lili.80 31.08.15, 12:15 Założyłam Teraz to już na bank będzie wątek samych ciężarówek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 12:21 melduję się no piękna nazwa Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 12:22 odhaczam się Wątek będzie szczęsliwy na bank Zaprosilam dziewczyny z teog wątku co podsyłałam bo te wątki sie mnożą ponad miarę Odpowiedz Link
evulka4 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 12:25 Melduje sie rowniez Odpowiedz Link
lili.80 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 12:25 Oliwka kochanie jesteś w stanie zrobić naszą listę? Bo brakuje mi jej.... Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 12:29 Oczywiście nie wiedziałam czy jeszcze ją chcecie... Odpowiedz Link
julka_81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 12:42 I ja melduje przeprowadzke z innego watku A niech bedzie szczesliwy Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:13 Prosze bardzo oto i lista - powrót kronikarza :p jak coś pochrzaniłam to oczywiśćie mnie poprawcie 1. Miniana: rozpoczęcie styczeń 2016 2. Oliwka-81: wrzesień - badania genetyczne 3. Kasiaturek4: beta 4.09 4. Smolinka28: październik - 1 podejście 5. Evulka4: crio transfer 2 mrozaczków 18.09 6. Milaz27: wrzesień - 2 podejście 7. IsiA25a: crio transfer wrzesień 8. 111b: crio transfer wrzesień 9. ef_ka_83: wrzesień ? 10. Piniapinia: w ciąży 11. Sroczulla: wrzesień - 3 podejście 12. Lili.80: 2 trzydniowe maluszki, beta: 26.08 11dpt - 60,53 13. Aniti: crio transfer wrzesień/październik 14. Flora01: beta 31.08 ? 15. Ann_2015: crio transfer wrzesień 16. Oksa_nna: w ciąży 17. Mummy2be: beta ? Marl-en, Malin-ka14, Cornelia2333 przepraszam że Was nie umieściłam na liście ale nie wiem co z Wami teraz, napiszcie proszę żebym mogła Was wpisać I oczywiście nowe dziewczyny też zapraszamy do wpisania się na naszą listę - tylko napiszcie co macie i kiedy Aha no i dziewczyny napiszcie jak wiecie już konkretnie kiedy crio transfery będą, bo kilka we wrześniu tu widzę będziemy mieć ale super a potem same piekne bety Odpowiedz Link
flora01 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:17 Jestem i ja Mój opis można uaktualnić bo u mnie ciąża biochemiczna, więc walczę dalej. TYlko jeszcze nie wiem jaki kolejny krok zrobić. Chyba zdecyduje się na dodatkowe badania. Histeroskopia (+badanie histopatologiczne), kariotyp - czy z genetyki coś jeszcze? A jakieś wstępne z immunologii? Doradźcie proszę, bo o tym zupełnie nie mam pojęcia Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:22 Flora histeroskopie zrób cykl przed transferem to wtedy działa jak scratching i pomaga w implantacji. Odpowiedz Link
flora01 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:46 Ann, a jak w Novum się podchodzi do histero. Trzeba mieć skierowanie czy zwyczajnie się umówić w rejestracji. Czy badanie się robi w jakimś konkretnym dniu cyklu? Odpowiedz Link
jessy812 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 07.09.15, 15:22 Witam.bardzo bym chciała do was dołączyć. W zeszły czwartek 3.09. Miałam laproskopie . We wtorek wizyta u ginekologa. Jestem po usunieciu prawego jajowodu i przed zapłodnieniem in vitro. Lekarz powiedział mi ze to jedyna szansa.mam nadzieje ze wszystko się ułoży czego i z całego serca życzę wam Odpowiedz Link
mummy2be Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:19 Witajcie Dziewczyny! Skoro nowy wątek i taka ładna nazwa to chciałabym rozpocząć dobra passe. Jeszcze boje sie cieszyć, jeszcze jestem w szoku. 10dpt dwóch 4-dniowych zarodków beta 179,7... Cudzie trwaj... Odpowiedz Link
lili.80 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:23 Oliwka dziekuje😙 Mummy gratuluje!! Flora poki nie ma wynikow to kciuki zaciśniete i żadna biochemiczna.☺ Odpowiedz Link
flora01 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:24 Mummy2be gratulację!! Fantastyczna wiadomość i piękne otwarcie dla szczęśliwego wątku Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:26 gratulacje Beta duza jak na blizniaki Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:51 Nie no masakra Mummy cudowna beta nowy wątek założony i taka informacja Flora czy to już pewne że to biochemiczna? Jeżeli chodzi o badania to ja w piatek mam pierwsza wizytę u genetyka, a więc mysle ze w piatek bede wiedziec jakie badania trzeba wykonac, wtedy cos podpowiem, narazie to sama nie wiem, tyle tego jest... Odpowiedz Link
flora01 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 13:54 Olwiko - biochem na bank bo beta rosła powoli a dziś spadła do 2,5 więc pozamiatane No i o te badania to chętnie się upomnę. Z góry ślicznie dziękuje Odpowiedz Link
rebeka802 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 14:09 flora01 jak to u ciebie wyglądało z tą betą ?czemu słabo rosła? Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 14:15 Witaj Julka, opowiesz po krótce swoją historie? Odpowiedz Link
lili.80 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 14:23 Dziewczyny a ja OT zrobie☺ Pralka mi wczoraj odmowila poslugi. Polecicie jakas? W miare rozsądnej cenie i co by podziałała dłużej niż 2-3 lata. Odpowiedz Link
111b Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 14:25 Zgłaszam sięno to zaczynamy Oliwko u mnie dobrze zapisałasa powiedz jak u ciebie to teraz wyglądać będzie? Kiedy zaczynasz? Pewnie naradzie chcesz odpocząć. Odpowiedz Link
