Dodaj do ulubionych

starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA

27.04.05, 08:58
co Wy na to, zakładamy nowy?? Moge ja??Ładny temat???
Buziak, Kasia
Obserwuj wątek
    • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:00
      ale super!!! WIOSNA JEST NASZA!!! HURA!!!!
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:03
        Czytalam na starym wateczku, ze tempka nadal wysoka, 29 dc moze Ty tez
        zatestujesz Ewciu na początku maja cio?? Moze bedziemy miały kilka Majowych
        dzieciaczków cio??? tak tak tak...niech sie stanie smile))))
        • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:04
          no ewuś- smialo wink a ktiry to dc?
        • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany... 27.04.05, 09:07
          ale... nowy wątek juz mamy...
          • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany.. 27.04.05, 09:10
            oki oki pogubilam sie trochę wink No nie iwem czy nie zawczesnie na to testowanko.
            • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany.. 27.04.05, 09:11
              a ktory to dc? i ile po owu?
              • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany.. 27.04.05, 09:14
                29 dc. zazwyczaj cykle 29-30dniowe ale owu chyba byla ok 17-18 dc (dosc poźno)
                wiec chyba jeszcze poczekam z testem? jak myslicie? nie chce za bardzo sie
                nakrecic bo potem sad
                • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany.. 27.04.05, 09:15
                  no to prawie 10dpo... mi wtedy juz wyszedl test wink ale poczelaj jeszcze... taz
                  ze 2 dni przynajmiej smile
    • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:13
      ewa. jak wiesz kiedy byla owu - to faza lutealna to ten czas po owu do @...
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:16
        Ja mysle Ewus ze ok 1 maja powinnas zatestowac, juz mysle ze bedziesz sporo po
        owulacji by wynik wyszedł pozytywnysmile))))) hihihihi bedzie pierwsza dzidzia
        hihihihi,,, niech sie stanie....(*)(*)(*)
        • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:21
          oj.. dziewczynki.. ja mam dzisiaj glebokiego dola sad((( i chyba Was opuszcze...
          nie chce Wam tylko marudzic.. nie mam sily, jestem padnieta, niewyspana,
          zdolowana, nic mi sie nie chce sad
          buziaki..
          • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:25
            Izutku moze sie połóz na minutke odpocznij i wracaj do nas szybciutkowink)))
            Przesyłam Ci promyczki słoneczka i usmiechu duzo duzo, a jak chcesz pomarudzic
            to marudz do woli , ja zawsze wsyłuchamsmile)))
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:18
      Cześć Kobitki!
      Fajnie że wkońcu cieplutko się robi, inaczej sie patrzy na to wszystko jak
      słoneczko świeci.
      U mnie dzisiaj 13 dc, do owulacji jeszcze jakieś 2-4 dni.
      Postanowiłam jeszcze dzisiaj się nie przytulać. Zacznę dopiero jak zobaczę
      mocną kreskę na teście.Długo już się nie przutulaliśmy, więc chłopaki chyba są
      super mocne. W kazdym bądź razie testować będę ok. 15 maja.
      Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia.
      P.S. jeszcze 2 dni i długi weekend, hura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:19
        Wiosna musi być nasza

...(*)...
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:23
        ojj tak długi weekend ja mam calusi tydzień urlopiku, ale sie wybyczesmile)))
        a moze @@ nie przyjdzie to bede świetowac hihihiihih, no tak marzenia te duze i
        te maleńkiesmile)))))
        • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:25
          A ja się będę skrobała po głowie, co jest ze mną nei tak...no chyba, że gin
          przepisze mi cosik na wywołanie @...

...(*)...
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:25
      Bez marzeń świat byłby smutny. A marzenia Kasiu maja to do siebie, że barzo
      często się spełniają, czego Ci bardzo mocno życzę. A który masz dzisiaj dc?
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:32
        U mnie dzis 30 dc i tempka poszła w góre hurrra, normalnie jest 36,9 wiec moze
        teraz dopiero zacznie rosnąc hahahahahah juz sie nakrecam choc nie mam podstaw:
        ((
        No ale cóz ja uwielbiam marzyc, i wierze ze kiedys moze za rok dwa piec ja tez
        bede sie cieszyc II kreseczkamismile)))Tylko to mi zostaje, wiec nie poddam siesmile))

Madziu a moze u Ciebie bedzie tak jak u muszki-owocówki, dostała luteine na
        wywołanie @@ a tu sie okazała ciąża och ale by było czaderskosmile))))Tak niech
        sie staniesmile))))

Roleczko który Ty masz dzionek i kiedy testujesz owulacyjnie??
        • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:36
          Kattrin kochana...zaczyna mnie to wszystko już martwić, chcę mi się płakać...po
          13,00 idę do gina oby powiedział mi co jest ze mną - bo ja się załamię.

...(*)...
          • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:42
            o nie Madziu zadnego załamania!!!!!!! Nie mozna!!!!Nie martw sie, ja mysle ze
            cos trzeba zrobic z Twoimi długimi cyklami, niech lekarz cos powie, bo chyba
            nie jest to normalne. Mysle ze hormonki trzeba zrobic i brac sie za
            płodzeniesmile))))
            Ja wierze ze wszystko bedzie dobrze i pamietaj: po burzy zawsze wychodzi piękne
            słonko!!!!!!!!!!!
            Dla Ciebie tez zobaczysz!!!!!!!!Uwierzsmile)))
            Buziak
            ps. jak wrócisz od gina czekam na relacje!smile)))Słonko główka do góry
            • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:45
              Pewnie, że poinformuję was co mi powiedział...hormonki muszę zrobić w 8dc, ale
              ciągle czekam na @...wiem, że będe musiała brać jakiś tabletki na uregulowanie
              cykló, bo ta I faza cyklu jest za dłuuuga. Wiem, że załamywać się nie można,
              ale to przychodzi tak nagle z chwilą, że najchętniej to bym nic nie robiła -
              niech się stanie co ma być.
              Kattrin kochana jesteś...(*)...
              • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:52
                Madziu najwazniejsze jest II faza, z tego co wiemsmile)) Na nia trzeba zwracac
                uwage a nie na pierwsząsmile)) To tak dla pocieszenia, a moze @@ wcale nie bedzie
                juz przez 9 miesiecy?? A nawet ja przyjdzie to robimy hormonki i wtedy bedzie
                wiadomo czy wszystko gra i buczysmile))) A kochana nie jestem niestety, ja to taki
                tylko mały zuczek jestemsad( ale dziekujesmile))
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:44
      Kattrin u mnie dzisiaj 13 dc. Zaczne jutro testować, bo dzisiaj na bank II nie
      wyjdą. Jeszcze nawet nie mam śluziku takiego jak trza.
      Kasiu, właśnie takich ludzi jak Ty jest za mało na tym świecie. Zazdroszczę Ci
      bardzo takiej pogody ducha.Tak trzymaj. A z tą Twoją tempką to coś
      interesującego się naprawdę dzieje (!!!).Oby...

