Dodaj do ulubionych

Lipcowe testowanie:)

04.06.15, 11:58
W związku z tym, że z mojego plamienia implantacyjnego wyszła @, zakładam wątek lipcowy.
Kopiujcie listę i się dopisujcie.

annika23...............3cs...................35lat.......2 synków - 9l i 3l..........3 aniołki
Obserwuj wątek
    • lovestsebastian Re: Lipcowe testowanie:) 04.06.15, 12:02
      lovestsebastian 2 cs......29lat....... 0 dzieci
    • domcia81 Re: Lipcowe testowanie:) 04.06.15, 17:01
      sad annika liczyłam na Ciebie!

No nic, ja testuję dopiero 26 czerwca, a ty z początkiem lipca, to różnica będzie nieduża big_grin
      • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 04.06.15, 21:31
        Annika i ja miałam nadzieję, że tego wątku nie założysz... na pewno to @?
        Jeszcze nie wiem kiedy będę testować, ale dopisuję się zgodnie z zapowiedzią smile I ja również zeruję licznik, co by dwucyfrowo tu zaraz nie straszyć ( mój pierwszy cykl starań to był wrzesień 2014... ech...)
        annika23............................3cs...................35lat.......2 synków - 9l i 3l..........3 aniołki
        lovestsebastian............... 2 cs...................29lat....... 0 dzieci
        hannia123.........................1cs....................35lat........2 córeczki i 1 aniołek
        • neollaa Re: Lipcowe testowanie:) 05.06.15, 08:00
          To i ja Was witam. Właśnie przyszla@ więc wypadam z czerwca. Jak mozecie to mnie dopiszcie bo mój tel strasznie mi robi na złość i nie mogę.
          neollaa...23l...3cs...03.07....synek 2latka
          • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 05.06.15, 20:52
            Hanniu, niestety to @, nie wiem czy to zmiana klimatu zrobiła mi tego psikusa, czy to wpływ duphastonu, jeszcze mi się nigdy nie przytrafił 21 dniowy cykl...Miewałam dłuższe, ale nie tak krótki. No cóż jak widać wszystkiego trzeba w życiu doświadczyć...

annika23................3cs..........01.07.....35lat.......2 synków - 9l i 3l....3 aniołki
            hannia123.........................1cs....................35lat........2 córeczki i 1 aniołek
            neolla.................3cs................23l...............03.07.........synek 2 latka
            • bugi1990 Re: Lipcowe testowanie:) 05.06.15, 23:14
              Ja was kochane caly czas czytam I dopinguje. Obserwuje wasze posty I widze jak co jakis czas ktoras oznajmia ze sie udalo. Wiec wierze ze Wy niedlugo tez sie pochwalicie wiec glowy do gory. My z moim m czekamy na jego operacje a pozniej jakies 6 miesiecy to czas w ktorym powinno sie poprawic wiec jak wroce do testowania to wiem ze was juz nie spotkam na forum dla starajacych sie.
            • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 07.06.15, 08:28
              Witam i dopisuję się do listy. U nas była ciąża w maju, ale niestety biochemiczna sad Tyle dobrego, że nie muszę robić hsg zaplanowanego na czerwiec. Mam nadzieję na zielone światło od lekarze i owocne czerwcowe starania smile Wam też życzę pięknych 2 kresek na testach smile

annika23................3cs..........01.07.....35lat.......2 synków - 9l i 3l....3 aniołki
              neolla.................3cs................23l...............03.07.........synek 2 latka
              jomi81................5cs.................34l..............03.07...........córka 2l
    • anonimowa84 Re: Lipcowe testowanie:) 08.06.15, 21:50
      Witam nowe koleżanki
      Dziś mam 25dc, nie wytrzymałam i zrobiłam betę. Wyszło <0.01, w związku z czym dopisuje się do lipcówek. Niby są jeszcze szanse na czerwiec, ale jakoś nie czuję się zafasolkowana. Czekam na @ To był mój pierwszy cykl starań. Jestem też majówką 2014, czyli mam w domu roczną córeczkę.
      jomi81................5cs.................34l..............03.07...........córka 2l
      anonimowa84.............2cs..........30l................. córka 1rok
      • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 11.06.15, 10:08
        U mnie dziś 8dc, w pracy kierat do potęgi, nie chce mi się nawet myśleć o jakiś staraniach. Od 4 lipca mam urlop i jedziemy nad morze, mam nadzieję,że wtedy porządnie się z moim M. wyluzujemywink Teraz to nic innego nie robię jak warczę na tych moich chłopaków i chowam się przed nimi z laptopem na kolanach. A jak u Was dziewczyny?
        • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 12.06.15, 12:01
          U mnie podobnie wink Też 8dc, również sajgon w pracy, mąż wraca późno i gdy młoda pójdzie spać my padamy na twarz i zasypiamy w 5 minut uncertain
          Ale my w tym cyklu na luzie, bo nie wiem sama czy po biochemicznej nie powinnam chwili odczekać. Poza tym 25 czerwca mamy umówioną pierwszą wizytę w klinice (tej samej, która pomogła nam podczas pierwszych starań) i zobaczymy co tam nam zaproponują (pewnie stymulację, a za jakiś czas iui).
    • anonimowa84 Re: Lipcowe testowanie:) 12.06.15, 20:16
      U mnie już 29dc, @ wciąż brak, testy ujemne. Cerę mam w trądziku jak nastolatka, w głowie mi sie kręci, brzuch boli - gdzie ta @??? Za parę dni zaczynamy urlop, a ja zamiast wyluzować i starać się o dzidzię będę męczyć się z okresem sad
      • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 14.06.15, 16:41
        jomi 81 z tego co do tej pory wyczytałam, to nie musisz czekać, bo to jest coś jak najbardziej normalnego i wiele z nas zachodzi w biochemiczną nie mając o tym zielonego pojęcia... Matka natura po prostu robi swoje i eliminuje na pierwszym etapie wszystkie nieprawidłowości. Ja osobiście po biochemicznej nie czekałam, ale też przez kolejne dwa cykle po prostu nie zaszłam w ciążę (albo zaszłam i była znów biochemiczna...), bo przestałam biegać na betę tuz przed terminem @.
        Ja już wróciłam do normalnego życia po moim wyjeździe. Czekam teraz na @, końcem miesiąca idę jeszcze na wizytę u endo i gina i od lipca zaczynam być kangurkiem wink
        • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 14.06.15, 19:53
          Będziemy działać w czerwcu, nie odpuszczamy, ale u nas szanse na naturalne zajście w ciążę niewielkie (chociaż córkę mamy z naturalnego poimprezowego szaleństwa w cyklu przed umówioną iui wink).
          • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 15.06.15, 07:30
            jomi - to masz już patent, nic tylko na imprezy chodzićwink

A ja jestem zła - te leki, które biorę zupełnie pochrzaniły mi cykl, dziś jest 12dc, temp 36,6, zero śluzu (standardowo w 13dc u mnie już jest po owu, a tu nawet przymiarki do niej nie ma- śluz grudkowaty, nigdy normalnie takiego nie miewam:/), jak znowu za tydzień dostanę okres, jak w poprzednim m-cu, to je odstawiam i zdaję się na naturę.Zła jestem jak nie wiem.
            • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 15.06.15, 09:26
              Annika, a na jakich lekach teraz jesteś? Ja póki co biorę tylko wit. E, męża pasę Profertilem, ale myślę, że na wizycie w klinice będą chcieli mnie zastymulować trochę.
              • ulus Re: Lipcowe testowanie:) 15.06.15, 14:10
                hej,
                dołączę do Was, staramy się od pół roku, od lutego łykam Bromergon. Mam wykupione Clo do stymulacji cyklu, ale w tym cyklu zdam się jeszcze na naturę. Mam już dwoje dzieci (było ciężko, ale pomógł właśnie Bromergon).
                • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 15.06.15, 19:59
                  Witaj ulussmile Życzę jak najkrótszego pobytu na forumwink
                  Co do mnie to od 2 m-cy biorę duphaston od 17dc i wcześniej brałam jeszcze euthyrox. Dziś mam 12dc, 4 dni temu skończyła mi się miesiączka i znowu zaczynam plamić, nie wiem o co chodzi. Boję się,że znów moja prolaktyna szaleje...Tak czy siak odstawiam te leki, bo to jest jakaś wariacja, poprzedni cykl 19 dni, teraz 12? No masakra jakaś...A miały mi pomóc, okazało się,że moje super regularne cykle, gdzie potrafiłam sama określić kiedy mam owulację teraz są w cały świat.
                  • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 15.06.15, 20:27
                    O, to faktycznie dziwne te Twoje cykle. A co gin na to mówi?

Ulus, powodzenia! Znam wiele dziewczyn, którym bromek pomógł smile
                    • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 15.06.15, 20:46
                      Ostatni raz byłam u ginekologa na 7 maja, wtedy jeszcze wszystko było super...Zła jestem jak nie wiem, bo tak to się mogę do emerytury bujać, a nie do końca roku. Zobaczymy co mi się z tego rozwinie, ale na tę chwilę mam delikatne krwawienie...2 tyg. temu jak zaczęłam tak plamić, to byłam pewna,że to implantacja, teraz już wiem, że nie, bo jestem 4 dni po miesiączce i znów mi się ona zaczyna.
                      • ulus Re: Lipcowe testowanie:) 16.06.15, 21:17
                        Zbadaj prolaktynę, jak miałam za niską w wyniku za dużej dawki Bromergonu, to tez mi tak skracała cykle. Jak zmniejszyłam dawkę to cykle wróciły do normy.
                    • ulus Re: Lipcowe testowanie:) 16.06.15, 21:25
                      Dziękismile Mnie samej pomógł 2 razysmile
    • dysia115 Re: Lipcowe testowanie:) 16.06.15, 21:31
      Witam, dopisuję się do lipcowego testowania.... jestem tutaj nowa, ale już 4cs za mną i nic... niby badania w porządku a nie udało się sad
      • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 16.06.15, 22:42
        annika jak napisałaś o rodzaju śluzu to od razu skojarzyłam go z duphastonem. Co prawda brałam duphaston w ostatniej w ciąży, ale własnie miałam wtedy taki śluz i to w ilości na tyle dużej, że zwróciłam na niego uwagę. Co do eutyroxu to nie brałam jeszcze i nie wiem czy ma przełożenie na długość cyklów i śluz. Duphaston na pewno.
        • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 17.06.15, 22:48
          hannia, ja jestem tak wściekła na ten duphaston jak nie wiem, zdaję sobie sprawę, że on pomaga w ciąży, podnosi poziom progesteronu itd. Lekarze twierdzą,że to db lek. Nie kwestionuję tego, ale akurat w moim przypadku nieźle namieszał. Od dłuższego czasu umiałam precyzyjnie określić kiedy mam owu, wiedziałam dzięki samoobserwacji krok po kroku, co się będzie działo w moim organizmie, a teraz doopa. Dziś 14dc, brunatny śluz, tyle,że troszkę tempka mi spadła. Nie wiem co będzie dalej...Na moje oko tamten i ten cykl bezowulacyjne no chyba,że coś się jutro bujnie i śluz się choć trochę zmieni...Wrrr
          A jak u Ciebie?
          • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 18.06.15, 11:06
            Też bym się wściekła, tym bardziej, że pamiętam regularność Twoich cykli. Może ten duphaston byłby dobry, ale dopiero od pozytywnego testu ciążowego?
            U mnie temperatura spadła i nadeszła @, więc testować będę ok 17.07smile Cykle mam krótsze od poronienia, ale póki co wszystkie prawidłowe ze skokiem temp. i śluzem płodnym. Jeszcze sprawdzę tsh w przyszłym tygodniu, ale mam takie pozytywne wewnętrzne nastawienie do ciążysmile
            • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 18.06.15, 14:47
              To ruszaj do dziełasmile
              Ja też sobie tak o tym duphastonie pomyślałam jak ty, nie zamierzam go w tym cyklu brać, tylko przy ewentualnych 2 kreskach.
              Dziś coś jakby różowy śluz płodny...sama już nic nie wiem.
              • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 18.06.15, 14:58
                Działajcie dziewczyny! Trzymam za Was kciuki!
                U mnie dziś jakby skok, poza tym trzeci dzień czuję mocno prawy jajnik, więc może mam wcześniejszą owulację po tej ciąży biochemicznej. Ciekawe czy jutro temperatura dalej wzrośnie. U mnie testowanie koło 2 lipca.
                • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 18.06.15, 18:26
                  annika nie lekceważ tego śluzu tylko działaj smile Chwile przyjemności, a ich "skutki uboczne" mogą pozostać na całe życie z Tobą smile Gorzej jakbyś chciała zwiększyć szanse na dziewczynkę, bo przy takim rozregulowaniu ciężko cokolwiek wyczuć.
                  • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 18.06.15, 19:19
                    hannia, dobrze wiesz,że chcę "działać" dokładnie odwrotnie niż Tywink Przytulanki były przedwczoraj (13dc), dziś mam pracę do b.późna, więc chyba nic z tego...No zobaczymy.
                    Duphastonu już nie tknę, a co ma być, to będzie...

