kattrin1 27.04.05, 08:58 co Wy na to, zakładamy nowy?? Moge ja??Ładny temat??? Buziak, Kasia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:00 ale super!!! WIOSNA JEST NASZA!!! HURA!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:03 Czytalam na starym wateczku, ze tempka nadal wysoka, 29 dc moze Ty tez zatestujesz Ewciu na początku maja cio?? Moze bedziemy miały kilka Majowych dzieciaczków cio??? tak tak tak...niech sie stanie )))) Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:04 no ewuś- smialo a ktiry to dc? Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany... 27.04.05, 09:07 ale... nowy wątek juz mamy... Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany.. 27.04.05, 09:10 oki oki pogubilam sie trochę No nie iwem czy nie zawczesnie na to testowanko. Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany.. 27.04.05, 09:11 a ktory to dc? i ile po owu? Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany.. 27.04.05, 09:14 29 dc. zazwyczaj cykle 29-30dniowe ale owu chyba byla ok 17-18 dc (dosc poźno) wiec chyba jeszcze poczekam z testem? jak myslicie? nie chce za bardzo sie nakrecic bo potem Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - i bociany.. 27.04.05, 09:15 no to prawie 10dpo... mi wtedy juz wyszedl test ale poczelaj jeszcze... taz ze 2 dni przynajmiej Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:13 ewa. jak wiesz kiedy byla owu - to faza lutealna to ten czas po owu do @... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:16 Ja mysle Ewus ze ok 1 maja powinnas zatestowac, juz mysle ze bedziesz sporo po owulacji by wynik wyszedł pozytywny))))) hihihihi bedzie pierwsza dzidzia hihihihi,,, niech sie stanie....(*)(*)(*) Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:21 oj.. dziewczynki.. ja mam dzisiaj glebokiego dola ((( i chyba Was opuszcze... nie chce Wam tylko marudzic.. nie mam sily, jestem padnieta, niewyspana, zdolowana, nic mi sie nie chce buziaki.. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:25 Izutku moze sie połóz na minutke odpocznij i wracaj do nas szybciutko))) Przesyłam Ci promyczki słoneczka i usmiechu duzo duzo, a jak chcesz pomarudzic to marudz do woli , ja zawsze wsyłucham))) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:18 Cześć Kobitki! Fajnie że wkońcu cieplutko się robi, inaczej sie patrzy na to wszystko jak słoneczko świeci. U mnie dzisiaj 13 dc, do owulacji jeszcze jakieś 2-4 dni. Postanowiłam jeszcze dzisiaj się nie przytulać. Zacznę dopiero jak zobaczę mocną kreskę na teście.Długo już się nie przutulaliśmy, więc chłopaki chyba są super mocne. W kazdym bądź razie testować będę ok. 15 maja. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia. P.S. jeszcze 2 dni i długi weekend, hura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:19 Wiosna musi być nasza ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:23 ojj tak długi weekend ja mam calusi tydzień urlopiku, ale sie wybycze))) a moze @@ nie przyjdzie to bede świetowac hihihiihih, no tak marzenia te duze i te maleńkie))))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:25 A ja się będę skrobała po głowie, co jest ze mną nei tak...no chyba, że gin przepisze mi cosik na wywołanie @... ...(*)... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:25 Bez marzeń świat byłby smutny. A marzenia Kasiu maja to do siebie, że barzo często się spełniają, czego Ci bardzo mocno życzę. A który masz dzisiaj dc? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:32 U mnie dzis 30 dc i tempka poszła w góre hurrra, normalnie jest 36,9 wiec moze teraz dopiero zacznie rosnąc hahahahahah juz sie nakrecam choc nie mam podstaw: (( No ale cóz ja uwielbiam marzyc, i wierze ze kiedys moze za rok dwa piec ja tez bede sie cieszyc II kreseczkami)))Tylko to mi zostaje, wiec nie poddam sie)) Madziu a moze u Ciebie bedzie tak jak u muszki-owocówki, dostała luteine na wywołanie @@ a tu sie okazała ciąża och ale by było czadersko))))Tak niech sie stanie)))) Roleczko który Ty masz dzionek i kiedy testujesz owulacyjnie?? Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:36 Kattrin kochana...zaczyna mnie to wszystko już martwić, chcę mi się płakać...po 13,00 idę do gina oby powiedział mi co jest ze mną - bo ja się załamię. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:42 o nie Madziu zadnego załamania!!!!!!! Nie mozna!!!!Nie martw sie, ja mysle ze cos trzeba zrobic z Twoimi długimi cyklami, niech lekarz cos powie, bo chyba nie jest to normalne. Mysle ze hormonki trzeba zrobic i brac sie za płodzenie)))) Ja wierze ze wszystko bedzie dobrze i pamietaj: po burzy zawsze wychodzi piękne słonko!!!!!!!!!!! Dla Ciebie tez zobaczysz!!!!!!!!Uwierz))) Buziak ps. jak wrócisz od gina czekam na relacje!)))Słonko główka do góry Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:45 Pewnie, że poinformuję was co mi powiedział...hormonki muszę zrobić w 8dc, ale ciągle czekam na @...wiem, że będe musiała brać jakiś tabletki na uregulowanie cykló, bo ta I faza cyklu jest za dłuuuga. Wiem, że załamywać się nie można, ale to przychodzi tak nagle z chwilą, że najchętniej to bym nic nie robiła - niech się stanie co ma być. Kattrin kochana jesteś...