Dodaj do ulubionych

co was denerwuje w wczasowiczach?....

30.03.07, 00:11
Zaczne od samego , przyjazdu, wiedza ze doba zaczyna się od 14 ,ale i tak
pchaja sie od 8 rano, najchetniej wypchali by spiacych jezcze innych
turystow, chalasuja po 22 , nie robiąc sobie nic z uwag, dzieci biegaja w
samopas wyrywajac kwiatki z ogrodka , tudziez grajac w pilke na parkingu
samochodowym!!!!!!!!!wielkie fochy na wygody , zaplacilem 30zl!i mam
wymagania , wielkie zbulwersowanie kiedy w dniu przyjazdu , nalezy uiscic
pozostala kwotę pobytu i wiele innych , typu pobite talerze , szklanki ,
zniszczenia , a na koncu awantura dlaczego doba tylko do 10!bo chca wyjechac
po poludniu!!!!!!!!!!!!!!!brrrr, nigdy nie bawilabym sie w taki biznes jak
moi znajomi choc w ten sposob zarabiaja na caly rok .....
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 00:22
      syf i brut jaki zostawiaja.
      • competer1 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 30.03.07, 10:21
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> syf i brut jaki zostawiaja.

Brut(d) to ty masz chyba Kasieńko za uszami. A tak poza tym to od ustalania zasad jest właściciel i w jaki sposób je wyegzekwuje tak będzie wyglądało życie. Podczas ustalania szczegółow należy zwrócić uwagę na istotne sprawy, zamieścić je na na swoim www i wszystko będzie jasne. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby gości, którzy przyjechali o 2 godziny za wcześnie posłać w diabły. Trochę elastyczności i wyrozumiałości nie zaszkodzi. Co do płacenia z góry to też różnie bywa. Jeśli ktoś wpłacił zaliczkę kilka miesięcy wcześniej, przyjechał, zamieszkał, to chyba nie po to aby uciekać bez zapłaty. Przecież gdyby nie przyjechał w ogóle to zaliczka by przepadła, a właściciel kwatery zostałby z zazwyczaj opłaconym w 1/3 pokoju/kwaterze. Ja na szczęście mam gospodarzy bez powyższych problemów, a pokoje wyposażone są praktycznie we wszystko co potrzebne( mikrofala, czajnik, kuchenka, tv, wieszaki w łazience itp). Mebli Klera i plazmy nie chciałbym nawet. Mam to w domu na codzień :D
        • Gość: znawca ech jak sie ma na co dzien to sie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:32
          przyzwyczajonym, do danego standartu , jak ktos ma meble klera i plazme ,
          to jedzie do hotelu a nie na tanią kwaterke
          jak dobrze pomarzyc i dowartosciowac ie naforum.....
          jak jest napisane przyjazd po 14 , to nikt cie nie wpusci
          przed , bo nie ma gdzie ..z twojej wypowiedzi jasno widac
          jakim gosciem jestes i jakich kwater;-)
          • Gość: olala Re: ech jak sie ma na co dzien to sie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:23
            ale dlaczego ci podli wynajmujący nie chcą wyrzucic gości mieszkających w pokoju ???
            Jaśnie Pan zajechał !!!
            A że za wcześnie - to co!!!
            za wcześnie to może znaczyć,że pokój jeszcze nie jest sprzątnięty np
            • competer1 Re: ech jak sie ma na co dzien to sie jest 30.03.07, 13:38
              Ty musiałaś chyba być mocno skrzywdzona w życiu przez turystów... Jeśli ktoś przyjeżdża wcześniej to niekoniecznie dla tego, że liczy na gratisowe kilka godzin, ale np nie miał innego wyjścia. Kwestia podejścia do problemu może go rozwiązać natychmiast. Wystarczy pozwolić na zrzucenie bagaży( tych którzy jadą pociągiem nie brakuje) i zasugerowanie małej wycieczki, choćby nad morze. Ale po ocenie turystów w tym wątku widać, że nawet błache sprawy moga wywołac juz na początku awanturę. A wystarczy być precyzyjnym podczas ustalania szczegółów pobytu.
              • Gość: przyjazdy Re: ech jak sie ma na co dzien to sie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:49
                widzisz, dla mnie nie stanowi absolutnie żadnego problemu, że ktoś przyjedzie
                wcześniej, jeżeli pokój jest przygotowany.
                Doba hotelowa widnieje na naszej stronie,
                bardzo często się zdarza,
                że Goście wyjeżdżają np na noc, lub we wczesnych godzinach rannych
                - własnie ze względu na maluchy

ale równie często się zdarza,że tak jak pisałam Jaśnie Pan zajechał
                zbulwersowany,że ktoś tam jeszcze mieszka - wówczas nic nie pomaga ,
                ani kawa, ani śniadanie, mowy nie ma o spacerze nad morze
                niestety, nie zawsze charakter można wysłyszeć w słuchawce,

a kompleksy pomiatanych w swoim miejscu pracy
                • Gość: Marecki Re: ech jak sie ma na co dzien to sie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 16:26
                  Dokladnie tak!! Ja tez wyjezdzam z Wrocka nad ranem zeby byc na miejscu kolo
                  8-9... wlasnie ze wzgledu na dzieci ktore wtedy spia podczas jazdy a nie rzygaja
                  i co chwile sie dopytuja czy daleko jeszcze... ale mam ta swiadomosc o ktorej
                  zaczyna sie doba i nie ma najmniejszego problemu zebym poczekal na pusty
                  sprzetniety pokoj... Po prostu ide na plaze czy do miasta popatrzec co sie
                  zmienilo przez ten rok. Wracam i jest ok... pozdrawiam i zycze troche luzu na
                  urlopie... :):):)
    • kiti5 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 30.03.07, 13:35
      Jeśli ktoś przejechał 600 km.bo i tak się zdarza i to jeszcze z małymi dziećmi
      to trudna od niego wymagać,żeby meldował się na określoną godzinę.Przyjedzie 2
      godziny wcześniej czy póżniej nie powinno to właścicielom kwater sprawiać
      różnicy.
      Ja od kilku lat właśnie jeżdzę w takie miejsce gdzie właściciele nie robią z
      tego problemu.
      • competer1 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 30.03.07, 13:45
        O tym pisaliśmy w tym samym czasie :). Dobra organizacja musi przynieść efekty. takie sytuacje są chyba nawet normalne, tylko podejście właścicieli jak widać jest różne. Ja również nie miałem nigdy takiego problemu, gospodarze potrafili nawet przygotować mały, ale strasznie miły w odbiorze poczęstunek( kawa, ciacho i takie tam :)). Hehe, i to wcale nie za duże pieniądze( 35 zł), które wnioskuję, są tutaj dla niektórych najważniejsze.
        • Gość: no własnie Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:57
          to już ustalone :)
          teraz jest jeszcze jedna kwestia-
          traktuję swoich klientów jak Gości - w końcu mieszkają u mnie , w moim domu,
          ale dewastacja jaką pozostawiają to inna kwestia-
          nie chcę uogólniać, ale na kilkanaście pokoi zawsze ktoś zdemoluje meble ( nowe
          , nie myślcie czasem że epoka Gierka ),
          narozlewa soki i leki na wykładziny ,zniszczy lampką nocną , urwie jakąś
          żaluzję itp, pomaże ściany , zerwie tapety - zniszczenia z mniejszym lub
          większym natężeniem
          i nie są to młodzi imprezowicze, ale rodziny z małymi dziećmi , słodko
          gruchający z właścicielami , mający możliwość zamówienia sprzątania w trakcie
          wczasów

dopiero po wyjeżdzie widać niespodzianki
          • competer1 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 30.03.07, 14:03
            To jak ty odbierasz pokoje od gości i żegnasz się z nimi? Telefonicznie? Chyba żartujesz?
            • Gość: OJ Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:13
              telefonicznie się rezerwuje , czytaj ze zrozumieniem
        • Gość: wiem co widzialem Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:02
          jezeli jest napisane ze otwarte od 11 , to tez sie pchacie od 8?
          nie , pravda , sa obowiazujace zasady , jezeli ktos ich nie przestrzega , to
          ich problem,po 14 tzn min po 16 lub po 19 , nie wymuszajcie pod presja
          dieci...to wasze dzieci i nikt nie bedzie sie przejmowal ...
          jezeli ktos przyjedzie za wczesnie to idzie sobie na plaze albo sniadanie , a
          nie jk ten cham pcha sie nachalnie...
          ludzie nauczcie sie zasad , ciekawe czy do pracyprzychodzicie tez za wczesnienp
          na 9 a wy na 7 ?.....
          • Gość: widzialem do no wlasnie zgadzam sie z toba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:06
            i znalazlem sposob ...na gosci
            bardzo prosty a jakze funcjonujacy..
            KAUCJA
            i jakie rezultaty , jak zaplaci jeden z drugim 300 zl kaucji ,
            nic niezniszczone !!!!!!!!!!!!!
            • competer1 Re: do no wlasnie zgadzam sie z toba 30.03.07, 14:11
              Wiesz co? Daj namiary na swoją kwaterę. Może jest tam tak zajebiście, że aż szkoda, że sie chowasz pod różnymi nickami. Przynajmniej w sygnaturkę wklep adres, ludzie skorzystają na tym. Musi być wszystko u ciebie zapięte na ostatni guzik, nawet problem chrapania :DDD.
          • competer1 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 30.03.07, 14:07
            Czytaj co radzi się takim jak ty kwaterodawcom. Jeśli z takim podejściem do gości miałabyś być wizytówką właścicieli z wybrzeża to ja dziękuję. Przeszłaś chyba ciężki poprzedni sezon u siebie, jeśli opisujesz nam tutaj takie traumatyczne przeżycia.
            • Gość: widzialem... compter masz wade wzroku mylisz mnie zkobieta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:11
              co ty myslisz ze ktos bedzie
              sprzatal po tobie zniszczenia
              za jakies marne 30 zl, bo pewnie szukasz tylko takich kwater
              naucz sie porzadku i podstawoych zasad, bo na twoje miejsce jest tysiace ...ba
              za tę cene duzo wiecej KAUCJA I JESZCZE RAZ KAUCJA...
              • Gość: widzialem nie stac cie ,nie mam kwater tylko hotele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:13
                i chyba mylisz mnie zkims, bo dzisiaj jestem pierwszy raz na tym forum
                masz kompleksy nizszosci?
              • competer1 Re: compter masz wade wzroku mylisz mnie zkobieta 30.03.07, 14:15
                Zastanów sie nad chłostą, może jest bardziej skuteczna :DDD. Współczuje takich gości, ale z drugiej strony, trzeba sie zastanowić, czy aby nie robili ci na złość. Pewnych rzeczy nie zauważysz, jeśli bedą chcieli to zrobią to w taki sposób, że polegniesz na całej linii. Może ty tą kaucje oddawaj dopiero po roku, jak znowu przyjadą? ;)
            • Gość: widzialem.. competer-a raczej cymbal , od kiedy wlasciciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:16
              zajmuje sie wynajmem, to chyba raczej biuro podrozy co?
              ale mulutki jestes ..malutki
              he he
              • competer1 Re: competer-a raczej cymbal , od kiedy wlascicie 30.03.07, 14:20
                Że co robi biuro podróży???!!!! Niech zgadnę, to twój drugi sezon w branży i pomimo, że u sąsiadów wyszło fajnie u ciebie klapa i siwe włosy. Bądź wiarygodna i podaj adres, gdzie jest tak super. I nie wyzywajmy się, to nie wniesie nic do tej dyskusji.
                • edyta9614 do wiesz co...ale dokopalas.. 30.03.07, 16:21
                  bravo! ale ja jeszcze dodam ze uzywa nie swojego laptopa ,
                  bo go nie stac ! i robi na kogos !
                  wscieky ze z jego pensja nie moze dostac zadnej kwatery , tylko na wsi;-)
                  i jeszcze zazdrosci ze inny maja swoje , i moga sobie wybierac i przebierac w
                  turystach , nieswiadomy blazen nie wie , ze wsezoniejest tak zawalone ze nie ma
                  nigdzie miejsc ..i ze inni zarabiaja krocie
                  ot to jest jego problem
            • Gość: wiesz co Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:16
              pisze tu parę osób ,
              podejrzewam,że właścicieli pokoi - oni są w domu, [przed swoim komputerem,
              ale ty
              W PRACY !!!!! CO SZEF NA TO ,żE PRYWATNE SPRAWY ZAłATWIASZ W GODZINACH PRACY !
              I JESZCZE SIę WYMąDRZASZ
              • Gość: facet do ograniczonego competera ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 16:09
                jak potrafisz czytac (wsatpie) to zoorientujesz sie ze pisze do ciebir tez
                kobieta , takze puknij sie w ten tepawy zawistny leb! z biurem podrozy
                podpisuje sie umowy bo jak sie ma 400 miejsc w roznych nadmorskich
                miejscowosciah to niejest w stanie sam czlowiek prowadzic rezerwacji! pozatym
                rezerwacji dokonuje biuro turnusowo a nie jak kto chce ,
                a teraz do drugiej osooby ..prosze nie reagowac na slowa jakiegos nieszczesnika
                zyciowego ktory , myslize jak wynajmie kwatere za 30 dychy to moze robic co chce
                w hotelach , pensjonatach o dobrych warunkach wktorych sa plazmy!!!!!!!skory i
                kuchnie takich jakich ty nie masz w domu;-)pobieraja kaucje azeby cos takiego
                jak ty nie ZDEMOLOWALO
                ...mysle ze ty stoisz tu za innymi nickami , bo patrzysz na innych z
                perspektywy sieie...
                niezadowolony z siebiewyrzucajacy zale panie nikt;-)
                • edyta9614 uwaga competer to 123 zalamany 30.03.07, 16:16
                  biedaczk ze znowu w tym rokunie dostanie urlopu!hahahahahah
                  alboo dziad ktory zarabia 1200 w biedronce i znowun wsziekly ze nie ma za co
                  pojechac na urlop! te same teksty , ta sama wscieklosc i zazdrosc
                  zmien pisownie bo kazdy cie tu polglowie rozpoznaje
                  zaceruj skarpete lepiej i nie pisz farmazonow , bo jestes obiektem
                  kpin i posmiechowiskiem
              • edyta9614 do wiesz co... 30.03.07, 16:16
                • competer1 Re: do wiesz co... 30.03.07, 17:03
                  Już wróciłem z pracy :). Ale się rozspisałaś. Jak zobaczyłem ile tu postów to myślałem, ze cos mądrego przeczytam. A tu zonk. Lipa :(. Dalej nie podałaś żadnego adresu z tych zachwalanych miejsc , o których piszesz... Czekam...
                  • edyta9614 ty ale ja nie mam pensjonatu 30.03.07, 17:07
                    pisz do konkretnej osoby idioto!
                    • competer1 Re: ty ale ja nie mam pensjonatu 30.03.07, 17:14
                      Po epitetach wnioskuję, że jesteś tą samą osobą, która tu dzisiaj pisze. Ale jeśli nie masz pensjonatu, to podaj adres takiego, do którego warto jechać.
                      • Gość: właścicielka Re: ty ale ja nie mam pensjonatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 17:23
                        och, raczej ty się ujawnij
                        - należy uważać kogo się wpuszcza do domu
                        - u mnie dla pieniaczy wstępu brak ,
                        a ty jeszcze zanim odczytasz wypowiedż już masz swoje zdanie- czyzby pis?
                        • edyta9614 Re: ty ale ja nie mam pensjonatu 30.03.07, 17:33
                          ale po co
                          zeby wlasciciele zdolowali sie na caly sezon
                          a inni turysci przepedzeni o 6 rano , bo jak piszesz masz pravo
                          wejsc kiedy chcesz ,biegli do samochodow w gaciach na boso
                          bo PAN I WLADCA przyjechal na wczasy
                          onieeeeeeeee
                          • edyta9614 Re: ty ale ja nie mam pensjonatu 30.03.07, 17:48
                            pozatym
                            niektorzy ludzie naprawde niszcza
                            moj wojek prowadzi zajazd z pokojami i restauracja
                            co sezon cos wymienia , niektorzy powinni uszanowac ,cos bo ciekawe co by czuli
                            gdyby im ktos cos zniszczyl, pamietam kiedys takich niemcow pochodzenia
                            rumunskiego , zniszczykli tak strasznie komplet wypoczynkowy ze nic go nie
                            uratowalo , wiec rozumiem ludzi bioracych kalcje , jak bys sie czul gdybys
                            wszedl do pokoju a tam,obdarta szafa , zbiyta lampka , materac w okresie ,
                            oj widzialam takie sytuacje
                            ja bym sie ze swtedu spalikla , tam gdzie jezdze po sobie sciagam posciel i
                            zamiatam piach
                            bo przyjezdzam na nastepny rok i widze jak CI się ciesza
                            i mam znizki !
                            • competer1 Re: ty ale ja nie mam pensjonatu 30.03.07, 18:13
                              Nie spoufalaj się :). Powtórzę i zacytuję "To jak ty odbierasz pokoje od gości i żegnasz się z nimi? Telefonicznie? Chyba żartujesz?".
                              Odpowiadaj na zadane pytania to nie będziesz musiała później tu płakać na forum.
                    • competer1 Re: ty ale ja nie mam pensjonatu 30.03.07, 18:16
                      edyta9614 napisała:

> pisz do konkretnej osoby idioto!

Po jaki grzyb założyłaś ten wątek?
                      • Gość: anty dzieciok grube bachory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 14:04
                        ktore rozpuszczone jak dziadowsi bicz lataja
                        po calym osrodku w samopas , a rodzice udaja ze nic nie
                        widza ..
                        brrrr
                        jak dobrze ze nie przyjmuje z dziecmi..
                        • Gość: ada Re: grube bachory IP: *.demon.nl 31.03.07, 19:00
                          czlowieku,skad cie wypuscili?zle z toba,ty masz pensjonat?zdradz nam gdzie .to
                          wiemy gdzie nie jechac,ale oczywiscie ty sie nie przyznasz,bo bedzie zero zysku?
                          • Gość: ech ada musze Re: grube bachory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:13
                            dobudowywac pokoje bo takie zatrzesienie ;-)
    • Gość: 123 Re: Ale obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 16:13
      Miło jest nad polskim morzem, prawda? Teksty właścicieli jak z obciachowego
      filmu, a wyzwiska i słownictwo przednie.

Piszcie piszcie jeszcze więcej, to są przecież takie jajaaaaaaaaaaaa
      • Gość: hahahaha he he he 123 i tak wiekszosc bedzie jechac nad pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 16:44
        polskie morze nic
        nie pomorze ;-) zadna twoja zlosliwa aluzja hhahahahah
        • Gość: 123 Re: he he he 123 i tak wiekszosc bedzie jechac na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:28
          a ja też jadę nad polskie morze, ponieważ mam tam chatę, hahahaha baranie,
          fajnie się z tobą gada. Napisz coś jeszcze please
          • Gość: a hahahahahahaha tak kmiocie masz ale krzywe nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:35
            jak srasz hahahahah, czyzby skleroza? akto pisal ze musial juz w czercu kwatere
            zarezerwowac
            nie pamietasz?
            he he he jeczales golasie ze tak drogo zaplaciles przypomniec ci
            ahahahahahahahahaahahahah golas z chata wynajmujacy pokoje a
            hahahahahahaahahahahahah do wszystkich co nie wierza watek jestesm patriotą a
            nie idiota ..nie moge ale frajer....
            • Gość: benzyna hi hi hi ceny benzyny mu drogie byly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:40
              ojej, to szczyj do baku
              BEDZIE TANIEJ!!!!!!!!!!!!
              a hahahahahaha
              o k..
              hahahahah
              ale kmiot!!!!
    • edyta9614 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 31.03.07, 19:47
      hmm, czytajac te wypowiedzi
      dochodzę do wniosku ze 123, fan i jeszcze pare innych nickow to ta sama osoba ,
      zagubila sie juz co pisze i nie pamieta , popelniajac kolejne gafy,,
      a piszac tym samym stylem, lub wymieniajac te same cechy typu..
      spokoj..cisza
      ech zdeterminowany , czlowieku w wezem w kieszeni takich jak ty jest pelno
      nikt nie bedzie czekal na te twoje grosze
      jedz lepiej za granice , ale jak ty przezyjesz podwyzke benzyny...
      ale jak ty przezyjesz podwy
      • competer1 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 31.03.07, 20:44
        >ty ale ja nie mam pensjonatu
        >Autor: edyta9614
        >Data: 30.03.07, 17:07
        >pisz do konkretnej osoby idioto!

edyta9614 !!! Czy ty jesteś normalna? Zakładasz wątek, gubisz się, walisz głupoty za głupotami, a na końcu znowu obrażasz ludzi. Daruj se już.
      • competer1 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 31.03.07, 20:49
        edyta9614 napisała:

> nie ma za darmo!
        > na twoje miejsce 100 innych chetnych
        > pod namiot barachlo!

Z innego wątku. Obraz edysi z Międzyzdrojów, padaczka.
        • Gość: Wiem bo wiem Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 22:42
          Myślę, że to wariatka i nie ma sensu jej odpisywać. Mówi, ze się podszywasz jak
          Bond pod tuzin osób a tak analizując to sama jest "benzyną, hahahahem, anty
          dzieciokiem, wiesz co, widziałem" Język ppodobny i styl a zresztą ileż w Polsce
          może być takich zdzir i to naraz na tym forum. Ktoś jak jest chory na głowę to
          siedzi w domu (kto wariatkę do pracy weźmie i jaki pantofel będzie utrzymywał)
          a jak niestety ma neta to w z powodu bólu i czasu będzie odszczekiwał każdemu
          na forum co jest nie po jej myśli, czyli każdemu zdrowemu człowiekowi. Zgodzisz
          się, że chorych powinni wychwytywac na necie jak pedofili i zamykać do leczenia
          zanim zapinią się lub przegryzą język na śmierć. Najgorsze to to, ze to kobieta
          (mam cały czas nadzieję że tylko jakaś naćpana gimnazjalistka). Niestety język
          częśći dzisiejszych kobiet bardzo przypomina skrajny meski, najprawdopodobniej
          zaciągnięty od Rumunek i Ukrainek, które z kolei nauczyły się francuskiego i
          polskiego od kierowców TIRów.
          • Gość: ja a ja mysle chllopku roztropku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 00:52
            ze myslisz swoimi kategoriami , sam bedac jedna i ta sama osoba ,
            zalosnym dziadem , ktory co roku nie ma na urlop
            w porzdnych warunkach, te same prostackie teksty, ten sam styl pisowni. ech ,
            nie wiedzialam ze rumunki i bulgarki , maja ten sam jezyk
            wlacznie z polkami, oprocz mnie jest tez innych pare osob , ktorzy maja dosc
            takich podrzednych golasow ,nieudacznikow zyciowych , a ze mowia podobnym
            jezykiem ,no coz przeciez nie beda pisac po rumunsku..
            a masz strasznie ograniczony sposob myslenia zapewnie skonczyles podstawowke i
            zarabiasz grosze , nie mogac scierpiec ze sa osoby ktore zarabiaja krocie majac
            konkretnych klientow a nie BYLE CO , a i nie jesetem edyta
            • Gość: fan Re: a ja mysle chllopku roztropku IP: *.koba.pl 01.04.07, 09:04
              Ty na bank masz klientów :DDD. Powodzenia na parkingach leśnych!
              • Gość: ;-) sklonowany fanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 11:31
                nie preferuje wiosek!
                nie kazdy ma deficyt w portfelu...
                jak ty;-)
                • Gość: fan Re: sklonowany fanie IP: *.piasta.pl 01.04.07, 12:19
                  No nareszcie jesteś tępa główko. Czekałem kiedy wyleziesz z dziury. Masz jeden podstawowy problem. To ciągłe nawiązywanie do stanu posiadania innych, ich finansów i związanychz nimi (wg ciebie)ich wyborów, dotyczących zazwyczaj wypoczynku. Masz jakieś kompleksy z tym związane? Powinnaś koniecznie z jakimś lekarzem o tym porozmawiać. Dręczysz siebie i innych, nawet nie na tym forum, ale zapewne w codziennym życiu. A używaniem za każdym razem innego nicka przy takim samym sposobie pisania zdradza cię na każdym kroku. Stwierdziłem, że żal mi ciebie coraz bardziej. To może przerodzić się w jakąś schizę i Międzyzdroje stracą wtedy gwiazdę turystyki regionalnej.
                  • Gość: gwiazda ech fanie impotencie bez pieniedzy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 12:32
                    zasstanawiam sie jaka babe posuwasz z takim portfelem...
                    przyglupie niewiedzacy nawet,co to lacze stale a kartasiecowa , nie chce mi sie
                    pisac bo wlanie opalam swoja d..na tarasie w moim domu w m...
                    jestes dla mnie zbyt malutki, zeby polemizowac , masz zbyt prosty
                    zasob slow, pozatym juz nie jedna osoba napisala ci , jak tandetna jest ta
                    twoja wiocha , ba nawet nie ma tam , spokoju, na ktory w determinacji sie
                    powolywales, hmm ja juz nie czytam twoich wypocin ...ale wiem ze ty czytasz z
                    wielki zapalemm..ech ...prostaczku...
                    • Gość: fan Re: ech fanie impotencie bez pieniedzy.. IP: *.piasta.pl 01.04.07, 12:39
                      Co ci tatuś robił w dzieciństwie, że taka nerwowa jesteś? Twój zasób słów jest za to na prawdę przebogaty, a skojarzenia ewidentnie dowodzą, że masz ze sobą problem.
                      • Gość: gwiazda ech tatus jak najlepiej;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:02
                        pare domow, chat , samochodow...
                        stad moja wyzszosc nad toba BURAKU;-)
                        czyzby brak plci przeciwnej spowodowany WIATREM w kieszeni , ech jaki zbieg
                        okolicznosci ze ty i 123 ten sam styl pisowni o tym samym czasie
                        GOLASIE;-)dobra poniej znokaltuje cie slownie bo szkoda pieknego slonca!
                        milego weekendu w obskurnym m3 ;-)
    • Gość: morskafala Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... IP: *.smsnet.pl 01.04.07, 13:07
      Witam wszystkich! Moja Mama od kilkunastu lat prowadzi pensjonat na środkowym
      Wybrzeżu. Miałam okazję z bliska obserwować zachowanie wczasowiczów-są ludzie o
      bardzo wysokiej kulturze osobistej, którzy przybywają nad Bałtyk po to, aby
      odpocząć i spędzić miło czas - i takich jest większość. Jenak są też tacy,
      którzy potrafią sobie i innym zepsuć urlop, do ich "grzechów głównych"zaliczam:
      1. Brak opieki nad dziećmi - biegają samopas, nikt się nimi nie interesuje.
      Pamiętam taki przypadek - gdy trzyletnia dziewczynka pozostawiona bez opieki na
      korytarzu włożyła palec do kontaktu, prąd ją kopnął (na szczęście nic się nie
      stało) ale czyja to była wina wg rodziców- oczywiście właścicieli.
      2. Brak szacunku do cudzej własności-czasami ludzie nie szanują miejsca, w
      którym spędzają czas dla przykładu: pościele poplamione jagodami, colą itp.,
      dziury wypalone w dywanie papierosem, poniszczone parawany o połamanych leżakach
      nie wspomnę - żeby była jasność- głównie - nowe rzeczy.
      3. Narzekanie - na wszystko i wszystkich. Jedziemy na urlop, po to żeby wypocząć
      i pobyć ze sobą, nacieszyć się sobą i spędzić miło czas. Oferta nad Bałtykiem
      jest tak szeroka zarówno cenowo jak i ze względu na standard, że każdy znajdzie
      coś dla siebie! Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku nad morzem :)
      • Gość: obserwatorka zgadzam sie z toba morska fala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:16
        ja na szczescie nie musze miec stycznosci z taka holota,
        ale znam mnostwo ludzi ,ktorzy borykaja sie z tym ,
        z tego co wiem pobieraja na czas wypoczynku kaucje , jeszeli cos zniszcza to
        kaucja przepada
        z tego co wiem poskutkowalo , ba w innych apartamentch zrobili o samo, byc moze
        wlascieciele jakis ttanich kwater , tego nie robia dlatakich najlepsze sa stare
        meble , bo i tak nie szkoda ..jak czasmina plazy slysze co mowia
        wlascicielepensjonatow to brrrrrrrr...zafajdane komplety od okresu , od
        papierosow,KAUCJA KAUCJA i jescze raz KAUCJA , wtedy holota nic nie
        zniszczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • Gość: Andrzej K. Re: zgadzam sie z toba morska fala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:32
          > wlascicielepensjonatow to brrrrrrrr...zafajdane komplety od okresu , od
          > papierosow,KAUCJA KAUCJA i jescze raz KAUCJA , wtedy holota nic nie
          > zniszczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