https://lbym.lilypie.com/kYjep1.pnghttps://lb4m.lilypie.com/xohUp1.pngAniołkiIX2005,II2010,II2015
                    • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 20.06.15, 16:37
                      U mnie lekka zmiana śluzu i dziś - 17dc - pojawił się ból owulacyjny. Czyli przez ten duphaston owulacja 6 dni później...
                      • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 20.06.15, 17:57
                        Na to wygląda, ale głowa do góry annika - ja Ci tu szczerze kibicuję i trzymam kciuki, by jedynymi konsekwencjami pomieszania w cyklu były po prostu dwie kreski na teście 6 dni później smile
    • chantal10 Re: Lipcowe testowanie:) 20.06.15, 19:00
      Dopisuję się. Czekam na @ która za jakieś 2-3 dni mam nadzieję się pojawi, później od 5 do 9 dc clo i monitoring.
      chantal10...................7 cs..........29l.............syn 4 latka

ps. widzę, że jestem niechlubnym rekordem jeżeli chodzi o cykle starań uncertain
      • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 20.06.15, 19:15
        chantal10 marne to pocieszenie, ale z tym Twoim rekordem to jednak nie do końca... Ja np. staram się o powiększenie rodziny od września 2014 roku, na forum zaczęłam pisać od wątku grudniowego, a licznik wyzerowany bo to mój pierwszy cykl po poronieniu. I nie tylko ja zerowałam nie dawno licznik...
        • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 20.06.15, 19:18
          Znam już termin ostatniej @, więc uzupełniam termin testowania smile

hannia123.........1cs................35lat............17.07............2 córeczki i 1 aniołek
        • chantal10 Re: Lipcowe testowanie:) 20.06.15, 20:58
          Żadne to pocieszenie, wolałabym bić rekord z moją czystą kartą - bez Waszych poronień po drodze sad Tzn. że mogłabym mieć teraz nawet 12 cs gdybyście Wy nie zerowały liczników...
      • amarawati Re: Lipcowe testowanie:) 21.06.15, 10:30
        Witajcie dziewczyny.Ja też się dopisuję.
        amarawati................24cs...............36 lat.............syn 8lat
        • chantal10 Re: Lipcowe testowanie:) 21.06.15, 11:50
          24 cs ... trzymam kciuki oby ostatni...
          • amarawati Re: Lipcowe testowanie:) 21.06.15, 15:31
            Niestety,starania trwają już 2 lata.W między czasie- 2 ciąże biochemiczne.Obecnie zaczynam 3 cykl z clo.
            • oregano29 Re: Lipcowe testowanie:) 21.06.15, 21:21
              hejka Kochane...
              zapisuję się na lipiec smile nie podaje na razie kiedy będę testowac, bo biorę duphaston na te plamienia przed okresem, czerwiec zmarnowany, bo pokłóciłam się z mężem, bo zapuścił brodę. wiem, głupi powód, ale mam teraz duzo na głowie. Mam nadzieję, że do końca czerwca pozamykam sprawy, które pewnie mnie blokowały i się uda. Postanowiłam się zmienić. Zaczynam od jutra ćwiczenia z chodakowską, przestałam martwić się moją spejalizacją - będzie, co ma być. Świata nie zmienie, a moglam się zabrać składanie dokumentów na egzamin wcześniej. A! przefarbowałam włosy. smile jak dostanę okres, to się do Was dopiszę, tak oficjalnie.
              • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 21.06.15, 23:34
                Czesc Dziewczyny,

Ja ciągle kraze wokół tematu ale sprobuje sie dopisać. Mam jeszcze przez kilka miesięcy 31 lat i 20 miesieczna córeczke. Mam tez masę obaw...m.in. Dlatego ze ciągle walczę z infekcjami, ktorym mam nadzieje kres polozy ewentualna ciaza, tak jak to bylo za pierwszym razem. Dzis mój 8 dzien cyklu, okres powinnam miec ok. 11 lipca. O pierwsze dziecko staraliśmy sie ok. 11 cykli wiec raczej dlugo będę tu siedziec wink proszę o dopisanie mnie do listy no pisze tylko z telefonu.
                Pozdrawiam smile

Iamadreamer1983........1cs.......11.07....31 lat...corka 20mies.
                • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 22.06.15, 15:22
                  Oregano witaj ponownie smilesmilesmile
                  • anonimowa84 Re: Lipcowe testowanie:) 23.06.15, 10:37
                    Teraz już oficjalnie melduję się na lipcowym testowaniu. Dziś 6dc, więc przede mną jeszcze troszkę.
                    hannia123.........1cs................35lat............17.07............2 córeczki i 1 aniołek
                    • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 23.06.15, 11:18
                      Dziękuję anonimowa za dopisanie mnie do listy smile
                      Ja zapomniałam dopisać, ze nie będę testować, tzn będę czekać spokojnie na okres, jesli nie dostane to wtedy zatestuje smile
                      Jak to napisała anszelik: Nie ma spiny, są drugie terminy...big_grin
                      W poniedziałek, juz po owulacji, mam badanie w pelnym znieczuleniu, wiec tym bardziej na nic sie nie nastawiam.
                  • ela_8_4 Re: Lipcowe testowanie:) 23.06.15, 12:09
                    Jeżeli z czerwcowego staranka nic nie wyjdzie, to oficjalnie dopiszę się do Was koło 7 lipca smile
    • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 23.06.15, 13:54
      Ja po raz pierwszy od czasu starań mam nadzieję, że tym razem się nie udało i nie jestem w ciąży uncertain Właśnie się okazało, że koleżanka z pokoju w pracy ma ospę wietrzną. Była chora jako dziecko, teraz zaraziła się od syna-przedszkolaka. Lekarz powiedział, żo coraz częstsze są ponowne zachorowania na ospę w dorosłym wieku sad Boję się jak cholera i chyba z tego strachu wszystko mnie swędzi uncertain
      • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 25.06.15, 15:01
        Jomi a Ty miałaś ospę? Spokojnie...jak ja bylam w ciąży, moja kolezanka-biurko obok pojechala w odwiedziny do swoich chorujących siostrzeńców, nie zarazila sie, malo tego, po tygodniu okazalo sie, ze jest w 15tym tygodniu ciazy-nie zorientowała się wczesniej smile
        Pomysl, ze nauczycielki w podstawówkach maja gorzej - pracują w 'wylegarni zarazkow' wink zachodzą w ciaze i maja zdrowe dzieci smile
        • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 25.06.15, 15:16
          No to jest właśnie taka nie do końca pewna sprawa. Miałam podejrzenie ospy, bo w czasie gdy siostra chorowała pojawiło mi się kilka dosłownie krostek, ale żadnych innych objawów nie miałam, więc nawet lekarz nie był przekonanny do końca, że to ospa.
          • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 25.06.15, 15:28
            To ja tak miałam z różyczka. W ciąży badalam przeciwciała i okazało sie ze jest ok. Postaraj sie nie martwic sie na zapas.
    • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 25.06.15, 02:57
      Dopiszcie mnie proszę ?? (pisze Z Tel)
      Karolka.83............2cs...........32l..........0
      Testuje..... Niech no pomyślę ?? ok 8 lipca ale pewnie nie wytrzymam i zrobię wcześniej ??
      • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 25.06.15, 20:02
        Proszę bardzo smile