Madziu, ja na Twoim miejscu zrobiłabym betę.
      Może jesteś w ciąży a testy wychodzą negatywnie , przecież są takie przypadki.
      A gin może jeszcze nic nie widzieć na USG i da ci na wywołanie i co wtedy ?
      Nic się nie martw Kochana, pędź do gina i nie wychodź, dopóki nie powie Ci co z
      Tobą. Bedzie dobrze!!!
      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:47
        Orientujecie się ile kosztuje beta i jaka jest norma w wynikach...w razie
        jakbym się skusila, żebym wiedziała jak zinterpretować wynik.

...(*)...
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:54
        Roleczko to ja trzymam wielkie olbrzymie kciukasy za piekne II krechy na
        owulacyjnymsmile)))I no no moze następna dzidzia majowa sie poczniesmile)))
        yuupiiismile)))
        Ja jestem psychol z tym optymizmem, ale tego sie nauczyłam z czasem, kiedys to
        ja poporstu nie do zniesienia byłamsad( koszmar, a teraz ... moze troszke tej
        pogody ducha chcecie, oddam hihihihiihii ile tylko dusza zapragniesmile)))
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:50
      Beta kosztuje coś ok 30 zł. Normy podaje każde laboratorium.
      U mnie robi się rano a po południu jest już wynik. Może też znajdziesz takie
      lab. u siebie.
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:04
      Jak masz za dużo to chętnie skorzystam. Ja mam takie etapp - raz czuję że
      wszystko bedzie dobrze, wierzę w to, jestem pełna nadziei i jakaś taka
      szcześliwa bez wyraźnego powodu, a za chwilę wszystko mi się odmienia. Tracę
      wiarę i sens w to wszystko. Na szczęście szybko się zbieram w sobie i taki stan
      trwa krótko. Ale i tak chętnie od Ciebie Kasiu trochę bym przyjęła tego
      optymizmu.
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:09
        a wiec
        oddaje : ''''''''''''''''''''''"""""""""""""""""""""""::::::::::::::::;;;;;;;;;;
        ;;;;;;;;;;;;>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<""""""""""""
        """""""""""""""""""""""""""""""""""""""*****************************************
        jesli chcesz wiecej słuzesmile)))
        bardzo dobrze ze sie nie załamujesz a jak juz to szybko wracasz do rówowagi, ja
        tez nie raz mam doła i trace nadzieje, ale wiem ze nie moge sie poddac i
        wszystko przechodzismile))
    • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:10
      kurcze strasznie mnie bola piersi, noz koszmar...co jest czyzby znowu moja prl
      sie odezwała, no nie.. przeciez bromka biore...
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:12
      Dzięki za zarazki pełne optymizmu!!!
      Już jestem pozytywnie naładowana. Dzięki Kasieńko.
      Kurcze raz po raz jajniki mnie nawalają. A może już dziś zatestować. Ale
      kurcze, mam tylko 3 testy i napewno mi nie wystarczy. Sama nie wiem...
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:14
      Kasiu, a może to to....
      A jak było z cycuszkami w poprzednim cyklu? Też wtedy brałaś bromka?
      Mnie też bolą przed @ a prolaktynę mam spoko. To normalny objaw NPM albo
      fasolinki.
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:19
        w zeszły cyklu nie bolały tak strasznie, chyba wogóle, na pewno nie az
        tak...bromka biore od lutego, wiec to nie wiem od czego. Moze porostu ten typ
        tak ma hihihihiihismile))no pomarzyc mozna dopóki nie mam @@@.
        Test juz zamówione dostawa pewnie w tym tyg jeszcze i czekam na nia i zcazynam
        od nowasmile)))))) hip hip hurraaaa
    • roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:23
      Życzę Ci Malutka aby ból cycuszków owodował mały lokator.
      A jak nie teraz to na bank w MAJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Będzie tak jak chcemy i już!
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:38
        a gdzie reszta naszych dziewczynek?? Tylko my z Roleczka na posterunku??
        halo halo??Co tamm u Was??
      • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:28
        roleczko pisałaś, że jestes z Łodzi. możesz napisać gdzie chodzisz do gina?
        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:45
          cześć dziewczynki, ładny wątek, ale ja cholercia znowu nie nadążam za Wami....
          zaraz przeczytam wszystkie wpisy, gdzie Wy pracujecie, czy siedzicie w domku,
          bo ja cholercia, nie nadążam tak czesto tu zagladać, czytać i pisać i zawsze
          muszę sporo nadrabiać...

odpowiedź do Jolatny na pytanie z poprzedniego wątku:
          tak Jolu pisałam poważnie mój tata tym się zajmuje smile
    • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:52
      ja mam dzisiaj cholernie kiepski dzien...
      sad(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:53
        Izutku specjalnie dla Ciebie
        ********************************************************************************
        *""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
        mnóstwo prmyczków sloneczka i pozytywnych myslismile)))moze na poprawe humoru
        jakis malusi zakup dla Ciebie???cio??
        • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:58
          jutro wyplata - wydam ja cala na pocieszenie...
          • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:07
            izutku ale masz fajnie, że poszalejesz po wypłacie!!! ja niestety mam zakaz po
            moim ostatnim szalenstwie smile. Mężuś zapowiedział, że maj jest jego miesiącem
            zakupów!!!
        • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:58
          Nie zapomnijcie o mnie kobietki...
          • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:59
            kto mi powie, jaki jest koszt bety i jaka jest norma??Prosze napiszcie, bo za
            godzinke uciekam do gina.