julka_81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 18:51 Watek jest naprawde szczesliwy Gratuluje szczesciarom super wiesci!!! Slijcie nam ciazowe fluidy, napewno sie przydadza Oliwka, w odpowiedzi na Twoje pytanie, pewnie, ze opowiem . Nasza przygoda z ivf(icsi) zaczela sie w lipcu 2011 (kiepskie nasienie). Pierwsze podejscie: bach! Ciaza . Koniec marca 2012 zamieszkal z nami najcudowniejszy czlowieczek na swiecie . Poszlo gladko. Po niecalym roku proby starania sie o rodzenstwo. 5 sniezynek w lodoweczce wiec miala byc latwizna. Jedno crio zalapalo, usg: pusty pecherz plodowy.. Ciaza sie urzymywala wiec trzeba bylo wywolywac poronienie (lyzeczkowania sie balam jak ognia). Poronienie z komplikacjami - trauma na dwa lata i paniczny strach przed ciaza. Leczenie u psychologa pomoglo stanac na nogi. Umowiona wizyta w klinice ale @ brak.. Ciaza naturalna Usg, puste jajo ciazowe.. Tym razem jednak lyzeczkowanie. Poszlo z mniejszym bolem niz poprzednio. Reszta sniezynek tez z nami nie zostala. Aktualnie odpoczywam miesiac po naszej drugiej stymulacji. Swiezy embronek tez nas nie chcial wiec pod koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika jedziemy odebrac jedna z naszych dwoch sniezynek, moze ona nas polubi i zechce zostac z nami na zawsze Podchodzimy na naturalnym cyklu. Ps. Mieszkam w holandii wiec o polskich klinikach sie nie wypowiem Pffff... Mialo byc krotko, jakos mi nie wyszlo Odpowiedz Link
ef_ka_83 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 19:33 melduje się i ja!! Odpowiedz Link
flora01 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 14:28 Moja beta w 13dpt wyniosła 23 (i już mi lekarz powiedział, że to mało bo powinno być ok 100 i ostrzegł, że to raczej ciąża biochemiczna albo puste jajo płodowe albo ciąża pozamaciczna). Po 48 h zrobiłam ponownie badania i beta wyszła 36 (a więc przyrost o 56%) więc już byłam nieźle wystraszona bo to nic dobrego nie wróżyło. I jak dziś (po kolejnych 48h) odebrałam wynik 2,5 to mi ulżyło. Podobno ciąża biochemiczna dobrze wróży ale nie wiem jak to jest naprawde Odpowiedz Link
misiunciuncia90 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:13 Nie chciałabym was pouszczać, czy moge zostać z wami? Pragne wam nadal kibicować czy pozwolicie? To takie cudowe nowy wątek i taka pozytywna info na dzień dobry, cudzie trwaj... ) Odpowiedz Link
flora01 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:19 misiunciuncia90 co za głupie pytanie Oczywiście, że tak. Każdej z nas przyda się dodatkowa para kciuków. Odpowiedz Link
oksa_nna Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:28 To i ja się przywitam na nowym forum dziewczyny cały czas trzymam mocno kciuki Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:14 Mummy gratulacje pięknej bety!!! Ja czekam cały czas na wynik mojej 😞 Odpowiedz Link
isia25a Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:16 To i ja się witam na nowym forum u mnie criotransfer wrzesień/październik, zależy kiedy @ przyjdzie. Mummy2be super beta, bardzo się cieszę i trzymam mocno kciuki Miłego popołudnia kochane, ja jeszcze w pracy do 16tej Odpowiedz Link
smolinka28 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:31 Cześć Dziewczyny ! Melduje sie i Ja ! Mam nadzieje ,ze bedzie bardzo szczęśliwy ten wątek ! Mummy gratulacje ! oby tak dalej ! Aga trzymam kciuki za Twioja bete i Kasia za Twoja rownież ! Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:34 Mam nadzieję że to będzie szczęśliwy wątek dla nas wszystkich 😄 dostałam wynik w 25 dpt.beta 27782 kurcze ale.nadal nie mogę się cieszyć.Bo tak.się .boję.jutrzejszego.usg 😞 i jeszcze za wcześnie na radość i żeby było wszystko ok. Patrząc na wyniki to przyrasta ładnie bo w 11 dpt beta 212, 13 dpt 425, 15 dpt 925 , 21 dpt 11412,90 i 25 dpt 27782 Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:37 Lili co to jest OT? 111b mamy jeszcze jedno podejście rządowe, będę zmieniać klinikę, tylko są problemy bo w tych co bym chciała i są e miarę blisko nie ma już miejsc ale najpierw zanim cokolwiek zacznę to muszę zrobić badania genetyczne-za dużo tych poronień-tu jest coś na rzeczy ewidentnie! Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:39 Aga wszystko jest pięknie Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 15:52 Cześć kochane! Jestem i Ja ale nas tu dużo! Super! Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 16:40 Mam pytanie z innej beczki ! Może koleżanki które już przechodziły transfer mają doświadczenie czy po crio można pić kawę normalnie 2-3xdziennie ? I czy można np korzystać z usług fryzjera kosmetyczki i jechać w trasę po 400 km ? Niby w aucie nie ma wysiłku ale już sama nie wiem jak planować najbliższe miesiace Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 16:47 ja nie wiem cyz mozna ale nie pije kawy wogole po transferze, ja juz wogole nie farbuje wlosow bo zawsze mialam ten dylemat czy mozna czy nie JEsli jedziesz w trase to duzo postoi i duuuuzo spaceruj w przerwach. Jaksiedzisz to nie ma dobrego krazenia w brzuchu. Mysle ze 1 kawa nie powinna szkodzic, ale 3 to juz duzo Odpowiedz Link
flora01 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 16:58 Mąż chciał mnie zabrać nad morze po transferze i dr Zamora powiedział, że lepiej się wstrzymać. Choć mówił też, że ma pacjentki ze Szczecina, które po transferze wracały do domu i wszystko było ok Odpowiedz Link
oksa_nna Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 17:07 Lavenda ja jestem mega kawoszką i lekarz mi powiedział, że jedna dobra kawa na pewno nie zaszkodzi bo wcale nie jest gorsza niż mocna herbata zawierająca teinę. Fakt, że teraz kawy nie pije bo przy tych moich mdłościach kompletnie nie mam ochoty. Co do fryzjera to osobiście uważam, że przyszła mama wcale nie musi i nie powinna czuć się zaniedbana a wręcz przeciwnie i raczej w moim kręgu koleżanki jak najbardziej farbowały włosy i robiły manicure co nie miało wpływu na piękne zdrowe ciąże a wyglądały i czuły się w ciąży kwitnąco a to ważne zwłaszcza gdy jest się aktywnym zawodowo. Mój lekarz zawsze mi mówi, że im więcej normalności tym większa szansa powodzenia Odpowiedz Link
