anie5 25.04.06, 20:42 tak sie zdenerwowalam, tym co u Emani - i postanowilam zalozyc nowy watek - szczesliwy i wiem, ze tak sie stanie dla nas wszystkich!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 10:14 cześć kobietki )) już na właściwym wątku Anie dopiero teraz zauważyłam, że jest nowy watek )) , a od rana pisałam na starym czekamy na resztę dziewczynek.... Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 10:32 gdyby nie goko to bym dalej tam pisała a ja z waga dalej tak samo,brzuch wieczór czasem pokazny ,a rano prawie nie,dzis ubrałam sobie taka bluzeczke co lekko widac brzuszek i jeszcze jak go wciagne,to "super laska")))) Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 10:59 no u Ciebie Mariolka to jeszcze trochę czasu zanim ten brzuszek będzie, u mnie leci już 21 tydzień, żadnych mdłosci i nudności, samopoczucie w ogóle super, cyce jak nie wiem co :0, brzuszek też już ładnie widać, taki ciążowy a nie jakbym się za dużo najadła i wzdęcie miała , już widać, że ktoś tam się chowa w moim brzusiu )) a jak Twoje samopoczucie nadal tak kiepsko, u mnie to chyba do 12 tygodnia było tak źle, a potem jak ręką odjął energii mam tyle, że moge góry przenosić, hihi i tak za szybko wszystko chyba nadal robię np. chodzę za szybko, ja chyba inaczej nie umiem a tym bardziej , że pogoda taka ładna pomału nastaje, czekam juz tylko żeby wskoczyć w sukienkę ogrodniczę i wrzucić klapki na nogi no i je trochę poopalać (na razie tylko mydełek używam, samoopalacze czekają sobie...) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 15:34 Goko to jak jest z tymi samoopalaczami? wolno czy nie? bo ja sie smaruje.... i chodze juz w klapkach))) dzis wogule upał jak w lecie,ja po letniemu i Kubus tez rybaczki i dwa podkoszulki z krótkim na to bez rekawów i jeszcze sie spocił musiałam mu sciagnac ten z pod spodu.Nie wiem jak u was ale u mnie na południu lato! A czuje sie róznie raz super,a raz beznadziejnie i powychodziły mi syfy przy Kubie nie miałam ani jednego, a brzuch raz jest,a raz go nie ma a najbardziej mnie wkurza własnie jak jest taki jakbym za duzo pojadła i mnie to denerwuje ze wygladam nie jak w ciazy tylko jak bym była tłusta Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 15:46 kurcze a szkoda ze ma sie popsuc pogoda na niedziele((( bo bysmy wzieli Kube do zoo,tort by był w sobote a w niedziele zoo,on tak uwielbia zwierzaki ze w zoologicznym piszczy z radosci)))) i goni jak wariat wogule musze sie pochwalic ze mówi juz wszystko i całymi zdaniami))) tylko czasem musze robic za tłumacza hihihi To zoo to troche sprzeczne z moimi zasadami,bo jak byłam jeszcze bezdzietna to byłam straszna przeciwniczka zoo a jeszcze wieksza cyrków!!! no i w sumie dalej jestem bo uwazam ze to jest meczenie zwierzat , no i jednak dla dziecka to człowiek duzo zrobi Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 11:02 Hej dziewczyny.Ja juz po sniadankuNiby juz jem normalnie a 1 kg na minusie,chyba ten muj aktywny Bobas mi wiecej podjada niz ja podejzewalam Pogoda super,obiadek mam zrobiony to wszystko jest jak lubie od rana czyli na luzieW sobote zamierzam zagonic mojego Miska do mycia okienAle bedzie ubaw A co tam Sloneczko u ciebie?Milego dnia dziewczyny,pa pa Odpowiedz Link
danik1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 11:08 Hej dziewczyny!! Ale mi sie trafilo, ze z samymi zafasolkowanymi jestem. Fajnie tak poczytac o tych waszych wystajacych brzuszkach. Ja kupilam wczoraj tesciora, ale pewnie nie zdarze go wykorzystac w tym cyklu, mam nadzieje, ze w nastepnym juz tak i to z pozytywnym efektem chociaz po tym co przeczytalam jaki jest procent szans na zafasolkowanie po iui to sie obawiam. W niedziele powinny sie pojawic plamienia a we wtorek @. No zobaczymy. Niech ten czas szybko zleci. Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 12:48 hej kobietki, Daniczku to może dobrze, że właśnie tak trafiłaś, może się zarazisz *************** i myśl pozytywnie trzymam wielkie kciuki (*) ! Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 13:01 Hej tez chcialam Daniczku powiedziec ze na nowym watku przyniesiemy Ci szczescie)))a to fluidki dla wszystkich§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ troche przesrosnieteAle dzidzia rosnie to i fluidki wiekszeJa dzis zaraz bede ukladac w szafkach w duzym pokoju,i papiery segregowac,wiec dzis mam troche pracy.Pa Odpowiedz Link
anie5 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 13:46 hej, przepraszam, ze nic nie napisalam na starym watku - zadnego linka nie wkleilam o nowym...ale tak mnie natchnelo, zeby go zaraz zalozyc i ze bedzie super szczesliwy!!!! a jak juz zalozylam to nie chcialam wchodzic i pisac na starym, bo...nowy to nowy!!! ale sie najadlam wlasnie - makaronu zaraz ide do miasta moze cos kupie sobie lub dzidzi Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 14:17 Anie udanych zakupów pochwal się co kupiłaś u nas słoneczko ślicznie świeci, ludzie chodzą bez kurtek, a co lepsze część z nich w krótkich spodenkach, dziewczyny zasuwają w rybaczkach (widać gołe nogi) szok, ciekawa jestem ile stopni za godzinkę się dowiem, pozdrowienia i Wam też pieknej pogody i równie pięknego samopoczucia życzę ja na jutro umówiłam się na depilację nóg do kosmetyczki, bo nie zdążyłam dokupić sobie na allegro tego wosku cukrowego a pewnie przed długim weekendem i tak nie zdąży dotrzeć... jak już je wydepiluję to spróbuję samoopalacza, na początek na nogi Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 20:56 witam was wszystkie kochane moje dziewczynki na nowym wąteczku zaraz wam napisze wszystko co u mnie ale na początku musze napisać pare słów do emani, skarbie jak przeczytałam co wczoraj napisałaś to zamarłam i się oczywiście poryczałam (bo ja taka miękka dupa jestem) no i przeżywam wszystkie wasze problemy razem z wami:'-( tak bardzo mi przykro że nawet nie wiem co ci napisać? wiem że w tej chwili jesteś załamana i nic nie jest w stanie cię pocieszyć ale może faktycznie za wcześnie zrobiłaś to usg? może w tak wczesnej ciąży zawsze jest widać najpierw jajo płodowe a dopiero pózniej zarodek? no nie wiem już sama kochanie? tak bardzo bym chciała żeby właśnie tak było z tym jajem. trzymam kciuki skarbie za ciebie żeby jednak się okazało że wszystko jest wporządku. trzymaj się emaniuś, bądz dzielna i przede wszystkim dobrej myśli. bardzo ci współczuje ale WIERZE ŻE BĘDZIE DOBRZE!!! uśmiechni się skarbie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 21:30 teraz pare słów do beatki po pierwsze kochanie bardzo,bardzo się cieszę że nas nie opuściłaś bo cię bardzo polubiłam i też często o tobie myśle tak bardzo bym chciała żeby jednak wam się udało-przecież różne cuda się zdażają. a ty jesteś tak ciepłą kobietką z tak wielkim serduszkiem że musicie mieć dzidziusia. ale nawet jak nie będziecie mieć swojego biologicznego dziecka to wierze że szybko wam dadzą do adopcij-bo ludzie z tak wielkim serduchem muszą adoptować szybko dzidzie 2,5 roku szybko zlecą-ZOBACZYSZ SKARBIE WSZYSTKO WAM SIĘ JESZCZE UŁOŻY i już niedługo usłyszycie słowa ,,mamo, tato" wczoraj właśnie też tak sobie myślałam że może faktycznie tak to już jest że trzeba najpierw się naczekać na swoje maleństwo żeby pózniej mieć więcej siły i cierpliwości do dziecka, żeby być bardziej wyrozumiałym i silniejszym.-nie wiem? ale chyba faktycznie tak jest beatko zaglądaj do nas jak najczęściej, a najlepiej bądz z nami zawsze i na bierząco pisz co u ciebie słychać-ok? pozdrawiam cię bardzo,bardzo gorąco i przesyłam ci 100000 buziaczków)) pozdrów również swojego męża i psiaka podrap ode mnie za uchem)) a jak go nazwaliście? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 21:40 marioluś co do mojej siostry to mam nadzieję że masz racje że za wcześnie była na tym usg. jutro się wszystko u niej wyjaśni bo jutro jedzie do kliniki do profesora tego co jej robił iui. no i trzymam za nią mocno kciuki żeby było wszystko w pożądku ona to pierwsze usg robiła w prywatnym gabinecie nie w przychodni no ale to i tak o niczym nie świadczy, w każdym bądz razie jutro już będzie mam nadzieję wiadomo co i jak a ty marioluś, błagam cię staraj się nie myśleć o tym rumieniu bo i tak nic byś nie mogła z tym zrobić. wiem że łatwo się tak mówi, ja jak bym była na twoim miejscu pewnie też bym umierała ze strachu ale staraj się myśleć optymistycznie- ok? pozdrawiam cię MYŚL POZYTYWNIE! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 21:48 daniczku tak się cieszę z twojego szczęścia że niedługo zaczynasz nowy cykl- SZCZĘŚLIWY dzięki iui przyznam ci się że troszke ci kochanie zazdroszcze:- ) też bym chciała już mieć lada momęt iui a tu tyle czasu jeszcze musze czekać:- ( co do laptopa to też mi przeszła przez głowe myśl-wziąść go do szpitala ale mój misiek wybił mi to z głowy wiesz jak to jest w polskich szpitalach? tak naprawde to podobno nawet telefonów komórkowych mieć nie można przy sobie-NIE WIEM CZEMU? ale i tak każdy ma telefon przy sobie a po drugie to podobno kradną wszystko jak cholera! nawet ostatnio był program w tv na ten temat-SZOK! co się w tym naszym kraju dzieje?! no i tak czy siak nie mogę wziąść laptopa do szpitala Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 22:19 Hej dzis doprowadzilam duzy pokoj do porzadkujutro mam zamiar wzioasc sie za sypialnie,sprzatam powoli tak zeby Malenstwu niezaszkodzic.Kurde dopiero po 22:20 a ja juz spiaca jestem ze ledwo siedze.Spadam zaraz sie umyc i na wyrko Milej nocy dziewczyny.Pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 22:34 teraz na końcu pare słów do oleńki bo się wczoraj pare razy o mnie dopytywała:- ) a tak apropo:wiesz że jesteś kochana? miło jest tak czytać że ktoś o tobie myśli oleńko bardzo,bardzo się cieszę z twojego szczęścia, że twój dzidziulek tak fajnie fika nawet sobie nie wyobrażasz jak fajowo się czyta takie posty)) NAPRAWDE SUPER! )) a teraz wam napisze co u mnie: dzisiaj już jestem w miare dobrym nastroju ale wczoraj ryczałam jak krowa(( wyobrazcie sobie że moja operacja jest odwołana na miesiąc albo i dłużej:'-( pojechałam wczoraj do profesora i już byłam psychicznie nastawiona żeby szybko to świństwo usunąć i brać się do roboty(*) a tu DUPA BLADA!!! profesor powiedział że nie może mi zrobić w tym miesiącu tej laparoskopi bo zepsuł im się jakiś aparat do znieczulania i na ten tydzień są odwołane wszystkie laparoskopie, a w przyszłym tygodniu znowu na tydzień zamykają ten oddział bo robią remont na oddziale-MALOWANIE! :'-((( no i po wszystkim! a laparoskopie można zrobić podobno do 8 dnia cyklu. MÓWIE WAM JA SIĘ CHYBA WYKOŃCZE!!! to czekanie mnie zabija!!! już myślałam że to będę miała w tym tygodniu za sobą a tu NIC Z TEGO!!! :"-( wczoraj nerwy mi puściły i się poryczałam już w gabinecie profesora:'-( niby dał mi on swój numer telefonu komórkowego żebym do niego zaraz jak dostane okres w maju to zadzwoniła i on mi obiecał że mnie pod koniec maja wciśnie w jakieś wolne miejsce do zrobienia laparoskopi ale ja już się wcale nie nastawiam na maj ,,OBIECANKI CACANKI!!!" bo wyobrazcie sobie że on ma w czerwcu gdzieś wyjechać na jakieś sympozium na 2 tygodnie. wiem,wiem maj to nie czerwiec ale jakoś przestaje w to wieżyć że uda mi się załatwić tą laparoskopie w maju(( poprostu załamka na całego no do tego wszystkiego jak już od niego wychodziliśmy to mój misiek się go zapytał czy odrazu po laparoskopi będziemy mogli zrobić iui a on na to że apsolutnie NIE, że przecież to jest operacja i że będę musiała po niej odpocząć miesiąc a najlepiej dwa miesiące czyli jeśli jakimś cudem udałoby mi się zrobić tą laparoskopie w maju i by oczywiście wszystko było w pożądku z wynikami tego ,,guza" (czy nie jest złośliwy), to w najbardziej optymistycznej wersji pierwsze iui będziemy mogli zrobić dopiero w na koniec lipca:'-( mówie wam:wczoraj przeżyłam koszmar! nie nawidze czekać! kurcze cały czas musze na coś czekać! i cały czas jest pod góre! ostatnio zaczełam tak się zastanawiać dlaczego takie trudne jest to życie? dlaczego nie może to być tak jak u innych? ślub,dziecko,praca,potem drugie dziecko? tak sobie myśle że może to jest jakaś kara? albo że nie można mieć wszystkiego? bo mam fantastycznego męża-bardzo się kochamy i szanujemy, mamy swoje śliczne mieszkanko, 2 samochody, oboje momy prace którą kochamy i do pełni szczęścia brakuje nam tylko jednego-DZIECKA! nieraz boje się tego że może tak musi być, że gdyby nam się w końcu udało z dzieckiem to boje się bardzo że wtedy coś innego by się schszaniło:'-( nie wiem sama? ostatnio nachodzą mnie takie głupie, pesymistyczne myśli:"-((( a z drugiej strony jak patrze na moją siostre która się starała o bejbi tyle lat i wkońcu zaczeło im się wszystko układać to sobie tak myśle że może to jest taka pruba wytrzymałości dla mnie no i mojego małżeństwa? że może kiedyś i mi się uda(*)? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 22:44 no dobra skarby moje, już nie będę wam biadolić bo widze że każda z was ma własne mniejsze i większe problemy. takie to już jest to życie raz na wozie raz pod wozem ja już będę spadać. muszę się wykompać i idę lulu bo już mi się oczka lepią dobranoc życze wam wszystkim kolorowych snów pa,pa,pa. do jutra Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 26.04.06, 22:45 oleńko-a ty skarbie co za malowanie wymyśliłaś? uważaj na siebie kochanie i się nie przemęczaj! bo po dupie dostaniesz Odpowiedz Link
anie5 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 07:31 Sloneczko, tak mi przykro!!! taki pech z tym szpitalem - ze tez akuarat teraz malowanie sobiw wymyslili badzmy chociaz nadziei ze pod koniec maja zrobia Ci ten zabieg i ze ranka sie wyleczy szybciutko!!!!!!!! a z tym czekaniem to zgadzam sie z Toba - ja tez cale zycie na cos czekam i juz wiem, ze czasem tak musi byc....niestety - czasem stety, bo znam pary gdzie wszystko jak po masle, rodzina, dom, finanse, praca i co rozwodza sie, bo stwierdzili, ze to nie to!!!! Emania - jak tam wyniki bety - ja wierze, ze bedzie wszystko ok!!!! baaaaaardzo Ci tego zycze!!!!!! Beatka - ale fajnie z tym pieskiem - jaka to rasa, czy mieszaniec - i jak sie nazywa? Kattrin - na urlopiku - wkoncu sobie wypoczywa Odpowiedz Link
anie5 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 07:35 Ja mam dzis troszke ciezki dzien - ale juz niedlugo koniec !!!! u nas nie ma dlugiego weekendu - niestety - nawet 1 maja pracujemy i szkolka wczoraj bylam tak zmeczona, ze padlam o 22 i cala noc mialam takie sny - nie wiem, chyba sie za duzo najadlam wczoraj na obiad i pozniej juz kolacji nie jadlam - a w nocy az z glodu sie obudzilam - juz wiecej tak nie zrobie..... Wczoraj w miescie poszukiwalam spodni - i nic nie znalazlam - jedne dzinsowe rybaczki - ale musze je oddac, bo jak przymierzylam jeszcze raz w domu to zalamka!!! no nic - poszukam jeszcze....milego dnia!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 07:56 czesc a myslałam ze bede pierwsza anie ale ty tez trochu odpoczywaj,nie przemeczaj sie az tak bardzo! ja wczoraj miałam taki dzien cały w biegu Emania i co z ta beta??? dzisiaj po wizycie napisz co i jak,trzymam kciuki!!! Słoneczko cholerny pech!!!wiesz co spróbuj zajac mysli czym innym na razie,bo sie wykonczysz,mysl o tym zabiegu i np. o wakacjach))a o dzidziusiu sobie pomysl,ze jak wszystko sie skonczy a ty odpoczniesz to wtedyguzem sie nie martw wogule bo takie wielkie i niezauwazone tyle czasy to sa tylko niezłosliwepomysl sobie zabieg jeszcze przed wakacjami,potem super lato luz- bluz odpoczynek,mozesz jeszcze poszalec (bo potem sie juz nie da ) a potem pełna nowych sił na staranka bejbikowe)))) A tamtem watek był faktycznie jakis pechowy ten musi byc lepszy)) a ja juz przestałam tak bardzo sie denerwowac miłego dzionka Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 08:54 A chciałam sie jeszcze pochwalic ze 2 lata temu o godz. 7.00 przyszedł na swiat mój urwisek)))) Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 10:32 cześć kobietki! słoneczko, nie martw sie zbyt mocno, wszystko będzie dobrze, zobaczysz minie bardzo szybko, znam to tez miałam pod górke i pod górkę, i tez mi sie wierzyć nie chciało, że bedzie kiedyś lepiej. Bea ja mimo wszystko życzę powodzenia na przekór wszystkiemu a nóż widelec się uda naturalnie, też zobaczysz, że czas szybko leci, młode małżeństwo jeszcze jesteście, hihi, zanim się obejrzysz, będziesz mamą nieważne czy naturalnie czy z adopcji, ale będziesz, to takie samo szczęście moim zdaniem . Emania złotko odezwij się, jak mam nadzieję, że wszystko jednak OK i takiej nadzieji się trzymam, ale czekam cały czas na Twoje wieści. Mariolka dobra postawa za dużo newerwów, też niedobrze, nie przemeczaj sie za bardzo, bo Ci sie bedzie brzuch stawiał, wiecej odpoczynku wskazane. Anie to samo Ty za dużo chyba pracujesz, a głodzic sie to najgorsza sprawa w ciąży, jak cos kupisz fajnego to sie pochwal, ja chyba jakąś kiecke uszyję. Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 11:19 Hej dziewczyny u mnie leje deszczSLoneczko kurde ale pech z tym malowaniem; (Ale wiesz co ja tez niecierpie czekac na cos,ale zobacz masz teraz czas porobic rzeczy ktorych puzniej juz niebedziesz mogla robic jak bedziesz w ciazyCzas szybko zleci,niedlugo kuchnie dostanieszzobaczysz ile trzeba sie naskakac zeby doprowadzic ja do porzadkuA co tam u twojej siostry?Wiadomu juz cos?Trzymam kciuki za was obieWszystko sie ulozy.Mysl pozytywnie. Emaniu mysle o Tobie i bardzo bardzo mocno trzymam kciuki,zeby wszystko bylo dobrze.Odezwij sie bo my razem z Toba przezywamy i sie martwimy o Ciebie. Mariolka Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia z okazji urodzinNiech ci rosnie duzy i zdrowy.Pozdrawiam No nic spadam robic obiadekPuzniej wpadne pa pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 11:25 Sloneczko ja narazie sprzatambo na poczatku jak mnie mdlilo to prawie nic nierobilamTeraz powolutku nadrabiam zaleglosci.A malowac faktycznie mamy zamiar malowac pokoj dla naszego Malenstwa,ale to jeszcze troche.Pomysl mam taki,caly pokoj na waniliowy kolor a od dolu taki niebieski pasZobaczymy kiedy sie zabierzemy do pracyDzis w szafi zamierzam poukladac i posortowac rzeczy w te w ktore sie naraze niezmieszcze pochowam a zrobie miejsce na nowe zeczyW sumie to ja chodze narazie w spodniach o nr.wiekszych od normalnego nr.ciazowych jeszcze nienoszeMilego dnia,spadam bo niezdaze z tym obiadem,a Misiek do pracy idzie.Pa pa Odpowiedz Link