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:52 Madziu najwazniejsze jest II faza, z tego co wiem)) Na nia trzeba zwracac uwage a nie na pierwszą)) To tak dla pocieszenia, a moze @@ wcale nie bedzie juz przez 9 miesiecy?? A nawet ja przyjdzie to robimy hormonki i wtedy bedzie wiadomo czy wszystko gra i buczy))) A kochana nie jestem niestety, ja to taki tylko mały zuczek jestem( ale dziekuje)) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:44 Kattrin u mnie dzisiaj 13 dc. Zaczne jutro testować, bo dzisiaj na bank II nie wyjdą. Jeszcze nawet nie mam śluziku takiego jak trza. Kasiu, właśnie takich ludzi jak Ty jest za mało na tym świecie. Zazdroszczę Ci bardzo takiej pogody ducha.Tak trzymaj. A z tą Twoją tempką to coś interesującego się naprawdę dzieje (!!!).Oby... Madziu, ja na Twoim miejscu zrobiłabym betę. Może jesteś w ciąży a testy wychodzą negatywnie , przecież są takie przypadki. A gin może jeszcze nic nie widzieć na USG i da ci na wywołanie i co wtedy ? Nic się nie martw Kochana, pędź do gina i nie wychodź, dopóki nie powie Ci co z Tobą. Bedzie dobrze!!! Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:47 Orientujecie się ile kosztuje beta i jaka jest norma w wynikach...w razie jakbym się skusila, żebym wiedziała jak zinterpretować wynik. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:54 Roleczko to ja trzymam wielkie olbrzymie kciukasy za piekne II krechy na owulacyjnym)))I no no moze następna dzidzia majowa sie pocznie))) yuupiii))) Ja jestem psychol z tym optymizmem, ale tego sie nauczyłam z czasem, kiedys to ja poporstu nie do zniesienia byłam( koszmar, a teraz ... moze troszke tej pogody ducha chcecie, oddam hihihihiihii ile tylko dusza zapragnie))) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 09:50 Beta kosztuje coś ok 30 zł. Normy podaje każde laboratorium. U mnie robi się rano a po południu jest już wynik. Może też znajdziesz takie lab. u siebie. Odpowiedz Link
roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:04 Jak masz za dużo to chętnie skorzystam. Ja mam takie etapp - raz czuję że wszystko bedzie dobrze, wierzę w to, jestem pełna nadziei i jakaś taka szcześliwa bez wyraźnego powodu, a za chwilę wszystko mi się odmienia. Tracę wiarę i sens w to wszystko. Na szczęście szybko się zbieram w sobie i taki stan trwa krótko. Ale i tak chętnie od Ciebie Kasiu trochę bym przyjęła tego optymizmu. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:09 a wiec oddaje : ''''''''''''''''''''''"""""""""""""""""""""""::::::::::::::::;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<"""""""""""" """""""""""""""""""""""""""""""""""""""***************************************** ************************************************ jesli chcesz wiecej słuze))) bardzo dobrze ze sie nie załamujesz a jak juz to szybko wracasz do rówowagi, ja tez nie raz mam doła i trace nadzieje, ale wiem ze nie moge sie poddac i wszystko przechodzi)) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:10 kurcze strasznie mnie bola piersi, noz koszmar...co jest czyzby znowu moja prl sie odezwała, no nie.. przeciez bromka biore... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:12 Dzięki za zarazki pełne optymizmu!!! Już jestem pozytywnie naładowana. Dzięki Kasieńko. Kurcze raz po raz jajniki mnie nawalają. A może już dziś zatestować. Ale kurcze, mam tylko 3 testy i napewno mi nie wystarczy. Sama nie wiem... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:14 Kasiu, a może to to.... A jak było z cycuszkami w poprzednim cyklu? Też wtedy brałaś bromka? Mnie też bolą przed @ a prolaktynę mam spoko. To normalny objaw NPM albo fasolinki. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:19 w zeszły cyklu nie bolały tak strasznie, chyba wogóle, na pewno nie az tak...bromka biore od lutego, wiec to nie wiem od czego. Moze porostu ten typ tak ma hihihihiihi))no pomarzyc mozna dopóki nie mam @@@. Test juz zamówione dostawa pewnie w tym tyg jeszcze i czekam na nia i zcazynam od nowa)))))) hip hip hurraaaa Odpowiedz Link
