Dodaj do ulubionych

Sierpniowe starania i testowania :)

11.07.12, 14:25
No to zakładam, bo chętnych przybywa.
Obserwuj wątek
    • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 11.07.12, 14:39
      o znalazłam smile no to się wpisuje smile co prawda planowaną @ mam na 18 lipca ale biorę anty więc dostane napewno smile
      xmonikax27 1cs................16.08
      • njut Re: Sierpniowe starania i testowania :) 11.07.12, 18:32
        A ja bym bardzo chciała żeby @ nie przyszła i żeby 08.08 wyszły dwie kreseczki smile To już 38 cykl starań... trzy "8" smile Ja to mam szczęście do ładnych cyferek więc wcale bym się nie obraziła gdyby ten zestaw był tym wyczekiwanym.
        • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 11.07.12, 20:38
          njut o córcie starałam się 39 cykli smile i się udało smile a powiedz mi bierzesz jakieś leki miałaś hsg lub laparoskopie?
          • njut Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 09:34
            Historia starań jest już długa smile W pierwszej kolejności były badania + nasienie męża, potem hsg, starania i znowu nic, ponowne badania, 3 cykle na clo (w ostatnim dostałam pregnyl i udało się ale tylko do 10tc), po poronieniu cykle były coraz gorsze, znowu 2 cykle na clo i nic prócz złego samopoczucia... w poprzednim cyklu gin zalecił klinikę lub zmianę lekarza. U nowego dostałam bromergon (mam lekko podwyższoną prolaktynę) i luteinę - cykl wyszedł bez porównania lepszy niż przez ostatnie pół roku.
            A jak u Ciebie wyglądało te 39 cykli starań? Na spokojnie czy z lekami / wizytami itp?
            • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 10:35
              my zaczęliśmy starania we wrześniu 2007 i staraliśmy się do września 2008 ale bez rezultatów w miedzy czasie mąż miał ciężki wypadek samochodowy leżał w śpiączę ale jak tylko się wybudził poczuł lepiej zaczęliśmy ponowne starania ale że nic nie wychodziło w pażdzierniku 2008 gin przepisał mi clo i metformax i zaskoczyłam za pierwszym razem, ale 23 grudnia okazało się że ciaża obumarła i 7 stycznia 2009 w moje urodziny miałam łyżeczkowaniesad iodczekaliśmy 3 miesiace i znowu clo i tak do listopada 2009 miałam hsg i wszystko ok, i znowu clo i tako do lutego 2010, bo wtedy przeniosłam się do cudownego profesora do poznania, w kwietniu wziął mnie do swojej klinki zrobił badania przepiała leki (clo, metformax ale 850X2, acard, i po owulacji duphaston, 1 czerwca 2010 ujrzałam dwie kreseczki na tescie ciażowym ale 12 czerwca 2010 poroniłamsad pod koniec lipca ja i mąż mieliśmy badania genetyczne kardiotypy czy możemy razem miec dzieci czy nie będą chore w pod koniec lipca miałam też laparoskopie i histeroskopie i wszystko ok, we wrzesniu miałam ostatnią miesiaczke i 6 pazdiernika ujrzałam 2 krseczki smile i 12 czerwca dokładnie rok po poronieniu urodziłam cócię smile
              • njut Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 14:03
                Jak czytam takie hostorie to aż się łezka w oku kręci - z radości, że w końcu kiedyś musi się udać.
                • melka1712 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 14:27
                  Jak ja czytam takie historię to płaczę
                  ile człowiek może wytrzymać podziwiam za determinacje
                  trzymam kciuki za II kreseczki
                  • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 14:56
                    powiem Wam że w kliniece w której się leczyłam była tablica ze zdjęciami noworodków kobiet trzymających swoje pociechy zaraz po porodzie i napis <CZYŻ NIE BYŁO WARTO>
                    naprawdę Warto, ja jestem sama i bardzo bym chciała zeby moja córcia miała rodzeństwo.
                    • melka1712 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 15:13
                      wiecie co ja jak urodziłam córkę (2005) to powiedziała że już dziękuję i nie chcę mieć dzieci
                      więc były tabsy
                      jak w zeszłym roku podjeliśmy decyzję o drugim dziecku to nie sądziłam że tak trudno je mieć
                      teraz żałyjemy że tak długo zwlekaliśmy (staramy sie od roku)
                      • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 16:14
                        cieszę się że jestem z Wami na forum smile razniej mi będzie się starać smile
          • kopciuszek126 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 17:29
            Dziewczynki dopisuję się do Was bo dziś przyszła ta potwora @ crying
            To będzie mój 8 cs a kiedy testowanie to okaże się bo nigdy nie wiadomo kiedy owulacja będzie ale pewnie tak w połowie miesiąca wypadnie testowanie.
            • melka1712 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 12.07.12, 17:36
              tulaski dla ciebie
              ja za tydzień będę miała tę wstrętną @
              idę się zrelaksować na rower
    • njut Aktualizacja listy tutaj! 11.07.12, 18:28
      Aktualizacja listy:
      njut 38cs................08.08
      • malenstwo2013 Re: Aktualizacja listy tutaj! 12.07.12, 20:41
        To i ja się dopisuje 1 cs o drugie dzieckosmile Testowanie 16 sierpnia. Życzę wszystkim powodzenia i owocnych wakacjiwink
        • njut Re: Aktualizacja listy tutaj! 12.07.12, 21:43
          Aktualizacja listy:
          malenstwo2013 1cs................16.08
          • xmonikax27 Re:do maleństwa 2013 13.07.12, 10:32
            witaj jak narazie to mamy takie same dane smile a ile ma Twoje pierwsze dzieciątko?
            • malenstwo2013 Re:do maleństwa 2013 13.07.12, 23:55
              bedzie miała w tym roku 6 lat i zaczeła odczuwać samotność bo prosi o rodzenstwosmile W takim razie 16 sierpnia to bedzie rownie ważny dla nas dzieńsmile także życzę powodzenia Tobie oraz wszystkim pozostałym (przyszłym rodzicom) starającym się o dziecko!
              • kotkowa Re:do maleństwa 2013 14.07.12, 15:46
                Ja jeszcze @ nie dostałam, ale beta spadła (po Pregnylu), więc wiem na czym stoję i czekam na @. Orientacyjnie wpisałam datę 17.08 - no i mam coraz większą nadzieję, bo leki działają, hormony są już niezłe, nic tylko zachodzić.
                Znów mnie czeka cała ta jazda z zastrzykami z Pregnylu, ale przynajmniej naprawdę czuję się trochę jak w ciąży po nich. No i wiem już jaki poziom bety może się po nich utrzymywać. Ponoć to dość indywidualna sprawa jak organizm reaguje na te zastrzyki, tzn jaka wyjdzie beta.