oksa_nna Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 17:13 A co do podróżowania to ja dzień po transferze pojechałam na wycieczkę wąskotorową kolejką po parku narodowym i wytrzęsło mnie tak, że aż mózg się o czaszkę obijał i transfer się udał po wczesniejszym transferze leżałam i nie wyszło więc nie ma reguły! Teraz samochód prowaze od samego początku nooo chyba, że czuję się ak podle jak np dziś Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 17:14 oksana ,ja tuz po transferze wstrzymałabym się z wdychaniem tych wszystkich smrodków a nawet poczekałabym do drugiego trymestru. Fakt jest ze nie mam wogole siwych wlosow i lepiej wyglądają jak nie farbuje wiec w sumie żaden dylemat u mnie Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 17:17 Haha u mnie po narkozach przy histeroskopi i po punkcji siwki wyszły jak grzyby po deszczu hahaha Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 17:28 Ja próbowałam wszystkiego tzn. po jednym transferze leżałam plackiem, byłam na L4 innym razem żyłam normalnie-a należę do osób które nie usiedzą na tyłku, tak więc nie ma reguły. Co do kawy to te co piją na co dzień to trzeba ograniczyć do jednej dziennie w ciąży, kilku lekarzy różnych mi to mówiło, te co piją sporadycznie najlepiej jak w ogóle zrezygnują. Prawda jest taka że jak ma się nie udać to nic nie zrobimy, kobiety normalnie dowiadują się o ciąży ok 6 tygodnia i do tego czasu robią dużo niebezpiecznych i szkodliwych rzeczy, my po prostu wiemy od razu a więc jesteśmy ostrożniejsze Odpowiedz Link
oksa_nna Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 17:19 Ann żeby nie mieć wyrzutów to można jak najbardziej przeczekać 1 trymestr albo kupić specjalną farbę dla kobiet w ciąży i alergików na bazie naturalnych składników trochę tych możliwości jest Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 17:47 No dokładnie, zaszkodzić pewnie nie zaszkodzi ale po co w razie czego sobie wkręcać ze to przez to Odpowiedz Link
lili.80 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 18:05 Lavenda ja farbowałam 2dpt. W poprzedniej ciaży też w 1 trymestrze. I uważam, że jak już mamy tak ograniczać szkodliwe czynniki to powinnysmy sie zamknac w domu i nie otwierac okna bo to czym oddychamy w duzych miastach bardziej szkodzi niż godzinna wizyta u fryzjera. Btw fryzjerki ktore na codzien klada farby rodza zdrowe piekne dzieci wiec nie popadajmy w paranoje☺ Odpowiedz Link
milaz27 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 18:49 Hej dziewczyny i ja się melduję Mummy2be i Aga gratuluje pięknych bet!! Kasiaturek a za twoją już trzymam kciuki! Ja jeszcze nie wiem czy 2 podejście rozpocznę we wrześniu....wszystko zależy kiedy zadzwonią z kliniki bo kolejka do stymulacji ponoć spora... Odpowiedz Link
cornelia2333 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 20:09 Hej kobietki.. Oliwko nic nie pisze ale jestem z Wami cały czas.. A to dlatego że właśnie w piatek jadę juz na wizytę do immunologa i mam nadzieje czegoś się dowiedzieć. Niestety wszytsko długo trwa bo badania trzeba robić w odpowiednich dniach cyklu do tego czekać na wyniki.. Kibicuje każdej z Was.. Gratuluję zaciazonym i trzymam kciuki za następne betujace.. Odpowiedz Link
mummy2be Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:13 Serdecznie Wam dziekuje za wszystkie ciepłe słowa 😀 jestem jeszcze w szoku i mam pełna głowę obaw i strachu ale to juz silniejsze ode mnie. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie! Dziekuje tez za wsparcie które tu dostałam... Jesteście cudowne Odpowiedz Link
kalka-1985 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 14.10.15, 10:31 Oliwka powtarzałam betę, w 14 dpt i wyszła 841,60. Jutro idę znów. Oprócz bóli brzucha i piersi nic mi nie dolega. Miałam kilka dni wstręt do jedzenia, ale to wszystko. Jak na razie żadnych innych objawów. Nie powinnam się denerwować, a jednak nie umiem, tak bardzo chciałabym już pójść do lekarza i usłyszeć, że wszystko jest w porządku... Ania odezwij się! Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 21:58 Witajcie dziewczyny! 2013 Pierwsze in vitro, protokol dlugi, przedluzona stymulacja hormonalna, Invicta Warszawa, ciąża biochemiczna zero mrozaczkow 2014 drugie ivf, protokół krótki, novum Warszawa, ciąża biochemiczna, 4 mrożaczki, 2 kriotransfery nieudane Wrzesień 2015 start trzecie ivf... Tym razem BEDZIE udane Pozdrawiam Was cieplutko dziewczyny i życzę powodzenia Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:05 Witaj nadziejka a jaki problem jest u ciebie ? Ze podchodzisz do iv Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:15 Zle parametry nasienia u partnera Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:08 My też mamy 4 mrozaki z ICSI nie najlepszej jakosci i im dłużej siedzę na forum tym mam Czarniejsze myśli Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:18 Bądź dobrej myśli Kochaniutka to bardzo ważne 😊 Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:19 Kiedy pierwsze krio? Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:24 Jutro mam podgląd endometrium i się dowiem obstawiam poniedziałek; -) u nas też zaczęło się od nasienia słabego później doszła całą reszta już bym chciała być po crio i modlić się o wysoką betę! !! Wszystko mam przesuwane od maja bo co chwilę coś! ! / wstępnie 20go lipca miałam być po wszystkim a jutro już wrzesień a ja jeszcze czekam eh Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:38 Cała reszta? Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:42 Kochana tak w skrócie nasienie -laparoskopia-powiklania po laparo - operacja- wodniak -zabieg- ja: hsg- histeroskopia-polip-endometrioza-zespol policystycznych jajników -5 nie udanych inseminacji starania 6 lat Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 31.08.15, 22:45 Ojej to sie nacierpiałas Odpowiedz Link