Karolka.83............2cs.........08.07..........32l..........0
        • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 25.06.15, 21:38
          dzięki smile kiss trzymam kciuki smile
          ja dziś dostałam zjebkę od lekarza, ze na usg przyszłam... a chciałam sprawdzic czy pecherzyk pękł
          roztrzesiona po zjebce jestem
          i roztrzęsiona tym, że to dziecko to taka wazna decyzja, czy nie zbyt pochopnie, skrajne uczucia mam sad
          • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 25.06.15, 21:54
            Karolka, jak ja znienacka wpadam do mojej gin bo chce sie umówić na wizytę a nie mogę czekać na odlegly termin to tez ma mine swietna wink ale nie zrazam sie i nigdy zjebki nie bylo wink
            A co do pochopnych decyzji-chyba jestesmy w tym samym wieku i zapewniam Cie ze nigdy nie ma tzw odpowiedniego momentu, zawsze są "przeszkody" i wątpliwości. A potem jak sie juz dziecko rodzi (i wreszcie mozna sie wyspać wink to jakos wszystko nabiera sensu. Przynajmniej ja tak to widzę smile
            • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 26.06.15, 05:52
              Karolka, ja widzę to podobnie. My też długo zwlekaliśmy z decyzją o dziecku, bo najpierw nie czuliśmy się gotowi, potem czekaliśmy aż mąż zrobi specjalizację, aż skończymy budowę, a jak w końcu się zdecydowaliśmy to starania zajęły nam rok. Teraz żałuję, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej, pomimo, że córka przez pierwszy rok dala nam nieźle w kość. Życie z dzieckiem jest trochę inne niż życie we dwoje, ale jest rewelacyjne smile Teraz nawet na bliźniaki bym się nie obraziła wink
              Dodam, że zanim zaszłam w ciążę nie znosiłam dzieci, strasznie działały mi na nerwy. Nigdy nie zaglądałam do wózków, nie rozpływałam się nad niemowlaczkami, unikałam spotkań z dzieciatymi. Odkąd sama mam dziecko cos mi się totalnie poprzestawiało i potrafię się wzruszyć oglądając fotki obcych dzieci na fb wink
              • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 26.06.15, 08:23
                eh
                widze =, że te wątpliwości to normalna sprawa
                w sumie - dziwne byłoby gdyby decyzja o posiadniu potomka była taka prosta, przeciez to wyzwanie na cale życie smile
                ps. wczoraj na usg wyszło, że owulacja właśnie była, przedwczoraj pęcherzyk jeszcze był. w nocy z przedwczoraj na wczoraj robiliśmy dzieciaka, dlatego taka zestresowana chodzę, masakra totalna, cała poddenerwowana jestem.
                W dodatku stłuklam wczoraj dwa ogromne lustra, mam nadzieję że to na szczęście smile

ps. testy LH mi kompletnie nie wychodzą, stąd monitoring
                • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 26.06.15, 09:44
                  Haha, Jomi, jakbym czytała o sobie wink tez unikalam spotkan z dzisciatymi, obce dzieci mnie draznily, a jak sluchalam opowieści młodych mam to mi sie w żołądku przewracalo i chcialam uciekać wink a potem zapragnelismy naszego dziecka, starania tez dlugo trwaly, prawie rok, jak u Was...z Mala mamy troche problemów (zdrowotnych) ale to moje największe szczescie, czasem zastanawiam sie jak moglam wczesniej bez niej zyc smile takie matczyne wzruszenia i rozmyślania mnie czasem pochlaniaja wink
                  Hihi, teraz juz spiny nie ma wink
    • domcia81 Re: Lipcowe testowanie:) 26.06.15, 11:41
      Przychodzę na lipiec.
      24 lipca
      • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 28.06.15, 21:08
        Lipiec tuż tuż, wiec mam nadzieję, ze za chwilę nam się posypią pozytywne testy ciążowe smile A do tego mamy wakacyjny sprzyjający klimat na przytulanie smile
        Karolka oczywiście, że te lustra to na szczęście smile
        Annika jak Twój cykl? Unormowało się już wszystko? Kiedy testujesz?
        U mnie tym razem same dobre wieści... Byłam w piątek u endo i giekologa i wszystko ok. Na usg wyszło, że wszystko w porządku, przy okazji gin podejrzał, że w lewym jajniku rośnie sobie pęcherzyk smile , a najświeższe moje tsh to 1,5 smile smile smile
        • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 28.06.15, 23:09
          A mnie dopadly wątpliwości i mam nadzieje, ze jednak sie w tym cyklu nie udalo, jutro mam badanie w znieczuleniu ogólnym, mój mąż upiera sie, zeby poinformowac lekarza o staraniach 'w razie czego'. No ale przeciez za pierwszym razem to sie praktycznie nigdy nie udaje...ale nie oszczędzaliśmy się w tym cyklu i teraz zaluje...ehhh uncertain
          • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 07:38
            iamadreamer1983, rozumiem Cię, bo miałam taki sam stres 4 miesiące temu. Miałam kolonoskopię, którą planowałam zrobić w znieczuleniu ogólnym, a tak się wystraszyłam, że mogę być w ciąży, że zrezygnowałam w ogóle ze znieczulenia wink Ale nie żałuję, bo ja mam wysoki próg bólu, więc spokojnie dałam radę. W ciąży nie byłam oczywiście tongue_out
            • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 11:23
              Jomi, ja juz po kolonoskopii wlasnie. Pytalam pielęgniarkę, ktora mnie przygotowywala o te właśnie kwestie. Zapytala czy teraz jestem w ciąży. Tzn czy wiem, ze jestem. No nie wiem, bo w sobotę bylo owu jesli dobrze liczę i tyle. Wiec juz nawet anestezjologa nie pytalam...chociaz teraz mysle, ze mogłam... podobne te nasze historie smile niemniej wolałabym jednak teraz w ciąży nie być. Pocieszam się ze biorąc pod uwagę nasza historię to raczej to byłby jakiś ewenement..lekarz przyjdzie potem to w ogóle się dowiem co i jak i czy tam wszystko ok. Trzymaj kciuki!
              • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 11:58
                Spokojnie, to Ty jesteś dopiero co po owu, na takim etapie nie sądzę, zeby to znieczulenie miało jakieś znaczenie. Ja robiłam kolonoskopię 2 dni przed spodziewaną @, więc był strach i dlatego pojechałam bez znieczulenia. Poza tym gin, który mnie na kolonoskopię skierował dał mi namiar na swojego kolegę i obiecał, że facet tak robi badanie, że znieczulenie naprawdę nie jest potrzebne, miał rację na szczęście smile
                Trzymam kciuki za dobry wynik badania, ale jeśli miałaś pobierane wycinki to troszkę trzeba będzie poczekać.
                • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 12:10
                  Teraz jeszcze byl anestezjolog i mówi żeby niczym się nie martwic.
                  Lekarz pobral wycinek, wiec czekania 2 tyg. Teraz czekam aż skończy zabiegi i przyjdzie powiedziec co i jak...stresu duzo, oby bylo ok. Dzieki za wszystko! smile
                  • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 12:26
                    No to trzymam kciuki za dobry wynik histopatologiczny. Ja na szczęście na wynik czekałam tylko 2 dni, bo wycinek oglądał mój prywatny mąż wink
                    Poza tym po samym badaniu doświadczony lekarz też sporo może powiedzieć na podstawie samego obrazu.
                    • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 20:58
                      Jomi, szczesciara z Ciebie, tez zawsze chcialam miec męża lekarza wink mój prywatny mąż jest specjalista z innej dziedziny ale nie narzekam smile no u mnie zawsze cos znajda wiec jeszcze nerwów troche, ale lekarz powiedzial ze to nic w stronę onkologiczna, raczej jakies zapalenie. Tej myśli sie trzymam...
    • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 08:10
      Dziewczyny smile ja testuje w piatek. To będzie 23dc smile jak nic nie wyjdzie to testuje do niedzieli. Wtedy kończę dupka i czekam na @
      Trzymam za wszystkie kciuki smile
      Ktos jeszcze testuje w piatek 3 lipca ?
      • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 11:26
        Karolka, to juz tuz tuz smile cierpliwosci w oczekiwaniu zycze!
        • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 14:22
          Czesc Dziewczyny!
          Widze ze moje haslo "nie ma spiny sa drugie terminy" sie przyjelo tongue_out
          Ja wczoraj dostalam@ wiec dolacza do Was. U mnie tez duphaston i w 14 dc maja byc przytulanki. W czerwcu nas troche ponioslo i byly wczesniej ale nic z tego nie wyszlo. My sie staramyod stycznia 2014, ale z racji brania antykow wyzerowalam licznik. Takze:
          Anszelik........26l...........2cs.......28.07........ 0 dzieciakow
          • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 15:03
            • ulus Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 19:04
              Starania były, choć oznak owulacji nie zauważyłam. Około 12 lipca się wyjaśni i jak przyjdzie nowy cykl to chyba zacznę stymulację.
              • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) - aktualna lista 29.06.15, 21:15
                A u mnie dziś przyszła @, ja czułam,że z tego nic nie będzie, bo miałam kupę pracy w robo, a poza tym cały weekend z masakrycznym bólem zęba, więc przeciwbólowe poszły w ruch.

Hanniu, moje cykle nadal są w cały świat- poprzedni 22 dni, ten 25, myślę,że dopiero następny będzie normalny po tym, co mi ten duphaston namieszał. Pozytywne jest to, że 4 wyjeżdżamy na urlop i że w lipcu zatestuję jeszcze raz. Odpuściłam totalnie. Mam kupę nowych projektów w pracy i na tym się skupiam...a co będzie zobaczymy.

Wpisuję się na listę drugi raz. Jak któreś dziewczyny chcą się dopisać, to niech kopiują listę, bo potem jest bałagan.

annika23................3cs..........01.07.....35lat.......2 synków - 9l i 3l....3 aniołki sad
                annika23................4cs..........24.07.....35lat.......2 synków - 9l i 3l....3 aniołki
                • domcia81 Re: Lipcowe testowanie:) - aktualna lista 29.06.15, 22:01
                  A u mnie dziś przyszła @, ja czułam,że z tego nic nie będzie, bo miałam kupę pracy w robo, a poza tym cały weekend z masakrycznym bólem zęba, więc przeciwbólowe poszły w ruch.

Hanniu, moje cykle nadal są w cały świat- poprzedni 22 dni, ten 25, myślę,że dopiero następny będzie normalny po tym, co mi ten duphaston namieszał. Pozytywne jest to, że 4 wyjeżdżamy na urlop i że w lipcu zatestuję jeszcze raz. Odpuściłam totalnie. Mam kupę nowych projektów w pracy i na tym się skupiam...a co będzie zobaczymy.