Aktualizacja listy:
                kotkowa ................................17.08
                • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 15.07.12, 10:38
                  kotkowa przykro mi sad mam nadzieje że sierpień będzie szczęśliwy i ujrzysz 2 kreseczki smile
              • xmonikax27 Re:do maleństwa 2013 15.07.12, 10:37
                6 lat to już będzie Ci bardzo pomagać, a u mnie jak ida mi się zaciążyć w lipcu to Majka będzie miała niecałę 23 miesiące i będzie bardzo cieżko...i szczerze to liczę ze zaciążę dopiero może w 4 cyklu smile
                • silvanana Re:do maleństwa 2013 15.07.12, 21:56
                  Dopiszę się i ja smile
                  Na dniach dostanę okres (dziś test wyszedł negatywny w 28 dc), i zacznę 4 cykl starać o drugie dziecko smile
                  • xmonikax27 Re:do maleństwa 2013 16.07.12, 09:33
                    no to życzę powodzenia smile u mnie już brzusio boi wiec pewnie jutro będzie, a dziś jeszcze z Majką na szczepienia uncertain już się boję sad
                    • silvanana Re:do maleństwa 2013 16.07.12, 13:19
                      Dzięki, trzymam kciuki za Was też! U mnie będzie prawie 3 lata różnicy, aktualnie na topie bunt dwulatka, forma lekka smile
                      Tym razem miałam późno owulację, bo dziś 29dc, a okresu brak wink
                      • xmonikax27 Re:do maleństwa 2013 16.07.12, 14:06
                        umnie jest taka sprawa ze pod koniec roku przeprowadzam się dosyć chce dwoje dzieci odrazu odchować żeby w nowym domu otworzyć salonik, i po roku czy dwóch nie przerywać pracy bo zajdę
                • malenstwo2013 Re:do maleństwa 2013 16.07.12, 10:41
                  tak w zasadzie gdyby się udało w jednym z pierwszych miesięcy zajść w ciąże to byłaby różnica prawie 7 latsmile oczywiście liczę na to że bedzie pomocna tak przynajmniej mówi, że chce rodzeństwo bo jest jej smutno i bedzie sie nim zajmowaćsmile Ale jak to dziecko jedno mówi drugie robi tym bardziej że rówieśnicy to rówieśnicy.
                • malenstwo2013 Re:do maleństwa 2013 16.07.12, 10:43
                  no to prawie dwa lata różnicysmile przynajmniej bedą sie dzieci razem chowały.
                  • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 16.07.12, 13:09
                    ja jestem sama i bardzo żałuje dlatego tak szybko zaczynamy starania o drugą dzidzie smile no i marzy nam się różnica 2 lat smile
                    • kotkowa Re: Sierpniowe starania i testowania :) 16.07.12, 13:19
                      Tez mi sie marzyly 2 lata roznicy, gdybym teraz zaszla w ciaze, to byloby rowno 3 lata. Tez niezle.
                      • kopciuszek126 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 16.07.12, 13:28
                        ja też marzyłam o dwóch latach różnicy-ale chciałam troszke odpocząć i potem miało być 3 lata -jakby się od razu udało jak żeśmy zaczynali a tak jak się uda w tym roku zajść to będzie ok. 4 lata-zależy kiedy zajdę-jak zajde dopiero w listopadzie to będzie równe 4 lata-moja siostra tak miała między pierwszym i drugim dzieckiem-liczę na to ,że powiele jej schemat winktylko u niej były 2 córki i trzeci syn,a ja mam syna i bardzo bym chciała córeńkęwink
                        • silvanana Re: Sierpniowe starania i testowania :) 16.07.12, 13:52
                          A ja uważałam i uważam nadal, że 2 lata różnicy to koszmar big_grin dla każdego coś dobrego, hehe
                        • monik-pw Re: Sierpniowe starania i testowania :) 16.07.12, 13:56
                          nam tez marzyła się nie duża różnica i zachodząc w druga ciąże byłaby 4 lata jednak nie udało się, trzecia ciąża jeszcze różnica 4 lat ale tez nie udało się w tej chwili jak sie nam uda to bedzie już rocznikowo 5 lat SZKODA gdybyśmy wiedzieli że tak to będzie juz wcześniej byśmy się starali no cóż sad testuje 09.08 i to będzie 3 cs
                          • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 16.07.12, 14:13
                            przykro mi sad widzisz ja dwie ciąże straciłam przed córcią sad ale trzeba wierzyć że będzie dobrze musi być!
                          • njut Re: Sierpniowe starania i testowania :) 16.07.12, 14:15
                            Czyżbym była tutaj jedyną staraczką czekającą na pierwsze dziecko?
                            Dodam, że marzą mi się bliźnięta, płeć nie gra roli smile
                            • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 16.07.12, 14:50
                              kochana jak zajdziesz to ciesz się ciążą do woli!! odpoczywaj jedz z mężczyzną Twojego życia na kawkę kolację, basen smile chce Ci się spać to śpi bo z drugą ciążą już nie będzie tak ciekawie big_grin
                              • kotkowa Re: Sierpniowe starania i testowania :) 17.07.12, 10:16
                                No wlasnie... nawet trudno mi sobie wyobrazic ta II ciaze przy rozbrykanym 2 latku. W pierwszej byl blogi spokoj, moglam sobie lezakowac na kanapie (w pewnym momencie z reszta musialam), moglam pospac po pracy, a teraz mozna zapomniec - byle ciaza byla bezproblemowa, to jakos sie da pewnie wytrzymac smile
                                • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 17.07.12, 10:46
                                  oj napewno będzie ciężko ale wierzę że sobie poradzę smile
                                  u mnie dziś 1dc a ja cała w nerwach że to już smile
                            • cibeles Re: Sierpniowe starania i testowania :) 17.07.12, 13:57
                              njut, ja tez bede sie starac o pierwsze dziecko smile Tylko u mnie to na razie czas przyszly bo najpierw trzeba hormony wyregulowac zeby w ogole owulacja sie pojawila.

Kiedys tez chcialam miec blizniaki, ale patrzac na dzieci znajomych i rodziny dajace sie we znamki to teraz juz chce "pojedynczo" big_grin
                              • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 18.07.12, 16:46
                                co tu tak cicho sad
                                • brenya77 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 18.07.12, 17:09
                                  To i ja sie dopisze na sierpien.

Aktualizacja listy:
                                  brenya77 6cs..........................15.08
                            • brenya77 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 18.07.12, 17:15
                              > Czyżbym była tutaj jedyną staraczką czekającą na pierwsze dziecko?
                              > Dodam, że marzą mi się bliźnięta, płeć nie gra roli smile

To jest nas dwie smile
                              To ma byc pierwsze, a ja mam juz 35 lat, wiec moglyby byc i trojaczki big_grin
                              • malenstwo2013 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 18.07.12, 18:42
                                Kurcze uż tak dużo czasu upłynęło od poprzedniej ciąży, że i m bliżej "starań" tym bardziej zaczynam się baćsadZaczynam zadawać sobie pytania: Czy damy radę? Bardzo tego chce ale skąd ten strach????
                              • njut Aktualizacja listy 19.07.12, 08:24
                                brenya77 w takim razie tzrymam kciuki za 3 dla Ciebie i 2 dla mnie smile

Aktualizuję listę, bo dziś temperatura się podniosła. Trochę to dziwne, bo przedwczoraj na usg nie było jeszcze pęcherzyka dominującego.

Aktualizacja listy:
                                njut 38cs................05.08
                                • silvanana wciąż brak okresu, pomocy dziewczyny!! 19.07.12, 09:02
                                  U mnie już 32 dzień cyklu. Od 3 dni jestem mocno przeziębiona, więc nie wiem, czy dzisiejsza wyższa temperatura faktycznie taka jest. W każdym razie, wczorajszy test (taki tani z allegro) pokazał 1 kreskę. Skok przegapiłam (byłam na wyjeździe i nie zmierzyłam temp przez 3 dni sad ), objawy owulacyjne były około 18-19 dc.
                                  Nie wiem zatem NIC. Na logikę nie jestem w ciąży, skoro test negatywny. No ale może jeszcze za wcześnie? Albo te testy z allegro są jakieś złe?
                                  Objawy PMS miałam w poniedziałek, ale okresu brak, objawy ustały. Jest mi tylko straszliwie niedobrze (to z tego przeziębienia pewnie).
                                  Co byście zrobiły na moim miejscu? Czekać jeszcze? Kupić lepszy test? Na betę nie dam rady się dowlec, bo się boję, że zemdleję po drodze...
                                  • xmonikax27 Re: wciąż brak okresu, pomocy dziewczyny!! 19.07.12, 09:43
                                    kochana ja nigdy nie używałam testów z alegro ja wierze tylko bobo testom uncertain
                                    a ja miałaś owulacje w 18 dni cyklu no to test powinien wyjść ok 32 dc czyli jeśli nie jesteś to jutro bądz pojutrze powinna przyjść @ a jak jesteś to testuj jutro ale testem z apteki smile
                                    • silvanana Re: wciąż brak okresu, pomocy dziewczyny!! 19.07.12, 09:46
                                      Nie mam dużego doświadczenia z testamibig_grin Poprzednio taki własnie allegrowy test pokazał ciążę, hehe. Dobra, to czekam do jutra. Pewnie @ przyjdzie, bo akurat jutro jedziemy na wakacje, no to czemu by mi nie popsuć urlopu big_grin
                                • malpkap Re: Aktualizacja listy 23.07.12, 14:31
                                  to i ja się dopiszęsmile
                                  10cs (moje 2 dziecko, męża 1), testujemy 11.08.
                          • kasiapastel Re: Sierpniowe starania i testowania :) 23.07.12, 14:38
                            Ja też zapisuje się do sierpniowych starań i testowańsmile aktualnie konczy mi się @:0 kupiłam 10 testów owulacyjnych powiedzcie mi dziewczynki kiedy mam zacząć je robić przeważnie mam 30-31dc ale ostatnio miałam zawirowania 2 razy po 28dc i raz 40dc;/ no ale ogolnie 30-31smile
                            • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 24.07.12, 11:23
                              hej jeśli masz cykle 30-31 dni to możesz zacząć testować ok 14 dc smile
                              • kasiapastel Re: Sierpniowe starania i testowania :) 24.07.12, 17:01
                                Dziękuję za odpkiss zaczynam więc za 7dniwink
                                • jessica1986 Re: ehh ten mój wykres... 25.07.12, 09:03
                                  Cześć dziewczyny, dzisiaj 30 d.c. jutro ostatecznie powinnam dostać miesiączkę, a tu dzisiaj wzrosła mi temperatura o 0,2 *C (36,6) i system ovufriend znowu przesunął mi owulację na 21 d.c. to jest dla mnie bardzo dziwne, bo on powinien raz zaznaczyć owulkę, a nie zmieniać jej termin na podstawie bieżących temperatur...
                                  wczoraj miałam linię przerywaną i oznaczoną owulkę 23 d.c. a już dzisiaj linia ciągła i owulka "niby była" 21 d.c. czy któraś z Was tak miała, że ten wykres był taki ruchomy? jestem już taka niecierpliwa...
                                  • xmonikax27 Re: ehh ten mój wykres... 25.07.12, 10:07
                                    jessica1986 napisała:

> Cześć dziewczyny, dzisiaj 30 d.c. jutro ostatecznie powinnam dostać miesiączkę,
                                    > a tu dzisiaj wzrosła mi temperatura o 0,2 *C (36,6) i system ovufriend
                                    > znowu przesunął mi owulację na 21 d.c. to jest dla mnie bardzo dziwne, bo on po
                                    > winien raz zaznaczyć owulkę, a nie zmieniać jej termin na podstawie bieżących t
                                    > emperatur...
                                    > wczoraj miałam linię przerywaną i oznaczoną owulkę 23 d.c. a już dzisiaj linia
                                    > ciągła i owulka "niby była" 21 d.c. czy któraś z Was tak miała, że ten wykres
                                    > był taki ruchomy? jestem już taka niecierpliwa...

powiem Ci szczerze że wydaje mi się że chyba nie miałąś owulacji nie znam się na tym zabardzo ale z tego co pamiętam ze starań o Majke to jak pokazałam wykres ginowi a był podobny do twojego to powiedział że owulacji nie było uncertain
                                    • jessica1986 Re: ehh ten mój wykres... 25.07.12, 11:44
                                      xmonikax27 a czy On wtedy wytłumaczył Tobie dlaczego tak uważa, właśnie problem polega na tym, że to mój pierwszy (pełny) wykres, który prowadzę od 1 d.c. i uczę się dopiero rozpoznawać objawy owulki na podstawie tempki, ale wydaje mi się, że osoba. która założyła tą stronę zna się na tym i w interpretacji wykresu wpisali mi "eksperci", że na podstawie tempki i zanotowanego przeze mnie śluzu, owulacja odbyła się. 21 d.c.
                                      Wszystko rozwikła się na dniach, cykle mam 30-31 dniowe, więc jak dziś nie dostanę miesiączki (a nic na to nie wskazuje, bo dobrze się dzisiaj czuję...) to może jutro....
                                      jutro zrobię też testciążowy.
                                      • xmonikax27 Re: ehh ten mój wykres... 25.07.12, 14:26
                                        jessica1986 napisała:

> xmonikax27 a czy On wtedy wytłumaczył Tobie dlaczego tak uważa, właśnie
                                        > problem polega na tym, że to mój pierwszy (pełny) wykres, który prowadzę od 1 d
                                        > .c. i uczę się dopiero rozpoznawać objawy owulki na podstawie tempki, ale wydaj
                                        > e mi się, że osoba. która założyła tą stronę zna się na tym i w interpretacji w
                                        > ykresu wpisali mi "eksperci", że na podstawie tempki i zanotowanego przeze mnie
                                        > śluzu, owulacja odbyła się. 21 d.c.
                                        > Wszystko rozwikła się na dniach, cykle mam 30-31 dniowe, więc jak dziś nie dost
                                        > anę miesiączki (a nic na to nie wskazuje, bo dobrze się dzisiaj czuję...) to mo
                                        > że jutro....
                                        > jutro zrobię też testciążowy.
                                        >

mówił że po owulacji tempka powinna być na równym poziomie a nieskakać chyba że jest zakłócona uncertain
                                        daj znać jak tylko zrobisz test!
                                        życzę Ci żeby @nie przyszedł i żebyś ujrzała dwie kreseczki smile
                                        • jessica1986 Re: ehh ten mój wykres... 25.07.12, 15:07
                                          dzięki xmonikax27 kiss
                                          napewno dam znać smile
                                          Mam też klin, bo na jutro mam wizytę na szczękowej - wyrywam ósemki, to już trzecia! Myślę, że jak raniutko zrobię test i wyjdzie + to nie pojadę na chirurgię, nie wiem, czy wy już wyrywałyście 8-ki, ale to jest taki szok dla organizmu, że jak zeszłam z fotela to aż mi się ręce trzęsły, niekontrolowane to Było, nie mogłam długopisu utrzymać, żeby kartę pacjenta podpisać, więc nie chciałabym narażać się na taki szok dla organizmu, gdyby jednakl się okazało...
      • jess_day Re: Aktualizacja listy tutaj! 06.08.12, 14:32
        1 cs testowanie 06.08, czyli dziś .... pierwsze dziecko
        • njut Re: Aktualizacja listy tutaj! 06.08.12, 14:59
          I jaki wynik?
          • jess_day Re: Aktualizacja listy tutaj! 06.08.12, 15:03
            testowałam wczoraj, bo chciałam sprawdzić przed rozpoczęciem brania antybiotyku i nic. stwierdziłam, że poczekam do jutra. jeżeli nic się nie pojawi, spróbuję jutro rankiem, ale pewnie szanse są małe skoro wczoraj wyszedł negatywny ...
    • mellona Re: Sierpniowe starania i testowania :) 21.07.12, 21:34
      Niestety się dopisuję.