julka_81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 07:08 Lavenda, rozumiem Cie, ze po tylku przejsciach ciezko jeszcze w sukces wierzyc. Ale mowie Ci, znam historie dziewczyn, w ktore nawet ich lekarze nie mogli uwierzyc. Jakosc mrozaczkow nie zawsze jest decydujacym faktorem powodzenia zabiegu. Osobiscie znam dziewczyne, ktora z szansa na ciaze naturalna 1% i po wielu porazkach z ivf zaszla w ciaze naturalnie! Kochana,mysl pozytywnie, bo to pomaga. Wiesz, jak mi ciezko to zagladam na ten watek: forum.gazeta.pl/forum/w,191,61606855,61606855.html?v=2&f=191&w=61606855&a=61606855&wv.x=0 tu znajdziesz historie dziewczyn, ktorym sie udalo, czesto po wielu przejsciach. Jak ja sobie tak to wszystko poczytam to zaczynam wierzyc w niemozliwe Moze i Tobie doda troche otuchy Sciskam mocno I zapamietaj sobie jedno: nasz watek jest watkiem szczesliwym i tu nie bedzie porazek!! Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 07:22 Julka kochana jesteś! !!!! Cierpliwie czekam i zaczynam śmiać się z tego wszystkiego ) dobrze ze tu jestem z wami bo naprawdę jesteście mega grupa wsparcia ! Bo ja chce juz być w ciazzzzzzyyyyyyyyy !!!!!!!! Grupa szczęśliwców i tak ma być; -)) czasem już tracę nadzieję dobrze ze jesteście! Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 07:23 We wrześniu mam 30stke mam nadzieję że będzie to prezent dla mnie ! Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 07:25 To jesteśmy ten sam rocznik zycze Ci na urodzinki pieknych grubasnych dwóch kreseczek! Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 07:23 Julia dokładnie. Ten wątek jest szczesliwy i nie będzie porażek i to prawda ze czasem piękne zarodki najlepszej klasy ciąży nie dają a slabiutkie dają. Dziewczyny na świecie dzieją sie cuda, slyszy sie na prawde niesamowite przypadki wiec to kwestia znalezienia dobrego lekarza i dużo wiary. Lawenda daj znac jak dzis endometrium. Ja wlasnie jadę na monitoring Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 07:40 Ann trzymam kciuki za piękne pęcherzyki i dobre wyniki Odpowiedz Link
julka_81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 08:20 Lavenda, dlatego wlasnie po 4 latac wrocilam na forum Grupa wsparcia jest tutaj lepsza niz najlepszy psycholog Moje motto "co mnienie zabije to mnie tylko wzmocni", czasam tez mnie zawodzi, a w grupie zawsze razniej Lepek do gory, zobaczysz, 30stke bedziesz swietowac podwojnie Odezwij sie po podgladzie! Ann, tez trzymam kciukaski, daj znac jak poszlo Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 08:27 Pęcherzyk jeszcze niecale 12mm ale to dopiero 10dc. W czwartek nastepne podglądanko Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 10:47 Witam nowe dziewczyny miło że dołączyłyście Coś Wam powiem odnośnie zarodków, ja bym była ostrożna w ich ocenie ponieważ te niby gorsze częściej dają rade. Sama jestem tego przykładem, w moim pierwszym podejściu 2 które zostały były podobno mega super i żaden się nie zagnieździł nawet, w drugim podejściu cała 3 była niby gorsza i wszystkie sie zagnieżdziły, niestety potem się inaczej potoczyło ale to już inna historia i inny mój problem....znam też dziewczyny które właśnie z tych "gorszych" zarodków mają dziecko. Mi lekarz zawsze powtarzał, że nawet ten gorszy zarodek skoro dał się zamrozić i odmrozić to znaczy że jest silny tylko widocznie potrzebuje więcej czasu aby się rozwinąć. Też tak kiedyś myślałam, ale szybko zmieniłam zdanie jak sie okazało że znowu jestem w ciąży. Także nie chce słyszeć że jakiś zarodek jest gorszy i że się nie uda! Uda się bez względu na to jaki to jest zarodek! Po prostu się uda!!!!!!!! A ja miałam iść dzisiaj na kontrole i nie ma lekarza takze ide w czwartek juz do mojego co mi ciąże prowadził bo wrócił z urlopu i nic nie wie jeszcze...w sumie już prawie nie krwawie, nic mnie nie boli, mam nadzieje ze tam w srodku wszystko jest ok...chciałabym już zacząć "normalnie" żyć... Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 10:58 1. Miniana: rozpoczęcie styczeń 2016 2. Oliwka-81: wrzesień - badania genetyczne, 4.09 pierwsza wizyta u genetyka 3. Kasiaturek4: beta 4.09 4. Smolinka28: październik - 1 podejście 5. Evulka4: crio transfer 2 mrozaczków 18.09 6. Milaz27: wrzesień/październik - 2 podejście 7. IsiA25a: crio transfer wrzesień 8. 111b: crio transfer wrzesień 9. ef_ka_83: wrzesień ? 10. Piniapinia: w ciąży 11. Sroczulla: wrzesień - 3 podejście 12. Lili.80: 2 trzydniowe maluszki, beta: 26.08 11dpt - 60,53 13. Aniti: crio transfer wrzesień/październik 14. Flora01: 31.08 beta 15. Ann_2015: crio transfer wrzesień 16. Oksa_nna: w ciąży 17. Mummy2be: 2 czterodniowe maluszki beta: 31.08 10dpt - 179,7 18. Cornelia2333: 4.09 wizyta z wynikami u immunologa Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 13:56 Hej dziewczyny ja po 1 usg. w.końcu zobaczylam fasolke 😄 lekarz powiedział.że bliźniaków nie widzi, najważniejsze że jedna została ze mną. Serduszka jeszcze nie widział następne usg 11 września mam.nadzieję że wtedy już zobaczę. Oksa_na a ty w którym dniu po transferze widziałaś serduszko na usg? Odpowiedz Link
lili.80 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 14:05 Aga gratuluje!! Odpowiedz Link
oksa_nna Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 14:09 Aga u mnie serducho było 24dpt. A jak byłam tydzień wcześniej to nie było. Odpowiedz Link
oksa_nna Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 14:12 Tylko przypadkiem nie martw się tym,ze nie było bo to jest bardzo indywidualna sprawa! Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 14:32 Lili dziękuję 😘 chociaż cały czas tak powoli siw cieszę ☺. Oksa_na lekarz to samo mi powiedział jestem 26 dpt i nie było ale powiedział że ma prawo jeszcze nie być i mam się tym nie przejmować Odpowiedz Link
