Dodaj do ulubionych

Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-)

12.05.16, 21:59
Hej dziewczyny w maju się nie udało więc zaczynam wątek czerwcowy.
Elmirka 89........ 4cs............ 9czerwca
Obserwuj wątek
    • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 12:28
      To i ja się dołączam. Testuję 2 czerwca i będzie to 16 cs.
      • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 16:26
        Widzę że ten sam rocznik jesteśmy wink
        • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 19:12
          Masz rację ten sam smile A Wy staracie się o pierwszą dzidzie czy już macie pociechę? My walczymy o pierwsze i liczę na szybkie zwycięstwo ; -)
          • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 19:37
            Staramy się o pierwsze. Po ślubie jesteśmy 5 lat. Mój lekarz to jakiś dziwny jest dlatego muszę go zmienić bo inaczej nigdy nie zajde w ciążę....
            • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 20:04
              To super staż macie, my jesteśmy dwa lata po ślubie. Ja również mam wątpliwości co do mojej lekarki. Wyszła z założenia, że jeśli mam regularne miesiączki to z hormonami wszystko u mnie ok. Na własną rękę zapisałam się do endokrynologa i idę w czwartek. Myślę, ze warto konsultować diagnozy lekarzy.
              • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 21:45
                Ja hormony mam w normie. Ostatnio po jednym usg - nie dopochwowym - stwierdził że nie mam owulacji, ale śluz był, ból jajników też wiec juz sama nie wiem. Okres mi się wczoraj zaczął a dziś już się skończył nie wiem co o tym myśleć....
    • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 16:25
      Rozi1989....... 16cs............. 2czerwca
      Elmirka 89.........4cs.............. 9 czerwca
      • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 15.05.16, 20:43

> Rozi1989....... 16cs............. 2czerwca
        > Elmirka 89.........4cs.............. 9 czerwca
        Poliwka............... 2cs................11 czerwca
    • keskusta Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 20:13
      Hej dziewczyny, fajnie, że założyłyście już wątek czerwcowy. Ja w maju w ogóle nie testuję, bo tak nam się pechowo ułożyło, że nie było starań w dni płodne. Czekam na @, ma przyjść lada chwila. Wtedy się zapiszę.
      • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 13.05.16, 20:42
        Rosniemy w siłę wink
    • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 15.05.16, 19:19
      Hej. Ja testuje 11 czerwca. 2cs i też ten sam roczniksmile dziś mój 2dc i od jutra będzie wiesiołeksmile
      • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 15.05.16, 20:42
        Hej Poliwka wink wiesiolek rządzi smile
        • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 08:59
          Codziennie rano garść witaminek ; -) trzeba pomagać naturze
          • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 10:12
            Jestem tego samego zdania wink ja biorę wiesiołka i kwas foliowy a po owulacji zacznę luteine i zobaczymy
            • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 10:24
              Ja do kompletu jeszcze witaminę D. Tak lekarz zalecił a może trochę głupio zapytam ale nie wiem, jakie są wskazania do luteiny? Będę wdzięczna za info
              • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 11:19
                Luteina to potoczna nazwa hormonu płciowego ? progesteronu. Dla kobiet jest jednym z najważniejszych hormonów, ponieważ to właśnie luteina odpowiada za umożliwienie zapłodnienia, podtrzymanie ciąży i laktację. Zarówno niedobór luteiny, jak i jej nadmiar mają niekorzystny wpływ na zdrowie kobiety.
                • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 11:23
                  Mi lekarz ja przepisał żeby wyregulowac cykl ale zmieniam lekarza tak jak ci pisałam wcześniej. W tym cyklu spróbuję tej luteiny może coś jest nie tak u mnie i dlatego zarodek się nie zagniezdza.....
                  • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 11:51
                    Ja jednak popatrzyłam że ostatnio okres mam dużo wcześniej bo teraz np dostałam w 26dc więc tak policzyłam z 4 cykli : 25,29,27,26 że w sumie średnia to 27. Więc Elmirka89 testujemy 9 tego razem.
                    • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 12:21
                      Super oby nam się udało smile 89 do dzieła
                  • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 12:02
                    Dziękuję za odpowiedź smile
                • fialekk1981 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.06.16, 13:26
                  Jezeli zacznie się brać luteine, to nie mozna jej odstawic do konca ciąży
    • wertelso Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 16.05.16, 22:01
      Jesteście wspaniałe smile Życzę Wam by się udało. Mam nadzieję że lekarz pozwoli nam szybko działać, że mój organizm będzie już gotowy i oby w lipcu, sierpniu się nam udało. W poprzednie ciąże zaszłam w sumie bez problemu smile fajnie będzie jeśli i ja będę miała grupę wsparcia w oczekiwaniu na || smile
    • keskusta Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 09:37
      Będę testować 11.06 razem z Poliwką!

Rozi1989....... 16cs............. 2czerwca
      Poliwka............... 2cs................11 czerwca
      Keskusta.............10cs...............11 czerwca
      • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 11:28
        Ja zle obliczylam sobie dni bo okazalo sie ze w sumie srednia mam 27 dni. Nawet 26 z kawalkiem. Ale niech bedzie 27 dni. Wiec powinnam z 8/9 czerwca z Elmirka. Plan mam w sumie zeby juz 8mego bete z krwi zrobić bo będę robić TSH ale wg @ to 8/9ty. 9tego nie ma szans zebym robila bo mam dyzur i nie bede miala jak. A poza tym nawet jesli to na pewno nie chce w pracy robic bo beda mi sie rece trzesly i nici z ladnych plomb:p bo w poprzednim cyklu jak zobaczylam bete ponizej 0.1 to sie poplakalam. Tak sobie wmowilam wszystkie objawy ciazy ze bylam pewna,ze jestem. Wiec w sumie zapisuje sie na 8mego.
        Rozi1989............ 16cs............. 2czerwca
        Polowka...............2cs............... 8 czerwca
        Elmirka 8............. 4cs................9 czerwca
        Keskusta.............10cs..............11 czerwca
        • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 11:35
          Tym razem bez bledow.

Rozi1989................ 16cs.............. 2czerwca
          Poliwka....................2cs................ 8 czerwca
          Elmirka 89............... 4cs.................9 czerwca
          Keskusta..................10cs...............11 czerwca
          • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 13:58
            Poliwka, tylko teraz już bez tysiąca sikańców. Obiecaj, że poczekasz wytrwale do 8 czerwca!
            • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 16:55
              Nie zrobię żadnego testu sikanego. @ wypada mi na 8/9 więc po prostu 8mego zrobię rano beta hcg krwi i tyle. Ogólnie jakoś mam zamiar spokojniej do tego podejść. Kupiłam wiesiołka, pije len. Jedynie co to zastanawiam się w ogóle czy robić testy owu. Bo boję się że nie będzie dwóch kresek i zacznę znowu swirowac czy jest owu czy nie itp. Sama nie wiem.
              • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 17:02
                Ja poznaje po sluzie. Potem jest skok temperatury i po 3 dniach od skoku zwalniamy tempo smile
                • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 18.05.16, 16:27
                  A ten skok temp jest przed czy po owulacji?
    • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 11:39
      Hej postanowiłam i ja dołączyć do Was smile To nasz 4 cs a 15 dc. Testuje 3 czerwca. Tak jak Wy liczę na dwie kreseczki w tym miesiącu 😊
      • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 11:58
        Hope 87.................. 4cs................3 czerwca
        Witamy na pokładzie wink
        • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 12:34
          Dziewczyny, jak Wam się wydaje czy infekcja intymna może mieć wpływ na przesunięcie owulacji? Cykle mam średnio 31 dniowe, więc planowałam maratonik 16-19 dc wink Co mnie zaskoczyło najbardziej, to pozytywny test owulacyjny w niedzielę (13dc). 14 dc druga kreska już była bardzo blada. Zgodnie z tym co mówiła pani doktor, starania należy rozpocząć po 12 godz od pozytywnego testu owu, ponieważ wzrost LH ma miejsce na 24-36 godz przed jajeczkowaniem. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć....
          • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 13:10
            Albo jakiś wadliwy test albo coś się przestawilo i może krótszy cykl będziesz miała. Więc do dzieła i przytulanki wink
          • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 16:52
            Ja do ovutestow nie mam zaufania, ale moze po prostu bedziesz miala krotszy cykl?
            Mi w tamtym miesiacu na monitoringu ovu wyszla w 13dc, a w obecnym cyklu szacuje ze ovu byla w 9 lub 10dc (w 12dc mialam USG i byl pekniety pecherzyk). Zobaczymy co z tego wyjdzie smile
            • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 17:40
              Mi niestety testy ovu nigdy owulacji nie pokazały a wiem, ze owulacja była ponieważ miałam monitoring ale dla pewności przytulanki
            • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 17:45
              Ja też bardzo sceptycznie podchodzę do tych testów. Tak sobie myślę, że może ten cykl będzie krótszy, zobaczymy. Zapisałam się do gina na 14.06 - albo pójdę na potwierdzenie ciąży wink albo po luteine.... Trzymajmy się tego, że będzie dobrze i zobaczymy nasze 2 kreseczki.
              • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 19:29
                Bardzo słuszne podejście oby wszystkie nasze wizyty były tylko na potwierdzenie ciąży ; -) tej opcji musimy się trzymać
                • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 18.05.16, 18:54
                  Dowiedziałam się, że moja przyjaciółka i siostra są w ciąży. .. powoli zaczynam swirowac. Oczywiście bardzo się ciesze z ich szczęścia ale mam takiego dola...
                  • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 18.05.16, 19:59
                    Znam to uczucie. Fajnie, ze innym kobietom się udaje tylko dlaczego nam tak trudno to przychodzi? Trzeba wierzyć, ze każda z nas się doczeka. Głową do góry siostrzeniec/siostrzenica niedługo będą miały kuzynostwo smile
                    • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 18.05.16, 20:28
                      Dzięki smile Staram się myśleć pozytywnie I ciągle powtarzam sobie ze w końcu musi się udać wink
                      • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 18.05.16, 20:54
                        Pozytywne myślenie jest ważne. Ja tak pragnę przytulić takiego małego szkrabka i daje mi to mega kopa do walki. Czasami wpadam w dołek ale idę ćwiczyć i wyłączam myślenie.
        • magdalenkatg Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 15:46
          Witajcie dziewczyny, ja testuję 9 czerwca, 11 cykl starań. Elmirka89 testujemy w ten sam dzień smile, podobnie jak ostatnio smile
          • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 17:20
            To przeznaczenie wink teraz musi się udać smile
            • magdalenkatg Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 21:38
              Dziewczyny mam pytanie,jak często w ciągu całego cyklu się przytulacie? Czy zaczynacie od razu po ustaniu krwawienia? Kiedyś współżyłam tylko w dni płodne, potem okazało się, że podobno regularne współżycie, to przytulanie przez cały cykl, może Wy się wypowiecie w tej kwestii smile
              • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 21:43
                U mnie to różnie jak mam 1 zmianę to nawet i codziennie ale jak mam 2 zmianę to tylko blisko owulacji co drugi dzień- a raczej noc wink
              • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 21:51
                Gdyby to tylko ode mnie zależało to od razu po okresie byśmy zaczynali ??Mój mąż jednak twierdzi, że nie można się aż tak spinac i trzeba działać spontanicznie kiedy ma się ochotę. ... Dlatego już moja w tym głowa żeby ta ochota pojawiła się tak co drugi dzien w dni płodne. Reszta to spontan??
                • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 23:21
                  My działamy spontanicznie i z reguły zaraz jak skończy się @ i przez cały cykl. Ja nigdy nie mówię kiedy mam dni płodne żeby to nie był stosunek rozplodowy, zależy mi żeby nadal była to przyjemność. Jeśli, któreś z nas nie ma ochoty to odpuszczam nic na siłę ; -)
              • vaikiria Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 28.05.16, 21:12
                Nie czekamy na ustanie @ nawet, byle pierwsze dwa dni przeszły tylko. Kiedy przyjdzie ochota + w dni płodne specjalna randka wink No chyba, że z racji pracy, wyjazdów coś nie wyjdzie to przepada.
          • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 17.05.16, 21:35
            Magdalenkatg........ 11 cs............. 9 czerwca
            • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 19.05.16, 22:00
              Witam was wszystkie. Po kilkuletniej przerwie marzymy z mężem o trzecim dziecku. To nasz 4 cykl i cały czas nadzieja, że czerwiec to jednak ten miesiąc smile aż wstyd się przyznać wcześniej nie brałam pod uwagę tego że można NIE ZAJSC W CIAZE. Więc poprzednie trzy cykle to był jak kubeł zimnej wody no ale od dziś nowy cykl nowe szanse.
              • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 19.05.16, 22:28
                Witaj wink
                • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 20.05.16, 08:06
                  Szukamloginu, a kiedy testujesz?
    • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 20.05.16, 08:58
      Planowany termin następnej @ to 12.06. Ale z moim brakiem cierpliwości chyba nie wytrzymam do tego dnia. A wy testujecie w dzień @ czy wcześniej?
      • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 20.05.16, 09:19
        Jeśli chodzi o przytulanki to nie robimy tego tylko w dni owu. Cieszymy się cały cykl pełnym seksem, zresztą mój mąż pracuje w delegacji wraca na weekendy do domu więc mamy też takie utrudnienie smile widzę, że większość z nas ten sam rocznik, ja też 89 smile miłego dnia dziewczyny smile
        • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 20.05.16, 13:01
          To i ja się dopiszę. Testować będę 22.06. Wszystkim powodzenia życzę dziewczyny
        • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 20.05.16, 18:10
          Będę w domu to was dopisze wink
          Ale nas dużo z 89 ja się staram o Pierwszą ciążę a wy?
          • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 20.05.16, 18:40
            Ja dosyć wcześnie wzięłam się "do roboty", synek był planowany udało się w 1 cyklu. Podczas karmienia piersią cykl popieprzony, jeden wieczór zapomnienia i tym razem dla odmiany niespodziewana córeczka. Synek teraz ma 7, córka 6. W tej sytuacji rozumiecie przez 6 lat max zabezpieczenia, bo wtedy na 3 nie byłam gotowa smile no i teraz przyszła tęsknota za małymi syrkami i same rozumiecie.. dla mnie wielki szok że trzy cykle i nic!! Jak to skoro wtedy tak łatwo poszło?? No ale póki co nie mam spiny, cieszę się możliwością pełnego stosunku no wiecie smile ale nie ukrywam, że mam nadzieje, że może w czerwcu się uda. A jak u was?
            • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 20.05.16, 18:47
              Ja się rozwiodłam jak syn miał pół roku bo mąż mnie pobił. Teraz ma 12 lat, ja od 4 mam super partnera. Od dwóch lat się staramy. W zeszłym roku w lutym umarł mi dzidziuś w 12 tygodniu. Okazało się, że mam Hashimoto i niedoczynność tarczycy. TSH miałam w lipcu 58,8. Od trzech miesięcy mam uregulowane hormony. Ale niestety nie udaje się smile. Monitoruję cykle o owulacje mam prawie zawsze. Nie wiem już co myśleć. Mam 38 lat.
              • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 21.05.16, 08:05
                Magdalenkatg........ 11 cs............. 9 czerwca
                Szukamloginu.......... 4cs...............12 czerwca
                Korag100........................................22 czerwca
                • beatafbb Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 18:46
                  Dziewczyny ja też dołączam w maju zaś się nie udało może czerwiec. 3cs i 16 czerwca @
                  • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 20:11
                    Dziewczyny
                    • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 20:12
                      Dziewczyny co tu taka cisza? Jak wam minął weekend?smile jak nastawienie na czerwcowe testowanie? Czy jeszcze nie myślicie o tym?