njut 38cs................05.08
      mellona 3cs............................16.08
      • 4wita Re: Sierpniowe starania i testowania :) 21.07.12, 22:03
        A tu mnie jeszcze nie było. Ja na razie mam cykl niespodziankę i zakaz starań, ale Wam pokibicuję. Jak się będę mogła zapisać na jakiś miesiąc, to już Was nie chcę tam widzieć wink.
        • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 21.07.12, 23:56
          Mnie proszę dopisać na 10 sierpnia, to mój pierwszy cykl po poronieniu w czerwcu, druga ciąża. W ubiegłym roku też straciłam ciążę w czerwcu, w 18 tygodniu. U mnie nikt nie zna przyczyny tego co mnie spotkało. Chciała mieć rok różnicy między dzieciakami, a w najlepszym razie wyjdzie 2,5.
          • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 22.07.12, 00:05
            *drugie dziecko
    • zoja86 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 22.07.12, 09:48
      Hej wszystkim smile

Jestem tu nowa - to nasz 1cs. Oczywiście trzymam kciuki, żeby udało się za pierwszym razem tongue_out

njut................38cs.......05.08
      zoja86..............1cs.......10.08
      brenya77...........6cs........5.08
      xmonikax27........1cs.......16.08
      malenstwo2013..1cs.......16.08
      mellona.............3cs.......16.08
      kotkowa.............Xcs.......17.08

• xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 22.07.12, 10:48
        witam wszystkie staraczki smile widzę że sporo jest dziewczyn z 1 cs smile
        • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 22.07.12, 18:03
          Ja to mam wrażenie, że od roku żyję w stanie ciążowym, bo wszystko wokół tego się kręci, albo problemy, albo starania, albo leczenie i tak ciągle coś.
    • zoja86 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 22.07.12, 18:50
      Do tych, które starają się już dłuższy czas: po jakim czasie starań myślicie, żeby zacząć badania? Słyszałam, że warto zacząć od mężczyzny, a mój mąż twierdzi, że poszedłby dopiero po minimum roku... W ogóle to strasznie na luzaku do tego podchodzi, nie chce nic liczyć, mierzyć, jak kupiłam testy owulacyjne to mało się nie obraził. Uważa, że jak będzie to będzie, a jak nie to wtedy będziemy się martwić. A ja chcę wiedzieć, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy. Ech, zastanawiam się, jeśli po 3 razach nie wyjdzie, jak tu go do badań przekonać tongue_out
      • monik-pw Re: Sierpniowe starania i testowania :) 23.07.12, 11:58
        monik-pw .....3cs.............09.08

aktualizuje listę bo znikłam gdzieśsmile albo mnie nie zauważono smile
        czy któraś z Was stosuje castagnus? pomaga to? co myślicie o nim?
        • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 23.07.12, 13:47
          kochana ja stosowałam castagnus i czułam się ok, ale jeśli masz cykle regularne to nie masz po co go stosować
          • njut Re: Sierpniowe starania i testowania :) 23.07.12, 14:05
            A jaki masz wynik Prolaktyny?
            Wiele dziewczyn poleca Castangusa jako środek ułatwiający zajście w ciążę. Tylko, że to nie są jakieś tam witaminki tylko wyciąg z ziół, który tak do końca nie jest obojętny dla organizmu.
            Ja brałam Castagnusa bez konsultacji z gin w czasie stymulacji clo. Zaszłam w 2 mcu stosowania i niestety poroniłam. Przed poronieniem miałam lekko zawyżoną Prolaktynę ok 29 do 37 (przy normie do 25). Tamten gin uważał, że lekko podwyższony wynik nie jest problelem przy zajściu. Po poronieniu, po raz pierwszy miałam wynik w normie (ok 10). Nie wiem czy to zasługa Castagnusa czy samego afktu bycia w ciąży.
            U mnie podwyższona Prolaktyna nie wpływała na Progesteron (zawsze był w środku normy na poziomie 10-11). Dlatego zaczęłam podejrzewać, że mój problem tkwi w niewydolności ciałka żółtego. Obecny gin poszedł właśnie tą drogą. Dostałam Bromergon na zbicie Prolaktyny i Luteinę na podwyższenie Progesteronu. Wykres temp od razu się poprawił i Progesteron miałam na poziomie 19 - czyli nadal w normie ale na takim poziomie żeby była szansa na ciążę.
      • malpkap Re: Sierpniowe starania i testowania :) 23.07.12, 14:35
        zoja86 napisał(a):

> Słyszałam, że warto zacząć od mężczyzny, a mój mąż twierdzi
        > , że poszedłby dopiero po minimum roku...
        Osobiście też tak uważam, bo badanie jest jedno (choć w razie złego wyniku warto powtórzyć po 3 miesiącach). Mój mąż zrobił po 8 miesiącach. W przypadku kobiet badań jest dużo więcej.
    • jessica1986 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 22.07.12, 20:09
      Kobietki piszę tu, bo częściej zapewne tu zaglądacie, niż do Lipcowego wątku, w którym uczęszczać będę jeszcze ok 4 dnibig_grin (termin niechcianej @)
      przedwczoraj System ovufriend zaznaczył mi owulację na 21 d.c. Szczerze mówiąc nie liczyłam na nic w tym miesiącu, bo wciąż nie mogłam znaleźć 6 niższych temp. od trzech wyższych...???
      teraz moje pytanie na jakiej "zasadzie" system ovufriend zaznaczył mi linię podstawową??
      To mój pierwszy cykl w którym robię wykres i zgłupiałam:[b] proszę o pomoc w interpretacji...[/b]
      wykres w miniaturce.
      • jessica1986 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 08:25
        kurczę... wpisałam dzisiejszą tempkę i wykres mi się poprzesuwał... i z lini ciągłej zrobiła się przerywana, zmienił się termin przewidywanej owulki o 2 dni! Już sama nie wiem, nie ma to już chyba większego znaczenia - bo czuję jak @ zbliża się WIELKIMI krokami, brzuch boli, piersi bolą, co chwilę latam od rana do kibelka, bo mam wrażenie, że okres dostałam. sad a tu nic... jeszcze 3 dni i się wyjaśni, zobaczę czy tempka spadnie czy się podniesie.
        • xmonikax27 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 10:00
          ja normalnie już się boję tego czekania na @ sad boję się że zacznę schizować jak wcześniej, myślałam ze te starania będa na luzie a mnie już bierze sad
          no a Tobie to pozostaje tylko czekać... chociaż zawsze możesz szybciej zrobić test wink
          • monik-pw Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 12:00

aktualizuje listę bo znikłam gdzieśsmile albo mnie nie zauważono smile
            czy któraś z Was stosuje castagnus? pomaga to? co myślicie o nim?
            • jessica1986 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 12:15
              monik-pw ja stosuję castagnus, jednak dopiero pierwszy miesiąc, a że to lek ziołowy to podobno dopiero po skończonej kuracji 90-dniowej widać wefekty jakieś.
              Ja stosuję od niedawna i powim tak : żadnych negatywnych objawów nie zauważyłam, nie zaszkodził mi póki co - a jak nie szkodzi to może i pomoże smilesmile więc polecam smile
            • brenya77 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 13:10
              Aktualizuje liste bo sie wkradl blad do mojej daty testowania:

brenya77...........6cs........15.08

Co do castangusa, to w pierwszym cyklu gdy zaczelam go brac dostalam b. szybko owulacji (juz w 14 dni, pomimo, ze zawsze jest 21-26 dnia). Ale efekt byl tylko w tym miesiacu i nie powtorzyl sie. Ale potem, przyznaje, bralam castangusa troche w kratke. Natomiast nie wplynal mi na faze lutealna, ktora pozostala krotka.
              Od tego cyklu znowu biore, wiec zobaczymy jak to bedzie.
              • jessica1986 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 13:38
                brenya77 a czy lekarz coś Tobie przepisywał na wydłużenie fl ? u mnie w tym cyklu też prawdopodobnie będzie b. krótka uncertain
                • njut Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 13:52
                  jessica1986 na wydłużenie fazy lutealnej można brać Magnez + wit B6. Ja nie miałam problemów z długością fl (zawsze miałam 15-16 dni) ale odkąd biorę Magnez i B6fl wydłużyła się o 1 dzień. Magnez biorę na wszelki wypadek bo lubię sobie strzelić mocną kawkę z rana smile
                  Faza rzeczywiście się wydłużyła ale po prostu mam o 1 dzień więcej spadkowych temp przed @. Kiedyś był spadek i @ na drugi dzień a teraz 2 albo i 3 dni spadku i dopiero @... wkurzające wink
                  • jessica1986 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 14:46
                    Njut dziękuję za odpowiedź, to jest mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki, więc nie znam swojej fazy lutealnej... przypuszczam tylko...a czy jest jakiś preparacik w którym będzie wit B6 i folik w jednym, bo już tych tabletek tyle łykać masakra!
                    • njut Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 14:51
                      Helamag B6 smile
                      • jessica1986 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 15:15
                        Dzięki za odpowiedź, nie gniewacie się chyba kobietki, że piszę z Wami w sierpniowych a jeszcze jestem w trakcie lipcowych staranek, bo za 3-4 dni testuję.
                        Ale u Was tu tak cieplutko i milutko, że aż żal nie być! smilekiss
                        • malenstwo2013 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 20:36
                          To starania czas zacząć jak dobrze pójdzie to bedziemy miały skarby kwietniowe(oby)smile)) powiedzcie mi czy bierzecie w trakcie staranek kwas foliowy???
                          • cibeles Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 22:11
                            Kwas foliowy powinno się zacząć brać już 2-3 mies przed planowaną ciążą, żeby uzupełnić jego niedobory przed poczęciem. Bezpieczna dawka to 0,4 mg, większa po konsultacji z lekarzem. W zasadzie teraz wszystkim kobietom aktywnym seksualnie zaleca się przyjmowanie dawki 0,4 na wypadek nieplanowanej ciąży - niedobór jest bardzo groźny dla płodu.

"Kwas foliowy jest jednym z ważniejszych składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego rozwoju płodu. Jest to proces, w którym – w związku z intensywnym podziałem komórek – nasila się wytwarzanie kwasów DNA, a to znacznie zwiększa zapotrzebowanie na foliany.

Niedobór kwasu foliowego ma szczególne znaczenie w okresie poprzedzającym ciążę i w pierwszych jej tygodniach. Sprzyja on powstawaniu wrodzonych wad cewy nerwowej u płodu. Należą do nich bezmózgowie, przepukliny układu nerwowego i rozszczep kręgosłupa. Są to wady letalne lub wiążące się z poważnym kalectwem.

Spożywanie produktów będących dobrym źródłem kwasu foliowego nie zapewnia organizmowi optymalnej jego ilości.

Niedobór kwasu foliowego podczas ciąży stwarza również inne niebezpieczeństwa. Małe jego spożycie wiąże się ze zwiększonym prawdopodobieństwem wystąpienia przedwczesnego porodu i urodzenia dziecka z małą masą urodzeniową.

Źródła w pożywieniu - liściaste warzywa, szczególnie zielonolistne (sałata, szpinak, kapusta, brokuły, szparagi, kalafiory, brukselka) a także pomidory, groch, fasola, soczewica, soja, buraki, orzechy, słonecznik, drożdże piwne, wątroba, żółtko jajka, pszenica, pomarańcze, banany, awokado."
                          • xmonikax27 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 24.07.12, 11:37
                            tak ja zaczełam brać już kwas foliowy smile
                        • xmonikax27 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 24.07.12, 11:34
                          no co Ty cieszymy się że jesteś z nami smile
                • d.o.s.i.a Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 14:06
                  > brenya77 a czy lekarz coś Tobie przepisywał na wydłużenie fl ? u mnie w
                  > tym cyklu też prawdopodobnie będzie b. krótka uncertain

Ja dopiero rozpoczynam wizyty u lekarza, wiec zobaczymy co wyjdzie po badaniu hormonow za dwa tygodnie.
          • kobietaznadmorza Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 12:02
            Ja w ostatniej ciąży już dobry tydzień przed miesiączką wiedziałam, że jestem w ciąży, choć testu nie robiłam. W każdej ciąży mam rewolucję jelitową i trwa to cały pierwszy trymestr.
            • monik-pw Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 13:55
              dzięki za info

przyznam się że też zaczęłam od tego cyklu brać, zobaczymy co z tego wyjdzie. Okaże się smile ale liczę że teraz się uda nie wytrzymam tego czekania
              • kopciuszek126 Re: WYKRES - INTERPRETACJA??? 23.07.12, 14:24
                no ja właśnie w sobotę zakończyłam trzymiesięczną kurację i jak na razie "zero" efektów - w postaci ciąży oczywiście!!!przyznam się,że miałam nadzieję a tu klapa cryingmi nie zaszkodził i nie pomógł.
    • njut ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 25.07.12, 10:13
      Dziewczyny widzę, że jest nas dużo a do listy nikt się nie dopisał albo gdzieś mi to umknęło. Kopiujcie listę i dopisujcie się.

njut 38cs................................11.08
      xmonikax27 1cs......................16.08
      • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 25.07.12, 11:04
        ja coś czuję że ten cykl będzie stracony, bo nie mam wogóle objawów owulacji uncertain ani jajników nie czuje sluzu brak
      • malpkap Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 25.07.12, 14:49
        malpkap 10cs..........................11.08
        • ceres9 lista;] 25.07.12, 21:09
          malpkap 10cs..........................11.08
          ceres9....................................14.08
          ta data to data testowania tak?ja okolo 14,moze sie zmienic bo nie monitoruje tak cyklu
          w ogole to witam sie, nowa jestembig_grin
      • zoja86 Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 26.07.12, 07:34
        No i ładnie, wyrzuciły mnie! tongue_out