tak czytam , czytam i az głowa boli od tekstów, które potrafią dziś pisać
          dziewczęta. Dziś brak im nie tylko wychowania ale przedewszystkim tej kobiecej
          wrażliwości i odrobinę nieśmiałości. Obserwatorko choćbyś miała i setki domów
          czy samochodów to znając twój język nikt nie zechce z tobą przebywać nawet
          przez małą chwilę, no chyba że dla twych pieniędzy ale kupowanie przyjaciół nie
          popłaca na długo. A zresztą nie wierzę by tak zawistna , nie lubiąca ludzi i
          kapryśna dzika baba mogła mieć tyle domów czy aut jak pisze. To raczej znowu te
          chore urojenia pomagające w ciągłym szczekaniu na tym forum. Jednak suka jak to
          suka szczekać musi. A tak po zastanowieniu to pracując przez kilka lat jak
          tutaj ktoś pisał jako TIRÓWKA to czegoś jednak mogłaś się dorobić. Dużo aut i
          domów w jednym czyli TIRZE.
          • Gość: obserwatorka ech ale ja nie zadaje sie z osobami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 15:27
            bez pieniedzy,,,
            chyba juz to powinienes zrozumiec ...
            kazdy welug swojego rodzaju..
            ech ..
          • Gość: obserwatorka drogi andrzeju k..fanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 15:29
            jezeli przejazdem bedziesz w miedxzyzdrojach , wa-wie
            zrobie wyjatek i udowodnie ci
            ze jestem bardzo majetna osoba ..
            no coz ALE DOSKONALE ROZUMIEM ZE TAKIM LUDZIOM JAK TY
            JEST TRUDNO W TO UWIERZYC...
            ZAL MI CIE..
            ZAZDROSC I BIEDA TO NAJGORSZE CO MOZE SPOTKAC
            • piotr9812 Re: drogi andrzeju k..fanie 01.04.07, 15:37
              he
              ale ty czlowieku niczym sie nie roznisz
              to ze ktos ma pieniadze
              musi byc tirowka
              te raczej do fortuny nie dochodza
              przedstawiasz , nie dosc ze niski poziom to i wiadomo ze do
              niczego nie doszedles w zyciu ..
            • Gość: forumowicz Re: drogi andrzeju k..fanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 16:46
              Ja tam wierzę w twoje pieniądze i luksusy. A tak dokładnie w majątek twego
              ojca. Niestety coś za coś. Tata ciężko pracuje i zapomniał o wychowaniu córy,
              która rośnie na zmanierowaną gwiazdkę za nic mającą ludzi ciężko pracujących o
              niższych dochodach. Trzeba mieć nie dobrze w głowie by co chwilę chwalić się
              pieniędzmi. Tak czynić mogą tylko rozkapryszone dzieci bogatych rodziców lub
              prości ludzie, którzy zbyt szybko i łatwo się dorobili. A zadrościć ci nie ma
              czego. Myślę, że wiekszość forumowiczów mimo wszystko woli zamiast bogatym i
              głupiutkim jak ty być biedniejszym ale mądrym i szlachetnym.
              • Gość: ech.. pudlo! od ciezkiej pracy to mozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 17:19
                sie zesrac albo zestarzec za szybko
                trzeba miec pomysl na zycie ..
                pozatym jestem bardzo dobrze wychowana , oczywiscie w stosunku do tych ktorzy
                sa wobec mnie w porzadku , ech ciagle ta sama osoba , ciagle te same zale ..
                to nie moja wina ze jestes len ..
                • Gość: ....... a ..i najwazniejsze rzadko ktory bogaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 17:22
                  jest glupiutki...
                  nie byl by bogaty przeciez , no ale ty tego nie zrozumiesz
                  bo przeciez jak...
                  tylko glupcy sa biedni
                  pamietaj!
                  pozatym daje reke obciac ze do mojego wyksztalcenia dalekoci oj daleko.. ech
                  nudzi mnie to juz szkoda mego drogocennego czasu..
                  • Gość: fan Re: a ..i najwazniejsze rzadko ktory bogaty IP: *.piasta.pl 01.04.07, 17:50
                    Jesteś więc wykształconą, bogatą, majętną i elokwentną osobą z Miedzyzdrojów, ze świetnymi manierami i charyzmą. No żesz k...a ciut nie Bartoszewski w spódnicy buahahaha!!! Opaliłaś już dupę? Może przypaliłaś bo jesteś jeszcze bardziej elokwentna. Poza tym po twojej interpunkcji, składni i ortografi można wysnuć wniosek, że wykształcenie to ty masz, ale takie same jak Lepper. Same tytuły dr. honori causa.... Ale żenada, obraz młodego ku..szona z blokowiska z dostępem do netu.
                    • Gość: anty-fan he fan jezyczek niczym.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:04
                      cwel z dworca centralnego z wa-wy.
                      ile mam ci tumanie pisac ze nie mieszkam w miedzyzdojach
                      przyglupie? net to przeciez twoje zycie
                      no i smierdzace tandetne grzybowo...
                      nie rozumiesz ze z holota(czyt.fan i inne twoje nicki)
                      trzeba rozmawiac ich jezykiem
                      a..
                      i nie denerwuj sie tak..
                      a hahhahahahha
                      • Gość: fan Re: he fan jezyczek niczym.... IP: *.piasta.pl 01.04.07, 18:14
                        Zapomniałaś się zalogować jako edyta9614. Przecież to twój wątek dzięciole. Na innych się logujesz, a tutaj naweet nie odpowiadasz na pytania skąd w Międzyzdrojach takie bułgarki się biorą. Ja się nie denerwuję, nie muszę zaraz na ulicę wychodzić jak ty. Szykuj się bo będzie się ściemniało za godzinkę, już pora.....
                        • Gość: nie fan ech fan to ze twoja matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:18
                          dupy dawala nie wiadomo komu;-D
                          to nie znaczy ze kazdy musi byc taki sam
                          ale to dziedziczne prawda?
                          ale cos cienko ci placa ze
                          stac cie na grzybowo c..
                          a hahahahahahaha
                          • Gość: fan Re: ech fan to ze twoja matka IP: *.piasta.pl 01.04.07, 18:22