...(*)...
            • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 11:06
              zalezy w jakim laboratorium, od 30,00 do 50 PLN.a normy podaje laboratorium,
              moze byc od 3 ng/ml lub od 5 ng/ml jest juz ciązasmile
              Oby była u Ciebie słonkosmile)))))))))))))))))))))))))))
              • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 11:08
                kattrin...dzięki. Żebym tylko dowiedziała się co jest ze mną.

...(*)...
            • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 11:10
              beta podobno kolo 30zł... a normy podadzą Ci na Twoim badaniu
              • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 11:12
                Zobacze co mi powie gin, może nie będę musiała iść na betę - to się okaże.

...(*)...
                • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:03
                  Jola - to super... jesteście razem
                • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:04
                  Kasik mnie tez piersi bolą jak nigdy (mój gin pytala sie czy bolą mnie piersi
                  albo jajnik w 2 poł. cyklu, bo to podobno dobrze tzn jest to jeden z sygnałów,
                  że owu była). Albo tak mnie bolą po luteinie? jak myślisz? skończyłam ją brać
                  25 dc (teraz 29 dc). Czy po luteinie są takie reakcje?
                  • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:11
                    Czyli jestem po owulacji hihihihii albo i nie hihihihi ja juz nie wiem nic..
                    co do luteiny to mozliwe ze tez od niej ona prodnosi progesteron a od niego
                    bolą piersiątkasmile)) a z drugiej strony moga bolec bo sie wije juz dzidziasmile)))
                    Tak tak niech sie stanie (*)(*)(*)
    • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 13:57
      haloo halooo jest tu ktos??
      • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 14:08
        ja... ale prawie sie juz w tym dole zakopuje sad
        • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 14:37
          Izus nie zakopuj sie prosze...przeciez jeszcze chwilunia i II kreseczki, chcesz
          zeby Cie nie odnalazły bo sie tak zakopałas??? No nie... nie wolnosmile)))
          Kurcze moze jakas kąpiel z bąbelkami cio??? rozluznienie i zapomnienie na
          chwile o całym świecie??
          • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 14:40
            hmm.. niewielkie mam pole do popisu.. meszkamy caly czas z tesciem i siostra
            mojego M.. przeprowadzka w tokiu.. a nawet teraz sie nie moge za bardzo
            poudzilac na jej czesc, bo nie dla mnie te zajęcia..
            wiec sama widzisz.. nie jest kororowo sad
            • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 14:49
              ale zawsze w niekolorowym świecie znajdzie sie jakas barwasmile))) Spróbuj jej
              poszukac na bank jest obok Ciebie cos co poprawi Ci humoreksmile))))
              Zycie jest trudne ale trzeba zyc i cieszyc sie nawet z maleńtw, np. mialam usg
              piekna owu teraz jeszcze z 10 dni i bede miała II rkeseczki
              hurrraa, musi sie udac przeciez i usg i testy owu na to wskazujasmile))
            • kattrin1 jesli nie kąpiel to jutro na zakupki:)))))n/t 27.04.05, 14:50

• izutek ale u Was cicho... 27.04.05, 19:20
      ... a myslalam, ze to ja nie mam sily zagladac na forum.. Jola pewnie sie
      cieszy obecnoscia meza w domu smile i dobrze -czeba korzystac z zycia na maxa -
      zwlaszcza kiedy daje takie piekne prezewnty. ja na razie nie umiem sie cieszyc
      pa
      • portka1 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 19:57
        Izutek, wpadlam Cie odkopac smile Ide po lopate, a wiesz kobiecie w ciazy nie
        mozna sie wysilac za bardzo takze ...glowa do gory!

Izus zrobilas wszystko i w czasie owulacji szczesliwa (na ile to mozliwe) skad
        ten dol teraz? Nie mazgaj sie, nie mozesz, nie teraz, ustamy cos (ja
        proponuje ): dobry humor, a prznajmniej nie dol, do dnia testu czy bety (nie
        wyprzedzaj czasu i w dodatku niepotrzebnie!!!przeciez tak nie mozesz bo sie
        wykonczysz nerwowo) wierze MOCNO ze sie uda i musisz miec nadzieje, zle mysli
        odganiaj na podkarpacie do Portki smile przynajmniej do testu, OK????

jestes ?
        • izutek Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 20:18
          portka.... ok...

tylko nie umiem odganiac.. a ja sie panicznie boje - wiem, ze powinnam
          wyluzowac, bo sie wykoncze.. ale nie umiem.. cholera!!!! nie potrafie!!!
          • jolanta8 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 21:31
            Cześc dziewczyny późno ale jestem
            to moje nowe gniazdko nam zabiera tyle czasu ale Wy przeciez wiecie jak to jset
            z urządzaniem mieszkania
            teraz tapetowanie ,malowanie a mamy 4 pokoje więc trochę roboty mamy

Zrobiłam dzisiaj bardzo głupia rzecz:miałam ochotę
            na fasolkę po bretońsku i kupiłam sobie taka na szybko
            rzadko mam jakies wzdęcia po niej ale dzisiaj troche się az wystraszyłam
            zaczęło mi sie wszystko bujać w środku
            widziałam jak mi się brzuch kołyszesmile)))hihi
            Ale już wszystko w porządku

Iza to kiedy ta beta? zamówiłaś tet od Ewy czy jednak przy badaniu
            laboratoryjnym pozostajesz?
            • jolanta8 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 21:46
              Dziewczyny też jesteście uzależnione od forum i internetu czy tylko ja tak mam
              pierwsze jak wstaje to włączam komp
              hmmm...
              • danik1 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 21:58
                Witam!!!
                Jest tu jeszcze ktos???