Njut, Ty chyba wcześniej mówiłaś, że @ będziesz miała 5.08?

njut.......................38cs.......11.08
        monik-pw ..............3cs........09.08
        zoja86...................1cs........10.08
        kobietaznadmorza...Xcs.......12.08
        nik.men .................Xcs.......13.08
        brenya77.................6cs.......15.08
        xmonikax27.............1cs.......16.08
        malenstwo2013.......1cs.......16.08
        mellona..................3cs.......16.08
        kotkowa..................Xcs.......17.08
        kasiapastel..............2cs.......18.08
        • zoja86 Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 26.07.12, 07:38
          Chyba wszystkie?

njut........................38cs.......11.08
          monik-pw ...............3cs........09.08
          zoja86....................1cs........10.08
          malpkap................10cs........11.08
          kobietaznadmorza...Xcs........12.08
          nik.men .................Xcs........13.08
          ceres9....................Xcs........14.08
          brenya77.................6cs........15.08
          xmonikax27.............1cs........16.08
          malenstwo2013.......1cs........16.08
          mellona..................3cs.........16.08
          kotkowa..................Xcs........17.08
          kasiapastel..............2cs........18.08
          • jessica1986 Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 29.07.12, 11:51
            Hej sierpniowe staraczki, oficjalnie dołączam do was...
            dziś 2 d.c. - gotowi... do startu... START! big_grin
            jessica1986...........14cs........28.08
            • kopciuszek126 Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 29.07.12, 18:42
              I ja się dopisuję wink
              kopciuszek126.........8cs.........10.08
              jessica1986...........14cs........28.08
              • njut Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 30.07.12, 07:50
                Uporządkowałam hronologicznie smile Coraz bliżej pierwszych testów!

njut..........................38cs.......08.08
                monik-pw ..................3cs.......09.08
                kopciuszek126............8cs.......10.08
                zoja86........................1cs.... ..10.08
                malpkap...................10cs.......11.08
                kobietaznadmorza......Xcs.......12.08
                nik.men ....................Xcs.......13.08
                ceres9.......................Xcs.......14.08
                brenya77...................6cs.......15.08
                xmonikax27...............1cs.......16.08
                malenstwo2013.........1cs.......16.08
                mellona.....................3cs.......16.08
                kotkowa....................Xcs.......17.08
                kasiapastel................2cs.......18.08
                jessica1986.............14cs........28.08

• jessica1986 Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 30.07.12, 08:22
                  Zobacznie jak fajnie, jak njut otworzy listę, to codziennie któraś będzie testowała i tak codziennie, przez AŻ 11 dni big_grin !!!
                  Nie licząc mnie oczywiście, bo zawsze na szarym końcu jestem i zostanę tu w końcu sama... sad
                  Ale będą Emocjeeeeee!
                  • rogalita81 Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 30.07.12, 11:19

Nie zostaniesz tak całkiem sama jessica1986 - ja testuję 25.08. Ciekawe ile testów pokarze 2 kreski smile

njut..........................38cs.......08.08
                    monik-pw ..................3cs.......09.08
                    kopciuszek126............8cs.......10.08
                    zoja86........................1cs.... ..10.08
                    malpkap...................10cs.......11.08
                    kobietaznadmorza......Xcs.......12.08
                    nik.men ....................Xcs.......13.08
                    ceres9.......................Xcs.......14.08
                    brenya77...................6cs.......15.08
                    xmonikax27...............1cs.......16.08
                    malenstwo2013.........1cs.......16.08
                    mellona.....................3cs.......16.08
                    kotkowa....................Xcs.......17.08
                    kasiapastel................2cs.......18.08
                    rogalita81..................4cs.......25.08
                    jessica1986.............14cs........28.08

• njut Komu, komu pozytywny test :) 30.07.12, 11:57
                      Ja bym życzyła sobie i wszystkim dziewczynom, które starają się od min pół roku żeby ujrzały 2 kreseczki smile Pozostałym też tego życzę ale tym długoterminowym najbardziej wink
                      • kopciuszek126 Re: Komu, komu pozytywny test :) 30.07.12, 14:36
                        njut no to ja się zapisuję na te dwie kreseczki wink ja już 8 cykl,ale ten miesiąc raczej na pewno nie będzie mój!!!!!!ten mój wykres i te skakające temperatury crying zero płodnego śluzu to i plemniczki nie miały jak tam żyć crying jak przyjdzie @ to po skończeniu wybieram się znowu do ginekologa.Muszę się przebadać!!!
                      • malpkap Re: Komu, komu pozytywny test :) 30.07.12, 15:52
                        Jako, że zaliczam się do tej grupy, bardzo dziękuję i życzę tego samegosmile
                    • inga0106 Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 03.08.12, 19:12
                      Drogie Kobietki, byłabym wdzięczna gdybyście dołączyły mnie do owej listy smile. Również staramy się z partnerem o maleństwo. Byłaby to pierwsza ciąża. 1cs, testowanie zaplanowane na 19.08. Mam nadzieję, że po implancie antykoncepcyjnym, hormony wrócą do pracy szybciutko. Pozdrawiam.
                    • kasiapastel Re: ~ AKTUALIZACJA LISTY TUTAJ ~ 06.08.12, 17:45
                      A my już rozpoczęliśmy staraniasmile przed wczoraj i dziś (czytałam, że co 2 dni żeby plemniki się mogły zregenerować;p) robie testy owu codziennie wieczorkiem o tej samej porze wczoraj wyszła mi jasna kreseczka zobaczymy dziś ale myslę że owu już tuż tuż, śluz jest ale jeszcze mało przy owu mnie zawsze zalewa;p także dziś kolejne starania i w za 2 dni znow no jeszcze zależy od testu owusmile mam nadzieję, że się uda i że owu przyjdzie w tym tyg bo mój narzeczony wyjeżdża w niedzielę do Danii więc potem będzie trudnejuncertain z jednej str już chce ale teraz się boję bo mój luby wyjeżdża za 2,5mies mamy wesele i ciąża? ale co tam jakoś się uda pogodzić wszystko no i przyszła babcia z niecierpliwością czeka na wnuka/wnusię wię napewno pomożebig_grin trzymam za Was kciuki i przepraszam za moją nieobecność ostatnio ale miałam remont i bylo mnostwo zamieszania i brak neta. pozdrawiam cieplutkokiss
        • njut Re: Sierpniowe starania i testowania :) 26.07.12, 10:35
          Ależ jesteś spostrzegawcza wink Rzeczywiście tak miałam testować, bo w momencie zakladania listy miałam przymiarkę do owu a potem wszystko się przesunęło.
          Jak uwzględnię wszystkie czynności towarzyszące (zastrzyk z HCG, Luteinę) to właściwie powinnam zatestować 03.08 ale to będzie dopiero 10dfl więc trochę za wcześnie. Ten 11.08 to już max...
    • nik.men Re: Sierpniowe starania i testowania :) 25.07.12, 11:31
      nik.men .................................13.08