emania29 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 13:53 nie odzywam się bo jeszcze nie mam wyników wciąż czekamy!!!!!!! ale i tak nie mam żadnych nadziei pierwszy wynik 3000 to za mało jak na prawie 7tc. jak coś będe wiedziala to dam znać Dzięki kobitki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! słoneczko mam takie same myśli!!!!!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 14:26 wlasnie wrocilam z udanych zakupow kupilam dzinsy - troche drozsze niz w h&m ale za to pasuja i spudniczke w h&m - a co do sukienki - to zapomnialam wam napisac - jeszcze tydzien temu kupilam sobie taka w indyjskim sklepie - ktora pasuje i w ciazy i po ciazy - i niedroga - a sliczna... tyle z milych rzeczy - z gorszych - no wlasnie mam pytanie do was!!!!! odebralam wyniki krwi - wszystko ok - poza leukocytami podwyzszone, norma 3-9 - a ja mam 11,7.....co myslicie? moj lekarz powiedzial, ze moze jest jakas infekcja w organizmie i znow pobral krew, a w poniedzialek ma wyniki...rozmawialam z kolezanka, ktora przez cala ciaze miala podwyzszone lekocyty i zadnej infekci - tak poprostu jej organizm reagowal na ciaze...co wy na to? Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 14:48 anie a jakie miałaś poprzednio leukocyty też podwyższone, czy w normie. może faktycznie jakaś infekcja, praktycznie od wszystkiego możesz mieć je podwyższone, od każdego stanu zapalnego ząb, pochwa, pecherz, pomyśl czy nic Ci nie dolega lub coś ostatnimi dniami nie dolegało, może nie zwróciłaś uwagi. Odpowiedz Link
bea1978 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 14:40 Hej Kochane Moje! Na wstępie do Słoneczka! Tak jak mi piszesz Kochanie, że zleci szybko te 2,5 roku, to pomyśl sobie jak szybko zlecą 2,3, nawet 4 miesiące )) Zobaczysz, teraz lato, ciepło, można spacerować, opalać się, jest tyle rzeczy którymi mozna się zająć, żeby nie myśleć, można szaleć ze znajomymi (ja właśnie to nadrabiam)Zobaczysz... najgorzej jak się na coś nakręcimy i nie wypala, to boli jak diabli, ale nasze plany nie są planami innych Pechowo się złożyło, ale pamietaj, że w każdej, nawet najgorszej sytuacji jest jakiś pozytywny aspekt! Znajdź go, uczep się jak rzep psiego ogona i dalej do przodu-bez oglądania się wstecz Emaniu, wciąż myślę o Tobie... Nie wiem co Ci napisać, strasznie mi jest przykrusio... Zadne pocieszenia w tej chwili nie pomogą, bo wiem, że cierpisz i że boli... W ogóle dziewczyny, też miałam takie myśli jak Słonko, Ty Emaniu... Pewnie wiele ludzi tak ma... Ale spójrzcie ile w koło cierpienia, każdy tak na prawdę ma swoje... jak nie teraz to jutro, za miesiąc, każdego coś dotyka, wiem że o tym się nie myśli, człowiek zapatruje sie tylko w swój ból i tak naprawdę na własne życzenie się pogrąża... Ja sobie pomyślałam tak: i co z tego, że mnie to spotkało, że nie urodzę dziecka? Skoro mam szczęśliwe życie, po wielu perypetiach w końcu wspaniałego męża, mieszkanie, spotykam dobrych ludzi na swej drodze (m.in.Was), a to życie takie krótkie... tak szybko mija... każdy ma inną misję do spełnienia i staram się jakoś uszczęśliwić... tzn, zrozumiałam, że jestem szczęśliwa... a i jeszcze zapomniałam o moim piesku, to jest York, wabi się Dexter i jest taki kochany!!! Sika i robi kupę w domu, lata po dworze, już go nauczyłam na smyczy chodzić, i jest bardzo wesoły Życzę Wam samych pozytywnych myśli, żebyście umiały cieszyć się drobiazgami i żeby wielkie niepowodzenia nie wyprowadzały Was z równowagi i żebyście nie traciły nadzieji, NIGDY!!! No i jeszcze jedno... kiedyś usłyszałam takie słowa: "Kogo Pan Bóg kocha, temu krzyże na drodze stawia" - ja się cieszę, że mnie kocha ))) I Was też! Całuje Wszystkie ciepło... i Kubusia Mariolkowego Papa! Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 15:17 Hej Bea ale ci zazdroszcze tego Dexterka)))))))))Ja kocham psy,wogole wszystkie zwierzatka uwielbiam ale jak widze psa to oczy same mi sie smieja.Zawsze glaskam wszystkie psy,jeszcze zaden mnie nieugryzlNo teraz jak jestem w ciazy to do swojego tylko podchodze.Ale wiecie co muj pies jest wielki,zbudowany,ale wychowany jest jak rozpieszczone dzieckoJest taki smieszny,skacze jak biegnie i wpadnie na kogos to wywali bo kolos jestCiagle mu zabawy w glowie.Puzniej wam wysle foto mojego pas,a wabi sie Arnold Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 15:07 Emania Kochanie, chyba miescisz sie w normie, ja tam nadal jestem pewna, że coś nie tak liczysz, może ovu lekko się przesuneła, przez te grzybki, czy jak. zerknęłam przed chwila na wyniki bhcg,ile dni w dniu badania byłaś po ovulce? Będzie dobrze, musi być dobrze, ściskam mocno Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 15:10 źle nie jest ja myślę, że tylko lekko źle liczysz, ja też nie miałam nic na usg oprócz pęcherzyka a ja byłam bardzo późno na pierwszym usg, będzie ok. moim zdaniem to mógł byc ok. 6 tydzień forum.starania.pl/viewtopic.php?t=7 Odpowiedz Link
emania29 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 15:26 no ja złudzeń już nie mam beta spadła z 3000 do 1500 !!!! jutro na 8 ide do szpitala. Poprosiłam ginia żeby najpierw spróbować samoistnie poronić tzn dostane jakieś proszki i może się uda żebym nie miała zabiegu.... i tyle w sumie miło było pomarzyć nawet nie płacze ja już to wiedziałam w poniedziałek także zrywam się niedługo na wakacje pojedziemy z miśkiem do Chorwacji na 3 tygodnie może będziemy tam coś jeszcze produkować!!!! zobaczymy?! ogólnie czuje się dobrze pogodzilam się z tą myślą, chce mieć to za sobą i zwalczyć te cholerne bakterie bo już mam dość mojej pipy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 15:32 Anie z tego co wiem to im późniejsza ciąża to te leukocyty wzrastają bo ogólnie wyniki krwi z miesiąca na miesiąc troche się pogarszają bo dzidziuś z nas troche ciągnie u mnie w laboratorium norma jest od 4-10 ale dla ciężarowek do 16..... gdzieś też widziałam w internecie takie normy dla kobiet w ciąży jak znajde to wkleje. także nic się nie martw ale oczywiście może to być też niewielki stan zapalny warto to sprawdzić Odpowiedz Link
emania29 Anie 27.04.06, 15:46 narazie tyle znalazłam nie pamiętam gdzie były te normy dla kobiet w ciąży Krwinki białe (WBC) - wzrost ich liczby nazywamy leukocytozą, a spadek leukopenią. Podwyższenie może być spowodowane przyczynami fizjologicznymi (wysoka temperatura otoczenia, opalanie się na słońcu, ciąża, wysiłek fizyczny, stres) RBC – czerwone ciałka krwi (erytrocyty) Norma: 4,0–5,0 M/mikroL. W ciąży (zwłaszcza w drugiej połowie) ich liczba często spada poniżej 3,5 M/mikroL. HGB – hemoglobina, barwnik przenoszący tlen Norma: 12–16 g/dl. W czasie ciąży może obniżyć się do 11 g/dl. Czasem niski poziom erytrocytów i hemoglobiny świadczy o niedokrwistości. Jeśli okaże się, że masz za mało żelaza, lekarz zaleci dietę bogatą w ten pierwiastek (czerwone mięso, ryby, warzywa strączkowe i zielone, pełnoziarnisty chleb, suszone morele). Konieczne może być przyjmowanie preparatu żelaza. WBC – białe ciałka krwi, czyli leukocyty Norma: 4–10 K/mikroL. W ciąży poziom leukocytów często przekracza 10 K/mikroL. Gdy jest podwyższony, wskazuje to na zmniejszoną odporność. Podczas ciąży nie zawsze świadczy o tym, że w Twoim organizmie dzieje się coś złego. OB – odczyn Biernackiego, inaczej opad jest wyrażoną w milimetrach miarą prędkości opadania krwinek we krwi, do której dodano odczynnik zapobiegający krzepnięciu. Norma: nie powinien przekraczać 20 mm/godz. Wysoki opad bywa zazwyczaj oznaką stanu zapalnego. Czasami wzrasta także na skutek przyjmowania leków lub jest skutkiem stresu. Podczas ciąży jednak wynik OB nie jest miarodajny. Odpowiedz Link
anie5 Re: Anie 27.04.06, 18:15 dziekuje, wam za informacje w sprawie tych leukocytow - ja niedawno mialam badany mocz i nie bylo bakterii - ale moze teraz...wyrostek mam wyciety...nic mi nie dolega - moze cos z zebem??? w poniedzialek lekarz potwierdzi i zrobie inne badania...dziekuje Wam!!!! tak mi smutno....kiedy zaczna sie dobre wiesci????? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Anie 27.04.06, 18:59 zaczna sie niedługo!!!!!!!!! dosc juz złych!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 emaniu 27.04.06, 16:11 tylko nie pomysl ze dobrze mi sie pisze,bo potrafie sobie wyobrazic ból jak sie pragnie dziecka,stara którys tam cykl,wielka radosc a potem trach...taka informacja...... Odpowiedz Link
olka9917 Re: emaniu 27.04.06, 18:13 Emaniu,tak mi przykro,trzymaj sie.Zycze super urlopu w Chorwacji,wypoczniesz,wyleczysz te bakterie,i wtedy postaracie sie o Bobaska.Sciskam cie mocno.Pozdrawiam Odpowiedz Link
anie5 Re: emaniu 27.04.06, 18:13 Emani - jak mi przykro.......nawet juz nie wiem co pisac....ja sie tu leukocytami martwie....a to tobie musi byc strasznie smutno.....trzymaj sie i nie poddawaj sie, prosze!!!!! Odpowiedz Link
