Dodaj do ulubionych

Szcześliwy watek !!!!!!! c.d.

13.05.06, 07:58
Wiecie co załozyłam nowy watek,bo na tamtym mi sie juz nie wyswietlaja
posty,a dzis beda pustki pewnie na forum to bede sobie tu pisac sama smile)))))
a cosmile)))
Danik czekamy na wiesci i niedługo mam nadzieje na swieze zarazkismile
póki co przesyłam wam trochu starych******************************************
Obserwuj wątek
    • jolanta8 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 08:27
      Ja się pierwsza melduje, a co?smile

dzisiaj pobudka jużo 6.30 uncertain

zaraz sie zbieramy na sklepy, poszukiwania krzesełka do jedzenia, znając mnie
      to znowu bede wybrzydzać w każdym coś znajde nie tego i przyjedziemy z niczym,
      chyba,ze dostane porządnego klapsa od małż.smile

miłego dnia

ps danik1 cały czas myślę i jestem wirtualnym duszkiem z Tobą
      • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 08:38
        no to ja się druga melduje na nowym wątku smile

tak, tak Daniczku czekamy na wieści jak było i trzymamy kciuki smile

Mariolka bardzo mi przykro z powodu córeczki kuzyna sad, wiem wokół mnie też się
        tyle rzeczy smutnych działo ostatnio, co rusz to gdzieś złe nowiny, ale trzeba
        byc dobrej myśli i mysleć optymistycznie no i oczywiście dbać o siebie.

uciekam trochę mieszkanko podgarnąć,potem jakieś zakupki, obiadek, a potem to
        chyba w końcu się wezmę za aukcje, bo mam pół szafy do wystawienia smile

ja też nie śpię od 6.30, ale tak ostatnio jakoś się zrobiło, że budzę się
        bardzo wcześnie i jestem wyspana, a wcale tak wcześnie spać nie chodzę.
        Chyba organizm się przestawia na jakieś rannne wstawanie smile.
        • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 08:40
          zapomniałam o zarazkach, już się poprawiam, oto dla Was zarazki 24 tygodnia
          ciaży***************************************************************************
          ********************************************************************************
          Niech Wam sie spełnia!!!(*)!!!, bo nowych, świeżych zarazków nam tutaj
          trzeba smile
          • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 09:15
            o miła niespodziankasmile)) ze jestescie w sobotesmile
            ja tez pobudka 6.30 bo mój mały sie przestawił i budzi sie wczesniejsmilechwilke
            lezy,potem chwilke sie pobawi a potem "wstan mamusia,obudz,zrób mleczko z
            kulkami,ugotuj,albo kakao....." i tak w kółkosmile musze szybko wstawacsmile

U mnie od wczoraj lato,super cieplutko,fajnie,tez musze sie wziazc za jekies
            sprzatanko.... i gotowanko....
            Jolka udanych zakupów!
          • anie5 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 09:23
            czesc dziewczynkom na nowym watku!!!!!
            ja dzis pospalam jak nigdy - prawie do 9:00 normalnie mi sie to nie zdarza ale
            wczoraj bylismy ze znajomymi w knajpce cos zjesc - tak milo bylo i cieplo,
            siedzielismy az do 12 w ogrodku smile nad samym portem - jak w bajce smile

Wracajac do tych badan tutaj w Danii - TO SIE Z WAMI ZGADZAM...tez nie moglam
            tego pojac, nawet chcialam poleciec do Wloch do mojego lekarza - ale pozniej po
            usg sie uspokoilam, jak bylam w Polsce tez myslalam o lekarzu ale teraz juz
            wracamy do nas (do wloch) wiec bede pod kontrola. jedynie sprostuje, ze nie
            jest to tak, ze nikt nic nie kontroluje, jesli sa jakies problemy - chyba z usg
            to wnioskuja i z pierwszego badania, plamienia itd. to wtedy jest sie pod
            solidna kontrola - zreszta nawet Danik o tym pisala, ze ona byla... u mnie
            podobno nie ma takiej potrzeby...ale nigdy nic nie wiadomo...

my teraz zastanawiamy sie silnie nad imieniem - 80% Raffaele ale jeszcze
            szukamy...miedzy innymi Oliwier - mojemu mezowi sie szczegolnie podoba smile a ja
            to zwariowalam na punkcie chlopczykow - wszedzie ich widze i sa tacy
            sliczni...do mojego chlopczyka juz mowie i spiewam mu piosenki smile
            milego dnia Wam zycze i przesylam zarazki z skonczonego 21 tyg
            ********************************************************************************
            **
            • emania29 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 10:44
              melduje sie smile
              zaraz ide na miasto kupić sobie jakieś buty do latania i biegania bo zamierzam
              od poniedziałku wziąźć się za siebie i biegać po okolicznych lasach. Przecież
              jade do chorwacji a tam nie ma chipopotanów smilemusze być miss plaży 2006 smile
              pogoda dziś super a miało padać!!!!!!!!!!!!!!!!!! także miłego dnia i do
              poklikania wieczorkiem
        • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 11:02
          Mariolka mi tez bardzo przykro z powodu coreczki kuzyna.
          • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 11:06
            Hej ja dopiero wstalam,u nas tez ladnie na dworze,ale slonko jakies takie jakby
            za mgla.Ja juz po sniadanku.Zaraz musze wlosy umyc,i sie pomalowac.Fajnie ze
            juz jest nowy watekwinkGoko Kattrin,mi przyslala swoje zdjecie bo ja wogole
            niemialam fotki od Kattrin,a z nowa fryzurka to dopiero beda za 2 tygodnie jak
            dobrze pamietam,jak cos pokrecilam Kattrin to sorkiwinkAle ja ostatnio to wogole
            zamotana chodzewinkMilego dnia.Pa.
            • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 11:15
              Ach zapomnialam o najwazniejszymwinkto fluidki z
              19t1d***************************************************************************
              • danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 14:11
                No dziewczynki wreszcie Was doczytalam tak sie rozpisalyscie, ale to dobrze!!!
                dziekuje Wam wszystkim za mile slowa i wsparcie. Ja chodze cala w skowronkach i
                jestem szczesliwa a przeciez jeszcze nie wiadomo czy sie udalo. Ale co mi tam,
                jak sie nie uda to wtedy bede sie martwic a teraz z nadzieja czekam na koncowke
                maja. A teraz biore sie do opisania calej tej iui ktora trwala moze 2-3
                minutki. Najdluzej trwala obrobka nasienia bo az prawie godzine. W koncu
                zostaly oddzielone te dobre zolnierzyki od tych zlych i okazalo sie, ze wyniki
                meza jednak sie poprawily i to o 80%. Wow. Lekarz wezwal nas oboje, polozylam
                sie na fotel i za pomoca cieniutkiej rurki dostalo sie do mnie 7 mln. zwawych
                plemniczkow. Sam zabieg troszke bolal tak raczej szczypalo no i czulam moment
                wpuszczania plemniczkow, tak mnie lekko zapieklo. I juz bylo po wszystkim.
                Pytalam sie lekarza czy nie musze lezec 5-10 min. ale powiedzial, ze nie bo
                nasienie bylo tak zageszczone, ze nic ze mnie nie wyplynie. Kiedy po jakims
                czasie poszlam do toalety to na wkladce bylo troszke krwi, ale nie czystej
                tylko jakby ze sluzem zmieszanej i bylo tego tylko troszke, taka cienka
                struzka. Zmienilam wkladke i juz wiecej krew sie nie pojawila tylko taka sama
                ilosc ciemno kremowego sluzu. Brzuch mnie nie bolal tylko o 18.30 klulo mnie w
                dole brzucha, moze to pecherzyk pekl bo to bylo 27 godzin po zastrzyku z
                pregnylu. Dzisiaj rano jak sie obudzilam to czulam dol brzucha i jajniki tak
                jakby byly spuchniete, wiec moze w nocy rzeczywiscie byla owulka. W nastepnym
                cyklu jezeli taki nastapi bede miala droznosc jajowodow i kolejna iui, ale mam
                nadzieje, ze sie uda teraz chociaz wiem, ze szanse sa pol na pol wiec dodatkowo
                licze na szczescie, Wasze cieple mysli i kciuki i mam nadzieje, ze jakos to
                bedzie.
                Buzka dla wszystkich i zycze milej soboty!!
                • jolanta8 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 16:35
                  Daniczku!
                  ciesze sie,ze sam zabieg bezbolesny i że jestes taka szczęsliwa, jest ogromna
                  nadzieja ,ze jesteś w ciązy!!!!!!

wszystko zreszta na to wskazuje a te bóle podbrzusza , jajników to tez chybe
                  nie bez przyczynysmile

a tak z głupiej babskiej ciekawośc: ile coś takiego kosztuje? czy u Was moze
                  jest jakieś dofinansowanie?

trzymam mooooooocno kciukaski oby wszystko dobrze się skończyło!

pa
                  • danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 16:40
                    Jolu dziekuje.
                    U nas na szczescie podatki ida na obywateli, wiec zabieg mialam calkowicie za
                    darmo tylko za wspomagacze musialam zaplacic czyli clo i pregnyl a tak to
                    wszystko z funduszu.
                    • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 17:47
                      No to teraz Danik trzymamy kciukiwinkFajnie ze masz juz to za soba,moze
                      faktycznie te poklowanie to dobry znakwink)
                      • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 17:50
                        Wyslalam wam dziewczyny fotki,niestety jestem sama w domku chwilowo,to robilam
                        sama fotki wiec jakosc niebardzo ale jak zrobie inne to wam odrazu przesle.Ja
                        dzis znowu bylam na zakupkach ale dzis nic nieznalazlamsadTeraz musze odkurzyc:
                        (to narazie pa pa
                        • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 20:48
                          witam was wszystkie dziewczynysmile)) no i melduje się na nowym wątkuwink
                          kurcze, wystarczyło że tylko wczoraj was nie czytałam a teraz żeby nadrobić
                          zaległości to chyba z godzine was czytałamsmile ale fajnie-bo lubie was czytaćsmile

