kattrin1 14.06.05, 10:58 co Wy na taki temat wateczku?? Moze letnie staranka zakończą sie ciazami) Zycze Wam tego z całego serduszka))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 11:06 Melduje się na miejscu ))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 11:14 teraz czekamy na inne nasze weteranki))))))))) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 11:21 Ja to by chciała nie czekac na nikogo, tylko żebyśmy w końcu mogły podzielić się ze soba naszymi doświadczeniami, czy nam bardzi niedobrze i jak szybko nam rosną brzuszki. Przecież wokół tyyyle dziewczyn w ciąży chodzi, to dlaczego nie my?????????????? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 11:27 haha rozumiem Cie, ale na kazda przychodzi pora, takie jest niestety zycie i kolejka po dzidzie)) Wy tez niedługo zajdziecie w ciąze, Diamenciku Ty tez, tylko trzeba poczekac troszke przy okazji sie przebadac czy wszystko gra i buczy i wierzyc mocno a dzidzia sama wpakuje sie w wasze brzuszki)))))))))) Głowka do góry, bo co bedzie jak (*) zobaczy takie pochmurne mysli, jeszcze sie obrazi kurczaki i co hihihiihiih))) Pozytywne myslenie i wiara, bo ona naprawde góry przenosi))))))))))))) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 12:32 dziękuję za miłe słowa Myslę pozytywnie, tym bardziej, że jeszcze tylko 10 dni do ślubu!!!!!!!!!! W (następną) sobotę raniutko zrobię teścik, żeby w razie co móc cieszyc sie podwójnie Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 12:44 Cześć Ale dzisiaj lecicie, a wczoraj to tak niemrawo było. U mnie 29dc i tempka wzrosła o 1 stopień czyli do 36,8 (mam nadzieję że jeszcze wzrośnie albo przynajmniej że utrzyma się na tym poziomie). Tak bym chciała żeby to była (*), ale się nie podpalam i czekam na to co przyniosą kolejne dni. Acha, dziewczyny, pisałyście że trzeba tempkę mierzyć przez 8 minut, ale jeśli mierzę ją elektronicznym termometrem, który pika jak skończy mierzenie, to chyba nie muszę aż 8 minut. Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 12:51 a ja się obżeram od samego rana, wypiłam dwie kawy (w ramach protestu) i coś mnie brzusio mdli tak jak na @, także to chyba już przesądzone, nie będę się wkręcać, choć dopóki @ nie przyjdzie wszystko się może zdarzyć... mam kompletnego lenia dziś Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 12:54 Dziś mam fajny humorek. Do pracy znowu idę na 16 do 4 nad ranem, a mój M od godz.6 rano do 14, dobrze że już po owu, bo teraz trudno byłoby ze starankami, ponieważ praktycznie się mijamy. Goko1 dzięki za wykresik, zastanawiam się tylko dlaczego ostatnio pokazał że owu była w 20dc a później w 22dc, no i teraz znowu pokazuje że w 20dc. To jest dla mnie zagadka, no ale cóż, na szczęście obstawiłam oba te dni (tak spontanicznie, bez żadnego planowania). W tym cyklu nie robię nic oprócz mierzenia tempki, testy robiłam w 22dc i 23dc i nici z tego, więc zrezygnowałam (ale może za późno je robiłam skoro owu była w 20dc), pytanie tylko dlaczego na USG w 22dc nie było nic widać. Odpowiedzi są tylko dwie : po pierwsze nie było owu (mam nadzieję że tak nie jest0, a po drugie moja gin nie umie czytać USG (bardziej prawdopodobna wersja - mam nadzieję). Czekam na kolejne dni i wszystko się wyjaśni. Tempka super, nie miałam takiej odkąd pamiętam i nigdy tak długo się nie utrzymywała (przez ostatnie 4 cykle w których mierzę tempkę, wcześniej to nie wiem, bo nie mierzyłam). Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 12:56 Idę się wykąpać i zjeść śniadanko (hi hi), bo wstałam godzinę temu. Zajrzę później, a Wy piszcie. I marooda jak możesz to sobie poleniuchuj, jeśli masz na to ochotę. Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 13:04 siuba, elektronicznym termometrem też trzeba dłużej, nie wystarczy, że pika (w ustach pikanie nie zdaje egzaminu), zmierz w jakis dzień dla kontroli raz w ustach i zaraz drugi raz "dowcipnie" zobaczysz różnicę, albo zmierz i jak zapika wsuń na drugi bok pod język i poczekaj jeszcze, też zmieni się pomiar, napisz jak już skontrolujesz. -- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 13:29 goko1, ale ja mierzę "dowcipnie" aż zapika a potem powtarzam jeszcze raz. jeśli wyjdzie mi ta sama tempka to daję już spokój i zapisuję to co wyjdzie, a jeśli te dwa pomiary są różne, to mierzę jeszcze trzeci i czwarty raz, aż znowu będą dwie takie same tempki. A więc dobrze robię czy źle, bo sama już nie wiem. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 13:39 och te tempki hihihi, mierzymy tylko raz hihihi,jedyny )) ojj, sie porobiło, a wiecie ja mierze w ustkach i mi normalnie wychodzi, to moze ja zle robie.... ))) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 13:47 Sama zaczynam wątpić jak z tą tempką jest, ale wydaje mi się, że dobrze mierzę, a może aż za dobrze, bo niepotrzebnie tyle razy. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 13:44 a wogóle to ja chyba rodze...bleee tak mnie boli brzuch, skurczowo jakos normalnie podobno wyglądam jak biało zielono fioletowy duch.... niech to sie skończy...juz chce byc po @@@... Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 13:49 kattrin, aż mi Ciebie żal. Wiem co to znaczy, bo sama też czasami tak mam, a wtedy Mężuś wkracza do akcji i cały dzień masuje mi brzusio (aż nie zasnę), a jak wstaje to zazwyczaj jest już wszystko OK. No tak, ale Ty pewnie męczysz się tak w pracy. Wytrzymaj jeszcze trochę, a potem połóż się spać, to samo przejdzie. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 13:51 wiem wiem, musi przejsc, ale normalnie bóli takich nie miałam strasznie dawno, chyba sie juz odzwyczaiłam,. a teraz musze sie znowu przyzwyczajac, a uczucie jest jakbym skurcze miała, co chwile mnie łapie, i cos "wylata" normalnie jakas tragedia... mam nadzieje ze to nic złego... Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 13:57 Ja też mam nadzieję, że to nic takiego. Przejdzie Ci zobaczysz, musisz tylko trochę odpocząć. Idę umyć włosy i za chwilkę tu wpadnę. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 14:23 Już jestem. Kattrin żyjesz? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 14:33 juz ledwo, ledwo... ale musze jakos dac rade, nie.... jak tam fryzurka, juz ułozona?? Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 14:39 kurcze, mam plamienie ale to już chyba początek okresu bo brzuch tak mnie ćmi jak zwykle na @ (( po 25 dniach? w życiu nie miałam tak szybko, ostatnie dwa było co 27 dni bo jest już bardzo krótko jak na mnie (kiedyś średnia 31 była, potem 30, a teraz nagle takie krótkie cykle) ech nawet nie mam szansy połudzić się dłużej... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 14:55 oj maroodko, przykro mi bardzoo (( ale pomysl ze nowy cykl nowa nadzieja, moze zbadasz hormonki, chyba ze masz wszystko ok? Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 15:01 ja juz chciałam ostatnio badać hormonki ale ginka mówiła, że nie widzi podstaw bo wszystko wygląda ok, owulacja jest w dobrym czasie itp. i że ona by zbadała nasienie, a ja nie wiem jak mojego na to namówię (( jak rzeczywiście będzie normalnie @ to się jutro umawiam na wizytę i zaraz po skończeniu @ idę coś radzić dalej... Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 14:43 Fryzurka już ułożona hihihi Teraz czekam na M i za chwilkę śmigam do pracy. A póki co jeszcze chwilkę mogę tu posiedzieć. Dzisiaj taka ładna pogoda, a ja muszę iść do pracy. Ale w piątek i sobotę zaszaleję z M i jedziemy na mistrzostwa motocyklowe w Poznaniu i na małe zakupy do IKEI i jeszcze do innych marketów (w zależności od czasu). Na noc zostaniemy u mojego M babci. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 14:47 Marooda nie mów hop, a może to jeszcze nie @, poczekaj jeszcze trochę to się dowiesz. Chyba przyjechał mój M i muszę powolutku spadać. Wpadnę nad ranem, a najpóźniej jutro koło południa. Pozdrawiam i miłego dzionka Wszystkim życzę. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 15:02 oj chyba zawiesimy na okres letni nasz wateczek, albo wszystkie bardzo zapracowane, albo sie urlopuja hihihii)) ja tez uciekam juz papa... nie wiem kiedy sie zjawie, ale w wolnej chwilce napisze cosik )))oby była ta wolna chwilka, buziaki i czekam na ciezaróweczki Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 15:43 hej z ciężaróweczek to tylko widzę,ze ja jestem aktywna a szkoda gdzie One się podziały? u Was tez tak gorąco? jutro mężus zabiera mnie do Ustronia i Wisły ale sie ciesze jak małe dziecko góry to dla mnie raj na ziemi tylko w moim stanie mogę popatrzeć na nie z dołu pozdr Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 14.06.05, 15:58 Jolu! A kiedy u siebie zauważyłaś bialy śluz? Kiedy najwczesniej może sie on pojawić? Bo albo (*) albo grzybek Odpowiedz Link
tromysza kasiu... 14.06.05, 16:09 przepraszam, że się wtrącę z prywatą. kasiu, martwię się o Ciebie. napisz coś czasem na naszym starym wątku. Tak nas olewacie ((( buuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:11 Czesc dziewczynki, czy dzis tez tak cichutko bedzie?? hihihihii U mnie spoko dzis, świetny humorek, i jejku jejku juz tylko 37 dni do mojego urlopiku hip hip huraaaaaaa)))))) Jak ja sie nie moge juz doczekac, ojjj... Bardzo prosze o relacje co u Was, Ewcia, Roleczka, Daniczek, Goko, Diamencik, Siuba, Natalka, I moze kurcze ciezaróweczki sie choc na chwilke odezwą i powiedzą jak dzidzie sie czują??? Czekam na Was... Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:21 Czeeeeść, U mnie 2 dc, dzisiaj muszę to już stanowczo przyjąć do wiadomości, to wczorajsze to nie było plamienie to normalnie po raz pierwszy w życiu ta wstrętna @ przyszła już po 25 dniach, co oznacza, że tym razem faza lutealna trwała 11 dni (wcześniej 14), także żadnej reguły nie ma. I mimo, że w poprzednim cyklu WSZYSTKO było tak jak być powinoo to ZNÓW porażka na całej linii. Moja drogie, zaczynam 28 cykl po odstawieniu tabletek i to już wcale nie jest qrde śmieszne Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:37 czesc Kobietki!!! w Łodzi pełne słońce az nie chce sie siedzieć w pracy Zdałam ten cholerny egzamin i teraz w sobotę mam juz ostatni, tym razem ustny (bleeeeeee) u mnie 13 dc czekam na odpowiedni sluzik bo tempki prawie w tym miesiacu nie mierzylam. podejrzewam, ze od piatku do niedzieli zrobimy sobie maraton. jak sie nie uda to w lipcu robie hormony i monitoring. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:40 EWUNIA GRATULUJE!!! a nie mówiłam hihihiihi, ze zdasz)) a co do maratoniku to pamietaj zapomnij wtedy o wszystkim, winko i mezus hihihihii, i obaczym co sie bedzie działo za 2 tyg.))))) a jak poza tym sie czujesz?? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:38 maroodko a wiesz ze II faza jest stała, moze sie róznic 1 dniem, ale powinna byc stała dla kazdej z nas, a jak u Ciebie jest 3 dni róznicy to kurcze cos chyba nie tak z ta fazą...moze jednak owulacja była wczesniej co???? wiesz ja mysle ze powinnas sie przebadac, prl i progesteron koniecznie, moze tu lezy problem, po tebletkach te hormony sa tak rozregulowane, ze sie nie zaciąza. Wiesz zrobisz co chcesz ale mysle ze to chyba najlepszy pomysł, zeby sprawdzic te hormony. Nie smutaj sie jeszcze mnie nie dogoniłas z cyklami wiec główka do góry))I czas zacząc działac, cio?? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:43 marodko!! Kasiu!! wierze, ze damy radę. na prawdę mam przeczucie, ze nam sie uda. może to przez to, ze jestem na fali zdawania egzaminow i zlecial ze mnie ten cholerny stres Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:46 Ja tez wiem ze sie uda, kazdej sie uda, tylko trzeba wierzyc i czasem dopomóc szczesciu)) Moim zdaniem wazne jest przygotowanie do ciązy, zrobic sobie badanka, sprawdzic reakcje organizmu i na bank sie potem zajdzie)) znam wiele przypadków własnie takich, dziewczyny czekaja i czekaja a potem bummmm i (*) piekna w brzuszku)) U Was tez tak bedzie ))) Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:46 hmm tego nie wiedziałam, ale ja w obu cyklach miałam owulację potwierdzoną testami i USG przez gina... ja się @ wczoraj wogóle nie spodziewałam, to był 12 dpo, potem pomyślałam, że to może takie plamienie implantacyjne, ale to jest normalnie krwawienie ze skrzepami... umawiam się do gina na poniedziałek, coś trzeba z tym zrobić! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:47 a co bylo na usg, juz pekniety pęcherzyk ??? jak to lekarz powiedział i w którym to dc było???? Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:50 na usg był już pękniety pęcherzyk, w tym cyklu było to w dniu 14 (test owu poprzedniego dnia był pozytywny) i lekarz powiedział, że pęcherzyk pękł tego dnia właśnie trochę wcześniej a wogóle moje cykle, wcześniej średnia 30-29 dni, od 3 cykli: 27, 27 i teraz 25 - najkrótsze 3 w mojej karierze Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:54 a jeśli owulacja była w 13 dc i faza lutealna trwała 12 dni to jest to ok? teraz to się zmartwiłam, że coś ze mną nie tak... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:58 maroodko, faza lutealna jest ok jesl trwa 11-16 dni, wtedy jest prawidłowa, wiec miescisz sie w normie spokojnie))) Kazda z nas ma swoją długosc i ona jest stała, trzeba ją poporstu sobie ustalic. A jak Ty masz monitoring to jeszcze lepiej))) A od kiedy monitorujesz jajeczko??? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:56 a moze Ty masz faze 12 dniowa i własnie normalnie dostałas @@, w normalnym terminie? Skąd wiesz ze faza poowulacyjna ma u Ciebie 14 dni? Jesli gin powiedzial ze była owu wczesniej, to równie dobrze peknąc mógl 13 dc wieczorem, a 14 dc juz było po. wiesz sorki ze sie tak rozprawiam nad Twoim cyklem, mam nadzieje ze sie nie gniewasz.. Moze własnie sie teraz Twoje cykle regulują, 27 dniowy to normalny cykl, wiec nie masz sie czy martwic, ustal sobie II faze ile dokładnie trwa i do tego monitoring jakies moze jednak hormonki przynajmniej prl i prog i mysle ze szybko zakończysz z brzuszkiem)))) Co Ty na to??? Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:03 bardzo się cieszę, że tak rozprawiasz nad moim cyklem - zawsze dobrze poznać spojrzenie jeszcze kogoś innego w zeszlym cyklu w 13 dc też byłam na usg i był pęknięty pęcherzyk, wtedy ginka powiedziała, że dopiero co pekł może z godzinę temu - czy oni sią w stanie powiedzieć to tak dokładnie??? i w tamtym cyklu faza lutealna trwała 14 dni, dlatego tak przyjęłam - to moje pierwsze dwa cykle z oznaczaniem owulacji. Już ostatnio prosiłam ją o sprawdzenie poziomu hormonków, nie wiem czemu tak mi się wykręca (choć może wiem, ja mam stały abonament płacony przez firmę także im mniej badań mi zobią tym mniej ich to kosztuje, abonament zawsze taki sam), chciałam przede wszystkim zbadać tarczycę (moja mama miała nadczynność, po leczeniu ma niedoczynność i będzie łykac hormony już do końca życia, a zachorowała jak było dużo młodsza ode mnie). Ona chciała żeby najpierw Misiek zbadał nasienie - a to jest niestety trudniejsze do przeprowadzenia z jego podejściem. Teraz pójde i będę stanowcza. A możesz mi podpowiedzieć w którym czasie cyklu bada się hormony? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:09 To nie wiem juz jak to jest z Twoją fazą, bo mi ginek powiedział ze powinna byc stała, moze byc wachanie 1 dniowe,ale nie dłuzsze, moze u Ciebie to jakies po tabletkowe lub hormonalne zawirowania, no nie wiem sama, widz ze owulke masz w grunie rzeczy w tym samym czasie, i ja masz wiec super)) Co do hormonków to moim zdaniem pierwsza rzecz to ich zrobienie, wtedy spokojnie wiesz ze u Ciebie wszystko ok, szczególnie ze brałas antyki a one robią spustoszenie w hormonach, niestety... co do meza to no cóz tez powinien sie przebadac ale to wiesz, mysle ze narazie nie jest koniecznoscią, choc powinno sie to zrobic. Mój gin powiedział mi tak najpierw zajmiemy sie Panią, hormonki i badanka wszystkie jesli przy pani leczeniu nie bedzie efektów robimy nasionka, zresztą ja byłam w ciazy wiec powiedział ze razcej nasionka beda ok, i nie musze zameczac meza zeby udał sie na badanie. Najlepiej w 3 dc - LH, FSH i ESTRADIOL, tez TSH, 14 dc LH i Estradiol, a 7 dni po owulacji prl i progesteron (chyba najwazniejsze). Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:13 dzięki, to już wiem jak się do tego zabrać mój mąż ma już jedno dziecko, także bardzo źle z nim być nie może choć lepiej by było gdyby się przebadał... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:18 maroodko ja trzymam mocno za Ciebie kciuki, i wierze ze bedzie dobrze zobaczysz, jak u Ciebie okaze sie wszystko w porzadku to poprostu powiedz mu ze Ty ze swojej strony zrobiłas wszystko i popors go by dla Ciebie zrobił badanka) Moze tak go namówisz,a skąd tez wiadomo ze np. po zrobieniu badań przez Ciebie szybciutko zaciązysz i juz nie bedziesz musiała niczego na nim wymuszac??? Słonko głowa do góry)))))I uwierz ze bedzie juz tylko lepiej))))))))))))))) Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:21 kattrin jesteś kochana ))) trzymam kciuki oby ten cykl był szczęśliwy także dla Ciebie !!!! MUSI NAM SIĘ UDAĆ! i to wkrótce ))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:24 niom Maroodko takie podejscie to lubie)))))))) i tak trzymaj dalej))))) Dziekuje ze kciuki ale prosze teraz sie nie męcz z trzymaniem, poprosze o kciuki od 15-16 lipca, wtedy bedą piekne staranka u nas))))))))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:49 Bo mi sie wydaje maroodko ze chyba jednak troszke wczesniej była Twoja owu, testy ok, nieraz sie zdarza ze one wychodzą juz po peknietym jajeczku, i dlatego wazny jest monitoring, jak juz był pękniety pecherzyk na usg to mogła owu byc wczesniej, dlatego napisz jak mozesz jaki był dokładny opis usg. Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:58 Witam kochane, witam!!! Co u Was slychac w ten piekny sloneczny poranek??? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 08:59 och witaj Daniczku, co u Ciebie słonko??? Ja sie czujesz juz po choróbsku??? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:04 Nie jeszcze nie. Meczy mnie kaszel i biore antybiotyki jeszcze do czwartku!! A co u Ciebie??? @ przyszlá?? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:11 nio przyszła i chyba juz idzie ode mnie)))) teraz spokój duszy hihihi, jak widac zajmuje sie teraz Wami, siebie odpuszczam, i pełną parą zaczynam za miesiac))) Zdrowiej szybciutko)) Goko a co u Ciebie czego nic nie piszesz?? Roleczka, Siuba Diamencik,Natalka, Ewcia???? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:17 Kasiu przykro mi!! Ja w tym cyklu mam luz i jest mi z tym super. Dzisiaj 16dc, ale nie wiem co i jak bo w tym cyklu nic nie mierzylam i nie testowalam, nie bylo sensu przez te chorobe!! W dwoch poprzednich cyklach owulacje mialam ok. 18dc. W tym moze sie przesunela do przodu, bo zaobserwowalam sluz, albo bedzie pozniej. Przytulanka byly w 11dc i 12dc zupelnie spontaniczne, chociaz wlasnie wtedy zauwazylam u siebie ten sluz wygladajacy na plodny, ale kto go tam wie, moze on wcale nie byl plodny. Oprocz tego nic mnie nie boli, tzn. pobolewal lekko jajnik, ale nie zwracalam na niego uwage i teraz nie bardzo wiem czy zbieglo sie to z wystapieniem sluzu. Ale mi fajnie!! Luz blues!!!! )) Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:18 Kasiu a tak poza tym to temat watku jest super!!! Mnie tu nie bylo wczoraj bo uczylam sie z kolezanka do egzaminu, a Wy tak wyrwalyscie do przodu!! Super!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:20 hhahahahahahaha no to moze mamy poczecie luzowobluesowe hihihiihihi))))))))) Tak jak Ci kiedys pisałam duzo dziewczyn zachodzi w ciaze wtedy gdy choruja, mysla ze nie uda sie bo choroba a potem hop siub i (*)... hihihiihi, oczywiscie nie chce nakrecac, ale taaaaaa....))))) a przykro niech Ci nie bedzie, ja sie ciesze ze tak sie stało, nie mam sie czym martwic, moze mam sie jeszcze wyszalec przed dzidzią?? Luzik)) Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:28 Na pewno musisz sie wyszalec!!!! Nabrac sil w wakacje, aby Ci ich starczylo na 9ciazowych miesiecy!!! ) Kasiu ja nie wierze, ze w tym cyklu cos sie wydarzy, bo przytualnka byly tylko te dwa razy i to bardzo wczesnie a raczej cos mi sie wydaje, ze owulka sie opozni i wydluzy mi sie cykl, chociaz tego to bym nie chciala. Poza tym dobrze sie czuje nie nakrecajac sie!!!!!!! Pisalam Ci juz o tym w jakie schizy sie wpedzalam!!! Hihihi!! ) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:33 ))) Tak jest Pani Jenerał, bez nakrecania, cykl chorobowo- odpoczynkowy))))))))))))))))))) tak tak wyszalec sie ojjj niech juz bedzie lipiec... rybka, morze, plaza, pifffco zimne, mezus...hihihihii polanka... kocyk.. ochhh marzenia hihihiihihi)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:29 Czesc Wam!! Czesc EWEK! Czekalam na Ciebie POwiesz jaktam z egzaminami i starankami?Ja nie mam nadal okresu, okolo poltora tyg. temu mialam zespol napiecie przedmiesiaczkowego, trwalo to 4 dni,p ale okresu nima do tej pory;//Caly czas mam sluz jak na dni plodne. Pozatym dobrze sie czuje. Jak okres nie pojawi mi sie do 25 to zrobie test) Pozdrawiam!!)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:34 czesc Punisherko!! fajnie, ze na mnie czekalas )) egzamin pisemny zdany teraz jeszcze tylko w sobotę ustny. u mnie 13 dc czekam na owu ale nie wiem jak to bedzie w tym miesiacu bo mialam i nadal mam stresy wiec cos moze sie poprzesuwać. a w ktorym dniu cyklu jesteś ? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:39 jakos 53 dzien cyklu, ostatnia miesiaczke mialam 25 maja, do tej pory nic;/ Tylko jak mowilam niedawno mialam bole jak na miesiaczke i przeszlo wszytsko. Teraz nic mnie nie boli, od 3 dni lekko piersi i miewam skurcze w dole brzucha, pozatym dobrze sie czuje. Test robilam 31 maja i wyszedl negatywny;/ Ale z tym to roznie bywa w praktyce Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:45 To moze byc wina pogody, teraz jest przesilenie, wiele moich kolezanek ma teraz takie rozlegulowania. Moze to przez piguly, ale odstawilam je pol roku temu;/ W kazdym razie zrobie test 25, zobaczymy co wyjdzie, choc szczerze watpie zeny to byla ciaza. Chociaz strasznie ejstem zmeczona,ciagle bym spala, az mi jest normalnie wstyd.!!!!...Nic mi sie niecche w domu robic, jak mam sprzatac to robie to zla jak osa i na wszystkich burcze;/ Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:49 lol poprawka 25 kwietnia!!! sorki!! Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 09:55 cześć kobietki, ale się dzisiaj rozpisałyście ja już po @, tak mi sie zdaje, jakaś skąpa była. katar nadal trochę męczy (juz dużo mniej i cały czas tylko z jednej dziurki) i plecki trochę bolą dzisiaj już ibuprom łyknęłam, przydałaby się jakaś maść, na jutro muszę być zdrowa! idę sobie Was trochę poczytać --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
marooda Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 10:00 cześć goko ale ci szybko temperaturka skoczyła... dziwnie jakoś, ale może to przez to całe choróbsko Trzymaj się dzielnie i ciepło i zdrowiej jak najszybciej! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 10:09 skąpa mogłabyc w zwiazku z długim cyklem, choc róznie to bywa, dobrze ze juz po... ja tez sie kończe dzis chyba tylko plamienia mi zostały wiec tez zaraz bede po)) Goko idziemy łep w łep...Ty 4 dzień ja 3 dzień hihihiih)))))))))))))))) a czy jutro jakies swieto ze musisz byc zdrowa?? a wogóle to dziewczynki co to za choróbska, zdrowiec mi na taka piekna pogode))) Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 10:20 Mnie ten okropny kaszel jeszcze meczy, ale tak to juz chyba bedzie dobrze. mam nadzieje!! Wlasnie poprawilam nasza statystyke. Jak cos zle wpisalam to mnie poprawcie!! ;- )) Bardzo sie staralam!! Ewciu gratulacje z powodu egzaminu!!! Wlasnie doczytalam! Mnie tez czeka ustny, ale juz jutro!!! Trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 10:41 Kurcze chyba sie Was nasłuchałam i mnie dopadło, gardło piecze i swedzi kicham non stop i jestem rozlazła jak flaki z olejem... wszystko obolałe.. ojjjj chyba sie tez powoli rozchorowuje....ooo nieeee.... no własnie kichlam czyli mówie prawde.... co do statystyki widze ze ładnie sie zaczynają starania letnie)))oby były to ostatnie))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 10:41 czołem Daniczku!!! jasne, ze bede trzymac kciuki za Twoj egzamin. bedzie dobrze ) Punisherko a moze idź do gina co? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 10:47 tak sobie patrzylam w tą naszą statystykę i kurcze mysle sobie, ze mlode z nas dziewczyny )) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 10:48 nioooom same młódki)))))))))))))) bedziemy swietnymi młodymi mamusiami fajnie cio??? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:05 bedziemy mlodymi fantastycznymi mamusiami pod warunkiem, ze szybko zaciążymy Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:01 Witam Was wszytskie!!!!!!!!!!! Czemu na wykresie jest linia przerywana w dniu owu????????? www2.fertilityfriend.com/home/diament79 Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:08 ehh ewcio juz sie nachodzilam do ginekologow i na usg, Wszystko jest w jak najleprzym porzadku, powiem ci jakie jest stanowisko gina w takiej sprawie. "Musi sie samo uregulowac z czasem" Wiec mam dosc faszerowania sie hormonami i ginekologow tym bardziej, bo nikt nic nie umie zaradzic na to. Niby nic mi nie jest, wszystko jest wporzadku a jednak nie Mam juz poprostu dosc Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:09 myslalam, ze moze pojdziesz, zeby sie przekonac czy nie jestes w ciazy ) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:12 Punisherko skonczylam czytac "Niebanalna więź" o ktorej Ci pisalam wczesniej. przewrotne zakonczenie. zaskoczylo mnie Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:12 Mam juz dosc tego gadania, jedni mowia,ze dlatego moge miec problemy zajciem w ciaze, bo kobiety z nieregularnymi cyklami maja problemy, inni ze wlasnie jest latwiej. Gdybia i gdybia. Ja nikogo nie slucham.Co ma byc to bedzie, w kazdym razie czasem dopadaja mnie takie czarne mysli, ze napewno nie bede mogla miec dzieciPoddaje sie .Wlasnie wczoraj mialam spotkanie ze swoja najleprza kumpela z podstawowki, nie widzialam sie z nia 6 lat! Wlasnie 2 miesiace temu zostala czszesliwa mama chlopczyka Bylysmi niegdys jak papuzki nierozlaczki, te same charaktery, spojrzenie na swiat, 2 zwariowane optymistki. Jej sie udalo za 3 razem.. Tak bardzo jej zazdroszcze ))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:15 No nie żartuj, ze pełna nadziei optymistka jaką jesteś tak łatwo sie podda. no co Ty nie mozesz tak. przeciez sama pisałaś, ze najważniejsze jest podejscie więc prosze mi tu w doły nie wpadać ))) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:23 Łomatko, ja czasem podejzewam siebie o nadpobudliwosc, mam tyle energii ze moglabym gory przenoscic i sciskac wszystkich!!)) Znajomi, sprzedawczynie pytaja mnie czy ja kiedys mam zly humor, ze jestem jak jedna wielka baba energrtyczna, ktora promieniuje do wszystkich))))))) Ale czasem mam slabsze dni Kiedy mam w sobie tyle pokladow milosci, juz dla dziecka i chcialabym je rozladowac jak najszybciej !((( Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:18 heh ciekawa ksiazki mowisz) Musze ja poczytac. Skikne sobie do biblioteki i zapytam) Mialam Ci tez powiedziec, ze moja ulubiona lektora polskich pisarzy jest "Lalka". Uwielbiam ksiazke i film. W zasadzie nie lubie romansow, bo fabula jest raczej na nim oparta, ale jest w tym cos wiecej, ukazane sa wartosci ludzkie i ich dysponowanie nimi w ralnym swiecie) Bardzo fajnie A Ty masz jakas ulubiona lekture z jakiejsc epoki? Wedlug mnie w Mlodej Polsce i Pozytywizmie najwiecej sie ciekawego dzialo w pisarstwie))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:33 z literatury polskiej na pewno opowiadania Herlinga Grudzińskiego no i Witkacy (zwłaszcza powieści np "Pożegnanie jesieni") ale ostatnio czytam prawie samą literature zagraniczną, oczywiscie jak mam czas ) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:09 czerwony krzyż - określa dzień owulacji, jeśli jest to linia przerywana jakieś znaki płodności nie zgadzają się z temperaturą lub nie podano nic więcej oprócz temperatury i programowi trudno zinterpretować wyniki czyli??? To znalazłam na mamo-tato w instrukcji... to co może się w moim wykresie nie zgadzać? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:10 linia przerywana jest wtedy gdy sa jakies zakłócenia cyklu, np Ty nie wpisujesz sluzu testów owu jest tylko tempka wiec program wpisuje przerywana linie) nic sie nie martw , dobrze ze linia jest hihihiih))) Ewunia a zaciązyc zaciązycie!!!!!!!! Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:13 Dlaczego piszesz zaciązycie a nie zaciążymy ? czyźbyś nie brała siebie pod uwagę Kasiu ? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:17 co ?!! dlaczego nie bierzesz pod uwagę siebie ???? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:17 Dziewczynki fajnie sie czyta, ale ja juz musze znikac. Czeka na mnie praca, ktora musze napisac na jutrzejszy egzamin!! Trzymajcie za mnie kciuki jutro o 9.00-9.30!! Pozdrawiam Was i czekam na pierwsze dobre wiadomosci od Was!!! ) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:22 Daniczku bede tak mocno trzymac ze przelecą z Polski do Ciebie i zdasz spiewająco))))) Ewus w tym cyklu tylko))))))))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:35 ufff !!! juz myslalam , ze jakies straszeczne historie Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:39 Daniczku! Będziemy trzymac kciuki za egzaminek! Pójdzie łatwiej niż myślisz! (na pewno!) Co do (*) to może już właśnie jest w Tobie? Przez chorobe nie mierzyłaś, nie obserwowałaś a może te przytulanka akurat wystarczyły??? Kasiu! Marzysz o urlopie! Ja ja Ci zazdroszczę! Ja moge jedynie pomarzyć. Urlop sie szykuje, ale albo wieczny jak mnie zwolnią (umowa do końca czerwca) albo w listopadzie... A cos czuję, że wrócisz z tego urlopiku z nadmorsko-spłodzoną fasolinką!!!!!! OBY!!!!!!!!! Punisherka! Nie myśl, że przyjdzie @! Niech jej nie będzie to będziemy testować razem Ja zrobię test w dniu slubu tj 25 Tylko nie wiem czy zdążę Wam napisać o wyniku... A jakie długie miałaś zawsze cykle? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:42 diamenciku 25 czerwca ide na slub mojego znajomego i obiecuję, ze pomysle takze o Was )) zeby spełniły sie wasze marzenia i było Wam ze soba dobrze. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:44 mam taka nadzieje, choc wiadomo co sie bedzie działo na urlopiku, ojjjj zobaczymy, ale dobrze jest nie trza psuc, byleby tylko juz był lipiec... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:49 hej! daniczku ja też będę trzymać za Ciebie kciuki, barrrrrrrdzo mocno! Powodzenia! juro niestety mnie nie będzie, może zajrzę późnym wieczorkiem, ale to nie jest pewne, jadę na wycieczkę: Świnoujście, Międzyzdroje itp, ogółem Woliński Park Narodowy. tak więc kuruję się na jutro ostro, bo plecki (tak na poziomie od karku do łopatek) trochę bolą i katarek jeszcze jest. --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:51 och Goko ale Ci zazdroszcze jedziesz nad morze... ojj))) przywieź nam duzo jodu)) i swierzego morskiego powietrza co??? kuruj sie ostro bo taka wycieczka no no nie mozesz kichac prychac i gwigac plecaka, prawda? Zycze zdrówka))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:49 a gdzie nasza roleczka, ale ma pracy chyba ze nic nie pisze... Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 11:58 Ewciu! Liczę na to, że nie tylko Ty ale Wy wszystkie sobie o mnie pomyslicie w TYM dniu Na razie nie stresuję się, ale chyba zacznę, oj chyba już zaczynam. Mam wrażenie, że jeszcze COŚ nie załatwione, że COŚ nie pomyslane, ale mam pojęcia co!!!!!!! Tzn, najważniejsze jest, stroje, świadkowie, zespół i miejsce zabawy, a reszta? Hmmm Ale i tak już nie mogę się doczekać, niech tylko auto się naprawi szybko! Narozrabiałam z nim nieźle, czy ktoś ma może do sprzedania ćwierć Tico? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:06 mnie stres złapał jak przyjechał po mnie moj M z rodzicami a ja mialam dopiero na sobie bielizne i makijaż Ale jak juz stalismy w kruchcie to wszystko mi przeszło, chociaz za bardzo nie pamietam co mowil ksiądz hi hi Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:11 ochh ale fajnie slubik.... ja juz nie pamietam kiedy to było hihihihi)) ale uczucie rewelacja, troche strachu napoczątku a potem juz u stóp ołtarza odlot, usmiech, szczescie stan idealny)))))))))))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:16 juz 4 latka hihihihi moze nie dlugo ale dla mnie to juz szmat czasu... Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:16 aha i napiszcie mi proszę kiedy powinien pojawić się biały śluz, Jola chyba nie zauważyła że ją pytałam... Bo albo mam (*) albo grzybka... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:17 zawsze po owulacji jest biały sluzik))))))) grzybka nie masz, chyba ze to jakis zółtawy brzydko pachnący sluz.... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:38 dziewczynki ale ładna pogoda za oknem. nic tylko jechać na zieloną trawkę na steranka w plenerze hi hi )) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:42 Aha Ewek oczywiscie nie musialam mowic, ze CI gratuluje zdania egzaminku!!!!!D Trzymalam kciuki i zywca loilam tak jak chcialas! ) Az sie zbombilam hiehie. Dzisiaj tez opije Twoj zdany egzamin!DD Ps ale mnie zaczely piersi bolec!! CHolender normanie szok! i jak sie powiekrzyly, czuje jakby byly z kamienia, takie ciezkie i nabrzmiale!;DDD hehe kurde moze niepotrzennie martwie sie brakiem okresu!!))))))))))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:50 może to był tak zwany złoty strzał i jesteś juz w ciąży )) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:40 Witam Moje Słoneczka!!! Ja siedzę i knuję czy udało mi się wstrzelić. I właśnie boli mnie w podbrzuszu.Dzisiaj tempka 37 ale mierzyłam ja 10 min ( bo przysnęłam z termometrem) a zawsze 5 min. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:41 czesc roleczko !!!!!!!!!!! moim zdaniem nie ma wazne zeby nie bylo za malo minut mierzone a od tego ze za dlugo pare chwil to przeciez tempka nie urosnie. tak mi sie zdaje ))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:42 a ktory to dzien cyklu ??? Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:43 cześć, roleczko nie wpłynęło to źle napewno na tempkę, tak więc myślę, że jest ok. (ładna tempka). ---- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:48 tak tak piekna tempka)))) (*)(*)(*) przyjdzesz wkońcu do Roleczki!!!!! Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:48 26 dc. Owulacja była chyba 2 dni temu. U mnie zawsze jest taka tempka po. Dziękuję Wam Dziewczyneczki za rady i zainteresowanie. czymam za Nas wszystki kciuki!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:52 roleczko czekamy spokojnie, a jak z Twoja praca duzo masz roboty>??Cio?? I jak sie czujesz??? a z zainteresowaniem to wiesz sama!!!! i nie dziekuj))))))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:57 wiecie co powiem Wam, ze chyba pojade na pogotowie, bo az nie moge wytrzymac z bólu tak mnie nawala lewy jajnik ze juz nie wytrzymuje... to jest nie do zniesienia... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 12:58 Kasiu, roboty mam tak srednio. Jednym okiem sprawdzam papiury, a drugim piszę z wami i Was czytam. Samopoczucie ok, tylko ten bolący brzuch. Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 13:00 kattrin1, weź No-spę, powinna pomóc -- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 13:01 Kasiu jak ból jest nie do zniesienia i nie da sie go przetrzymac to trzeba jakoś zadziałać. może faktycznie powinnaś przedsiewziąć jakieś radykalne srodki Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 13:00 Ło matko! Ja tak miałam w poprzdnim cyklu. Aż słabo mi się robiło z bólu, byłam pewna że to ciąża pozamaciczna i że właśnie mi rozrywa jajowód. Kasiu, leć szybciutko, napewno nic grożnego się nie dzieje, ale lepiej to sprawdzić. Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 13:11 Kasiu martwie się o ciebie! Zamelduj się jak będziesz mogła! Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 13:16 Kasia co się z Toba dzieje ? daj znać koniecznie. czekamy Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 13:32 Mam nadzieje, ze nic zlego sie z Toba nie dzieje, nie zycze zadnej kobiecie problemow z narzadami rodnymi. Moja kolezanka miala takie objawy jak Ty i okazalo sie ze to zapalenie jajnika. NIc goznego. Wyleczyla i niedlupgo potem bylam juz w ciazy... Nie bede spekulowac , gdyz nie jestem lekarze, a jego konsultacja teraz jest dla Ciebie niezbedna! Trzymaj sie! Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:00 Kasiu! Trzymam kciuki żeby było już dobrze!!!!!!!!!! Zamówiłam sobie właśnie w aptece aletrę wyczytałam na necie, że jest fantastyczna Zobaczymy, na mamo-tato jest napisane, żeby nie brać jeśli sie nie planuje ciąży bo podobno tak wspaniale wpływa na płodność. Jeśli się okaże, np 25 że już mi to niepotrzebne to z chęcią wyślę którejś z Was! Mam jeszce ziołka Pozdrawiam, Aneta Odpowiedz Link
kattrin1 juz wróciłam... 15.06.05, 13:51 jestem dostałam jakis lek w tylek i ma przejsc... szybkie usg i szok... lekarz zapytal sie czy bylam w ciązy? I ze mam powiekszony jajnik i wezły i moze dlatego mnie boli... narazie ma sie skończyc @@ i po niej na usg sprawdzic czy wszystko dobrze wygląda, w razie bólu jesli bedzie sie utrzymywał do piatku mam jechac odrazu na ostry dyzur...łomatko... CO JEST!!!!!!!???????????(((((( wróciłam do pracy dobrze ze jeszcze 2 godz. i pojade sie połozyc... Bszzzzzz jak sie przestarszyłam, cała chodze...dobrze ze mam blisko szpital,bo chyba bym sie zawineła na jakim skrzyzowaniu tak mi sie nogi trzesą.... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 13:58 ufff, dobrze że już jesteś. Przejdzie Ci, może zwolnij się z pracy i idź się połóż do domciu, cio? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:01 po tym zastrzyku juz lepiej, ale wywiad ze mną zrobili i dziwnie sie patrzył na mnie, zaraz bede jechac do domku wiec sobie odpoczne. Mam nadzieje ze nic sie tam nie dzieje i ze to tylko @ bóle, pójde do swojego gina to mi powie, jakos nie ufam szpitalnemu lekarzowi... raczej w tej sytuacji nie chce wierzyc... no juz bedzie mam nadzieje lepiej, trzymajcie kciuki zeby było dobrze... Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:12 MUSI BYĆ DOBRZE!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:05 Kasiu przestań paplać. Jak by było cos nie tak to zatrzymali by Cię w szpitalu na obserwacji. Nie wmawiaj sobie żadnych głupot!!! Mówiłam że ja też tak miałam i przeszło i jest ok. Jak do tej pory się nie powtórzyło. Idź do domu odpocznij, a jutro się zamelduj jak nowo narodzona. Całusek i oczywiście trzymam kciuki, aby tak było. Anetko, a co to za specyfik i ile kosztuje? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:10 no nic, tylko chciałam napisac co mi lekarz powiedział. Dobrze juz nie bede gaderac ) tak czy siak dobrze jest....chyba Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:13 Nie gniewaj się, ale musiałam Ci głupie myśli wybić z głowy.O! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:20 ja sie nie gniewam, spoko ... a zresztą.. juz nic nie napisze, bo to i tal bez sensu... Przejdzie musi chyba nie... i kropa...och Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:24 www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=20&s_id=1&ss_id=3 poszukaj sobie: false unicorn root - aletra lecznicza Musiałam poszukać tego w necie aż znalazłam, że to wystepuje chyba jedynie w leku homeopatycznym pod nazwą aletris farinosa i poszukać apteki, któa by go mogła zamówić. Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:24 Kasieńko, Słoneczko Moje Kochane! Ty się na mnie nie denerwuj, nie chciałam Cię urazić, i pisz wszystko co Ci przyjdzie do głowy, tylko błagam, nie wmawiaj sobie czarnych scenariuszy, proszę Cię! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:31 Roleczko nie wmawiam, pójde do swojego gina to prawde mi powie, bo czy tak czy siak ten cykl odpuszczony, wiec spoko) Poprostu to normalne ze zastrzela Cie słowo gina przy usg, ja tu widze poronienie, itd... Ja sie nie gniewam na Ciebie słonko, tylko pisze co u mnie... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:39 juz po sprawie, nie ma o czym rozmawiac, chyba ten lek działa na mnie jakos olewającą... strasznie mnie suszy po nich chyba, ale przynajmniej juz nie boli, czasem zanyje ale nie boli... jutro wstanie dzien kiedy wszystkie bóle pójdą w cień)) mam nadzieje ze jak sie wyspie to przejdzie. |Zmiana tematu, czy u Was tez taka parówa? oh chyba z 50 st w cieniu hihihihi, dobrze ze klima w pokoju bo bysmy sie ugotowali, ale chyba na burze idzie bo cholibcia chmury sie zbierają... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:44 Jejku, Kasiu, trzeba było tak od razu mówić ! Wybacz mi proszę, ale ja nie miałam pojecia. Faktycznie, najlepiej będzie jak pójdziesz do swojego ginka i mu to wszystko opowiesz. Przykro mi Słoneczko... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:47 moze to nie to, kurde... ja mam nadzieje ze jednak nie i dlatego napisałam ze nie ufam temu lekarzowi i wole isc do mojego po @ i dlatego sie trzesłam jak osika, ale teraz jakos mi zwisa...nie wiem moze to ten zastrzyk... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:52 Najważniejsze, żeby ból Ci przeszedł. A po tym zastrzyku możesz być faktycznie trochę zamulona. Idź się prześpij, a jutro napewno poczujesz się lepiej. I nie przejmuj się niczym, bo opinia jednego lekarza jeszcze o niczym nie świadczy. Ja też uważam że to nie to, przecież test Ci chyba nie wyszedł pozytywny, nie? A może się mylę? może masz tam w środku jakiś duży skrzep i macica dopiero się z @ oczyszcza. Najlepiej będzie jak pójdziesz po @ do swojego gina i wszystko się wyjaśni. Zobaczysz, będzie dobrze. MUSI BYĆ !!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki:)))) 15.06.05, 14:58 Ja tez tak mysle i wmawiam sobie stary sprzet, ze jestem w trakcie @, i wogóle ze lekarz zrobił na odwal sie wszystko, tylko ten ból jajnika... no jak sie skończy @ pojade na usg porządne i bede wiedziec co sie stało... masz racje chyba jestem przymulona, troche mnie jeszcze nyje ten jajnik, ale chyba nie moze byc zle, tylko dobrze...musi byc...chyba... powiedzial mi ze to sie zdarza w wiekszosci cykli u kobiety starajacej sie o dziecko, nawet nie wiemy ze jestesmy w ciazy, tylko potem bolesnosci @ moze nam sugerowac, ale tez nie w kazdym wypadku i mam powtórzyc usg ok 2-3 dni po @@, czy nie ma pozostalosci po powiekszeniu wezłów i jajników, a jak są to juz pokieują mnie tam. Odpowiedz Link