julka_81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 08:29 Aga u nas nigdy nawet nie robia usg przed 30dpt. Kazda ciaza rozwija sie inaczej i wiec jest ogromne prawdopodobienstwo, ze wczesniej serduszka nie bedzie widac, nawet jak u innych bylo, a szkoda sie niepotrzebnie stresowac. A czasami nawet po 30dpt jest konieczna powtorka tydzien pozniej Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 22:30 Gratuluje 😊 Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 16:39 U mnie endo 8,8 mm w 15dc teraz mam iść w czwartek na podglądanie i umawiać się na crio obstawiam poniedziałek! Bo w niedziele chyba nie robią acz kolwiek mogliby ))) wiesz Ann zrobiłam ten posiew od razu i dr gin dał mi te fiolki bym zawiodła do labolatorium była już 14 więc wzięłam je do domu włożyłam do lodówki i ciekawe czy mi je jutro przyjmą. Pierwszy raz się z takim czymś spotkałam żeby lekarz dał mi fiolki do lab. Odpowiedz Link
oksa_nna Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 16:45 Lawenda mój gin zawsze daje mi te fiolki a że wizyty mam przeważnie późno to zawsze wożę następnego dnia i nawet w lodówce nigdy nie trzymałam i było ok. Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 16:57 O to dobra wiadomość Oksanna -)) Ann jak tak dalej pójdzie będziemy miały crio w tym samym dniu to będzie mój 21 dc nie za późno? Oksanna jak to było u ciebie? Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 17:05 Lavenda mi raczej owulacja do czwartku/ piatku sie nie zdazy, predzej kolo niedzieli wiec obstawiam transfer sroda - piatek nastepny. Ale w poniedzialek mocno zaciskam kciuki za Ciebie Odpowiedz Link
oksa_nna Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 17:58 Lavenda ja miałam crio 23 dc. Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 17:00 Lavenda w niedziele niestety nie robia transferow. No to w poniedzialek bedzie Twoj szczwesliwy dzien ja man nadzieje ze u mnie sroda/czwartek wypadnie. smiesznie z tymi fiolkami, nigdy sie nie spotkalam z tym daj znac w czwartek co ustaliliscie. A ilu dniowe mass zarodki? Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 17:10 Mam 2 dniowe zarodki w czwartek ustalimy co i kiedy coraz bliżej coraz blizeeejjjjj ) ciekawe jakiej grubosci jest najlepsze to endometrium do crio Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 17:19 A to Twoje pieresze crio? Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 17:43 Tak i wierzę że to będzie pierwsze i ostatnie Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 18:06 Mode jeszcze bedzie ale juz po rodzenstwo Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 18:06 Może nie mode Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 18:09 Lavenda trzymam kciuki za poniedziałek 😘 Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 22:32 Dziewczyny dziś miałam 2 zastrzyk gonalu i zaczyna sie huśtawka nastrojów... Mogłabym ryczeć o wszystko a swojego faceta mam ochote zabić tez tak miałyście? Odpowiedz Link
kama1526 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 01.09.15, 23:20 Hejka i ja sie melduje choć dotarlam dopiero teraz. Transfer crio mam 4 wrzesnia w piatek to mój drugi transfer. Odpowiedz Link
betsi83 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 00:13 Ja też się melduję. Już od 10 września zaczynam menopur Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 07:54 Kama jeszcze dwa dni !!!!! Ale co zazdroszczę! !! Od dziś jedz ananasa i migdały haha podobno pomagaja Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 07:52 Nadziejka u mnie stymulacja bez wahan nastroju ale teraz przed crio mam estrofen 4x1 i jest masakra płacz dół uśmiech płacz na okraglo nerwy i wszystko naraz duszno gorąco zimno haha dziewczyny przed crio które mają zrobić posiew radzę z tym nie zwlekać ja dziś zanioslam do lab i mam dzwonić we wtorek za 6 dni czy już są wyniki !!!!!!!! Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 08:02 Oj moze zadzwoń dodoktora L. I zrobi Ci bez posiewu? W razie czego sie nie martw, bo crio na sztucznym mozna sobie dowolnie przesuwać. Ja mialam 24dc. jeśli chodzi o humorki to w czasie stymulacji wogole nie mialam, ale teraz biore malutkie dawki gonalu do monostymulacji do crio i dzis okrzyczalam męża bo szczypiorek na jego kanapce mi śmierdział mam bardzo wyczulony węch od tych lekow. Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 08:14 Btw u nas wyniki są po 2-3dniach, ale Ty dojeżdżasz prawda? Odpowiedz Link
kama1526 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 08:30 Haha Lavenda zastosuje się chyba do Twoich wskazań z tym ananasrm i migdałami Tak bardzo bym chciała żeby się udało tym razem ze nawet trawę będe jadła jeśli pomoże Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 10:01 Ananas i migdały? Tego nie słyszałam a na co pomagają? Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 10:03 ananas pomaga niby na zagniezdzanie. Migdały nie wiem na co ale od dwoch lat jem owsianke z migdałami, orzeczami i innymi rzeczami co drugi dzień i w ciąży jeszcze nie jestem Więc jesli lubisz to jedz, pewnie nie zaszkodzi, ale jak sie ma udac to i bez migdałów i z się uda Trzymam kciuki Odpowiedz Link
anabel27 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 03.09.15, 22:25 oo nigdy nie słyszałam o takich właściwościach ananasa Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 12:59 Nie nie ja u siebie w mieście robiłam teraz badania by nie dojeżdżać do kliniki co drugi dzień bo mam daleko Odpowiedz Link
julka_81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 08:39 Hahaha, szalejesz Nadziejka, szalejesz . Na mnie hormony nie mialy wiekszego wplywu na emocje. Pozniej te ciazowe tak, moglam caly czas plakac Ale kazdy reaguje inaczej Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 10:02 Haha u mnie nigdy wcześniej tez tak nie działały wiec dlatego pytam bo coś dziwnie Odpowiedz Link