Jola z tym uzaleznieniem to Cie rozumiem!!! wink
                • jolanta8 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 22:00
                  właśnie o Tobie sobie Kasiu teraz pomyślałam,wywołałam Cię intuicyjniesmile
                  • danik1 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 22:17
                    To mile!!! Dziekuje Jolu!!! Ja tez mysle o Tobie i sledze Twoje
                    poczynania!!! wink Wierzyc mi sie nie chce, ze ten czas tak szybko leci!!! A ja
                    nadal "w kapuscie" szukam zawiniatka dla siebie!!! Hihihi!!! Drugiego!!!
                    A z ta kaseta to swietna pamiatka!!!!!!!!!!!
                    • jolanta8 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 22:33
                      Tak daniczku fajnie sie malutkiego brzdąca ogląda ,szukaj szukaj może akurat
                      tym razem znajdziesz w tej kapuście dzidziątko
                      Mnie bocian przyniósł ale nieważne jakim sposobem ma być i juz ,prawda?
                      • siuba79 Bociany lecą :-) 28.04.05, 05:07
                        Witam Wszystkie, dziś ja jestem pierwsza (bo jest 04:44 nad ranem), a ja nadal
                        siedzę w pracy (do 6 rano). Jak tak dalej pójdzie, to o dzidzi w tym cyklu będę
                        mogła tylko pomarzyć, bo praktycznie mijam się w drzwiach z moim M (ale dzisiaj
                        wkulnie się ze mną jeszcze do wyrkowa).
                        Dziwne, ale w tym cyklu taki spokój mnie ogarnia, że prawie nie myslę o tempce,
                        owu i testowanku, może dlatego że ślęczę ciągle nad książkami albo w pracy, i
                        nie mam siły na nic poza tym. Może to i lepiej, bo słyszałam że wtedy
                        najszybciej o maleństwo. Odpuściłam sobie, co będzie to będzie, jak teraz się
                        nie uda, to w przyszłym cyklu monitoring pewny. A tym czasem nie myslę o tym.
                        A tak poza tym to bociany lecą czy tam już przyleciały, więc otwórzcie okna
                        swoich domów, niech wleci i do Was biedaczyna (do mnie też oczywiście). A
                        wiadomo, że one nigdy same nie lecą, zawsze mają w dziobie kruszynkę i tylkop
                        czekają gdzie by tu ją podrzucić. Hihihi

Magda9948 - nie zamartwiaj się, pewnie z Tobą wszystko ok, idź do gina on powie
                        co robić (nie daj się za szybko spławić) i zrób koniecznie betę, będziesz
                        spokojniejsza, gdy gin da Ci coś na wywołanie @. Nie martw się, będzie ok, bo
                        przecież wiosna, bociany i MAJ JEST NASZ. A może to tylko przesilenie wiosenne?

Kattrin - a może jeszcze nie jest spisany na straty ten cykl, sama jestem
                        ciekawa, bo te tempki. Informuj nas na bieżąco.

izutek - kto jak kto, ale Tobie nie można się teraz dołować, przecież to tylko
                        kilka dni i wszystko będziesz wiedziała. Zrobiłaś co mogłaś, wiesz że testy
                        pokrywają się z monitoringiem, najlepsze przed Tobą. Nosek do góry i pełen
                        optymizm niech w Ciebie wstąpi. Przesyłam Ci trochę mojego, bierz ile Ci
                        trzeba. Wierzę, że otworzysz listę zafasolkowanych w maju, teraz pozostało
                        tylko czekanie (choć wiem, że to bardzo trudne). Nie martw się na zapas, bo i
                        po co, niczego w ten sposób nie zmienisz.

jolanta8 - Twój M dokonał słusznego wyboru, uściskaj go z tej okazji, postawił
                        na rodzinę, a to się zwraca potrójnie. A apropo internetu, to ja też jestem już
                        chyba uzależniona, bo pierwsze co robię rano, to wchodzę na ten wątek i czytam
                        wasze posty, w ciągu dnia szukam choćby chwilki, żeby tu zajrzeć i wieczorem
                        zanim pójdę do wyrkowa też śledzę to, co tutaj się dzieje, o czym piszecie.
                        Chyba wszystkie tak już mamy smile

Pozdrawiam serdecznie Wszystkie mamuśki i przyszłe mamuśki (starajcie się
                        mocno), a w maju będziemy pisać po kolei jedna po drugiej, że się udało, że
                        kruszynka zamieszkała pod sercem. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że tro się
                        spełni. Pa pa.
                        Muszę jeszcze trochę popracować, bo za godzinę idę do domu, a jeszcze trochę mi
                        zostało. Do następnego razu (zapewne do jutra). Śpijcie dobrze śpiochy smile)))

• magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 07:58
      Cześć dziewczyny, chciałam się tylko przywitać i spytać, czy któraś z Was
      siedzi już na tym forum.

...(*)...
      • kattrin1 Ale jaja... 28.04.05, 08:20
        przezyłam szok dzis rano... tempka 37,1 !!!!!! odlot...
        ale......nie wiem co dalej.. jak myslicie beta 7,6 to początek sam czy juz
        niestety koniec????
        • magda9948 Re: Ale jaja... 28.04.05, 08:25
          Kattrin...nie znam się na tych tempkach...

A wiesz może , co to znaczy , jak od wczoraj mam 36,7 ?

...(*)...
          • kattrin1 Re: Ale jaja... 28.04.05, 08:27
            Madziu wszystko zalezy jakie miałas wczesniej tempki, jesli takie same to ok
            ale jesli wyzsze to znaczy ze tempka spada, a to nie za dobrze chybasad
            ale powiedz jak tam po lekarzu, pisz ...
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:22
        a wogóle to ja jestem uzalezniona od Was, co rano jak wchodze do pracy pierwsza
        czynnosc to zajrzenie na forumsmile))))Tak sie z Wami zzyłam ze nie moge bez Was
        przezyc...
        a kurcze teraz wyjezdzam na tydzien i chyba umierne bez WASsad(((((
        • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:26
          BYłam wczoraj u gina i wiesz co mi powiedział?...że mam czekać na @...czujesz
          nic mi nie dał, żeby chociaż ją przywołać, takiego mam nerwa, że nic mi się nie
          chce.

...(*)...
          • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:29
            a nie czas pójsc do innego gina, kurde taki cykl długi i on nic nie widzi,
            jakis konował chyba. Madziu słonce a miałas usg robione? Moze tam cos sie
            gniezdzi i trzeba zobaczyc jak wygląda środeczek cio?
            Martwie sie o Ciebie
            • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:34
              USG miałam robione w piątek i tak jak mówiłam gin ( ale już inny) powiedziała,
              cyt:" widze małą czrną kropeczke, ale to prawdopodobnie jest na @, która
              dzisiaj lub jutro (, czyli piątek lub sobote) ma przyjść, a jeśli nei przyjdzie
              to zrób test ciążowy, bo to tez może być ciąża"...więc zrobiłam w niedziele
              test (pre-test) ciążowy i niestety nic nie wykazał...nie wiem co mam myśleć.

A ten cykl dlatego taki długi, bo było poronienie-tak mi wczoraj ten cymbhał
              powiedział.

Kattrin słonko, co Ty o tym myślisz?

...(*)...
              • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:44
                z tego co sie orientuje to po poronieniu moze byc dłuzszy cykl ale nie tak
                duzo. Wiec wydaje mi sie ze cos tu nie tak. Przedłuzenie cyklu moze byc do 4-5
                dni no najwyzej tydzien, a nie tak jak u Ciebie. To troche za długo jednak.
                Mysle ze powinnas pójsc do inngo gina, niech zrobi porzadne Usg (a nie ze
                kropka czarna??? co to wogóle za komentarz), przy normalnym usg wszystko jest
                dokladnie opisane a nie jakies kropki.
                Madziu najlepiej pójsc do dobrego innego gina i sprawdzic co to jest, wiesz po
                poronieniu trzeba uwazac, zeby cos niedobrego sie nie stało. A moze to juz nowa
                fasolka powoli sie rozwija, i tez trzeba wiedziec co i jak z nią.
                Madziu koniecznie!!! jesli masz kogos lub mozesz zmienic lekarza to zrob to jak
                najszybciej.
                Buziak
                • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:49
                  No niestety u mnie w są tylko dwa usg i na tym co byłam to było najlepsze...a
                  ta kropeczka , to gin nie mogła stwierdzić co to jest, bo było aż tak małe...a
                  jeśli chodzi o ten cykl, to wczoraj gin powiedzaioł mi, że jeszcze ze dwa
                  tygodnie mam poczekać...nie wiem już nic...nigdzie więcej nie idę, mam to
                  głęboko w..., co ma być to będzie.

...(*)...
          • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:34
            cześć dziewczynki! ja juz też się uzależniłam (hi hi).
            Kasia tempka super! to twój 31 dc kiedy teścik?
            Ja wszystko sobie wczoraj po pracy dokładnie sprawdziłam. owu była (wg testów
            Ewy) 15 kwietnia-17 dc a więc dzisiaj 13dpo (dobrze liczę?). więc co z tego, że
            @ się spóźnia pewnie wredota przylizie jutro, bo tempka znowu troszke spadła z
            37,1 na 37,05.
            • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:47
              pisałam o becie - 7,60 i nie wiem co dalej...czy to juz to czy biochemiczna
              znowu...dlatego sie nie nastawiam na nic. Testy owu juz idą do mnie, pewnie
              dzis lub jutro dojdą. I czekam na @@, choc nie powiem ze ta tempka bardzo mnie
              cieszy. Znaczy sie ze moze jednak nie bedzie to cykl bezowulacyjny.

Ewus to nie jest spadek tempki hihiihihii, dobrze jest utrzymuje sie na dobrym
              poziomie, mysle ze test juz wykarze ciąże!!!!! życze Ci tego z całego
              serduszkasmile))))) Niech sie stanie i Ewunia mamusia zostaniesmile))))
              • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:53
                kattrin - powtórz bete dwa dni po pierwszym badaniu smile pojdzie w gore! super!!!!
                • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:57
                  tak myslisz?? bo ja sie boje powtórki z rozrywki ze jednak juz spada...dzis mam
                  31 dc to powinna byc juz chyba z 1000 przynajmniej...myslisz ze nie spada???
              • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:57
                Kasiu kochana nie wkręcaj mnie lepiej, bo jak dostane @ to sie nie pozbieram i
                będę zatruwać nasze forum defami wink. jak wiesz to napisz mi w ile dni po
                odstawieniu luteiny powinna przyjść @
                madziu z jednej strony moze to i dobre podejscie, że luzujesz ale z drugiej
                lepiej nie zaniedbywać pewnych rzeczy. zresztą nie wiem co radzić, bo na Twoim
                miejscu poszlabym do innego gina ale piszesz, że nie masz takiej mozliwości
                więc nie wiem... ale pozdrawiam Cię gorąco!!!
                • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:00
                  Ewus to ja juz nie nakrecam...choc nie powiem nie powiemmm ze... mysle ze po
                  odstawieniu luteiny @@ powinna przyjsc ok 3-5 dni. Ale dlaczego odstawiasz
                  luteine, nie robiąc testu?? Przeciez jak jestes w ciazy to robisz bląd nie
                  biorąc jej. Ewus nu nu (kiwanie palcem) rób test a potem przerwij branie
                  luteiny jesli wyjdzie negatyw. A jesli pozytywny to jak najszybciej brac ją.

Madziu kurde to zle ze nie masz mozliwosci pójscia do inngo gina, kurczaki
                  pieczone, niestety musimy czekac...co przyniesą dalsze dni.Bede myslec co mozna
                  jeszcze zrobic.
                  • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:06
                    o kurcze!!! nie wiedziałam!! w takim razie czekam do 10 jak otworza apteka koło
                    mnie i chyba zrobie test w pracy czy lepiej jutro rano? juz sama nie wiem
                    jestem wytracona z równowagi
                    • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:12
                      Ewus zrób zrób powinno juz byc wszystko jasne...bo luteina jest bardzo wazna
                      jesli jestes w ciazy. I nie wytacaj sie z równowagismile)) nie wolno Ci!! Bedzie
                      dobrzesmile)) Jesli nie teraz to Maj sama pisałas jest NAsz!!!
                      Buziak i czekam na wiesci słonko
                      • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:15
                        zrobie test po 10 i dam znać chyba, że @ nadejdzie bo coś mnie tak dziwnie
                        kreci w podbrzuszu.
                        • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:19
                          zobaczymy trzymam kciukasy bardzo bardzo mocno. I czekam niecierpliwie na ....
                          hihihiihihiii wiadomo cosmile))))
                • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:01
                  U nas ginów jest więce, tylko że mają wspólne gabinety niektórzy-to nie tak, ze
                  nie ma lekarzy-NIE.
                  Mamy ich dość sporo, ale ja mam swoją lekarke, ale ona znowu nie ma usg, jak
                  mam isc robić usg, to lece do innej gin...i to tak u mnie wygląda. A ten co
                  wczoraj u niego byłam to jest ordynator oddziału-i wywnioskowałam, że cieć z
                  niego...
                  Tylko jeszcze niepokoi( a może i to dobrze), że od poniedziałku bolą mnie
                  piersiątka- może to jakiś znak...co Wy myślicie o tym??

...(*)...
                  • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:03
                    wszytsko jest mozliwesmile))))))) oby wszystko skończyło sie (*).
            • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:52
              cześć
              • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:58
                izutku a jak dzis u Ciebie ?
                • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:01
                  własnie izutku, jak sie czujesz?? Juz lepiej?? dzis zakupki wiec...smile))
                  • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:19
                    halo izutku!!! gdzie jesteś???!!!
                    • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:22
                      czy u Was też jest dzisiaj tak paskudnie (zimno i deszczowo) ?
                      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:26
                        ojj tak zimno strasznie deszczowo tez, choc u mnie juz własnie przestalo padac.
                        A tak poza tym to normalnie pogoda barowa hihihihiihi, ja dzis ide na imieninki
                        chrzesniaka, bedzie sie działo smile))
                        Humorek dopisuje, nawet jesli to znowu bio... jakos jestem pozytywnie
                        nastawiona, choc nie powiem ze sie boje troszke...
                        No ale juz nie o mnie, własnie Izutku gdzie jestes??????
                        • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:43
                          kiepsko.. i jeszcza taka "piekna" pogoda sad((
                        • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:43
                          Jola - ja nie bede testowala
                          • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:47
                            tak tak izutek jest w dole tzn. ze wszytsko na dobrej drodze, sama wspominała
                            ze jak zaciązyła ostatnio tez miała dola, takze... ja tu czuje wysyp ciąż!!!!!
                            niech sie stanie...
                            Izutku prosze rozchmurz sie troszke, choc nie ma słoneczka ja Ci przesyłam jego
                            bardzo bardzo duzo, mam nadzieje ze choc troszke pomoze...
                            buziak
                          • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:54
                            Witam wszystkie starajace i mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona.
                            W skrocie jestem mama 1,5 rocznego synka, ale oboje z narzeczonym chcemy miec
                            jeszcze jedno dzieciatko. Myslalam, ze nie bedzie z tym zadnego problemu-
                            przeciez jedno juz mam. Ale sie pomylilam. Dwa tygodnie temu w 10 dc bylam u
                            lekarza i poprosilam o usg, bardzo chcemy miec coreczke a to chyba najlepszy
                            moment. Okazalao sie, ze nie ma jajeczka, ale jest powod do zmartwienia.
                            Lekarka zrobila tez cytologie i myslalam, ze chociaz to bedzie ok. Wczoraj
                            odebralam wyniki cytologi i jest III grupa. Jestem podlamana, dzisiaj mam
                            dostac leki. Kochane dziewczyny moze ktoras miala podobnie, bardzo prosze o
                            jakies informacje. Pozdrawiam Ola.
                            • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 10:03
                              Witaj i piersza rzecz, jesli masz III gr cytologii powiennas dostac od lekarza
                              skierowanie na kolposkopie i wycinki, niestety jest to zła grupa i zle leczona
                              moze skończyc sie rakiem, takze koniecznie dobre leczenie. Nie załamuj sie
                              tylko działaj, tego nie wolno zaprzepascic, moze sie skończyc tylko jakims
                              zapaleniem ale broń Boze nie wolno tego olac.
                              Wrazie pytań pisz.
                              • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 10:13
                                Dzieki. Dzisiaj po poludniu sie dowiem czy dostalam skierowanie to dam znac.
                                Czytalam troche o tej III grupie i jestem troche przerazona.
                                • alexandra22 okazalo sie ze jest w miare ok 28.04.05, 15:28
                                  To tylko stan zapalny. Podobno babka mi to wczoraj mowila, ale widocznie bylam
                                  taka przerazona, ze jej nie sluchalam. Tak naprawde to kamien spadl mi z serca.
                                  Na razie nie wiem jeszcze jakie leki mam brac, bo moj facet ma je wykupic. Wiec
                                  za jakas godzine bede wiedziala to dam znac.
                                  • kattrin1 Re: okazalo sie ze jest w miare ok 28.04.05, 15:31
                                    trzymam kciukismile)
                                    • alexandra22 Re: okazalo sie ze jest w miare ok 28.04.05, 15:36
                                      Jeszcze napisze i licze na wasza pomoc w tym temacie. Kattrin a co to znaczy,
                                      ze masz zle wyniki bety? przepraszam za to pytanie, ale jestem zielona w tym
                                      temacie. A tak na marginesie nie lam sie, musi byc dobrze
                                      • kattrin1 Re: okazalo sie ze jest w miare ok 28.04.05, 15:38
                                        beta jest za mała na rozwój zarodka
                            • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 10:04
                              Mam jeszcze pytanie czy owulacja mogla sie tak przesunac, ze w 10 dc nie bylp
                              widac jajeczka? dodam, ze 2 miesiace temu odstawilam plastry anty i mam
                              wszystko rozregulowane. Z gory dzieki za pomoc
                              • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 10:05
                                tak mogła sie przesunac, musisz jeszcze poczekac na nia.
                                • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:02
                                  cześć Olu!
                                • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:04
                                  no i koniec złudzeń w tym cyklu (niestety). zrobiłam test, który pokazał 1
                                  kreskę. tylko, że nadal nie ma @ a to juz 5 dzień po odstawieniu luteiny więc
                                  nie wiem co jest grane? chce mi sie ryczeć sad((((((((
                                  • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:07
                                    oj Ewus tak mi przykro...wiec razem czekamysad, ale nie smuc sie, Maj jest TWOJ
                                    pamietaj o tymsmile))) ja wierze w to bardzo mocnosmile)))
                                    A czujesz ta wredote? moze kurcze ona nie przyjdzie jednak, nieraz testy sie
                                    mylasmile))
                                    • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:18
                                      jedyne co czuje to fizyczny ból piersi i psychiczny dołek. ale spoko MAJ JEST
                                      NASZ!!!!!
                                      • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:22
                                        Nie ma co się martwić...a co się będę łamać, co ma być to będzie, nie
                                        uciekniemy od tego...

Wiecie, co postanowiłam?...Jeżeli dzisiaj, że jeżeli nie dostanę @, to zrobię
                                        następny teścik ciążowy w niedziele smile

...(*)...
                                        • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:25
                                          Madziu dobre słowa, nie ma sie co lamac...trudno jest strasznie, ale czy mamy
                                          inne wyjscie?
                                          Mam nadzieje ze@@ nie dostaniesz i ten niedzielny tescik wyjdzie pozytywnysmile)
                                          Ewus to sie tez tyczy Ciebie, ze nie dostaniesz tej wredoty:smile))))))
                                        • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:27
                                          Ja tez czekam na @. Powinnam dostac na poczatku maja. Od dwoch dni bola mnie
                                          piersi i dol brzucha. Przyznam, ze pierwszy raz mam takie objawy przed
                                          miesiaczka. Zazwyczaj piersi mnie bolaly jakis dzien przed @. Nie wiem co o tym
                                          sadzic biorac pod uwage zle wyniki cytologii.
                                          • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:28
                                            ewa - dopuki @ nie ma... to wiesz..
                                            • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:44
                                              izutku a który to Twój dzień?
                                        • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:28
                                          cześć dziewczynki,
                                          ja znów nie nadążam, (za dużo pracy)
                                          ktoś streści co się działo, czy opuściłam coś istotnego???

---------------
                                          www2.fertilityfriend.com/home/goko1
                                          • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:30
                                            Goko, mamy nowa kolezankesmile, Ewunia zrobiła test i niestety , ale @@ niema wiec
                                            wszystko jeszcze sie moze zdarzycsmile)), Madzia nadal @@ nie ma no i w niedziele
                                            tescik, a Izutek mam chandre... mam nadzieje ze to znak na (*) fasolinkesmile)))
                                            To tki skrotsmile
                                            A jak u Ciebie??
                                            • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:38
                                              Kattrin a jak dlugo trwa leczenie po zlych wynikach cytologii. Myslisz, ze
                                              wczerwcu juz moge sie starac?
                                              • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:40
                                                Witaj alexandra22!
                                                Miło Cię tutaj gościć.
                                              • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:40
                                                kattrin a co u Ciebie??
                                              • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:42
                                                zalezy co to jest, najlepiej przebadac i sprawdzic co jest grane i dopiero
                                                wtedy bedziemy myslec co dalejsmile
                                              • kattrin1 Olu 28.04.05, 11:45
                                                kiedy bedziesz miec konkretne wyniki? i co powiedział dokładnie lekarz jak
                                                zobaczył III gr cytologii
                                                • alexandra22 Re: Olu 28.04.05, 11:51
                                                  Wczoraj rozmawialam z rejestratorka, a dzisiaj moj facet ma jechac po recepty,
                                                  wiec nie wiem co konkretnie lekarka o tym mysli. Chcialam sie umowic na wizyte
                                                  ale baba z recepcji powiedziala, ze nie ma takiej potrzeby
                                            • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:39
                                              u mnie tak jak na wykresie 13 dc, temperatura na razie spokojnie, jestem chyba
                                              za półmetkiem jeżeli chodzi o owu, testy od Ewy (przez dwa poprzednie miesiące)
                                              były pozytywne 21 i22 dc, a owulacja przypadała 25 dc.

Poza tym zaglądam tutaj rzadziej, jestem już po urlopie i mam strasznie dużo
                                              pracy (a co za tym idzie dni mijają mi szybciej, nie wiem czy nie za
                                              szybko).Nie licze ich juz nawet, na poczatku liczyam, że tak daleko jeszcze
                                              doowu, a teraz muszę zacząć sie pilnować, żeby jej nie przegapić.
                                              Biorę w tym cyklu wiesiołek, mam nadzieję, że będą efekty, i się nie utopię w
                                              tych efektachwink
                                              • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:43
                                                Goko to super jak dni lecą to nawet sie nie obejrzysz a bedzie owulacjasmile)) a
                                                potem znowu zleci jak z bicza i pokazą sie II kreseczkismile)))
                                                A ten wiesiołek to pamietaj tylko do owulacji potem juz nie. Trzymam kciukasy
                                                mocnosmile))
                                                • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:46
                                                  tak katrin pamiętam, że wiesiołek do owu, ale ja chce skończyć go koło 20 dc, a
                                                  potem do owu Gujazyl (mam już kupiony)
                                                  • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:48
                                                    to super sie zapowiada nam ten majsmile))) bede trzymac kciuki bardzo mocnosmile))
                                              • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:46
                                                Witaj Goko, wlasnie przeczytalam, ze owulacje masz bardzo pozno. Moglabys
                                                napisac czy w 10 dc moze nie byc widac jajeczka na usg a owuacja moze sie
                                                przesunac i byc tak pozno tak jak np. u Ciebie? wyzej pisalam, ze mialam usg w
                                                10 dc i lekarka stwierdzila, ze w tym cyklu nie bede miec owuacji. Z gory
                                                dzieki. Ola
                                                • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:52
                                                  witaj alexandra22,
                                                  pytasz o to czego ja dokładnie nie wiem, każdy przypadek jest inny.
                                                  Ale ja nie opierałabym sie w Twoim przypadku na jednym lekarzu, wiem, że to
                                                  koszty, ale poszłabym na wizytę do jeszcze jednego lekarza, cytologia III niby
                                                  jeszcze nie tragedia, ale można sie niepokoić (pewnie rzeba podjąć jakieś
                                                  leczenie i po leczeniu skontrolować znów cytologię).

Ja mam długie cykle 35-36 dni (najkrótszy w ostatnim półroczu trwał 30 dni,
                                                  najdłuższy 39!!!), dlatego ta owulacja u mnie występuje późno (koło 25 dc.).
                                                  Jakiej długości Ty masz cykle. Trzeba pamietać, że owulacja występuje zazwyczaj
                                                  12-14 dni przed terminem kolejnej @.
                                                  • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:55
                                                    Caly cykl mam rozchwiany, bo 2 miesiace temu zdjelam plastry anty. W
                                                    miedzyczasie mialam tez plamienia wiec nie wiem dokladnie jak to u mnie jest
                                                    niestety
                                                  • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:57
                                                    Olu - w takim przypadku ja bym zmieniła lekarza i to NATYCHMIAST!!! (jak to nie
                                                    ma potrzeby, głupia ona czy co, lekarz jest po to by Ci wszystko powiedzieć
                                                    wyjaśnić, a czasami zrobić badanie jeszcze raz, bo może coś nie tak poszło,
                                                    przy cytologii źle pobrany wymaz ma istotny wpływ- nie twierdząę, że źle
                                                    pobrała, ale różne rzeczy sie zdarzają).
                                                    Zastanów sie nad tą lekarką, tzn. nad jej zmianą.
                                                  • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:01
                                                    Tak po prawdzie, to ja wczoraj bylam przerazona,ale moj ojciec tez jest
                                                    ginekologiem tylko nie mieszka we Wroclawiu, wiec mialam kontakt tylko
                                                    telefoniczny. On powiedzial, ze mam sie nie bac tylko wziac te leki i jak bede
                                                    u niego to zobaczy co jest grane. Tylko jak tu sie nie bac
                                                  • goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:03
                                                    to nie jest, aż tak tragicznie, jak tata ginekolog to będzie czuwał nad Tobąsmile

p.s.
                                                    ale ta Twoja lekarka mi się nie podobasad
                                                  • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:01
                                                    zgadzam sie z goko!! zmiana lekarza, powiem Ci tak, ja miałam III gr. i moj
                                                    lekarz olał to i po kilku miesiacach miałam juz IV gr i okazał sie rak. Takze
                                                    radze udaj sie do innego lekarza, bo niby nie tragedia ta III gr, ale trzeba
                                                    dmuchac na zimne, bo to znaczy ze cos sie dzieje niedobrego.
                                                    A jesli starasz sie o dzidziusia to nie zwlekaj! Życze powodzeniasmile))
                                                  • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:17
                                                    a mnie dzisiaj 5dpo (owu byla w sobote rano..), nie bede testowala... a
                                                    moglabym w średe 4 maja
                                                  • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:20
                                                    Kurcze, ale Wam zazdroszczę...ja też chcę owu !!! a po niej (*).

...(*)...
                                                  • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:21
                                                    Dzeki dziewczyny, zastanowie sie nad zmiana lekarza. A moze znacie jakiegos
                                                    dobrego z Wroclawia?
    • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:39
      No i gdzie te kobitki się podziały...Ejjj słyszycie mnie ??

...(*)...
      • izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:41
        ja slysze...
      • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:42
        Ja jestem, bo wlasnie uspilam malego i mam troche luzu. Na razie troche mi
        trudno sie we wszystkim rozeznac, bo jeszcze was nie znam, ale jeszcze troche i
        mysle ze bedzie ok
        • alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:44
          Kochane napiszcie skad jestescie. Moze ktoras jest z Wroclawia, bo ja w
          sierpniu zapuszcze tam korzonki smileNa razie mieszkam na wiosce pod Wroclawiem
          • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:46
            Olu, ja mieszkam w mieście pod Gorzowe Wielkopolskim.

...(*)...
          • eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:59
            Olu ja jestem z Łodzi smile))
            • alexandra22 do eweks0 28.04.05, 13:19
              Ja tez mieszkalam w Lodzi. Bardzo czesto tam jezdze do mamy. Mieszka na
              Manhatanie, a Ty gdzie?
    • magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:49
      Kattrin...może wiesz jak to jest...bo tak wszyscy naciskają, żebym zrobiła test
      ciążowy, ale jest możliwość, że się jest w ciąży przy tempce 36,7 - bo od
      wczoraj taką samą mam...

...(*)...
      • kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WI