roleczka11 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:23 Życzę Ci Malutka aby ból cycuszków owodował mały lokator. A jak nie teraz to na bank w MAJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będzie tak jak chcemy i już! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:38 a gdzie reszta naszych dziewczynek?? Tylko my z Roleczka na posterunku?? halo halo??Co tamm u Was?? Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:28 roleczko pisałaś, że jestes z Łodzi. możesz napisać gdzie chodzisz do gina? Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:45 cześć dziewczynki, ładny wątek, ale ja cholercia znowu nie nadążam za Wami.... zaraz przeczytam wszystkie wpisy, gdzie Wy pracujecie, czy siedzicie w domku, bo ja cholercia, nie nadążam tak czesto tu zagladać, czytać i pisać i zawsze muszę sporo nadrabiać... odpowiedź do Jolatny na pytanie z poprzedniego wątku: tak Jolu pisałam poważnie mój tata tym się zajmuje Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:52 ja mam dzisiaj cholernie kiepski dzien... ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:53 Izutku specjalnie dla Ciebie ******************************************************************************** *"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" mnóstwo prmyczków sloneczka i pozytywnych mysli)))moze na poprawe humoru jakis malusi zakup dla Ciebie???cio?? Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:58 jutro wyplata - wydam ja cala na pocieszenie... Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:07 izutku ale masz fajnie, że poszalejesz po wypłacie!!! ja niestety mam zakaz po moim ostatnim szalenstwie . Mężuś zapowiedział, że maj jest jego miesiącem zakupów!!! Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:58 Nie zapomnijcie o mnie kobietki... Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 10:59 kto mi powie, jaki jest koszt bety i jaka jest norma??Prosze napiszcie, bo za godzinke uciekam do gina. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 11:06 zalezy w jakim laboratorium, od 30,00 do 50 PLN.a normy podaje laboratorium, moze byc od 3 ng/ml lub od 5 ng/ml jest juz ciąza Oby była u Ciebie słonko))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 11:08 kattrin...dzięki. Żebym tylko dowiedziała się co jest ze mną. ...(*)... Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 11:10 beta podobno kolo 30zł... a normy podadzą Ci na Twoim badaniu Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 11:12 Zobacze co mi powie gin, może nie będę musiała iść na betę - to się okaże. ...(*)... Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:03 Jola - to super... jesteście razem Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:04 Kasik mnie tez piersi bolą jak nigdy (mój gin pytala sie czy bolą mnie piersi albo jajnik w 2 poł. cyklu, bo to podobno dobrze tzn jest to jeden z sygnałów, że owu była). Albo tak mnie bolą po luteinie? jak myślisz? skończyłam ją brać 25 dc (teraz 29 dc). Czy po luteinie są takie reakcje? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 12:11 Czyli jestem po owulacji hihihihii albo i nie hihihihi ja juz nie wiem nic.. co do luteiny to mozliwe ze tez od niej ona prodnosi progesteron a od niego bolą piersiątka)) a z drugiej strony moga bolec bo sie wije juz dzidzia))) Tak tak niech sie stanie (*)(*)(*) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 13:57 haloo halooo jest tu ktos?? Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 14:08 ja... ale prawie sie juz w tym dole zakopuje Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 14:37 Izus nie zakopuj sie prosze...przeciez jeszcze chwilunia i II kreseczki, chcesz zeby Cie nie odnalazły bo sie tak zakopałas??? No nie... nie wolno))) Kurcze moze jakas kąpiel z bąbelkami cio??? rozluznienie i zapomnienie na chwile o całym świecie?? Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 14:40 hmm.. niewielkie mam pole do popisu.. meszkamy caly czas z tesciem i siostra mojego M.. przeprowadzka w tokiu.. a nawet teraz sie nie moge za bardzo poudzilac na jej czesc, bo nie dla mnie te zajęcia.. wiec sama widzisz.. nie jest kororowo Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 27.04.05, 14:49 ale zawsze w niekolorowym świecie znajdzie sie jakas barwa))) Spróbuj jej poszukac na bank jest obok Ciebie cos co poprawi Ci humorek)))) Zycie jest trudne ale trzeba zyc i cieszyc sie nawet z maleńtw, np. mialam usg piekna owu teraz jeszcze z 10 dni i bede miała II rkeseczki hurrraa, musi sie udac przeciez i usg i testy owu na to wskazuja)) Odpowiedz Link
izutek ale u Was cicho... 27.04.05, 19:20 ... a myslalam, ze to ja nie mam sily zagladac na forum.. Jola pewnie sie cieszy obecnoscia meza w domu i dobrze -czeba korzystac z zycia na maxa - zwlaszcza kiedy daje takie piekne prezewnty. ja na razie nie umiem sie cieszyc pa Odpowiedz Link
portka1 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 19:57 Izutek, wpadlam Cie odkopac Ide po lopate, a wiesz kobiecie w ciazy nie mozna sie wysilac za bardzo takze ...glowa do gory! Izus zrobilas wszystko i w czasie owulacji szczesliwa (na ile to mozliwe) skad ten dol teraz? Nie mazgaj sie, nie mozesz, nie teraz, ustamy cos (ja proponuje ): dobry humor, a prznajmniej nie dol, do dnia testu czy bety (nie wyprzedzaj czasu i w dodatku niepotrzebnie!!!przeciez tak nie mozesz bo sie wykonczysz nerwowo) wierze MOCNO ze sie uda i musisz miec nadzieje, zle mysli odganiaj na podkarpacie do Portki przynajmniej do testu, OK???? jestes ? Odpowiedz Link
izutek Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 20:18 portka.... ok... tylko nie umiem odganiac.. a ja sie panicznie boje - wiem, ze powinnam wyluzowac, bo sie wykoncze.. ale nie umiem.. cholera!!!! nie potrafie!!! Odpowiedz Link
jolanta8 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 21:31 Cześc dziewczyny późno ale jestem to moje nowe gniazdko nam zabiera tyle czasu ale Wy przeciez wiecie jak to jset z urządzaniem mieszkania teraz tapetowanie ,malowanie a mamy 4 pokoje więc trochę roboty mamy Zrobiłam dzisiaj bardzo głupia rzecz:miałam ochotę na fasolkę po bretońsku i kupiłam sobie taka na szybko rzadko mam jakies wzdęcia po niej ale dzisiaj troche się az wystraszyłam zaczęło mi sie wszystko bujać w środku widziałam jak mi się brzuch kołysze)))hihi Ale już wszystko w porządku Iza to kiedy ta beta? zamówiłaś tet od Ewy czy jednak przy badaniu laboratoryjnym pozostajesz? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 21:46 Dziewczyny też jesteście uzależnione od forum i internetu czy tylko ja tak mam pierwsze jak wstaje to włączam komp hmmm... Odpowiedz Link
danik1 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 21:58 Witam!!! Jest tu jeszcze ktos??? Jola z tym uzaleznieniem to Cie rozumiem!!! Odpowiedz Link
jolanta8 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 22:00 właśnie o Tobie sobie Kasiu teraz pomyślałam,wywołałam Cię intuicyjnie Odpowiedz Link
danik1 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 22:17 To mile!!! Dziekuje Jolu!!! Ja tez mysle o Tobie i sledze Twoje poczynania!!! Wierzyc mi sie nie chce, ze ten czas tak szybko leci!!! A ja nadal "w kapuscie" szukam zawiniatka dla siebie!!! Hihihi!!! Drugiego!!! A z ta kaseta to swietna pamiatka!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
jolanta8 Re: ale u Was cicho... 27.04.05, 22:33 Tak daniczku fajnie sie malutkiego brzdąca ogląda ,szukaj szukaj może akurat tym razem znajdziesz w tej kapuście dzidziątko Mnie bocian przyniósł ale nieważne jakim sposobem ma być i juz ,prawda? Odpowiedz Link
siuba79 Bociany lecą :-) 28.04.05, 05:07 Witam Wszystkie, dziś ja jestem pierwsza (bo jest 04:44 nad ranem), a ja nadal siedzę w pracy (do 6 rano). Jak tak dalej pójdzie, to o dzidzi w tym cyklu będę mogła tylko pomarzyć, bo praktycznie mijam się w drzwiach z moim M (ale dzisiaj wkulnie się ze mną jeszcze do wyrkowa). Dziwne, ale w tym cyklu taki spokój mnie ogarnia, że prawie nie myslę o tempce, owu i testowanku, może dlatego że ślęczę ciągle nad książkami albo w pracy, i nie mam siły na nic poza tym. Może to i lepiej, bo słyszałam że wtedy najszybciej o maleństwo. Odpuściłam sobie, co będzie to będzie, jak teraz się nie uda, to w przyszłym cyklu monitoring pewny. A tym czasem nie myslę o tym. A tak poza tym to bociany lecą czy tam już przyleciały, więc otwórzcie okna swoich domów, niech wleci i do Was biedaczyna (do mnie też oczywiście). A wiadomo, że one nigdy same nie lecą, zawsze mają w dziobie kruszynkę i tylkop czekają gdzie by tu ją podrzucić. Hihihi Magda9948 - nie zamartwiaj się, pewnie z Tobą wszystko ok, idź do gina on powie co robić (nie daj się za szybko spławić) i zrób koniecznie betę, będziesz spokojniejsza, gdy gin da Ci coś na wywołanie @. Nie martw się, będzie ok, bo przecież wiosna, bociany i MAJ JEST NASZ. A może to tylko przesilenie wiosenne? Kattrin - a może jeszcze nie jest spisany na straty ten cykl, sama jestem ciekawa, bo te tempki. Informuj nas na bieżąco. izutek - kto jak kto, ale Tobie nie można się teraz dołować, przecież to tylko kilka dni i wszystko będziesz wiedziała. Zrobiłaś co mogłaś, wiesz że testy pokrywają się z monitoringiem, najlepsze przed Tobą. Nosek do góry i pełen optymizm niech w Ciebie wstąpi. Przesyłam Ci trochę mojego, bierz ile Ci trzeba. Wierzę, że otworzysz listę zafasolkowanych w maju, teraz pozostało tylko czekanie (choć wiem, że to bardzo trudne). Nie martw się na zapas, bo i po co, niczego w ten sposób nie zmienisz. jolanta8 - Twój M dokonał słusznego wyboru, uściskaj go z tej okazji, postawił na rodzinę, a to się zwraca potrójnie. A apropo internetu, to ja też jestem już chyba uzależniona, bo pierwsze co robię rano, to wchodzę na ten wątek i czytam wasze posty, w ciągu dnia szukam choćby chwilki, żeby tu zajrzeć i wieczorem zanim pójdę do wyrkowa też śledzę to, co tutaj się dzieje, o czym piszecie. Chyba wszystkie tak już mamy Pozdrawiam serdecznie Wszystkie mamuśki i przyszłe mamuśki (starajcie się mocno), a w maju będziemy pisać po kolei jedna po drugiej, że się udało, że kruszynka zamieszkała pod sercem. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że tro się spełni. Pa pa. Muszę jeszcze trochę popracować, bo za godzinę idę do domu, a jeszcze trochę mi zostało. Do następnego razu (zapewne do jutra). Śpijcie dobrze śpiochy ))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 07:58 Cześć dziewczyny, chciałam się tylko przywitać i spytać, czy któraś z Was siedzi już na tym forum. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Ale jaja... 28.04.05, 08:20 przezyłam szok dzis rano... tempka 37,1 !!!!!! odlot... ale......nie wiem co dalej.. jak myslicie beta 7,6 to początek sam czy juz niestety koniec???? Odpowiedz Link