kama1526 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 15:38 Kurcze dziewczyny wyczulam dziś w prawej piersi na dole guzek wielkości opuszka palca... Kurcze myślicie że to od leków??? Nigdy nie miałam żadnego guzka transfer mam w piątek i niby mogłabym o nim powiedzieć ale boję się że mi tego transferu nie zrobią bo będą kazać odstawić leki ja ciągle od ponad 5-ciu lat jestem na jakiś hormonach może w końcu mój organizm się buntuje... Nie wiem czy mam się nim martwić i nie wiem co robić... Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 15:43 najprawdopodobniej to torbielka. Mialas usg przed stymulacją? Moze idź do innego lekarza zeby Ci zorbil usg dla swietego spokoju? Mysle ze to nic powaznego, ale jesli tak to szkoda narazac siebie i dzidizusia. Odpowiedz Link
flora01 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 15:50 Kama, zgadzam się z Ann. Torbielki robią się bardzo często - sama mam Nie są niebezpieczne tylko trzeba je kontrolować Czasem trochę rosną a czasem same się wchłaniają. Natomiast dla pewności idź na usg piersi. Im szybciej tym lepiej Odpowiedz Link
kama1526 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 15:56 Dzięki dziewczyny zrobię jak radzicie i pójdę na usg do mojego ginekologa. Odpowiedz Link
rebeka802 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 16:58 Cześć dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik bety no i klapa spadek 21 dpt 3.69 ,lekarz właśnie oddzwonił że mam odstawić leki no i w następnym cyklu będę miała crio ,dobrze że mam 3 mrozaczki heh ale to słabe pocieszenie bo dziś mam wielkiego doła a płaczu jeszcze więcej Odpowiedz Link
lili.80 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 17:25 Rebeka myślałam dzisiaj o Tobie. Przykro mi kochana. A to że masz mrozaczki to ogromne pocieszenie. Nie zaczynasz od nowa. A to, że zaskoczylo to tylko dobry znak☺ Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 17:40 Rebeka przykro mi ale tak jak pisze Lili, masz mrozaczki, któryś na pewno z Tobą zostanie, wiem Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 17:48 Kurde wysłalo się samo za szybko a więc Rebeka wiem że dzisiaj jest Ci smutno, znam to uczucie baaardzo dobrze, az za dobrze, ale ten komfort że masz mrozaczki, ile ja bym dała żeby mieć jeszcze jednego... Dziewczyny co do guzów w piersi to ja miałam 3 torbiele w jednej, w ciąży wchłonely się dwa-ciąża leczy takie rzeczy podobno, został mi jeden mały i sa niegroźne, jestem pod kontrolą lekarza onkologa który robi mi usg co pół roku. Nie ma się czego obawiać-jeżeli jest to torbiel oczywiście, lekarka mi powiedziała ze moglo to być przez hormony, tez biorę już długo różnego rodzaju leki, albo taka uroda. Ale dobrze by bylo żebyś poszła i to skontrolowala, możesz iść śmiało po transferze, to nic nie szkodzi, mi nawet kazała lekarka jak byłam w ciąży przyjść na usg piersi Odpowiedz Link
rebeka802 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 17:52 macie racje dziewczyny mam śliczne mrozaczki moje dzieciaczki może któreś będzie wkońcu chciało ze mną zostać na dłużej,chciałam sobie zrobić przerwę i wyjechać ale lekarz powiedział' że kuć żelazo puki grące'jak teraz się udało wkońcu i się zagnieżdziło to próbować zaraz w następnym cyklu.Więc będziemy walczyć przecież jak nie my to kto. Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 17:45 Kochana nie doluj się masz jeszcze pingwinki z któregoś na pewno będzie perełka ściskam mocno jesteśmy z tobą Odpowiedz Link
nadziejka777 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 18:05 Rebeka bardzo mi przykro we masz jeszcze mrożaczki kochane wiec myśl pozytywnie i głowa do góry uda sie!!!! A dziś na pocieszenie winko polecam 😘 Odpowiedz Link
ann_2015 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 18:39 Rebeka przytulam. Przykro mi ze teraz sie nie udalo ale następny raz będzie juz szczesliwy! Odpowiedz Link
kasiaturek4 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 18:54 Rebeka bardzo mi przykro...mocno cie tule Odpowiedz Link
smolinka28 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 18:56 Rebeka przykro mi .. 😥 ale masz mrozaczkow pełno to na pewno któryś zostanie z Toba Ściskam mocno 😘 Aga a Ty jak sie czujesz ? Jakieś dolegliwości ciążowe ? Mam pytanie do dziewczyn,które pisały o słabym nasieniu Mężów. Przepraszam ,ze zapytam ,ale w znaczącym stopniu jest słabe? Pytam ,bo maź ma azoospermie i musimy pobierac plemniki z jader droga biopsji do IMSI . Moze któraś z Was miała podobna sytuacje. ? A ja odebrałam dzis wyniki i wynik jest ujemny także mega sie cieszę !! po malutku do przodu ! Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 18:58 Mój miał 0,6 mln w 1ml po laparo miał 3 mln w 1ml więc malutko ale nasienie oddawał normalnie tylko my mamy ICSI Odpowiedz Link
smolinka28 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:02 Kasiaturek a Ty jak sie czujesz ? Kiedy neta ? Jutro ? Odpowiedz Link
smolinka28 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:05 Lawenda to i tak macie super ! Moj maź nie ma w ejakulacie wcale ... Ani jednego 😪 a w jądrach ma "pojedyncze plemniki " (nawet nie wiem dokładnie ile i czy sa zdrowe Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:12 Buuuuu to takie przykre ( dobrze ze ta medycyna poszła do przodu i każda z nas ma szansę. Kupę kasy to nas kosztuje stresow nerwów itp ale co by było gdyby tego nie było albo by zakazali Smolinka na wszystko jest jakiś sposób dacie radę! !!! Cierpliwości życzę Odpowiedz Link
smolinka28 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:23 No niestety to jest mega przykre tym bardziej ,ze jesteśmy bardzo młodym małżeństwem ,bo maź ma 23 lata a tu juz takie rzeczy ... ale dużo juz przeszliśmy i mam nadzieje ,ze dotrwamy do konca i to z pozytywnym skutkiem dziękujemy 😉! Mam nadzieje ,ze juz niedługo zaczniemy ,bo wszystko sie przedłuża co chwile cos Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:20 Ciężarówki: Piniapinia, Oksa_nna, Aga4271 1. Miniana: rozpoczęcie styczeń 2016 2. Oliwka-81: wrzesień - badania genetyczne, 4.09 pierwsza wizyta u genetyka 3. Kasiaturek4: beta 4.09 4. Smolinka28: październik - 1 podejście 5. Evulka4: crio transfer 2 mrozaczków 18.09 6. Milaz27: wrzesień/październik - 2 podejście 7. IsiA25a: crio transfer wrzesień 8. 111b: crio transfer wrzesień 9. ef_ka_83: wrzesień ? 10. Sroczulla: wrzesień - 3 podejście 11. Lili.80: 2 trzydniowe maluszki, beta: 26.08 11dpt - 60,53 12. Aniti: crio transfer wrzesień/październik 13. Flora01: 31.08 beta 14. Ann_2015: crio transfer wrzesień 15. Mummy2be: 2 czterodniowe maluszki beta: 31.08 10dpt - 179,7 16. Cornelia2333: 4.09 wizyta z wynikami u immunologa 17. Lavenda33: crio transfer 7.09 ? 18. Ann_2015: crio transfer 9-11.09 ? 19. Kama1526: crio transfer 4.09 20. Julka_81: crio transfer wrzesień/październik Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:24 Smolinka super że Twoje wyniki są ok, pomału się posuwasz do przodu, juz mamy wrzesień, szybko zleci i zaczniecie w końcu w kwestii nasienia nie pomogę, mój M ma wszystko dobre... Piniapinia odezwij się, jak się czujesz, który to już tydzień? Mam nadzieję że wszystko ok? No i reszta naszych z samego początku, dziewczyny gdzie jesteście, odezwijcie się chociaż czasem, co u Was? Odpowiedz Link
lavenda33 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 04.09.15, 06:33 Kasiurek trzymam kciuki za piękną betę! Kama przyjemności na crio !! ( seks XXI wieku ) ) wrzesień / październik będzie szczęśliwy trzymam kciuki Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:28 Smolinka specjalnych objawów ciążowych nie mam z rana trochę mdli ale można wytrzymać, dzisiaj mega kiepsko się czuje w nocy mało spalam bolał mnie brzuch i w od czasu do czasu mam takie uczucie jakby mnje po lewej stronie coś ciągnęło 😞 Największy objaw ciążowy To u mnie ewentualnie spanie mało śpię w nocy 😞. Ale daje rade 😄 Mój mąż też ma słabe nasienie dlatego podeszlisny do in vitro i podobno ma.bardzo słabe ale nie miał biobsji więc nie wiem jakie muszą być parametry do tego, chociaż w razie potrzeby mieliśmy być przygotowani do tego ale udało się bez Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:30 Rebeka bardzo mi przykro 😞 następnym razem na pewno fasolka zostanie z tobą trzymam kciuki 😘 Odpowiedz Link
smolinka28 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:46 Wiem Oliwka juz co raz bliżej -mam nadzieje !! Aga maź miał biopsje ,bo w ejakulacie nie miał żadnego plemnika i trzeba było sprawdzić czy e ogole je produkuje i to wlasnie przez biopsje sie sprawdza ,a jak Twoj Maż obył sie bez tego tzn ,ze sam moze oddać nasienie i ma w nim plemniki no to dobrze ,ze jest do wytrzymania ! Ale jeszcze dużo przed Toba ! Odpowiedz Link
kasiaturek4 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 19:58 witajcie kochane...a ja czytam was ale nic nie pisze bo od kilku dni mam bardzo pesymistyczne nastawienie do wszystkiego... smolinka bardzo się cieszę ze u ciebie wyniki ok, co do nasienia to nie pomogę... już niedługo też zaczniesz...ohh my się dwie naczekałyśmy ;P bete robie w piatek...chociaz dzis M powiedziałam że mnie korci żeby zrobić jutro to mnie o....że na kartce mam napisane że 11dpt to tak mam zrobić tylko wtedy na wynik czekam do poniedziałku...ale jakoś chyba do piątku wytrzymam...a takto czuję się dobrze nie licząc paskudnego samopoczucia i kobiecego przeczucia to nie mam zbytnio objawów...trochę mnie tak cos zaboli ale krótko i słabiutko, piersi bolą mnie tylko trochę, w nocy spac nie mogę a w dzień już też nie sypiam ehh i tak powoli zaczynam się przygotowywać .... pozdrawiam was kochane i życzę wszystkim miłego wieczoru Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 20:11 Kasiaturek nie bedziesz miala wyników w piatek jak zrobisz badanie? Ale lipa czekac do poniedzialku, dasz rade? Ja Cie rozumiem doskonale, tez by mnie kusiło zrobic jutro...10dpt może juz coś wyjdzie, kurcze sama nie wiem Odpowiedz Link
miniana74 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 20:34 Cześć Kobietki. Jestem cały czas,podczytuję Was,kibicuję,ale nic nie piszę bo u mnie na razie postój.... Wróciłam juz po urlopie do pracy.Pogadałam z szefowa .Pod konie października będę leciała do Polski na HSSG.Jesli wszystko wyjdzie ok to pod koniec stycznia podejdziemy w Gamecie do ICSI. Kasiaturek- strasznie zaciskam za Ciebie kciuki,za bete,za powodzenie.Oj ciężko Ci bedzie wyczekać do poniedziałku na wyniki...Ale już tyle się wyczekałaś,to jeszcze to troszkę....Podziwiam,ja pewnie bym jutro poleciała na bete.... Smolinka-u nas nie było najlepiej z nasieniem ale daliśmy radę.Ale moi znajomi mieli tak jak Wy.Były pobrane plemniczki z jąder poprzez biopsję.Zabieg podobno nieprzyjemny,ale nie bardzo bolesny.Pobierali wcześniej i mrozili.Udało im się dwa razy zajść w ciążę.Niestety obie ciąże poronione,ale to już problem po stronie mojej znajomej... Fajnie że u Was już wszystko idzie właściewym torem.Kiedy będziecie mogli zacząć? Rebeka-bardzo mi przykro....Ale dobrze że masz jeszcze maluszki które na Ciebie czekają! Oliwka-bardzo Ci dziękuję za pamięć.A jak Ty się czujesz?Widzę,że jutro idziesz do lekarza....Daj znać po wizycie.A będziesz z nim riozmawiała o jakiś dalszych badaniach,czy robisz na włąsną rękę? Witam serdecznie nowe koleżanki! Wszystkim życzę dużo szczęścia,cierpliwości i powodzenia.Zaciskam kciuki. Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 20:22 Ja się nawet nie zaglebialam więcej w tym temacie ale ogólnie podziwiam facetów za wytrwałość!! Smolinka trzymam kciuki za Ciebie i już coraz bliżej 😄😄😄😄. Kasiaturek trzymam kciuki!!! Na pewno będzie beta pozytywna, kurcze ale chyba ciężko by mi było wytrzymam do poniedziałku 😞 sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu Odpowiedz Link