                      • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 20:53
                        Ja dostałam okresu dziś mimo, że miałam dostać we wtorek dopiero. Miałam monitoring owulacji, było ok. Byłam pewna, że się udało. Pierwszy raz poryczałam się z powodu okresu. I zapisałam się do czerwca (wczesniej bo miałam przeczucie) ale mam dość mierzenia, lekarzy, liczenia i testowania.Choć ja nie zdążyłam zatestować sad Kurcze w moim wieku tracę szanse powoli i zaczynam myśleć, że już nic z tego. Cały dzień dziś pracowałam. Liczyłam VAT ale i tak łzy mi leciały co chwilę.
                        • beatafbb Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 22:18
                          Korag100 nie wiem czy cie to pocieszy ale moja koleżanka. Z pracy w pierwszej ciąży było jak miałam 42 lata. U niej był problem u męża podobno nie.mieli szans zdecydowali się na adopcje i jak mieli maluszka 3 miesiące to zaszła.
                          Urodziła zdrowa córeczkę mimo wieku. Wiec nie.martw się wiekiem. smile
                          • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 22:19
                            No u mnie to nie pierwsza bo syn ma 12 lat ale dziękuję bardzo. Mam doła jak diabli
                            • beatafbb Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 22:39
                              Wiem ze nie pierwszy chodziło raczej o wiek ze była starsza i dało radę. Pierwsze dni po okresie zawsze są dolujace sad ale jakoś to będzie zobaczysz smile
                      • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 21:05
                        Wg temp i wszelkich objawów jestem 5 dni po owulacji. Oczywiście już się doszukuje objawów. ... od 3 dni boli mnie brzuch jak na okres a wczoraj miałam takie zawroty głowy ze aż się przestraszyłam. Wiem ze to wszystko pewnie wina podświadomości. ..a może się udało wink
                    • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 22.05.16, 20:52
                      Ja zaczynam połowę cyklu więc starania w pełni smile a weekend fajnie bo mieliśmy rocznicę ślubu.
    • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 23.05.16, 09:11
      Dziewczyny a słyszałyście o specyfiku o nazwie Ovarin? Ostatnio mój gin mi polecał szukałam info na temat tego i znalazłam forum gdzie dziewczyny się wypowiadały że po wielu cs zaczęły go stosować i niby pomógł bo zachodziły w ciążę. Nie wiadomo ile w tym jest efektu placebo a ile faktycznie działania ale im pomógł. A co do @.ja też nienawidzę jak widzę że przyszła ale zaraz się przestawiam na to że w końcu nadszedł kolejny cykl i nową szansa nowa nadzieja. Najbardziej nie lubię tkwić w zawieszeniu przed @ i tysiąc myśli udało się czy nie, przyjdzie @ czy nie. Ja właśnie skończyłam @, męża mam tylko na weekendy więc wiecie smile ale póki co podchodzę pozytywnie owu niby w niedziele ale wiecie jak organizm potrafi splatac figla .
    • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 23.05.16, 09:24
      Hej dziewczyny. W tym miesiącu podchodzę do tego na luzie. Mam dużo zajęć i nie mam czasu na rozmyślania na temat ciazy itp. Jednak co chwile to wraca. Cykle mam 26/27 dni. I wypada teraz ze miałam owulacje. Oczywiście mojemu mężowi ciężko wytłumaczyć że owulacja to "ten" czas, poszedł w nieźle imprezowe weekendowe tango z piwkiem. I nie było od 5 dni żadnych okazji i teraz mi przykro że chyba przegapiłam owulacjesad i miałam się nie przejmować a jednak... teraz mam 11 dc. W 9dc miałam skok temp. I bardziej rozciągliwy śluz. Ale tylko jeden raz. A tak to po tym wiesiolku taki gęsty i lepki że masakra. I teraz tak się zastanawiam czy brać teraz tego wiesiołka jeszcze czy już ten cykl skazać na porażkę i odłożyć go?
      • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 23.05.16, 11:58
        Poliwka ja też sobie wrzuciłam na luz smile nawet piwko w weekend wypilam i rajd rowerowy zrobiłam. Powiedziałam sobie, ze trzeba wyluzować w okresie owulacji starania były ale oczyscilam umysł i nie szukam objawów- udaje mi się póki co, tylko jak długo? big_grin
        • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 07:11
          Ja też na weekendzie nawet whyski pilam, najdlam się serów plesniowych i opilam kawy, opalilam dużo fajek i zapomniałam przez chwilę o tym wszystkim. Jeśli chodzi o owulacje to jeszcze mam cicha nadzieję że jednak jej nie było . Wzięliśmy się z mężem za robotę. Co do wiesiołka to może na zew. Nie widać ale mąż powiedział że wew. Tak ślisko jeszcze nie miałam nigdy hehe. Więc będę brała go jeszcze 3 dni do tego 14 dc i odstawie i już będzie co ma być. Wewnątrz czuje ze to cykl stracony ale trudno! Jeszcze jeden cykl będziemy mieć a potem przerwa żeby na egzamin we wrześniu nie być w początkowej ciazy bo jak kiedyś pisałam jestem bardzo stresująca się osoba i nawet lekarz powiedział że wtedy kiepsko jakbym była w początkowej ciazy. Więc jeszcze na lipcowe starania bym się zalapala i potem następne dopiero po egzaminie. Akurat chcemy wyjechać na wakacjesmile
          • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 10:26
            Poliwka
            • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 10:29
              Poliwka i wtedy jak odpuścisz starania to wtedy na bank wyjdzie smile ja mam męża "weekendowego" niby teraz w niedziele owu ale ostatnio też miała być w weekend a się przesunęła więc nie nastawiam się na nic. Narazie cieszę się piękna pogoda i szaleństwem z dzieciaczkami na placu zabaw itp a co ma być to będzie smile miłego dnia dziewczyny
              • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 11:30
                Trzeba czasami wyluzować smile
                • beatafbb Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 22:51
                  Tylko luz.może nasz uratować od psychicznej zapaści smile
    • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 12:00
      Z przykroscia witam w czerwcu.
      19cs testuje 19czerwca.
      • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 12:05
        Jscibor. W czerwcu obu nam się uda zobaczysz smile
      • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 12:17
        No wlasnie sie zastanawiam czy odstawic termometr i isc na zywiol czy nadal pelna kontrola?
        • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 12:40
          Idź na żywioł
    • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 12:12
      Rozi1989....... 16cs............. 2 czerwca
      Hope87...........4cs................3 czerwca
      Poliwka..............2cs..............9 czerwca
      Magdalenkatg.....11cs...........9 czerwca
      Szukamloginu......4cs................12 czerwca
      Beatafbb...............3cs.................16 czerwca
      Jscibor..................19cs...............19 czerwca
      Korag100.....................................22 czerwca
    • bzlkspr Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 14:52
      Wypadam z maja. Dopisuję się w czerwcu. Mam wrażenie,że coraz głośniej słyszę tykający zegar sad Mam 36 lat. Oj smutny dziś dzień sad
      • beatafbb Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 22:53
        Ja mam 34 i tez mam wrażenie ze tyka ale co ma być to będzie. Wierzę że nam się uda i czerwiec będzie radosnym miesiącem smile
        • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 11:18
          Ja mam 33 i tez slysze to tykanie.
          Ale mam wrazenie ze jestem juz blisko celu i zaraz cos bedzie na rzeczy smile
          • beatafbb Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 28.05.16, 00:10
            Trzymam kciuki smile
    • bzlkspr Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 14:53
      Magdalenkatg.....11cs...........9 czerwca
      bzlkspr...............4cs.............10 czerwca
      Szukamloginu......4cs................12 czerwca
      Beatafbb...............3cs.................16 czerwca
      Jscibor..................19cs...............19 czerwca
      Korag100.....................................22 czerwca
      • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 15:05
        bzlkspr ja nie chcę liczyć za Ciebie ale od dziś do 10 czerwca masz 22 dni. Nie za szybko to testowanie?