magda9948 Re: Ale jaja... 28.04.05, 08:25 Kattrin...nie znam się na tych tempkach... A wiesz może , co to znaczy , jak od wczoraj mam 36,7 ? ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Ale jaja... 28.04.05, 08:27 Madziu wszystko zalezy jakie miałas wczesniej tempki, jesli takie same to ok ale jesli wyzsze to znaczy ze tempka spada, a to nie za dobrze chyba ale powiedz jak tam po lekarzu, pisz ... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:22 a wogóle to ja jestem uzalezniona od Was, co rano jak wchodze do pracy pierwsza czynnosc to zajrzenie na forum))))Tak sie z Wami zzyłam ze nie moge bez Was przezyc... a kurcze teraz wyjezdzam na tydzien i chyba umierne bez WAS((((( Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:26 BYłam wczoraj u gina i wiesz co mi powiedział?...że mam czekać na @...czujesz nic mi nie dał, żeby chociaż ją przywołać, takiego mam nerwa, że nic mi się nie chce. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:29 a nie czas pójsc do innego gina, kurde taki cykl długi i on nic nie widzi, jakis konował chyba. Madziu słonce a miałas usg robione? Moze tam cos sie gniezdzi i trzeba zobaczyc jak wygląda środeczek cio? Martwie sie o Ciebie Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:34 USG miałam robione w piątek i tak jak mówiłam gin ( ale już inny) powiedziała, cyt:" widze małą czrną kropeczke, ale to prawdopodobnie jest na @, która dzisiaj lub jutro (, czyli piątek lub sobote) ma przyjść, a jeśli nei przyjdzie to zrób test ciążowy, bo to tez może być ciąża"...więc zrobiłam w niedziele test (pre-test) ciążowy i niestety nic nie wykazał...nie wiem co mam myśleć. A ten cykl dlatego taki długi, bo było poronienie-tak mi wczoraj ten cymbhał powiedział. Kattrin słonko, co Ty o tym myślisz? ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:44 z tego co sie orientuje to po poronieniu moze byc dłuzszy cykl ale nie tak duzo. Wiec wydaje mi sie ze cos tu nie tak. Przedłuzenie cyklu moze byc do 4-5 dni no najwyzej tydzien, a nie tak jak u Ciebie. To troche za długo jednak. Mysle ze powinnas pójsc do inngo gina, niech zrobi porzadne Usg (a nie ze kropka czarna??? co to wogóle za komentarz), przy normalnym usg wszystko jest dokladnie opisane a nie jakies kropki. Madziu najlepiej pójsc do dobrego innego gina i sprawdzic co to jest, wiesz po poronieniu trzeba uwazac, zeby cos niedobrego sie nie stało. A moze to juz nowa fasolka powoli sie rozwija, i tez trzeba wiedziec co i jak z nią. Madziu koniecznie!!! jesli masz kogos lub mozesz zmienic lekarza to zrob to jak najszybciej. Buziak Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:49 No niestety u mnie w są tylko dwa usg i na tym co byłam to było najlepsze...a ta kropeczka , to gin nie mogła stwierdzić co to jest, bo było aż tak małe...a jeśli chodzi o ten cykl, to wczoraj gin powiedzaioł mi, że jeszcze ze dwa tygodnie mam poczekać...nie wiem już nic...nigdzie więcej nie idę, mam to głęboko w..., co ma być to będzie. ...(*)... Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:34 cześć dziewczynki! ja juz też się uzależniłam (hi hi). Kasia tempka super! to twój 31 dc kiedy teścik? Ja wszystko sobie wczoraj po pracy dokładnie sprawdziłam. owu była (wg testów Ewy) 15 kwietnia-17 dc a więc dzisiaj 13dpo (dobrze liczę?). więc co z tego, że @ się spóźnia pewnie wredota przylizie jutro, bo tempka znowu troszke spadła z 37,1 na 37,05. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:47 pisałam o becie - 7,60 i nie wiem co dalej...czy to juz to czy biochemiczna znowu...dlatego sie nie nastawiam na nic. Testy owu juz idą do mnie, pewnie dzis lub jutro dojdą. I czekam na @@, choc nie powiem ze ta tempka bardzo mnie cieszy. Znaczy sie ze moze jednak nie bedzie to cykl bezowulacyjny. Ewus to nie jest spadek tempki hihiihihii, dobrze jest utrzymuje sie na dobrym poziomie, mysle ze test juz wykarze ciąże!!!!! życze Ci tego z całego serduszka))))) Niech sie stanie i Ewunia mamusia zostanie)))) Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:53 kattrin - powtórz bete dwa dni po pierwszym badaniu pojdzie w gore! super!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:57 tak myslisz?? bo ja sie boje powtórki z rozrywki ze jednak juz spada...dzis mam 31 dc to powinna byc juz chyba z 1000 przynajmniej...myslisz ze nie spada??? Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:57 Kasiu kochana nie wkręcaj mnie lepiej, bo jak dostane @ to sie nie pozbieram i będę zatruwać nasze forum defami . jak wiesz to napisz mi w ile dni po odstawieniu luteiny powinna przyjść @ madziu z jednej strony moze to i dobre podejscie, że luzujesz ale z drugiej lepiej nie zaniedbywać pewnych rzeczy. zresztą nie wiem co radzić, bo na Twoim miejscu poszlabym do innego gina ale piszesz, że nie masz takiej mozliwości więc nie wiem... ale pozdrawiam Cię gorąco!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:00 Ewus to ja juz nie nakrecam...choc nie powiem nie powiemmm ze... mysle ze po odstawieniu luteiny @@ powinna przyjsc ok 3-5 dni. Ale dlaczego odstawiasz luteine, nie robiąc testu?? Przeciez jak jestes w ciazy to robisz bląd nie biorąc jej. Ewus nu nu (kiwanie palcem) rób test a potem przerwij branie luteiny jesli wyjdzie negatyw. A jesli pozytywny to jak najszybciej brac ją. Madziu kurde to zle ze nie masz mozliwosci pójscia do inngo gina, kurczaki pieczone, niestety musimy czekac...co przyniesą dalsze dni.Bede myslec co mozna jeszcze zrobic. Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:06 o kurcze!!! nie wiedziałam!! w takim razie czekam do 10 jak otworza apteka koło mnie i chyba zrobie test w pracy czy lepiej jutro rano? juz sama nie wiem jestem wytracona z równowagi Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:12 Ewus zrób zrób powinno juz byc wszystko jasne...bo luteina jest bardzo wazna jesli jestes w ciazy. I nie wytacaj sie z równowagi)) nie wolno Ci!! Bedzie dobrze)) Jesli nie teraz to Maj sama pisałas jest NAsz!!! Buziak i czekam na wiesci słonko Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:15 zrobie test po 10 i dam znać chyba, że @ nadejdzie bo coś mnie tak dziwnie kreci w podbrzuszu. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:19 zobaczymy trzymam kciukasy bardzo bardzo mocno. I czekam niecierpliwie na .... hihihiihihiii wiadomo co)))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:01 U nas ginów jest więce, tylko że mają wspólne gabinety niektórzy-to nie tak, ze nie ma lekarzy-NIE. Mamy ich dość sporo, ale ja mam swoją lekarke, ale ona znowu nie ma usg, jak mam isc robić usg, to lece do innej gin...i to tak u mnie wygląda. A ten co wczoraj u niego byłam to jest ordynator oddziału-i wywnioskowałam, że cieć z niego... Tylko jeszcze niepokoi( a może i to dobrze), że od poniedziałku bolą mnie piersiątka- może to jakiś znak...co Wy myślicie o tym?? ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:03 wszytsko jest mozliwe))))))) oby wszystko skończyło sie (*). Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 08:58 izutku a jak dzis u Ciebie ? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:01 własnie izutku, jak sie czujesz?? Juz lepiej?? dzis zakupki wiec...)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:19 halo izutku!!! gdzie jesteś???!!! Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:22 czy u Was też jest dzisiaj tak paskudnie (zimno i deszczowo) ? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:26 ojj tak zimno strasznie deszczowo tez, choc u mnie juz własnie przestalo padac. A tak poza tym to normalnie pogoda barowa hihihihiihi, ja dzis ide na imieninki chrzesniaka, bedzie sie działo )) Humorek dopisuje, nawet jesli to znowu bio... jakos jestem pozytywnie nastawiona, choc nie powiem ze sie boje troszke... No ale juz nie o mnie, własnie Izutku gdzie jestes?????? Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:43 kiepsko.. i jeszcza taka "piekna" pogoda (( Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:43 Jola - ja nie bede testowala Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:47 tak tak izutek jest w dole tzn. ze wszytsko na dobrej drodze, sama wspominała ze jak zaciązyła ostatnio tez miała dola, takze... ja tu czuje wysyp ciąż!!!!! niech sie stanie... Izutku prosze rozchmurz sie troszke, choc nie ma słoneczka ja Ci przesyłam jego bardzo bardzo duzo, mam nadzieje ze choc troszke pomoze... buziak Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 09:54 Witam wszystkie starajace i mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona. W skrocie jestem mama 1,5 rocznego synka, ale oboje z narzeczonym chcemy miec jeszcze jedno dzieciatko. Myslalam, ze nie bedzie z tym zadnego problemu- przeciez jedno juz mam. Ale sie pomylilam. Dwa tygodnie temu w 10 dc bylam u lekarza i poprosilam o usg, bardzo chcemy miec coreczke a to chyba najlepszy moment. Okazalao sie, ze nie ma jajeczka, ale jest powod do zmartwienia. Lekarka zrobila tez cytologie i myslalam, ze chociaz to bedzie ok. Wczoraj odebralam wyniki cytologi i jest III grupa. Jestem podlamana, dzisiaj mam dostac leki. Kochane dziewczyny moze ktoras miala podobnie, bardzo prosze o jakies informacje. Pozdrawiam Ola. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 10:03 Witaj i piersza rzecz, jesli masz III gr cytologii powiennas dostac od lekarza skierowanie na kolposkopie i wycinki, niestety jest to zła grupa i zle leczona moze skończyc sie rakiem, takze koniecznie dobre leczenie. Nie załamuj sie tylko działaj, tego nie wolno zaprzepascic, moze sie skończyc tylko jakims zapaleniem ale broń Boze nie wolno tego olac. Wrazie pytań pisz. Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 10:13 Dzieki. Dzisiaj po poludniu sie dowiem czy dostalam skierowanie to dam znac. Czytalam troche o tej III grupie i jestem troche przerazona. Odpowiedz Link
alexandra22 okazalo sie ze jest w miare ok 28.04.05, 15:28 To tylko stan zapalny. Podobno babka mi to wczoraj mowila, ale widocznie bylam taka przerazona, ze jej nie sluchalam. Tak naprawde to kamien spadl mi z serca. Na razie nie wiem jeszcze jakie leki mam brac, bo moj facet ma je wykupic. Wiec za jakas godzine bede wiedziala to dam znac. Odpowiedz Link
alexandra22 Re: okazalo sie ze jest w miare ok 28.04.05, 15:36 Jeszcze napisze i licze na wasza pomoc w tym temacie. Kattrin a co to znaczy, ze masz zle wyniki bety? przepraszam za to pytanie, ale jestem zielona w tym temacie. A tak na marginesie nie lam sie, musi byc dobrze Odpowiedz Link
kattrin1 Re: okazalo sie ze jest w miare ok 28.04.05, 15:38 beta jest za mała na rozwój zarodka Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 10:04 Mam jeszcze pytanie czy owulacja mogla sie tak przesunac, ze w 10 dc nie bylp widac jajeczka? dodam, ze 2 miesiace temu odstawilam plastry anty i mam wszystko rozregulowane. Z gory dzieki za pomoc Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 10:05 tak mogła sie przesunac, musisz jeszcze poczekac na nia. Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:04 no i koniec złudzeń w tym cyklu (niestety). zrobiłam test, który pokazał 1 kreskę. tylko, że nadal nie ma @ a to juz 5 dzień po odstawieniu luteiny więc nie wiem co jest grane? chce mi sie ryczeć (((((((( Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:07 oj Ewus tak mi przykro...wiec razem czekamy, ale nie smuc sie, Maj jest TWOJ pamietaj o tym))) ja wierze w to bardzo mocno))) A czujesz ta wredote? moze kurcze ona nie przyjdzie jednak, nieraz testy sie myla)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:18 jedyne co czuje to fizyczny ból piersi i psychiczny dołek. ale spoko MAJ JEST NASZ!!!!! Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:22 Nie ma co się martwić...a co się będę łamać, co ma być to będzie, nie uciekniemy od tego... Wiecie, co postanowiłam?...Jeżeli dzisiaj, że jeżeli nie dostanę @, to zrobię następny teścik ciążowy w niedziele ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:25 Madziu dobre słowa, nie ma sie co lamac...trudno jest strasznie, ale czy mamy inne wyjscie? Mam nadzieje ze@@ nie dostaniesz i ten niedzielny tescik wyjdzie pozytywny) Ewus to sie tez tyczy Ciebie, ze nie dostaniesz tej wredoty:)))))) Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:27 Ja tez czekam na @. Powinnam dostac na poczatku maja. Od dwoch dni bola mnie piersi i dol brzucha. Przyznam, ze pierwszy raz mam takie objawy przed miesiaczka. Zazwyczaj piersi mnie bolaly jakis dzien przed @. Nie wiem co o tym sadzic biorac pod uwage zle wyniki cytologii. Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:28 ewa - dopuki @ nie ma... to wiesz.. Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:44 izutku a który to Twój dzień? Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:28 cześć dziewczynki, ja znów nie nadążam, (za dużo pracy) ktoś streści co się działo, czy opuściłam coś istotnego??? --------------- www2.fertilityfriend.com/home/goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:30 Goko, mamy nowa kolezanke, Ewunia zrobiła test i niestety , ale @@ niema wiec wszystko jeszcze sie moze zdarzyc)), Madzia nadal @@ nie ma no i w niedziele tescik, a Izutek mam chandre... mam nadzieje ze to znak na (*) fasolinke))) To tki skrot A jak u Ciebie?? Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:38 Kattrin a jak dlugo trwa leczenie po zlych wynikach cytologii. Myslisz, ze wczerwcu juz moge sie starac? Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:40 Witaj alexandra22! Miło Cię tutaj gościć. Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:40 kattrin a co u Ciebie?? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:42 zalezy co to jest, najlepiej przebadac i sprawdzic co jest grane i dopiero wtedy bedziemy myslec co dalej Odpowiedz Link
kattrin1 Olu 28.04.05, 11:45 kiedy bedziesz miec konkretne wyniki? i co powiedział dokładnie lekarz jak zobaczył III gr cytologii Odpowiedz Link
alexandra22 Re: Olu 28.04.05, 11:51 Wczoraj rozmawialam z rejestratorka, a dzisiaj moj facet ma jechac po recepty, wiec nie wiem co konkretnie lekarka o tym mysli. Chcialam sie umowic na wizyte ale baba z recepcji powiedziala, ze nie ma takiej potrzeby Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:39 u mnie tak jak na wykresie 13 dc, temperatura na razie spokojnie, jestem chyba za półmetkiem jeżeli chodzi o owu, testy od Ewy (przez dwa poprzednie miesiące) były pozytywne 21 i22 dc, a owulacja przypadała 25 dc. Poza tym zaglądam tutaj rzadziej, jestem już po urlopie i mam strasznie dużo pracy (a co za tym idzie dni mijają mi szybciej, nie wiem czy nie za szybko).Nie licze ich juz nawet, na poczatku liczyam, że tak daleko jeszcze doowu, a teraz muszę zacząć sie pilnować, żeby jej nie przegapić. Biorę w tym cyklu wiesiołek, mam nadzieję, że będą efekty, i się nie utopię w tych efektach Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:43 