kasiaturek4 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 20:32 Dziewczyny przypominam ze pracuje w przedszkolu wiec z cierpliwoscia jest u mnie zle ja wam powiem ze w szufladzie mam test sikany kupiony jakies 3/4 miesiace temu ...ostatnio go wyciagnelam popatrzylam i schowalam z powrotem...takze chyba jestem silna i wiem ze pojde na bete w piatek przeciez to juz niedlugo a moze mi sie uda zalatwic zeby byl wynik w ten sam dzien sprobowac nie zaszkodzi...tylko ta moja kobieca intuicja nie chce mnie opuscic Ale powiem wam ze dzis rozmawialam z kolezanka z pracy i wszystkie moje dzieciaczki sie o mnie pytaja takze mam do kogo wracac ehhh a chociaz to sa niezle lobuzy to ja tez juz za nimi tesknie...chociaz nie powiem ze po becie wolalabym.jednak odwiedzac ich co jakis czas Odpowiedz Link
kasiaturek4 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 20:33 Mialo byc oczywiscie ze z cierpliwoscia nie jest u mnie zle Odpowiedz Link
smolinka28 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 21:07 Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie ! No u mnie nie ma większych problemów juz teraz poza minimalnie podwyższonym ca125 norma 35 a ja mam 36 i lekarz stwierdził ,ze wyciszymy jajnik przed stymulacja i mówił ,ze najprawdopodobniej mam jakieś małe cysty i po anty powinny zejść a jak nie to laparoskopia ale mam nadzieje ,ze mnie to minie ,bo juz dość sie naczekalam z tymi wszystkimi badaniami !!! Ja biorę juz 5 dzien te tabletki a mam brac 2 cykle i zrobic ca 125 jeszcze raz a Maż w sobotę minie tydzień od odstawienia antybiotyku i w następna sobotę albo poniedziałek pojedzie zrobic posiew jeśli wyniki bedą ok to chyba juz zaczniemy ! nie bede juz sie optymistycznie nastawiać wiec powiem Wam pesymistyczna wersje listopad ? Moze grudzień ? Jak wszystko bedzie OK ! Bo na wrzesień nie załapie sie na pewno ,a na październik tez bedzie cieżko ,bo w połowie października skończę dopiero anty.. Kasia : ja na bank zrobiłabym jutro zeby nie czrkac do poniedziałku ,ale nie namawiam ! Zeby nie było zrób tak żebyś nie rozzłościła MEza Miniana :to dałaś mi nadzieje ,ze moze uda sie miec biologiczne dziecko nawet w takiej sytuacji Odpowiedz Link
evulka4 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 21:32 Hej a u mnie znowu lipa. Dostalam wczoraj okres z takimi bolami ze wylądowałam w szpitalu. Teraz jest juz lepiej wiec jutro wyjde do domku. Od dzis zaczynam brac estradot w plastrach takze moje crio aktualne Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za Beta, transfery, stymulacje i nasze ciezarowki Odpowiedz Link
aga4271 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 21:41 Evulka przykro mi 😞 Tule 😘 trzymaj się cieplutko i.szybko wracam do zdrowia! Odpowiedz Link
oliwka-81 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 22:47 Miniana no jesteś, juz się martwiłam masz chyba fajną szefową co? Na pewno Ci pomoże w tym wszystkim, w sensie z urlopami, a tak się martwiłaś pamiętasz, jak to wszystko zrobić, wszystko da rade, będzie dobrze, do stycznia naprawde szybko zleci, ten czas tak zapierdziela, masakra! Narazie masz luzik to korzystaj z uroków życia Jutro mam kontrole u mojego ginekologa, zaczął mnie boleć dzisiaj brzuch znowu, jak na @, troche plamie tez, nie wiem czy ja sie dalej oczyszczam czy o co chodzi?! Mam nadzieje ze tam w srodku bedzie ok, a w piatek mam wizyte u genetyka-zobaczymy co on mi w ogóle powie, co zaproponuje, ale będe chciała skierowania na badania genetyczne, potem będe kombinowac, moze cos sie uda na NFZ zeby nie płacic, ale chce miec liste badan jakie powinnam zrobic odnośnie mojego problemu z poronieniami. Mam oprócz tego swoja liste-zebrałam badania od dziewczyn z forum różnych, takze zobaczymy... Kasiaturek błagam nie rób sikańca, jak już to zrób ta bete jutro. A może zadzwoń jutro do tego laboratorium i porozmawiaj i zapytaj czy da rade zeby te wyniki byly jeszcze w piatek, ze to sprawa zycia i śmierci wymyśl coś, pracujesz z dziećmi to na pewno masz wyobraźnie Smolinka a ty tu nie kracz, że grudzień!!! Narazie trzymamy się tej pierwszej wersji No i Evulka Ty bidulo, co to się dzieje że takie bóle masz, kurde no, ale co lekarze mówią, czemu tak jest? Trzeba to wyjaśnić, przecież nie mozesz sie tak męczyc! A moze juz nie będziesz musiała bo nie dostaniesz @ przeciez niedługo transfer Ale się rozpisałam Odpowiedz Link
kasiaturek4 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 23:10 Oliwka nie martw sie napisalam o sikancu w tym sensie ze napewno go nie zrobie Beta w piatek i kropka Evulka bidulko sciskam cie micnooo Dobranoc kobitki Odpowiedz Link
kama1526 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 23:19 Kasiaturek4 jesteś taka jak ja... Ja również czekam do samego końca. Wyznaje zasadę że wolę tą chwilkę dłużej niepewności niż kolejne rozczarowanie... W końcu po ponad 5-ciu latach rozczarowań jakakolwiek nadzieja oczekiwania jest lepsza niż kolejna wiadomość o tym że się nie udało... Odpowiedz Link
miniana74 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 02.09.15, 23:41 Oliwka widzę że masz zamiar zabrać się za badania genetyczne.Daj znać jakie lekarz Ci zaleci. Podsyłam Ci(i dziewczynom którym może się przydać)stronkę z opisem badań immunologicznych.Zerknij może i o coś z tych badań możesz się spytać lekarza. www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779 Odpowiedz Link
111b Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 03.09.15, 11:10 Dziewczyny cały czas jestem z wami,podczytuje was tylko narazie się nie odzywam bo jestem na etapie brania estrofemu,jak juz cokolwiek będę wiedzieć napisze wam,trzymam kciuki za niedlugo betujace dziewczyny tzn mamusie Odpowiedz Link
kasiaturek4 Re: in vitro wrzesien/październik'15 wątek szczęś 03.09.15, 11:46 Witajcie kochane Dodzwonilam sie do jednego z laboratorium i jesli jutro pojde rano to odbiore w sobote...lepsze to niz czekanie do poniedzialku A teraz dziewczyny potrzebuje od was kopniaka zebym zaczela myslec pozytywnie bo jakos mi trudno i spisalam juz chyba wszystko na straty takze prosze o OPR bo naprawde tego potrzebuje...sciskam was mocnooo Odpowiedz Link