olka9917 Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 22:23 Hej dziewczyny,wyslalam wam zdjecia moich zwierzakow,ja juz zaraz spadam sie myc i na wyrko.Posegregowalam dzis zeczy w szafie,tak sie cieszezue mam to juz za soba)))Dobranoc,do polkikania jutro.Pa pa Odpowiedz Link
goko1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 22:37 hej kobietki! Emania ściskam bardzo mocno, kurcze ja łudziłam się jednak do oststniej chwili i tym bardziej mi przykro, trzymaj się. przede wszystkim wylecz grzybka i wypocznij w tej Chorwacji Anie spojrzałam na swoje laukocyty faktycznie różnie najpierw miałam 7,1 potem 6,8 ostatnio 8,3. Jak coś się dowiesz daj znać. Mariolka bardzo mi przykro z powodu Twojej teściowej Odpowiedz Link
goko1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 22:41 Będę do Was zaglądać napewno wieczorami, mam małego laptopa , jak nie oślepnę bo jest mniejszy niż format kartki A4 ;000 ja byłam dzisiaj na depilacji nóg, do tej pory sama sie w to bawiłam, ale nie kupiłam tego wosku cukrowego, więc pojechałam do kosmetyczki, wpadłam w szok po 15 minutach mialam już gładkie całe nogi, a mi to schodzi od godziny do dwóch. Olka mi też wysłałaś fotki? zaraz zajrzę, też mam psiaka (ma 2 lata), jest kochany Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 27.04.06, 23:00 gokuś)) tak to już jest u kosmetyczki zawsze samemu jak się zaczyna bawić w takie rzeczy w domu jak depilacja,manicir,pedicir itp to czas się wydłuża minimum 3 krotnie wiesz że ja jestem kosmetyczką? i kocham swoją pracę Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 08:48 dzieki słoneczko wycałowałam Kubusia a co do twojej siostry to wreszcie dobre wiadomosci moge tylko powiedziec a nie mówiłam wtedy poszła stanowczo za wczesnie!!! ja jak dzwoniłam do ginki to mi kazała przyjsc nie wczesniej niz w 6 tyg. zeby cos było widac!!!! a twoja siostra niecierpliwa (ale jak tak długo sie starała to sie w sumie nie dziwie) poleciała od razu Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 08:48 i tylko sobie stres niepotrzebnie zrobiłaale dobrze ze juz sie cieszy Odpowiedz Link
danik1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:02 Wczoraj mialam ciezki dzien dlatego nie bylo mnie na forum, ale juz wszystko nadrobilam i siadam do kompa aby Wam odpisac. Widze, ze smutne wiesci przeplataja sie tutaj z dobrymi. Jak w zyciu. Wczoraj troszke poczytalam i bylo mi bardzo smutno, ale dzisiaj wstal nowy dzien i nowe nadzieje. Emaniu wiem, ze Ci smutno, ale wiem tez, ze masz w sobie duzo wiary i to pomoze Ci przetrwac te trudne chwile. W takiej sytuacji trudno pisac, ze nic nie dzieje sie bez przyczyne, ale ja w to wierze. Jak tylko cos mi w zyciu nie wychodzi to tak sobie to tlumacze, Pewnie, ze na poczatku jest bol, placz, niezrozumienie dlaczego ja, ale pozniej wiara dochodzi do glosu i wiem, ze Bog nie zostawi nas w potrzebie, ze po tych chwilach smutku zesle nam radosc a ten smutek po to abysmy rozpoznali te radosc i mogli sie z niej cieszyc. Taka strata jest wysoka cena, ale my nie wiemy co nam tam na gorze przeznaczono, mamy tylko wiare i ja wierze, ze za niedlugo beda sie nam buzki znowu usmiechaly. Te slowa kieruje tez do Ciebie Sloneczko. Wiadomosc ktora spadla na Ciebie w pierwszej chwili na pewno Cie zasmucila, ale dziewczyny maja racje, cisz sie teraz swoboda i rob to wszystko na co po urodzeniu dziecka nie bedziesz miala czasu. A juz za kilka miesiecy bedziesz sie cieszyla slyszac bijace serduszko swojego maluszka tak jak Twoja siostra. Czym jest te kilka miesiecy w porownaniu tych wszystkich lat ktore Cie czekaja z Twoimi dziecmi. Odpowiedz Link
danik1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:09 Anie ja nie pamietam jak to bylo u mnie w ciazy z wynikami. Wiem tylko, ze bralam zelazo, wiec tez pewnie cos mi brakowalo. To co dziewczyny pisza ma sens a Twoje wyniki nie odbiegaja az tak bardzo od normy. Lekarz na pewno bedzie wiedzial co robic i da Ci jakies preparaty. A co z wozkiem?? Kupiliscie juz czy jeszcze ogladacie?? Jak Ci idzie w szkole nauka jezyka?? Taler du dansk nu?? Odpowiedz Link
danik1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:13 Mariolus sto lat dla Twojego Kubusia!!!!!!!!!!! Spoznione, ale szczere zyczenia!!! Moze w niedziele nie bedzie tak brzydko jak zapowiadaja i jednak wybierzecie sie do ZOO a nawiasem mowiac ja mialam takie samo podejscie do ZOO i do cyrku jak Ty a teraz zmienil mi sie swiatopoglad!! Hihihi. Moj synek uwielbia i ZOO i cyrk. Wlasnie w sobote wybieramy sie do cyrku i to bedzie drugi raz naszego synka, no prawie trzeci bo byl jeszcze w takim malym cyrku. Bardzo mi przykro z powodu Twojej tesciowej, ale trzeba wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze. Odpowiedz Link
danik1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:16 Sloneczko wyzej juz Ci napisalam, ale jeszcze raz zyczenia dla siostry wszystkiego dobrego i szczesliwych juz chyba tylko osmiu miesiecy ciazy, prawda?? Gratuuuuuuuuuuuuuuulacje!!!!! Przekaz jej od nas!!!!!!! A siostra pewnie jest Ci wdzieczna, ze namowilas ja na iui w 13dc a nie jak zwykle w 14dc, cio?? Ech z Ciebie to jakis prorok!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:17 Mariolka i oczywiscie tez czekam na zdjecia z urodzin Kubusia!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:27 Ola zdjec jeszcze nie widzialam bo od razu tutaj do Was weszlam ale zaraz sobie obejrze!! Beatko a moze i Ty bys nam przeslala zdjecia swojego Dexterka?? Musi byc slodki!! Goko a Ty kiedy masz to rodzinne USG?? Czekam na relacje!! A wiecie, ze nie pomyslalam, ze mozecie mnie zarazic swoimi ciazami jak weszlam na watek?? Hihi. Bardzo bym chciala. Ja jak zwykle sie nakrecam bo co mi tam, a tak przynajmniej mile spedze czas oczekiwania. W niedziele maja przyjsc pierwsze plamienia i teraz na to tylko czekam. Jak nie przyjda to w poniedzialek zrobie test. Brzuch mnie dzisiaj boli, ale tak dziwnie nie @-owo, ale wczoraj duzo pracowalam fizycznie, wiec moze dlatego. Poza tym wczoraj wieczorem jak juz lezalam w lozku to poczulam tak jakby balonik plywal mi w brzuchu. Hihi. Takie dziwne uczucie. Wiem wariatka ze mnie, ale to na szczescie nie grozne dla otoczenia. A wiec lezalam sobie na boku i nagle czuje jak cos mi plywa w brzuchu tak delikatnie jakby wlasnie balonik z powietrzem bo to lekkie bylo. Pozniej ustalo i za chwile znowu sie powtorzylo. Zasypialam z usmiechem na ustach!! No co?? Juz przeciez pisalam, ze sie nakrecam!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:33 To czekamy do niedzieli!!! juz niedługo Odpowiedz Link
goko1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 10:34 cześć kobietki! Daniczku rodzinne usg mam 11 maja, tak więc 12 maja zdam relację , bo to raczej dłuższa wizyta będzie. aniczku trzymam wielkie kciuki, żeby @ nie przyszła przez najblizsze conajmniej 9 m-cy Siuba poczekajmy, ja powiem Ci, że miałam krwawienie w sylwestra, co prawda myslałam, że to po przytulankach, ale chyba to było zagnieżdżenie moja dzidziula kopie mocno, a wiecie kiedy najmocniej, jak do was z tego małego laptopa wczoraj pisałam, to mi normalnie brzuch storturowała Dzisiaj w nocy miałam akcję ;0, chwycił mnie skurcz nogi (pierwszy raz w ciąży), a już myślałam, że ta przypadłość w ciąży mnie ominie, akcja była niezła, ale najskuteczniejsze dla mnie jest chwycić wówczas palce stopy i zadrzeć do góry i masować w tym czasie łydkę. Słoneczko ale fajnie masz wszystko sobie sama robisz i to w krótszym czasie , ja muszę przysiąść do manikiuru i pedikiuru w weekend i skoczyć do kosmetyczki na henne na brwi połączoną z regulacją. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 10:40 goko ja przy Kubie miałam od któregos tam miesiaca takie akcje co noc,a czasem nawet dwa razy))zazywaj magnez i jedz duuuzo bananów i ziemniaków Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 10:42 wiesz co jest jeszcze skuteczne? wyskocz szybko na jakas zimna posadzke,puszcza od razu Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 10:49 a ja tak czekam na ruchy,moze za jakis tydzien dwa poczuje)) wydawało mi sie (jakis tydzien temu) ze czułam,ale to mi sie chyba wydawało bo za wczesnie trochu. Ja mam wizyte 4 maja,czyli za tydzien,nie moge sie doczekac ale tez sie juz denerwuje,potem jak wszystko bedzie dobrze to rodzinne 3D, maz gledzi ze to zbedny i duzy wydatek,głupi i tyle!!!mówie załujesz 250 stówy? sknerusie))) a sam jak se kupujesz trzecie prawie takie same spodnie? to dobrze jest egoista taki z niego i kupuje bety jak baba)) Goko na tym usg. juz chyba poznasz płec? co? pochwalisz sie?)))chyba ze ja bede pierwsza w czwartek,bo jak jest chłopak to cycusia moze bedzie widac)) a jak dziewczynka to chyba jeszcze ciezko poznac Odpowiedz Link
goko1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 12:05 Mariolka jak bede wiedziec, to sie pochwalę, moja mama obstawia dziewczynkę, mówi, że mi sie oczy zmieniły , kuzyn obstawił , że chłopak, hihi zobaczymy kto będzie bliżej. usg to najbardziej wiarygodne po 20 tygodniu jest jednak (miałam w rodzinie teraz w tym roku i w przeszłym 2 takie przypadki, że miał byc chłopak a po 20 tygodniu okaząło sie, że dziewczynka), zreszta 100% wiary i tak nie ma co dawać, bo naprawde róznie bywa z tym odczytywaniem usg. Ja na usg 3 d sie nie wybieram, u nas nie ma , ale daje sobie spokój, to prawda fotka lepsza bo trójwymiarowa, ale dobry lekarz wszystko na normalnym usg wyczyta co trzeba. I tak wszystko zalezy od dzidzi bo i na jednym i na drugim, moze się zbuntować, odwrócić dupcią i tyle, albo pójśc spać. Odpowiedz Link
olka9917 Re: Ola 28.04.06, 13:11 Danik juz wysylamWysylalam do was wszystkich na raz i napewno cos pomieszalamPA Odpowiedz Link
danik1 Re: Ola 28.04.06, 13:50 Dostalam, dziekuje. Piesio bardzo mi sie podoba, ma bardzo sympatyczna mordke.Kotek tez sympatyczny. Odpowiedz Link
danik1 Re: Ola 28.04.06, 15:21 A mnie dzisiaj meczyl zapach fajki. Takiej prawdziwej bo tu w Danii pala czesto. Chodzilam po szkole i szukalam tego co pali bo tak mnie draznil ten zapach ale nikogo nie znalazlam. Nie wiem skad ten zapach? Nigdy wczesniej tak nie mialam tylko jak siedzialam blisko osoby palacej a dzisiaj takie cos. Hihi. Fajnie sie ponakrecac. Odpowiedz Link
bea1978 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 16:32 Cześć dziewczyny! Wysłałąm fotki Dexia ale nie wiem czy dojdą, jakoś mi to tak dziwnie poszło najwyżej puszczę Wam w czw raz jeszcze... Życzę Wszystkim miłego weekendowania Emaniu, myślę o Tobie i ślę całuska pocieszycielka Daniczku, bąbelki w brzuszku, hmmmmm, czekam cierpliwie i życzę (*) ) Mariolu, duuużo sił dla Was wszystkich do walki z chorobą teściowej, bardzo mi przykro, że są złe diagnozy Słonko, trzymaj się, bądź dzielna i cierpliwa, i bierz przykład z najbliższych, czyt. siostry!!! Anie, oby nie było zadnej infekcji, oby wyniki się poprawiły... Pozdrawiam Was wszystkie i zyczę samych miłych chwil i jak najlepszych wiadomości na najbliższy czas Całuski, papa! Odpowiedz Link
olka9917 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 17:44 Bea jednym slowem Twoj Dexterek jest SUPER))Tobie tez milego dlugiego weekendu.Ja sprzatam w mieszkanku.Wpadne wieczorem pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 22:06 marioluś)))))))) rozśmieszyłaś mnie z tym sknerusem)))) Odpowiedz Link
goko1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 11:55 Mariolka ja łykam już prenatal 2 razy dziennie i za dużo magnezu dodatkowo nie mogę, ostatnio lekarka (kardiolog) chciała mi go przepisać, ale jeżeli już biorę z zestawem ciążowym to powiedziała, że nie, za dużo też niedobrze. Zobacze czy bedą sie te skurcze powtarzać. jak bedą spytam lekarza co i ile mozna, na własna rękę żadnych dodatkowych leków, witamin czy minerałów nie biorę. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 22:03 gokuś zapraszam do mojego gabinetu zresztą wszystkie was zapraszam obrobie was od stóp do głów to znaczy to nie jest mój gabinet-ja tam tylko pracuje ale za to mam fantastyczną szefową i mamy bardzo fajną praktykantke naprawde obie są super! i obie są moimi przyjaciółkami ja przed tym szpitalem ściągłam tipsy i zmyłam paznokcie u nóg-a tak miałam ładnie pomalowane bo podobno do operacji trzeba mieć zmyte paznokcie. no a teraz powiedziałam sobie że mam to w nosie! założe je sobie dopiero jak już mi wytną to dziadostwo tylko czuje się jak bym miała palce poucinane chociaż teraz już się troszke przyzwyczaiłam ale przez pierwsze 3-4 dni to nic nie mogłam zrobić, nawet guzików od koszuli nie mogłam zapiąć-tak mnie bolały opuszki od palców, nie paznokcie)) no ale już niedługo)) szybciorem niech ten czas leci i niech mi to gówno wycinają i musze się wziąść za siebie)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 21:48 daniczku a może tym razem wam się udało(*) )) ale by było super gdyby się okazało że iui nie będzie potrzebna)) trzymam kciuki ale daniczku, tak czy siak to i tak-JEST DOBRZE)) jak się teraz nie udało to następny cykl masz już za chwile no i co za tym idzie iui już tuż,tuż)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 21:41 dzięki daniczku za gratulacje dla mojej siostry)) a co do tej jej iui w 13 dniu cyklu to teraz śmieją się ze mnie że jestem lepsza od profesora)))) hi,hi,hi)) i że po co było tyle jeżdzenia do profesorka jak ,,osobistego profesorka" miała w domu pod ręką, i to za darmo a ja ją namawiałam na 13dc bo pomyślałam sobie że ona może mieć tak jak ja, bo ja przeważnie mam owulacje właśnie 13dc no i tylko czasami się mi przesówa na 14dc, no i miałam racje Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:19 danik1 napisała: > Mariolus sto lat dla Twojego Kubusia!!!!!!!!!!! Spoznione, ale szczere > zyczenia!!! Moze w niedziele nie bedzie tak brzydko jak zapowiadaja i jednak > wybierzecie sie do ZOO a nawiasem mowiac ja mialam takie samo podejscie do ZOO > i do cyrku jak Ty a teraz zmienil mi sie swiatopoglad!! Hihihi. Moj synek > uwielbia i ZOO i cyrk. Wlasnie w sobote wybieramy sie do cyrku i to bedzie > drugi raz naszego synka, no prawie trzeci bo byl jeszcze w takim malym cyrku. > > Bardzo mi przykro z powodu Twojej tesciowej, ale trzeba wierzyc, ze wszystko > bedzie dobrze. > Co do tesciowej to staramy sie wierzyc,ale juz brakuje sił,boje sie ze to sie nie skonczy dobrze(((((( jest mi bardzo smutno (((( dzieki za zyczenia dla Kubusia No widzisz Danik jak dzieci potrafia zmienic człowieka))) jednak dla dziecka sie robi wszystko lub prawie wszystko zastanawiam sie jak to bedzie jak ich bedzie dwójka? A u ciebie skarbie jak sie sprawy maja? kiedy testujesz? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:21 zdjecia oczywiscie przesle i czekam na Danielka!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:28 mariolka55 napisała: > A u ciebie skarbie jak sie sprawy maja? kiedy testujesz? Hihi wlasnie napisalam. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 09:14 Olka dzieki za fotki,fajne zwierzaki,fajnie ze na tym forum nie tylko ja kocham zwierzaki,ja mam kota-dachowca czarno białego ,dle mnie tez jest najukochanszym stworzeniem ma juz 7 lat posyłałam wam na zdjeciach pamietacie? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 21:32 daniczku mój ty kochany, dziękuję ci za tak piękne słowa i za twoje dobre serduszko Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 21:29 witam was wszystkie dziewczyny)) marioluś masz racje-poszła za wcześnie ale teraz już jest dobrze i mam nadzieję że do końca będzie dobrze ja w każdym bądz razie trzymam za nią i za was wszystkie mocno kciuki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 27.04.06, 22:53 witam was wszystkie kochane moje kobietki. na początku emaniu, beatko,aniu,marioluś,goko,oleńko,chciałam wam wszystkim dziewczyny bardzo podziękować że mnie wspieracie i pocieszacie-jesteście naprawde bardzo kochane bardzo się ciesze że jestem z wami na tym forum bo nikomu nie mogę tak naprawde się wyżalić jak wam. nieraz rozmawiam o tym co mnie boli z moimi przyjaciółkami ale tak naprawde niby się wyżalam ale tak naprawde to robie dobrą mine do złej gry prawie uśmiecham się przez łzy próbuje cały czas się czymś zajmować żeby szybciej czas leciał a to sprzątam bezprzerwy, układam w szafkach, chodze na zakupy, staram się pracować jak najwięcej żeby zająć czymś myśli dokładnie tak jak mi radzicie dziewczyny. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 27.04.06, 23:20 emaniu-kochanie ty moje bardzo,bardzo,bardzo mi przykro:'-( nie wiem nawet co ci napisać? wiem że teraz żadne słowa nie są w stanie cię pocieszyć:"-( ale wiedz że rozpaczam razem z tobą:"-( jest mi naprawde bardzo przykro. bądz dzielna skarbie.-jesteśmy z tobą! zobaczysz szybko przejdziesz przez ten cholerny szpital, wyleczysz spokojnie swoją cipulke, jedzcie do chorwacji i tam naładuj akumulatory na cały rok trzymam za ciebie mocno kciuki żeby jak najszybciej spełniło się twoje najskrytsze marzenie(*). bądz dzielna skarbie-jestem z tobą. głowa do góry. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 27.04.06, 23:22 marioluś- STO LAT!!! dla kubusia)) ucałuj go mocno odemnie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 27.04.06, 23:34 oleńko co do mojej siostry to jest SUPER! )) dzisiaj była na usg u profesora i wyobraz sobie że już słyszała bicie serduszka)))) ja to byłam w szoku że tak szybko. przecież tydzień temu była załamka bo nic nie było widać a teraz serduszko już bije moja siostra jest BARDZOOOOOOOOO SZCZĘŚLIWA no i zrobili jej jakieś tam podstawowe-rutynowe badania i wszystko jest w pożądku dziękuję ci oleńko że trzymasz za nas obie kciukasy jesteś kochana Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 27.04.06, 23:39 oleńko)) wytargaj swojego arnolda za ucho odemnie)) rozśmieszyłaś mnie jak go zaczełaś opisywać)))) już go sobie wyobraziłam)) ja też bardzo kocham zwierzęta a psy w szczególności beatko)) a ty swojego dexterka też wytargaj za ucho odemnie no i możesz go jeszcze pociągnąć za ogon)) oczywiście tak delikatnie, tak z miłości Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 27.04.06, 23:45 aniu, wiem że troche pózno pisze ale chciałam ci powiedzieć że nie mam pojęcia co do tych twoich wyników krwi. zupełnie się na tym nie znam chociaż chciałabym ci coś doradzić to nie mogę bo nic nie wiem na ten temat. ale widze że dziewczyny już ci prubowały pomóc-mam nadzieję że cię troszke uspokoiły Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 27.04.06, 23:50 no dobra ja spadam już lulu oczywiście najpierw się jeszcze wykompie)) kurcze już zaraz jest godz.24 a jutro rano znowu będę wstawała do góry dupą czy ja się kiedyś naucze chodzić wcześniej spać?! )) chyba nie. )) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 27.04.06, 23:52 dobranoc skarby moje)) jak zwykle życze wam spokojnej nocy i kolorowych snów)) buziaczki pa,pa,pa do poklikania jutro Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu 28.04.06, 00:07 oleńko)) zdjęcia arnoldzika i pinkusia są superowe! )))) Odpowiedz Link
siuba79 Cześć, poradźcie coś proszę, bo chyba zwariuję. 28.04.06, 01:29 Cześć Dziewczyny pisałam już wcześniej, że w 15dc byłam na monitoringu (a od 5dc do 9dc brałam clostibegyt) i endometrium było 8mm, a pęcherzyk w prawym janiku 14mm i płyn w zatoce douglasa. Staranka 12dc i 14dc. Temperatura jak nigdy od 36,8 do 36,9 (zazwyczaj 36,2 do 36,4), nie wiem czy clostibegyt wpływa na tempkę, ale jeśli nie to coś chyba się dzieje. Dwa dni temu i wczoraj miałam takie dziwne kłucie w podbrzuszu. Dziś czyli 21dc (3 dzień brania Duphastonu) temperatura spadła do 36,6 i w pracy (ok. godziny 22) pojawiła się odrobinka krwi u wyjścia pochwy. W związku z tym mam pytanie czy to mogła być implantacja czy raczej spodziewać się miesiączki? Delikatnie pobolewa mnie podbrzusze, ale nie cały czas tylko co jakiś czas. Napiszcie co o tym myślicie, bo ja już świruję i sama nie wiem co myśleć. Bardzo proszę o pilną odpowiedź. Odpowiedz Link
danik1 Re: Cześć, poradźcie coś proszę, bo chyba zwariuj 28.04.06, 08:53 Witam dziewczynki!!! Siuba to moze byc zagniezdzenie tym bardziej, ze na @ to chyba za wczesnie, cio?? A mialas juz tak wczesniej, ze plamilas krwia w polowie cyklu (nie na brazowo)? Moim zdaniem jest duza szansa bo i spadek temki byl w tym czasie, ale nie chce Cie zbytnio nakrecac, powiem tylko czekaj z nadzieja. Jest dobrze!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: do siuba 28.04.06, 08:55 kurde napisałam posta i poszło puste,chyba Kuba mi wcisnał w miedzyczasie esc,kurde! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: do siuba 28.04.06, 08:57 wiec pisze jeszcze raz: moze to byc implantacja bo wtedy moze spasc temp. i pojawic sie lekkie plamienie,ale nie pozostaje ci nic innego jak cierpliwe (lub niecierpliwe) czekanie kilka dni do testu powodzenia napewno po tych lekach szybko sie uda Odpowiedz Link
olka9917 Re: do siuba 28.04.06, 11:16 Siuba trzymam kciuki za fasolke,ja tez plamilam na poczatku,nawet myslalam ze to @.Niewiem co to bylo za plamienuie,gin podejzewala ze po przytulankach.Bedzie dobrze.Pa Odpowiedz Link
olka9917 Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 11:21 Sloneczko ale superasnie z ta twoja siostra)))))))))Pogratuluj jej jeszcze raz.Widzisz jak ty pozalatwiasz swoje sprawy,i zaczniesz starania o Bobasa bedziemy ci mocno kibicowacI z siostra dziciaczki w podobnym wieku bedziecie mialy,)A mieszkasz z siostra w tym samym miescie?Ja mam brata mlodszego o 8 lat,a jesesmy tak zwiazani,jak blizniacyNo super facetWlasnie wczoraj skonczyl pisac egzaminy,jest w ostatniej klasie gimnazjum,trzymajcie kciuki,napewno sie przydadzaJak beda wyniki dam znac.Pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 11:24 Bea jak bedziesz wysylac fotki Dexterka niezapomnij o mnieAle juz go sobie wyobrazam jaki jest slodkiU mnie piekna pogoda,niemam pomyslu co dzis na obiadtym bardziej ze MIsiek je w pracy.Zaraz musze cos wymyslec.Mysle ze w niedziele bedzie ladna pogoda,to udanego wyjazdu do ZOO MariolkaPa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Szczesliwy watek!!!!!Niech sie stanie!!!! 28.04.06, 22:42 oleńko jak narazie to tak mieszkamy z siostrą w jednym mieście chociaż ona przeprowadziła już się do swojego domku ze 3 lata temu a jeszcze mieszkam z rodzicami ale we wrześniu się przeprowadzamy z moim miśkiem do własnego mieszkanka w innym mieście (do rodzinnego miasta mojego miśka) no i wtedy będziemy miały do siebie ok.40km. ale to nie jest dużo tymbardziej że ja i tak codziennie będę w moim rodzinnym mieście bo tutaj mam pracę a nie zamierzam jej zmieniać. więc tak czy siak to i tak będziemy się często widziały powiem ci oleńko że my jak jeszcze razem mieszkaliśmy u rodziców to miałyśmy razem pokój i się tłukłyśmy bez przerwy teraz jak o tym pomyśle to mi się z tego śmiać chce ale tak naprawde było WALKI O WSZYSTKO I TO BEZ PRZERWY)) ateraz jesteśmy przyjaciółkami i w ogień bym za nią poszła śmieszne to jest ale prawdziwe-nasze stosunki się diadetralnie zmieniły jak ona się wyprowadziła ale tak to już chyba jest że potrzebna była nam mała rozłąka żeby wydorośleć ale za to teraz jak sobie robimy jakieś imprezki (posiadówki) ze swoimi mężami albo przy jakiś tam rodzinnych imprezkach to często wspominamy nasze kłutnie i bijatyki)) teraz mamy z tego niezły ubaw nie raz tak było że gdyby mama nie wkroczyła do akcji to byśmy się chyba pozabijały)) ale powiem ci że kiedyś czytałam taki fajny artykuł w gazecie o relacjach między siostrami i to podobno jest normalne między siostrami (że jak w dzieciństwie rywalizują o wszystko i biją się owszystko) to w wieku dorosłym są najlepszymi przyjaciółkami w naszym przypadku właśnie tak jest no i mam jeszcze brata też o 6 lat młodszego odemnie i też mam z nim dobry kontakt (chociaż teraz się wyprowadził 180km. od naszego miasta) i teraz widzimy się tylko od święta. ale z moim braciszkiem zawsze miałam dobry kontakt bo mamy podobne charakterki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Cześć, poradźcie coś proszę, bo chyba zwariuj 28.04.06, 22:20 siubuś może to lekkie krwawienie to była implantacja?! )) ale by było superowo!!! )) ja w każdym bądz razie MOCNO TRZYMAM KCIUKI pisz na bieżąco jak się czujesz mam nadzieję że to (*) powodzenia Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Cześć, poradźcie coś proszę, bo chyba zwariuj 28.04.06, 23:04 kurcze! ciekawa jestem jak się czuje emania? mam nadzieję że ją szybko wypuszczą z tego szpitala i że szybko wróci do pełni sił. cały czas o niej myśle-nie chciałabym być teraz w jej skórze. bardzo jej współczuje Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Cześć, poradźcie coś proszę, bo chyba zwariuj 28.04.06, 23:09 a katrin, to nie wiecie kiedy wraca z tego urlopu? tak jakoś szybko nam znikła że w sumie to nic nie wiem co się u niej dzieje i jak to wszystko wyszło z tymi zastrzykami? wiecie coś więcej na ten temat? kasiu, jak wrócisz z urlopu to napisz nam szybciorem co tam u ciebie skarbie słychać tęsknie za tobą Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Cześć, poradźcie coś proszę, bo chyba zwariuj 28.04.06, 23:11 beatko dexterek jest superowy! )) a z ciebie jest niezła laseczka Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Cześć, poradźcie coś proszę, bo chyba zwariuj 28.04.06, 23:22 no, jutro już sobota. ciekawa jestem czy będziecie ze mną na forum w ten długi weekend? mam nadzieję że TAK! )) ja jutro idę jeszcze do pracy, pózniej niedzielę i poniedziałek mam wolny. w poniedziałek mamy zamiar wybrać się z miśkiem do kina ale to nie jest jeszcze na 100% zobaczymy co będą grali i czy nam się będzie chciało we wtorek idę do pracy i to mam sporo ludzi pozapisywanych (a myślałam że wszyscy gdzieś wyjeżdzają i nie będziemy mialy pracy) a tu wręcz przeciwnie no i w środe znowu wolne i na środe jesteśmy umówieni na grila do mojej przyjaciółki i zarazem żony kuzyna mojego męża)) więc mam nadzieję że będzie pogoda bo zapowiada się niezła imprezka no i mała popijawka no,to streściłam wam moje plany na te kilka najbliższych dni ciekawa jestem co wy będziecie porabiać w ten weekend? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Cześć, poradźcie coś proszę, bo chyba zwariuj 28.04.06, 23:26 wiecie co? ja już spadam bo oczy mi się kleją a jeszcze się muszę wykompać no to narazka laseczki moje kochane do poklikania jutro piszcie dużo)) życze wam spokojnej nocki buziaczki pa,pa,pa)) do jutra Odpowiedz Link
mariolka55 Goko 29.04.06, 08:51 co do magnezu to masz racje ze nie chcesz brac na własna reke,spytaj sie gina na wizycie,ja ci dlatego doradzałam bo wiem ze magnez mozna bez przeszkód (a nawet trzeba) zazywac w ciazy,ja brałam tony magnezu w pierwszej ciazy (oprócz witamin) i teraz tez jak poszłam i mówiłam jej o tym ciezkim brzuchu to od razu mi kazała zazywac magne b6(oprócz witamin) ja miałam jakies straszne niedobory w pierwszej ciazy nie wiem czy samego magnezu czy tez jakis elektrolitów,bo miałam potworne skurcze łydek,stóp a nawet ud i brzuch mi sie za bardzo stawiał i nie wiem czy za duze były te skurcze brzucha czy dopomógł upadek na schodach ale wyladowałam w szpitalu na tydzien z lekko naderwanym łozyskiem (dobrze ze było naderwane tylko tak strasznie mało) i tam dostałam kroplówke z magnezem (chyba z litr albo wiecej tego wlali we mnie) i potem doustnie do konca ciazy magnez i wiesz co te skurcze nóg ustapiły w jednej chwili i juz sie nie pojawiły,a brzuch sie trochu mniej stawiał Odpowiedz Link
mariolka55 szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 08:55 wogule to czesc dziewczyny ale u mnie pogoda u was tez? patrzyłam przedtem na onecie na pogode na Kraków i ma lac do wtorku włacznie!!!!! załamka!!! jutro nici z zoo,ale w srode ma juz byc niby słonecznie to moze w srode sie wybierzemy..... Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 10:02 ja jeszcze wpadam sie pozalic(((((( ale i tak widze ze jastem sama dalej sie czuje słaba i bez energi!!! czasem mnie zemdli,wczoraj na zmiane pogody myslałam ze sie przewróce i rozwali mi głowe dzis mnie głowa nie boli ale najchetniej bym poszła spac sikac znowu chodze czesto (czyzby znowu pecherz?) boli mnie czesto krzyz,apetytu nie mam,a tak czekałam na przypływ energi i co ? juz nie czekam ,bo chyba sie tak bede czuc do konca i to prawda ze kazda ciaza inna!!! w pierwszej czułam sie zle tylko w drugim miesiacu,a potem juz wysmienicie az do ósmego!!! chyba ze to jest po prostu znudzenie?????? w koncu siedze sama z dzieckiem w domu codziennie ... Odpowiedz Link
anie5 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 17:16 Mariolka, moze to przesilenie wiosenne tak dodatkowo wplywa na Ciebie? a jak choroba w domu, minela? tzn - synek Twojej szwagierki? ryzyko minelo? Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 17:32 Hej dziewczyny,u nas leje deszczMy z Miskiem nigdzie niewyjezdzamy na weekend.Tzn.napewno bysmy gdzies sie wybrali motorem,bo oboje uwielbiamy jezdzic na motorze(Ja jako pasazer)No ale niemozemy ryzykowac,..Jestem spiaca przez ta pogodePuzniej wpadne,milego dnia Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 22:16 no anie moze,albo to znudzenie bo jak sie wziełam dzis do roboty,(Kubus ma jutro gosci)zakupy,sprzatanie itp.to mi przeszło tylko teraz nie moge chodzic bo mi trzaska krzyz miało nie byc gosci,ale chyba beda) Ja mam Olka uraz straszny do motorów,boje sie wsiasc,miałam jako nastolatka wypadek na ścigaczu brrrrrr....... i teraz zaden motor,nawet na harleja bym nie wsiadła Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 22:57 cześc kobietki! u mnie tez pogoda wstrętna, a ja sobie nakupowałam letnich ciążowych ciuchów - bo akurat na allegro trafiłam na likwidację sklepu, no i nogi wydepilowałam i samoopalaczem posmarowałam i co i nic z tego, ale jest ok od razu mi lepiej )) Mariolka nie miałam na razie więcej skurczy, wiesz mi znów kardiolog mówiła, że nie wolno przekraczać dawek magnezu, każdy lekarz ma inne opinie, z tego co wiem, to przy skurczach nóg Asmag zalecano kiedyś potas i magnez o ile się nie mylę. Na razie nie ma problemu, to niczym sie nie przejmuję, jak się zacznie to będę albo dietę uzupełniać, albo pytać lekarza co i jak. Mariolka a ten brzuch to Ci się bardzo często napina, to może Nospe bierz, ja w pierwszej ciąży na takie stawianie się macicy miałam nospę przepisaną. Odpowiedz Link
mariolka55 goko 30.04.06, 09:43 goko1 napisała: > cześc kobietki! > > u mnie tez pogoda wstrętna, a ja sobie nakupowałam letnich ciążowych > ciuchów - bo akurat na allegro trafiłam na likwidację sklepu, no i nogi > wydepilowałam i samoopalaczem posmarowałam i co i nic z tego, ale jest ok od > razu mi lepiej )) > > Mariolka nie miałam na razie więcej skurczy, wiesz mi znów kardiolog mówiła, że > > nie wolno przekraczać dawek magnezu, każdy lekarz ma inne opinie, z tego co > wiem, to przy skurczach nóg Asmag zalecano kiedyś potas i magnez o ile się nie > mylę. Na razie nie ma problemu, to niczym sie nie przejmuję, jak się zacznie to > > będę albo dietę uzupełniać, albo pytać lekarza co i jak. Mariolka a ten brzuch > to Ci się bardzo często napina, to może Nospe bierz, ja w pierwszej ciąży na > takie stawianie się macicy miałam nospę przepisaną. Teraz mi sie nie stawia,w pierwszej ciazy od ósmego miesiaca mi sie strasznie stawiał,teraz mam czesto problem z pecherzem i wtedy tez czuje taka jakby ciezkosc brzucha,wczoraj łykłam urosept i nospe i sikałam co 5 min. ale dzis juz lepiej. A co do skurczy to potas tez,dlatego ci pisałam zebys sie zajadała bananami (maja b.duzo potasu) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 23:01 marioluś, może to twoje zmęczenie jest właśnie przez pogode? bo powiem ci że ja w ciąży jeszcze nie jestem a też ostatnio chodze jakaś taka słaba, od wczoraj boli mnie głowa i bym bez przerwy spała. u ciebie pewnie się to wszystko skumulowało: ciąża i to wiosenne przesilenie. wypoczywaj dużo i niczym się nie przejmój pozdrawiam cię i życze milutkiej niedzieli Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 09:45 sloneczko271 napisała: > marioluś, może to twoje zmęczenie jest właśnie przez pogode? bo powiem ci że ja > > w ciąży jeszcze nie jestem a też ostatnio chodze jakaś taka słaba, od wczoraj > boli mnie głowa i bym bez przerwy spała. u ciebie pewnie się to wszystko > skumulowało: ciąża i to wiosenne przesilenie. wypoczywaj dużo i niczym się nie > przejmój pozdrawiam cię i życze milutkiej niedzieli no pewnie tak jest,do tego jeszcze problemy które ostatnio sie zwaliły na głowe: (bo niby nie czuje sie jakos przesadnie zle ,ale ogólnie do dup... dzieki niedługo bedzie lepiej Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 22:53 witam was dziewczyny u mnie dzisiaj też pogoda do dupy no ale cóż-jakoś to przeżyje w sumie to i tak siedze w domu i nigdzie nie wyjeżdzam bylebyło ciepło i słonecznie w środe, bo w środe jesteśmy umówieni na grila)) najgorzej mają ci którzy wyjechali na jakiś wypoczynek Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 23:03 słoneczko ja bym chetnie wpadła do Ciebie do gabinetu , dzisiaj sobie zrobiłam francuski manikiur, miałam też zrobić pedikiur francuski, ale mi się nie chciało, może jutro i tak pogody nas letnie klapki nie ma. Wiesz też kiedyś miałam akryle na paznokciach mialam chyba z 2 lata, jak zdjęłam to myślałam, że się załamię takie cienkie paznokcie były brrrr, ale po jakimś czasie wróciły do normy i mam cały czas swoje. Teraz mam krótkie, ale i długie potrafię wychodować, uzywam odżywek sally hansen i jestem z nich szalenie zadowolona (na allegro tez są), kup sobie taką różową maximum growth, rosną po niej jak grzyby po deszczu.Bardzo szybciutko Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 23:16 gokuś)) ja nie nosiłam akryli. przez 5 lat robiłam sobie metodą ,,fiber glass" nie wiem czy o niej słyszałaś? to jest taka najnowsza metoda i ona szkodzi minimalnie na paznokcie tylko ja je nosiłam poprostu za długo, a przez ostatni rok przeżuciłam się na żele. no i teraz gdyby nie ten szpital to bym pewnie ich jeszcze nie ściągła ta metoda ,,fiber glass" jest najmniej szkodliwą metodą przedłużania paznokci ale mało która kosmetyczka ją robi bo są do niej najdroższe materiały a co za tym idzie naj mniej się na niej zarabia a narobić się przy nich trzeba więcej niż przy żelach tylko że w żele można coś zatopić (jakieś świecidła) a w fiber glass już się nie zatopi. powiem ci że ja w akryle nigdy wchodzić nie będę bo jak byłam na szkoleniu to tyle się nasłuchałam o nich złego że szok! JEDNYM SŁOWEM AKRYLE TO JEDNA WIELKA TRUCIZNA! zarówno dla klientki jak i dla osoby robiącej akryle. więc powiedziałam sobie że co to to nie-ja się truć nie będę! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 23:24 gokuś a co do tej odżywki sally hansen to faktycznie jest bardzo dobra ja tylko czekam aż będę po szpitalu to wtedy odrazu zakładam pazurki od nowa zawsze sobie mówiłam że ściągne je dopiero jak będę w ciąży i będę na zwolnieniu lekarskim sobie wypoczywała w domku no i słowa dotrzymam ale nie myślałam że wcześniej mnie do tego sytuacja zmusi. dzisiaj mija dokładnie tydzień jak je ściągłam jak uda mi się usunąć to dziadostwo z mojego jajnika pod koniec maja to w sumie moje pazurki odpoczną sobie ponad miesiąc-to i tak dobrze)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 23:27 kurcze! cały czas myśle o emani ciekawa jestem jak się czuje? mam nadzieję że już chociaż troszke lepiej. naprawde bardzo jej współczuje. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 23:33 na tv1 właśnie leci film ,,milczenie owiec" kiedyś to był hicior-co nie? hi,hi,hi)) jak by nie patrzył to zdobył 5 oskarów! w 91' roku teraz się go dziwnie ogląda-już jest stary. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 23:40 wiecie co? wiem że to śmiesznie zabrzmi bo jest godzina 23.40 ale idę zrobić kolacje mojemu miśkowi bo mi mówi że jest głodny my to mamy często takie zachcianki)) kiedyś obudziłam się o godz.02 w nocy i mi się kiełbasy smażonej zachciało i omało co byśmy chałupy nie spalili)))) bo mój misiek poszedł mi ją smażyć i wrócił do mnie do łóżka no i oczywiście zasneliśmy kurcze! to dopiero były jaja)) nasmrodziliśmy w całym domu a kiełbaski i tak nie zjadłam)))) hi,hi,hi teraz jeszcze nieraz to wspominamy i mamy z tego niezły ubaw)) tylko zastanawia mnie jedno: skoro teraz mamy już takie zachcianki to co dopiero będzie jak będę w ciąży? aż strach pomyśleć Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 29.04.06, 23:42 no dobra kochane moje kobietki idę robić tą kolacje)) życze wam jak zwykle kolorowych snów i spokojnej nocy)) pa,pa,pa. do poklikania jutro buziaczki dobranoc Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 09:50 sloneczko271 napisała: > kurcze! cały czas myśle o emani > ciekawa jestem jak się czuje? mam nadzieję że już chociaż troszke lepiej. > naprawde bardzo jej współczuje. Tez o niej mysle,ale pewnie teraz nie ma ochoty pisac co i jak,wiec czekam jak sie sama odezwie i wróci do siebie... Ale myslimy o tobie!!! Emania!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 10:47 hej jestem już w domku właściwie od wczoraj... niestety nie obeszło się bez zabiegu. Ten proszek pomógł bo rozszezył szyjke i troche pokrwawiłam ale nie wszystko i trzeba było oczyścic. Czuje się dobrze. Ponieważ nie było miejsc w szpitalu to połorzyli mnie na patologii ciąży. Dobre co????? ja tu krwawie a dziewczyny z brzuchami jak balony w 38tc ale było spoko w sumie to mi to nie przeszkadzało ale ogólnie to tak się nie robi... misiek był cały czas przy mnie. Starać się możemy za ok 3 miesiące. Nie byłabym sobą gdybym nie miała żadnego planu a jest on taki ze na przełomie czerwca i lipca jedziamy do Chorwacji i tam w upalne dni będziemy oddawać się rozkoszy przytulanek Troche was teraz będe zaniedbywać bo w sumie nie jestem narazie starająca ani nie ciężarna... ale oczywiście będe zaglądać bo was lubie i musze wiedziać co tam u moich psiapsiułek Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 10:57 Emaniu ciesze sie ze dobrze sie czujesz.Trzymaj sie.Ale masz fajowo z tym urlopem w ChorwacjiWpadaj do nasPozdrawiam pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 11:04 Hej ja przed chwilka zwleklam sie z luzkaMusze spadac robic obiad,dzis robie gularz z kurczaka z pieczarkami,z ryzemPogoda taka sobie ale bedzie padac napewno,bo chmury takie cziemne sa.Puzniej wpade.Milego dniaPozdrawiam Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 13:37 emania29 napisała: > hej > jestem już w domku właściwie od wczoraj... niestety nie obeszło się bez > zabiegu. Ten proszek pomógł bo rozszezył szyjke i troche pokrwawiłam ale nie > wszystko i trzeba było oczyścic. Czuje się dobrze. > Ponieważ nie było miejsc w szpitalu to połorzyli mnie na patologii ciąży. Dobre > > co????? ja tu krwawie a dziewczyny z brzuchami jak balony w 38tc ale było spoko > > w sumie to mi to nie przeszkadzało ale ogólnie to tak się nie robi... misiek > był cały czas przy mnie. > Starać się możemy za ok 3 miesiące. Nie byłabym sobą gdybym nie miała żadnego > planu a jest on taki ze na przełomie czerwca i lipca jedziamy do Chorwacji i > tam w upalne dni będziemy oddawać się rozkoszy przytulanek > Troche was teraz będe zaniedbywać bo w sumie nie jestem narazie starająca ani > nie ciężarna... ale oczywiście będe zaglądać bo was lubie i musze wiedziać co > tam u moich psiapsiułek Oj nie mozesz nas zaniedbywac!!! musisz wpadac czesto)) dobrze ze juz jest po wszystkim i ze czujesz sie dobrze z przygotowanym planem zazdroszcze ci troche tej Chorwacjitez bym tak beztrosko poleniuchowała....korzystaj póki morzesz bo potem juz nie bedzie tyle czasu dla siebie))odpoczywaj i zbieraj siły))plan masz pewnie obmyslony zeby jechac zaraz po @ co?)))i tak zrób!!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 13:40 ide szykowac urodzinkipa na razie Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 14:48 Milych urodzinek MariolkaMy z Miskiem zaraz wychodzimy na lodyPozdrawiam pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 19:23 witam was wszystkie dziewczyny a przede wszystkim ciebie emaniu ciesze się że już masz ten koszmar za sobą, teraz musi być już tylko lepiej widze że ty tak jak ja plan zawsze musisz mieć)) ja jestem taka sama, tylko nieraz przez te moje plany zabardzo się na coś napalam a pózniej jak coś mi nie wychodzi to się wściekam jak głupia no ale cóż-tak to już jest z nami babami emaniuś wypoczywaj skarbie w tej chorwacij i ładuj akumulatory na cały rok w sumie to emaniuś startujemy razem bo mi jak zrobią tą laparoskopie pod koniec maja(mam taką nadzieję), to po tej operacji też mamy zakaz staranek na 2 miesiące. więc jeśli wszystko pójdzie dobrze i nic się znowu nie poprzesówa to pierwsze iui będziemy mogli zrobić na sam koniec lipca KURCZE! NIECH TEN CZAS SZYBCIEJ LECI!!! a co do szpitala w którym byłaś to faktycznie zrobili ci świństwo! kurcze jak można kobiete w twojej sytuacij położyć razem z kobietami które zaraz będą rodzić! przecież to jest jakaś paranoja!!! ale to jest następny przykład znieczulicy w śród lekarzy dobrze kochanie że już masz to za sobą i że masz przy sobie tak bardzo kochającego cię mężczyznę. będzie dobrze skarbie-wszystko się ułoży pozdrawiam cię bardzo,bardzo gorącoi życze nam obu żeby szybciej czas leciał pozdrów również swojego męża-dzielny z niego facet. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 19:29 marioluś)) życze ci miłej imprezki i pózniej jak najmniej bałaganu Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 19:44 u mnie dzisiaj był rodzinny objadek i było całkiem milutko)) była moja siostra ze swoim mężem i było fajnie tylko troche mnie wkurza to że wszyscy chodzą wokół mnie ,,na palcach". wygląda to tak że nikt nie chce przy mnie mówić o dzieciach i nie mówią o ciąży mojej siostry, a ja tego nie chce! chce żeby mnie traktowali normalnie, przecież ja też się bardzo cieszę z ciąży mojej siostry. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 19:52 nie wiem co robić jutro? w sumie to mieliśmy jechać do kina ale jestem jakaś taka rozlazła. z jednej strony bym chciała jechać a z drugiej strony to mi się nie chce ruszać z wyrka i nie chce mi się szykować i wogóle ruszać z domu-nie wiem? mam jakiegoś lenia ale może jutro jak się obudze to mi się to zmieni Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 19:57 no zaraz będzie ,,taniec z gwiazdami" )) ciekawa jestem co tam dzisiaj wytańczą i kto odpadnie? a po ,,tańcu z gwiazdami" mam obiecany masaż pleców przez mojego miśka)) kocham te jego masażyki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 20:00 a teraz idę szybciorem zrobić sobie jakąś pyszną kanapeczke żeby zdążyć na ,,taniec z gwiazdami" )) pa,pa skarby moje zajrze do was pózniej Odpowiedz Link
olka9917 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 22:37 Hej a na jaki film Sloneczko sie wybieracie do kina?Ja tez lemiwa sie zrobilam ale ja mam tak co wiosne)))Takiego wiosennego lenia mam.Smiac mi sie chce z tej smazonej kielbasy;D ,byscie domek z dymem puscili.Ja raz zostawilam wlaczony piekarnik,w kuchence gazowej,ale na szczescie sie skapnelam bo w kuchni bylo bardzo goraco,i byl juz pusty zapomnialam go wylaczyc po tym jak wyciagnelam frytkiTeraz 3 razy sprawdzam czy wylaczonyi jak zwykle jestem spiaca o tej porze,moj Misiek ta mnie normalnie na sile trzyma;Dmusze gdzies na niego zazalenie zgosicMy za to jutro idziemy w gosciJa zaraz spadam sie umyc i pdo wyrka,dobranoc i dojutra.Pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link
goko1 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 30.04.06, 23:07 cześć kobietki! w zasadzie wpadłam tylko powiedzieć dobranoc Emaniu ściskam bardzo mocno i już pomału życzę udanych wakacji w Chorwacji, wypoczywaj sobie, za nas też Mariolka pewnie ma już dosyć, hihi goście pewnie już poszli a ona padła Mariolka napisz jak było. Co tam u Daniczka? Kasieńko odezwij się. Słoneczko żel kiedyś też miałam to ten co lampa się chyba suszy. Ale jak zdjęłam już bym chyba nie załozyła, nawet za darmo, fajnie to wyglada, ale jednak swoje to swoje, tym bardziej, że juz przeżyłam czas po zdjęciu i sa ok. Oluś przesilenie wiosenne powiadasz to odpoczywaj Twoje prawo, ale może jutro pogoda sie poprawi i słoneczko (hihi te świecące na niebie) samo Cię wyciągnie na spacerek Ciekawe co u Kattrin, kiedy ona wraca z urlopu? Padam z nóg, dobrej nocy Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: szczesliwy watek!!!! Niech sie stanie!!!! 01.05.06, 00:06 oleńko)) my idziemy na ,,epoke lodowcową 2" )) podobno jest fajny a my chcemy się troszke pośmiać już zdecydowaliśmy że pójdziemy na seans o godz.12.45 i po kinie pójdziemy sobie coś zjeść do jakiejś fajnej knajpki no i jakoś dzień zleci a we wtorek do pracy oleńko a co do naszych zdolności do podpalania kuchni to widze że ty jesteś taki sam piroman jak ja)) hi,hi,hi)))) nic tylko nas w kuchni zostawić )))))) pozdrawiam cię skarbie i życze ci kolorowych snów śpij smacznie a na jutro życze tobie i twojemu mężowi milutkiego dnia ja jutro zajrze do was dopiero wieczorkiem ok.godz.18-19. jak wrócimy z kina pa,pa. całusków 102 Odpowiedz Link