Wpisuję się na listę drugi raz. Jak któreś dziewczyny chcą się dopisać, to niech kopiują listę, bo potem jest bałagan.

annika23................3cs..........01.07.....35lat.......2 synków - 9l i 3l....3 aniołki sad
                  annika23................4cs..........24.07.....35lat.......2 synków - 9l i 3l....3 aniołki
                  domcia81................................24.07....34 lat........0
                  • domcia81 Re: Lipcowe testowanie:) - aktualna lista 29.06.15, 22:02
                    Przepraszam za swój wpis, miałam tylko listę wkleić uncertain
    • chantal10 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 21:40
      A u mnie dzisiaj 39 dc uncertain nie miałam owuacji w tym cyklu (miałam robiony monitoring w 11-14-17 dc przy przyjmowaniu clo od 5 do 9 dc i na obrazie nic ani drgnęło na jajnikach). Od 18 do 28 dc brałam 2 x 1 tabletkę dupka i czekam ... i czekam... i czekam... I już mnie szlag jasny trafia :[
      • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 23:13
        Dziewczyny, a czy ktoras z Was po duphastonie miala bardziej takie plamienie niz normalna @? U mnie przyszla w niedziele-delikatne plamienie ale u mnie zwykle po godzinie, gora dwoch, przechodzi w "leje sie jak z wiadra". Dzis drugi dzien a tu nadal raczej plamienie. I tak sie zastanawiam co to za cudo... Jak myslicie?
    • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 23:40
      ja jednak spanikowałam smile
      naczytałam sięi boje się robić test przed 25dc... sad
      • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 29.06.15, 23:41
        czyli w niedziele 5 lipca ...
        • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 06:20
          Karolka, i bardzo dobrze. Ja znowu zrobiłam ten błąd. Kupiłam z 8 testów i mnie kusiły, więc zrobiłam przedwczoraj (24dc) i wyszła bardzo bladziutka kreska, dziś powtórzyłam (26dc) i nie ma już nawet cienia kreski sad Także ja mogę już sierpniowy wątek zakładać, chyba że @ szybko przyjdzie to może na ostatniego lipca się załapię.

Za Was dziewczyny mocno zaciskam kciuki!
          • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 07:45
            anszelik mi duphaston bardzo rozregulował superreguralne cykle. Owulacja jest dużo później, cykl zrobił się krótki i też rozpoczyna go plamienie, w poprzednim cyklu trwało ono 3 dni, a ja już się nakręciłam,że to pewnie implantacja - oczywiście po tych 3 dniach przyszła@

jomi, karolka, ja wiem,że robienie testu wcześniej kusi jak nie wiem (sama takie wiecznie robię), ale mi w ostatniej ciąży w 23dc nic nie wyszło, dopiero 4 dni później. Także jak macie silną wolę, to się lepiej wstrzymaćwink

Ja mam 2 dzień @, duphaston odstawiony, więc zaczyna ona mi przypominać moją prawdziwą @, zostały mi 4 cykle strań, bo jeśli do października nie zajdę, zaczynam nowe studia i "robię karierę"wink Taką decyzję podjęliśmy, nie może się cały świat kręcić wokół dni płodnych, łykania hormonów itd. I wiecie co, normalnie mi jakoś z tym lepiej, nawet już bym chciała,aby był październik. Totalnie przestawiłam tryb myślenia, a w sobotę będę się wylegiwać nad cudownym, polskim morzem, które kocham miłością absolutnąsmile
            • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 09:39
              Ja nie wiem czy duphaston odstawiac po 25dc czy nie... Wiec musze i tak zrobic w 25dc... Czy brac a muesiaczka prztjdzie mimo dupka ?
              • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 09:44
                Wiecie co ja bralam dupka od 16 do 26dc. Jesli liczyc ze plamienie to nie @ to mam 32dc - plamienie w 30 i 31dc a dzis po nim ani sladu. Jestem tak skolowana ze nie wiem co robic i myslec. Chyba test kupie tylko nie wiem czy wyjdzie...
                • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 09:58
                  Anszelik, jeśli @ nie przyszła, to ja bym już biegła po ten test, nie pij, nie siusiaj przez 3h i rób, wyjdzie na pewno co i jaksmile Oczywiście pisz nam szybkosmile
                  Karolka, duphaston bierze się przez 10dni i odstawia, ale nie wiem czy ci w 25dc wyjdzie test, jak długie masz cykle?
                  • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 10:27
                    Test juz kupilam ale znow mam plamienie. Masakra po prostu. Zatestuje ale watpie zeby cos z tego wyszlo...
                  • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 10:44
                    Cykle mam rowno 28. Nie zaszkodzi ew ciazy jesli przerwe po 25dc?
                    • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 11:38
                      no nic, czytam, żeby nie odstawiać dopóki nie wykluczę ciąży, zrobię test 25 i 26 dc rano, jak będzie 1 kreska to od 26 odstawiam, ale mam nadzieję, że nie będę odstawiać wink
                      w 26dc już musi coś pokazać ten czulszy test, jak nic nie pokaże to znaczy, że nie ma zamiaru nic pokazywać smile
                      zatem testuję w niedzielę 25dc 5 lipca
                      i ew w pn 26dc 6 lipca smile
                      trzymak kciuki za wszystkie Staraczki smile
                      • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 11:52
                        karolka, być może ten najczulszy test z porannego moczu coś wykaże.