Goko to super jak dni lecą to nawet sie nie obejrzysz a bedzie owulacja)) a potem znowu zleci jak z bicza i pokazą sie II kreseczki))) A ten wiesiołek to pamietaj tylko do owulacji potem juz nie. Trzymam kciukasy mocno)) Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:46 tak katrin pamiętam, że wiesiołek do owu, ale ja chce skończyć go koło 20 dc, a potem do owu Gujazyl (mam już kupiony) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:48 to super sie zapowiada nam ten maj))) bede trzymac kciuki bardzo mocno)) Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:46 Witaj Goko, wlasnie przeczytalam, ze owulacje masz bardzo pozno. Moglabys napisac czy w 10 dc moze nie byc widac jajeczka na usg a owuacja moze sie przesunac i byc tak pozno tak jak np. u Ciebie? wyzej pisalam, ze mialam usg w 10 dc i lekarka stwierdzila, ze w tym cyklu nie bede miec owuacji. Z gory dzieki. Ola Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:52 witaj alexandra22, pytasz o to czego ja dokładnie nie wiem, każdy przypadek jest inny. Ale ja nie opierałabym sie w Twoim przypadku na jednym lekarzu, wiem, że to koszty, ale poszłabym na wizytę do jeszcze jednego lekarza, cytologia III niby jeszcze nie tragedia, ale można sie niepokoić (pewnie rzeba podjąć jakieś leczenie i po leczeniu skontrolować znów cytologię). Ja mam długie cykle 35-36 dni (najkrótszy w ostatnim półroczu trwał 30 dni, najdłuższy 39!!!), dlatego ta owulacja u mnie występuje późno (koło 25 dc.). Jakiej długości Ty masz cykle. Trzeba pamietać, że owulacja występuje zazwyczaj 12-14 dni przed terminem kolejnej @. Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:55 Caly cykl mam rozchwiany, bo 2 miesiace temu zdjelam plastry anty. W miedzyczasie mialam tez plamienia wiec nie wiem dokladnie jak to u mnie jest niestety Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 11:57 Olu - w takim przypadku ja bym zmieniła lekarza i to NATYCHMIAST!!! (jak to nie ma potrzeby, głupia ona czy co, lekarz jest po to by Ci wszystko powiedzieć wyjaśnić, a czasami zrobić badanie jeszcze raz, bo może coś nie tak poszło, przy cytologii źle pobrany wymaz ma istotny wpływ- nie twierdząę, że źle pobrała, ale różne rzeczy sie zdarzają). Zastanów sie nad tą lekarką, tzn. nad jej zmianą. Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:01 Tak po prawdzie, to ja wczoraj bylam przerazona,ale moj ojciec tez jest ginekologiem tylko nie mieszka we Wroclawiu, wiec mialam kontakt tylko telefoniczny. On powiedzial, ze mam sie nie bac tylko wziac te leki i jak bede u niego to zobaczy co jest grane. Tylko jak tu sie nie bac Odpowiedz Link
goko1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:03 to nie jest, aż tak tragicznie, jak tata ginekolog to będzie czuwał nad Tobą p.s. ale ta Twoja lekarka mi się nie podoba Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:01 zgadzam sie z goko!! zmiana lekarza, powiem Ci tak, ja miałam III gr. i moj lekarz olał to i po kilku miesiacach miałam juz IV gr i okazał sie rak. Takze radze udaj sie do innego lekarza, bo niby nie tragedia ta III gr, ale trzeba dmuchac na zimne, bo to znaczy ze cos sie dzieje niedobrego. A jesli starasz sie o dzidziusia to nie zwlekaj! Życze powodzenia)) Odpowiedz Link
izutek Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:17 a mnie dzisiaj 5dpo (owu byla w sobote rano..), nie bede testowala... a moglabym w średe 4 maja Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:20 Kurcze, ale Wam zazdroszczę...ja też chcę owu !!! a po niej (*). ...(*)... Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:21 Dzeki dziewczyny, zastanowie sie nad zmiana lekarza. A moze znacie jakiegos dobrego z Wroclawia? Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:39 No i gdzie te kobitki się podziały...Ejjj słyszycie mnie ?? ...(*)... Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:42 Ja jestem, bo wlasnie uspilam malego i mam troche luzu. Na razie troche mi trudno sie we wszystkim rozeznac, bo jeszcze was nie znam, ale jeszcze troche i mysle ze bedzie ok Odpowiedz Link
alexandra22 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:44 Kochane napiszcie skad jestescie. Moze ktoras jest z Wroclawia, bo ja w sierpniu zapuszcze tam korzonki Na razie mieszkam na wiosce pod Wroclawiem Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:46 Olu, ja mieszkam w mieście pod Gorzowe Wielkopolskim. ...(*)... Odpowiedz Link
eweks0 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:59 Olu ja jestem z Łodzi )) Odpowiedz Link
alexandra22 do eweks0 28.04.05, 13:19 Ja tez mieszkalam w Lodzi. Bardzo czesto tam jezdze do mamy. Mieszka na Manhatanie, a Ty gdzie? Odpowiedz Link
magda9948 Re: starania-weteranki, reaktywacja - WIOSNA 28.04.05, 12:49 Kattrin...może wiesz jak to jest...bo tak wszyscy naciskają, żebym zrobiła test ciążowy, ale jest możliwość, że się jest w ciąży przy tempce 36,7 - bo od wczoraj taką samą mam... ...(*)... Odpowiedz Link