kasiusmile)) dziękuję skarbie za zdjęcia-fajna laseczka z ciebiesmile)) no i już z
                          niecierpliwością czekam na te nowe zdjęcia-ciekawa jestem twojej metamorfozy z
                          włosamibig_grin pytasz się mnie kasieńko co z tą moją operacją? a więc sprawa
                          wygląda tak: za tydzień w niedziele powinnam dostać @, no i odrazu w
                          poniedziałek dzwonimy do profesora czy mi zrobi wkońcu tą laparoskopie czy nie?
                          jeśli tak-to odrazu ma nam powiedzieć kiedy mam się stawić w szpitalu. no i
                          niby się nie nastawiam za bardzo na to że mi się uda jeszcze w maju zrobić tą
                          operacje ale mam ogromną nadzieję że mi jeszcze w maju wytną to dziadostwo.
                          brzmi to może troche śmiesznie, że się nie mogę doczekać operacji ale tak jest,
                          bo dopuki mi tego nie wytną to jestem w zawieszeniu i dla mnie to jest strata
                          następnego cyklu w staraniachsad a tak to po operacji mam 2 miesiące odpocząć
                          i robimy iui (o ile oczywiście wszystko będzie dobrze-ale zakładam że tak
                          będzie). wiecie co nie wiem co z tymi pieprzonymi STRAJKAMI W SZPITALACH??? bo
                          już myślałam że się skończyły a tu dzisiaj moja szefowa mi mówi że zadzwoniła
                          wczoraj do swojego lekarza i chciała się z nim umówić na badania a on jej
                          powiedział że jeszcze nie może się z nią umówić bo STRAJKUJĄsad NIECH ICH
                          SZLAK!!! sad(( mam nadzieję że skończą ten cholerny strajk do przyszłego
                          tygodnia? uncertain
                          • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 20:53
                            goguśsmile)) tak ślicznie opisałaś swoją rodzinną wizyte na usg że mogłabym o tym
                            czytać i czytać-SUPER! smile już sobie wyobrażam jaka jesteś szczęśliwa i twoii
                            mężczyzni równieżsmile
                            KURCZE! JA TEŻ TAK CHCE! smile))))
                            wiesz co-jeszcze w ciąży nie jestem a już sobie postanowiłam że jak będę w
                            ciąży to na każdą wizyte z usg będę wchodzić razem z mężem-to naprawde musi być
                            wielkie przeżyciesmile jeszcze raz GRATULACJE!!! smile))
                            • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 20:54
                              aniusmile zazdroszcze ci tego morza-ja kocham morze! smile))
                              • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 20:56
                                marioluś. co do dziecka twojego kuzyna to naprawde szczerze im współczuje:'-(
                                to musi być straszne przeżycie-ja bym chyba tego nie przeżyłasad
                                • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 20:59
                                  oleńkosmile)) dzięki skarbie za twoje zdjęciasmile są faktycznie troche niewyrazne
                                  ale i tak fajnie cię widać i twój śliczny zaokrąglony brzuszeksmile wogóle fajna
                                  laska z ciebiesmile pozdrawiamsmile)) i czekam na więcej zdjęćwink))
                                  • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 21:03
                                    emaniuśsmile)) jeszcze nie widziałam twoich zdjęć ale napewno w chorwacji mis
                                    plaży 2006 to będziesz i bez bieganiasmile)))) wyśli mi skarbie jakieś swoje
                                    zdjęcie-ok? bo jeszcze tylko ciebie nie widziałamsmile
                                    • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 21:11
                                      a teraz pare słów do naszego kochanego daniczkasmile))
                                      ciesze się skarbie że już jesteś po iui i że jesteś taka szczęśliwa-W PEŁNI TO
                                      ROZUMIEMsmile ja też już się nie mogę doczekać na iui ale mam nadzieję że już
                                      niedługo i ja się będę cieszyć i czekać z nadzieją że się udałosmile
                                      a co do lekkiego plamiania po iui to moja siostra miała tak samo, i też ją
                                      troche szczypało, tylko że jej kazali leżeć przez 10-15 minut.
                                      a co do tego że w dani nie płacicie za iui to macie naprawde fajnie bo w polsce
                                      to jak zwykle wszystko na głowie stoi i u nas za wszystko płacić trzeba z
                                      własnej kieszeni. u nas iui kosztuje 500zł. no i jeszcze za leki trzeba
                                      zapłacić-normalnie rozbój w biały dzień! no ale cóż, nic na to nie poradzimy-
                                      trzeba płacić i już. tylko się zastanawiam co mają zrobić pary które też mają
                                      takie problemy z zajściem w (*) a żyją przez cały miesiąc za 600-800zł. ?????
                                      to jest straszneuncertain
                                      • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 21:16
                                        dobra laskismile ja już będę spadaćwink idę robić z miśkiem zapiekanki, bo my jak
                                        zwykle jak przychodzi sobota to zapiekanki muszą byćsmile)) hi,hi,hismile))
                                        a jutro jedziemy do Łodzi do ,,galeri" na zakupy bo w tej naszej dziurze to nic
                                        nie ma a mi się fajnych butów zachciało no i jeszcze może jakąś spudnice i
                                        bluzeczke bym kupiłasmile nie wiem jeszcze-zobaczymy co będziesmile no i wogóle
                                        mam ochote na taką szwędaczke po sklepachsmile
                                        no to naraziesmile życze wam kolorowych snów i jutro miłego dniasmile
                                        ja do was wejde jutro wieczorkiemwink pa,pa,pa całusków 1002wink
                                        • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 21:34
                                          Dzieki sloneczko za komplementywinkmilego chodzenia po sklepachwinkDzis mam wkoncu
                                          swojego Miska wiec troche was zaniedbamwinkdo jutra dziewczyny.PA pa Dobranoc
                                          • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 13.05.06, 23:48
                                            Hejka jeszcze niespimy,ogladamy boxwinkAle zaraz koniec,i na wyrko.Sloneczko
                                            moglabys podac przepis/sposob wykonania tych zapiekanekwinkz checia bym
                                            sprobowalawinkTo do jutra pa pa
                                            • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 08:06
                                              Olka dzieki za fotki,brzuszek masz wiekszy troszku niz ja ,supersmile)) ja
                                              stanełam na wadze i dalej 2 kg. do przodu z ciazy i 2 kg. z zimy co przytyłam
                                              jedzac i siedzac przy kompiesmile)))czyli 4 kg.wiecej niz w ubiegła wiosnesmile))

Danik trzymam mocno kciuki zeby sie udało!!!!!
    • anie5 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 08:30
      Mariolka, tak mi przykro, takie malenstwo... - wspolczuje Twojej
      kuzynce...pislas, ze w 6 miesiacu urodzila, gdzies czytalam, ze to
      niebezpieczny miesiac sad nie wwiem dlaczego ale , ze powinno sie bardzo
      uwazac...
      • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 08:45
        anie5 napisała:

> Mariolka, tak mi przykro, takie malenstwo... - wspolczuje Twojej
        > kuzynce...pislas, ze w 6 miesiacu urodzila, gdzies czytalam, ze to
        > niebezpieczny miesiac sad nie wwiem dlaczego ale , ze powinno sie bardzo
        > uwazac...
        >

no niebezpieczny,bo to jeszcze malenstwo no i w szóstym jeszcze płuca sa
        nierozwiniete,podobno 24 tc jest 40% na uratowanie,a kazdym nastepnym tygodniu
        dochodzi 10% szans,dla takiego malenstwa liczy sie kazdy tydz.spedzony dłuzej w
        brzuszku.
        Podobno najlepiej urodz. w siódmym,lepiej niz w ósmym ,bo ósmym znowu sie cos
        dzieje z tymi płuckami ,nie wiem dokładnie co?
        • anie5 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 09:13
          Olka -dzieki za zdjecia, slicznie wygladasz i taki ladny juz brzuszek smile kiedy
          masz nastepna wizyte?
          • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 12:56
            cześć kobietki!

Słoneczko właśnie podaj ten przepis na zapiekanki, bo smaku narobiłaś i to już
            nie pierwszy raz smile)

a ja wcinam własnie rabarbar, bo mi zostało - za dużo pokroiłam do cista, piekę
            właśnie ciasto z rabarbarem , zobaczymy co z tego wyjdzie smile

Obiadek mam już prawie gotowy, dzisiaj zupa owocowa śliwkowa z makaronem, młode
            ziemniaczki, schabowe zapiekane z ananasem i serem i jakies surówki, pewnie
            jedna z młodej kapustki będzie bo mi została ćwiartka z wczorajszego gotowania.
            Normalnie jak te zielone rzeczy sałaty, rzodkiewki, szczypiorki, ogórki
            gruntowe, no i czerwone krajowe pomidory itp. widzę to nie moge się oprzeć.

Męża wysłałam po kawałek arbuza, no nie celowo, szedł po czyste płyty to
            poprosiłam, żeby mi kupił, bo jakoś dziwnie za mną od wczoraj arbuz znów
            chodzi.

Olka przypomniało mi sie pisałaś o meszku tez go mam, podobno po porodzie
            zniknie smile
            Czekam też na Twoje fotki, bo ja nie dostałam sad.

Za to linea negra to mi biegnie przez cały brzuch, nie tylko od pepka w dół, od
            pępka do wysokości stanika też jest jakaś taka wyraźna linia, hihi

zmykam bo zaraz ciasto spalę, odezwe sie później

p.s. Daniczku trzymamy kciuki przez najbliższe dwa tygodnie.
            • anie5 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 14:16
              goko Ty mi za to smaka na ciasto z rabarbarem zrobilas smile a ja nie mam tutaj
              piekarnika...sad wiecie co wlasnie wrocilam z kosciola - dzis jest dzien mamy w
              Danii i z tego powodu ksiadz opowiadal o takiej swietej - Gianna Beretta Molla -
              (swieta Joanna po polsku)ona zostala niedawno swieto, beatyfikowana przez
              naszego papieza 16 maja 2004 - ale do czego zmierzam...zmarla niedawno - bo w
              1962 roku tydzien po urodzeniu swojej oreczki - bedac w ciazy dowiedziala sie o
              chorobie nowotworowej i mogla wybrac swoje zycie lub dziecka...wybrala dziecko -
              zaraz po jej smierci i w procecie beatyfikacji nastapilo tyle cudow - kobiety,
              ktore nie mogly miec dzieci - zachodzily w ciaze!!! Dlatego zostala ona
              patronka mam, kobiet oczekujacych dzieci i kobiet majacych problemy z zajsciem
              w ciaze....tak sie wzruszylam na tej mszy i za nas i za was wszystkie sie
              modlilam - i szczegolnie za nasze starajace sie - dziewczynki juz niedlugo to
              nastapi smile
              Buziaki!!!!
              • emania29 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 15:23
                Wyslałam wam zdjęcia (choć nie jestem pewna bo coś mi poczta szwankuje) nie są
                najlepsze bo robione aparatem z telefonu. Dla porównania jak to się człowiek
                zmienia po ślubie dodałam jedno ślubne......

Olcia widziałam twoje... super wyszłaś i to jest już konkretny
                brzuniek!!!!!!!!!!! no i ta sypialnia... bajka smile
                • emania29 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 15:40
                  Wczoraj strasznie się zlatałam po sklepach od 12 do 20!!!!!!!!!!!!!!! kupiłam
                  kilka rzeczy ale butów nie sad jakoś mi ta moda letnia nie pasi!!!!!! albo
                  strasznie wysokie na koturnie albo zupełnie płaskie!!!! ja chce takie do
                  latania wygodne ale na płasko to też nie moge chodzic.
                  A dziś byłam na komuni i dopiero do domku przyszłam... jakaś zalatana jestem
                  ostatnio i na nic nie mam czasu... ale w sumie to dobrze bo szybciej czas zleci
                  i wyjazd do chorwacji no i najważniejsze to ponowne starania smile

Mariolka przykrusio że córeczka kuzyna jednak nieprzezyła sad(( współczuje
                  rodzicom bo niestety wiem co czują!!!!! sorki że tak pytam ale wiadomo dlaczego
                  tak się stało czemu był wcześniejszy poród???????????

Daniczku ciesze się że jesteś cała w skowronkach i oby tak zostało przez
                  przynajmniej 9 miesięcy no a potem z dwójką dzieci to już ciężka praca smile))))
                  ale przyjemna!!!!

Czuje że niedługo będzie wątek stare ciężarówki smile)) (ale zabrzmiałosmile)i świeża
                  dostawa nowych ciężarówek hi hi. Zaczynając chyba od Daniczka... w między
                  czasie katrin coś zakombinuje i słoneczko, siuba też tam ma coś w planach no a
                  w chorwacji ja zamęcze miśka smile
                  • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 15:51
                    Hej dziewczyny,dopiero sie dorwalam do kompawinkDzis wkoncu sie
                    wyspalamwink)))))))))))))))do 14:00 lezelismy w luzkuwinkja to tak uwielbiam,lezec
                    i lezec.Dzis nawet ladna pogoda,zobaczymy moze gdzies wyjdziemy,tylko musze sie
                    podmylowacwink

Goko wylalam ci fotke,wczesniej cos chyba pomylilam Twoj adres.

Emania,ale z ciebie laska.Ty napewno bedziesz Misss Chorwacji i bez zadnego
                    bieganiawinkFaktycznie ta moda na buty to i u nas jakas taka niebardzo.No w
                    sumie jedne kuopilam sobie wlasnie do latania po sklepach takie na plaskim,i
                    naprawde wygodne sawinkW sumie ja tez nigdy nielubilam plaskich butow ale
                    ostatnio mnie nogi bolaly na wysokich.No nic spadam sie podszykowac.Puzniej
                    zajrze.Pa pa

• mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:07
                      Emania do slubu wygladałas po prostu bosko!!! chyba mamy podobny gustsmile)) welon
                      i fryzura i wogule,super!!! i suknia boska bo widziałam ja kiedys juz w
                      całosci!!! sprzedała sie?
                      A teraz wygladasz tez super,nie widze zmiany ani zadnych 8 kilo!!!!!

Ja dzis tez pstrykałam to wam jutro przeslesmile na koniec 17 tc,tak sobie robie
                      co dwa tygodniesmile bede sie starac regularniesmile))
                      • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:21
                        Hej u nas jednak pogaoda i siedzimy w domusadNo ale moze pogramy w pleyawinkbo
                        dawno niegralismy.Tez chcialam powiedziec ze niewidac Emaniu tych 8kgwinkU
                        wieje,i zaraz padac bedzie.No nic to narazie.Pa
                        • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:25
                          a u nas było gradobicie.....tez siedze w domu i czekam na taniec z gwiazdamismile
                          bo dzis finałsmile ojej znowu sie cos dzieje na polu....
                          • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:30
                            Jeju grad???Kurcze ale ta pogoda,zmienna.Wizyte mam 23.05. na 10:00rano.Ale moj
                            Misiek chce tez byc przy usg,to musimy zmienic termin.Zobaczymy,czy beda jakies
                            wolne na ten tydzien,bo tam strasznie duzo kobiet chodzi,i ciezko troche z
                            terminami.W poniedzialek musze zadzwonic,bo w piatek sie spuznilam.Pa
                          • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:31
                            własnie miałam cie sie goko pytac czy masz juz ta linie? wiesz co ja chyba tez
                            miałam do samej góry tylko mniej wyrazna,niepamietam dokładnie

Dziewczyny ale mam ostatnio apetyt szok,wcinam i wcinam i mam straszna ochote
                            na kawe i na pepsi,a boje sie za duzo pic,kawa rano po sniadaniu to normalnie
                            najprzyjemniejsza czesc dnia,potem juz sie staram wytrzymac a wy pijecie?
                            • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:32
                              przesun sobie na 1 czerwca,to pójdziemy razemsmile
                          • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:39
                            cześć kobietki!

u nas pogoda niby ładna, bo słoneczko świeci, ale wiaterek chłodny wieje, więc
                            ja też siedzę, pokrzątałam się dzisiaj sporo po kuchni, ale efekty tez ładne
                            tej krzataniny. Ciasto wyszło super, takie fajne, bo rabarbar jest kwaśny a
                            ciasto słodkie jest ok, nie i szybko i łatwo, z internetu przepis dzisiaj
                            wzięłam.

zaraz biorę się trochę za te moje aukcje, bo zawsze coś i zawsze odkładam na
                            później.

Emania i Ola dziękuję za fotki, wyglądacie prześlicznie
                            hihi Emania widzę, że grzywka odrosła, bo ostatnio to tą krótka pamiętam, taka
                            odważną, co sobie sama cięłaś, ciekawa ja jestem gdzie Ty masz te 8 kg na
                            plusie, jakoś nie widać.
                            Ola no brzusio już ładniusi smile, bardzo ładnie wygladasz, kiedy masz wizytę

pozdrawiam
                            • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:40
                              Olka już doczytałam 23.05. na 10.00, no to już niedługo smile)
                              • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:48
                                posłałam wam tez zdjeciasmile i na odmiane teraz ja sobie sama upitoliłam
                                grzywkesmile)

goko jak ciasto smaczne i łatwe,to rzuc przepisem...
                                • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:54
                                  goko tak narobiłas chetki tym kupowaniem na alegro,ze wygrałam znowu dwie
                                  aukcje,mini dzinsowa(z guma na brzuch,nie wiem czy to nie pomyłka jak z tymi
                                  spodniami co oddawałam,ale zobaczymy)i sukienke czarnasmiletez uzywana

tez musze sie wziazc za wystawianie swoich betów ,ale mi sie nie chcesad
                              • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 17:53
                                Hi hi no zobaczymy Mariolka kiedy beda miec wolny terminwinka jeszcze musze
                                zrobic termin,do specjalisty miedzy 05.06-09.06. na usg polowkowe,)Ale ten czs
                                leci,nie dziewczyny?Tego specjaliste moja gin mi polecilawink

Goko przeslij jak mozesz ten przepis na ciasto z rabarbarem.Mniam mniam az
                                slinka mi ciekniewinkTo pa
                                • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 18:04
                                  Mariolka dzieki za fotkiwinkSuper wyszlaswinki do twarzy ci z grzywkawinkFajny ten
                                  twoj brzusiowinkA Kubus juz wie ze bedzie mial rodzenstwo?Napewno niebedzie sie
                                  mogl doczekac kiedy bedzie wiedzial czy braciszek czy siostrzykawink
                                  • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 18:05
                                    No dobra dziewczyny spadam jesc kolacjewink pa pa
                                    • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 18:44
                                      Kubusiowi ciagle mówie,ale nie wiem ile on z tego rozumie "ze dzidzius w
                                      brzuszku i ze bedzie miał braciszka lub siostrzyczke" obawiam sie ze niewielesmile
                                      dopiero jak bedzie brzuch duzy,blizej porodu,on trochu starszy i dzidzius w
                                      koncu sie pojawismile to moze wtedy wiecej z tego wszystkiego zrozumiesmile w koncu
                                      to skomplikowane sprawy dla dwulatkawink mójemu mezowi ciazko uwiezyc ze dziecko
                                      jest w brzuchusmile))
                                      • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 20:09
                                        hej, ja robiłam te cisto

www.gotowanie.wkl.pl/przepis762.html
                                        Mariolka to gratuluję zakupów, ja przerzuciłam się teraz na ciuszki dziecięce,
                                        bo odzieży ciążowej to mam full, no chyba, że cos ekstra jeszcze trafię smile
                                      • danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 20:18
                                        Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za te wszystkie cieple slowa. Ja tez z nadzieja
                                        czekam az ten czas uplynie i zebym juz wiedziala czy sie udalo czy nie. Na
                                        przeczucia i objawy nie patrze bo mialam je w prawie kazdym cyklu od kiedy sie
                                        staram. smile Teraz czekam na termin @ i zobaczymy co sie okaze. Powinna byc ok.
                                        28 maja gdyby sie udalo to chce przetrzymac te wiadomosc do 5 czerwca o ile mi
                                        sie to uda i wtedy zaskoczyc meza bo tu w Danii bedzie wtedy dzien ojca. A
                                        dzisiaj tak jak Anie wspomniala w Danii ejst dzien matki. smile

Goko gratuuuuuluje Ci coreczki!!!! Czyli znowu sie pomylilam. Hihihi. Wrozka ze
                                        mnie zadna. Ja na wszystkie swoje usg i wizyty podobnie jak Anie chodzilam z
                                        mezem. Super sprawa, bo facet tak jak Mariolka napisala nie zawsze moze pojac,
                                        ze w brzuchu jest naprawde dzieciatko. Hihi. wink Moj na przyklad, jak Daniel
                                        skakal mi w brzuchu to myslal, ze ja cos robie z tym brzuchem. Nie chcial mi na
                                        poczatku wierzyc, ze dziecko tak bardzo moze sie w brzuchu wiercic, z jednej na
                                        druga strone. Hihi. Ach te nasze miski kochane. Goko mi tez polecialy z
                                        wrazenia lezko jak czytalam opis Twojej wizyty a raczej Waszej. Slicznie to
                                        opisalas.

Mariolko bardzo mi przykro z powodu dziecka Twojego kuzyna. Nawet nie probuje
                                        sobie wyobrazic tego co oni czuja. To musi byc ogromny bol i mam nadzieje, ze
                                        wkrotce bedzie lepiej, ze smutek zmaleje i ze nastepna istotka pojawi sie u
                                        nich bez zadnych problemow.

Sloneczko operacja musi dojsc do skutku. Nie ma innej opcji!!! Trzymam mocno za
                                        to kciuki. A co slychac u Twojej siostry?? Jak tam dzidzia??

Ola, Mariolka i Emaniu zdjecia dostalam i wygladacie super. Ola Twoj brzuszek
                                        jest juz bardzo ladnie widoczny. Jaka jest roznica pomiedzy Toba a Mariola w
                                        tygodniach ciazy bo brzuszek Mariolki wydaje sie taki malutki w porownaniu do
                                        Twojego, ale to tez roznie u kazdej kobiety jest. Emaniu a Ty przestan
                                        kokietowac tymi kilogramami!!! wink Bdzie Ty je masz to ja nie wiem, chyba, ze w
                                        butach ukrylas. wink

Kattrin czekam jutro na Ciebie na GG bo w piatek sie nie spotkalysmy. Fajnie,
                                        ze przekazalas dziewczynom wiadomosc ode mnie bo dla mnie to byl zwariowany
                                        dzien, pelen wrazen, zreszta emocje jeszcze dzisiaj sa.

Eryka i Siuba co u Was. Jak ICSI i iui??? Trzymam kciuki za Was!!!

Anie dostalas prezent dzisiaj na Dzien Matki??? smile Szkoda, ze juz niedlugo
                                        wyjezdzasz z Danii. Fajnie bylo miec kolezanke stad. A wrocicie jeszcze czy juz
                                        nie?? Anie a chodzisz na polskie msze??? Kazanie musialo byc bardzo piekne. Ja
                                        tez bym sie wzruszyla.

Jolus dziekuje za kciuki. Ja tez mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie skonczy w
                                        tym cyklu, ale jak nie to tez sie nie boje bo jestem w dobrych rekach i wiem,
                                        ze juz wkrotce spelni sie moje marzenie.

Goko ja tez poprosze przepis na to ciasto z rabarbarem bo narobilas mi smaka.
                                        • danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 20:23
                                          Goko dzieki za przepis. Jutro postaram sie kupic rabarbar i wyprobuje.
                                          • anie5 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 14.05.06, 21:05
                                            Dostalam prezent smile tzn. w kosciele obrazek tej swietej patronki mam smile tutaj
                                            w Kopenhadze jest polski kosciol i super ksiadz - to sa taj super msze,na
                                            jakich jeszcze nigdy nie bylam....
                                            Danik - ja wroce do Danii, prawdopodbnie juz w listopadzie - zobaczymy moze
                                            wczesniej wink bardzo chce tutaj wrocic - to jest kraj w ktorym sie zyje w
                                            pelnym tego slowa znaczeniu - wiesz o co mi chodzi...Wlochy - piekna pogoda,
                                            jedzenie..ale...
                                            ja dzis caly dzien leze i do internetu zagladam....takie lenistwo!!!!

Emania - dziekuje za zdjecia - bardzo ladne, cere to masz jak niemowlak smile ja
                                            tych kilogramow tez nie widze smile
                                            • mariolka55 Kto oglada "taniec z gwiazdami"???? 15.05.06, 07:41
                                              czescsmile
                                              jak w temacie która oglada????? wygrał Mroczek fajnie nie? od poczatku byłam za
                                              nim i miałam nadzieje ze program nie jest ustawiony na Kwasówne z góry i ze
                                              wygrasmile)) zasłuzył bo tanczył super od samego poczatku,a pozatym Mroczki i
                                              Cichopek to sa osoby których nie da sie nie lubic,mili,sympatyczni i do tego
                                              ładnismile

Jak zatanczył ten ostatni taniec Michaela Jacksona to byłam pod wielkim
                                              wrazeniem,normalnie szok!!!!!!!!

Ciekawe kto bedzie w 4-edycji,bo chyba bedzie, patrząc jaka program ma
                                              ogladalnosc smile
                                              • danik1 Re: Kto oglada "taniec z gwiazdami"???? 15.05.06, 08:07
                                                Dzien dobry wszystkim!!!
                                                Mariolka ja nie ogladalam, ale tez sie ciesze, ze wygral Mroczek.
    • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 08:07
      Czesc dziewczynki smile)

Sloneczko, trzymam kciuki zeby wszystko sie udało, to bedzie laparoskopia tak?
      Super zeby stało sie to w maju gdyz wtedy na wakacje i jakis urlop mozecie
      zaplanowac IUI i bedzie kolejne dzieciątka smile)) W naszym gronie, niech sie
      stanie smile)

Daniczku czekam na Ciebie i na opowiesci smile Bardzo sie ciesze ze wszystko
      poszło po dobremu i teraz spokojnie czekamy 2 tyg na malutka Kasiunie hihihi smile)
      Wiesz przypomniałam sobie moje namowy Ciebie na IUI a teraz juz jest po fakcie
      hihi, ciesze sie jakbym sama przechodziła hihihi smile))

Mariolka, Olka, Anie, Goko jak brzuszkówki sie czuja dzis?

Eryczko kochana odezwij sie prosze...

Emanio a Twoje Chorwackie plany?? I dziekuje za zdjecia, normalnie sliczna
      dziewczynka z Ciebie smile))

Ja zostawiam siebie na sam koniec, bo jesli juz to dopiero na wiosne 2007 bede
      podchodzic do ivf wiec jeszcze kawaaaałłłl drogiii... ale wytrzymam smile

Buziaki na poniedziałkowy dzionek smile))

• danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 08:24
        No Kasia ja sama nie wiem jak to szybko zlecialo!!!!!!!!!!!! Z jednej strony
        ciesze sie, ze mam to juz za soba a z drugiej teraz najgorsze przede mna, czas
        oczekiwania czy sie udalo i nerwow, ale podejde do tego spokojnie. W miare
        mozliwosci oczywiscie. wink
        • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 08:34
          Kasienko ja Cie juz do porzadku doprowadze hihihii, zajmij sie wakacjami, praca
          lub wszystkim czym mozesz hihihi smile))
          a jak nie to normlanie oczekuj mnie w Danii to jak Ci przyleje to odrazu
          zapomnisz hihihihi i ockniesz sie jak zobaczysz II kreseczki a ciocia Kasia
          bedzie hihihihi z Warszawki gratulowac!!! smile))

• sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 08:57
            dzień dobry wszystkimsmile))
            i odrazu przepraszam że wczoraj do was nie zajrzałam-a obiecałamsmile ale wczoraj
            miałam zwariowany dzień a wieczorem odrazu po tańcu z gwiazdami padłam.
            hmmm, od czego by tu zacząć? a skoro już wspomniałam o tańcu z gwiazdami to
            najpierw pare słów na ten tematsmile)) tak naprawde to myślałam że wygra
            kwaśnieska i że to wszystko jest ustawione z góry i to mnie BARDZO WKURZAŁO.
            powiedziałam sobie że jak wygra kwaśnieska to 4 edycji nie oglądam bo oszukują
            smile ale jak wczoraj zobaczyłam że mroczek wygrał to normalnie aż mi łza
            poleciała ze wzruszenia:'-) bo ja to już taka miękka dupa jestemsmile
            ale powiem wam że przywrócili mi wiare w człowieka, że jednak nie wszystkie
            programy są z góry obstawionesmile ale mroczek tańczył normalnie tak że aż skura
            na plecach cierpła. ja leżałam sobie w łóżku jak ich oglądałam i same mi nogi i
            tyłek chodziłysmile)))) jednym słowem byli NAPRAWDE SUPER! smile))
            • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 09:09
              cześc kobietki!

ja już po pierwszym śniadanku, mój mąż się dzisiaj rano śmiał, że ja chyba w
              pracy to cały dzień będę jeść wink, brałam 1 sok pomidorowy, 2 wielkie bułki, 1
              kefir, 1/2 wielkiego pomidora i ciasto z rabarbarem (no tak z 3-4 kawałki)smile))
              Przecież to niedużo smile))

Wczoraj dostałam w końcu moja dzidziulę na dvd, oglądałam chyba z 4 razy pod
              rząd, krótkie nagranie, bo tylko 5 minut, a wydawało się, że to wszystko trwało
              dłużej, ale super, nawet wiem w której minucie dzidzia odwraca główkę i widać
              oczka, hihi przy 3.11 (to czas na kasecie), ślicznie macha też rączką, wiecie
              jak tylko zrobie fotki to Wam je pokażę, normalnie chyba mogłabym to ogladać i
              ogladać.
              Wczoraj mój mąż wieczorem musiał uspokajać mój brzuch (tzn. niunię), bo jak
              przyszła pora spania to mała tak się rozruszała, że aż ból czułam jak kopała,
              mąż się śmieje, że niezła łobuziara z niej rośnie smile

Słoneczko czekam na ten przepis na grzanki smile

Kattrin jak tam w pracy troche odechu juz możesz łapać, czy nadal tyle roboty?
            • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 09:10
              aniuś -skarbie, ty się wczoraj za nas modliłąś a ja mam wyżuty sumiania bo nie
              byłam wczoraj w kościele. kurcze! tak ciekaliśmy z miśkiem po tych sklepach że
              zupełnie straciliśmy poczucie czasu i jak w końcu sprawdziliśmy godzine to już
              było za póznosad wiem że to może się wam wydać śmieszne ale tak już mam że jak
              nie pójde w niedziele do kościoła to jakoś zle się z tym czuje (tak mnie
              poprostu wychowali). ale sama jestem sobie winna bo przecież mogłam iść do
              kościoła zanim pojechaliśmy na zakupy, ale nie! ja musiałam się umalować, umyć
              włosy i tak wyszło. no i do tego kupiłam sobie tylko jedną bluzke taką białą-
              ślicznąsmile)) ale za to mój misiek się troszke obkupiłsmile
              no i tak jak ty emaniu nie mogłam znaleść odpowiednich butów na siebieuncertain nic
              mi się nie podobało. wszystkie były takie jakieś bezpłucioweuncertain a nie lubie
              kupować czegoś na siłe żeby tylko kupić. wole wydać więcej kasy ale żeby mi się
              to podobało w 100%
              • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 09:43
                gokuśsmile wyobrażam sobie jak to musi być fajnie oglądać swoją dzidziesmile i
                wcale ci się nie dziwie że oglądasz tą kasete tyle razy, ja na twoim miejscu
                też bym oglądała ją w kółkosmile)) super maszsmile a już wiecie jak jej dacie na
                imie?

a teraz podaje przepis na moje słynne zapiekanki bo gokuś i oleńka się
                domagająsmile)) a w sumie to nie moje zapiekanki tylko mojego miśka-bo to on mnie
                nauczył je robićsmile
                tylko wiecie co? my wszystkie składniki kupujemy tak na okosmile więc podam wam
                proporcje takie jak my robimy. z tego wychodzi nam zawsze 20 zapiekaneksmile)) i
                jemy je pózniej przez 2 dnismile)) ale one są takie pysznesmile))))
                mniam,mniam,mniamsmile

podaje składniki: 10 bułek, jedna duża kostka sera żółtego twardego (my
                kupujemy gołde), i 1/3 torebki foliowej pieczarek, no i jeszcze 1/3 kostki
                margarynysmile
                no i teraz tak:
                ser ścieracie na tartce (na tych grubszych oczkach).
                pieczarki myjecie i kroicie na taką drobną kosteczke.
                no i teraz pieczarki mieszamy z serem żółtym i dadajemy do tej mieszanki
                margarynę (tylko trzeba ją troszke pociachać nożem żeby było łatwiej ją
                ugniatać). no i jak już mamy w misce wszystkie składniki (ser, pieczarki i
                margarynę) to to wszystko ugniatamy łyżką, tak żeby w miare się te wszystkie
                składniki połączyły (z raczej zlepiły ze sobą). i mamy już przygotowany farszsmile
                teraz przekrawamy bułki na pół i nakładamy na nie włąśnie ten farsz (tak dosyć
                grubo).
                no i do piekarnika na temperaturę ok.220 stopni, na ok.20 minutsmile
                po upieczeniu posypujemy troszke papryką, pieprzem i solą no i ja polewam je
                jeszcze ketszupem ale to już wedle uznaniasmile
                nie wiem czy coś zrozumiałyście z tego mojego przepisu ale napisałam go wam tak
                dokładnie jak my je właśnie robimysmile
                muwie wam pychotasmile))
            • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 09:10
              ja myslałam tak samosmile ze wygra Kwasniewska i ze to jest ustawionesmile i tez
              myslałam ze jak tak bedzie to nie bede juz ogladac 4-edycjismile))))
    • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 09:17
      Gosienko juz jest lepiej, przynajmniej narazie troszke spokoju smile Wiec teraz
      nadrabiam hihihih smile)

a co do zdjec z nowa ja, jak tylko bede miec aparat odrazu napstrykam i
      powysyłam hihihi smile)

• sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 09:47
        marioluś i emaniuśsmile)) dziękuję wam dziewczyny za zdjęciasmile obie wyszłyście
        SUPER!
        no a ciebie emaniu widze po raz pierwszysmile)) naprawde śliczna z ciebie
        kobietkasmile)) fajnie że już wiem jak wy wszystkie wyglądaciesmile
        • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 09:58
          marioluśsmile wczoraj pisałaś o tym że bardzo ci teraz smakuje kawa i pepsismile
          jedno i drugie ma kofeine, ale wiesz co: jak leżałam w tamtym roku w szpitalu
          (robili mi badanie na drożność jajowodów), no i leżała obok mnie dziewczyna
          która właśnie też opowiadała o swojej koleżance która była w ciąży i to już
          dość wysokiej jak ona leżała w szpitalu (już wyczekiwała na poród) to normalnie
          tak jej się chciało pepsi że jej mama przemycała jej do szpitala litrami pepsi.
          nie wiem, ale może tobie tak jak tamtej dziewczynie jest ci teraz potrzebny
          jakiś składnik który jest właśnie w pepsi? w każdym bądż razie: myśle że jak
          organizm się tego domaga to trzeba mu daćsmile
          • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:09
            katrinsmile)) pytasz się mnie czy to będzie laparoskopia.-tak- będą mi tego guza
            usówać laparoskopią. no i mam nadzieję że macie z daniczkiem racje że nie ma
            innej opcji-że muszą mi zrobić tą laparoskopie jeszcze w maju.

katrin, a co do twojej ivf na wiosne 2007 to nic się nie martw! smile)) będzie
            dobrze. zobaczysz, odrazu będziesz miała blizniaki (**) i w przyszłym roku
            będziesz już miała dwójke dzieci i wyprzedzisz wtedy nie jedną z nassmile))
            więc teraz kożystaj z wolności i zbieraj siły na przyszły rok i reszte życia
            smile)) bo zobaczysz jak ci dzieciaki dadzą w kośćsmile nie będziesz miała czasu
            wyjść do kibelkawink)) hi,hi,hismile)) wspomnisz moje słowasmile
            • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:17
              daniczkusmile dziękuję ci skarbie za słowa wsparciasmile
              no i pytasz sie mnie co u mojej siostry? a więc: ona czuje się świetniesmile))
              cały czas chodzi cała w skowronkach i ma bardzo duży apetytsmile normalnie
              spaślaczek się z niej robiwink a zawsze była dużo szczuplejsza odemniesmile a już
              teraz ma o rozmiar większe bluzki odemnie-tak jej brzuch wywaliło no i cycki
              urosłysmile)) ostatnio szwędałyśmy się troszke po sklepach i nawet poszłyśmy
              troche pooglądać wózkismile no powiem wam że byłam w szoku jakie wózki są drogie!
              oczywiście tańsze też są ale jak już jest jakiś taki fajniejszy i ładniejszy to
              cena jest konkretnasmile
              • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:26
                ale jest dzisiaj piękny dzień a zapowiadali deszczsmile ja już jestem po
                śniadanku, zjadłam sobie śledziki w śmietanie i jeszcze jednego śledzia w
                occiesmile ja uwielbiam wszelkiego rodzaju ryby a śledzie w szczególnoścismile))
                mniam,mniam,mniamsmile))
                no i teraz dopijam kawke i idę umyć włowysmile pózniej obejrze powtórke ,,m jak
                miłość", zrobie makijaż, znowu coś zjem i zajrze jeszcze do was ok.godz.13,
                przed pójściem do pracysmile)) bo w tym tygodniu pracuje od godz.14-do 20. więc
                będę mogła rozmawiać z wami 2 razy dziennie: rano i jak zwykle wieczoremsmile
                no, to opisałam wam mój plan zajęć na dzisiajsze przedpołudnie i teraz spadam
                myć włosywink))
            • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:20
              co do opcji to napewno, tylko teraz szybciutko usuwamy i zaczynamy staranka i
              podejscie do IUI, zobaczysz Daniczkowi sie uda a potem Tobie smile Ja Ci mowie smile)

co do ivf to ja sie nie martwie hehehe najwazniejsze ze powiedzmy sobie
              wytłumaczylam pewne sprawy i mam nadzieje ze nie zmienie zdania, choc tak
              naprawde to i tak mi to zwisa hehe, jak uzbieramy kaske na zabiego to podejde a
              jak nie to nie podejde, przeciez swiat sie nie zawali smile))
              No a jak podejde to koniecznie musza byc blizniaki hihihihiihi niezle mam
              zyczenia co heheheheh - taki wariatuncio ze mnie smile)) sił nie zbieram bo nie ma
              sensu na zapas szczegolnie ze nie wiem dokladnie kiedy ten czas nastapi, teraz
              przezywam z kolezanka IVF, transfer 9 czerwca i Daniczka IUI a potem Ciebie,
              Emanie, Eryczke i Siube a potem na ostatek ja hehehehehe i Wy bedziecie mnie
              wspierac juz jako mamusie smile))
          • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:18
            wiez olu duzo ciezarnych ma smaki na pepsi i popija ukradkiemsmile)) jest tez
            dobre na mdłosci,ale trzeba niestety uwazac ze wzgledu na kofeinesad gdyby było
            dozwolone bez ograniczen to czuje ze dwulitrówka by szła na dziensmile

staram sie ograniczac ale tez nie przesadzac,mam nadzieje ze jedna czarna kawka
            i od czasu do czasu troszku pepsi nie zaszkodzismile
            wiesz na zakazane rzeczy tez sa zachcianki,np. ja tez mam czasami na piwosmile ale
            piwa to juz sobie zdecydowanie odmawiam,pamietam ze przy Kubie to miałam takie
            zachcianki na piwo ze jak urodziłam po dwóch miesiacach zrobiłam zapasy z mleka
            tzn.posciagałam dla małego i wypiłam duszkiem w koncu cała butlesmilei w koncu
            poczułam ulgesmilezaby tak sie czegos człowiekowi zachciewałosmilea normalnie jak
            moge pic to pije rzadko! potem ominełam 2 karmienia wylewajac mleko i na drugi
            dzien juz normalnie karmiłamsmile
            A moja znajoma to piła po szklance piwa w ciazy i przy karmieniu troche
            walnieta nie? mozna troszku od czasu do czasu ale codziennie? to jej mala
            normalnie regularnie otrzymywała alkohol!!!
            • danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:22
              Mariolka ja pilam cole w ciazy i siostra mojego meza ktora jest teraz w ciazy
              tez pije. I z tego co widze to wcale nie malo.
              • danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:28
                Wiecie co, a ja sobie tak pomyslalam o naszych ciezaroweczkach, jakie sa
                kochane, ze z nami tutaj siedza i nas wspomagaja radami i dobrym slowem.
                Przeciez juz sa zafasolkowane wiec jakby chcialy to moglyby sobie pojsc od nas
                a jednak tutaj z nami siedza. I nasz Jola kochana, chociaz ma duzo pracy ze
                swoim groszkiem to jednak znajduje czas na stare kolezanki i czesto wpada.
                Napisalam to, zeby Wam kochane podziekowac za to, ze jestescie i nas
                wspieracie. Wielka buzka dla Was!!!!!!!!!!!!!! smile)))))))
                • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:31
                  Daniczku bo my juz tutaj jak rodzina smile))
                  Kazda kazda wspiera w dobrych i złych chwilach, a ze jest fajnie u nas to
                  zaciazone kochane nasze cieszą sie kazdym dniem ciazy razem z nami smile i
                  wspieraja dobrymi radami smile)

A to jest najwspanialsze smile))))

• sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:32
              marioluśsmile no to faktycznie troche walnięta ta twoja znajomasmile żeby jej córka
              tylko w alkoholizm nie popadławink no bo jak codziennie dostaje w mleczku taką
              dawke piwa-to kto wie?
              • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:39
                daniczku i katrinsmile macie racje-nasze ciężaróweczki są kochane że z nami tutaj
                siedzą ale wiecie co ja gdybym była już zafasolkowana to też bym była tu
                codzienniesmile już tak was wszystkie polubiłam i tak się z wami zżyłam że jak
                jeden dzień do was nie wejdę to za wami tęsknię i już o was myślesmile
                no a jola to już wogóle jest kochanasmile bo mimo że już ma oliwierka to i tak z
                nami rozmawiasmile wogóle wszystkie jesteście kochane!!! smile))
                • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:41
                  no dobra skarby mojesmile ja już teraz naprawde spadamsmile bo miałam iść myś włosy
                  już 15 minut temu a nadal siedze przy kompiesmile))
                  • danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:42
                    sloneczko271 napisała:

> no dobra skarby mojesmile ja już teraz naprawde spadamsmile bo miałam iść myś
                    włosy
                    >
                    > już 15 minut temu a nadal siedze przy kompiesmile))

A na mnie czeka sprzatanie i tez sie nie moze doczekac. Hihihi.
                  • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:43
                    no ale cos dzis nasz Gosienka sie jeszcze nie odzywala...
                    hallooo co u Ciebie dzis??

Słoneczko miłego dzionka i pieknych włosków po umyciu hihihiih smile))
                    • danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:45
                      Kasiu mowisz o Goko??? Przeciez sei odzywala z samego rana. Hihihi. pewnie jak
                      wejdzie nastepnym razem to bedzie zdziwiona, ze tyle poscikow naprodukowalysmy.
                      hihihi.
    • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 10:47
      Bosszzzz ale jestem zakrecona dzis, normalnie same gafy....

Gosienko przepraszam....
      • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 11:02
        Hej dziewczynkiwinkdopiero co sie wygrzebalam z luzka,no ale dzis pieknie sie
        rozpisalysciewinkUwielbiam was czytacwink))Pogoda u nas za mglasadale ja i tak musze
        w kuchni w szafkach posprzatac,bo troche narozwalamwinkAle napierw ide na
        zakupy,i dzis bede piekla ten placek z rabarbaremwinkno Goko tak zachwalala,ze
        slinka mi wczoraj lecialawinkNapewno pychawinkA tymbardziej ze teraz to lubie
        kwasne rzeczy.A za ciastami z kremami nieprzepadam.

Sloneczko dzieki za przepis,wszystko zrozumialam i dzis tez mam zamiar robic
        zapiekanki,moj Misek pracuje podobnie jak Ty od 14:00-22:00 wiec mam czas na
        kuchenne experymenty.Moj Misiek czasami sie chwali ze umnie jajecznice
        robicwink)))))))))))))))ale nigdy go przy kuchence niewidzialamwink

Roznica miedzy moim brzuszkiem a Mariolki jest hyba 2 tygodniowawinkJak sie
        niemyle,ale ja stratowalam z wiekszej "wagi" niz Maiolka hi hi i moze dlatego
        brzszek wiekszywink

Wiecie co ledwo pisze cos mi przeszka i caly czas sie blokujesad
        • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 11:06
          Kattrin,ja szanuje kazda Twoja decyzjewinkAle jezeli sie zdecydujesz na ivf,i
          obojetnie kiedy sie zdecydujesz My tu bedziemy i bedziemy Cie wspieracwinkI to
          napewno beda blizniakiwinkMoj maz ma brata blizniaka i wygladaja jak 2 krople
          wodywinkPozdrawiam
          • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 11:08
            Kurcze popisalabym wiecej ale caly czas mi sie cos blokujesadNo nic milego dania
            dziewczyny.Puzniej zajrze.Goko i do pracy jedzonka wcale niezaduzo wzielaswinkMi
            tez dopisuje apetytwinkide dzwonic do gin zobaczyc co z moim terminem.To pa pa
          • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 11:21
            Olenko hihihi no ja mysle ze bedziecie choc pewnie juz tak zajete berbeciami
            swoimi, przy cycku hihihihi ze tylko na moment bedziecie wpadac, wiem cos o tym
            hihihih, moje wszystkie kolezanki ze starajacych sie jak porodziły nie miały
            czasu, takie maleństwo to kawał roboty hehehehe smile

ALe pewnie w wolnych chwilkach zajrzycie na momencik i powspieracie Kasie w
            staraniach hehe smile))

• olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 12:23
              Niestety niedalo rady zmienic terminu,ide samacryingMisiek troche zawiedziony,ale
              dobrze ze niedlugo polowkowe to sie napatrzywinkWizyta 23.05.Pa
            • jolanta8 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 13:21
              podpisuję sie pod tym co Kasia napisała, kawał roboty przy małym < ale za to
              ile przyjemności i szczęścia> ale czas na koleżanki zawsze się znajdziesmile

całusek
              • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 13:30
                oj na poczatku to nie ma czasu niestety... Jolus sama wiesz hihihi, dopiero z
                czasem przychodzi chwilka wolnego by porobic cosik innego choc na chwilke,
                dzieciatko jest bardzo absorbujace wiec nie mysli sie o nikim innym tylko o
                nim smile
            • bea1978 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 16:19
              kattrin1 napisała:

> Olenko hihihi no ja mysle ze bedziecie choc pewnie juz tak zajete berbeciami
              > swoimi, przy cycku hihihihi ze tylko na moment bedziecie wpadac, wiem cos o tym
              >
              > hihihih, moje wszystkie kolezanki ze starajacych sie jak porodziły nie miały
              > czasu, takie maleństwo to kawał roboty hehehehe smile
              >
              > ALe pewnie w wolnych chwilkach zajrzycie na momencik i powspieracie Kasie w
              > staraniach hehe smile))

Kasiu.... polecam się w razie czego...na mnie możesz liczyć, bo jeśli już ktoś
              zamknie ten wątek, to na pewno ja smile))
              (biorąc pod uwagę, że moje oszukane trochę staranka, to też staranka wink))

Dziewczynki, zamelduję się tylko i spadam, czytam Was, ale nie mam czasu pisać
              prawie na nic nie mam czasu... głupia praca sad((

Goko...gratuluję córuni smile
              Daniczku... całym sercem z Tobą smile Myślę wciąż od kiedy przeczytałam o iui i
              trzymam kciuki

Zdjęć jeszcze nie widziałam, ale mam nadzieję, że dostałam smile

Dexio wczoraj został ranny... ugryzła go najlepsza psia przyjaciółka w uszko,
              pisku płaczu i sikania z bólu było multum, az sama się poryczałam jak krew sie
              polała sad((

Olciu, pytaj o Dexia ile chcesz, bo teraz mój dzidzio więc mogę o nim w
              nieskończoność smile na wystawę się wybieramy, już we wrześniu smile
              staramy się najpierw oduczyć go sikać i kupać w domku i chyba idzie nam coraz
              lepiej smile

Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie moje Kaczuszki, papapapa!!!!!
              • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 17:07
                czesc Beasmile))
                jak bedziesz miec mniej pracy,to pisz czesciejsmile

kupiłam sobie fajne spodnie,firmy ma-ma,stan idealny,kolor taki jakby czerwony
                w komisie za 18 zł!!!!! jednym słowem mi sie trafiło,na alegro jednak drogo
                wychodzi+ koszty wysyłki w porównaniu z komisem,musze tam zagladac moze bede
                trafiac jakies okazje,a te spodnie to takie w stylu dzinsów,czyli cos dla mnie
                odpowiedniego przy małym dzieckusmile
                • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 17:08
                  musze sie tez zabrac za wystawianie rzeczy na alegro!!! ale mi sie nie chcesad
                  tych zdjec robic i wogule........
                  • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 19:14
                    Kurde mialam nieprzewidzianych gosci,niedawno poszli,ciasta juz dzis nierobie
                    ale zapiekanki sa juz w piekarniku,a glodna jestem jak wilk,dotego glowa mnie
                    bolisad
                    • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 19:35
                      Hej to znowu ja te zapiekanki to poprostu REWELACJAwinkjuz 2 zjadlamwinksa pysznewink
                      no nic narazie uciekam polezec bo padnieta jestem,i ta pogoda jakas taka
                      niewyrazna i spiaca jestem.Puzniej wpadne.Pa
                      • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 19:37
                        tak? to moze ja tez je zrobie? i to ciasto z rabarbarem,tylko skad ja wezme
                        rabarbar?
                        • mariolka55 goko teraz zerkłam na ten przepis 15.05.06, 19:39
                          i ja ten przepis mamsmile)) i czesto piekłam bo szybkosmile tylko z jabłkami lub
                          truskawkamismile
                          • mariolka55 Re: goko teraz zerkłam na ten przepis 15.05.06, 19:42
                            ale fajna stronka z przepisami,dodałam juz do ulubionychsmile))
                            i po co ksiazki kucharskie kupowac????? w erze internetusmile))
                            • mariolka55 słoneczko 15.05.06, 19:45
                              a jakie to sa pieczarki z folii??????mrozone??? moga byc normalne??????
                              • sloneczko271 Re: słoneczko 15.05.06, 22:26
                                witam was dziewczynkismile))
                                ja już jestem po pracy. zjadłam kolacje, obejrzałam swoje seriale i odrazu do
                                was zaglądamsmile

oleńkosmile)) ciesze się skarbie że ci smakują zapiekankismile my z moim miśkiem to
                                już chyba jesteśmy od nich uzależnieniwink co tydzień w sobote lub w niedziele
                                zapiekanki muszą byćsmile i to robimy taką ich ilość że jemy je przez 2 dnismile))

marioluśsmile co do pieczarek, to takie normalne. my zawsze kupujemy w
                                supermarkecie na wagesmile))
                    • emania29 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 19:48
                      część babeczki smile
                      Mariolka dzięki za zdjątka smile fajnie wyszłaś ale brzuniek może byłby bardziej
                      widoczny jakbyś stanęła bokiem??smile bo tak to wydaje się jeszcze malusi

A co do moich kg to waga i ciuchy nie kłamią sad Przez conajmniej 10 lat ważyłam
                      51,600 kg a teraz 58,600. (czyli +7)A ciuchy nosiłam 34-36 a teraz 38-40 sad
                      Wszystkie moje spodnie (a mam zajoba na punkcie spodni!!!) wchodzą mi do
                      kolan!!!!!! także całą karderobę musiałam od nowa uzbierać. Jeszce trzymam te
                      stare rzeczy ale wątpie czy kiedyś się w nie zmieszcze... wyglądają jak
                      miniaturowe spodenki z młodszej siostry. Sukienki ślubnej jeszce nie sprzedałam
                      i tak ostatnio chciałam sprawdzić czy byłaby dobra na większy wzrost i ją
                      założyłam ale w tali w spudnicy zabrakło ok 30cm smile)))))) gorsetu nawet nie
                      próbowałam wcisnąć smile)) jedyna dobra rzecz to taka że teraz mam rozmiar jak
                      moja mama a ona się fajnie ubiera i wogle jest zakupocholiczką smile))) więc jej
                      podbieram. A nie mogę się przyzwyczaić bo nigdy z wagą nie miałam problemów bo
                      paliłam szlugasy przez 16 lat i mogłam bezkarnie żreć na co miałam ochotę a
                      teraz też żre bo lubie smile))) i tyje!!!!!!!!!!!!!!!! i leniwa jestem smile
                      Dziś kupiłam jakieś buty sportowe więć może uda się pobiegać............

No i rozpisałam się o kilogramach bo nie mam o czym smile u mnie jak wiecie cisza
                      w staraniach. Ciekawa jestem kiedy przylezie pierwsza @ a potem jeszcze jedna i
                      zaraz po niej chorwacja smile ja chce @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ a póżniej nie chce
                      @@@
        • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 13:38
          melduje się ponowniewink)) już wyczesana, wymalowana, najedzonasmile))
          teraz was doczytam i do pracy rodacywink)) hi,hi,hismile))

oleńko, jeśli zrobisz zapiekanki to napisz jak ci smakowały, no i jak wyszły
          ogólniesmile miłego pichcenia ci życzesmile)) no i ogólnie wam wszystkim dziewczyny
          życze milutkiego dniasmile pa,pa,pa. do poklikania wieczorkiemsmile)) buziaczkismile
          • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 15:15
            Hej dziewczyny dopiero wrucilam z zakupow,ale juz wkoncu mam wszystkie
            skladniki i na ciasto i na tapiekankiwinkBylam w 2 sklepach,bo w aldi rabarbaru
            niebylo.A puzniej wyszlam na miasto i kupilam 3 letnie bluzkiwinkU nas goraco,ze
            szok a ja zagrubo sie ubralam bo tak niewyraznie ta pogoda wygladala.Teraz
            odpoczne i wezme sie za pichceniewinkMam nadzieje ze sie uda.Wpadne jak skonczewink
            pa pa
    • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 13:12
      hihihi no ładnie, ja wracam a tu nikogo nie ma hihihi, chyba znowu sie
      zaurlopuje i znikne to bede miala co czytac hihihihi smile)

• danik1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 13:21
        No wlasnie, piszcie dziewczynki bo nie ma co czytac. wink
    • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 13:33
      ale lecicie dzisiaj z pisaniem,no no no

dziewczyny polecam claudie,koszt. 17 zł. i jest fajna torba podrózna w dwóch
      kolorach niebieskim i czerwonym-super
    • anie5 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 19:43
      hej...dopèiero teraz pisze...ale sie rozpisalyscie dzisiaj smile ja caly dzien w
      biegu - a jutro ostatni dzien w pracy - tzn. prowadzenie zajec fitness smile bo
      juz niedlugo zaczynam prace nowa smile
      Mariolka - tez kupilam dzis spodnie i to w normalnym sklepie - takie lniane w
      zielonym kolorze - ale z paskiem takim rozciagajacym sie - w sam raz na ciaze i
      po---
      Olka - ja tez umieram z glodu - zaraz rybki pichce i surowke smile

Bea - wysciskaj dexika ode mnie i wycaluj!!!!! ja tez kocham pieski - choc sama
      juz nie mam - tzn. moi rodzice maja 2 - a ja ...moj maz nie przepada za
      pieskami wiec nie wiem czy kiedykolwiek bede miala sad

Goko - kiedys pisalas i tym filmie na national geografik -wczoraj byl u nas i
      sobie nagralam - super!!!!! Daniczku - a propo filmu - nagralam po norwesku wink
      ale cosik rozumiem smile.......
      • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 19:49
        Anie to smacznegowink))ja juz 3 zapiekanke konczewinka zrobilam 6 na sprobowaniewink
        zanim Misiek przyjdzie z pracy to ich chyba niebedziewink))I wyjdzie na to ze
        sama sprubujewinkJa tez Arnolda mam u mamywinktu zreszta niemam warunkow na duzego
        psa i Moj Misiek tez nieprzepada za psami w mieszkaniusadAle juz mi obiecal ze
        jak wkoncu bedziemy mieli dom i ogrudek to ja bede miec wkoncu
        psawink)))))))))))))))))))))))))))))))Teraz juz naprawde spadam,bo musze sie
        wyrobic do 20:15 na moje seriale,a musze jeszcze naczynia umyc.Ale jeszcze dzis
        wpadne,pa
        • olka9917 Mariolka 15.05.06, 19:54
          Ja dalam zwykle pieczarkiwink
          • goko1 Re: Mariolka 15.05.06, 20:06
            ja na chwilę, zajrzę później jeszcze

Mariolka rabarbar to juz wszędzie mają, i na straganach i w warzywniakach a
            nawet w marketach widziałam, popytaj a znajdziesz...
            • olka9917 Re: Mariolka 15.05.06, 21:16
              Hej wlasnie zjadlam 4 zapiekankewink))))ja chyba oszalalam,ale tak mi smakuja,ze
              caly czas sie kolo nich krecewinkWlasnie dorobilam jeszcze 2 Miskowi bo jeszcze
              1,5h i przyjdzie z pracy,i napewno tez mu zasmakuja,to teraz ma 4,chyba ze
              znowu pujde do kuchniwinknie nie juz starczy na dzis,bo pekne.Ale pycha sa.

Mariolka u nas juz wszedzie rabarbar,najlepszy to chyba z warzywniakow od
              turkowwinkOni maja najlepsze owoce.Mysle ze u was juz tesz znajdziesz rabarbar.Ja
              z braku czasu przelozylam ten rabarbarowiec na jutrowinkmoze to i lepiej bo tak
              sie napchalam tymi zapiekankami ze juz nic niedam rady dzis zjescwink

Ja zawsze jak sie tak fajnie najem to spiaca sie robie.Ale leze i ogladm moje
              serie.Puznije wpadnewink
      • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 22:35
        anie5
        > Goko - kiedys pisalas i tym filmie na national geografik -wczoraj byl u nas i
        > sobie nagralam
        aniusmile)) ja też właśnie czatuje na ten film i co troche sprawdzam program tv
        ale nie chcą go powtórzyćuncertain szkodasad
        • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 22:50
          oleńkosmile)) ale się uśmiałam z twojej opowieści jak jadłaś zapiekankismile))))
          teraz wiesz dlaczego my je robimy co tydzieńsmile i to nie 6 czy 8, tylko 20
          sztuk a czasem nawet 24 sztukismile))))))))
          • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 23:04
            wiecie co? dzisiaj w pracy usłyszałam w radiu że jest strajk w szpitalu w moim
            mieściesad i mnie poprostu SZLAK TRAFIŁ! coprawda ja tą operacje będę miała
            robioną w innym mieście-tam gdzie jeżdze do kliniki leczenia niepłodności, ale
            nie wiem czy te strajki to są w całej polsce czy tylko w wybranych miastach?
            jak to jest??? jeśli wiecie coś na ten temat to BARDZOOOOOOO WAS PROSZĘ O
            POMOC. NAPISZCIE MI COŚ NA TEN TEMAT JEŚLI WIECIE COŚ WIĘCEJ. PROOOOOOSZĘ! smile
            bo ja niedługo oszaleję! już sama nie wiem co tu jest grane? myślałam że już
            się dogadali lekarze z tymi politykami, że od pazdziernika obiecali im podwyżki
            a tu DUPA BLADA!!! kurcze! coś czuję że znowu mi przejdzie przed nosem ta moja
            operacja:"-((( BOŻE! JA JUŻ CHCE MIEĆ TO ZA SOBĄ!!! :"-(((((((((((((((((((
            • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 23:09
              no dobra kochane moje kobietkismile ja już spadam się wykompać, pooglądam jeszcze
              troche tv i lulusmile)) dzisiaj tak wcześnie wstałam że teraz już mi się oczy
              kleją i cotroche mi się ziewasmile
              dobranocsmile życze wam spokojnej nocy i kolorowych snówsmile)) pa,pa,pasmile do
              poklikania jutro ranosmile)))) całuskiwink))
          • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 23:07
            Hi hi Sloneczko samej mi sie chcialo smiacwinkjak co chwilke do kuchni po
            zapiekanke chodzilamwinkMisiekowi tez smakowalywinkNastepnym razem wiecej zrobie,bo
            tym razem to takie prubne bylywinkNo ale teraz jak juz wiemy jak smakuja to w
            sobote wystrtujemy z produkcjawinkJutro placek robiewinkNo nic spadam musze zajac
            sie MiskiemwinkMilej nocy.Do jutra.Dobranocwink
            • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 23:11
              Sloneczko az niewiem co powiedziec na temat tych strajkow,tak mi Ciebie szkoda:
              (ale moze tam gdzie Ty bedziesz miala zabieg,niebedzie strajku,czego Ci
              zycze,zebys miala to jak najszybciej za soba.Bede trzymac kciuki.Moze
              dziewczyny wiecej cos wiedza na temat strajkow,bo ja to tylko z onetu.To
              poprostu pech z tymi strajkami,ale moze sie wkoncu dogadaja.Bedzie dobrze.Pa pa
              do jutrawink
              • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 23:21
                olka9917 napisała:

> Sloneczko az niewiem co powiedziec na temat tych strajkow,tak mi Ciebie
                szkoda:
                > (ale moze tam gdzie Ty bedziesz miala zabieg,niebedzie strajku,czego Ci
                > zycze,zebys miala to jak najszybciej za soba.Bede trzymac kciuki.Moze
                > dziewczyny wiecej cos wiedza na temat strajkow,bo ja to tylko z onetu.To
                > poprostu pech z tymi strajkami,ale moze sie wkoncu dogadaja.Bedzie dobrze.Pa
                pa
                >
                > do jutrawink

dziękuję ci oleńko za słowa pocieszenia-jesteś kochanasmile no cóż pozostaje mi
                tylko czekaćuncertain już za tydzień się wyjaśni czy w tam miesiącu będę miała to za
                sobą czy nie. bo dokładnie za tydzień w poniedziałek dzwonimy do profesora.
                najgorsze jest to że jeśli mi teraz w maju jej nie zrobią to wiem że w czerwcu
                to na 100% mi jej nie zrobią bo profesor w czerwcu wyjeżdza na jakieś sympozjum
                ginekologów gdzieś za granicesad
            • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 15.05.06, 23:16
              olka9917 napisała:

> Hi hi Sloneczko samej mi sie chcialo smiacwinkjak co chwilke do kuchni po
              > zapiekanke chodzilamwinkMisiekowi tez smakowalywinkNastepnym razem wiecej
              zrobie,bo
              >
              > tym razem to takie prubne bylywinkNo ale teraz jak juz wiemy jak smakuja to w
              > sobote wystrtujemy z produkcjawinkJutro placek robiewinkNo nic spadam musze zajac
              > sie MiskiemwinkMilej nocy.Do jutra.Dobranocwink

dobranoc oleńkosmile)) no to teraz razem co sobote zapiekany robimywink))
              hi,hi,hi. wiesz co? moja siostra to się z nas śmieje jak je robimy i się dziwi
              jak nam się one nie znudząsmile)) no ale co ja zrobie: nie nudzą nam się i jużsmile
              my je poprostu kochamywink)) chyba już uzależnieni od nich jesteśmysmile)) ja to
              jeszcze ja, ale mój misiek to by się dał za nie pokroićwink)))) jak by mógł to
              by je jadł codzienniesmile)))) hi,hi,hismile))
              • goko1 W łonie matki za m-c 17 czerwca 15.05.06, 23:20
                www.ngc.pl/watch/search.asp?searchField=w+%B3onie+matki
                hej słoneczko zapisz sobie w kalendarzu 17 czerwca "W łonie matki" na National
                Geographic Channel o 23.00 (trochę późno sad), ale będzie smile))
                • sloneczko271 Re: W łonie matki za m-c 17 czerwca 15.05.06, 23:25
                  goko1 napisała:

> www.ngc.pl/watch/search.asp?searchField=w+%B3onie+matki
                  > hej słoneczko zapisz sobie w kalendarzu 17 czerwca "W łonie matki" na
                  National
                  > Geographic Channel o 23.00 (trochę późno sad), ale będzie smile))

gokuśsmile)) skarbie ty mójsmile)) dziękuję ci bardzo za tą informacjesmile ja tak
                  bardzo czekałam na ten film-bardzo, bardzo chciałam go obejrzećsmile)) jesteś
                  kochanasmile
                  • sloneczko271 Re: W łonie matki za m-c 17 czerwca 15.05.06, 23:33
                    jeszcze raz dobranocsmile)) teraz to już naprawde idę spaćwink)) ja to jak już
                    usiądę do kompa i zaczynam z wami rozmawiać to już nie mogę skończyćsmile))
                    jak zwykle żegnam się z wami po 5 razy i nie nie moge skończyćsmile))
    • anie5 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 08:08
      hej laseczki,
      ja dzis pierwsza smile taka mialam straszna noc - wiecie co, mpowia, ze kobiety w
      ciazy maja takie apetyty i tyle jedz - ja jak tylko zjem troszke wiecej to tak
      mi ciezko na zoladku, przed ciaza tak nie mialam, a teraz musze uwazac i jesc
      wszystko w malych porcjach. wczora na kolacje zjadlam rybe - taka lekka, biala
      i surowke - duzo surowki - i tak mi wydety brzuch dokuczal cala noc - to juz
      nie pierwszy raz, a rano sie taka glodna obudzilam..tez tak macie ?

dzis u nas pochmurnie i na deszcz sie zapowiada, a ja musze pare rzeczy
      pozalatwiac w miescie i taki kocyk, przykrycie sobie upatrzylam dla naszego
      synka - z bawelny, kremowe - nie wiem, czy to nie za lekkie bedzie dla dziecka,
      powinno byc z welny?
    • kattrin1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 08:15
      ale mam dzis przesrany dzien...

odpadł mi tłumik przedni do tego od rana leci mi krew z nosa i wogole chyba
      dzis umierne ze złosci... a do tego mam cholerna zgage i nawet reni nie
      pomaga...głupie leki na ph ... skonczone 3 dni temu a zgaga jeszcze wieksza....

och dzis chyba sie doszczetnie rozłoze na łopatki...
    • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 09:24
      witamsmile
      Katrrin to oby ten dzien sie szybko skonczył!!!

Anie to po tej surówce ci tak ciezko było,mi tak jest ciezko własnie np. po
      owocach,po sokach ,wczoraj po jogurcie bo zjadłam 0,5 litra,a ogólnie to apetyt
      mam niesamowity i jem OGGGGGGROMNE ILOSCI jedzeniasmile))
      • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 11:25
        cześć kobietki!

nie zajrzałam jednak wczoraj na dłużej, przeczytałam Was, chyba tylko odpisałam
        do Słoneczka o tym filmie, bo miałam trochę szalony dzień wink

Chyba nam coś odbiło, zaczęliśmy się rozglądać za nowym większym mieszkaniem,
        tzn. rozglądaliśmy się już pomału wcześniej (tylko myśleliśmy najpierw o
        nowym , dopiero budowanym na 2007 lub 2008), ale wczoraj ruszyliśmy trochę
        tyłki do biur nieruchomości i firm z nowymi budowami, i tak sama już nic nie
        wiem...

Mam jedno mieszkanko na oku (prawie 100 metrów - teraz mam 60), ale wolałabym
        trafić do właściciela własną drogą najpierw, nie przez biuro, bo biuro chce
        zedrzec ze mnie 5,5 tys. za te pośrednictwo, a jeżeli sie faktycznie zdecyduję,
        to mi trochę żal tej kasy jednak będzie, tym bardziej, że mieszkanko do remontu
        będzie z tego co widzę, chociaz małego.

Dzisiaj sobie pomyślałam, że takie decyzje o zmianach na wieksze M, to powinny
        być zaliczane do objawów ciążowych, hihi

i tak jestem w tzw. kropce... no zobaczymy dzień jeszcze poszukam, pomeczę i
        może jednak z agentem będę musiała jednak tam pojechać.
        Nic na razie nie mówię, nie chce zapeszać. Jak decyzja jakaś zapadnie to
        napewno Wam napiszę co i jak.
        • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 11:38
          goko1 napisała:
          >
          > Dzisiaj sobie pomyślałam, że takie decyzje o zmianach na wieksze M, to
          powinny
          > być zaliczane do objawów ciążowych, hihi

ha ha syndrom wicia gniazdasmile)))))))
          Gosiu u nas było tak przy Kubie remont GENERALNY!!!!
          a teraz od czerwca startujemy z wykanczaniem naszego domkusmile (bo jak pisałam
          wam kiedys mamy juz swój domek w stanie surowym-zamknietym)a teraz mieszkamy u
          tesciów na pietrze! no wiec zaczynamy wykanczac i mam wielka nadzieje ze moze
          za rok zamieszkamy u siebie......
          a zaczełam robic takie wielkie plany jak juz byłam w ciazysmile i strasznie meza
          do tego dopinguje !!!!! syndrom wicia gniazda hihihihihi
        • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 11:39
          Hej ja dopiero wstalam.Anie ja doslownie mam tak jak Ty,jem w malych ilosciach
          ale czesciej.Mi od wolowiny jest ciezko na zoladku,dlatego teraz unikam.I jak
          jem puzno kolacje(czego raczej pilnujne zeby tak niebylo)to rano glodna jak
          wilk wstaje.A tak po kolacji jem tylko owocewinki jest ok.

Kattrin muj Misiek cierpi czesto na zgage,duzo zeczy wyprobowal,i niebardzo mu
          pomagaly w tym Rennie tez niebardzo.A w Polsce znlazlam mu tabletki GASTAL na
          zgage do ssania i przechodzi mu natychmiast,sprubuj moze i Tobie pomoga.A z tym
          tlumnikiem to numer,nam tez odpadl kiedys (bo moj Misiek to zawsze kupuje
          jakies wielkie zeby glosniejsze byly)i zle mu przyspawali,i wypadl nam na
          drodze,pelno samochodow,a za nami autobuswinki bo nam najechal ten tlumnik ale
          facet mial reakcjewinkI wtedy to dopiero byl glosny samochodwink))

No to Sloneczko niema wyjscia,kurde musisz teraz sie zalapac na ten zabieg.A
          dzwonilas do tej kliniki gdzie masz miec zabieg,czy oni tez strajkuja?Zawsze
          mowilam ze te strajki lekarzy mi sie niepodobaja,kosztem chrych ludzi walcza o
          wyplaty.Mogli by jakos ratami to robic,ale wogole to zeby w szpitalach w czasie
          strajku normalnie funkcjonowali.Moze sie pogdza.Zaraz ide poczytac co tam
          nowego.

No to narazie pa

A zapomnialam dodac ze u nas to pochmurno i wieje wiatrsad
        • goko1 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 11:39
          Anie pisałaś o kocyku, a do czego Ty go kupujesz, bo ja też kupiłam polarowy
          fajny kocyk taki z Disneya smile- trafiłam na nowy i to w lumpexie, hihi, taki do
          otulenia nini, przykrycia itp, milusi jest bardzo.

poza tym wyposażenie łózeczka to napewno kołderka (bynajmniej u mnie), do wózka
          też jakaś będzie musiała być mniejsza lub kocyk, wszystko zależy od pogody,są
          fajne śpiworki, napewno coś znajdziesz.

a co do jedzenia to ja też wstaję z wielkim ssaniem żołądka, hihi i to już o 5
          potrafię się obudzić taka głodna jak wilk smile

Anie jeżeli jadłaś surówke z kapusty to nic dziwnego, że się męczyłaś w nocy i
          brzuch wydęło, kapusta tak niestety działa, ja jak zjem czasami to mój brzuch
          przekracza naprawdę maksymalne możliwe granice!!!, jest aż niewiarygodnie
          wielki, ale uwielbiam kapustę i kiszoną i surówki, a teraz młoda kapusta jest
          to już w ogóle nie moge sie oprzeć.
          Hihi, jak się zaczną czereśnie to też tak będzie, i fasolka szparagowa i ładne
          kalafiory itp. na taka fasolkę szparagową z bułeczką to mam już straszną
          chcicę wink i na chłodnik, mam nawet fajny przepis ze zdjęciami, ale na razie
          się ochłodziło na dworzu, więc poczekam na cieplejsze dni smile - jakby ktoś
          chciał przepis na chłodnik służę, wyśle na maila, tylko dajcie znać smile

Słoneczko odnośnie grzanek, mam pytanie czy w tych bułkach robisz dziury przed
          faszerowaniem, tzn. czy wyjmujesz miąższ bułki????
          • olka9917 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 13:11
            Hi hi ja dzis znowu zapiekanki na obiad robilamwinkTak nam zasmakowaly,ze Misiek
            sam sie dopominalwinkI nawet jeszcze na kolacje nam zostaly.A zaraz sie biore ze
            ten placek z rabarbarem.Goko jezeli masz chec mozesz mi przeslac przepis na ten
            chlodnikwinka mam jeszcze jedna prosbe pisalas o fasolce szpargowej,ja tez lubie
            ale nigdy sama nierobilam,moglabys mi przepis dac?Sorrki ze tak Cie
            wykorzystuje troche,ale napewno masz sparawdzone przepisy,i widze ze lubisz
            gotowacwinkJa teraz ten placek zrobie,bo musze piekarnik puzniej wyszorowac bo
            ser mi wczoraj nakapal i sie przyjaralsada jak smierdzialo puzniej,to szok.Jedna
            zapiekanka mi spadla na sam dul strona od serasadPuzniej pranie musze wstawic,i
            ogarnac troche mieszkanie.To narzaie,wpadne puzniej.Pa pa
            • mariolka55 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 13:37
              ja mam dzis wielki zapieprz typu pranie ,prasowanie i gotowanie dwóch
              obiadów,mały przez to cierpi bo nie był jeszcze na spacerze,teraz spi.

Goko ja tez chce przepis na fasolke szparagowa,bo tez lubie a moja jedyna
              wersja to po ugotowaniu w bułce tartej i na masełko...
              • mariolka55 Słoneczko 16.05.06, 13:39
                nic sie nie martw,napewno zabieg bedzie szybciutko...wiesz ja nie słyszałam o
                rzadnych strajkach......
                • bea1978 Re: Słoneczko 16.05.06, 13:42
                  A ja właśnie Mariolu w radiu słyszałam, że strajkują i że w innych szpitalach
                  niż dotychczas też będą strajkować, zwłaszcza na śląsku sad

ale oby tam gdzie Słonko ma mieć operację nie było strajków, kurczę mańka, no co
                  za pech!!!

Słoneczko, oby było dobrze!!! Trzymam kciukasy!
                  • mariolka55 Re: Słoneczko 16.05.06, 13:45
                    no ja nie słyszałam,ale przyznam sie ze ostatnio ani radia nie słucham ,ani w
                    telewizji nie ogladam programów typu "dziennik" no i skad mam wiedziec nie???
                    a tam gdzie tesciowa jezdzi to spokojnie jest,tylko ze to w sumie nie
                    szpital.....
                  • sloneczko271 Re: Słoneczko 17.05.06, 00:39
                    bea1978 napisała:

> A ja właśnie Mariolu w radiu słyszałam, że strajkują i że w innych szpitalach
                    > niż dotychczas też będą strajkować, zwłaszcza na śląsku sad
                    >
                    > ale oby tam gdzie Słonko ma mieć operację nie było strajków, kurczę mańka, no
                    c
                    > o
                    > za pech!!!
                    >
                    > Słoneczko, oby było dobrze!!! Trzymam kciukasy!

beatuś-skarbie ty moje dziękuję za kciuki. napewno się przydadząsmile ja mam
                    jeszcze cały czas nadzieję że może lada dzień się skończą. w sumie to
                    podejrzewam że jeśli by mnie mieli wziąść do tego szpitala to w przyszłą środe
                    lub w czwartek, więc mam nadzieję że się wystrajkują do przyszłego tygodniauncertain
                • sloneczko271 Re: Słoneczko 17.05.06, 00:35
                  mariolka55 napisała:

> nic sie nie martw,napewno zabieg bedzie szybciutko...wiesz ja nie słyszałam o
                  > rzadnych strajkach......

marioluś, nie słyszałaś o strajkach bo teraz już o tym przycichło, poprostu w
                  mediach już o tym mało mówią. ale strajki są. no i dzisiaj się dowiedziałam że
                  w tym szpitalu w którym miałam mieć robioną laparoskopie strajk jest na 100% i
                  nie przyjmują nikogo do szpitalasad wiem o tym bo właśnie dzisiaj miał iść do
                  tego szpitala mojej kuzynki synek na taki mały zabieg no i zadzwonili do nich
                  żeby nie przyjeżdzali bo jest strajk i nie przyjmują do odwołania rzadnych
                  pacjentówsad
            • sloneczko271 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 17.05.06, 00:29
              witam was dziewczynysmile
              ja dzisiaj miałam ciężki dzień, bo w pracy byłam sama a ludzi fulllll! no i
              wszystko na mojej głowiesmile urobiłam się po pachy i nogi mnie bolą jak
              cholera smile dzisiaj był pogrzeb jednej z fryzjerek która pracowała koło nas w
              gabinecie fryzjerskim, no i wszyscy poszli na pogrzeb tylko ja musiałam zostać
              na posterunku bo mieliśmy zapisanych bardzo dużo ludzi no i nie mogliśmy ich
              zostawić na lodzie. ta fryzjerka która umarła podobno dostała bardzo wysokie
              ciśnienie i poszła na pogotowie żeby jej pomogli a oni jej coś dali na zbicie
              tego ciśnienia i puścili ją do domu no i w domu straciła przytomność i umarła.
              I TAKIE SĄ WŁAŚNIE SKUTKI STRAJKÓW!!! uncertain

oleńkosmile)) widze że ci zapiekany naprawde posmakowałysmile)))) cieszę się
              bardzosmile))))
          • bea1978 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 13:34
            Hej laseczki!!!

W pracy nadal zawrót głowy sad

ale podczytuję w tzw. międzyczasie smile

goko1 napisała:
            > Słoneczko odnośnie grzanek, mam pytanie czy w tych bułkach robisz dziury przed
            > faszerowaniem, tzn. czy wyjmujesz miąższ bułki????

Ja wyciągam, też robię takie zapiekanki, z tym że dodaję jeszcze troszkę cebulki
            do pieczarek i podsmażam je lekko na patelni wraz z tym wygrzebanym z bułek
            miąższem i potem to mieszam z serkiem i wkładam do piekarnika na ok 7-10 min.
            wtedy farsz nie wycieka i jest go więcej bo ja lubię jak jest dużo pieczarek i
            na wierzch można jeszcze położyć plasterek cieniutki boczku wędzonego, mniam
            mniam smile))
            • bea1978 Re: Szcześliwy watek !!!!!!! c.d. 16.05.06, 13:35
              oczywiście przed zapiekaniem, potem to się tak fajnie zapieka, nic nie wycieka i
              ser się nie przypala w piekarniku jak napisała Ola