Ja to sobie niezle nakwrecalam juz. Jesli mialam owulke, to byla w weekend lub pon/wto, bo jeszcze wczoraj klul mnie jajnik, ten sam od piatku. A ja juz sobie wmawiam objawy wink ooooooooch... czyli pewnie sie zawiode za 2 tygdonie smile trudno smile
      • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 25.07.12, 12:50
        Mnie wczoraj wieczorem złapało kłucie jajnika i tak dziwnie się poczułam, no ale trochę za wcześnie, bo to 11/12 dzień, choć może coś się poprzesuwało.

kobietaznadmorza...................12.08
        nik.men .................................13.08
      • kasiapastel Re: Sierpniowe starania i testowania :) 25.07.12, 22:49
        18.08 .......................... 2cs
        • kach.a81 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 26.07.12, 10:13
          No niestety ja również dołączam do was babeczki.
          Oczywiście @ przylazła 4 dncześniej.
          Termin na 19.08. - 21 cs.
    • zuzia_31 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 26.07.12, 08:57
      zuzia_31..................2cs........04.08
      • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 26.07.12, 09:11
        no fajnie lista się zapełnia big_grin
        a mnie wczoraj i dziś prawy jajnik pobolewa mam nadzieje że owulacja się zbliżą big_grin
    • nik.men Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 10:09
      Hey Dziewczny, jak u Was samopoczucie i przeczucia? Ja cos czuje, ze nam sie w tym cyklu nie udalo... Doszukuje u siebie objawow zagniezdzania big_grin hahahaha wink

Ohhh... wlasnie sie dowiedzielismy, ze kuzyn TZ zostanie tata pod koniec roku. Jego dziewczyna dowiedziala sie o ciazy przedwczoraj, w 18tyg! smile Wszyscy wokol nas zaciazaja, a my nie sad Nawet ostatnio spie zle, pierdoly mi sie snia...

Sluz typowo nieplodny juz, ale w najwazniejszych dniach dzialalismy.
      • zuzia_31 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 10:16
        Ja też myślę że nic z tego. To był ciężki miesiąc dla męża i ogólnie wtedy kiedy trzebabyło na 100% to nie dało rady . więc myśle że jak coś to będę jednak majową mamą a nie kwietniową. staramy się o drugie smile
        • nik.men Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 18:05
          a mnie cos dziwnie brzuch boli, to takie dziwne skurcze, jakby pomiedzy macica a jelitami, raz troszke wyzej, raz nizej, raz boli na dole kregoslup, raz po bokach... Martwi mnie to troche... bo moze sie nie zagniezdzic zarodek przez te skurcze, chociaz sa ledwo wyczuwalne...
      • njut Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 10:47
        nik.men napisał(a):

> Jego dziewczyna dowiedziala sie o ciazy przedwczoraj, w 18tyg! smile
        I to jest właśnie przykład na zalecenia gin: wrzucić na luz... swoją drogą zorientować się o ciąży w połowie jej trwania to niezły wynik big_grin
        • nik.men Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 22:29
          a w ogole to kuzyn TZeta i jego dziewczyna mieli podobniez duze problemy zeby zaciazyc a tu boem, niespodzianka = ciaza smile Ona podobno nie czula sie w ogole w ciazy, szczegolow nie znam.

Dowiedzialam sie w ogole ze matka TZ tez miala problemy (u nich to chyba genetyczne, az sie boje sad ). Siostra TZ jest z pierwszej ciazy, potem bylo 7 straconych ciaz u matki TZ a z 9 jest moj TZ i to z takiej, gdzie bylo postanowienie, ze jak sie nie uda to koniec prob. Sie kobietka nacierpiala tez sad ALE jak sie czegos chce to sie osiagnie smile Wierze ze nam wszystkim sie uda, predzej czy pozniej smile
      • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 12:41
        U mnie połowa cyklu, brzuch mnie boli jak na miesiączkę od dwóch dni, zobaczymy jak to będzie. Myślę, że z hormonami ok, takie mam przeczucie, badania i tak miałam zrobić w sierpniu, więc na spokojnie. Po weekendzie będę widzieć po moim ciele, czy coś się dzieje, czy nie, niestety w tych obserwacjach jestem mocno zaprawiona.
        • nik.men Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 22:25
          no wlasnie mnie tez boli sad ech sad
        • gosiablada Re: Sierpniowe starania i testowania :) 28.07.12, 07:20
          Podczytuje Was chociaż mam zamiar wpisać się na wszesien dopiero. Też miałam bole jak na @ w 18 dc, dzisiaj jest 20 dc. Sluzu płodnego brak, boli owulacyjnych też wiec myślę, ze owi nie bylouncertain zrobiłam hormony tarczy owe i TSH w normie 2,42 ale podobno dla ciąży powinno być poniżej 2. Macie jakieś doświadczenia?zgłosić się z tym do gin-Endo?
          • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 28.07.12, 12:24
            Gosia 2,42 tsh to jednak ciut za dużo... jeśli zaszłabyś w ciążę przy takim wyniku to niestety niesie ze sobą to ryzyko poronienia. Lepiej zbić do ok1, sama przerabiam na co dzień niedoczynność tarczycy. A! musisz zrobić także ft3 i ft4 i podejdź z wynikami do ginekologa, nie pozwól aby to zignorował.
            • gosiablada Re: Sierpniowe starania i testowania :) 28.07.12, 14:03
              Dziękuję. mam zrobione:

TSH 3 generacji: 2,42 ulU/ml norma 0,27-4,20
              Ft3 3,10 pg/ml norma 2,02-4,43
              ft4 1,12 ng/dl norma 0,93-1,71

Nikt mi nie mówił bym zrobiła wyniki, sama postanowiłam by uniknąć na tyle ile to możliwe kolejnego poronienia.
              Kurcze a długo to się zbija przyjmując tabletki?

Zmartwiłam się trochę, myślalam,że będziemy juz dzialaćwink
              • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 28.07.12, 14:27
                Ja miałam na starcie tsh 4,5 i już po miesiącu spadło do 1,2, wstrzymałabym się na Twoim miejscu ze staraniami do czasu zmniejszenia tsh, bo lepiej nie ryzykować i dmuchać na zimne. Warto też zrobić usg tarczycy, aby dowiedzieć się czy nie ma jakiś zmian, które mogą odpowidać za podwyższenie tsh.- tylko bez paniki w 99% przypadkach są łagodne.
                • gosiablada Re: Sierpniowe starania i testowania :) 29.07.12, 08:01
                  Dziekujesmile w poniedziałek umowie wizytę.
                  Życzę II kresek big_grin
                  • gosiablada Re: Sierpniowe starania i testowania :) 01.08.12, 15:17
                    Byłam u gina endo. nie widzi nic złego w poziomie TSH... nie przepisał leków, nei kazał powtórzyć. wszędzie czytam o tych normach 1-1,5 i już sama nie wiem... a owulacji raczej nie było tak jak czulam. mamy się starać.
                    męczy mnie to już a w sumie jestem na samym początku. nie dziwię się, że kobiety mają dość lekarzy i szukają specjalistów...
                    spróbujemy w sierpniu . jeśli znowu poronię to odpuszczam całkowicie drugie dziecko.
                    Tak sobie teraz liczę, że ja będę testować we wrześniu a nie w sierpniu...
                    • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 01.08.12, 15:26
                      M...m.mm ja bym zawalczyła jeszcze z tym tsh, no ale to ja i pewnie dlatego, że jestem przewrażliwiona na punkcie wszystkiego co może zagrozić ciąży;/
                    • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 02.08.12, 09:43
                      ja miałam tsh 3.5 i gin wysłał mnie do endokrynologa bo bo dla kobiet starających się i bedących w ciaży to za dużo powinno być koło 1, i biore letrox 25
                      • gosiablada Re: Sierpniowe starania i testowania :) 06.08.12, 11:57
                        Dzwonilam do gina (nowego bo zmieniłam) i nie kazał się stresowac tylko starać się, powiedzialam o usg tarczycy i mówił, że jak już jestem umówiona to warto sprawdzić i iść do endo by dal coś na zmniejszenie TSH ale nie kazał panikować.
                        Owu przestawiła mi się kompletnie. wg bólu i śluzu owu miałam w 26 dc, jak nigdy. zobaczymy czy @ przyjdzie i kiedy?
                        patrzę termometry na allegro czas zacząć dokładniejszą obserwacjęsmile
                        • jessica1986 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 06.08.12, 12:03
                          Gosiablada, ja zamówiłam na allegro właśnie termometr owulacyjny "Microlife" taki z dwoma miejscami po przecinku około 10 zł kosztował ale dziewczyny chwaliły sobię, w czwartek mi wysłali więc myślę, że już dzisiaj go dostanę! do tej pory używam, też microlife ale z jednym miejscem po przecinku, ten z dwoma lepszy jest, na wykresie może się będzie takich skoków.
      • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 15:44
        u mnie 11 dc i nic nie czuje uncertain nie wiem czy wogóle owulacja była sad
      • mellona Re: Sierpniowe starania i testowania :) 02.08.12, 21:01
        ja wlasnie jestem w 15 dniu cyklu, owulacja pewnie byla wczoraj.
        niestety rowniez u mnie ze sluzem bylo cienko w tym cyklu - jest go b malo. tez biore wiesiolek i w poprzednich cyklach bylo znacznie lepiej. moze to przez te upaly?
        wykres temperatury jak na razie ksiazkowy.
        poza tym meczy mnie alergia i zastanawia mnie czy to nie przeszkodzi w staraniach.
        w pracy dzisiaj dwie osoby oglosily ze sa w ciazy - cieszylam sie ale jednoczesnie taaak zazdroszcze...
        bardzo nam kibicuje, za czesto nie mam czasu pisac, ale czytam co tu sie dzieje codzienniesmile
      • jessica1986 Re: Wit. B6 :) 21.08.12, 16:58
        Kobietki.
        Zażywacie witaminę B6? Zakupiłam dzisiaj i mam zamiar włączyć do mojego zestawu łykanych tabsów.
        Powiedzcie jaka dzienna dawka jest dobra?
        • jessica1986 Re: Wit. B6 :) 21.08.12, 17:10
          Tabletki mają 50mg, bierzecie 2x dziennie czy raz?
    • kotkowa Re: Sierpniowe starania i testowania :) 27.07.12, 15:20
      A u mnie 11 dc, owu sie zbliza, wszystkie objawy typowe juz czuje. Wykres na razie trudny do interpretacji - pod koniec @ temp. jeszcze byly wysokie - 36.9, potem nagly spadek na 36,46, dalej wyrownane przez 3 dni na ok 36,64 i dzis w gore - 36,84. Nie bylo jeszcze 6 nizszych, mysle, ze owu bedzie lada dzien, ale niezbyt plaski ten wykres kurcze.
      • kobietaznadmorza Re: Sierpniowe starania i testowania :) 28.07.12, 15:38
        U mnie 15 dzień, rano dwa razy przetrenowały mnie jelita, no i wyglądam jak Pamela Andereson, po za tym czuję się super. Wykresów nigdy nie robiłam, bo nie mam w sobie zacięcia systematyczności;]
    • cibeles Re: Sierpniowe starania i testowania :) 29.07.12, 11:42
      Jak ja zazdroszczę dziewczynom z regularnymi cyklami... u mnie rozpiętość od 31 do 41 dni, raz nawet się zdarzyło 54.
      Dziś już jest 37, co mi się wydaje, że to już to lecę do łazienki i nic. Przepadnie mi umówiona wizyta u gina bo zamin dostanę okres, badanie hormowów w 3dc, potem jeszcze zanim wyniki...
      Ech, przy tabletkach to było łatwo - zawsze było wiadomo, kiedy @ przyjdzie.

W ciąży też (raczej) nie jestem - usg w 13 dniu cyklu nie pokało nawet śladów owulacji, za to pokazało pęcherzykowate jajniki sad
      Czy to w ogóle byłoby możliwe żeby owulacja jednak wystąpiła jeśli w 13dc nie było żadnych jej oznak?
      • jessica1986 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 29.07.12, 11:57
        cibeles wydaje mi się, że skoro masz takie długie cykle, to 13 d.c. to zdecydowanie za wcześnie dla Ciebie na owulacje... ja mam 30-31 dniowe cykle, (ostatni cykl 32) i owulację miałam około 20-21 d.c. więc myślę, że u Ciebie nic straconego kobietko, nie trać nadziei i myśl pozytywnie! smile
        Trzymam kciuki!
        • cibeles Re: Sierpniowe starania i testowania :) 29.07.12, 17:26
          a to by była niespodzianka na 5 rocznice ślubu smile
          • jessica1986 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 29.07.12, 19:02
            jeśli mowa o niespodziankach, to u nas Gdyby sierpień okazał się szczęśliwy to mój mężuś miałby cudowny prezent na 30 urodziny! obchodzi 9 września a ja testuję 28 sierpniasmile jednak jeszcze caaaały miesiąc prawie przed nami, więc nie myślę o tym jeszcze smile
    • nik.men Re: Sierpniowe starania i testowania :) 29.07.12, 13:04
      Dziewczyny a u mnie sie cos chyba dobrze popiep***lo... sad bo od kilku dni lapia mnie takie dziwne kurczowe bole brzucha. To jest taki bol: lapie puszcza, lapie i trzyma jakas kilka dobrych minut i puszcz... . Czasem przy tym bola mnie boki, plecy w dole. To nie jest ostry bol, czuje sie dobrze, nie mam goraczki itp. Czasem nie potrafie okreslic czy to jest jelito czy macica bo boli w tak dziwnym miejscu. Raz czy dwa mialam takie wrazenie ze podczas takiego bolu moje podbrzusze (na stojaco) bylo twarde jak kamien. Pierwszy raz dostalam te bole w tym cyklu na koncu okresu. Byla spokoj na dlugo i wrocily znowu. Po okresie bylam w na usg, wszystko ok. No ale martwi mnie to...
      • cibeles Re: Sierpniowe starania i testowania :) 29.07.12, 22:36
        Jelśli będzie Ci się to zdarzało częściej a ból będzie się nasilał to zbadaj nerki - niestety takie mogą być objawy piasku albo kamieni (mój M. przez to przechodził) sad
    • xmonikax27 Re: Sierpniowe starania i testowania :) 30.07.12, 15:40
      dziewczyny boli-piecze mnie jajnik to jest jak jest owulacja czy już po?
      • nik.men