anszelik, ja duphastonu nie zamierzam tknąć dopóki nie zobaczę dwóch kresek, u mnie namieszał tak w organizmie, że mam wszystko rozregulowane, ale być może u Ciebie jest inaczej. Niektóre kobiety plamią przecież we wczesnej ciąży. Test rozwieje twoje wątpliwości. Także do dziełasmile
                        • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 13:53
                          Karolka mi w 28dc nic test nie pokazal. Z tym ze ja mam 30-31 dniowe cykle.
                          Jeszcze nie zrobilam testu. Nie chce mi sie siku w ogole. To chyba z tych nerwow...
                          • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 14:16
                            ja na Twoim miejscu juz bym na bete leciala smile
                            • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 14:32
                              Zrobilam... I nie wiem co myslec. Wyszla druga kreska ale blada. Widoczna ale blada...
                              • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 14:34
                                kurczę idź na betę smile zdaje się, że teraz należy gratulować smile
                                lec potwierdzać przyrost kiss buziaki
                                • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 14:39
                                  Wczesniej niz w czwartek nie zrobie bo jutro wieczorem wracam z konferencji. Cos mi sie wierzyc nie chce...
                                  • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 14:53
                                    powrtorz chociaż rano test z porannego moczu smile
                                    czuję, że zamykasz czerwiec na plusie smile
                                    • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 17:04
                                      Anszelik, to na bank ciąża, proszę Cię, z porannego moczu kreska byłaby wyraźna i tyle, bierz tylko duphaston. Chyba się pospieszyłam z tą statystyką, jak jutro rano dasz znać, co wyszło w teście, to zaraz Ci piszę buźkęsmile
                                      • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 17:19
                                        Problem w tym ze nie mam dupka ze soba. Odstawilam w 26dc. W 28 test byl negatywny wiec go nie bralam. Dzis 32dc... Zobaczymy co bedzie jutro. Dam znac...
                                        • chantal10 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 20:19
                                          Trzymam kciuki smile
                                        • chantal10 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 20:38
                                          Ja jutro rano zrobię test. Pomimo że to będzie 41 dc nie mam większych nadziei.
                                          • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 30.06.15, 21:05
                                            Anszelik, brzmi to ciekawie smile ja w pierwszej ciąży w terminie okresu mialam plamienie bladoróżowe, nie wiem czy to byla impantacja. Testuj koniecznie rano smile trzymam kciuki!!!
                                          • chantal10 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 16:42
                                            Tak jak myślałam, test wyszedł negatywnysad Tylko gdzie ten okres?
                              • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 05:53
                                Anszelik, trzymam kciuki! Mam nadzieję, że test z porannych sików pokaże kreskę nie pozostawiającą wątpliwości.
                                • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 06:55
                                  No to nadel nic nie wiem bo druga znow wyszla blada. W sumie to bardziej niz wczoraj...
                                  • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 09:29
                                    O kurczę, to rzeczywiście ciężko stwierdzić co i jak. Przydałaby się beta ze dwa razy.
                                    Ja niestety z takimi bladziochami mam złe wspomnienia, bo w ubiegłym cyklu miałam bladą kreskę, kolejnego dnia jeszcze bledszą i w efekcie (co beta potwierdziła), okazało się, że była biochemiczna sad
                                    Ale u Ciebie może być calkiem inny scenariusz, także głowa do góry. Nie nakręcaj się (wiem, wiem, łatwo powiedzieć) i postaraj się jednak zrobić betę.
                                  • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 17:46
                                    witam dziewczynki . Gratulacje tym co sie udało i trzymam kciuki za pozostałe. Czytam was ciągle lecz jakoś nie pisała bo o czym ciągle to samo owu 12 dni czekania i testowanie rozczarowanie it... to w miesiąc w miesiąc. Tym razem miałam tak pęikna owu za pomocą clo dostała zastrzyk ovitrello i kontrola za 3 dni czy pekły pęcherzyki i tak wszystko było jak miało być. A że ja nie umiem być cierpliwa zrobiłam test 7 dni po owu . Wyszły na każdym teście druga kreska cień cienia jaka była moja radość w życiu nie widziałm tego jeszcze na teście . Ale cóż poczytałam że test jest fałszywy do 10 dni po zastrzyku sad dzis jest 11 dzień po zastrzyku i 9 dnień po owu i ranny tes wyszła tak ledwo widoczna kreska pod światłem do 5 minut według zaleceń testu. I co nadal rozczarowanie i czekanie sad tak zero objawów czyli chyba lipa .... mierze też tem i jak narazie nie spada poniżej 37, zobacze najgorsze te czekanie.
                                  • anke1985 Re: Lipcowe testowanie:) 29.07.15, 18:14
                                    Ja również robiłam sobie test kilka dni po terminie spodziewanej @ 12. 07 ale wyszedł że słaba ale druga kreska była. Dzisiaj byłam u lekarza i już 7 tydzień mojej ciąży i coś noszę pod sercem
                                  • pysi-a123 Re: Lipcowe testowanie:) 11.08.15, 22:44
                                    Witam wszystkie panie serdecznie! Jestem tu pierwszy raz. Pisze ponieważ od dawna staramy się z mężem o dziecko, dokładnie od 1,5 roku, 4 miesiące temu miałam zabieg ciaza obu marca 9,2 tyg. Dziś zrobiłam beta hcg wyszła 53 jest to 33dc, lekarz powiedział ze nie ważna wartość ważny przyrost po 72h czy któraś tez tak miała?
    • maggi_80 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 10:47
      Hej dziewczyny 😀
      Dopiszcie i mnie proszę (pisze z telefonu), co prawda szanse na to ze w lipcu się uda marne (totalnie rozregulowany cykl i brak czasu), ale starania były, wiec szansa jest... Testować nie wiem kiedy będę dokładnie ale koło połowy lipca 😉
      maggi_80...............3cs...................35lat.......coreczka 9 lat i synek 7 lat
      • ulus Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 12:15
        Póki nie biorę leków (oprócz Bromergonu) to nie testuję, tylko czekam na okres lub jego brak. Ale po pół roku starań (a zawsze miałam problemy z zajściem, utrzymaniem ciąży też), zaczynam tracić nadzieję. Ale trzymam kciuki za wszystkie starające się.
        • hannia123 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 15:17
          Anszelik ja bym poszła na betę. Mam nadzieję i życzę Ci by te bladziochy okazały się zdrową ciążą, ale myślę, że niezależnie od tego co dalej będzie, warto mieć 100% czy to ciąża po tylu miesiącach starań. Kciuki zaciśnięte &&&
    • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 20:27
      jomi81 i neolla smile testujecie jako pierwsze, czekamy na piątek <3 smile
      • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 20:37
        a doczytałam...
        to która testuje jako pierwsza ? smile
      • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 20:37
        Ja niestety już testowałam. Mąż miał wczoraj usg jąder, a na jutro ma umówione badanie nasienia, więc zatestowałam wcześniej, żeby w razie ciąży mógł zdezerterować z tych badań. Niestety znowu nic z tego, czekam na @ i będę pewnie otwierać sierpniowe testowanie.
        Za Was dziewczyny mocno trzymam kciuki i liczę na wysyp plusów smile
        • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 21:16
          Kurcze, mam nadzieję, ze nie trzeba będzie ponownie robic badania nasienia, zreszta mój mąż jest pewny swego bo przeciez juz żołnierzyki raz zadzialaly skutecznie wink chociaz dlugo nam zeszlo tongue_out
          Teraz, po kolonoskopii, juz wiem ze będzie jakies leczenie jelita, wiec nie wiem jak to z tymi staraniami...tym razem na pewno nic z tego, a termin okresu za 10 dni.
          • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 21:18
            Acha, Anszelik, kciuki zaciśnięte, wybierasz sie na betę jutro?
            • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 01.07.15, 22:41
              Ide i dam znac jak tylko bede miala wyniki. Ponoc przez internet mozna sprawdzicwink
              • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 09:45
                Dziewczyny byłam i czekam na wyniki... Zamiast pracować odświeżam stronę (wyniki można podejrzeć przez internet). Trzymajcie kciuki!
                • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 11:10
                  Trzymamy! Jeśli w diagnostyce robiłaś to u mnie koło 14-15 wyniki się pojawiały na stronie.
                • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 11:21
                  Mam... 128.1 mIU/ml... Jestem w szoku... aż mi się ręce trzęsą...
                  • ela_8_4 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 11:32
                    Super "Mamo" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiss
                    • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 12:03
                      Pieknie! Gratulacje!
                      • iamadreamer1983 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 12:22
                        Wow, superrrr big_grin
                        • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 14:37
                          Rewelacja !! Nasze pierwsze lipcowe dziecko smile
    • szantia82 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 13:16
      Witajcie kochane! Jakiś czas podczytuję wątek, trzymam mocno kciuki, aby każdej z nas udało się spełnić to jedyne marzenie! W grupie raźniej, więc dopisuje się do listy na lipiec

