Dodaj do ulubionych

Jak poradzić sobie z ciążą

05.12.19, 17:43
Mam 41 lat. Do tej pory nie potrafię zrozumieć jak mogłam się tak dać oszukać! Przypadkiem 1.5roku temu poznałam przez internet młodego, miłego chłopaka 29 letniego. Byłam w stałym związku już 13 lat, ślub wzieliśmy po 3 latach mieszkania razem i w sumie namiętność wygasła. Ten młody był tak uroczy i kompletnie straciłam głowę. Długo obcowalam, spotykałam się z nim niby przypadkiem i cały czas traktowałam to jako niewinny flirt. Prosił mnie o więcej mimo że mówiłam ze taki związek nie ma sensu ale widziałam szczerą miłość w jego oczach -NIE UDAWAŁ! W końcu kiedyś stało się i było cudownie.. Dopóki Kilka dni temu nie dowiedziałam się, że jestem w drugiej zupełnie nieplanowanej i niechcianej ciąży jestem zrozpaczona i nie wiem co robić, Gdy już myśle, że pogodziłam się z tym, że będzie kolejne dziecko to po chwili znow myślę: nie, nie mogę urodzić tego dziecka. Nie przedstawiam jeszcze jak mu o tym powiedziać i synu, chyba zrobiłam największą głupotę swojego życia
Obserwuj wątek
    • sniezynka-ka Re: Jak poradzić sobie z ciążą 13.12.19, 20:54
      Super, gratuluje. Tylko sie cieszyc z ciazy i zyczyc malenstwu zdrowia.
    • lidek0 Re: Jak poradzić sobie z ciążą 21.12.19, 16:48
      Głupotą Twojego życia byłoby nieurodzenie tego dziecka, ciesz się.
    • apelsinka Re: Jak poradzić sobie z ciążą 21.12.19, 19:22
      Ale jak teraz mu o tym powiedzieć? , nie wiem jeszcze jak zareaguje mój syn i co pomyślą inni że jestem od tyle mlodszego ciaży, ciągle myślę o jakichś bzdurach że wszyscy będą się ze mnie śmiać że zrobilam to o tyle mlodszym
    • nowalicja Re: Jak poradzić sobie z ciążą 20.04.20, 11:41
      nie chcę oczywiście nikogo oceniać, ale przykro mi, że wiele z nas walczy latami i marzy tylko, aby wydarzył się cud. sad A z drugiej strony kobiety są załamane, że są w ciąży. Taka trochę niesprawiedliwość. Przed nieplanowaną ciążą można się zabezpieczyć.. tylko trzeba pomyśleć wcześniej.
    • lcytrynka Re: Jak poradzić sobie z ciążą 27.04.20, 13:36
      Co do zabezpieczenia nawet nie wiem sama jak tak wyszło, miało to być wszystko inaczej, wiem.. Zaraz usłyszę, głupia małolata, Będziecie się ze mnie śmiać, ale zaszłam w ciążę jakimś cudem bez wytrysku tam' wiem na pewno że nie doszedł
      • lidek0 Re: Jak poradzić sobie z ciążą 28.04.20, 19:56
        O preejakulacie słyszałaś? Poczytaj na przyszłość, mleko się rozlało, teraz musisz dbać o siebie i maluszka.
    • lcytrynka Re: Jak poradzić sobie z ciążą 28.04.20, 22:15
      Pierwszy raz cos o takim słyszę jak wydobywająca się nasienia o mężczyzny podczas całego stosunku, zawsze myślałam, że ciąża, wytrysk.. następuje tylko wtedy kiedy mężczyzna normalnie tam dojdzie podczas orgazmu.. Nie bijcie - nie miałam w życiu setek partnerów, nie mam wielkiego doświadczenia, nigdy o tym nie czytalam, i czemus nie zauważałam.. Teraz kiedy o tym czytam to aż włos mi się na głowie jeży że na to poszłam
      • nowalicja Re: Jak poradzić sobie z ciążą 12.05.20, 11:52
        no niestety tak właśnie wychodzi brak edukacji seksualnej w Polsce. sad W preejakulacie jest co prawda zazwyczaj niewielka liczba plemników, ale przecież do zapłodnienia jest potrzebny tylko jeden...

Nikt nie będzie Cię tutaj linczował, bo przecież nie od tego jesteśmy. Teraz pozostaje dbać o siebie w ciąży.
    • lcytrynka Re: Jak poradzić sobie z ciążą 12.05.20, 20:20
      Troche się boję, ale mam nadzieję, że wszystko jest i będzie w porządku. Bo nie jestem juz taka mloda.. Czasami tylko się martwię, że jest on o tyle mlodszy ode mnie, i ciągle myślę o jakichś bzdurach, ze chyba wszyscy się ze mnie śmieją bo żadna normalna kobieta na to nie pójdzie, wbiłam juz sobie coś do głowy ze o tym nawet nie wiedziałam i chyba moj partner, myslalam ze to bedzie wszystko tak fajnie, jak i maja inni i nie wpadaja
      • nowalicja Re: Jak poradzić sobie z ciążą 13.05.20, 11:06
        ale ja nie do końca rozumiem... czy po tym jak dowiedziałaś się o ciąży, zostawiłaś swojego męża? i związałaś się z młodszym partnerem?
    • lcytrynka Re: Jak poradzić sobie z ciążą 13.05.20, 11:17
      Po rozstaniu z mężem zaczęłam obcowac z tym mlodszym
      • nowalicja Re: Jak poradzić sobie z ciążą 14.05.20, 11:15
        I rozumiem, że młodszy partner cieszy się z ciąży, chce z Tobą być i wychować to dziecko?
    • lcytrynka Re: Jak poradzić sobie z ciążą 14.05.20, 11:33
      Na razie nie zauwazylam wielkiej radosci, Oczywiscie pyta jak się czuję, moze cos pomoc, na razie razem nie mieszkamy
      • nowalicja Re: Jak poradzić sobie z ciążą 15.05.20, 10:32
        mam nadzieję, że mimo wszystko poukłada się u Ciebie i będziesz szczęśliwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka