźliwych komentarzy (poczytajcie niektóre wątki na forum).

Jakoś co roku udaje mi się znaleźć miejsce na około tydzień przed wyjazdem
      (dziwne, prawda?) i czasami prowadzi to do komicznych sytuacji. Np w zeszłym
      roku wynająłem pokój 3-osobowy z łazienką w cenie 100zł (byłem przygotowany na
      120!), zaś za ścianą pan z Warszawy płacił za identyczny pokój 150zł. Dlaczego?
      On zarezerwował już w marcu! Potem podczas wspólnej imprezy okazało się, że w
      tym pensjonacie wszyscy wczasowicze płacili nieco inaczej za to samo.

Morał z tego taki, że na siłę nie powinniśmy jechać nad morze, bo ogarnie nas
      typowa polska psychoza. Urlop planujmy w spokoju i harmonii, bo to my płacimy.

A co zrobię jak naprawdę nie znajdę odpowiedniego pokoju na tydzień przed
      wyjazdem? Pojadę nad jeziora, albo w góry albo last minute do Grecji. Życzę
      wszystkim spokoju i opanowania, wówczas polskie morze cudownie nas ukoi i
      będziemy zdrowi psychicznie.
      • marex59 Re: Spokojnie 07.07.06, 08:25
        Wszystko to piękne tylko cała rzecz polega na tym że każdy by chciał wyjechać
        na wczasy ten co zarabia mało i ten co duzo a że większość zarabia mało to i
        robią się problemy .Wypowiedzi w stylu że wczasy to luksus uważam za wielkie
        bzdury. Ceny w wysokości 45-50 zł od łebka za zwykły standart to raczej chyba
        jest duzo i takie oferty można bez żadnej łaski znaleźć wszędzie ale 25-30 zł
        to już jest problem .Ja w tamtym roku wynająłem całe mieszkanie trzypokojowe w
        Ustce za 160zł na dobę.Byliśmy w sześć osób. I właścicielka powiedziała mi że
        też jej się to opłaca za te pieniądze .Więc śmieszą mnie wypowiedzi że oni
        muszą ceny podnosić bo z tego żyją .Wszystko zależy od punktu widzenia .W tym
        roku jadę na Hel i wynajmuję cały dom na osiem osób za 200zł.Czyli też można
        znaleźć tzw. "uczciwych" co nie żerują na letnikach
        • Gość: Lekarz-psychiatra Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 18:29
          Tak spokojnie trzymać. Życzę udanych wakacji
          • Gość: lilka Re: Spokojnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.06, 18:07
            Ja znalazłam 2 pokojowe mieszkanie w Świnoujściu za 120 zł niezleżnie od ilości
            osób. Polecam mailowanie do wynajmujących. Za darmo można rozesłać kilka,
            kilkanaście, lub kilkadziesiąt maili. I czekać na oferty. Ja tak zrobiłam
            dostałam z 20 ofert (mam tylko nadzieję, że wrócę zadowolona :-).
    • Gość: chisme Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 00:45
      A poszukaj jeszcze raz. Na przykład przez mojego maila (chisme@gazeta.pl).
      Czasem tylko potrzeba trochę pracy i cierpliwości. Pozdrawiam.
    • ewa_lich Re: Powariowali z cenami :/ 14.07.06, 22:13
      Chyba źle szukasz, bo ja wynajmuję całe mieszkanie 1-pokojowe, z kuchnią i
      łazienką za 30zł od osoby. Mieszkanie znajduje się w Gdańsku w odległości 700m
      od morza. Obecnie wolne terminy są od 20.08.06 do 30.09.06. Kontakt mailowy
      ewa_lich@op.pl lub telefoniczny: 668-208-479 ewa.
    • Gość: andd Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:02
    • Gość: anddd Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:10
      średnio 2 osoby: 40zł *2=80 zł
      2 miesiące 2 osoby (1 pokój): 80zł*60dni=4800zł
      Niech będzie 10 pokoi w ciągu tych 2 m-cy:około 50000zł.

Teraz ja: 1000zł m-c * 12 m-cy:=12000zł

I co?
      Zdzieracie z nas ile wlezie..... macie sumienie....?

PS. Nie piszcie tylko że z tych obliczeń to jeszcze opłaty. (ile turysta zużyje
      tej energi, wody? - przyjeżdża i przeważnie jest na plaży albo poza, tylko noc
      a i tak nie zawsze)
      • Gość: : Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:20
        Zmień pracę :)
      • Gość: gość Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:50
        Ja Ci strasznie współczuję, że tak kiepsko zarabiasz. Zrób coś z tym, bo tak
        się żyć nie da. I nie mów, że z tego 1000 miesięcznie jeszcze potrafisz
        wygospodarować na wyjazd na wakacje! Szok, mnie by nie było w takiej sytuacji
        stać nawet na klapki na plażę.
        A tak na serio: żeby wynająć te 10 pokoi, najpierw trzeba zainwestować:
        zbudować, wyposażyć. To inwestycja, która zwraca się dobrych parę lat. A potem
        trzeba doposażać, wymieniać itd. Pewnie, że gdyby to było nieopłacalne to nikt
        by tego nie robił. Wierz mi, ludzie są fajni - w większości - ale zawsze się
        zdarzy w sezonie taki gość, że masz ochotę to wszytko walnąć w pioruny. Więc
        dla idei się kwater nie wynajmuje.
        A teraz - powiedz uczciwie: gdybyś Ty dostał/odziedziczył/wybudował dom w
        nadmorskiej/górskiej miejscowości to ile byś brał od wczasowiczów? W zależności
        od ich zarobków? Za okazaniem zaświadczenia o dochodach? I tak wogóle, to jaka
        cena za pokój dwuosobowy z łazienką byłaby dla Ciebie (przy twoich dochodach)
        odpowiednia? Napisz, proszę, ile Twoim zdaniem, taki pokój powinien kosztować.
      • Gość: 0000 Re: Powariowali z cenami :/ IP: 194.9.79.* 18.07.06, 14:54
        No właśnie zmień pracę i nie siedź ludziom w kieszeni.
        Inaczej byś wyliczała jakbys to Ty prowadziła taką działalność. Przy okazji- z
        Twoich wyliczeń wynika że "guzik" wiesz o kostzach i zyskach z takiej
        działalności :-))))

pozdrawiam serdecznie
    • Gość: anddd Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:07
      Te 1000 zł to zarabia około 70% ( zgrubsza)ludzi. I niestety taka jest prawda.
      Szkoda tylko że na forum wypowiadają się z reguły osoby wynajmujące kwatery, a
      więc będą atakować,... bo remont bo wybudował dom, kredyt. I co z tego....? Ile
      takich czynności wykonujecie rocznie. Bez sensu.Co roku gdzieś wyjeżdżam i
      widzę... Pożądek po mnie jest i nie tylko po mnie... Moze czasami się zdarzy
      jakieś awanturnicze towarzystwo... Ale wtedy to lepiej pilnujcie. Zresztą
      wszędzie jest ryzyko.35 zł na dzisiaj to max. i tak powinno być. (z łazienką i
      malutkim TV).
      • Gość: Wyspiarka Re: Powariowali z cenami :/ IP: *.swinoujscie.sdi.tpnet.pl 18.07.06, 12:03
        A ja wynajmuję mieszkanie 2 pokojowe w Świnoujściu max 4 os + dziecko za 120
        zł/dobę.15 minut od promenady. W mieszkaniu jest TV,sprzęt AGD,
        komputer+internet. I co zdzieram??? Pozdrawiam
    • Gość: karol taniej i spokojniej niż w 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 06:40
      właśnie wróciłem znad morza - Karwia i okolice,
      pogoda piękna , a ceny kwater umiarkowane 25-35 zł/os (w tym kwatery z łazienkami),
      na co drugim domu info "wolne pokoje", co przy trwającej
      już miesiąc extra pogodzie troszkę mnie zaskoczyło,
      a jak podaż duża to podejrzewam można jeszcze teraz ponegocjować ceny,
      posiłki - 12-13 zł zestaw obiadowy,
      za ok.1600 zł wypoczęliśmy w 2 osoby 2 tygodnie łącznie z podróżą (TLK),
      na piwie nie oszczędzając ;-)

malkontenów wakacji nad Bałtykiem i tych co twierdzą,ze za granicą można
      wypocząć za podobne ceny - uprzejmie proszę o podanie namiarów
      • Gość: Sopocianin Re: taniej i spokojniej niż w 2005 IP: *.chello.pl 19.07.06, 11:30
        Ceny na campingu nr 67 w Sopocie: 1 os. 11zl*2=22zl
        1auto 9zl
        1nam.2os 7zl
        taxa 2*3,40 = 6,80
        --44,80
        to ile powinienem wziac za 2 osobowy (umeblowany ,wykladziny dywanowe) pokoj w
        domu z ogrodem , strzezonym parkingiem , grilem , basenikiem 4tys.litr.+
        jadalnia z lodowka itd,????????

Z gory dziekuje za propozycje
        • Gość: Mieszkanka wyspy Re: taniej i spokojniej niż w 2005 IP: *.swinoujscie.sdi.tpnet.pl 19.07.06, 11:56
          Do Sopocianina :)
          No pewnie z 40 zł, żeby "POLAK MALKONTENT" był zadowolony a i tak powie- co
          drugi- że "makaron w zupie nie równy". Podkreślam co drugi!
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka