danik1 15.07.05, 11:03 Dziewczynki przeskakujcie tutaj, bo tam juz tlok i sie zacina!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goko1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 15.07.05, 11:29 cześć dziewczynki, widzę, już nowy wąteczek ide poczytać co naskrobałyście na poprzednim Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 15.07.05, 11:30 ja wskakuje )) cześć goko !!! Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 15.07.05, 11:38 nadrobiłam zaległości z poprzedniego watku, dziewczynki nie smutajcie się tak mocno, bo to zakaźne, spójrzcie na mnie, na mój wykres, co Wy na to to ja powinnam sie smutać, bo u mnie chyba ovu nie było, nawet napewno jej nie było i znów długi cykl a temperatura stanęła w miejscu i do tego wszystkiego jeszcze gin na urlopie! emania wygladasz ślicznie! i nie martw sie zawczasu!!! Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 15.07.05, 11:51 Ja oczywiście sie dopisuję do nowego wątku!!!!!! Jestem z Wami codziennie, wybaczcie, nie mam kiedy się wpisywac ale czytam namiętnie ))) Czekam na pozytywne wieści!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
aquarius72 Chciałam się przedstawić 15.07.05, 12:49 Witam wszystkie dziewczyny i nieśmiało pytam, czy mogę się do Was przyłączyć w oczekiwaniu (bo jestem już mocno zaawansowaną weteranką)? A właściwie, to sama nie wiem, czy jestem starającą się, bo ... zatrzymał mi się cykl - dzisiaj mam 49 dc, a @ ani widu ani słychu. Dotychczas cykle ok. 31 dni. Czy ktoś tak miał i okazało się, ze wszystko jest OK? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:17 cześć aquarius72 bardzo miło mi Cię powitać w naszym skromnym gronie jasne, ze mozesz do nas dołączyć )) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:19 jak masz ochotę to napisz moze cos wiecej o sobie np ile sie juz starasz. u nas narazie pustki, bo dziewczynay na urlopach, albo zapracowane albo juz zmeczone starankami. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:30 Cześć Wcześniej pisałam sporo na forum "dla starających się", ale dołuje mnie trochę, że prawie wszystkim "starym koleżankom" już się udało, a ja ciągle w punkcie wyjścia. My staramy się już kilka dobrych lat (aż wstyd się przyznać ile), w zeszłym roku poronienie w 9 tc. Aktualnie jesteśmy w trakcie procedury adopcyjnej (tzn. na razie przygotowujemy się na rodzicow adopcyjnych), ale marzyłoby mi sie mieć dwójkę dzieci - więc gdyby prócz adopcji udało nam się też zaciążyć, to byłby szczyt marzeń... Póki co w poniedziałek idę do gina, żeby mi powiedzial, co ze mną jest... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:34 no to ja ze swoim 6 cyklem starań mogę się schować przy Tobie jesteś prawdziwą weteranką.często zagladam na forum dla starajacych się chociaż rzadko piszę, częściej zdaje pytania Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:36 Absolutnie - mieścisz się jeszcze w normie podawanej przez WHO dla zdrowej pary (starania do roku) Życze powoidzenia Odpowiedz Link
eweks0 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:39 tak tylko, ze PCTest wyszedł negatywny i jeszcze nie wiemy czy to wrogi śluz czy plemniki za słabe (truje o tym od samego rana) a na poczatku sierpnia czeka mnie badanie na drożnośc jajowodów Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:42 Mąż powinien się przebadać - to nie boli, a może dużo wyjaśnić Odpowiedz Link
eweks0 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:45 Mąż sie wybiera na badania ma wyznaczony termin na za tydzień. pewnie nastepny tydzień bedziemy czekac na wyniki jego badan Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:46 trzymam kciuki za super wyniki żołnierzyków Odpowiedz Link
eweks0 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:36 podejrzewam, ze wszystkie badania robiliście ? Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:38 Faktycznie - zdecydowaną większość (za wyjątkiem badania kilku klas przeciwciał - jakoś nie mogę się wybrać na te badania). Wyniki męża - nienadzwyczajne, ale w normie. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:43 Może przez te wszystkie kłopoty musieliśmy dojrzeć do decyzji o adopcji??? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:46 powiem Ci, ze podziwiam pary, które podejmują decyzję o adopcji. czy w Waszym przypadku to jednomyślna decyzja ? Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:48 Najpierw bardziej był przekonany mój mąż - potem przekonał mnie Odpowiedz Link
eweks0 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:49 o kurcze. ja znam przypadek, ze kobieta bardzo by chciała adoptować dziecko ale mąz sie nie zgadza więc nic z tego Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Chciałam się przedstawić 15.07.05, 13:50 No niestety - tu musi być całkowita jednomyślność... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie-weteranki !!!! 15.07.05, 13:32 zerwałam sie na godzinke z roboty na monitoring była owu monitoring to potierdził, tempka skoczyła Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie-weteranki !!!! 15.07.05, 14:09 aquarius mam pytania o badanie HSG. czy przed nim powinnam wykonać jakieś inne badanie? posiew czy cos takiego? Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Starania letnie-weteranki !!!! 15.07.05, 16:21 Wiem, że do HSG robili badanie na czystość pochwy + OB (przynajmniej tak było kiedyś) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 15.07.05, 15:54 Cześć Dziewuszki! Witaj Aqariusku, bardzo się cieszę że do nas dołączyłaś, choć ja zaglądam tu rzadko. Dziś u mnie 17 dc, owulacja dopiero przede mną, ale nie wiem czy się będę starać, bo jestem potwornie zła na męża. Aqariusku - ja też zawsze miałam cykle 30-32 dniowe, a ostatnio 37, 40 i ten też się zapowiada na taki długaśny. W ogóle ostatnuio zaobserwowałam, że coraz więcej dziewczyn skarży się na to, że cykle im się wydłużyły. Cholera wie od czego, może faktycznie od "wielkiego chcenia"? Nie miałam dzisiaj czasu na czytanie Was, ale nadrobię w poniedziałek. W poniedziałek powinnam być też cały dzień z Wami - laba, czyt.(pani kier. na urlopie). Pozdrawiam WEas Słoneczka i życzę udanego weekendziku! Papatki. Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 15.07.05, 16:10 Witajcie dziewczynki!!! Witaj Aquariusku!!! Bardzo fajnie, ze sie do nas przylaczasz!!! Nie pisz, ze to wstyd pisac ile sie starasz o dzidzie. Nawet tak o tym nie mysl. Jestes w gronie dziewczyn, ktore zachodza w ciaze po roznym czasie oczekiwania. Ja staram sie rok o drugiego dzidziusia, ale przez ten czas naczytalam sie tu tyle historii i tyle juz wiem o tych sprawach w porownaniu z moja wiedza sprzed staranek, ze sama czuje sie jakbym starala sie kilka lat. Co do dlugich a raczej wydluzajacych sie cykli to nie moglas trafic lepiej. Ja sama wczoraj zakonczylam swoj 45-dniowy cykl. W sierpniu ide do ginki i to beda moje pierwsze badania pod katem niemoznosci zafasolkowania. Powiem Ci, ze nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Jedna mysl jaka mi sie nasuwa to to co juz napisala Ewcia, ze tak bardzo chcemy zafasolkowac, ze sila umyslu odwlekamy @. Z medycznego punktu widzenia to sobie tak mysle, ze moze niedobor hormonkow jest tego przyczyna. Z drugiej jednak strony ja wczesniej tez mialam takie wybryki natury a jednak w pierwsza ciaze zaszlam i donosilam i nie bylo problemu. Mam wiec nadzieje, ze to nie jest nic zlego. Aquariusku jezeli jestes przekonana do adopcji to na pewno postepujecie dobrze. Sama piszesz, ze chcesz miec dwojke dzieci i ja w to wierze, ze bedziecie mieli. Pozdrawiam Cie slonko i zycze usmiechu!!! )))) Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 15.07.05, 16:27 Dzięki dziewczyny za te wszystkie ciepłe słowa, bardzo chcę, żeby było tak, jak piszecie... Z tym moim cyklem, to naprawdę jest porąbane, bo w ostatni poniedziałek zrobiłam sobie test owulacyjny i wyszedł pozytywny (w 40 którymś dniu cyklu), więc chyba mam jakiś zawyżony poziom LH... A co do chcenia, to właśnie w tym cyklu było raczej spokojnie, nawet trochę przestałam o tym myśleć, bo ta adopcji itd, stresów też żadnych nie miałam - cóż - gin da mi chyba coś na wywołanie @. Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 15.07.05, 16:40 Aquariusku - Kasiu juz wszystko uzupelnilam na naszej liscie starajacych sie. Teraz nalezy miec nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze!!! )) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 16.07.05, 10:12 Cześć Wszystkim Nadrobiłam zaległości w czytaniu Waszych postów, bo siedzę w pracy. Ja sobie odpuściłam staranka, bo wydaje mi się że nie mam owu Choć na testach Ewy kiedyś wyszło że jest, ale teraz nie robię ich bo przez dwa miesiące nic nie wychodziło, więc albo owu nie było albo za późno robiłam testy. Zresztą nie widzę u siebie na wykresie wyraźnego skoku tempki (choć w tym miesiącu mogłam to przeoczyć, bo nie mierzyłam tempki tydzień czasu). Jestem już zmęczona tymi starankami i załamuję się jak słyszę, że kolejna moja koleżanka zaszła w ciąże. To takie niesprawiedliwe, że nie każdy może mieć maleństwo. (((((( Tak ogólnie to mam doła od kilku dni, nic mi się nie chce i jak na złość wszystko się chrzani (zamówiłam meble do kuchni, przywieźli porysowane i obtłuczone, teraz czekam na wymianę, bo inaczej nie zapłacę im ani grosza). Jestem już bardzo zmęczona, potrzebuję urlopu, a tu tyle wydatków związanych z zamieszkaniem w nowym domku, a do tego kupujemy jeszcze autko, więc chyba na wakacje już mi nie starczy, a ja bardzo potrzebuję odpoczynku od tego wszystkiego, oderwania się od rzeczywistości, trochę czasu dla siebie i M. A tu jeszcze człowiek cały weekend spędzi w pracy, więc mijam się z mężem, bo on tylko weekend ma wolny. No dobrze już Wam nie marudzę, muszę trochę wyluzować, bo w wariatkowie skończę. Pozdrawiam pa pa. Miłego weekendu Odpowiedz Link
siuba79 emania29 16.07.05, 12:09 Cześć emania29 Przeczytałam Twoją wypowiedź o łączach radiowych, napisz jak i gdzie to załatwić no i ile to kosztuje. Z góry dzięki za informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 18.07.05, 09:07 Czesc dziewczynki, mam dzis troszke czasu z ranka, wiec napisze pare słówek. Tak sie za Wami stęskniłam ze szok))))))) Musze znaleźć chwilke by Was poczytac, tak duzo napisałyscie. Daniczku i Nemonku bardzo dziekuje ze przekazywałyscie mi dobre wiesci)))) Diamenciku , Madziu normalnie GRATULUJE (*), tak sie ciesze))) Teraz szybciutko wysyłac fluidki i zabierac stąd Ewunie, Daniczka, Roleczke, Siube, Nemonka, Goko i Aquariuska za soba))))))))) Aquariusku Kasieńko witam)))) Wiesz ostatnio myslałam o Tobie zastanawiając sie co u Ciebie) Wiesz to bardzo szcześliwy watek i mysle ze wszystkie starania zakończą sie ciązami))))))))))))Witam i mam nadzieje ze nie długo u nas pobedziesz)))) Dziewczynki napiszcie w skrócie co u Was, bo z czytanie mi zajmie troszke, a jeszcze nie mam tyle czasu by spokojnie wszystko przeczytac. Mam strasznie duzo pracy ale juz mysle ze juz niedługo i powróce hihiihihi do Was jak za dawnych czasow i bede Wam przynudzac i gderac dlaczego Was nie ma))))))))))))))))))))) 0 Buziaki wielkie, dziewczynki i czekam na wiesci)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 18.07.05, 11:31 Cześć Kaśka !!!! ale super, że wreszcie zajrzałaś!!!! wracaj szybko to nasz wątek znów nabierze tempa. ja narazie mam kupe roboty ale jak tylko będę miała chwilke to jeszcze zajrzę i napiszę co u mnie. całuski dla Ciebie i reszty dziewczynek )) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 18.07.05, 11:54 Cześć Wszystkim Kattrin super że wpadłaś, my też się za Tobą stęskniłyśmy. Wracaj do nas szybko, żebyśmy znowu mogły sobie porozmawiać i żebyś nam doradzała. U mnie 31 dzień cyklu i tempka 36,7. Coś czuję że to już chyba zaraźliwe, większości z nas cykl się wydłużył. Cały weekend spędziłam w pracy, dzisiaj sobie go odespałam Jak mąż wróci z pracy to śmigamy do naszego domku układać panele, bo przez ostatni tydzień nic nie zrobiliśmy, bo nie było czasu. Wpadam rzadko tutaj, bo ciągle jestem w biegu i brakuje mi czasu, ale czytam wszystko co piszecie. Pozdrawiam i miłego dzionka Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 18.07.05, 12:14 Witam dziewczyny, a u mnie dzisiaj 52 dc i nadal nic Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 18.07.05, 13:11 oj Laski moje drogie co jest??? Tak mało piszecie??? Normalnie w szoku jestem....(((( no przeciez nie moze paść taki piekny wąteczek, juz tak ładnie idzie dwie cieżarówki mamy nastepne... pewnie dalsze w drodze. Pisac, nio chyba ze sie urlopujecie, wiec zycze milusiego urlopiku i wypocznijcie za mnie, bo ja niestety nie mam go w tym roku.... Ja moge narazie tylko chwilowo, ale mysle ze juz od przyszłego tygodnia bede mogła wiecej.... mam nadzieje... buziaki Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 18.07.05, 13:57 No nieźle 52 dzień, a ja 31 i mówię że mi się przeciągnął cykl. Ja odpuściłam ze starankami, bo nie mam już siły na kolejne rozczarowania. Teraz jestem zajęta domem, a mianowicie papierami odbiorowymi, umeblowaniem itp. Marzę żeby to wszystko się już skończyło, żebyśmy mogli troche odpocząć. Planowaliśmy wyjazd na urlop, ale nie wiem czy wystarczy nam kasy, bo urządzanie pochłania ostatnie fundusze, a poza tym kupujemy autko, więc raczej będzie krucho. Mam nadzieje, że jednak uda nam się wyrwać chociaż nad morze na 3 dni. No ale do urlopiku jeszcze trochę czasu, bo dopiero od 20 sierpnia. Pozdrawiam i pa pa Zaraz wróci z pracy mój M i śmigamy do domu i będziemy układać panele. Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 18.07.05, 14:07 Witajcie dziewczynki!!! Kasiu fajnie, ze masz wreszcie wiecej czasu i bedziesz do nas zagladala. Wydaje mi sie, ze to przez wakacje taka tu cisza. Dziewczynom nie chce sie siedziec przed kompami gdy na dworze upal, no chyba ze sa w pracy. Ja juz pakuje walizki bo w piatek rano wyjezdzamy na wakacje. Bede musiala Was pozegnac na dwa tygodnie (( Ale sie za Wami stesknie!!! U mnie dzisiaj 4dc i trano mialam jeszcze @ a teraz mam jakies ciemno-brazowe plamienia. Nie wiem co to jest, moze to od niskiego progesteronu? Jak myslicie? Siuba ale Ci fajnie z nowym domkiem chociaz tej ciezkiej pracy Ci nie zazdroszcze! Ale za to pozniej sobie odpoczniesz juz we wlasnych umeblowanych czterech scianach!!! )) Aquariusku trzymam kciuki aby wreszcie wszystko sie wyjasnilo z Twoim cyklem. A do gina sie nie wybierasz? Pozdrawiam Was slonca i do uslyszenia!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 18.07.05, 14:10 danik1 napisała: > U mnie dzisiaj 4dc i trano mialam jeszcze @ a teraz mam jakies ciemno-brazowe > plamienia. Nie wiem co to jest, moze to od niskiego progesteronu? Jak > myslicie? Dodam jeszcze, ze dwa dni przed @ tez mialam brazowe plamienia, wiec tak sobie mysle, ze to ten progesteron, a moze cos innego? Sama nie wiem. Moze Wy mi cos podpowiecie. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 08:46 czołem Kobietki !!! odebrałam wczoraj wyniki hormonów z 13 dc i są w normie w piatek mój M robi sobie badanie nasienia więc z przytulanek nici bo on sie bardzo przejmuje i wziął sobie do serca słowa gina, żeby powstrzymać się od współżycia. ja na poczatku sierpnia muszę zrobić HSG (ma to nas kosztować 200 zł) co mnie troche przeraża na szczęście to dopiero za 2 tygodnie. Kaska pisz co u Ciebie. to rozkaz wiesz jak nam Ciebie tu brakuje. Daniczku ale masz fajnie, ze już wyjeżdżasz. pozdrawiam Was wszystkie )) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 09:06 och Ewunia widze ze zabrałas sie porzadnie do roboty)) Gratuluje prawidłowych hormonków, ciesze sie bardzo!!!!Mezus pewnie tez bedzie miał dobre wyniki i normalnie dzidzia murowana)))))))Przeciez juz sie ruszyło wiec teraz polecą (*))))))) Co u mnie a powoli leci jakos, zasuwam jak motorek ale juz od za jakis tydzień przychodzi jedna z kolezanek wiec bedziemy we dwie i bedzie troszke wiecej czasu na wszystko Jej nie moge sie doczekac... najgorsze mam juz za sobą. Ze starankami niestety przerwa, przeszłam w tym miesiacu zapalenie macicy z podejrzeniem zapalenia przydatków, cos okrutnego, gorączka 39,2 myslałam ze umre, ale juz jest ok, antybiotyki i wracam do zdrowia. Ja tez sie stęskniłam za Wami boszzzzzzzzzzz, normalnie ... ale cały czas myslami byłam z Wami, modlitwą tez))))))))) Nio buziaki i czekam na wiesci choc w skrócie, bo troszke jednak popisałyscie przez moją nieobecnosc...duzo czytania Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 09:10 Kasiu skąd to zapalenie się wzięło? u mnie jednak nie jest wszystko oki bo PCTest wyszedł nam w czwartek negatywny. dopiero jak M zrobi badanie nasienia to bedzie wiadomo czy to plemniki czy mam wrogi śluz. narazie czekamy Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 09:19 nikt nie wie, ja mylse ze to z przemęczenia, organizm osłabiony i cos sie pochorowało, ale juz chyba jest ok, dostałam @, spóźnioną ale dostałam wiec juz jest i odetchnełam z ulgą)))) negatywny tylko to napisali na wyniku??? A kiedy badanie mężusia?i wyniki? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 10:40 napisali "wynik negatywny kilka plemników w polu widzenia o ruchu nieprawidłowym". M robi badanie nasienia w piatek (nie wiem ile sie czeka na wynik tego badania). lekarz powiedział, ze bedzie wiadomo wiecej jak bedzie miał wyniki M. wiec i tak narazie wziełam na wstrzymanie i staram sie o tym nie mysleć A swoja drogą to co to jest ten wrogi śluz i jak to sie leczy? bo ginka powiedziała ze przy wrogim sluzie to inseminacja a mój M nie chce o tym słyszec Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 11:02 kurcze cieżko powiedziec, czy to plemniczki czy wrogi sluz...kurczaki... wrogi sluz zabija plemniczki trudno go wyleczyc chyba, nie za bardzo sie znam, ale lekarze to prawda kierują wtedy na inseminacje bo plemniczki sa bezposrednio doprowadzane do jajeczka omijając sluz i dochodzi do zapłodnienia. Mam nadzieje ze to nie bedzie wrogi sluz u Ciebie i nie bedziesz miec przepraw z męzusiem. No własnie jestem ciekawa ile bedziemy czekac na wyniki, ale masz bardzo dobre podejscie, nie mysl o tym narazie, a zobaczysz ze wszystko sie ułozy po Twojej mysli. Ja bym na Twoim miejscu faszerowała mezusia folikiem, witaminą E i macą, chyba takie rzeczy są na poprawę nasienia)))) Czekamy na wyniki i na (*) później))buziak Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 11:05 ale sie steskniłam za tymi optymistycznymi rozmowami z Tobą ))) nie moge sie doczekać jak bedziesz miała wiecej czasu i znów rozkecisz nasze forum ))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 11:19 OJ przesadzasz Ewcia)))))))))) nio mam nadzieje ze rozkręcimy znowu, bo wszystkie dziewczynki pouciekały jakos, a ja chce widziec wszystkie dziewczynki i przezywac staranka i (*))) Tak pieknie nam diamencik i madzia zafasolkowały, wiec teraz kolej na Was Laski!!!))) Bedzie dobrze!!!!! na bank!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 11:29 a co sie dzieje z Roleczką, Goko?? Cos nie piszą?? Aquariusku co u Ciebie? I jak nasze cieżaróweczki świezutkie sie czują, pisac szybko)))) Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 11:37 Witam, wczoraj byłam u gina, przebadał mnie i stwierdził, że wszystko wygląda na II fazę cyklu, czyli po prostu niemiłosiernie przesunęła mi się ovu (tydzień temu test ovu wyszedł pozytywny), podobno czasem tak się może zdarzyć. Więc na razie biorę luteinę i okresu powinnam się spodziewać gdzieś za ok. tydzień. Mam nadzieje, że był to jednorazowy wybryk mojego organizmu i wszystko wróci do normy. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 11:40 Kasieńko, czesto mogą sie zdarzyc takie długasne cykle, takie anomalie np. z powodu wysokich temperatur, wiec spokojnie, najważniejsze ze była owulacja reszta mało ważna Główka do góry)))))) Kasiu moim zdaniem jak byłas juz w ciązy to zajsc zajdziesz, teraz tylko spokój pozytywne myslenie i zobaczysz ze (*) któregos pieknego dnia tak sie zadomowi ze szok!!!! Co do adpocji to mam pytanko, gdzie sie udałas pytajac sie o procedury, mozesz nakreslic mi jak to wygląda??Dzieki z góry Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 12:02 Kasiu - wiesz, jak to jest z tą owulacją - na 100% nigdy nie stwierdzisz, no chyba, że jest ciąża... Co do Twego pytania, to poszłam wprost do ośrodka adopcyjnego Personel jest b. sympatyczny i służy wszelkimi wyjaśnieniami, ale lepiej wcześniej zadzwonić. W moim ośrodku najpierw są spotkania z pedagogami i psychologami, wizyta w domu, warsztaty dla kandydatów, a potem kwalifikacja. Ja jestem w trakcie spotkań z psychologami, następne we wrześniu, bo teraz przerwa wakacyjna. Niestety teraz trzeba b. długo czekać na dzieciątko, bo jest bardzo dużo chętnych Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 12:12 Kasieńko, byłas w ciazy, prawda...czyli Twoje owulacje są prawidłowe, wiadomo ze na 100% nic nigdy nie wiadomo, ale mi sie wydaje ze dobry lekarz, znalezienie przyczyny tamtego nieszczescia i wszystko sie ułozy. Kasiu wiesz co ja przezywałam i przezywam dalej, ale wiem ze mam szanse na ciaze tylko mój organizm musi sie przygotowac, i choc tez nie wiem na 100% czy mam owulacje, ale wiem ze ją mam, i to jest dla mnie najwazniejsze. Mysle ze u Ciebie jest podobnie. Takze prosze nosek do góry i pozytywne myslenie (przy okazji wizyt adopcyjnych) a zobaczysz ze wszystko dobrze sie skończy. Chyba bede musiała sie przejsc do takiego osrodka i zobacze co mi powiedzą,dziekuje Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 13:07 Kasiu - mnie to się już nawet starać nie chce... Tak, jakbym z góry wiedziała, jaki będzie wynik - tzn. negatywny... Wykończyły mnie psychicznie te starania, a adopcja, to przynajmniej rozwiązanie, na które mam jakiś wpływ, chociaż też idzie to opornie... Dobrze, ze masz w sobie tyle optymizmu, bo zadręczanie się nic nie pomaga, a tylko niepotrzebnie zatruwa nam życie. Sama sobie to często powtarzam, ale w tych sprawach dominującym moim odczuciem jest po prostu zrezygnowanie... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 13:12 Bardzo mi przykro ze takie mysli krążą Ci po głowie, ale chyba kazda z nas musi dojrzec do pewnych spraw. Rozumiem, choc smutne jest to co piszesz... bede trzymac kciuki za staranka adopcyjne to przeciez tez starania o dziecko, bede kibicowac z całych sił))) i nie mów ze sie nie starasz bo przeciez sie starasz tylko juz o piekne duze bobo))))))))))))))))))))))))))))))) Buziak (chyba moge powiedziec) przyszła mamusiu)))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 13:00 och naprawde słabiutko idzie to pisanie...hihih znowu bedzie tak jak kiedys same moje posty))) hhahahahaha chyba wracam do zywych))humor tez wraca, to sobie bede tutaj gawedzic sama ze sobą)))) Kurcze boli mnie ta macica, moze to przez te krwawienia, ale mam nadzieje ze to gojenie a nie nawrót, oby bo chciałabym jak najszybciej wrócic do staranek...och szybko szybko niech ten czas leci... Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 13:13 Kasiu!!!!!!!!!! Witam Cię Słonko w świecie żywych!!!!!!!!!!!!!! Jak miło tu zaglądnąć i Ciebie znowu poczytać Głowa do góry, problemu szybko znikną a Ty zaczniesz staranka i nawet nie zauważysz kiedy je zakończysz z sukcesem oczywiście!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 13:27 Diamenciku opowiadaj co u Ciebie, jak brzuszio jak sie czujesz))) normalnie bardzo gratuluje)))))))))) taki prezencik slubny extra pisz bom ciekawa jak tam u Ciebie cieżaróweczko)))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 13:32 no no troche sie ruszyło Kaska wróciła i od razu żwawiej nam idzie ja miałam kurs do Urzędu Skarbowego ale juz jestem cześc Diamencik pisz co u Ciebie ciężaróweczko Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 19.07.05, 13:45 niom musimy ruszyc i to szybko))))))))))) Fajnie jest byc znowu z Wami, wiecie.... superasno))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 08:01 no nie moge, kurczaki wszystkie urlopujecie?? halooooo jest tu kto??? witam dziewczynki, dzis sroda ojjj jeszcze trzy dni do wypoczynku weekendowego...mam nadzieje ze bedzie piekna pogoda i bede mogła sie troszke poopalac na trawce w parku))))) Prosze stawac do raportu wszystkie nasze starające sie, odpuszczające i cieżarówkowe. Cos chyba musze troszke porządeczku zrobic)))) A tak przy okazji która następna ma urlopik??Daniczek?? Bo chyba Madzia rozpoczeła urlopowe fasolki, wiec... kto pierwszy??? Buziak na dzisiejszy słoneczny dzionek)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 08:46 Witam wszystkie Kobietki !!!! ja się dzisiaj spóźniłam do pracy, bo nie chciało mi sie wstawać, chociaż M brutalnie ciągnął mnie za nogę Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 09:43 hiellołka Ewciu jak samopoczucie??spiochu hihihihi) ładnie sie to spóźniac do pracy, cio?? hihihihihii))) oj nie powiem ja tez dzis bym sobie pospała....och łóżeczko moje mile)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 10:59 ja dzisiaj zasuwam jak samochodzik mały i wpadam co jakiś czas. ale reszta Dziewczynek gdzie ? Kobitki co jest z Wami ? Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 11:39 Cześć Melduje się na posterunku, dziś 32 dzień cyklu (przeciągnął mi się) i tempka 36,6. Wczoraj urodzinki mojego M, ale niestety pracowaliśmy ostro w nowym domku, bo chcemy jak najszybciej się tam wprowadzić. Ale za to uczciliśmy je lodami, a wieczorem pizzą. Było fajnie, choć byliśmy padnięci po całym dniu pracy. Dzisiaj pospałam sobie do 9:30, potem do 11:00 czytałam książkę, sprzedałam kilka akcji i jestem z Wami, ale powolutku muszę się zbierać, bo na 16 idę do pracy, a jeszcze muszę coś zrobić przed pracą. Pozdrawiam i życzę miłego dzionka. Kattrin, super że wróciłaś, jakoś tak inaczej, smutno tu było bez Ciebie. Pozdrawiam ))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 11:45 Siuba! Jak tam przygotowania do przeprowadzki? U mnie słabo. Fachowcy jeszcze kończą klatkę schodową, a ja muszę się już zabrać za ostre sprzątanie-prawie 200m.o zgrozo!!! A potem przeprowadzka i urządzanko. A Ty kiedy? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 11:37 kurczaki ja wracam i nikogo nie ma....ojjj Roleczka co jest?? Daniczek, Goko?? napiszcie chociaz ze zyjecie...nio chyba ze sie urlpoujecie to jestescie usprawiedliwione Aquariusku co u Ciebie nadal brak @? Ewcia nie przepracowuj sie zbytnio hihihiihi, wiem z doswaidczenia ze potem sa koszmary ze zdrowiem... Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 11:42 Cześć wszystkim! Kattrin1 bardzo cieszę się, że już jesteś z nami Jaka u Was pogodynka?, bo u mnie wyszło słoneczko i niebo się też rozchmurzyło POzdrawiam wszystkie Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 11:46 nio to rozumiem)) Siuba ja tez sie ciesze ze moge znowu z Wami byc))) Kurcze przeprowadzka czadzik, ja jestem teraz na etapie przemeblowywania salonu, mam taka radoche ze szok))))nowa kanapa, fotel nowy kolor na ścianach dywanik, nowe drzwi i rózne przerózne duperelki hihihiih, uwielbiam to)) Natalko a co u Ciebie? Jak staranka? U mnie pogoda taka sobie, zachmurzylo sie okrutnie i pewnie lunie, ale w serduszku piekne słonko wiec mi wystarcza jak narazie))))) Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 11:55 Staranka kiepsko, bo ostatnio, kiedy dostałam @ to się podłamamł. Teraz jest ok, nie mierzę tempki. POstanowiłam nie robić testów i tyle. Jeśli nadal nic nie wyjdzie idę do gina i na badania. Ale u mnie to pewnie to, że po prostuy jesteśmy zabiegani na maxa. Praca, budowa domu, choroba w rodzinie itd. to trochę dużo. Liczę na to, że oboje odpoczniemy (psychicznie) podczas urzadzania domku w sierpniu i wtedy coś się zdarzy...Ale żeby nie zapeszyć to nic więcej nie powiem... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:00 to pozostaje mi tylko trzymac kciukasy mocno za sierpień i nie zapeszjamy)))) Nowe mieszkanko nowy gosc))))))))))))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:05 cześć Natalia cześć siuba Twój M jest raczek tak jak ja ja świętuje pojutrze zawsze myślałam, ze na 27 urodziny będę mamą a tu niestety trzeba odczekać swoje Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:07 Ewunia czy Ty masz 22 lipca 27 urodzinki??????Ja dobrze czytam???? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:14 si si si będzie mi szedł 28 roczek Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:14 chyba wyprawię jakąś wirtualną imprezkę Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:17 Eweks tak jest, mój M to raczek. i wczoraj też skończył 27 lat. Natali7, a gdzie dokładnie się budujecie? może się okaże że gdzieś niedaleko mnie. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:22 A jeśli chodzi o staranka to odpuściłam sobie na maxa, przytulam się z M tylko wtedy kiedy mamy na to ochotę i nie zwracam uwagi na to czy to dni płodne czy też nie. Zresztą nie prowadzę żadnych obserwacji, więc trudno mi powiedzieć w jakiej fazie danego dnia jestem. Mierzę tylko tempke, ale i to nie zawsze, bo przez 6 dni zapomniałam zupełnie o mierzeniu. To się nazywa wyluzowanie, nie? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:18 hahahahahaha no to świetnie, jaki torcik bedzie??? wiesz ja tez myslałam ze 27 latek i brzuszek bedzie...ale 28 to tez piekny wiek na brzuszek))) mi walnie 8 dni po Tobie)))))))))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:22 Kasiu to Ty jesteś lwiątko ? z 30 lipca ? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:23 tak lwiątko hihihihiiii lwica..... z 31 lipca))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:35 no to znowu impreza nas czeka 31 lipca wypada w niedzielę więc proponuje przełożyć Ci ją na poniedziałek 1 sierpnia, bo mnie w wekendy nie ma zazwyczaj na forum )) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:36 umowa stoi hihihiihihii)))))))))))))))))))))))))) Impreza wirtualna 1 sierpnia)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:38 i to lubię. widać, że lubisz poimprezować )) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:40 pewnie ze lubie przeciez od czego jest życie))))))))))))))))))))na wszystko trzeba znaleźć czas na zabawę tez, inaczej byo by ochydnie smutno... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:42 święta prawda. howk !!! Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:41 Diamenciku!Nie ma problemu, można zadzownić. Po prostu zapytam, czy dodzwoniłam się do babci takiej a takiej, ona odpowie, że nie bo nie jest jescze babią na co odpowiada się a właśnie że tak i to 8 m-cy!!!! Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:19 Witam dzisiaj! Czuję się dobrze, czasami się uzewnętrznię rano i tyle. Brzusio jeszcze nie rośnie, ale już chyba niedługo zacznie... Najgorsze, że na dziś zaplanowalismy powiedziec rodzicom o dziecku, ehh i nie wiem jak to zrobić. Mieszkamy z nimi, oni liczyli, że niedługo może weźmiemy jakis kredyt na mieszkanie i sie wyniesiemy a tu chyba dupa z tego wyjdzie... Będziemy we 3 w moim pokoiku, no ale trudno, zawsze będę miała w nich jakiś wsparcie i odciążenie w pracach przy maleństwie. Tylko jak im powiedzieć? Nie miałam nigdy dobrego kontaktu z mamą i jej boję się najbardziej, tego, że od razu pokaże jak bardzo nie jest z tego zadowolona... Może mi podpowiecie jak to zrobić, tak troszkę mniej powaznie, żeby od razu rozładować atmosferę? Co? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:22 Diamenciku ja wiesz jakbym zrobiła... kup malusie skarpeteczki, i zapakuj i wręcz im z karteczką dla babciusi i dziadziusia od maleństwa))))))))) ja zawsze tak chciałam zrobic moim rodzicom.... moze kiedys.... Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:26 Natali7 a ja będę mieszkała (już niedługo) na Cynowej (okolice Zamenhofa i stacji meteo). Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:28 Diamenciku, katrrin mówi dobrze ja też bym tak zrobiła, napewno wymiękną jak zobaczą takie malusie skarpetunie. Nie martw się wszystko będzie ok, będe trzymała kciukasy. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:30 Diamenciku ja tez westchnę do Najwyższego żeby wszystko poszło gładko Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:35 Diamenciku nie martw się!Wszystko będzie dobrze. Będziemy mocno trzymać kciuki Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:34 Ja mam inny problem, moi tesciowie ciągle podgadują o maleństwie, niby to tak przypadkiem, ale wiem że bardzo czekają na ten moment kiedy wreszcie im powiemy, że jest. Mój M jest ich najstarszym synem, więc nie mogą się doczekać wnuka/wnuczki. A tu jak na złośc nic nam nie wychodzi. Ostatnio nawet rozmawialiśmy o adopcji, ale mój M uważa że jeszcze za wcześnie na takie decyzje, najpierw jakaś diagnoza, żebyśmy wiedzieli co i jak, później leczenie, a jeśli to zawiedzie, to dopiero adopcja. Nie wiem czy wytrzymam tak długo bez maleństwa. Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:30 Siuba, to znajome klimaty, bo ja kiedys mieszkałam na Rogozińskiej i dobrze wspominam te czasy Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:29 Ejeju, no słodkie że aż, ale czy mojej mamie konserwatystce to się spodoba?????????????????????? Ehhh ciężki wiecór mnie dziś czeka....... A musimy dziś bo podobno było juz słychac moje dzisiejsze rewolucje łazienkowe Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:32 nie martw. nawet jak na początku będę niezadowoleni, że coś jest nie po ich mysli to wymiękną na amen jak zobaczą za kilka miesięcy maleństwo Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:33 diamenciku ktoż na padnie na widok takich skarpetusiów malusich, nawet najbardziej konserwatywna osoba)) słonce nie martw sie zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze)))))))))))))))))))))))))))))))) Nie martw sie, bo dzidzia musi miec szcześliwa mamusie)) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:34 Aha no i u mnie jest jeszcze babcia, to jak ewentualnie gdybym się zdecydowała na skarpeteczki? Babci tez dać? To kupić dwie pary czy jak, cholera nie mam pojęcia!!!!!!!!!! Help! Może któraś zadzwoni do mnie koło 20 i powie to mojej mamie??? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:36 to juz wg Twojego uznania))ja chyba bym kupiła, ale mysle ze babcia jak usłyszy ze bedzie miec prawnuczka to podskoczy z radosci do góry)))) nawet bez skarpetuni)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:39 Diamencik po pierwsze sie nie stresuj, bo nie taki diabeł straszny. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:39 natali7, no to rzeczywiście znajome klimaty. Kolo stacji meteo postawione są teraz dwa nowe domy i jeden z nich to mój. A jak długo się budujecie i czy sami to robicie czy zatrudniliście do tego jakąś firmę budowlaną? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:41 he he he siubie tylko remonty w głowie i prace budowlane )) może zrobisz jakąś parapetówe dla starajacych sie weteranek ) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:47 Eweks zapraszam na parapetówę, będzie na bank, czy któraś się na nią pisze? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:47 ja ja ja sie pisze hihihihi))))))))))) Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:48 No Siuba ja na pewno się zjawię Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:46 Siuba!nie, budowalismy sami, tzn murarz a nie firma, potem dopiero do specjalistycznych robót zatrudnialiśmy inne firmy (cieśle, dekarze, instalacja grzewcze) A jak długo, wprowadzimy sie równo dwa lata od rozpoczęcia wykopów pod fundamenty domu Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:51 Ale numer, my też cały czas budowaliśmy sami (tzw. systemem gospodarczym), zatrudnialiśmy tylko poszczególnych fachowców (a nie firmę), dużo rzeczy robimy sami i od pierwszego wbicia łopaty do momentu zamieszkania minie dokładnie 2 lata i misiąc. Dzisiaj składamy papiery odbiorowe na dom, ale z tego co się zorientowaliśmy trzeba czekać 3 tygodnie zanim będzie można się wprowadzić. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:52 No to zapraszam wszystkie chętne Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 12:55 a duze to domki wasze??? opiszcie jak wyglądac bedą? Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:00 Mój około 180 m powierzchni razem z garażem Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:02 siuba ja też się pisze!!! powaga tylko daj znać wcześniej bo ja mam dalej !!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:03 czadzik, a bedziecie miec salon z kominkiem... ja zawsze o tym marzyłam... ale niestety moge tylko sobie zrobic na działeczce, bo mieszkam w bloku i salon mam ale kominka brak... Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:03 Mój domek nie jest za duży 150m z garażem, ale za to wszystko na jednym pozimie (moje marzenie), mieliśmy projekt, ale przeprowadziliśmy w nim kilka zmian, dodaliśmy pralnie, zwiększyliśmy pokoje i salon, no i sypialnia będzie 2 schodki niżej niż cała reszta domu (moja wizja i mój pomysł, więc mąż to doprojektował). W salonie kominek (też nasz projekt), zresztą w całym domu nie ma rzeczy której sami byśmy nie wymyślili Wszystko jest zrobione tak jak sobie to wymarzyłam (nawet kolory ścian). Dom jest bardzo przytulny i wiosenny, aż napawa optymizmem jak tylko tam pojedziemy. Ja już chcę tam mieszkać Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:05 brzmi fantastycznie. muszę to zobaczyć Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:05 Nawet rozmieszczenie halogenów nie jest przypadkowe, no a w łazience mamy taką wannę, że bez problemu możemy się w niej razem kąpać, co już wyprubowaliśmy Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:07 no rewelacja)))))))))) kiedy ta parapetówa hihihiiihihii, ja chce miejsce przy kominku))))))))))))))) a ta wanna czad sprawa my tez mamy taka olbrzymiasta na dwie osoby, cos pieknego...kapiel winko...świeczki...och rozmarzyłam sie... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:07 Dziewczyny a nie myslałyście kiedys o tym, żeby sie spotkać w realu ? Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:08 Tak na poważnie, zapraszam jeśli któraś ma ochotę. To jest nasz pierwszy dom, więc urządzać będziemy go w trakcie mieszkania, bo z kasą już coraz gorzej, bo musimy kupić autko. No ale pokój, kuchnia, łazienka, pralnia i wc będą urządzone na bank. Reszta powolutku też, ale to z czasem. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:11 Parapetówę będę miała za jakieś trzy tygodnie, bo przepisy nie pozwalają na wcześniejszą przeprowadzkę (decyzja o oddaniu domu do użytku musi się uprawomocnić). Kattrin mam nadzieję, że nie będziesz chciała rozpalać w kominku w środku lata Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:15 hahahahahahhaa nic nie bede palic hihihi, chce tylko posiedziec))))))))) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:23 No to kamień z serca mi spadł, bo już myślałam że będziemy się prażyć przy kominku. Jest tylko jeszcze jeden problem, nie mam urządzonego salonu, więc jeszcze nie będzie na czym siedzieć (ale jeśli Ci to nie przeszkadza, zawsze są jeszcze poduszki i zostaje wtedy styl chiński czy japoński) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:26 hahaha tak chinsko-japoński, to co Kasia lubi najbardziej)))) hahahahahahahaha))))))))) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:28 No to zapraszam na parapetówę Jakiś materac do spania zawsze się znajdzie. Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:09 Najlepsze jest to, że jak już się tam pojedzie, to nie chce sie wracać do mieszkania, tylko chciałby sie juz tam zostać Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:13 Święta racja, dlatego my czasami w weekend jak dłużej tam pracujemy, to zostajemy na noc (nielegalnie, ale o tym ani słowa) Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:19 Siuba! Legalnie czy tez nie, to w końcu jesteście u siebie! My na razie spaliśmy jedną noc, tydzień temu. A z urządzaniem to też się nie przejmuj. My też już cienko z kasą stoimy i wprowadzę się bez kuchni, mam zamówioną na poczatek września, ale co tam. Dla mnie najważniejsze, żeby juz tam być Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:13 Super! My tez jesteśmy zadowoleni z łazienki. Wyszła super i też jest wanna narożnikowa-i też wybróbowana Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:16 Siuba!Nam to chyba będzie najłatwiej się spotkać, co o tym myslisz? Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:17 Ale ja nie mam narożnikowej, tylko prostokątną 2m - jest super. Zastanawialiśmy się nad narożnikową, ale wkońcu zdecydowaliśmy się na prostokątną (ładnie wyprofilowaną) i nie żałuję, bo można sobie nogi wyciągnąć do woli (a oboje jesteśmy wysocy, więc to zawsze był ptoblem). A teraz jest miodzio ))) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:20 Natalia jestem za, jeśli masz tylko ochotę. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:20 my tez mamy 2 m prostą, takie sa najlepsze)) cos wspanałego tak połozyc sie cała postacią w wodzie)))) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:25 No właśnie Kattrin, to jest coś pięknego. Zważywszy na to, że od roku jestem zmuszona kąpać się tylko pod prysznicem (brak wanny). Dlatego każdy weekend wykorzystuję na kąpiele w wannie A co trzeba jakoś przeżyć tydzień. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:26 Ja nic nie chcę mówić, ale dzisiaj tak się rozpisałyśmy, że szok. przez ostatnie dwa tygodnie tyle tego nie było A to dlatego że Kasia do nas wróciła. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:31 Ups, trochę sie zagadałam. Za godzinę wraca mój M z pracy, a ja jeszcze się nie uszykowałam. Zmykam chwilowo, ale mam nadzieje że jeszcze uda mi się wpaść zanim on wróci. A jeśli mi się nie uda (w co wątpię), to miłego dzionka i jeszcze lepszych humorków. No i szykujcie się na tą parapetówę. Zapraszam Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:35 Witajcie kochane!!! Ale sie rozpisalyscie!!! Juz sobie wyobrazam ile bede miala do nadrobienia jak wroce z wakacji. Weszlam wlasanie zeby sie pozegnac bo wyjezdzamy juz jutro rano. Nie bedzie mnie dwa tygodnie i mam nadzieje, ze jak wroce to przeczytam o nowych ciezarowkach!!! Bardzo bym sie cieszyla, wiec starajcie sie, starajcie!!! Do uslyszenia kochane eprzyjaciolki!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:37 cześć Daniczku !!! udanego urlopu Ci życzę. wypoczywaj sobie )))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:38 Kasieńko ja Ci wiesz czego zycze)))))))))))))) I wiesz na co czekam i mam nadzieje ze pomachasz za mnie naszemu Bałtykowi, bo niestety nie obacze go w tym roku....((( Pomachaj i wypocznij tez za mnie, buziaki słonko i miłego pieknego wypoczynku, zapomnij o wszystkim i baw sie świetnie))))))))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:32 oj to współczuje, my mamy wanne i prysznic w niej)) dwa w jednym, swietna sprawa np. po upalnym dniu taki szybki zimny prysznic, a w chłodniejszy dzionek gorąca kapiel)) Pomysl sobie ze niedługo bedziecie sie wylegiwac w wanience razem z szampanem w reku świetując nowiuski domek)))))))))))) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:33 Na nowym domku to mam dwie wanny, jedna 2m a druga 1,50 i do tego jeszcze prysznic. Bo rano uwielbiam prysznic, za to wieczorem wolę poleżeć sobie w wannie. Znikam na chwilę Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:34 Kaska ledwo wróciłaś a juz nie nadążam z czytaniem jak na chwilę odejde od kompa ))) super !!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania letnie - weteranki!!!!!!!! 20.07.05, 13:36 mam nadzieje ze nie macie mi tego za złe....