        • bzlkspr Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 15:50
          big_grin dzięki, właśnie mi się już wszystko posypało...muszę to od nowa policzyć. Oczywiście, że za wcześnie... 10 czerwca to będą okolice owu. Testowanie około 22 czerwca, więc razem z Tobą smile
    • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 18:55
      Magdalenkatg.....11cs.........9 czerwca
      bzlkspr...............4cs...........10 czerwca
      Keskusta.............10cs........11 czerwca
      Szukamloginu......4cs.........12 czerwca
      Beatafbb...............3cs.........16 czerwca
      Jscibor..................19cs.......19 czerwca
      Korag100............................22 czerwca
      Bzklspr.................4cs.........22 czerwca
      • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 22:10
        Jscibor podaj mi proszę maila do siebie. Może być na gazetowego
        • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 22:19
          jscibor@go2.pl
          Tylko jestem teraz na urlopie nad morzem i rzadko sprawdzam poczte (niewygodnie w telefonie). Ale czekam na maila smile
    • madamadaa Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 19:55
      I ja się dopisuję na czerwiec .. 5cs testuję 21 czerwca
    • madamadaa Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 19:57
      bzlkspr...............4cs...........10 czerwca
      madamadaa.........5cs.........21 czerwca
      Bzklspr.................4cs.........22 czerwca
      • bzlkspr Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 20:35
        errata - Poprawiłam moje dane smile

Bzlkspr.................4cs.........22 czerwca
        • korag100 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 20:39
          Czerwiec to wielki dzień dziecka. Będzie dobrze
          • beatafbb Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 24.05.16, 22:55
            Musi być smile żeby czerwcowa lista miała więcej uśmiechniętych mordek niż majowa.
      • niuska85 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 26.05.16, 06:31
        Witam kobietki dopisuję się do listy 4cs ,16 czerwca testowanko smile ,trzymam kciuki za wszystkich.Pierwszy raz kupiłam wiesiolka i zobaczymy czy na mnie zadziała smile
        • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 26.05.16, 06:54
          Hej smile witamy w czerwcu wink
    • kici.kulka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 06:28
      Ha! No i jestem!
      Za bardzo się z wami zżyłam, żeby ot tak zaciążyć po kilku dniach na forum wink
      Tylko dziewczyny, tym razem więcej uśmiechów niż w maju, ok? kiss
      ---
      13 Cs (a może szczęśliwy?)
      Testowanie 23 czerwca (ale w praktyce - kto to wie?)
      • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 07:06
        No oby w tym miesiącu było więcej uśmiechów bo w maju póki co to biednie... dziewczyny, dziś mój 12 dc. Wg obliczeń fazy lutealnej owu ostatnio miałam między 11 a 16 dniem ale wg obserwacji to myślę że był to 12 albo 13dc. Co śmieszniejsze z mężem nie przytulalismy się od 12 do 16 dc bo byłam świecie przekonana że lekarz jak powiedział że wczesna owulacja i że płodne dni zaraz po okresie raczej się mylił. Więc jak tak popatrzyłam na zapiski w najlepszych dniach nic nie było. A plemniki mogą żyć te kilka dni ale przecież nie muszą. Pytanie brzmi. Mam 12 dc. Do którego dnia najlepiej brać wiesiołka?
        • poliwka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 07:08
          Jeszcze dodam że od 10 dc mam piękny plodny sluz. Czyli dziś jest 3 dzień pięknego sluzu.
          • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 09:55
            Ja odstawiłam wiesiolka w 14 dc.
      • madamadaa Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 09:58
        Ja jestem za jeśli chodzi o uśmiechy smile ale chyba pomogę w tym miesiącu naturze i idę zaraz kupić ziółka :p
        • beatafbb Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 21:54
          Widzę ze tu wszystkie lub prawie w czerwcu na ziołkach jedziemy smile
          • vaikiria Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 28.05.16, 21:05
            Ja już od tygodnia piję, jutro idę po wiesiołka smile
    • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 11:04
      Ja miałam do tematu podchodzić na luzie ale dziś mąż zadzwonil że może nie zdążyć wrócić na weekend i będzie dopiero za tydzień (a w ten weekend owu), więc normalnie mam ochotę usiąść i płakać więc czerwiec już spisuje na straty. Niby jest jakaś jeszcze szansa że wróci ale już na nic się nie nastawiam. A wam oczywiście kibicuje i życzę owocnych przytulanek.
      • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 11:12
        A bardzo daleko ten maz?
        Zawsze mozesz Ty sie do niego wybrac smile
    • jscibor Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 11:15
      Z przykroscia dopisuje kici.kulka.

Bzlkspr.................4cs.........22 czerwca
      Kici.kulka.............13cs.......23 czerwca
      • kici.kulka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 11:40
        Kochana, popłakałam chwilę, podniosłam głowę do góry i działamy dalej. Parzę właśnie zioła na popołudnie i będę pić z ogromną wiarą w ich działanie. Kiedyś napewno się uda smile
    • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 11:35
      Mąż jest kierowcą ciężarówki i jeśli skończy się jemu czas pracy to już dalej jechać nie może więc jeśli nie wróci to znaczy że utknął w Austrii teoretycznie mogę pojechać do niego nawet na stopa :p a w praktyce wygląda to inaczej ponieważ nie ma chętnego do opieki nad naszymi dziećmi obecnie Staramy się o3 rodzynka smile więc Śmieję się że z systemem pracy mojego męża starać się możemy kilka latsmile
      • bzlkspr Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 12:24
        Wyprawa do męża brzmi bardzo romantycznie smile
    • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 18:43
      Dziewczyny mam pytanie wy testujecie w dzień spodziewanej @ czy wcześniej np kilka dni po owu?
      • madamadaa Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 20:20
        Ja w dniu spodziewanej @. Chociaż ona jak w zegarku ciągle przychodzi i będę chyba testować dzień po..
      • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 23:45
        Ja w dzień spodziewanej @. Poczytałam trochę o testach owu ze dziewczynom wykrył wczesna ciążę. .. i co??? Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam. Wszyszły dwie krechy. Nie nakręcam się ale może coś z tego będzie .....
        • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 26.05.16, 06:52
          Wytrzymasz do 3 czy wcześniej betę zrobisz? smile
          • hope87 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 26.05.16, 19:34
            Wytrzymam bo tak boje się wyniku negatywnego. Plan jest taki: czekam do 3.06, nie dostane okresu, robię test i wychodza I I, następnego dnia robie bete i wychodzi piękny wynik. A tak serio to bardzo się boje i oczywiście mam milion myśli w glowie.
            • elmirka89 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 26.05.16, 20:38
              Ściskam kciuki że będą śliczne 2 kreseczki smile
    • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 18:43
      Ja robiłam dzisiaj badania i wyszło mi TSH 3,69 norma do 4. Czytałam, ze planując dziecko nie powinno przekroczyć 2. Znowu smuteczek bo pewnie z czerwca też dupa.
      • kici.kulka Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 03.06.16, 17:28
        Aż z ciekawości zajrzałam na swoje wyniki sprzed 2 miesięcy.. TSH 2,33 przy normie do 4,3.
        Zaczęłam się martwić, mimo, że p. endokrynolog mówiła, że nie widzi tu przyczyny problemów z zajściem uncertain
    • szukamloginu Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 20:36
      Rozi1989 konsultowałas się już z lekarzem ? pierwszy raz badałaś TSH ? Wiem że to może banalnie zabrzmi ale dziewczyny za pomocą leków radziły sobie z wyższym TSH ty jeszcze mieścisz się w granicach normy więc pewnie za pomocą odpowiednich leków zbijesz poziom TSH głowa do góry a dopóki przytulanki podczas owulacji zawsze jest nadzieja
      • rozi1989 Re: Czerwiec - miesiąc dwóch kreseczek :-) 25.05.16, 21:08
        Pierwszy raz, niestety. Wiem, ze to nie jest dramat a do endokrynologa wybieram się w poniedziałek. Liczę, ze będzie tak jak mówisz smile trzeba być dobrej myśli. Teraz liczę, że lekarz pomoże mi odpowiednio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka