danik1 22.06.05, 08:48 Dziewczynki zapraszam do nowego watku, bo tam juz sie trudno otwiera!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 08:54 oki doki!!! cześć Daniczku !!! Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:04 w Łodzi pogoda zrobiła sie podobna do mojego nastroju. jest pochmurno i kropi Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:05 Hej Ewcia!!! Jak sie dzisiaj czujesz?? Wlasnie przeczytalam na starym watku o wizycie u lekarza. Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:06 Ewciu a u mnie ladnie swieci sloneczko, wiec wysylam Ci promyczki!!! """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:11 dzieki Daniczku moze poprawia mi troche nastrój (oby, bo jak na razie to czuje sie kiepsko) Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:17 Ewa a co znaczy, ze lewa strona nie pracuje? Ja zrozumialam, ze w tym cyklu nie bylo owulacji, ale przeciez bedzie nastepny juz na pewno z owulacja!!! A moze martwisz sie tymi wszystkimi badaniami, co??? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:21 Napewno sie martwii, dziewczyna jest skolowana, jak napisala. Niewie co ma myslec, rozbila sie przez ta wiadomosc, teraz ma milion mysli na temat owulacji i calej tej sprawy z zajsciem w ciaze! Badanie u lekarza nie jest niczym nadzwyczajnym i okropnym, to ze musialas sie zbadac, nie znaczy ze jestes jakas chora, czy gorsza))))))))))))))) Nie martw sie Ewciu!!!))))))) wspomnis moje slowa, jak tylko uda Ci sie zajsc w ciaze))))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:37 Daniczku gina mi powiedziała, ze to wyglada tak jakby po lewej stronie nic sie nie działo, tylko ze ja zawsze czuje wlasnie lewa strone a prawej wogole i na dodatek lewy jajnik jest wiekszy niz prawy. Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:22 Cześć Laseczki! Wczoraj mnie nie było, bo robota, ale dzisiaj mam nadzieję. że będzie lżej Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:24 Witaj Roleczko!!! Co u Ciebie slychac??? Jakies objawy??? )) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:28 Cześć Daniczku! @ powinna być za 4 dni. Czujędelikatne skurcze @ i chyba nic z tego w tym cyklu. W każdym bądźrazie się nie nakręcam. A co u Ciebie? Który dzień cyklu? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:38 U mnie dzisiaj 23dc. Niedlugo spodziewam sie @, bo w tym cyklu owulacje mialam najprawdopodobniej wczesniej przez chorobe. Normalnie mam ok. 18dc. W tym cyklu nic nie robilam, ani nie mierzylam tempki, ani nie robilam testow, tylko sluz mogl wskazywac na owulacje. Niestety nie czekam na (*) bo wiem, ze nie ma szansy. Z jednej strony to dobrze, bo sie nie stresuje nakrecaniem, a z drugiej jest mi smutno i trace nadzieje na druga fasolke!! Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:48 Cześć Dziewczynki witam te które mnie pamietają i oczywiście pozostałe wetranki.. długo mnie nie było..i nie jestem pewna czy będę sie u Was udzielać..ale jestm ostatnio na bieżąco..i bardzo Wam dopinguję.. u mnie nic sie nie zmieniło..dziękuje daniczku za pamiec ciągle sie staram..to mój 13 cykl..ale nie zrażam sie..mam w sobie duzo siły Kasia ma sie dobrze..tylko zawaliły sie na nią wszytkie obowiazki więc nie ma kiedy Was dogladać..wiem jaka jest dla Was podporą)) Ewunia..na pewno to Cie nie pocieszy ale ja mam niedrożny jeden jajowód..to tak jakbym była płodna w 50%..i wiesz co? wcale nie uwazam ze mam mniej szansy na bycie mamą..i w tym punisherka ma racje..nie stanie sie nic dopuki o tym nie pomyslimy..czyli tylko pozytywne myśłenie..negatywne mysli urzeczywistniają sie bo sami nadajmy im tak moc..energie..wiem ze cięzko to zrozumiec..ale uwierz mi ze tak jest..sprawdziłam towięc..Kochana..nosek do góry..i Tobie sie uda..tylko musisz w to wierzyc..inaczej nici ze starań Całuje Was od Kasi a od siebie życze Wam dużo słoneczka..i choć mnie nie ma tu to myśłe o Was dbajcie o siebie..i nie pozwólcie zeby coś Wam z życia umknęło..całus Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:01 Dobrze gada dac jej piwa (jak to sie mowi )) Widze, ze znalazlam bratnia dusze , ktora cos o tym wie o mocy nadswiadomosci i patrzy na swiat przez pryzmat pozytywnego myslenia, jest silna, pelna energii osobowoscia) Ciesze sie, bo niewiele jest ludzi, ktorzy to pojmuja, co gorsza, nie dopuszczaja do siebie mysli o istnieniu tej "niewidocznej" strony mocy ludzkiej)))) Ja tez tak jak Ty to sprawdzilam, i nie rzucam slow na wiatr opowiadajac o tym)) Wierz mi Ewciu i ne-monko, bedziemy w ciazy wtedy kiedy bedzie najodpowiedniejsza pora, bo jak jest nam pisane byc mamami, to nimi bedziemy ) Nic nie dzieje sie bez przyczyny, choc na 1 rzut oka mozna to tak interpretowac, ale na dluzsza mete, po czasie, kiedy wszystko sie uklada dostrzegamy wlasnie cel tych niegdyz dosnanych nieudolnosci i zrozumiemy, ze kiedy myslalysmy, ze wali nam sie swiat,ze cos nie jest tak jakbysmy wtedy tego chcialy, znajduje sie pod jakas opatrznoscia, co rozumiemy pozniej )))))))))))))))))))))) glowa do gory!!!) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:50 Daniczku Kochany - ja Cię rozumiem bo też juz tracę nadzieję, ale nie możemy się poddawać.Wczoraj wyczytałam na jednym wątku, że kilka dziewczyn zaszło właśnie w chwili zwątpienia, także nadzieja jest zawsze. Daniczku, będziemy się strasznie starać i wspierać w następnym cyklu, cio? Będzie nam razem raźniej i nie pozwolimy na wzajem wątpić w siebie. Tobie i tak jest lżej, bo masz już swojego syneczka, a ja? Całą swoją miłość wylewam na psiaczka - przez co jest rozpieszczony jak dziadowski bicz. Mam nadzieję że nie pójdzie w całkowitą odstawkęjak pojawi siędzidzia na świecie, bo że się pojawi - to nie mam co do tego żadnych wątpliwości. I Ty też masz tak myśleć, a póki co przytul się do syneczka i już Ci będzie lepiej. Buziak* Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:16 Roleczko moje nastepne staranka wypadna w czasie wakacji, wiec nie bedzie mnie z Wami aby dzielic sie radosciami i smutkami okresu starankowego, ale bede o Was wszystkich myslala i trzymala kciuki!!! A moze jeszcze przed moimi wakacjami uslysze tu radosne wiesci??? Mam taka nadzieje!!! Ne_monku, madre slowa!!! Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:17 roleczko do Ciebie tez te slowa ) co do tego, ze kobietom sie udaje w chwili zwatpienia, to odpowiedzialna jest za to wlasnie blokada psychiczna, znalam nie jedna pare, ktora starala sie przez 3 lata zajsc w ciaze, fizycznie byli zdrowa i w pelni plodna para, za ich nieplodnosc byla odpowiedzialna wlasnie blokada psychiczna, kobieta byla zblokowana nadmierna checia posiadania dziecka. Wiem , ze to paranoja, ale tak wlasnie jest neistety. W chwili gdy ,machneli reka i zdecydowali sie na adopcje , kobiety zachodzili nagle w ciaze juz przy 1 probie! Niesamowite sa niezbadane funcje nadswiadomej i podswiadomej czesci umyslu ludzkiego ( a stanowia 80%!!! 80% funcji umyslu jest tajemnica dla lekarzy!)Nie ulega watpliwosci, ze ciezko bedzie sobie wmowic, ze sie poddaje, aby sie odblokowac..... nie wystarczy mowic, choc slowa tez maja wielka moc, ale wtedy kiedy ida w parze z uczuciami i mysla, bo to ona wysyla fale do organizmu, steruja zarowno ta fizyczna jak i mistyczna strona ludzkiego istnienia))) Najwazniejsze nie tracic glowy i cieszyc sie zyciem, brac pelnymi garsciami i czekac)))))))))) Ja sama zdaje sobie sprawe z tego, ze chyba nie tak szybko zostane mama, choc bardzo tego pragne....Wie, jednak, ze widocznie jeszcze cos jest do zrobienia, by tak sie stalo, cos czuwa i wie, ze dziecko pojawi sie w najodpowiedniejszym dla niego momecie To jest ta niepojeta strona mocy, tak jak niepojete sa struktury z ktorych sklada sie, z ktorych powstal caly kosmos , wszechswiat. My jestesmy mikroskopijna czescia tej salej konstrukcji, jednym malenskim swiatem, oprocz nas dzieja sie rzeczy o ktorych nawet nam sie nie snilo..)))) Bedzie dobrze))) GLowy do gory!!)))))))))))))) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:56 Punisherko, dziękuję Ci za dobre rady, ale wydaję mi się że ja nie jestem zablokowana. Nie mam shizy na tym punkcie, nie robię co miesiąc po kilka testów ciążowych, a jak dostaję @ to wiadomo, jest mi przykro przez chwilę, ale zaraz mi to przechodzi i myślę z nadzieją o następnym cyklu. Wydaje mi się, że trzeba po prostu trafić w odpowiedni moment i czas. Nawet zdrowe pary, trafiając w te dni mają tylko kilkanaście % szans.Widocznie mój czas jeszcze nie nadszedł i tyle. Trzeba czekać cierpliwie. Daniczku, a kiedy wybierasz się na urlop? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:05 To w takim razie w porzadku, ciesze sie , ze nie jestes zablokowana . Faktycznie, zdrowe pary maja jedynie 20 - 25% nie na same zaplodnienie ale zagniezdzenie sie prawidlowo jajeczka w macicy! Trudno jest zajsc w ciaze i faktycznie trzeba trafic na dobry traf i miec szczescie Miejmy nadzieje na jak najszybsze powodzenie pozdrawiam Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:11 Roleczko ja wyjezdzam na wakacje 22 lipca. Od 23 do 30 mamy zamowiony domek nad morzem, a pozniej jedziemy na tydzien do rodzinki, wiec z powrotem bede ok.8 sierpnia. A Ty kiedy sie wybierasz na wakacje??? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:33 Dziewczynki dzięki za wsparcie powoli mi przechodzi moj defik, bo tak na prawde przeciez nic nie wiadomo, tylko ze przeraza mnie ta cała machina badań, która ruszy Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:49 Tak tez sobie pomyslalam, ze przerazaja Cie te badania. Ja ide w sierpniu do lekarza i tez sie troche boje. Jednak dobrze Ewciu, ze zobaczyl Cie lekarz. Zycze Ci spokoju. Badanka swoja droga a staranka swoja droga, bo chyba z nich nie rezygnujesz, prawda??? Zastanawia mnie dlaczego wyszly Ci testy owulacyjne, skoro owulacji nie bylo??? Co ja mowie. Najprawdopodobniej nie bylo, wiec szansa jest. Ewciu ja jestem dobrej mysli i bede trzymala kciuki za Ciebie!!! Odpowiedz Link
ne_monek EWUNIA 22.06.05, 11:53 A słyszałaś Kochana ze jesli jeden jajnik nie pracuje to drugi robi podwójna robote?owlacja jest sprawdziłas na testach..jesli masz wątpliwości to zmień lekarza..i nie warto sie bac na zapas..a jajnik lewy moze Cie bolec bo próbuje pracowac a nie moze..dlatego jest spuchniety.. no lekarzem nie jestm ale pisze co myśle zreszta nie ma sensu za bardzo wnikac.. a poza tym doskonale wiem co czujesz.. kiedy przezywałam podobne dylematy..ale odkąd przewietrzyłam umysł..jest inaczej..bo lepiej to złe słowo.. Eunia..zrób cos dla siebie..zajmij sie czymś..a zobaczysz ze dzidzia przyjdzie do Ciebie..powie "mamo..juz jestem" Odpowiedz Link
eweks0 Re: EWUNIA 22.06.05, 12:17 )) dzięki dzięki dzięki na prawde potrzebowałam wsparcia ) dziekuje Daniczku, Punisherko, Ne monku jesteście kochane )) wierzę, że będzie dobrze ) Odpowiedz Link
danik1 Re: EWUNIA 22.06.05, 13:09 I znowu zgadzam sie z Ne_monkiem!!! Dokladnie mysle to samo!! Zreszta nawet czytalam o tym, ze tak jest!! Ewo a na pocieszenie napisze Ci, ze ja mam tylko jeden jajnik i absolutnie nie mysle, ze moze byc to przeszkoda w zafasolkowaniu. Bardziej mysle, ze w moim przypadku to pigulki sa winne. Odstawilam je rok temu i czuje, ze zblizam sie do dnia kiedy bede mogla obwiescic Wam radosna nowine!!! Czekam rowniez na Wasze dobre nowiny!!! Pozdrowka!!! Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 12:36 Daniczku, ja jeszcze nie wiem kiedy idę na urlop. Mamy pewne przeszkody, które uniemożliwiają nam wyznaczenie terminu. Ewuniu, przestań się natychmiast martwić!!! Nic złego się nie stało, a badanka zrobisz dla pewności, ze wszystko jest ok. I wtedy będziesz spokojnie, bezstresowo starać się dalej. Dziewczyny, ja chyba zaraz zwymiotuję - właśnie zjadłam śledzie w sosie ogórkowo - jogurtowym po czym zagryzłam to tortem tiramisu. Kobitki z pokoju śmieją się że na bank jestem w ciąży, ale ja zawsze mam takie zachcianki przed @. Łojej, jak mnie muli... Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:05 Czesć Wszystkim Roleczka podziwiam za tak dobraną kompozycję (hihi), może dziewczyny rzeczywiście mają rację cio? Ewuniu przestań się martwić, choć wiem że to trudne, bo sama byłam u gina na wizycie i powiedziała mi że niby coś tam jest ale nie wygląda na to żeby miało pęknąć i dodała jeszcze że to wygląda na PCOS i co ja mam mysleć. Też się denerwowałam, ale teraz postanowiła że jak tylko skończy mi się @ to idę do innego gina, żeby porobić wszystkie badania (dla pewności), a potem to już tylko będę czekać na (*). Kiedyś wreszcie musi się udać, no nie? Choć powiem, że trochę się martwię, bo jak robiłam badania do pracy magisterskiej, szukałam danych statystycznych o Pile i wiecie co znalazłam? W Pile jest 56,05% małżeństw bez dzieci i 1,17% partnerów bez dzieci. Przeżyłam szok, plaga jakaś czy co? A może to pozostałości po Czarnobylu, nie wiem sama co myśleć. Mam nadzieje, że ja znajdę się w tych 22,82% czyli w małżeństwach z dziećmi. Szok i jak tu się nie załamywać? Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:06 Jest tu ktoś? No_menek fajnie że wpadasz tu do nas. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:10 Oczywiście chciałam napisać ne_monek fajnie, że wpadasz tu do nas. Jest tu ktoś, dajcie znak życia. Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:13 Hej Siuba!!! Ja jestem, ale z doskoku bo sprzatam. Ostatnio przez te swoje egzaminy zaniedbalam nasze mieszkanko i jest w oplakanym stanie. Teraz je odgruzowuje!! Hihihihi!!! Masz racje, ze idziesz do innego lekarza. W tak delikatnej sprawie nalezy zasiegnac porady u kilku specjalistow, chociazby po to, aby byc spokojniejszym co napewno pomoze w starankach!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:12 dokladnie!!!, sama jestem w szoku, co ostatnio wykazuja statystyki.... co 5 malzenstwo jest bezpolodne a co 2 ma problemy z zajasciem w ciaze! Zmiejsza sie przyrost naturalny i to nie z powodu jak media podaja, biedy, lecz wlasnie nieplodmosci.. to straszne.... Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:15 Roleczka kiedy testowanko?????? Ja chce uslyszec dobre wiadomosci, radosne wiadomosci i chce, aby ktos zaczal nas zarazac wiruskami!!! )) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:25 Przerażające są te statystyki, ale cóż my musimy ze swojej strony zrobić wszystko, reszta już nie zależy od nas. Co ma być to będzie, mam nadzieję jednak że uda nam się zafasolkować. Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:32 Ja tez jestem dobrej mysli) czasem zartuje z siebie, mowiac do meza, ze z moimi rozregulowanymi cyklami, w takim tempie moze do 30 stki sie uda))) a on, ze bedzie dobrze))) Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:31 siuba Słonko..wiesz ze chiałabym w końcu "wpaść" ))) Widze tez ze brakuje Wam Kasi..ale ona wróci..na pewno.. jak jej dadzą w końcu zyć w firmie.. Ewunia..całus za uśmiech oby tak dalej) a co do statystyk..hmmmmm..a nie ma czegośc bardziej optymistycznego w tych sądażach?).. wokół mnie same ciążówki..dzienie widze przynjmniej kilka..Kochane..nie może być tak żebyśmy sie zasmucały...prawda? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:48 ne_monek napisała: > Widze tez ze brakuje Wam Kasi..ale ona wróci..na pewno.. jak jej dadzą w końcu > zyć w firmie.. No, brakuje Kasi i jej humorku!!! )) Kasia odpuscila sobie ten cykl wlasnie ze wzgledu na prace dlatego zycze jej fasolki, bylaby to mila niespodzianka!!!! A wiadomo jak jedna to zaraz za nia poleca nastepne!!! )) Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:59 no Ktos nad nią czuwa..) najpierw uchronił ją od wypadku a poza tym gdyby udało jej sie zafasolkować w poprzednim cyklu..to teraz by musiała leżec..a firme chyba musieli by zamknąć.. i myśłe ze teraz ma głowe zajęta czymś zupełnie innym..i zrobi nam wszytkim..a przede wszytkim sobie niespodziankę.. pozdrawiam Cie daniczku i ściskam mocko.. Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:30 Postanowiłam nie testować i już. Wiem że dostanę @ więc szkoda kasy na testy. A @ zawita w niedzielę. Też bym chciała żeby coś się ruszyło na naszym wątku. Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:35 ne-monko dokladnie )) Ja tez widze wokol siebie caly czas same ciezarne i zastanawiam sie czemu mi tak na slosc robia)) heheheh Bedzie dobrze )))) Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:38 kiedyś wcale ich nie widizałam..teraz..normalnie wszędzie)) pozdrawiam je i wiem ze teraz na mnie kolej)no może nie tak odrazu..ale do końca roku sie wyrobie) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:36 Też bym chciała, żeby wreszcie którejś się udało, a tu nic. Adorujemy siebie, jedna nie zafasolkuje to za nią wszystkie, więc mam nadzieję że jak jednej z nas się uda, to pociągnie całą resztę. Ja idę dzisiaj do pracy na 18, męża będę widziała w przelocie, humorek mam taki sobie. Dobrze że mam normalną pracę i super atmosferę w niej, bo bym się już całkiem załamała. Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:57 to gratluje fajnie a co do tego lancuszka, to kto wie)) tez tak mysle, ze jak jedna zajdzie to lancuszek sie zrobi, zastanawiam sie tylko ktora 1!)))))) Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:01 ja..ja poprosze pierwsza))) mogę?)) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:16 hehe ja juz mam zaklepane PP )) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:18 ale mozesz byc druga w lancuszku ))) hehee Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:22 yyyyyyy.... jakby tu Ci powiedizec.. no dziękuje Ci bardzo przemyśłe to)))) a łańcuszek czasem ma podwójne oczka..co? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:06 Wiecie co, dzis moj 58 dzien cyklu.......@ niemam...caly czas mam plodny sluz, cuzje sie jakbym byla w polowie cyklu, a mojego meza to bym polnela w calosc...Jesli wiecie co mam na mysli) Czuje sie piekna i kobieca czuje sie fantastycznie... czasem mam skurcze podbrzusza i nadzadow zewnetrznych, jakby mi ktos tam szpilki wbijal (???) mam zmiany nastroju od radosci po depresje, zmiany apetytu, czasem pobolewaja mnie piersci, ktore wyraznie sie powiekrzyly, le mimo to bijcie, zabijcie jestem pewna ze nie jestem w ciazy, nawet mi sie testu nie cche robic.....hehe glupie ale prawdziwe..... Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:20 no ciekawe..ciekawe.. na mój nos to ciąza..w końcu masz zaklepane) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:29 chcialabym bardzo, ale niemam zadnych wymiotow, czuje sie swietnie, tylko seena jestem czesto, ale wszystko tlumacze sobie pogoda. Dbam o siebie, bioare folik, jem sdrowo,ale testu sie boje robic tyle razy sie rozczarowalam, bo bylam pewna ze jestem w ciazy ) Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:34 ja myśłe ze nie czujesz ze jestes w ciązy bo z obawy przed rozczarowaniem nie dopuszczasz tej mysli do siebie..ale nie oznacza to ze w ciąży nie jestes.. badanie krwi byłoby najlepsze..no ale kiedyś bedziesz musiała to sprawdzić)) a jeśłi tak nie jest to na pewno niestety hormony biorą góre..a potrafią cuda wyprawiac..w naszym organizmie.. Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:51 nom wiem cos o tym.....;/ Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:01 No nie znowu jestem sama? Gdzie się podziewacie? Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:17 Wy pewnie powolutku kończycie pracę i zbieracie się do domu. Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:25 siubuś..co to za smuteczki..? naczytało sie Słonko statystyk i oooo.. ja jeszcze jestem.... a powiedz mi maleńka..co Cię dziś miłego spotkało?opowiesz coś nam? Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:30 no_menek, dzisiaj nic dobrego. Mąż od 6 rano w pracy, siedzę sama w domu i łapię doła, bo martwię sie czy kiedykolwiek nam się uda. Mój M musi dzisiaj trochę dłużej posiedzieć w pracy, a ja idę na18, więc będziemy widzieli się tylko w przelocie jak będzie mnie odwoził. Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:38 czyli wszytko jeszcze przed Tobą..)) bezczynność to świetne podłoże dla głupich mysli..dlatego najlepiej jest czyms sie zając..naprzykłąd..piząc list do męza..przynjamnie on by miał coś do roboty po pracy jak przyjdziesz do pracy to spróbuj zapomniec..o tym wszytkim,..rozmawiaj z ludzmi..zajmij sie praca..a jak bede nachodzic Cie głupie mysli to zacznij marzyc..i nie tylko o kruszynce..o swoich pragnieniach.. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:49 no_menek masz rację, muszę zająć się czymś. A wiesz ten pomysł z listem jest świetny, napiszę do męża, będzie miał lekturkę. Dziękuję i masz racje muszę zacząć mysleć o czymś innym niż tylko o maleństwie. Chciałabym móc sie teraz przytulić do mojego M, ale to nie możliwe. A co słychać u Ciebie? Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:01 to uściskaj go mocko jak tylko sie pojawi..i powiedz mu jak bardzo go kochasz.. a u jak zwykle zamieszanie..ale nie bede Was zanudzać..ogólnie dobrze.. bo inaczej nie może być) Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:55 a tak poza tym Kochane..to bezsensu myśłec ze coś sie nie uda.. jak np biegne na tramwaj..to nie myśłe sobie "kurde nie zdąże" tylko na pewno zdąże.. jak jade na wakacje to mówie..."na pewno bedzie piękna pogoda"..(i jest)a nie np" żeby tylko nie padało" itd.. i tak jest ze wszytkim..nawet jak tos bedzie sie odchudzał..z przekonaniem ze i tak nie schudnie ..to nie ma takiej siły..zeby zrzucił kilogramy..lepiej mieć dobrą nadzieje i wierzy w jej spełnienie..niz biadolic) więc dziewczynki..wszystko w Waszych rękach..yyyy znaczy sie myśłach Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:57 no wreszcie sie troche rozpisałyscie i miałam co czytać )) ja na poprawę humoru umowiłam sie wieczorkiem na basen ze znajomą. nie ma to jak sie zmęczyc fizycznie )) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:03 Ja niestety będę w pracy od 18 do 6 rano. No ale co tam, kiedys trzeba pracować. Niedługo będę się wprowadzać do nowego domku, ale już dziś brakuje mi urlopu. Niestety zaplanowałam go dopiero pod koniec sierpnia, no nic jakoś przetrzymam. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:07 siuba to bedziemy siedziały razem, bo jak na razie to mi sie zapowiada 5 dni wolnych od 22 sierpnia. całe lato w miescie. kocham to Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:05 pływanie świetna sprawa)) po 30 długościach basenu będzie Ci juz lepiej..no chyba ze dasz rade wiecej)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:08 w życiu. moja kondycja jest w opłakanym stanie. jedyny sport jaki uprawiam to przytulaki z mężem ) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:19 eweks0 to fajnie, że zostaniesz ze mną na posterunku przez całe wakacje. Muszę już zmykać, bo trzeba trochę posprzątać. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:19 Acha, wpadnę nad ranem ,ale wy będziecie pewnie sobie spały. Pa pa pa Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:21 Ewek cos juz mnie olewasz kochana))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:37 jak mogłaś tak wogóle pomysleć Okrutnico Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:32 lomatko to tak jak ja )) hehe jeszcze do niedawna cwiczylam, a kiedys to nawet chodzilam na sale treningowe, gralamw kosza, w pilke nozna!!, jezdzilam na rowerze itd.. ostatni moj kontakt z wiekrzym ruchem to byla jazda na rolkach 3 kilometrow okolo 2 miesiace temuDD hehe teraz sie boje wiekrzego wyslilku..... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:36 podejrzewam, ze dzisiaj złapie porządną zadyszkę, zebym sie tylko nie utopiła Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:42 Punisherko czyżbyś to Ty mnie teraz olewała he he Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:45 P Nie, skadze znowu Ci to przyszlo do glowy!)) Mam nadzieje, z enie zlapiesz zadyszki) a Mnie cos brzuch na okres zaczal bolec ;/ a sluz plodny (??) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:47 hmmm przed chwila mierzylam temperature, bo cos sie czuje jakbym goraczke miala.. Mam 36,8, moja podstawowa temperatura ciala to 36,6...czy to regula, ze na poczatku ciazy musi byc powyzej 37?? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:54 ide zaraz spac, ostatnio o tej porze ledwo zyje, niemoge nawet ksiazki czytac, klade sie z ksiazka, przeczytam kilka stron i zaliczam zgon) Senna jestem jak diabli;/ Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:55 weź no Ty dziewczynko test jeszcze raz zrób albo idź wreszcie do gina Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:58 no wlasnie robie za kilka dnie, nie krzycz na mnie ))) hehe Jak wspomnialam wczesniej, bij zabij nie wierze ze jestem w ciazy normalnie jestem swiecie przekonana, boje sie test robic, za duzo rozczarowan....ale odpowiedz mi Ewuska, czy musze miec temperature powyzej 37? czy to regula na poczatku ciazy? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:02 za pol godziny moj mezusz wraca z pracy))))))))stesknilam sie hyh choc rozmawialam z nim prawie caly czas dzis na gg))) dam mu obiadek, potem wezme sobie sok pomaranczowy ulubiony z lodem, Tolstoja i kimonko )))))))))) ehhh pol godziny to wiecznosc tak mi sie chce spac ((( zieeeeeeew Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:02 jesli przez ok 21 dni od owu utrzymuje Ci sie tempka na Twoim wysokim poziomie to jest 99% pewnosci, ze staniesz sie szczesliwa posiadaczką dzidziusia. tempka wysoka jest o 0,2 wieksz niz Twoja normalna teperatura Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:05 czyli ta Twoja 36,8 to jest Twoja wysoka tempka ale powinnaś ją mierzyć po przebudzeniu zanim wstaniesz i najlepiej w pochwie ) mierzenie w ciagu dnia i to pod pacha sie nie liczy moja droga ) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:08 no tak, pewnie juz sobie chrapciasz Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:12 zdaje sie, ze juz wszystkie zrobiłyście ewakuację do swoich domków. to ja tez uciekam. Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:14 Nie nie, jeszcze nie , nie poszlabym bez pozegnania)) Wiem , ze trzeba mierzyc w pochwie, zawsze rano, ale widzisz, ja jestem niesystemacztyczna i uwazam, ze jest to niepotrzene, przynajmnie w moim wypadku)))Jakos mysle ze sie obejde bez tych procedur, tym bardziej ze mam nieregulerne bardzo cykle i mysle, ze nawet to by sie nie sprawdzilo)))) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:19 papa , do zobaczenia jutro)) zobaczymy co nam przyniesie....... Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 03:19 Wpadłam nad ranem (tak jak obiecałam) o 3:16. Wy pewnie sobie już słodko śpicie, a ja muszę siedzieć tu do 6 rano. No nic, może uda mi się urwać wcześniej, to wkulnę się choć na chwilkę do wyrka do mojego M. papatki Wpadnę jutro koło południa ))))))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 08:23 cześć Kobietki !!! ja juz jestem )) wczoraj z basenu nici, bo jak ze znajomą pojechałysmy to sie okazało, ze czyszczą basen, woda spuszczona i dopiero 1 lipca ruszają. nie załamało nas to jednak i postanowiłysmy od 1 lipca ruszyć z regularnym pływaniem (akcja zdrowie ) Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 09:02 Czesc!) cotam cotam?!!! Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 09:07 A wiec szczesliwie dozylysmy my tego "dzien jak codzien" dnia" Zobaczymy co nam nowego przyniesie Pogoda dopisuje jak widac...Ja cos mam dzisiaj humorek na bakier;/.... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 09:32 cześć Punisherko !!! czemuż to humorek dzisiaj nie dopisuje? czytałaś o moim wypadzie na basen? jak widać czasem dobre chęcie nie wystarczą Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 09:38 Hej Kobitki !!!! gdzie Wy sie wszystkie podziewacie ? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:11 hej musialam wyjsc Ale juz jestem A z humorkiem, to niewiem, juz sie w zasadzie poprawil hehe Wiesz mialam zachcianke na kukurydze, kupila, zjadlam troche i mnie mdli!!!!))))))))) hehe Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:23 Ewcia jestes???? opowiadaj cos, jak sie dzis czujesz, wiesz, moja szwagierka byla i ginekologa, bo ma problem z zajsciem w ciaze, pytala czy takie cykle jak u mnie moga byc przeszkoda w zajsciu w ciaze, podobno powiedziala,ze wlasnie jest latwiej ) co o tym sadzisz? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:41 coś sie nie mozemy zgrać dzisiaj albo ciebie nie ma albo mnie. ja właśnie wróciłam bo miałam kurs do Urzędu Skarbowego. skoro lekarz mowi, ze jest łatwiej, to moze to prawda grunt, ze na Twoja psychikę pozytywnie to działa Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:42 jesc mi sie chce na maxa. ide po moje kanapaczki i zaraz jestem z powrotem. Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:48 hyh ja zjadlam kukurydze i mnie mdliii)) no psychike to mam tak nastawiona pozytywnie, ze zyje w przekonaniu ze moooooooooze do 30 stkie sie uda heheh ale nastawienie pozytywne )) zalezy z jakiego punktu widzenia ) heheeh Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:56 ja mam dzisiaj ze soba ten wynik usg. moge Ci go zacytować jak chcesz ) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:13 uwaga cytuje "Trzon macicy w przodozgiciu prawidłowej wielkości i budowy. Echo endometrium jednorodne 6,2 mm. W rzucie przydatków patologii nie stwierdza się. jajnik lewy o wym. 34 na 25 mm z drobnymi pecherzykami, bez patologii. jajnik prawy o wym. 27 na 22 mm z licznymi drobnymi pecherzykami bez patologii. Kieszonka płynowa w zatoce Douglasa około 27 mm" Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:23 Cześć dziewczynki! Jestem myslami z Wami ale mam strasznie dużo zajęć, więc nie moge odpisywac, ale czytam namiętnie wszstko!!!!!!!!!!!!!! Buziaczki Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:28 cześc Diamenciku !!! to juz za chwileczkę )) stresik jest ? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:24 hmmmm nie jestem lekarzem , ale jak na "chlopski rozum" wyglada wszystko wpozadku..... Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:25 bez patologii, czyli wszystko wpozadku) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:28 tylko, że ona mi powiedziała, ze lewa strona słabiutko pracuje no i ze nie było owu skok tempki mialam 15 dc a to badanie było 19 dc moze ona to widzi po tych parametrach, ktore sa za male jak na wystapienie owulacji? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:36 no moze w tym miesiacu nie bylo owu, nie przejmuj sie owulacja jest zawsze z dwoch stron, tzn raz z jednego jajnika, raz z drugiego. Nie jestem lekarzem, ale jezeli Twoj jajnik slabiutko pracuje, nie znaczy ze wogole nie pracuje ))))) glowa do gory!!!) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:44 Cześć Dziewczynki. Ewunia, na moje oko wyniki masz git. Wszystko w porząsiu. Ja miałam podobny opis. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:46 na prawdę ?!!!? i wszystko z Tobą oki? jak dobrze pamietam to bylaś juz w ciąży? Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:49 Punisherko. to nie prawda, że owulacja jest zawsze raz po jednej a raz po drugiej stronie. Nieraz zdarza się tak, że jest 2 razy z rzędu z tego samego jajnika i jezeli to nie zdarza się często to jest wszystko ok. A gin powinien poznać czy owulka była po płynie w zatoce Douglasa. Jeżeli jest - była, jeżeli nie - nie było. Poza tym każdej kobiecie zdarząją się raz na kilkja miesięcy cykle bezowulacyjne i jeżeli zdarza się to 1-2 razy w roku, to również nie ma powodu do niepokoju. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:49 Roleczko ale po tych wynikach widać, ze owu nie było? Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:01 wiem, powiedzialam ogolnie "raz z jednej raz z drugiej s trony"....... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:51 Tak Ewuniu, byłam, w ciąży. I ręczę Ci że nie masz się czym mnartwić. Macica w przodozgięciu jest jak najbardziej prawidłowa, jajniki bez patologii. Czego tu więcej chcieć? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:54 no to czego mnie ta kobita tak wystraszyła? a moze to ja sie za bardzo przejelam. w kazdym badź razie radzi mi rozpoczac badania Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:55 Kieszonka płynowa w zatoce Douglasa około 27 mm" Dla mnie ten opis jest trochę nisjasny. Bo napisała ile ma kieszonka płynowa, a nie napisała czy jest wolna od płynu czy nie. Dlatego nie potrafię Ci odpowiedzieć czy miałaś owulkę. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:56 no właśnie bo mozliwe, ze go wogole tam nie było, co by znaczylo, ze owu nie było tak ? Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:58 Ewa, przestań się przejmować, bo z obrazu USG jasno wynika że jest wsjo ok. A badanka możesz sobie zrobioć dla własnego spokoju. Chociaż te podstawowe hormonki ( ale zaraz, Ty chyba już robiłaś, dobrze pamiętam?). I radziłabym Ci zrobić monitoring, żeby zobaczyć jak erosną pęcherzyki i czy pękają. To wszystko na razie. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:02 no właśnie nie robiłam jeszcze zadnych badań. to było pierwsze. ginka zaprosiła mnie z meżem na rozmowę (pewnie płatną) o badaniach jakie trzeba zrobić. ma mi dać skierowania (ona pracuje wogole w CZMP). Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:03 na moje oko, jak na testach owulacyjnych wychodzilo ze mialam owulacje, to ja mialas.... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:05 ale zdaje sie, ze testy nie dają gwarancji ze jest owu. one pokazuja Ci skok LH, który jest przed owu ale to nie znaczy ze na 100% owu bedzie Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:06 heh wiec to juz zupelnie nielogiczne.... ! Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:07 Jeseli testy pokazuja tylko skok LH, a nie daja gwarancje na owulacje, to wybacz ale nie widze zadnego sensu aby je robic.... Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:10 wiem, pewnie zaraz ktos wyskoczy z tekstem, ze to tak samo jak z testami ciazowymi, otoc z gory wypowiem swoje zdanie, ze tetsy ciazowe pokazuja wynik pozytywny( a ciazy niema) w skrajnych przypadkach ( mysle ze je kazdy zna) wiec niema porwnania... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:13 chodzi o to, ze zawęzają Ci okres starań do najbardziej zblizonych owulacji. no i mozna probować z wyborem płci dziecka, co dla tych, ktorzy maja np chłopca a chca dziewczynkę jest wazne Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:10 w tym m-cu mialm za malo testow, zeby to sprawdzic i chyba za pozno zaczelam testowac Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:11 Niekoniecznie Punisherko . Testy owulacyjne pokazują pik Lh a nie czy dochodzi do owulacji. Czy doszło do owulacji może pokazać USG właśnie lub badanie hormonów : progesteronu i prolaktyny 7 dpo. Ewa, jeżeli ufasz swojej gince, to rób jak Ci radzi, ale ja upierałabym się przy monitoringu, bo on b. dużo wnosi do sprawy. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:14 narazie jej ufam zwłaszcza, ze tak jak Ty radzi mi monitoring Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:16 wreszcie sie troche rozpisałysmy )) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:19 Punisherko, testy owulacyjne są jak najbardziej sensowne. Pokazują że owulacja się zbliża ( wydziela się hormon Lh) , więc już mamy pewność że pęcherzyki rosną prawidłowo, skoro wydziela się ten hormon. Sama Ewa Analityk pisze w instrukcji, że jeżeli ktoś stara się z testami ok 4 miesięcy i nic, powinien zgłosić się do gina. Bo do owulacji może nie dojść z powodu nie pękających pęcherzyków. Więc ( nie wiem czy dobrze to tłumaczę, ale dla ,mnie jest to jak najbardziej logiczne) , najlepiej iść do gina tak ok 2 dni po pozytywie i on zobaczy czy pękł pęcherzyk i czy doszło do owuli. Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:26 wiec teorytycznie tak to wyglada hmm aha ..Wiecie co w zyciu bym nie przypuszczala w najczarniejszych scenariuszach , ze caly ten proces zajscia w ciaze jest tak skomplikowany i trudny....rece mi opadaja heh Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:38 moj mężus też myślał, że przez 1 miesiąc sie postaramy i ja juz będę w ciąży a tu niestety Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:28 No stersik się zaczął... Tym bardziej zacznie się jutro od rana bo na 7 jest próba w kościele... Hmmm To JUŻ pojutrze!!!!!!!!!!! Cały czas zbieram się żeby zrobić test, wg ff to już 12 dpo, ciekawe czy coś czy nic, ale objawów nie ma żadnyh więc się nie łudzę... Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:38 ale uśmiechacie sie tak? no hello powiem Wam tak..na mój ne_monkowy rozum..to testy wykazują owulacje.. jesli testy nie wychodza to owulacji nie ma.. jest jeszcze jadna możliwośc ze nastęuje owulacja bezjajeczkowa..czyli puste pęcherzyki..więc może tu jest problem.. ale prosże sie nie załamywać..nie anlizowac.. prosto nie prosto..dzieci sie rodzą..chciane i nie chciane.. każdy musi znaleźć swój sposób.. ja sie leczę.. ale nie trace przy tym wiary.. a znam kobiety u których wykryto bezpłodność a zachodziły w ciąże.. wiec chyba chodzi tu o cos zupełnie innnego.. no ale to juz są inne rozważania.. całuje Was i życze ochłody ..bo u mnie upał Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:41 cześc ne_monku !!!! to gdzie ty mieszkasz, ze u Ciebie upał? bo w Łodzi sie na deszcz zanosi Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:48 ne-monciu sila wyzsza i sila woli)))) bez swiadomosci ze istnieje i bez niej nie byloby zadnej nadziei)) Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:53 zgadza sie Kochana)))) tylko trudno opowiedzieć to komuś kto"niesłysz" Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:55 EGZACTLY!!)))hyh tez masz widze ten sam problem: grrr ludzie sa pozbawieni wyobrazni i niestety niewiedza co traca) Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 14:02 zmiana kierunku myslenia..wymaga..nie tylko siły ale i odwagi..bo człowiek zaczyna nowe zycie..przynajmnei dla mnie to nowy początek..dobrze ze stało sie to traz a nie za 30 lat..bo miałabym czego żalować Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:39 Ło matko jeszcze próba ? w sumie fajna sprawa, bo moze na prawdziwym slubie bedziecie sie mniej stresować. ja to nie mialam zadnej proby Odpowiedz Link
ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:45 uuuuuuuuuuwielllllbiaaaaaam deszcz)))))) ne_monek mieszka w 3mieście Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:45 Wiecie co powiem Wam jakie jest stanowisko mojego meza do calych tych testow owulacyjnych , ciazowych itp.... On twierdzi ze to totalna glupota i strata pieniedzy...Jak sie zajdzie w ciaze to samo wyjdzie, trzeba sie starac i czekac, cierpliwie,( oczywiscie wykluczajac kobiety, ktore nie maja owulacji i musza sie leczyc), bo co z tego ze test zrobisz jak on ci nie pomoze zachaczyc sie jajeczku w macicy.... a jak juz beda objawy, zrobi sie test i pojdzie do lekarza!, mowi ze baby nie mysla logicznie, tylko emocjonalnie...cierpliwosci, wiecie co chyba dlatego jestem taka cierpliwa, bedac przy nim tyyyle lat)) Mysle ze ma ciut racjiP) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:48 wiecie co wrzuciłam ten wynik na forum niepłodnośc i dziewczyna mi odpisała, ze moga nie rosnac mi pecherzyki (przyczyn moze byc duzo od PCO do podwyzszonej prolaktyny, ktorą troche podejrzewam u siebie). Odpowiedz Link
ne_monek EWKA ..jak pragnę zdrowia.. 23.06.05, 13:56 Ewunia! nie panikuj Słonko! spokój spokój i jeszcze raz spokój.. za chwile ściągniesz na siebie wszystkie możliwe choroby.. wyniki masz bardzo dobre..dopóki nie zrobisz badań to proszę nie doszukuj sie przyczyny.. całus dla Ciebie Odpowiedz Link