Dodaj do ulubionych

Zajście w drugą ciążę

25.07.20, 12:57
Witam wszystkich forumowiczów smile
Jestem tutaj nowa dlatego wybaczcie jeśli podobny wątek już był a ja sama go przeoczyłam .
Na początku podkreśle , że posiadam już jedno dziecko .
Zaczęliśmy się starać z mężem o rodzeństwo dla naszego dziecka . Co prawda starania trwają dopiero miesiąc lecz z negatywnym skutkiem .
Mam chyba inny problem . Zauważyłam , że od miesiąca 2-3 dni przed spodziewana miesiączka pojawiają się plamienia ( bardzo skąpe w kolorze jasnoróżowym )
Tak było również w tym miesiącu . W pierwszy dzień plamienia zrobiłam test lecz wyszedł negatywny . Dzisiaj mija 3 dzień plamienia a okresu jak nie było tak nie ma . Czy któraś z Was również borykała się z takim problemem?
Czytałam, że może to być spowodowane zbyt niskim poziomem progesteronu .
Najgorsze jest to , że teraz ciężko o wizytę u ginekologa , będę musiała chyba w poniedziałek szukać prywatnie .
Dziękuję za poświęcony czas oraz każdą odpowiedź smile
Obserwuj wątek
    • anitaa1 Re: Zajście w drugą ciążę 25.07.20, 13:00
      Dodam jeszcze, że w zeszłym miesiącu miesiączka przyszła po 2 dniach .
      W tym miesiącu przed okresem bolały mnie piersi i trochę podbrzusze lecz bóle brzucha minęły wraz z pojawia się plamienia . Zaczęłam mega często oddawać mocz co wcześniej nie miało miejsca.
    • lidek0 Re: Zajście w drugą ciążę 04.08.20, 19:07
      Dla mnie nie ma znaczenia, czy dziecko masz czy nie, przed każdą ciążą moim zdaniem powinno się porobić badania w tym hormonalne. Nie wiem jak jest z dostępnością do lekarzy bo ja mam prywatny abonament, ale nawet jeśli trzeba zapłaciłabym i sprawdziła czy wszystko jest w porządku. Musisz liczyć się z tym, że lekarz nie zleci badań bo staracie się krótko, tak więc może warto nie do końca wszystko mówić lekarzowi.
    • annalewa94 Re: Zajście w drugą ciążę 16.10.20, 14:30
      No to idź prywatnie, najlepiej jakbyś jakieś wyniki porobiła, kontrola cyklu też wskazana, ja miałam cyclotester w domu. SUplementy stosujcie z partnerem.
      • lidek0 Re: Zajście w drugą ciążę 16.10.20, 15:30
        Suplementy często nic nie dają, jak już to leki, ale trzeba wiedzieć co i czy w ogóle potrzeba, czy są niedobory, świeże warzywa i owoce wystarczą. Owszem kwas foliowy, i tyle.
    • majarachwalska Re: Zajście w drugą ciążę 17.07.23, 19:29
      przy staraniach o dziecko pomocny jest komputer cyklu cyclotest myWay z funkcją do planowania dziecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka