Dodaj do ulubionych

Starania letnie - weteranki cd.

22.06.05, 08:48
Dziewczynki zapraszam do nowego watku, bo tam juz sie trudno otwiera!!!
Obserwuj wątek
    • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 08:54
      oki doki!!! cześć Daniczku !!!
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:04
        w Łodzi pogoda zrobiła sie podobna do mojego nastroju. jest pochmurno i kropi sad
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:05
        Hej Ewcia!!!
        Jak sie dzisiaj czujesz?? Wlasnie przeczytalam na starym watku o wizycie u
        lekarza.
        • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:06
          Ewciu a u mnie ladnie swieci sloneczko, wiec wysylam Ci promyczki!!!
          """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
          """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:11
            dzieki Daniczku smile moze poprawia mi troche nastrój (oby, bo jak na razie to
            czuje sie kiepsko)
            • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:17
              Ewa a co znaczy, ze lewa strona nie pracuje? Ja zrozumialam, ze w tym cyklu nie
              bylo owulacji, ale przeciez bedzie nastepny juz na pewno z owulacja!!! A moze
              martwisz sie tymi wszystkimi badaniami, co???
              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:21
                Napewno sie martwii, dziewczyna jest skolowana, jak napisala. Niewie co ma
                myslec, rozbila sie przez ta wiadomosc, teraz ma milion mysli na temat owulacji
                i calej tej sprawy z zajsciem w ciaze! Badanie u lekarza nie jest niczym
                nadzwyczajnym i okropnym, to ze musialas sie zbadac, nie znaczy ze jestes jakas
                chora, czy gorszasmile))))))))))))))) Nie martw sie Ewciu!!!smile))))))) wspomnis
                moje slowa, jak tylko uda Ci sie zajsc w ciazesmile)))))))
              • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:37
                Daniczku gina mi powiedziała, ze to wyglada tak jakby po lewej stronie nic sie
                nie działo, tylko ze ja zawsze czuje wlasnie lewa strone a prawej wogole i na
                dodatek lewy jajnik jest wiekszy niz prawy.
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:22
      Cześć Laseczki!

Wczoraj mnie nie było, bo robota, ale dzisiaj mam nadzieję. że będzie lżej
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:24
        Witaj Roleczko!!!
        Co u Ciebie slychac??? Jakies objawy??? wink))
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:28
      Cześć Daniczku!

@ powinna być za 4 dni. Czujędelikatne skurcze @ i chyba nic z tego w tym cyklu.
      W każdym bądźrazie się nie nakręcam.
      A co u Ciebie? Który dzień cyklu?
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:38
        U mnie dzisiaj 23dc. Niedlugo spodziewam sie @, bo w tym cyklu owulacje mialam
        najprawdopodobniej wczesniej przez chorobe. Normalnie mam ok. 18dc. W tym cyklu
        nic nie robilam, ani nie mierzylam tempki, ani nie robilam testow, tylko sluz
        mogl wskazywac na owulacje. Niestety nie czekam na (*) bo wiem, ze nie ma
        szansy. Z jednej strony to dobrze, bo sie nie stresuje nakrecaniem, a z drugiej
        jest mi smutno i trace nadzieje na druga fasolke!! sad
        • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:48
          Cześć Dziewczynkismile

witam te które mnie pamietają i oczywiście pozostałe wetranki..smile
          długo mnie nie było..i nie jestem pewna czy będę sie u Was udzielać..ale jestm
          ostatnio na bieżąco..i bardzo Wam dopinguję..smile

u mnie nic sie nie zmieniło..dziękuje daniczku za pamiecsmile ciągle sie
          staram..to mój 13 cykl..ale nie zrażam sie..mam w sobie duzo siłysmile

Kasia ma sie dobrze..tylko zawaliły sie na nią wszytkie obowiazki więc nie ma
          kiedy Was dogladać..wiem jaka jest dla Was podporąsmile))

Ewunia..na pewno to Cie nie pocieszy ale ja mam niedrożny jeden jajowód..to tak
          jakbym była płodna w 50%..i wiesz co? wcale nie uwazam ze mam mniej szansy na
          bycie mamą..i w tym punisherka ma racje..nie stanie sie nic dopuki o tym nie
          pomyslimy..czyli tylko pozytywne myśłenie..negatywne mysli urzeczywistniają sie
          bo sami nadajmy im tak moc..energie..wiem ze cięzko to zrozumiec..ale uwierz mi
          ze tak jest..sprawdziłam tosmilewięc..Kochana..nosek do góry..i Tobie sie
          uda..tylko musisz w to wierzyc..inaczej nici ze starańsmile

Całuje Was od Kasi
          a od siebie życze Wam dużo słoneczka..i choć mnie nie ma tu to myśłe o Wassmile
          dbajcie o siebie..i nie pozwólcie zeby coś Wam z życia umknęło..smilecałus
          • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:01
            Dobrze gada dac jej piwa (jak to sie mowi smile)) Widze, ze znalazlam bratnia
            dusze , ktora cos o tym wie o mocy nadswiadomosci i patrzy na swiat przez
            pryzmat pozytywnego myslenia, jest silna, pelna energii osobowosciasmile) Ciesze
            sie, bo niewiele jest ludzi, ktorzy to pojmuja, co gorsza, nie dopuszczaja do
            siebie mysli o istnieniu tej "niewidocznej" strony mocy ludzkiejsmile)))) Ja tez
            tak jak Ty to sprawdzilam, i nie rzucam slow na wiatr opowiadajac o tymsmile))
            Wierz mi Ewciu i ne-monko, bedziemy w ciazy wtedy kiedy bedzie
            najodpowiedniejsza pora, bo jak jest nam pisane byc mamami, to nimi
            bedziemy smile) Nic nie dzieje sie bez przyczyny, choc na 1 rzut oka mozna to tak
            interpretowac, ale na dluzsza mete, po czasie, kiedy wszystko sie uklada
            dostrzegamy wlasnie cel tych niegdyz dosnanych nieudolnosci i zrozumiemy, ze
            kiedy myslalysmy, ze wali nam sie swiat,ze cos nie jest tak jakbysmy wtedy tego
            chcialy, znajduje sie pod jakas opatrznoscia, co rozumiemy
            pozniej smile)))))))))))))))))))))) glowa do gory!!!smile)
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 09:50
      Daniczku Kochany - ja Cię rozumiem bo też juz tracę nadzieję, ale nie możemy
      się poddawać.Wczoraj wyczytałam na jednym wątku, że kilka dziewczyn zaszło
      właśnie w chwili zwątpienia, także nadzieja jest zawsze.
      Daniczku, będziemy się strasznie starać i wspierać w następnym cyklu, cio?
      Będzie nam razem raźniej i nie pozwolimy na wzajem wątpić w siebie.
      Tobie i tak jest lżej, bo masz już swojego syneczka, a ja? Całą swoją miłość
      wylewam na psiaczka - przez co jest rozpieszczony jak dziadowski bicz.
      Mam nadzieję że nie pójdzie w całkowitą odstawkęjak pojawi siędzidzia na
      świecie, bo że się pojawi - to nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
      I Ty też masz tak myśleć, a póki co przytul się do syneczka i już Ci będzie
      lepiej. Buziak*
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:16
        Roleczko moje nastepne staranka wypadna w czasie wakacji, wiec nie bedzie mnie
        z Wami aby dzielic sie radosciami i smutkami okresu starankowego, ale bede o
        Was wszystkich myslala i trzymala kciuki!!! A moze jeszcze przed moimi
        wakacjami uslysze tu radosne wiesci??? Mam taka nadzieje!!!

Ne_monku, madre slowa!!!
      • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:17
        roleczko do Ciebie tez te slowa wink) co do tego, ze kobietom sie udaje w chwili
        zwatpienia, to odpowiedzialna jest za to wlasnie blokada psychiczna, znalam nie
        jedna pare, ktora starala sie przez 3 lata zajsc w ciaze, fizycznie byli zdrowa
        i w pelni plodna para, za ich nieplodnosc byla odpowiedzialna wlasnie blokada
        psychiczna, kobieta byla zblokowana nadmierna checia posiadania dziecka. Wiem ,
        ze to paranoja, ale tak wlasnie jest neistety. W chwili gdy ,machneli reka i
        zdecydowali sie na adopcje , kobiety zachodzili nagle w ciaze juz przy 1
        probie! Niesamowite sa niezbadane funcje nadswiadomej i podswiadomej czesci
        umyslu ludzkiego ( a stanowia 80%!!! 80% funcji umyslu jest tajemnica dla
        lekarzy!)Nie ulega watpliwosci, ze ciezko bedzie sobie wmowic, ze sie poddaje,
        aby sie odblokowac..... nie wystarczy mowic, choc slowa tez maja wielka moc,
        ale wtedy kiedy ida w parze z uczuciami i mysla, bo to ona wysyla fale do
        organizmu, steruja zarowno ta fizyczna jak i mistyczna strona ludzkiego
        istnieniasmile))) Najwazniejsze nie tracic glowy i cieszyc sie zyciem, brac
        pelnymi garsciami i czekacsmile))))))))))

Ja sama zdaje sobie sprawe z tego, ze chyba nie tak szybko zostane mama, choc
        bardzo tego pragne....Wie, jednak, ze widocznie jeszcze cos jest do zrobienia,
        by tak sie stalo, cos czuwa i wie, ze dziecko pojawi sie w najodpowiedniejszym
        dla niego momeciesmile To jest ta niepojeta strona mocy, tak jak niepojete sa
        struktury z ktorych sklada sie, z ktorych powstal caly kosmos , wszechswiat. My
        jestesmy mikroskopijna czescia tej salej konstrukcji, jednym malenskim swiatem,
        oprocz nas dzieja sie rzeczy o ktorych nawet nam sie nie snilo..smile))))
        Bedzie dobrzesmile)))

GLowy do gory!!smile))))))))))))))
        • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:31
          Ewcia jestes???tongue_outsmile
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 10:56
      Punisherko, dziękuję Ci za dobre rady, ale wydaję mi się że ja nie jestem
      zablokowana. Nie mam shizy na tym punkcie, nie robię co miesiąc po kilka testów
      ciążowych, a jak dostaję @ to wiadomo, jest mi przykro przez chwilę, ale zaraz
      mi to przechodzi i myślę z nadzieją o następnym cyklu. Wydaje mi się, że trzeba
      po prostu trafić w odpowiedni moment i czas. Nawet zdrowe pary, trafiając w te
      dni mają tylko kilkanaście % szans.Widocznie mój czas jeszcze nie nadszedł i
      tyle. Trzeba czekać cierpliwie.

Daniczku, a kiedy wybierasz się na urlop?
      • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:05
        To w takim razie w porzadku, ciesze sie , ze nie jestes zablokowana .
        Faktycznie, zdrowe pary maja jedynie 20 - 25% nie na same zaplodnienie ale
        zagniezdzenie sie prawidlowo jajeczka w macicy! Trudno jest zajsc w ciaze i
        faktycznie trzeba trafic na dobry traf i miec szczescie smile Miejmy nadzieje na
        jak najszybsze powodzeniesmile

pozdrawiam
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:11
        Roleczko ja wyjezdzam na wakacje 22 lipca. Od 23 do 30 mamy zamowiony domek nad
        morzem, a pozniej jedziemy na tydzien do rodzinki, wiec z powrotem bede ok.8
        sierpnia. A Ty kiedy sie wybierasz na wakacje???
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:33
          Dziewczynki dzięki za wsparcie smile powoli mi przechodzi moj defik, bo tak na
          prawde przeciez nic nie wiadomo, tylko ze przeraza mnie ta cała machina badań,
          która ruszy sad
          • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 11:49
            Tak tez sobie pomyslalam, ze przerazaja Cie te badania. Ja ide w sierpniu do
            lekarza i tez sie troche boje. Jednak dobrze Ewciu, ze zobaczyl Cie lekarz.
            Zycze Ci spokoju. Badanka swoja droga a staranka swoja droga, bo chyba z nich
            nie rezygnujesz, prawda??? Zastanawia mnie dlaczego wyszly Ci testy owulacyjne,
            skoro owulacji nie bylo??? Co ja mowie. Najprawdopodobniej nie bylo, wiec
            szansa jest. Ewciu ja jestem dobrej mysli i bede trzymala kciuki za Ciebie!!!
          • ne_monek EWUNIA 22.06.05, 11:53
            A słyszałaś Kochana ze jesli jeden jajnik nie pracuje to drugi robi podwójna
            robote?owlacja jest sprawdziłas na testach..jesli masz wątpliwości to zmień
            lekarza..i nie warto sie bac na zapas..a jajnik lewy moze Cie bolec bo próbuje
            pracowac a nie moze..dlatego jest spuchniety..

no lekarzem nie jestm ale pisze co myślesmile zreszta nie ma sensu za bardzo
            wnikac..
            a poza tym doskonale wiem co czujesz.. kiedy przezywałam podobne dylematy..ale
            odkąd przewietrzyłam umysł..jest inaczej..bo lepiej to złe słowo..

Eunia..zrób cos dla siebie..zajmij sie czymś..a zobaczysz ze dzidzia przyjdzie
            do Ciebie..powie "mamo..juz jestemsmile"

• eweks0 Re: EWUNIA 22.06.05, 12:17
              smile))
              dzięki dzięki dzięki
              na prawde potrzebowałam wsparcia smile)
              dziekuje Daniczku, Punisherko, Ne monku jesteście kochane smile))

wierzę, że będzie dobrze smile)
            • danik1 Re: EWUNIA 22.06.05, 13:09
              I znowu zgadzam sie z Ne_monkiem!!! Dokladnie mysle to samo!! Zreszta nawet
              czytalam o tym, ze tak jest!! Ewo a na pocieszenie napisze Ci, ze ja mam tylko
              jeden jajnik i absolutnie nie mysle, ze moze byc to przeszkoda w
              zafasolkowaniu. Bardziej mysle, ze w moim przypadku to pigulki sa winne.
              Odstawilam je rok temu i czuje, ze zblizam sie do dnia kiedy bede mogla
              obwiescic Wam radosna nowine!!! Czekam rowniez na Wasze dobre nowiny!!!
              Pozdrowka!!!
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 12:36
      Daniczku, ja jeszcze nie wiem kiedy idę na urlop.
      Mamy pewne przeszkody, które uniemożliwiają nam wyznaczenie terminu.

Ewuniu, przestań się natychmiast martwić!!!
      Nic złego się nie stało, a badanka zrobisz dla pewności, ze wszystko jest ok.
      I wtedy będziesz spokojnie, bezstresowo starać się dalej.

Dziewczyny, ja chyba zaraz zwymiotuję - właśnie zjadłam śledzie w sosie
      ogórkowo - jogurtowym po czym zagryzłam to tortem tiramisu. Kobitki z pokoju
      śmieją się że na bank jestem w ciąży, ale ja zawsze mam takie zachcianki przed
      @.
      Łojej, jak mnie muli...
      • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:05
        Czesć Wszystkim smile
        Roleczka podziwiam za tak dobraną kompozycję (hihi), może dziewczyny
        rzeczywiście mają rację cio?
        Ewuniu przestań się martwić, choć wiem że to trudne, bo sama byłam u gina na
        wizycie i powiedziała mi że niby coś tam jest ale nie wygląda na to żeby miało
        pęknąć i dodała jeszcze że to wygląda na PCOS i co ja mam mysleć. Też się
        denerwowałam, ale teraz postanowiła że jak tylko skończy mi się @ to idę do
        innego gina, żeby porobić wszystkie badania (dla pewności), a potem to już
        tylko będę czekać na (*). Kiedyś wreszcie musi się udać, no nie?
        Choć powiem, że trochę się martwię, bo jak robiłam badania do pracy
        magisterskiej, szukałam danych statystycznych o Pile i wiecie co znalazłam? W
        Pile jest 56,05% małżeństw bez dzieci i 1,17% partnerów bez dzieci. Przeżyłam
        szok, plaga jakaś czy co? A może to pozostałości po Czarnobylu, nie wiem sama
        co myśleć. Mam nadzieje, że ja znajdę się w tych 22,82% czyli w małżeństwach z
        dziećmi. Szok i jak tu się nie załamywać?
        • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:06
          Jest tu ktoś? sad
          No_menek fajnie że wpadasz tu do nas.
          • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:10
            Oczywiście chciałam napisać ne_monek fajnie, że wpadasz tu do nas.
            Jest tu ktoś, dajcie znak życia.
          • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:13
            Hej Siuba!!!
            Ja jestem, ale z doskoku bo sprzatam. Ostatnio przez te swoje egzaminy
            zaniedbalam nasze mieszkanko i jest w oplakanym stanie. Teraz je odgruzowuje!!
            Hihihihi!!! smile
            Masz racje, ze idziesz do innego lekarza. W tak delikatnej sprawie nalezy
            zasiegnac porady u kilku specjalistow, chociazby po to, aby byc spokojniejszym
            co napewno pomoze w starankach!!!
            Pozdrawiam!!!
        • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:12
          dokladnie!!!, sama jestem w szoku, co ostatnio wykazuja statystyki.... co 5
          malzenstwo jest bezpolodne a co 2 ma problemy z zajasciem w ciaze! Zmiejsza sie
          przyrost naturalny i to nie z powodu jak media podaja, biedy, lecz wlasnie
          nieplodmosci.. to straszne....sad
          • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:15
            Roleczka kiedy testowanko?????? Ja chce uslyszec dobre wiadomosci, radosne
            wiadomosci i chce, aby ktos zaczal nas zarazac wiruskami!!! smile))
            • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:25
              Przerażające są te statystyki, ale cóż my musimy ze swojej strony zrobić
              wszystko, reszta już nie zależy od nas. Co ma być to będzie, mam nadzieję
              jednak że uda nam się zafasolkować.
              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:32
                Ja tez jestem dobrej myslismile) czasem zartuje z siebie, mowiac do meza, ze z
                moimi rozregulowanymi cyklami, w takim tempie moze do 30 stki sie udasmile))) a
                on, ze bedzie dobrzesmile)))
            • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:31
              siuba Słonko..wiesz ze chiałabym w końcu "wpaść" smile)))

Widze tez ze brakuje Wam Kasi..ale ona wróci..na pewno.. jak jej dadzą w końcu
              zyć w firmie..

Ewunia..całus za uśmiech oby tak dalejsmile)

a co do statystyk..hmmmmm..a nie ma czegośc bardziej optymistycznego w tych
              sądażach?smile).. wokół mnie same ciążówki..dzienie widze przynjmniej
              kilka..Kochane..nie może być tak żebyśmy sie zasmucały...prawda?
              • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:48
                ne_monek napisała:

> Widze tez ze brakuje Wam Kasi..ale ona wróci..na pewno.. jak jej dadzą w
                końcu
                > zyć w firmie..

No, brakuje Kasi i jej humorku!!! smile))
                Kasia odpuscila sobie ten cykl wlasnie ze wzgledu na prace dlatego zycze jej
                fasolki, bylaby to mila niespodzianka!!!! A wiadomo jak jedna to zaraz za nia
                poleca nastepne!!! wink))
                • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:59
                  no Ktos nad nią czuwa..smile)
                  najpierw uchronił ją od wypadku a poza tym gdyby udało jej sie zafasolkować w
                  poprzednim cyklu..to teraz by musiała leżec..a firme chyba musieli by zamknąć..

i myśłe ze teraz ma głowe zajęta czymś zupełnie innym..i zrobi nam wszytkim..a
                  przede wszytkim sobie niespodziankę..smile
                  pozdrawiam Cie daniczku i ściskam mocko..smile
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:30
      Postanowiłam nie testować i już.
      Wiem że dostanę @ więc szkoda kasy na testy.
      A @ zawita w niedzielę.
      Też bym chciała żeby coś się ruszyło na naszym wątku.
      • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:35
        ne-monko dokladnie smile)) Ja tez widze wokol siebie caly czas same ciezarne i
        zastanawiam sie czemu mi tak na slosc robiasmile)) heheheh Bedzie dobrze smile))))
        • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:38
          kiedyś wcale ich nie widizałam..teraz..normalnie wszędziesmile)) pozdrawiam je i
          wiem ze teraz na mnie kolejsmile)no może nie tak odrazu..ale do końca roku sie
          wyrobiesmile)

• siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:36
        Też bym chciała, żeby wreszcie którejś się udało, a tu nic. Adorujemy siebie,
        jedna nie zafasolkuje to za nią wszystkie, więc mam nadzieję że jak jednej z
        nas się uda, to pociągnie całą resztę.
        Ja idę dzisiaj do pracy na 18, męża będę widziała w przelocie, humorek mam taki
        sobie. Dobrze że mam normalną pracę i super atmosferę w niej, bo bym się już
        całkiem załamała.
        • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 13:57
          to gratlujesmile fajniesmile a co do tego lancuszka, to kto wiesmile)) tez tak mysle, ze
          jak jedna zajdzie to lancuszek sie zrobi, zastanawiam sie tylko ktora
          1!smile))))))tongue_out
          • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:01
            ja..ja poprosze pierwszasmile))) mogę?smile))
            • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:16
              hehe ja juz mam zaklepane tongue_outPP smile))
              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:18
                ale mozesz byc druga w lancuszku tongue_outsmile))) hehee
                • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:22
                  yyyyyyy.... jakby tu Ci powiedizec.. no dziękuje Ci bardzo przemyśłe tosmile))))

a łańcuszek czasem ma podwójne oczka..co?smile
          • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:06
            Wiecie co, dzis moj 58 dzien cyklu.......@ niemam...caly czas mam plodny sluz,
            cuzje sie jakbym byla w polowie cyklu, a mojego meza to bym polnela w
            calosc...Jesli wiecie co mam na myslismile) Czuje sie piekna i kobiecasmile czuje sie
            fantastycznie... czasem mam skurcze podbrzusza i nadzadow zewnetrznych, jakby
            mi ktos tam szpilki wbijal (???) mam zmiany nastroju od radosci po depresje,
            zmiany apetytu, czasem pobolewaja mnie piersci, ktore wyraznie sie powiekrzyly,
            le mimo to bijcie, zabijcie jestem pewna ze nie jestem w ciazy, nawet mi sie
            testu nie cche robic.....hehe smile glupie ale prawdziwe.....sad
            • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:20
              no ciekawe..ciekawe.. na mój nos to ciąza..w końcu masz zaklepanesmile)
              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:29
                chcialabym bardzo, ale niemam zadnych wymiotow, czuje sie swietnie, tylko seena
                jestem czesto, ale wszystko tlumacze sobie pogoda. Dbam o siebie, bioare folik,
                jem sdrowo,ale testu sie boje robic tongue_outsmile tyle razy sie rozczarowalam, bo bylam
                pewna ze jestem w ciazy smile)
                • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:34
                  ja myśłe ze nie czujesz ze jestes w ciązy bo z obawy przed rozczarowaniem nie
                  dopuszczasz tej mysli do siebie..ale nie oznacza to ze w ciąży nie jestes..
                  badanie krwi byłoby najlepsze..no ale kiedyś bedziesz musiała to sprawdzićsmile))

a jeśłi tak nie jest to na pewno niestety hormony biorą góre..a potrafią cuda
                  wyprawiac..w naszym organizmie..
                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:51
                    nom wiem cos o tym.....;/
        • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:01
          No nie znowu jestem sama? Gdzie się podziewacie? sad
          • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:17
            Wy pewnie powolutku kończycie pracę i zbieracie się do domu.
            • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:24
              No nic, to ja też znikam smile
            • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:25
              siubuś..co to za smuteczki..? naczytało sie Słonko statystyk i oooo..
              ja jeszcze jestem....smile

a powiedz mi maleńka..co Cię dziś miłego spotkało?opowiesz coś nam?
              • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:30
                no_menek, dzisiaj nic dobrego. Mąż od 6 rano w pracy, siedzę sama w domu i
                łapię doła, bo martwię sie czy kiedykolwiek nam się uda. Mój M musi dzisiaj
                trochę dłużej posiedzieć w pracy, a ja idę na18, więc będziemy widzieli się
                tylko w przelocie jak będzie mnie odwoził.
                • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:38
                  czyli wszytko jeszcze przed Tobą..smile)) bezczynność to świetne podłoże dla
                  głupich mysli..dlatego najlepiej jest czyms sie zając..naprzykłąd..piząc list
                  do męza..przynjamnie on by miał coś do roboty po pracysmile

jak przyjdziesz do pracy to spróbuj zapomniec..o tym wszytkim,..rozmawiaj z
                  ludzmi..zajmij sie praca..a jak bede nachodzic Cie głupie mysli to zacznij
                  marzyc..i nie tylko o kruszynce..o swoich pragnieniach..
                  • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:49
                    no_menek masz rację, muszę zająć się czymś. A wiesz ten pomysł z listem jest
                    świetny, napiszę do męża, będzie miał lekturkę. Dziękuję i masz racje muszę
                    zacząć mysleć o czymś innym niż tylko o maleństwie. Chciałabym móc sie teraz
                    przytulić do mojego M, ale to nie możliwe. A co słychać u Ciebie?
                    • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:01
                      to uściskaj go mocko jak tylko sie pojawi..i powiedz mu jak bardzo go
                      kochasz..smile

a u jak zwykle zamieszanie..ale nie bede Was zanudzać..ogólnie dobrze.. bo
                      inaczej nie może byćsmile)
                • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:55
                  a tak poza tym Kochane..to bezsensu myśłec ze coś sie nie uda..
                  jak np biegne na tramwaj..to nie myśłe sobie "kurde nie zdąże" tylko na pewno
                  zdąże.. jak jade na wakacje to mówie..."na pewno bedzie piękna pogoda"..(i
                  jestsmile)a nie np" żeby tylko nie padało"
                  itd.. i tak jest ze wszytkim..nawet jak tos bedzie sie odchudzał..z
                  przekonaniem ze i tak nie schudnie ..to nie ma takiej siły..zeby zrzucił
                  kilogramy..lepiej mieć dobrą nadzieje i wierzy w jej spełnienie..niz biadolicsmile)

więc dziewczynki..wszystko w Waszych rękach..yyyy znaczy sie myśłachsmile
                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 14:57
                    no wreszcie sie troche rozpisałyscie i miałam co czytać smile))
                    ja na poprawę humoru umowiłam sie wieczorkiem na basen ze znajomą. nie ma to
                    jak sie zmęczyc fizycznie smile))
                    • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:03
                      Ja niestety będę w pracy od 18 do 6 rano. No ale co tam, kiedys trzeba
                      pracować. Niedługo będę się wprowadzać do nowego domku, ale już dziś brakuje mi
                      urlopu. Niestety zaplanowałam go dopiero pod koniec sierpnia, no nic jakoś
                      przetrzymam.
                      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:07
                        siuba to bedziemy siedziały razem, bo jak na razie to mi sie zapowiada 5 dni
                        wolnych od 22 sierpnia. całe lato w miescie. kocham to wink
                    • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:05
                      pływanie świetna sprawasmile))
                      po 30 długościach basenu będzie Ci juz lepiej..no chyba ze dasz rade wiecejsmile))
                      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:08
                        w życiu. moja kondycja jest w opłakanym stanie. jedyny sport jaki uprawiam to
                        przytulaki z mężem smile)
                        • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:19
                          eweks0 to fajnie, że zostaniesz ze mną na posterunku przez całe wakacje. smile
                          Muszę już zmykać, bo trzeba trochę posprzątać.
                          • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:19
                            Acha, wpadnę nad ranem ,ale wy będziecie pewnie sobie spały.
                            Pa pa pa
                            • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:21
                              Ewek cos juz mnie olewasz kochanatongue_outsmile)))))
                              • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:37
                                jak mogłaś tak wogóle pomysleć Okrutnico wink
                        • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:32
                          lomatko to tak jak ja tongue_outsmile)) hehe jeszcze do niedawna cwiczylam, a kiedys to
                          nawet chodzilam na sale treningowe, gralamw kosza, w pilke nozna!!, jezdzilam
                          na rowerze itd.. ostatni moj kontakt z wiekrzym ruchem to byla jazda na rolkach
                          3 kilometrow okolo 2 miesiace temutongue_outbig_grinDD hehe teraz sie boje wiekrzego
                          wyslilku.....

• eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:36
                            podejrzewam, ze dzisiaj złapie porządną zadyszkę, zebym sie tylko nie utopiła wink
                            • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:42
                              Punisherko czyżbyś to Ty mnie teraz olewała wink he he
                              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:45
                                tongue_outP Nie, skadze znowu Ci to przyszlo do glowy!smile)) Mam nadzieje, z enie
                                zlapiesz zadyszkitongue_outsmile) a Mnie cos brzuch na okres zaczal bolec ;/ a sluz
                                plodny surprised(??)
                                • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:47
                                  hmmm przed chwila mierzylam temperature, bo cos sie czuje jakbym goraczke
                                  miala.. Mam 36,8, moja podstawowa temperatura ciala to 36,6...czy to regula, ze
                                  na poczatku ciazy musi byc powyzej 37??
                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:54
                                    ide zaraz spac, ostatnio o tej porze ledwo zyje, niemoge nawet ksiazki czytac,
                                    klade sie z ksiazka, przeczytam kilka stron i zaliczam zgonsmile) Senna jestem jak
                                    diabli;/
                                    • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:55
                                      weź no Ty dziewczynko test jeszcze raz zrób albo idź wreszcie do gina
                                      • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 15:58
                                        no wlasnie robie za kilka dnie, nie krzycz na mnie tongue_outsmile))) hehe Jak wspomnialam
                                        wczesniej, bij zabij nie wierze ze jestem w ciazy smilenormalnie jestem swiecie
                                        przekonana, boje sie test robic, za duzo rozczarowan....ale odpowiedz mi
                                        Ewuska, czy musze miec temperature powyzej 37? czy to regula na poczatku ciazy?
                                        • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:02
                                          za pol godziny moj mezusz wraca z pracysmile))))))))stesknilam sie hyh choc
                                          rozmawialam z nim prawie caly czas dzis na ggsmile))) dam mu obiadek, potem wezme
                                          sobie sok pomaranczowy ulubiony z lodem, Tolstoja i kimonko tongue_outsmile)))))))))) ehhh
                                          pol godziny to wiecznosc tak mi sie chce spac sad((( zieeeeeeew
                                        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:02
                                          jesli przez ok 21 dni od owu utrzymuje Ci sie tempka na Twoim wysokim poziomie
                                          to jest 99% pewnosci, ze staniesz sie szczesliwa posiadaczką dzidziusia. tempka
                                          wysoka jest o 0,2 wieksz niz Twoja normalna teperatura
                                          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:05
                                            czyli ta Twoja 36,8 to jest Twoja wysoka tempka ale powinnaś ją mierzyć po
                                            przebudzeniu zanim wstaniesz i najlepiej w pochwie smile) mierzenie w ciagu dnia i
                                            to pod pacha sie nie liczy moja droga smile)
                                            • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:08
                                              no tak, pewnie juz sobie chrapciasz smile
                                              • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:12
                                                zdaje sie, ze juz wszystkie zrobiłyście ewakuację do swoich domków. to ja tez
                                                uciekam.
                                              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:14
                                                Nie nie, jeszcze nie , nie poszlabym bez pozegnaniasmile)) Wiem , ze trzeba
                                                mierzyc w pochwie, zawsze rano, ale widzisz, ja jestem niesystemacztyczna i
                                                uwazam, ze jest to niepotrzene, przynajmnie w moim wypadkusmile)))Jakos mysle ze
                                                sie obejde bez tych procedur, tym bardziej ze mam nieregulerne bardzo cykle i
                                                mysle, ze nawet to by sie nie sprawdzilosmile))))
                                                • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 22.06.05, 16:19
                                                  papa , do zobaczenia jutrosmile)) zobaczymy co nam przyniesie.......
                                                  • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 03:19
                                                    Wpadłam nad ranem (tak jak obiecałam) o 3:16. Wy pewnie sobie już słodko
                                                    śpicie, a ja muszę siedzieć tu do 6 rano. No nic, może uda mi się urwać
                                                    wcześniej, to wkulnę się choć na chwilkę do wyrka do mojego M.
                                                    papatki smile
                                                    Wpadnę jutro koło południa smile)))))))))
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 08:23
                                                    cześć Kobietki !!!
                                                    ja juz jestem smile))
                                                    wczoraj z basenu nici, bo jak ze znajomą pojechałysmy to sie okazało, ze
                                                    czyszczą basen, woda spuszczona i dopiero 1 lipca ruszają. nie załamało nas to
                                                    jednak i postanowiłysmy od 1 lipca ruszyć z regularnym pływaniem (akcja
                                                    zdrowie smile)
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 08:34
                                                    jest tu ktoś ?
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 09:02
                                                    Czesc!smile) cotam cotam?!!!big_grin
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 09:07
                                                    A wiec szczesliwie dozylysmy my tego "dzien jak codzien" dnia"smile Zobaczymy co
                                                    nam nowego przyniesiesmile Pogoda dopisuje jak widac...Ja cos mam dzisiaj humorek
                                                    na bakier;/....
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 09:32
                                                    cześć Punisherko !!!
                                                    czemuż to humorek dzisiaj nie dopisuje?

czytałaś o moim wypadzie na basen? jak widać czasem dobre chęcie nie
                                                    wystarczą smile
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 09:38
                                                    Hej Kobitki !!!!
                                                    gdzie Wy sie wszystkie podziewacie ?
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:11
                                                    hej musialam wyjscsmile Ale juz jestem smile A z humorkiem, to niewiem, juz sie w
                                                    zasadzie poprawil hehesmile Wiesz mialam zachcianke na kukurydze, kupila, zjadlam
                                                    troche i mnie mdli!!!!smile))))))))) hehe
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:23
                                                    Ewcia jestes???? opowiadaj cos, jak sie dzis czujesz, wiesz, moja szwagierka
                                                    byla i ginekologa, bo ma problem z zajsciem w ciaze, pytala czy takie cykle jak
                                                    u mnie moga byc przeszkoda w zajsciu w ciaze, podobno powiedziala,ze wlasnie
                                                    jest latwiej smile) co o tym sadzisz?
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:41
                                                    coś sie nie mozemy zgrać dzisiaj smile albo ciebie nie ma albo mnie. ja właśnie
                                                    wróciłam bo miałam kurs do Urzędu Skarbowego.
                                                    skoro lekarz mowi, ze jest łatwiej, to moze to prawda smile grunt, ze na Twoja
                                                    psychikę pozytywnie to działa smile
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:42
                                                    jesc mi sie chce na maxa. ide po moje kanapaczki i zaraz jestem z powrotem.
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:48
                                                    hyh ja zjadlam kukurydze i mnie mdliiismile)) no psychike to mam tak nastawiona
                                                    pozytywnie, ze zyje w przekonaniu ze moooooooooze do 30 stkie sie uda smile heheh
                                                    ale nastawienie pozytywne smile)) zalezy z jakiego punktu widzenia smile) heheeh
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 11:56
                                                    ja mam dzisiaj ze soba ten wynik usg. moge Ci go zacytować jak chcesz smile)
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:04
                                                    jasne, mowsmile
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:13
                                                    uwaga cytuje wink
                                                    "Trzon macicy w przodozgiciu prawidłowej wielkości i budowy. Echo endometrium
                                                    jednorodne 6,2 mm. W rzucie przydatków patologii nie stwierdza się.
                                                    jajnik lewy o wym. 34 na 25 mm z drobnymi pecherzykami, bez patologii.
                                                    jajnik prawy o wym. 27 na 22 mm z licznymi drobnymi pecherzykami bez patologii.
                                                    Kieszonka płynowa w zatoce Douglasa około 27 mm"
                                                  • diament79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:23
                                                    Cześć dziewczynki! Jestem myslami z Wami ale mam strasznie dużo zajęć, więc nie
                                                    moge odpisywac, ale czytam namiętnie wszstko!!!!!!!!!!!!!! Buziaczki
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:28
                                                    cześc Diamenciku !!!
                                                    to juz za chwileczkę smile))
                                                    stresik jest ?
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:24
                                                    hmmmm nie jestem lekarzem , ale jak na "chlopski rozum" wyglada wszystko
                                                    wpozadku.....
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:25
                                                    bez patologii, czyli wszystko wpozadkusmile)
                                                  • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:28
                                                    tylko, że ona mi powiedziała, ze lewa strona słabiutko pracuje no i ze nie było
                                                    owu sad skok tempki mialam 15 dc a to badanie było 19 dc moze ona to widzi po
                                                    tych parametrach, ktore sa za male jak na wystapienie owulacji?
                                                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:36
                                                    no moze w tym miesiacu nie bylo owu, nie przejmuj siesmile owulacja jest zawsze z
                                                    dwoch stron, tzn raz z jednego jajnika, raz z drugiego. Nie jestem lekarzem,
                                                    ale jezeli Twoj jajnik slabiutko pracuje, nie znaczy ze wogole nie
                                                    pracuje tongue_outsmile))))) glowa do gory!!!smile)
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:44
      Cześć Dziewczynki.

Ewunia, na moje oko wyniki masz git.
      Wszystko w porząsiu. Ja miałam podobny opis.
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:46
        na prawdę ?!!!? i wszystko z Tobą oki? jak dobrze pamietam to bylaś juz w ciąży?
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:49
      Punisherko. to nie prawda, że owulacja jest zawsze raz po jednej a raz po
      drugiej stronie. Nieraz zdarza się tak, że jest 2 razy z rzędu z tego samego
      jajnika i jezeli to nie zdarza się często to jest wszystko ok.
      A gin powinien poznać czy owulka była po płynie w zatoce Douglasa. Jeżeli jest -
      była, jeżeli nie - nie było.
      Poza tym każdej kobiecie zdarząją się raz na kilkja miesięcy cykle
      bezowulacyjne i jeżeli zdarza się to 1-2 razy w roku, to również nie ma powodu
      do niepokoju.
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:49
        Roleczko ale po tych wynikach widać, ze owu nie było?
      • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:01
        wiem, powiedzialam ogolnie "raz z jednej raz z drugiej s trony".......
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:51
      Tak Ewuniu, byłam, w ciąży.
      I ręczę Ci że nie masz się czym mnartwić.
      Macica w przodozgięciu jest jak najbardziej prawidłowa, jajniki bez patologii.
      Czego tu więcej chcieć?
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:54
        no to czego mnie ta kobita tak wystraszyła? a moze to ja sie za bardzo
        przejelam. w kazdym badź razie radzi mi rozpoczac badania
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:55
      Kieszonka płynowa w zatoce Douglasa około 27 mm"

Dla mnie ten opis jest trochę nisjasny.
      Bo napisała ile ma kieszonka płynowa, a nie napisała czy jest wolna od płynu
      czy nie. Dlatego nie potrafię Ci odpowiedzieć czy miałaś owulkę.
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:56
        no właśnie bo mozliwe, ze go wogole tam nie było, co by znaczylo, ze owu nie
        było tak ?
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 12:58
      Ewa, przestań się przejmować, bo z obrazu USG jasno wynika że jest wsjo ok.
      A badanka możesz sobie zrobioć dla własnego spokoju. Chociaż te podstawowe
      hormonki ( ale zaraz, Ty chyba już robiłaś, dobrze pamiętam?). I radziłabym Ci
      zrobić monitoring, żeby zobaczyć jak erosną pęcherzyki i czy pękają. To
      wszystko na razie.
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:02
        no właśnie nie robiłam jeszcze zadnych badań. to było pierwsze. ginka zaprosiła
        mnie z meżem na rozmowę (pewnie płatną) o badaniach jakie trzeba zrobić. ma mi
        dać skierowania (ona pracuje wogole w CZMP).
      • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:03
        na moje oko, jak na testach owulacyjnych wychodzilo ze mialam owulacje, to ja
        mialas....
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:05
          ale zdaje sie, ze testy nie dają gwarancji ze jest owu. one pokazuja Ci skok
          LH, który jest przed owu ale to nie znaczy ze na 100% owu bedzie
          • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:06
            heh wiec to juz zupelnie nielogiczne.... !
            • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:07
              Jeseli testy pokazuja tylko skok LH, a nie daja gwarancje na owulacje, to
              wybacz ale nie widze zadnego sensu aby je robic....
              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:10
                wiem, pewnie zaraz ktos wyskoczy z tekstem, ze to tak samo jak z testami
                ciazowymi, otoc z gory wypowiem swoje zdanie, ze tetsy ciazowe pokazuja wynik
                pozytywny( a ciazy niema) w skrajnych przypadkach ( mysle ze je kazdy zna) wiec
                niema porwnania...
                • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:13
                  chodzi o to, ze zawęzają Ci okres starań do najbardziej zblizonych owulacji. no
                  i mozna probować z wyborem płci dziecka, co dla tych, ktorzy maja np chłopca a
                  chca dziewczynkę jest wazne
            • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:08
              niby tak smile
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:10
          w tym m-cu mialm za malo testow, zeby to sprawdzic i chyba za pozno zaczelam
          testowac sad
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:11
      Niekoniecznie Punisherko .
      Testy owulacyjne pokazują pik Lh a nie czy dochodzi do owulacji. Czy doszło do
      owulacji może pokazać USG właśnie lub badanie hormonów : progesteronu i
      prolaktyny 7 dpo.
      Ewa, jeżeli ufasz swojej gince, to rób jak Ci radzi, ale ja upierałabym się
      przy monitoringu, bo on b. dużo wnosi do sprawy.
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:14
        narazie jej ufam zwłaszcza, ze tak jak Ty radzi mi monitoring smile
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:16
          wreszcie sie troche rozpisałysmy smile))
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:19
      Punisherko, testy owulacyjne są jak najbardziej sensowne.
      Pokazują że owulacja się zbliża ( wydziela się hormon Lh) , więc już mamy
      pewność że pęcherzyki rosną prawidłowo, skoro wydziela się ten hormon. Sama Ewa
      Analityk pisze w instrukcji, że jeżeli ktoś stara się z testami ok 4 miesięcy i
      nic, powinien zgłosić się do gina. Bo do owulacji może nie dojść z powodu nie
      pękających pęcherzyków. Więc ( nie wiem czy dobrze to tłumaczę, ale dla ,mnie
      jest to jak najbardziej logiczne) , najlepiej iść do gina tak ok 2 dni po
      pozytywie i on zobaczy czy pękł pęcherzyk i czy doszło do owuli.
      • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:26
        wiec teorytycznie tak to wyglada hmm aha ..Wiecie co w zyciu bym nie
        przypuszczala w najczarniejszych scenariuszach , ze caly ten proces zajscia w
        ciaze jest tak skomplikowany i trudny....rece mi opadaja heh
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:38
          moj mężus też myślał, że przez 1 miesiąc sie postaramy i ja juz będę w ciąży a
          tu niestety
      • diament79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:28
        No stersik się zaczął... Tym bardziej zacznie się jutro od rana bo na 7 jest
        próba w kościele... Hmmm To JUŻ pojutrze!!!!!!!!!!!

Cały czas zbieram się żeby zrobić test, wg ff to już 12 dpo, ciekawe czy coś
        czy nic, ale objawów nie ma żadnyh więc się nie łudzę...
        • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:38
          ale uśmiechacie sie tak?smile

no hellosmile
          powiem Wam tak..na mój ne_monkowy rozum..to testy wykazują owulacje.. jesli
          testy nie wychodza to owulacji nie ma.. jest jeszcze jadna możliwośc ze
          nastęuje owulacja bezjajeczkowa..czyli puste pęcherzyki..więc może tu jest
          problem..

ale prosże sie nie załamywać..nie anlizowac..smile

prosto nie prosto..dzieci sie rodzą..chciane i nie chciane..
          każdy musi znaleźć swój sposób.. ja sie leczę.. ale nie trace przy tym wiary..
          a znam kobiety u których wykryto bezpłodność a zachodziły w ciąże.. wiec chyba
          chodzi tu o cos zupełnie innnego..
          no ale to juz są inne rozważania..

całuje Was i życze ochłody ..bo u mnie upałsmile
          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:41
            cześc ne_monku !!!!
            to gdzie ty mieszkasz, ze u Ciebie upał? bo w Łodzi sie na deszcz zanosi smile
          • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:48
            ne-monciu sila wyzsza i sila wolismile)))) bez swiadomosci ze istnieje i bez niej
            nie byloby zadnej nadzieismile))
            • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:53
              zgadza sie Kochanasmile)))) tylko trudno opowiedzieć to komuś kto"niesłysz" smile
              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:55
                EGZACTLY!!smile)))hyh tez masz widze ten sam problem:smile grrr ludzie sa pozbawieni
                wyobrazni i niestety niewiedza co tracasmile)
                • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 14:02
                  zmiana kierunku myslenia..wymaga..nie tylko siły ale i odwagi..bo człowiek
                  zaczyna nowe zycie..przynajmnei dla mnie to nowy początek..dobrze ze stało sie
                  to traz a nie za 30 lat..bo miałabym czego żalowaćsmile
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:39
          Ło matko jeszcze próba ? w sumie fajna sprawa, bo moze na prawdziwym slubie
          bedziecie sie mniej stresować. ja to nie mialam zadnej proby
          • ne_monek Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:45
            uuuuuuuuuuwielllllbiaaaaaam deszczsmile))))))

ne_monek mieszka w 3mieściesmile
        • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:45
          Wiecie co powiem Wam jakie jest stanowisko mojego meza do calych tych testow
          owulacyjnych , ciazowych itp.... On twierdzi ze to totalna glupota i strata
          pieniedzy...Jak sie zajdzie w ciaze to samo wyjdzie, trzeba sie starac i
          czekac, cierpliwie,( oczywiscie wykluczajac kobiety, ktore nie maja owulacji i
          musza sie leczyc), bo co z tego ze test zrobisz jak on ci nie pomoze zachaczyc
          sie jajeczku w macicy.... a jak juz beda objawy, zrobi sie test i pojdzie do
          lekarza!, mowi ze baby nie mysla logicznie, tylko emocjonalnie...cierpliwosci,
          wiecie co chyba dlatego jestem taka cierpliwa, bedac przy nim tyyyle latsmile))
          Mysle ze ma ciut racjitongue_outPsmile)
          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 23.06.05, 13:48
            wiecie co wrzuciłam ten wynik na forum niepłodnośc i dziewczyna mi odpisała, ze
            moga nie rosnac mi pecherzyki (przyczyn moze byc duzo od PCO do podwyzszonej
            prolaktyny, ktorą troche podejrzewam u siebie).
            • ne_monek EWKA ..jak pragnę zdrowia.. 23.06.05, 13:56
              Ewunia! nie panikuj Słonko!
              spokój spokój i jeszcze raz spokój.. za chwile ściągniesz na siebie wszystkie
              możliwe choroby..

wyniki masz bardzo dobre..dopóki nie zrobisz badań to proszę nie doszukuj sie
              przyczyny..smile
              całus dla Ciebie
              • eweks0 Re: EWKA ..jak pragnę zdrowia.. 23.06.05, 14:03
                oki doki. już przestaję smile