szantia82......................1cs........20.07........33l............Aniołek
    • ela_8_4 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 13:52
      Uaktualniam smile

ela_8_4.........................19cs...........07.07............31l..............0
      • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 17:47
        witam dziewczynki . Gratulacje tym co sie udało i trzymam kciuki za pozostałe. Czytam was ciągle lecz jakoś nie pisała bo o czym ciągle to samo owu 12 dni czekania i testowanie rozczarowanie it... to w miesiąc w miesiąc. Tym razem miałam tak pęikna owu za pomocą clo dostała zastrzyk ovitrello i kontrola za 3 dni czy pekły pęcherzyki i tak wszystko było jak miało być. A że ja nie umiem być cierpliwa zrobiłam test 7 dni po owu . Wyszły na każdym teście druga kreska cień cienia jaka była moja radość w życiu nie widziałm tego jeszcze na teście . Ale cóż poczytałam że test jest fałszywy do 10 dni po zastrzyku sad dzis jest 11 dzień po zastrzyku i 9 dnień po owu i ranny tes wyszła tak ledwo widoczna kreska pod światłem do 5 minut według zaleceń testu. I co nadal rozczarowanie i czekanie sad tak zero objawów czyli chyba lipa .... mierze też tem i jak narazie nie spada poniżej 37, zobacze najgorsze te czekanie.
        • annika23 Re: Lipcowe testowanie:) 02.07.15, 23:03
          Fasolka, a który masz dzieć cyklu? 9 dni pow owu to trochę wcześnie, poczekaj ze 3 dni i kreska będzie mocniejszasmile Skoro temperatura jest wysoka...u mnie to zawsze oznaczało ciążęsmile Myślę,że nieśmiało możesz się cieszyćsmile
          • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 07:28
            U mnie dzis 23dc. Jedna kreska. Jeszcze się łudzę smile 9 dzień po owu
            • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 07:40
              Fasolka, Karolka, kciuków nie puszczam. Macie jeszcze czas na pojawienie się mocnej drugiej krechy smile Do terminu @ jeszcze kilka dni, więc wszystko możliwe smile
    • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 07:36
      U mnie przyszła @, więc dopisuję się jeszcze na lipcową listę wink Dostałam drugą lipcową szansę i mam nadzieję, że z niej skorzystam wink
      Wczoraj odebrałam wynik amh - 8 przy normie 1-12, więc jest bardzo dobrze, mamy dużo czasu smile

jomi81................6cs.................34l..............30.07...........córka 2l
      • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 07:39
        Nie zauważyłam, że ela_8_4 była jeszcze dopisana. Przepraszam i uaktualniam:

ela_8_4.........................19cs...........07.07............31l..............0
        jomi81................5cs.................34l..............30.07...........córka 2l
        • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 07:50
          Annika 23 wielkie dzieki za wsparcie. Chyba to chcialam uslyszec. Poczekam nie ma wyjscia, trzymajcie kciuki. Tem dzis tez 37... Jest nadzeja ale strach jest masakra te czekanie jak to dziewczyny umia opanowac. Ja juz tak sie mecze 6 lat
          • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 07:55
            Zastanawiam sie nad tymi testami bo w rosmanie jest test o czulosci 25 mIu ale sa jeszxze w aptekach 10 mIu one sa czulsze? Szukalam info na internecie ale opini tyle ile marek testow czyli.duuuuuu.
            • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 07:59
              Jomi81 jestesny ten sam rocznik tylko Ty masz szczescie bycia juz mama,a ja ciagle czekam
              • jomi81 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 08:21
                Fasolka, nie kombinuj z testami tylko idź na betę jeśli chcesz mieć pewność smile Fasolka, a u Was tak długie starania czym są spowodowane? Mieliście robioną diagnostykę?
                • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 08:43
                  Ja sobie poszłam dzis na betę. Ale u mnie nawet cienia cienia nie ma smile moje starania dopiero sie zaczynają, dlatego jestem taka niecierpliwa wink dziś 9 dzień po owu, 23dc. Kiepsko to widze
                  • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 08:52
                    U meza ok. Ja mam pco jestem po laparoskopi wszystko oj. Brak owu mam wywolywana wczesniej lametta teraz clo i zastrzyk ovitrello. Wiec tak to wyglada. Beta tyle raz juz tam bylam ze w tym labolatorium mnie juz znaja wiec poczekam do dnia miesiaczki
                  • jelo.nka Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 08:58

Dopisuję się

jomi81................5cs.................34l..............30.07...........córka 2l
                    jelo.nka.........................16cs...........25.07............33l..............0
                    • ela_8_4 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 09:32
                      Ja też dziś byłam na becie, 26 dc. Cycki bolą, tempka 37, nie przewiduje fasolki, ponieważ brałam antybiotyki, co prawda dopochwowo ale na pewno wpłynęły na cały cykl. Wyniki po 16. Trzymam kciuki za resztę smile
                      • anszelik Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 11:15
                        ela_8_4 trzymam kciuki wink cały czas Was podczytuje i przesyłam ciążowe fluidy smile mam nadzieję, że będzie jak najwięcej marcówek 2016 wink
                        • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 16:51
                          karola jak tam Twoja beta?
                          • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 17:10
                            moja beta 0,100
                            czyli nic
                            ale mam jeszcze cień nadziei, że być może za wcześni24/25.06 w nocy (monitoring) wiec wychodzi, ze betę zrobiłam 8pełnych dób po owulacji . testy tez ciągle negatywne
                            eh
                            • karolka.83 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 17:11
                              24/25.06 w nocy (monitoring) była owulacja
                              minęło 8 dób...i 8 dób i 3h od stosunku wink
                              to łudzę się dalej, bo co mi pozostało
                              wink
                              • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 17:20
                                ja też robiłam bete 10 dpo i wynik beta-HCG 0,54 mIU/ml czyli co lipa
                                • 1fasolka33 Re: Lipcowe testowanie:) 03.07.15, 17:59
                                  i co dziewczyny myślicie o tym moim wyniku