                            edysiu, poziom zaniżasz, to nie rozmowa na forum "Romanse" i " Pierwsza depilacja". Staraj się bardziej wątek podupada :DDD.
                            • Gość: hahahaahahhah ech kupozjadzie przykro mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:25
                              ja naprawde edysia nie jestem
                              ale widze zal w tobie , ze zycie nie bylo laskawe, nawet w spedzaniu
                              wolnego czasu..
                              tyle w tobie goryczy, no coz ,musza buc GORSI , zeby byli lepsi...
                              tak jak grzybowo tak i jego wiebiciele...a hhahahahahhaahahahahah
                              buhahahahahahahahaha
                              • Gość: gdzie moderator!!! Re: ech kupozjadzie przykro mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 14:50
                                bardzo prosze o wykasowanie takich wpisów ,
                                Jak mozna pozwalać na podobne zachowanie?
    • Gość: Ja Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... IP: *.liwest.at 02.04.07, 16:20
      Mnie nic nie denerwuje w moich wczasowiczach :-)))
      Mialam szczęscie trafić na bardzo miłych i uczciwych wczasowiczów.
      Owszem, wiele osób chce przyjezdzać rano i wyjezdzać wieczoram, ale to jet ich
      sprawa, co ze soba zrobia.
      Nie rozumie tych, ktorzy pisza o takich zniszczeniach. Czy wy nie robicie
      odbioru pokoi???
      Jedynymi stratami jakie mialam w sezonie, to poplamione sciany i posciel,
      poniewaz dzieci niejednokrotnie wymiotowaly, ale to nie jest robione celowo.
      Jedyne nad czym ubolewam, to, to, ze faktycznie rodzice zostawiaja dzieci bez
      opieki. I to jest duzy problem.
      • Gość: pytam co to jest odbór pokoju?mozesz wytlumaczyc?. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:31
        Jezeli nie pobralas, zaliczki wątpie zeby ktokolwiek oddal
        za zniszczenia ..
        • Gość: Ja Re: co to jest odbór pokoju?mozesz wytlumaczyc?. IP: *.liwest.at 03.04.07, 08:12
          Samo to, ze goscie wiedza, że pokoje sa odbierane przy wyjeździe, staraja sie
          nie robic start, a jak cos sie zdarzy, to od razu przychodza to zameldowac.
          Po drugie przeciez mam wszyskie dane tych osób i w Polsce jest instytucja sądow.
          Zawsze mówię z uśmiechem na ustach, że jak coś nie będzie pasowało to spotkamy
          się w sądzie :-) Na wszystko są paragrafy. Jakos to funkcjonuje.
          W końcu jak ktoś płaci 100 zl za pokoj, to po co takiej osobie lampka nocna,
          parawan, czy talerz ???
          • Gość: pravnik sady? o czym ty mowisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 08:27
            Jezeli ktos tobie cos zniszczy , to musisz zalozyc sprawe w cywilnym , bo z
            urzedu dostaniesz pismo..
            Umorzono -niska szkodliwosc..
            Ja mysle ze kaucja - jest najlepszym rozwiązaniem , oczywiscie
            przy drogim wyposazeniu apartamentu , jest to najlepszy i najbezpieczniejszy
            system , wiadomo ze nic nie bedzie zniszczone, to kazy odda mu kaucje.
    • wiechna1 Re: co was denerwuje w wczasowiczach?.... 10.04.07, 18:57
      Pozwolę sobie napisać ponieważ sama wynajmuję pokoje gościnne.Nigdy nie
      traktowałam gości moich jako zło konieczne.Od 18 lat wynajmuję pokoje i dbam o
      każdego odwiedzającego mnie bo to sa moje pieniądze.A uwierz że ludzie trafiają
      się różni.Jesli przyjadą wcześniej to nic bo np.dzieci śpią nocą w podróży
      itd.Mam kuchnię z aneksem gdzie można posiedzieć lub na ogrodzie,jest też dla
      tych gości toalleta.A jeśli przyjmą moje zaproszenie na kawę na moją
      kondygnację jest mi miło.Wiem że moi goście do mnie wracają jeśli nie co roku
      to po latach a kwaterę polecają swoim znajomym.To ważne.Sama często wyjeżdzam i
      traktuję gości tak jak sama bym chciała być przyjęta.To dobrze że nie
      prowadzisz wynajmu.Pozdrawiam
      • Gość: wiesiek z grzybowa za duzo zuzywaja wody a u siebie wdomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:58
        myja sie raz na miesiac.bede zakrecal...
        niech kopio siem na plazy , tam tez moga robic jeszcze inne potrzeby zeby w
        spluczce wqody nie zabraklo
        • Gość: no właśnie Re: za duzo zuzywaja wody a u siebie wdomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:36
          najbardziej denerwujący są tacy mądrzy, jak ten pan z poprzedniego postu
    • Gość: MODERATOR Re: IP:*.neoplus.adsl.tpnet.pl IP: *.109.94.80.dsl.libello.mc 11.04.07, 00:04
      Trzeba miec IQ ujemne, zeby z jednego IP pisac pod tyloma nickami.
      Proponuje zalozyc odrebny watek zatytulowany: "Co mi dolega?"
      IPSA SUA MELIOR FAMA
      • Gość: administrator nie ma ujemnegoiq, i znowu nie zablysles.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:06
        lipa.twoje rowna sie0
        • Gość: Moderator Re: nie ma ujemnegoiq, i znowu nie zablysles.... IP: *.89.209.88.dsl.libello.mc 11.04.07, 17:37
          Kazda regula ma swoj wyjatek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl jest takim wyjatkiem
          w przypadku IQ. Nawet jest piosenka o IQ takich jak Ty. Chyba to znasz: "mniej
          niz zero..."
          Co do mego IQ to podaj mi swoj adres mailowy, to Ci przesle skan mojego "IQ
          certificate" wystawiony przez uznana swiatowa instytucje.

Ps sprawdz ile razy moje IP pojawia sie w Twoim watku zanim napiszesz : "znowu".
          Nie oczekuj na wiecej postow ode mnie, bo nie uda mi sie juz wiecej zejsc do
          Twego poziomu.

• Gość: admin przeslac to mozesz przeswietlenie mozgu do.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 20:43
            poradni psychologicznej! mlocie ja zaraz zapodam ci
            cos innego niz e-mail , neo -nie ma nigdy stalego ip
            a ja to niestety nie wszyscy naforum grzybie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka