Dodaj do ulubionych

Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych weteranek

12.06.07, 10:19
hej postanowiłam że założe nowy wątek bo ostatnio okazał się szczęśliwy to
niech dalej będzie!!!!
Zapraszam wszystkich i przesyłam fluidki (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Obserwuj wątek
    • emania29 Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 12:11
      nie wiem jak zrobić sygnaturke
      kiedyś robiłam ale teraz nie chce się wyświetlać sad
      • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 12:14
        próba
        • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 12:29
          nie umiem sad
          • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 12:30
            coś wyszło tylko nie wiem jak mozna zrobić żeby nazwa była a nie adres?
            • mariolka55 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 13:54
              potem ci emania napisze jak to zrobic,bo teraz nie mam czasu oki?

zrób sobie ta wizytówkesmile
              • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 14:28
                a po co jest ta wizytówka? weszłam na twoją? Te zdjęcia przyjaciół to ty
                umieszczałaś? co można zrobić jak się ma taka wizytówke? Nie wiem czy chce się
                ujawniać?!
                • mariolka55 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 15:42
                  no ja tez sie nie chce za bardzo ujawniac dla wszystkich,wiec nie podałam
                  imienia nazwiska zdjecia itp,podałam tylko to co chciałam,a chce cie do swoich
                  przyjaciół dadac,dlatego pisze zebyscie robiływink
                  • mariolka55 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 15:50
                    <a href="tu wklejasz to co skopiowalaś-link">tu wpisujesz nazwe suwaczka</a>
                    i teraz enter ,ok i musisz sie przelogowac,tylko dokładnie to przepisz po a
                    jest przerwa na poczatku potem juz nie.
                    • emania29 Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 12.06.07, 17:51
                      Dzięki mariolka robie próbe
                      • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 10:04
                        no i się udałobig_grin
              • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 10:00
                mariolka55 napisała:

> potem ci emania napisze jak to zrobic,bo teraz nie mam czasu oki?
                >
                >
                > zrób sobie ta wizytówkesmile

a jak się robi wizytówke i do czego ona się przydaje?
            • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 09:57
              witaj emaniubig_grin
              melduje się na nowym wąteczkusmile)))) ciesze się że go założyłaśbig_grin
            • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 09:59
              emania29 napisała:

> coś wyszło tylko nie wiem jak mozna zrobić żeby nazwa była a nie adres?

chętnie bym ci kochanie pomogła ale ja też nie umiem tego zrobićuncertain
              mi mój sówaczek zrobił mój misiekbig_grin
              ale weszliśmy wtedy na strone ,,pazdziernik 2007" i tam było napisane po
              angielsku krok po kroku jak zrobić sówaczeksmile

ale twój ci przecież skarbie wyszedł ślicznybig_grin
              • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 11:28
                emaniubig_grin co do tych wymiotów to trzymaj się skarbie-jeszcze troszke musisz
                wytrzymaćsmile ale szczerze ci współczuje bo znam ten bóluncertain
                wiesz co emaniu? mi na te wymioty profesor przepisał czopki do tyłka o
                nazwie ,,torecan" i brałam je 2 razy dziennie (rano i wieczorem po jednym)
                przez 3 dni i nawet sobie nie wyobrażasz jaką one przyniosły mi ulge na jkieś 2
                tygodnie miałam spokój bez wymiotówsmile
                coprawda te czopki podobno sie bierze raz dziennie po jednym przez 6 dni ale ja
                miałam tak bardzo silne te wymioty (nic nie mogłam zjeść ani pić i wymiotowałam
                całą dobe non-stop) i dlatego mi profesor kazał brać je rano i wieczorem.
                może zapytaj się swojego lekarza co on o tych czopkach sądzi? czy ty je
                będziesz mogła wziąć? ale podejrzewam że tak skoro ja po ivf mogłam je brać to
                pewnie ty też będziesz mogłasmile ale ulge przynoszą niesamowitąbig_grin polecam ci je
                serdeczniesmile
                • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 11:31
                  emaniubig_grin co do tego profesora od szwów na szyjce to też uważam że lepiej że ci
                  je założy wcześniejsmile przynajmniej będziesz spokojniejszasmile
                  lepiej dmuchać na zimnesmile
                  • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 11:34
                    marioluś co u ciebie słychać skarbie? smile
                    gdzie się wybieracie na wakacje?

emania to mam nadzieję że w domku będę siedzieć i nigdzie nie będzie brykaćwink
                    • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 11:47
                      co dzisiaj porabiacie?
                      ja dzisiaj siedze w domku bo musze troche chałupe ogarnąćsmile
                      na objadek zrobie kalafiorkasmile... bo mamy z michaliną na niego ochote już od
                      kilku dnibig_grin hi,hi,hismile))))
                      • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 11:49
                        no dobra. to ja już spadamsmile))
                        życze wam milutkiego dniasmile)))) buziaczkibig_grin pa,pasmile
                        • emania29 Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych weteranek 13.06.07, 12:01
                          Dzięki słoneczko za rady odnośnie wymiotów, jest coraz gorzej sad zapytam się o
                          te czopki tylko że ja nie cierpie czopków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! źle to znosi moja
                          dupeńka!
                          • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 12:50
                            emania29 napisała:

> Dzięki słoneczko za rady odnośnie wymiotów, jest coraz gorzej sad zapytam się
                            o
                            > te czopki tylko że ja nie cierpie czopków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! źle to znosi
                            moja
                            >
                            > dupeńka!

hi,hi,hismile)))))) ja skarbie też niecierpie czopkówuncertain ale jak się tak
                            strasznie cierpi i człowiek jest wymęczony tymi wymiotami to taki czopek to
                            zbawieniebig_grin
                            i powiem ci że mimo tego że nie cierpie czopków to 100 razy wolałam je bardziej
                            niż te wszystkie inne tablatki do połknięcia-bo wtedy wszystko co musiałam
                            połknąć to był koszmar! uncertain
                            na początku ciązy się śmialismy z moim miśkiem że w każdą dziurę coś wciskamwink
                            bo do połknięcia miałam tone leków, do pochwy wkładałam 8 lutein dziennie i
                            dodatkowo jeszcze ,,nystantyne" do pochwy i jeszcze do tyłka 2 czopkismile))))))))
                            więc z ,,dziur" w ciele zostały mi wtedy tylko dziurki w nosiewink hi,hi,hibig_grin
                            • kattrin1 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 13.06.07, 13:33
                              och strasznie dawno mnie nie było... pewnie nie pamietacie juz mnie smile
                              Slonko ale ten czas leci, dziekuje Ci za wszystkie zdjecia, pieknie wygladasz w
                              ciazy smile juz za chwilke bedziesz miała maleństwo w ramionach smile

Emanio bardzo sie ciesze ze udało Ci sie zajsc w ciaze, teraz zobaczysz
                              wszystko zakonczy sie w 40 tyg dopiero smile niech maluszek sie zdrowo rozwija i
                              pieknie rosnie smile

Przesyłam Wam buziaki smile
                              • sloneczko271 Re: witaj kattrin:-D 14.06.07, 10:12
                                witaj katrin skarbie ty naszbig_grin jak możesz pisać że już ciebie nie pamiętamy?!!!
                                chyba zaraz po dupie dostaniesz! wink oczywiście że cię pamiętamy i ja często o
                                tobie myśle ale nie chce ci już truć pytaniami: kiedy jedziesz po śnieżynki? bo
                                wiem że już zadawałam ci to pytanie chyba z 1000 razysmile
                                ale napisz nam kochanie co u ciebie słychać?
                                jak w pracy-uspokoiło się troszke? bo ostatnio jak pisałaś miałaś tam straszny
                                kocioł.

co do mnie, to faktycznie skarbie czas mi szybko lecibig_grin i powiem ci że sama
                                nie mogę w to uwierzyć że już jestem w 23 tygodniu ciążysmile szok! :-0
                                ale bardzo chciałabym już być w 7 miesiącu ciąży żeby tak troche bezpieczniej
                                się poczuć. tak naprawde to cały czas się boję o tą moją michalinkeuncertain jak
                                tylko jest jakiś dzień kiedy ona się nie kręci i ja jej nie czuje to wpadam w
                                panikeuncertain i zaraz dostaje schizy! i codziennie tylko wsuchuje się w moje ciało
                                czy się rusza ten mój skarb malutki czy nie.
                                bardzo bym chciała już ją mieć całą i zdrową w ramionachsmile
                                no ale staram się myśleć optymistycznie i mam nadzieję że wszystko będzie okbig_grin
                                pozdrawiam cię kattrin bardzo, bardzo serdecznie i przesyłam ci 100000
                                buziaków! big_grin i błagam cię odzywaj się do nas częściej-dobrze? bo my tu
                                tęsknimy za tobą:'-(
                                • sloneczko271 Re: witaj kattrin:-D 14.06.07, 10:17
                                  ja właśnie siedze przed kompem na golasabig_grin hi,hi,hismile)))))))))))))))))
                                  bo wysmarowałam się cała samoopalaczem i muszę troszke poczekać żeby mi sie to
                                  cholerstwo wchłonełobig_grin
                                  musze się troszke zabrązowić bo już zle się czułam taka bladauncertain
                                  no i zaraz dzwonie do mojej fryzjerkismile)) musze się z nią umówić na małe
                                  obcinanko bo chce troszke zmiany wyglądubig_grin jak człowiek troszke coś zrobi nad
                                  sobą to zaraz jakoś tak lepiej się czujebig_grin
                                  • emania29 Re: witaj kattrin:-D 14.06.07, 10:52
                                    Cześć Katrin smile
                                    pewnie że tęsknimy i pamiętamy!!!!!!!!!!!!!!! tylko tak jak pisze słoneczko nie
                                    zadajaemy trudnych pytań. Napisz nam jak w pracy, co u ciebie? kiedy i gdzie na
                                    urlopik?
                                    • emania29 Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych weteranek 14.06.07, 10:55
                                      no to nieźle słoneczko ! tak na golaska!!! smile nie śmierdzi ci ten samoopalacz?
                                      jakiego używasz?
                                      • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 14.06.07, 16:37
                                        emaniubig_grin śmierdzi mi jak cholera!!! smile))))))))))))))))))))))
                                        ale jakoś wytrzymamwink bo bladzioch jestem strasznybig_grin
                                        dziś nie wychodze z domu więc troszke sobie pośmierdze a wieczorem zmyje to
                                        dziadostwo i wybalsamuje się czymś pachnącymsmile)) no a jutro będę już ładniutka
                                        i pachnącasmile)))) hi,hi,hibig_grin
                                • kattrin1 Re: witaj kattrin:-D 14.06.07, 10:57
                                  Słoneczko dziekuje za pamiec.. ze sniezynkami, nie wiem jak bedzie teraz,
                                  jestem własnie po straconej ciazy biochemicznej, wiec musze chyba odpoczac
                                  najpierw a potem znowu podejsc do transferu. Narazie jade na urlop bo potrzeba
                                  mi zmiany klimatu, zapomnienia i odnalezienia wiary.
                                  A poza tym nadal w pracy mam sajgon... ale juz nie taki jak wczesniej smile

Super ze tak pieknie przechodzisz ciaze, nawet sie nie obejrzysz a bedziesz
                                  trzymac w ramionach córcie smile jejku 23 tydzien juz półmetek smile
                                  • sloneczko271 Re: witaj kattrin:-D 14.06.07, 16:44
                                    kattrin kochanie! tak mi przykro:'-((( cholera co za niesprawiedliwość!
                                    kattrin czy ta ciąża biochemiczna była po śnieżynkach?
                                  • sloneczko271 Re: witaj kattrin:-D 14.06.07, 16:47
                                    kattrin. ciesze się że masz taki plan wakacyjny. jedz kochanie i wypoczni sobie
                                    i BŁAGAM CIĘ NIE PODDAWAJ SIĘ -OK? pamiętaj że zawsze jesteśmy z tobą i nie
                                    zapominamy o tobie ani na chwile.
                                    • mariolka55 Re: witaj kattrin:-D 15.06.07, 08:47
                                      witam was
                                      witam cie katrrinsmile
                    • mariolka55 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 08:54
                      sloneczko271 napisała:

> marioluś co u ciebie słychać skarbie? smile
                      > gdzie się wybieracie na wakacje?
                      >
                      >

nigdzie sad trzyma nas budowa ,chcemy w koncu skonczyc dom i niedługo sie
                      wprowadzic.

pozatym dostałam jakiejs chcicy na nastepne dziecko,ja pierdykam po slubie
                      długo nie chciałam nawet słyszec o dzieciach a teraz dostałam takich
                      instynktów big_grin no ale zdrowy rozsadek mówi mi zeby jeszcze poczekac wink no i
                      troche sie boje czy bym sobie poradziła w ciazy z ta moja szaranczasmile

a kubus idzie do przedszkola,nie wiem czy sie wam chwaliłam?
                      • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 09:59
                        hi hi mariolka to do roboty smile trójka to jeszcze nie szarańcza! ostatnio
                        oglądałam program o parze(nie polskiej) ona nie mogła zajść w ciąze i po kilku
                        latach urodziła córeczke, 2 lata później czworaczki, 1,5 roku później też
                        poczeli czworaczki tylko jedno dzieciątko zmarło w brzuszku w 22tc i urodziła
                        trojaczki, czyli w sumie mieli 8 i plany na kolejną 8!!!!!!! marzy im się tuzin
                        dzieci!!!!!! nieżle to wyglądało jak się wszędzie rozłazili smile niezła parka
                        co???
                        • mariolka55 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:01
                          ehhhh a ile mieli nianiek?big_grinDD
                        • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:01
                          przykro mi katrin z powodu twojej straty sad mam nadzieje ze odzyskasz wiare,
                          siły i nadzieje!!!!!!!!!!!!!! życze ci tego z całego serca!!!!!!!!! jesteśmy
                          silnymi kobietkami i tak łatwo się nie poddajemy.........................
                          • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:02
                            tylko babcia im pomagała!
                            • mariolka55 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:05
                              ja teraz jestem sama z dwójka i czasami mozna dostac "jebca" big_grin
                              • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:14
                                mariolka55 napisała:

> ja teraz jestem sama z dwójka i czasami mozna dostac "jebca" big_grin

hi,hi,hismile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                        • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:13
                          emania29 napisała:

> hi hi mariolka to do roboty smile trójka to jeszcze nie szarańcza! ostatnio
                          > oglądałam program o parze(nie polskiej) ona nie mogła zajść w ciąze i po
                          kilku
                          > latach urodziła córeczke, 2 lata później czworaczki, 1,5 roku później też
                          > poczeli czworaczki tylko jedno dzieciątko zmarło w brzuszku w 22tc i urodziła
                          > trojaczki, czyli w sumie mieli 8 i plany na kolejną 8!!!!!!! marzy im się
                          tuzin
                          >
                          > dzieci!!!!!! nieżle to wyglądało jak się wszędzie rozłazili smile niezła parka
                          > co???

o kurcze! :-0 8 to już przesadasmile))))))))))))))))))))))))))))
                          jak tu te wszystkie dzieciaki ogarnąć? wink
                      • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:10
                        marioluśbig_grin to super! że chesz mieć kolejne dzieckosmile))
                        z taką trójeczką w domu to będziesz mieć wesołobig_grin nas w domu też była trójka
                        dzieciaków i było fajniesmile))
                        a jak zrobisz sobie dłuższą przerwe to pózniej ci się już nie będzie chciało
                        wracać do pieluchbig_grin pozatym kubuś to już duży chłopak-fajnie że idzie do
                        przedszkolabig_grin to też będziesz miała więcej luzu w domkusmile))
                        a co na to twój mąż? też chce mieć jeszcze jedno dziecko? pewnie nie bardzo-co?
                        bo faceci to zawsze patrzą bardzo praktycznie od strony finansowejuncertain
                        ale jak chcesz mieć jeszcze jedno maleństwo to działajbig_grin
                        • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:22
                          wiecie co? wczoraj się wkurwiłam na maxa! wyobrazcie sobie że wczoraj dostałam
                          wezwanie do zus-u na jakąś kontrole lekarską czy aby nie jestem na lewych
                          zwolnieniach lekarskich-NORMALNIE SKANDAL!!!
                          jak to przeczytałam to myślałam że padne-czy oni zgłupieli?!!!
                          przecież profesor jak mi wypełniał ten dokument do zus-u to napisał tam samą
                          prawde. opisał całe moje 2 letnie leczenie, to że uwówał mi tego guza z
                          jajnika, to że ciąża jest zagrożona bo jest po sztucznym zapłodnieniu ivf (bo
                          każda ciąża po ivf jest wysokiego ryzyka) i jeszcze napisał że nie mogę się
                          stawić w razie czego na takie badanie do zus-u, a oni mi wysyłaja takie
                          wezwanie.
                          w tym kraju to się nie da normalnie żyć!!! niedosyć że nasz kraj nie daje ani
                          zł. na leczenie niepłodności i za wszystko trzeba bulić z własnych pieniędzy to
                          jeszcze jak człowiek jest w ciąży i chce spokojnie donosić swoje maleństwo to
                          oni myślą że są zwolnienia lewe. no nic tylko się pochlastać!
                        • mariolka55 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:24
                          sloneczko271 napisała:

>
                          >
                          > a co na to twój mąż? też chce mieć jeszcze jedno dziecko? pewnie nie bardzo-
                          co?
                          >

-no smile mówi ze go "zajedziemy" on taki biedny pracocholik juz jestsad

> ale jak chcesz mieć jeszcze jedno maleństwo to działajbig_grin

na razie mnie "zbiera" ale jeszcze musze troche poczekac,boje sie tez przebiegu
                          ciazy,bo kazda moja ciaza była inna 1-ksiazkowa i super a 2- gorsza,bolał mnie
                          brzuch,musiałam sie oszczedzac itp. gdyba 3- nie przebiegała prawidłowo to jak
                          sobie dam sama rade z dwoma maluchami? i tego sie najbardziej boje a jesli
                          chodzi o finanse to ja pod tym kontem nie patrze,wykarmiamy 2-jke to i
                          wykarmimy 3-jke ,a ciuchów i zabawek sa tony smile wózki i łózeczka,foteliki i
                          rowerki no fuul-wypassmile
                          • mariolka55 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:31
                            słoneczko te kontrole sa juz od dawna,kontroluja na maxa ciezarne przez te lewe
                            zwolnienia, no ale mozna sie wkurwic wiem,tymbardziej w twojej sytuacji.
                            • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 16.06.07, 08:53
                              marioluś. ja wiem że kontrolują i ciężarne ale prawde mówiąc myślałam że mnie
                              to minie bo przecież wszystkie zwolnienia miałam od profesoro, pieczątka jest
                              z ,,gamety-leczenie niepłodności", no i do tego wszystkiego w tych dokumentach
                              do zus-u profesor mi opisał całą moją historie leczenia (bez żadnego
                              naciągania) i napisał że jest to ciąża zagrożona po ivf (bo każda ciąża po ivf
                              jest wysokiego ryzyka) A TE BARANY I TAK MNIE WZYWAJĄsad buuuuuuncertain
                              no ale cóż-w tym naszym kraju to wszystko jest możliweuncertain mam nadzieję że nie
                              stwierdzą że mogę pracować??? bo to, to by już było przegięcie na maxa! bo
                              została bym bez grosza bo do pracy nie mam zamiaru wracać do końca ciąży-
                              MICHALINA JEST DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZA!
    • eryka5 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 15.06.07, 10:50

Hej!!!
      Jak juz jestesmy przy temacie kolejnych dzieci to my akurat poczatkowo
      chcielismy miec jedno a pozniej w niedługim czasie nastepne,jednakze biorac pod
      uwage moja patologiczna ciaze i problemy od urodzenia z Matylda teraz mamy
      bardzo mieszane uczucia.Fakt faktem ze mamy jeszcze 5 sniezynek do wykorzystania
      w Novum(za ktore nota bene musimy wreszcie zapłacic za kolejny rok
      przetrzymania)i aby te mrozaki miały szanse przyjecia sie musimy działac w miare
      szybko,ale z drugiej strony mimo wszystko chyba jakos narazie nie chce drugiego
      brzdaca.Przy Matyldzie jest tyle pracy,chce poswiecic jej jak najwiecje
      czasu,tyle jej pokazac i tyle nauczyc i obawiam sie ze przy drugim dziecku za
      chwile ,mogłabym troche ja zaniedbac.Oczywiscie wiele par ma dzieciaki raz
      zarazem,pewnie jest wiele pozytywnych aspektów takiej strategii działania,ale my
      jednak poczekamy jeszcze jakis czas,jak Matylda troche sie usamodzielni,pojdzie
      do przedszkola....narazie pewnie chciałaby miec nas na wyłacznosc i chyba nie
      byłaby zadowolona z nagłej konkurencji w postaci braciszka czy siostrzyczkismile))

A my wczoraj wrócilismy z Lublina z kolejnego zabiegu.Koszmar!!!!!Powoli te
      wyjazdy wszystkim nam wychodza bokiem bo jakby nie patrzec to mamy do
      przejechania 1000km w obie strony w cholernym upale i zmeczeniu.No ale z drugiej
      strony cóz zrobic.....Poki co jestesmy skazani na ten Lublin co najmniej do
      konca roku raz w miesiac albo i nawet czesciej.
      • mariolka55 o witaj eryko:))) 15.06.07, 11:05
        ale wszystko u was ma sie ku dobremu tak?smile bo nie znam dokładnie sprawy,wiem
        ze nie chciałas pisac o tym na forum.

jest eryko duzo pozytywnych stron podwójnego macierzynstwasmile Kuba juz by za
        Natalia "wskoczył w ogien"smile na zjezdzalni zrobił taka rozrube,przegonił
        dzieci,zastawił droge bo teraz bedzie natalka zjezdzacsmile zawsze jak gdzies
        jedziemy to sprawdza czy jest natalka i nie zostawiłby jej w domusmile kiedys
        bylismy na grilu sami (bo mała juz spała) kubus sie swietnie bawił i nie chciał
        do domu,dopiero na komende ze natalka jest sama w domu z ciocia pozbierał
        wszystko i jedziemy do domu do natalki,bawia sie juz razem no i tak ja nieraz
        całuje ze szoksmile no oczywiscie wleje jej tez czasami,dobrze ze przestał ja
        gryzcsmile
        • emania29 Re: o witaj eryko:))) 15.06.07, 15:45
          Eryczko Jak będziesz miała chęć i czas to prześlij nam zdjęcia swoje i Matyldy!
          Ja to nawet nie wiem jak wyglądasz a co dopiero dzidzia! Ja też mam nadzieje że
          u was lepiej i wszystko idzie ku dobremu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • mariolka55 Re: o witaj eryko:))) 15.06.07, 16:10
            emania29 napisała:

> Eryczko Jak będziesz miała chęć i czas to prześlij nam zdjęcia swoje i
            Matyldy!
            >
            > Ja to nawet nie wiem jak wyglądasz a co dopiero dzidzia! Ja też mam nadzieje
            że
            >
            > u was lepiej i wszystko idzie ku dobremu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no własnie to samo chciałam napisac!!!!!!!!!!
            eryka CHWAL SIE juz dawno mi obiecałas fotki!

ja ci swoje posłałam...
            • eryka5 Re: o witaj eryko:))) 15.06.07, 16:17

no dobra dziewuszki,zaraz Wam powysyłam nasze fotkismile))
              • mariolka55 Re: o witaj eryko:))) 15.06.07, 16:40
                eryka5 napisała:

>
                > no dobra dziewuszki,zaraz Wam powysyłam nasze fotkismile))

nobig_grin
                • mariolka55 Re: o witaj eryko:))) 15.06.07, 16:49
                  sliczna,sliczna,slicznabig_grin ksiezniczka big_grin

a na tym pierwszym zdjeciu to ty?

podobnie sobie ciebie wyobrazałam , zdjecie niedługo po porodzie a ty
                  taki "chudzielec" :smile
                  • emania29 Re: o witaj eryko:))) 15.06.07, 21:10
                    ojej faktycznie śliczna ta Matyldzia, taka słodziutka, całować i całować kiss
                    podoba mi się imie Matyldasmile No właśnie a na tym zdjęciu z chrzcin to ty???
                    • eryka5 Re: o witaj eryko:))) 15.06.07, 21:45

Dzieki dziewuszki za miłe słowa w imieniu Mtyldkismile))
                      Tak na zdjeciu z chrzcin to ja,w sumie nie mam zbyt wielu zdjec ze soba(bo ja
                      zazwyczaj fotografuje,wiec musiałam wysłac okolicznosciowe.
                      Co do imienia to w sumie mało komu sie tak naprawde podoba bo to stare srednio
                      popularne imie.Jednakze my zawsze wiedzielismy ze jak bedzie córa to własnie
                      Matylda i jakos nie zastanawialismy sie nad jakakolwiek inna opcja.Nie
                      chcielismy nigdy imienia zbyt czesto nadawanego dzieciom,zeby pozniej sie nie
                      okazło ze w klasie bedzie 5 Julii i 3 Zuzie.AQle tak naprawde imie jest najmniej
                      istotna sprawa jak sie w trudach donosi ciaze czy nie daj boze rodzi pozniej
                      chore dziecko..........

Mariolka zgadza sie ze podwojne macierzynstwo jest fajna sprawa i tak jak
                      napisałam pewnie niesie ze soba wiecej pozytywów niz złych stron.My nie
                      planujemy drugiej dzidzi w najblizszym czasie takze z innych roznistych
                      wzgledów,ale głownie dlatego, ze boje sie ciazy po złych doswiadczeniach z
                      poprzednia.No i chyba troche obawiam sie tez ze z dwojka Maluchów jest jazda bez
                      trzymanki i nie wiem czy dałabym rade tym bardziej ze została mi jeszcze do
                      napisania praca magisterska i inne niezakonczone rozdziały.
                      Zreszta chyba tak mi jest pisane odgórnie bo jak mielismy problemy z Mała i nie
                      bardzo wiedzielismy jak cała sprawa z jej choroba sie rozwinie,udałam sie troche
                      przy okazji a troche celowo do takiej babki co orientuje sie w przyszłosci(nota
                      bene niezła była i kurcze wszystko wiedziała).No i okazała sie na marginesie ze
                      bede miała dwoje dzieci,jeszcze syna, ale za dosyc odległ czas.I chyba wszystko
                      na to wskazuje ze rzeczywiscie tak moze bycsmile)Teraz tylko sie zastanawiam co
                      moze oznaczac odelgły czas???Dwa czy moze dziesiec lat??W sumie teraz jak mam
                      swoja upragniona i wyczekana córcie mogłabym miec i syna,ale gdyby była druga
                      córeczka mimo wszystko cieszyłabym sie bardziej,bo dwie babeczki-siostrzyczki
                      miałyby cała mase wspolnych spraw do obgadania i uwag do wymiany.Poza tym mamy
                      juz takze imie dla ewentualnej drugiej dziewuchy a jesli chodzi o syna to nic
                      zupełnie nie przychodzi nam do głowy.

Emaniu chyba Ci jeszcze nie gratulowałam,ale bardzo sie ciesze ze macie wreszcie
                      dzidziulka w brzuszku,teraz tylko byc dobrej mysli ze dzidziulek szczesliwie
                      wyjdzie z brzuszka o własciwym czasie.Zreszta ja sobie nie wyobrazam ze moze byc
                      inaczej.

Ide dziewczynki poczytac sobie ksiazke do snu bo spac mi sie jeszcze nie chce a
                      Mała spi wiec mam troche czasu dla siebiesmile))A mówiłam juz wam ze Matylda
                      praktycznie od dwoch miesiecy zasypia o 7-8 wieczorem i wstaje usmiechnieta o
                      6-7 rano????To sie nazywa bezproblemowe dzieckosmile))
                      Dobnranoc
                      • mariolka55 Re: o witaj eryko:))) 15.06.07, 22:37
                        u mnie na szczescie tez nigdy nie było problemów ze spaniem w nocy,Kuba
                        przesypiał cała noc po skonczeniu 3 miesiecy a Natalka po skonczeniu dwóchbig_grin oj
                        to jest cos wspaniałego jak mozna sie w nocy wyspacsmile)) tylko teraz w lecie
                        budza sie dosyc wczesnie ,bywa ze i przed 6-sta.

co do imienia mi osobiscie podoba sie Matylda i masz racje z popularnymi
                        imionami jest tak ze jak jestesmy na placu zabaw i ktos zawoła Kuba to odwraca
                        sie połowa dzieciakówsmile a kiedys byłam w osrodku i były 3 dziewczynki i
                        wszystkie Natalki,to dopiero była jazda.
          • sloneczko271 Re: o witaj eryko:))) 16.06.07, 09:14
            emania29 napisała:

> Eryczko Jak będziesz miała chęć i czas to prześlij nam zdjęcia swoje i
            Matyldy!
            >
            > Ja to nawet nie wiem jak wyglądasz a co dopiero dzidzia! Ja też mam nadzieje
            że
            >
            > u was lepiej i wszystko idzie ku dobremu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no ja tez nie wiem jak wygląda erykasad a matyldy zdjęcia też chyba eryczka nie
            wysyłałauncertain
        • sloneczko271 Re: o witaj eryko:))) 16.06.07, 09:13
          marioluśsmile)) jak się czyta o tych twoich dzieciaczkach to aż się buzia sama
          uśmiechasmile))))
          i wcale ci się nie dziwie że chcesz mieć jeszcze jedno dzieckobig_grin
          • sloneczko271 Re: eryczko:-((( 16.06.07, 09:47
            eryczkosad ominełaś mnie i nie wysłałaś mi zdjęćsad buuu
          • sloneczko271 Re: witaj eryko:))) 18.06.07, 08:34
            eryczkosmile))
            dziękuje ci skarbie za zdjęciabig_grin
      • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 16.06.07, 09:05
        witaj eryczkosmile
        skarbie przepraszam cię jeśli zadaje zbyt trudne pytanie ale czy możesz napisać
        z jaką chorobą się borykacie u matyldy?
    • mariolka55 do poczytania i posmiania:D ja umarłam;D 15.06.07, 21:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=3260668
      • sloneczko271 Re: do poczytania i posmiania:D ja umarłam;D 16.06.07, 09:31
        mariolka55 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=3260668

marioluś-przeczytałam i tez się popłakałam ze śmiechu:'-))))))))))))))))))))))
        ludzie to mają problemy-co? big_grin
        • sloneczko271 Re: hej! :-D 18.06.07, 08:43
          co tam u was słychać???
          emaniusmile jak się skarbie czujesz?
          kiedy teraz idziesz do lekarza?

marioluśsmile a ty jak spędziłaś weekendzik? big_grin

ja miałam weekend pełen rozrywkiwink teraz były dni nadzego miasta i non-stop
          się coś działo na mieściebig_grin
          w sobote byłam na koncercie ,,łez" a wczoraj grał ,,szymon wydra" smile))
          było świetnie! big_grin
          • sloneczko271 Re: hej! :-D 18.06.07, 08:46
            no a dziś siedze grzecznie w domku i robie sobie ,,dzień dobroci dla siebie" wink
            zrobie sobie henne, ufarbuje włosy i uzupełnie paznokcie żelemsmile))
            i ogólnie troche się dziś poobijambig_grin
            życze wam dziewczyny miłego dniabig_grin buziaczkismile))
            • emania29 Re: hej! :-D 18.06.07, 17:38
              hej
              u mnie wszystko ok, czuje się dobrze i ogarnia mnie straszne lenistwo. Nadal
              wymiotuje ale chyba troszke mniej. Ostatnio mało jadłam i wczoraj wybraliśmy
              się na pizze. Takie wyprawy to niezła atrakcja dla kogoś kto całymi dniami
              wpatruje się w telewizor lub widok za oknem. Dzisiaj byłam w pracy zostawić
              zwolnienie i troche pogadałam z dziewczynami smileByło bardzo sympatycznie smile
              Do lekarza ide za tydzień w poniedziałek i już będe się umawiać na szwy.
              Ja też wam życze miłego dnia big_grin
              • olka9917 Re: hej! :-D 18.06.07, 18:21
                Hej laski,to ja.Jestesmy w internet cafe.Goraco u nas,34 stopnie o tej
                porze.droga minela nam bardzo dobrze.Arbi calz droge siedzial w siedzonku,i sie
                bawil i spiewal,jadl i spal.2 tgodnie bzlz tu tzlko burze,teraz juz od tzgodnia
                sa upaly,Arbi uwielbia sie kapac w basenie.Nikt nie pztal o ta zielona
                karte,wiec dobrze ze zsarzyzkowalismy.Pozdrawiam bardzo mocno.U nas wszystko
                ok.Ide cyztac co u was.Trzymajcie sie papapapap
                • olka9917 Re: hej! :-D 18.06.07, 18:36
                  fajnie ze dobrze sie czujecie,Emaniu tak sie ciesze,trzymam kciuki.sorrki za
                  bledy,ale Arbi siedzi mi na kolanie,i klawiatura niema wszystkich liter.Jeszcze
                  3 tzgodnie i wracamy.Trzymajcie sie papapapapapapap
                • sloneczko271 Re: witaj oleńko! :-))))) 19.06.07, 22:54
                  skarbiebig_grin fajowo że do nas zajrzałaś z kafejkibig_grin
                  napisz jak się bawicie??? pewnie superowo! big_grin
                  brakuje nam tu ciebieuncertain wracajcie szybkosmile
                  pozdrawiam całą waszą trójke serdeczniebig_grin
              • sloneczko271 Re: hej! :-D 19.06.07, 22:49
                emaniusmile
                a w pracy nie mają do ciebie pretensij że zostajesz na zwolnieniu lekarskim?
              • sloneczko271 Re: hej! :-D 19.06.07, 22:50
                ja dzisiaj byłam u mojej koleżanki fryzjerki na obcięciu a przede wszystkim na
                plotachbig_grin było super! smile)))) i obcieła mnie fajowobig_grin a ja jej pomalowłam
                paznokcjesmile))
    • danik1 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 18.06.07, 19:40
      Gratuuuuulacje dziewczynki!!!
      To tak na poczatek bo tyle zdarzylam przeczytac. Sloneczko gratuluje coreczki!!
      A Tobie Emaniu gratuuuluje zafasolkowania i zycze z calego serca szczesliwego
      porodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ide dalej czytac co tam naskrobalyscie. wink))
      • danik1 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 18.06.07, 20:00
        Tak sie fajnie czyta o Waszych fasolkach a mnie znowu naszla chetka a to za
        sprawa tego, ze moja szefowa jest w ciazy w 10 tyg. Za tydzien mam dostac @ i
        tak czekam czy sie pojawi. Na pewno sie pojawi, ale zawsze jest we mnie ta
        odrobinka nadzieji.
        Ostatnio bylam w Polsce bo moj tata mial wypadek i byl w krytycznym stanie. Na
        szczescie jest juz lepiej chociaz nie do konca bo lekarze wypuscili go za
        wczesnie do domu (strajkiem byli zajeci!!! sad i tata po tygodniu znowu trafil
        do szpitala. Teraz ma lezec min. 3 tygodnie i zobaczymy co bedzie pozniej. Na
        szczescie stan jest stabilny i mamy nadzieje, ze tata calkowicie wroci do
        zdrowia.
        To tyle tego co u mnie. Bede sie odzywala od czasu do czasu, ale nie obiecuje
        ze bede czestym gosciem bo nie wiem jak moje hormony by to zniosly. wink Jednak
        sercem i myslami jestem caly czas z Wami i nigdy o Was nie zapominam.
        Buziaczki!!!
        • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 19.06.07, 13:06
          Fajnie Daniczku że do nas zajrzałaś smile Przykrusio z powodu tatusia!!! Życze mu
          dużo zdrówka i mam nadzieje że już czuje się lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Nie czekamy oczywiście na twoją @ tylko na II kreseczki a ja przesyłam fluidka
          (*) na szczęście!
        • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 19.06.07, 23:10
          daniczku kochaniebig_grin my też cały czas pamiętamy o tobiesmile zresztą o wszystkich
          dziewcznach. szkoda że tak mało do nas zaglądasz ale rozumiem że nie chcesz się
          nakręcać. mi np. zawsze bardzo pomagały te rozmowy z dziewczynami jak walczyłam
          o ciążę ale wiem że każdy odbiera to inaczej i rozumiem że wolisz się nie
          nakręcać.
          a napiszesz nam czy będziecie jeszcze próbować iui??? bo kiedyś pisałaś że
          jeszcze kiedyś spróbujecie iui tylko w innej klinice?
          ja cały czas wierze że i ty kochanie już w krótce będziesz w ciążysmile
          trzymam mocno kciki żeby ta wredna @ do ciebie nie przyszła! big_grin i żebyś jak
          najszybciej miała dzidziulka w brzuszku (*) smile

co do twojego taty to ci bardzo współczujesad ale najważniejsz że wraca do
          zdrowia i że już się lepiej czuje.
          a co do strajków to normalnie człowieka szlak trafia!
          • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 20.06.07, 10:12
            hej! big_grin a co tu znowu taka cisza???
            ja zaraz idę się szykować na wizyte do mojego ginkasmile w sumie to jadę na tą
            pierwszą wizytę do tego nowego ginka-no ciekawe jakie będą moje wrażenia?
          • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 20.06.07, 10:13
            życzę wam miłego dniasmile)) buziaki pa,pa,pabig_grin
            • danik1 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 20.06.07, 23:07
              Hej Kochane!!!
              Wpadlam tylko z pozdrowionkami do Was a wiecej napisze pozniej.
              Sloneczko odpowiem na Twoje pytania, ale juz nie dzisiaj. Musisz uzbroic sie w
              cierpliwosc. wink
              Powodzenia u ginka. smile
              • danik1 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 20.06.07, 23:09
                danik1 napisała:

> Powodzenia u ginka. smile

Hehehehe chyba juz spie a przynajmniej myslami jestem w lozku. wink
                Napisz Sloneczko jak bylo na wizytce.
                • emania29 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 21.06.07, 20:23
                  Słoneczko jak po wizycie?
                  Ja się mniej udzielam bo znów plamienia mnie dopadły i leże sad W poniedziałek
                  mam wizyte
                  • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 21.06.07, 21:06
                    emania29 napisała:

> Słoneczko jak po wizycie?
                    > Ja się mniej udzielam bo znów plamienia mnie dopadły i leże sad W poniedziałek
                    > mam wizyte

uuusad to niedobrze skarbieuncertain
                    leż grzecznie w łóżeczku i się nigdzie nie ruszaj! napewno wszystko będzie
                    dobrze i plamienia przejdą ale naprawde uważaj na siebie i dzidzie.
                • sloneczko271 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 21.06.07, 21:04
                  witam was dziewczyny! big_grin
                  daniczku kochanie, wczoraj już wam nic nie pisałam bo wróciliśmy brdzo pózno z
                  łodzi i byłam wykończona, a dzisiaj o godz.08 rano pojechałam do mojej pracy
                  zawieść c.d mojego zwolnienia lekarskiego no i przy okazij poodwiedzałam
                  znajomych, troche pociekałam po sklepach i posiedziałam u mojej mamysmile)) i też
                  wróciłam dopiero teraz niedawnosmile))
                  a jutro znowu mam dzień zawalony bo najpierw na godz.08 idę na tą cholerną
                  komisje lekarską a popołudniu mam 3 znajome na tipsy. ten tydzień mam cały taki
                  zakręcony i prawde mówiąc to już jestem tym troche zmęczona. potrzebuje dnia
                  żeby się wynudzić, wyspać i posiedzieć w domkusmile)) ale całe szczęście przyszły
                  tydzień już mam labebig_grin

co do lekarza to powiem wam że byłam bardzo mile zaskoczona, bo nastwiłam się
                  że ten nowy lekarz to taki gbur (bo jak kiedyś 2 razy mi robił usg to go
                  właśnie takiego odebrałąm) a wczoraj na wizycie był naprawde bardzo fajny, miły
                  i nawet się pośmialiśmy-no mówie wam, zupełnie inny człowiek! big_grin
                  założył mi nową karte powpisywał w nią wszystkie badania, zrobił mi cytologie,
                  sprawdził szyjke macicy-jest oksmile)) i nawet zrobił mi takie szybkie usg żeby
                  zobaczyć jak serduszko michalinki bije i ja oczywiście byłam cała
                  przeszczęśliwa bo się nie spodziewałam że ją wczoraj zobaczesmile)))) no i
                  powiedział że widać dokładnie że na 100% będzie dziewczynkabig_grin więc się
                  potwierdziło już drugi raz smile))
                  jednym słowem jestem szczęśliwa że z niunią wszystko jest ok i zadowolona że w
                  końcu mam swojego lekarza który będzie mnie już prowadził do końca ciążysmile))

byliśmy też wczoraj na zakupach no i się w końcu troszke obkupiłambig_grin kupiłam
                  sobie 2 sukienki ciążowe jedną zieloną a drugą białą lnianą. kupiłam jeszcze 3
                  bluzki (białą,czerwoną i zieloną) i jeszcze spodenki krótkie (czarne rybaczki)
                  więc myśle że już do końca ciązy mi łachów wystarczysmile))))
      • sloneczko271 Re: witaj daniczku! :-D 19.06.07, 22:57
        witaj kochaniebig_grin ale tu dzisiaj niespodzianek! ho,ho,hosmile))))
        i oli się udało do nas zajrzeć i daniczek nasz kochany do nas zajrzałabig_grin
        superowo! oby tak dalejsmile))
        napisz daniczku co u ciebie skarbie słychać??? jak w pracy? gdzie wyjeżdzacie
        na wakacje?
        • sloneczko271 Re: witaj daniczku! :-D 19.06.07, 23:00
          daniczkubig_grin dziękuję ci kochanie za gratulacjesmile))))
          powiem ci że jestem szczęśliwa że będę mieć córuniebig_grin oczywiście jak bym miała
          mieć syneczka to tez bym była przeszczęśliwa ale o córci to w głębi duszy
          BARDZO MARZYŁAMsmile))
          • sloneczko271 Re: hej dziewczyny:-D 22.06.07, 19:32
            co u was skarby moje słychać?

emaniu jak u ciebie? mam nadzieję że plamienie ustało?

ja dzisiaj rano byłam na tej kontroli w zus-ie. i powiem wam że wszystko
            przeszło gładkosmile))
            ten lekarz był bardzo mody i bardzo, bardzo miłysmile))
            oczywiśie mnie nie badał tylko mi ciśnienie zmierzył i skserował sobie moje
            dokumenty od ivf i te po laparoskopi. powiedział mi że teraz co 4 para jest po
            ivf i że jego bratowa też się leczyła w ,,gamecie" u tego samego profesora co
            ja i udało im się dopiero 2 ivf a teraz mają 3 letnią córeczkebig_grin
            przyznał mi ten zasiłek rechabilitacyny na 4 miesiące i jeśli urodze wcześniej
            to poprostu dzień porodu to jest wtedy pierwszy dzień urlopu macierzyńskiego i
            wtedy ten zasiłk się kończy.
            • sloneczko271 Re: hej dziewczyny:-D 22.06.07, 19:34
              no dobra. ja idę troche pobuszować w neciebig_grin wczoraj byłam w sklepie z wózkami
              i nawet mi 3 wózki wpadły w okobig_grin więc wziełam od nich ulotki, spisałam ceny i
              teraz zobacze ile one kosztują prosto od producentabig_grin
              • olka9917 Re: hej dziewczyny:-D 22.06.07, 20:00
                Hej mz znowu w necie,bawimy sie dobrze,grilujemz sie,zwiedzamy,tylko teraz
                zaczely sie tragiczne upaly,ponad 40 stopni,wychodzimz tzlko
                wieczorami,ugotowac sie mozna,biedy Arbi caly w potowkach,a my mieszkamy w domu
                na 3 pietrze.musimz klime sobie zalozyc.Arbi ma swoj basenik i kapie sie kiedz
                tzlko da rade,plzwa tez na kolku w duzzm basenie z Miskiem.My tez
                pozdrawiamy.Korde juz niemozemz tak duzo zwiedzac,bo na dworze zagoraco,dobrze
                ze auto z klima mamy.Mialam sie odchudzac,ale nic z tego,codzienie jem duza
                porcje lodow hi hi,aj jak urlop to urlop.TAk nic nowego.Mi tez brakuje
                forum,jeszcze troche i juz bede.papapappaapapap
                • sloneczko271 Re: hej oleńko:-D 22.06.07, 21:51
                  witaj skarbiebig_grin fajnie że się odezwłaśsmile)))) i jeszcze fajniej że się
                  superowo bawiciebig_grin
                  co do tych 40 stopniowych upałów to wam współczujeuncertain u nas jak narazie nie
                  jest tak zle-można wytrzymać z tą pogodąbig_grin ja przynajmniej nie nażekamsmile))))
                  czekamy kochanie na ciebie z niecierpliwością na stałe na forumbig_grin
                  wracaj szybko do nasbig_grin
                • mariolka55 witam was 23.06.07, 09:48
                  i pozdrawiam smile
                  • sloneczko271 Re: witam was 23.06.07, 10:28
                    witaj marioluśbig_grin a dlaczego ty sie kochanie ostatnio tak mało do nas odzywasz-
                    co? szybko się tłumacz! big_grin
                    • sloneczko271 Re: witam was 23.06.07, 10:31
                      ja sie cieszę że kończy się już ten tydzień bo naprawde miałam ten tydzień
                      strasznie zakręcony i pracowitysmile)) całe szczęście w przyszłym tygodniu mam
                      już luz-bluzbig_grin
                      dzisiaj idziemy na kolacje imieninową do teściowej a jutro jedziemy do moich
                      rodziców na objadeksmile
                      a wy co tam dzisiaj porabiacie??? big_grin

emaniu napisz jak się kochanie czujesz? bo martwie się o ciebiesad
                      • mariolka55 Emania odezwij sie,bo sie martwie,wszystk okey?n/t 24.06.07, 11:00

• sloneczko271 Re: Emania odezwij sie,bo sie martwie,wszystk oke 24.06.07, 16:55
                          no właśnie ja też się o nią strasznie martwiesad((
                          ale mam nadzieję że emania się nie odzywa bo leży grzecznie w łóżeczku i
                          wypoczywa.
                          a co marioluś u ciebie i dzieciaków słychać? smile
                          • danik1 Re: Emania odezwij sie,bo sie martwie,wszystk oke 24.06.07, 21:17
                            No wlasnie Emaniu odezwij sie.

Buziaki dla wszystkich. Sloneczko ciesze sie, ze z Michalinka wszystko dobrze.
                            Czekam na kolejne wiadomosci.

smile))
                            • emania29 Re: Emania odezwij sie,bo sie martwie,wszystk oke 25.06.07, 10:37
                              hej
                              Wszystko ok tylko cały czas mam lekkie plamienia i dlatego więcej leże. Nie mam
                              laptopa więc się oszczędzam. Dzisiaj mam wizyte u ginia więc się okarze co i
                              jak?
                              Trzymajcie kciuki!!! papulki
                              • sloneczko271 Re: Emania odezwij sie,bo sie martwie,wszystk oke 25.06.07, 11:06
                                emania29 napisała:

> hej
                                > Wszystko ok tylko cały czas mam lekkie plamienia i dlatego więcej leże. Nie
                                mam
                                >
                                > laptopa więc się oszczędzam. Dzisiaj mam wizyte u ginia więc się okarze co i
                                > jak?
                                > Trzymajcie kciuki!!! papulki

och ty djablico jedna! big_grin ja już cała w strachu czekałam na wiadomość od
                                ciebie. ale cały czas mówiłam sobie że napewno wszystko jest ok tylko musisz
                                leżeć i nie możesz nic napisać. DZIĘKI BOGU!
                                trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę u ginkasmile napewno wszystko będzie oksmile
                                tylko pewnie będziesz musiała non-stop leżeć i te cholerne plamienia napewno
                                miną.
                                czekamy na wiadomość od ciebie po wizyciesmile buziaczki kochaniesmile i nie
                                zamartwiaj sie tymi plamieniami-one napewno miną.
                            • sloneczko271 Re: daniczku:-D 25.06.07, 11:01
                              daniczku kochaniesmile)) pisz mi tu szybko co tam u ciebie słychać? big_grin
                              jak danielek?
                              jak twoja praca?
                              jak staranka?
                              • sloneczko271 Re: daniczku:-D 25.06.07, 11:17
                                ja zaraz ciekne na zakupybig_grin muszę sobie kupić jakieś klapki takie gumowe na
                                basen-pod prysznic, bo ostatnio takie moje ulubione mi się zepsułyuncertain
                                no a takie klapki mi się przydadzą jak pojedziemy nad morze czy pózniej do
                                szpitala jak pójde pod prysznicsmile

no i jeszcze musze kupić prezęt dla mojej przyjaciółki bo idę w tym tygodniu do
                                niej na imieniny.
                                no i jeszcze troche farby bo chce żeby mój braciszek namalował mi na ścianie w
                                pokoju michaliny ,,kraine kubusia puchatka" big_grin
                                mój brat ma duże zdolności plastyczne więc dla niego to będzie ,,bułka z
                                masłem" a ja jak bym się za to wzieła to też napewno bym tam coś wymalowała ale
                                napewno by to już nie wyglądało tak jak on to zrobismile)))) hi,hi,hibig_grin
                                no i pociekne jeszcze troche na spacerek dzisiaj bo na jutro zapowiadają opady
                                to napewno będę w domu siedzieć.

na objadek robie dziś fasolke zieloną z bułką tartąsmile)) mniam,mniam,mniambig_grin
                                a wy co tam dzisiaj pichcicie??? big_grin

życze wam dziewczyny milutkiego dniabig_grin buziakikiss pa,pa,pabig_grin
                                • emania29 hejka 25.06.07, 20:27
                                  wszystko w porządalu!!!!!!! Dzidziuska machała rączkami i nóżkami smile mój
                                  olbrzym ma 27mm i nawet jest większy o 4dni! tłuścioszek big_grin
                                  Za 3 tygodnie 16 lipca mam mieć szwy. Bardzo się ciesze ale nadal musze się
                                  oszczędzać bo mam wciąż lekkie plamienia, choć na USG nie widać skąd one są bo
                                  nie mam żadnego krwiaka ani rozwarstwionej kosmówki. Lekarz bardzo mi
                                  odpowiada, jest bardzo miły i powiedział że mam ślicznego dzidziuśka smile
                                  • sloneczko271 Re: hejka 25.06.07, 22:34
                                    witak emaniu!!! smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                    bardzo się cieszę że wszystko jest ok! big_grin twój dzidziuś faktycznie jest niezle
                                    wypasionysmile))))))))))))))))))))))))))) 27mm hymmmsmile)) duży dzidziulek jest z
                                    niegobig_grin super! smile))))))))))))))))))))))))
                                  • sloneczko271 Re: hejka 26.06.07, 10:03
                                    emaniubig_grin wiesz co? moja michalinka
                                    w 4 tc miała 2mm.
                                    w 7 tc i 2 dni miała 12mm-wtedy już serduszko jej słyszałam i pieknie biłobig_grin
                                    w 12 tc miała 7 cm. od czubka głowy do pupysmile))
                                    no a teraz jak miałam takie dokładne usg w 20 tc i 3 dni to już jej na długość
                                    nie mierzyli, tylko robili jej wymiary kości nogi, główki, seruszka itd. i
                                    właśnie na tym usg dowiedziałam się że będę miała córuniebig_grin

także powiem ci że naprawde duży jest twój dzidziulekbig_grin superowo! smile))))
                                    • sloneczko271 Re: hejka 26.06.07, 10:17
                                      ja wczoraj pociekałam troche po sklepachbig_grin
                                      kupiłam sobie klapki, prezęt imieninowo-urodzinowy dla mojego bratasmile)) i
                                      prezęt imieninowy dla mojej koleżankismile))
                                      no i jeszcze farbybig_grin bo mój braciszek miał michalinie malować na
                                      ścianie ,,świat kubusia puchatka" ale wczoraj była szybka zmiana planów bo
                                      jednak w sklepie z farbami nie mogłam się zdecydować na kolory, a zobaczyłam
                                      śliczną niebieską farbę więc kupiłam tą niebieską i żółtą i michalina będzie
                                      mieć w pokoju malowany ,,podwodny świat" big_grin
                                      powiem wam że już się niemogę doczekać aż będziemy jej malować tą ścianę i
                                      najchętniej to już dzisiaj bym się odrazu sama za to wzieła ale rozsądek mi
                                      podpowiada żebym lepiej poczekała na mojego brata bo on ma naprawde duże
                                      zdolności plastyczne więc napewno wymaluje jej tam uper pokoiksmile))))
                                      a dlatego chce się już teraz za to wziąść, bo wiadomo że po malowaniu troche
                                      farba jeszcze śmierdzi i chce żeby pożądnie wyschła zanim michalinka w pokoiku
                                      zamieszkabig_grin
                                      no i musze się wam pochwalić że właśnie dzisiaj zaczełam 25 tc więc zaczynam 7
                                      miesiąc ciąży! big_grin
                                      coprawda różnie lekarze liczą te tygodnie ciąży, no ale ja licze tak normalnie,
                                      że miesiąc ma 4 tygodnie więc na mój chłopski rozum to zaczynam 7 miesiąc
                                      ciązysmile))
                                      • sloneczko271 Re: hejka 26.06.07, 10:22
                                        dzisiaj grzecznie siedze w domku bo pogoda jest do kituuncertain więc się nie ma co
                                        po dworze włuczyćwink
                                        zrobie sobie pazurki i może troche posprzątam chałupe jak mi się będzie
                                        chciałosmile))
                                        bo powiem wam że dzisiaj nie wiem dlaczego ale całą noc nie mogłam spać i
                                        strasznie się umęczyłamsad niedosyć że cotroche wstawałam na siku i ciągle się
                                        przebudzałam bo albo mi zimno było albo za gorąco, normalnie myślałam że mnie
                                        szlak trafi!!! uncertain a teraz jestem wykończona tą dzisiajszą nocąuncertain
                                        no ale nic. zrobie sobie popołudniu drzemke i pewnie dojde do siebiesmile))
                                        pozdrawiam was serdecznie dziewczynysmile i życzę wam miłego dniabig_grin
                                        • goko1 Re: hejka 26.06.07, 16:54
                                          cześć kobietki!

znów mnie wieki nie było, dzisiaj pogoda gorsza trochę, Madzia spi, no to
                                          postanowiłam zajrzeć do was i co widzę szczęsliwy nowy watek, emaniu nie martw
                                          sie plamieniami, ja miałam i tez do tej pory ani ja ani lekarz nie wie skąd
                                          były plamienia-krwawienia.

moj niunia rosnie, pomału zaczyna łapać sama równowagę, chodzi przy scianach,
                                          meblach, sama jeszcze sie nie puszcza, za rączki to nawet biega, i troche tez
                                          umie chodzic za jedna rączkę, ale jak poczuje zagrożenie to szybko siada i na
                                          czworaka zasuwa. Ma już cztery ząbki.

u mnie jakos leci, czasami to mam wszystkiego dosyć i marzy mi sie urlop, ale z
                                          niego w tym roku to chyba nici - kasy brak, zobacze może wezme troche to z
                                          dzieciakami nad morze pojeżdżę jak nie będzie upałów lub popołudniami na
                                          spacerki wink
                                          Poza tym stosuje drugi m-c plastry evra jako środek antykoncepcyjny i jestem
                                          bardzo ANTY, ide zmienic na stare tabletki, mam przy tych plastrach plamienia,
                                          a poza tym wcale nie taka wygoda z tymi "naklejkami", nie wiadomo gdzie je
                                          przyklejać, na ramieniu głupio, wszyscy sie patrzą dziwnie i pytaja co to? a po
                                          co to?
                                          tyle u mnie jakieś zmęczenie mnie ostatnio dopada, w domu same zaległości,
                                          tylko wszyscy pocieszają, że kiedyś się to skończy jeszcze trochę. Jak jest
                                          pogoda zaraz po pracy szybko robie cos do zjedzenia albo robie cos ekspresem
                                          dla mnie i syna a męża wysyłam na obiad abonamentowy w restauracji, i po
                                          obiadku lece z Madzia na dwór - na spacerek, wracamy wieczorem, kapiel,
                                          mleczko, ona idzie spac a ja coś niecoś zrobie o ile sił mi starcza jeszcze -
                                          chociaz ostatnio tych sił mam coraz mniej, nie wiem czemu.

co tam u Was złotka, jak ciężaróweczki, rosna brzuszki, fajnie tak do brzuszka
                                          pogadać co?, ja już zapomnialam jak to było.

A jak nasze mamusie i ich dzidziusie.

Kto sie stara i za kogo trzeba teraz kciuki trzymać,

cholera wypadłam z obiegu...

buziaki mocne dla Was wink))
                                          • sloneczko271 Re: goko:-D 27.06.07, 09:24
                                            gokuśsmile)) ja cię podziwiam skarbie-naprawde musisz być bardzo zorganizowany
                                            żeby to wszystko ogarnąć.
                                            a powiedz mi kto ci siedzi w domu z madzią jak ty jesteś w pracy?
                                            i wcale ci się nie dziwie że jesteś zmęczona-poprostu jesteś ciągle w biegu i
                                            nie masz kiedy odpocząć. ja ci radze skarbie żebyś wykombinowała chociaż pare
                                            dni wolnego i wyjechała gdzieś z dzieciakami bo na dłuższą metę w takim biegu
                                            to ty się wykończysz kobieto!
                                      • eryka5 Re: hejka 28.06.07, 18:13

słoneczko ja tez podobnie jak ty liczyłam wiek ciazy jednakze jakbym tak dalej
                                        liczyła data mojego porodu wypadałaby pod koniec 10 miesiaca a przeciez ciaza ma
                                        9 miesiecysmile)Wtedy poszukałam troche info w necie i okazało sie ze pierwsze
                                        miesiace ciazy liczy sie zupełnie inaczej(chyba drugi miesiac ma 6 tyg
                                        itp),dlatego tez wychodzi 9 a nie 10 miesiecy,tak wiec u ciebie zaczał sie przed
                                        tygodniem szósty.
                                        Mam swieze fotki Matyldy z ostatniej sesji jakby był ktos chetny to powysyłam.
                                        • sloneczko271 Re: hejka 29.06.07, 00:26
                                          eryczkobig_grin ja wiem skarbie że to się jakoś tam inaczej liczy te miesiące ciąży,
                                          ale jakoś tak mi jest wygodniejbig_grin
                                          no bo zobacz skoro teraz jestem w 25 tc czyli tak ja ja licze to zaczełam 7
                                          miesiąc ciąży, czyli cały lipiec to 7 miesiąc ciąży, czły sierpień to 8 miesiąc
                                          ciąży, a cały wrzesień to 9 miesiąć ciąży a ja mam termin na 7 pazdziernikabig_grin
                                          więc tylko tydzień by było różnicysmile))
                                          wiem że może głupie jest to moje liczenie ale na mój chłopski rozum to tak mi
                                          jest łatwiej i wygodniej bo licząć tak jak liczą lekarze to można się pogubić
                                          smile))
                                          zresztą co jade na wizyte do lekarza i mam usg robione to się termin mojego
                                          porodu przesówa do przodusmile więc coś czuje że urodze gdzieś tak na sam koniec
                                          września. zresztą zobaczymy jak to będzie? najważniejsze żeby michasia była
                                          zdrowa jak rybkabig_grin
    • danik1 Re: Przytulaki, brzuszki i maluszki wesołych wete 26.06.07, 18:33
      Emaniu bardzo sie ciesze, ze z dzidzia wszystko dobrze. Dbaj o swojego
      olbrzyma, albo olbrzymke. wink

Sloneczko u nas staranek nie ma. Sa przytulanka wtedy kiedy nam sie chce i z
      czystej przyjemnosci. Ale przed @ jest oczywiscie nadzieja, ze moze jednak
      chociaz z drugiej strony na chwile obecna nie powinnam byc w ciazy bo musze
      przepracowac rok, zeby w razie czego dostawac pozniej pieniadze. Obecnie
      zaczely sie u mnie plamienia i chwala bo od kilku dni chodzilam tak nabuzowana
      hormonami, ze myslalam, ze kogos zabije a obecnie jest mi smutno, ale to chyba
      nie z powodu ciazy tylko przez hormonki i pms. Jak tylko @ zacznie sie na dobre
      i wszystko zacznie wracac do starego porzadku powinnam znowu wrocic do
      rownowagi. Danielek rosnie jak na drozdzach i rozrabia w przedszkolu. wink Ja
      pracuje i dni mi przeciekaja przez palce. Jedziemy na wakacje do Polski.
      Mielismy nie jechac juz w tym roku ale z powodu wypadku taty jedziemy sie z nim
      zobaczyc. To tyle.
      Buziaczki Wam przesylam i Waszym fasolkom. Papapapapa.
      • sloneczko271 Re: daniczku:-D 27.06.07, 09:34
        daniczku kochanysmile)) to jest fantastyczne uczucie tak się kochać spontanicznie
        kiedy się chce i nie myśleć o owulacij, o śluzie, o temperaturzebig_grin
        bo niestety jak się długo stara o dzidzie to już pózniej człowiek się kocha jak
        maszyna. czy się ma na to ochote czy nie to trzeba się posexić bo inaczej to
        cykl minie i dupa bladauncertain
        ja pamiętam doskonale jak nieraz się z moim miśkiem pokłuciliśmy no i nadonsana
        byłam na niego a tu test owulacyjny był pozytywny i trzeba się było kochaćbig_grin
        to była komedja! hi,hi,hi smile))))))))))))))))))))))))))))))))
        fajnie że jedziecie do polskismile
        a jak twój tata się czuje? mam nadzieję że już dobrze?
        • sloneczko271 Re: malowanie:-D 27.06.07, 09:41
          no, ja już zjadłam śniadanko, wypiłam kakałko, połkłam witaminkismile)) a teraz
          czekam na mojego braciszka i zaczynamy zabawe z malowaniem pokoju michalinybig_grin
          ciekawa jestem jak nam to wyjdzie? big_grin mam nadzieję że jako-takowink hi,hi,hibig_grin

powiem wam że wczoraj troche przecholowałam z pracami domowymi i wieczorem mnie
          troche brzuszek bolałuncertain zrobił się twardy i taki ciągnący w dółsad
          przestraszyłam się i odrazu połkłam 2 nospy i grzecznie leżałam w łóżeczku.
          całe szczęście dzisiaj jest już ok! smile)) i brzuszek wrócił do normybig_grin

życze wam dziewczynki miłego dniabig_grin dziś pogoda chyba będzie troche lepsza niż
          wczoraj bo przynajmniej słoneczko ładnie świeci, chociaż za ciepło to chyba nie
          jest na dworze, ale mam to w nosiewink i tak dzisiaj siedze w domkubig_grin
          jutro mogłoby być cieplej bo jutro jade na imieniny do koleżankismile))
          • emania29 Re: malowanie:-D 27.06.07, 12:39
            hej
            słoneczko jak już zmalujecie ten pokoik to koniecznie zrób zdjęcie!!!!!!!!
            i prześlij nam oczywiście smile
            Daniczku plamieniami się nie przejmuj bo nic straconego. Ja miałam plamienia,
            napięcie sięgało zenitu bo wszystko mnie wkurzało! i brzuch bolał na @ a mimo
            to dzidziulek zamieszkał sobie. Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Goko to niezły sajgonik masz! A jak tam wasze mieszkanko? nie pamiętam czy
            mieszkacie już w nim czy nie?
            Zaraz wam wyśle zdjęcie mojego dzidziuśka z USG
            papulki
            • sloneczko271 Re: malowanie:-D 27.06.07, 12:47
              emaniubig_grin jak tylko skończymy pokoik to wam napewno zdjęcia wyślebig_grin

emaniubig_grin czekam skarbie z niecierpliwością na zdjęcia twojego skarba małego,
              wypasionego bobasabig_grin

gokuśsmile)) super że twoja madzia jest już taka dużo pannica i zaczyna sama
              chodzićbig_grin coprawda narazie po ścianach no ale zawsze to już samasmile))))
              • emania29 Re: malowanie:-D 27.06.07, 12:58
                już wysłałam niechcący kliknęłam 2 razy ale tylko w jednej wiadomości są zdjęcia
                • sloneczko271 Re: malowanie:-D 27.06.07, 13:31
                  emania29 napisała:

> już wysłałam niechcący kliknęłam 2 razy ale tylko w jednej wiadomości są
                  zdjęci
                  > a

emaniu! big_grin dzidziulek jest przepiękny! smile))))
                  super zdjęcie! big_grin i powiem ci że mimo że dzidziuś ma dopiero 2cm to już
                  ślicznie widać zarys główki, brzuszka, rączek i nóżeksmile))))
                  piękny dzidziulek! smile)))) gratuluje mamusiubig_grin
                  • emania29 Re: malowanie:-D 27.06.07, 15:47
                    No już prawie 3 cm big_grin
                    • sloneczko271 Re: malowanie:-D 29.06.07, 00:27
                      emania29 napisała:

> No już prawie 3 cm big_grin

olbrzym! naprawde olbrzym! big_grin
                    • sloneczko271 Re: malowanie:-D 29.06.07, 00:28
                      emania29 napisała:

> No już prawie 3 cm big_grin

coś mi się wydaje że to będzie chłopczyk skoro taki wielki byku rośniesmile))))
                      • sloneczko271 Re: :-))) 29.06.07, 00:31
                        ja dzisiaj miałam bardzo urozmaicony dzieńbig_grin
                        byłam na imieninach u mojej koleżanki i u mojej mamy na przepysznym objadkubig_grin
                        i troche po mieście pociekałam-jednym słowem miałam fajowy dzieńbig_grin
                        a jutro jade do warszawy na 2 dni więc pewnie zajrze do was dopiero w
                        niedzielęsmile))
                        prosze mi tu dużżżżżżżżżżżzooooo napisać postów! big_grin

buziakibig_grin ja już spadam lulusmile)) bo troche ściuchrana jestem po tym
                        dzisiajszym ciekaniuwink
                        • sloneczko271 Re: :-))) 29.06.07, 10:04
                          witam was dziewczynybig_grin
                          ja dzisiaj wpadam tylko do was na 5 sekundsmile)) bo zaraz się szykuję i jedziemy
                          do warszawybig_grin
                          chciałam wam tylko życzyć milutkiego dniasmile))))))))))))))))
                          buziaczkikiss pa,pa,pasmile))
                          • emania29 Re: :-))) 29.06.07, 10:29
                            No prosze słoneczko w Warszawie! Tak blisko mnie smile
                            Eryczko oczywiście że chcemy zobaczyć Matylde na nowych fotkach!!! wysyłaj!!!
                            A ja dostałam strasznego kataru sad kicham i kicham i nie rostaje się z
                            chusteczką!!!!!!!!! mam nadzieje że to się jakoś nie rozwinie w złym kierunku!!!
                            No i wciąż mam te wieczorne wymioty ble..... kiedy to się skończy? bo jak
                            narazie chudne a nie tyje!
                            pozdrawiam i miłego dnia
                            • sloneczko271 Re: :-))) 01.07.07, 08:25
                              ano słoneczko w warszawiebig_grin było super! smile))))
                              pojechaliśmy w piątek rano i w sobote wieczorem wróciliśmy do domkusmile
                              odwiezliśmy do warszawy mojego braciszka (tego który michasi pokój malował),
                              zobaczyliśmy jak mieszka (mieszkanko mają śliczne) big_grin a nocowaliśmy u brata
                              mojego miśkabig_grin było naprawde fajowobig_grin
                              a w sobote połaziliśmy po ikei i upatrzyłam sobie tam mnustwo pierdułek do
                              pokoju michaśki i taką sofe rozkładaną dla nasbig_grin
                              przyjedziemy to wszystko kupić gdzieś tak pod koniec sierpnia/ początek
                              wrześniabig_grin teraz nie chcieliśmy wydawać kasy bo przecież lepiej jest ją wydać
                              na wakacjachsmile)) bo w przyszłym tygodniu jedziemy do sopotubig_grin
                              więc zakupy odkładamy na po wakacjachbig_grin i znowu emaniu będę gdzieś tam w wawie
                              blisko ciebie krążyćwink hi,hi,hismile))))
          • jolanta8 Re: hejka :) 08.07.07, 01:06
            słoneczko super że córcia

same chłopaki prawie opanowały to forum wink

katrrin i daniczek witam Was

całuski dziewczynki

podczytuje Was czesto
    • mariolka55 witam wszystkie razem i kazda z osobna;) 29.06.07, 10:26
      Emania gratuluje !!! duzy człowieczek juzsmile nie martw sie plamieniami tylko
      lez,wszystko bedzie dobrzesmile

Słoneczko widze ze przekroczyłas "magiczny " 25 tc

Danik witam cie szczególnie bo dawno cie nie było

Goko ciebie tezsmile ile Madzia wazy? napisz mi prosze

u mnie w skrócie taksmile
      Kubus sie nudzi ze mna i denerwuje,ja sie denerwuje na niego i czekamy z
      utesknieniem na wrzesien,mam nadzieje ze sie przyjmie do przedszkola i bedzie
      miał rozrywke bo bardzo ciagnie do dzieci

Natalka rosnie jest grzeczniutka jak aniołek,goni w chodziku jak szatan,bawia
      sie z Kubusiem,pełza,próbuje raczkowac i wreszcie ma apetyt!!!!! pochłania
      wszystko,choc nadal nie wazy za wiele-7600

Ja od tygodnia BARDZO INTENSYWNIE CWICZE (6 waidera-trening kulturystyczny na
      brzuch i inne cwiczenia) opetało mnie i wciagłosmile)))
      boje sie czy nie jestem w ciazy.......... nie mam zadnych objawów ciotkowych a
      mam inne dziwnie niepokojace objawy,mam nadzieje ze to moje schizy,chyba
      zainwestuje w test dla spokoju i wiecej nie dopuszcze do NIEBEZPIECZNYCH
      sytuacjibig_grinDD

no to tyle u mnie,pozatym nudy sad((
      • sloneczko271 Re: witam wszystkie razem i kazda z osobna;) 01.07.07, 08:37
        marioluśsmile)) ja bym się cieszyła gdyby się okazało że jednak jesteś w ciążybig_grin
        no i miałabyś swoją trzecią pocieche o której zresztą ostatnio myślałaśsmile))
        jak zrobisz teściora ciążowego to nam tu zaraz napisz co i jak? big_grin

co do mnie to faktycznie przekroczyłam magiczny 25 tc i już sie niemogę
        doczekać aż michaśke będę mieć w ramionach całą i zdrowąbig_grin no ale na to, to
        musze jeszcze troche poczekać.
        nawet sobie nie wyobrażacie dziewczyny jak ja bardzo już ją kocham!!! big_grin
        ale co ja mówie?-napewno wy to doskonale wiecie jak się kocha swoje maleństwo
        jak jeszcze jest w brzuszku. pózniej pewnie się kocha jeszcze bardziejsmile
        teraz na naszej wycieczce w warszawie kupiłam michasi śliczną czapeczkebig_grin mimo
        tego że obiecaliśmy sobie z miśkiem że wszystkie zakupy zaczniemy po powrocie z
        wakacij to nie mogłam się powstrzymać i chociaż czapke jej kupiłambig_grin hi,hi,hi.
      • sloneczko271 Re: witam wszystkie razem i kazda z osobna;) 01.07.07, 08:41
        marioluśbig_grin skarbie to dobrze że kubusia ciągnie do dziecismile)) w grupie
        rówieśników to podobno dziecko zawsze się lepiej rozwija i uczy.
        więc ty będziesz miała troche spokoju w domu i czas tylko dla natalki a kubuś w
        tym czasie wyszaleje się w przedszkolubig_grin i do domu będzie wracał stęskniony za
        wami i grzeczny jak aniołeczekbig_grin
      • sloneczko271 Re: eryczko:-))) 01.07.07, 08:42
        eryczko skarbiesmile)) pewnie że chcemy wasze nowe zdjęcia! big_grin wysyłaj szybkobig_grin
        pewnie z twojej matyldy już jest kawał kobitki-co? big_grin
      • sloneczko271 Re: witam wszystkie razem i kazda z osobna;) 01.07.07, 08:48
        no. dzisiaj niedziela więc laba na całegowink))
        dzisiaj ma nas popołudniu odwiedzić moja siostra z mężem i córunią big_grin
        a na objadek to wkręcimy się do babci mojego miśka bo mi się nie chce nic
        gotowaćsmile)) ale się teraz wygodna zrobiłam to szok! big_grin a za to babcia się
        cieszy jak my do niej na objadek przychodzimy więc wszyscy są zadowolenismile))))
        życze wam dziewczyny miłego, słonecznego dniasmile)) i przesyłam wam 1000
        buziakówbig_grin
        • sloneczko271 Re: witam wszystkie razem i kazda z osobna;) 01.07.07, 08:55
          emaniusmile)) jeszcze troche musisz wytrzymać z tymi wymiotamiuncertain mnie one
          trzymały do ok.15-16 tc. ale za to pózniej czułam się już jak młody Bógbig_grin
          a pytałaś się swojego lekarza o te czopki do tyłka przeciw wymiotne??? te
          czopki naprawde pomagają.
          a powiedz mi czy w poprzednich ciążach też tak cię męczyły te cholerne wymioty?

co do twoich plamień skarbie to mam nadzieję że ci szybko ustąpią.
          napewno to nie jest nic groznego ale wyobrażam sobie że muszą cię niepokoić.
          leż grzecznie emaniu w łóżeczku i nigdzie nie ciekaj! słyszysz?! big_grin
          pociekasz sobie pózniej z dzidzią na spacerkachbig_grin
    • mariolka55 Eryko prosze o fotki:) ja ci tez posle n/t 29.06.07, 10:27

• sloneczko271 Re: Eryczko:-D 01.07.07, 17:25
        eryczko skarbiesmile)) matylda jest prześlicznabig_grin i jakie ma piękne duże oczka
        smile)) śliczna jest z niej niuniabig_grin i już taka duża-szok! :-0 big_grin
        • emania29 hej 02.07.07, 09:04

• emania29 Re: hej 02.07.07, 09:10
            coś mi się kliknęło!
            Fajnie słoneczko że tak sobie pobuszowałas po sklepach... ale mi tego brakuje!!!
            a malunek jest już na ścianie?
            Ja czuje się lepiej tzn mam jeszcze katar ale plamienia twu.. twu... ustały.
            Brzuchal rośnie i jak na 10tc to jest spory zwłaszcza wieczorem. Jeśli chodzi o
            wymioty to w pierwszej ciąży nie miałam, tylko mnie troche mdliło, ale
            normalnie jadłam, teraz nic nie jem oprócz chałki z masłem i dżemem, lub bułki
            z miodem... tylko słodkie. Dokładnie za tydzień ide do ginia a za 2tc na szwy.
            Chciałabym żeby już było po tych szwach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czuje że to nade mną
            wisi
            Zycze miłego dnia papulki
            • emania29 Re: hej 02.07.07, 09:14
              a Matyldzia jest przesłodka, prześliczna!!! taka radosna! i wygląda na taką
              zdrową dziewczynke i mam nadzieje że tak już jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • mariolka55 Emania super ze u ciebie lepiej 02.07.07, 09:42
                a wymioty sa dobra oznaka ciazy tyle sie pociesz i pewnie niedługo ustapiawink
                rób sobie tylko badania,bo moja kuzynka przy duzych wymiotach wyladowała w
                koncu w szpitalu odwodniona i ze złymi wynikam,inna sprawa ze po znajomosci bo
                kurwa strajki saconfused wrrruncertain

szwami sie nie martw z tego co czytałam to nie jest to grozne i nie ma powikłan
                ani skurczów,szybko wychodzisz do domu,wiele kobitek po szwach nie lezy a
                prowadzi normalny-tylko oszczedny tryb zycia smile chyba bardziej bym sie bała
                tego krazka,a raczej załozenia tego dziadostwa... a twój lekarz doradzał ci
                szwy czy sama wybrałas????
                • sloneczko271 Re: Emania super ze u ciebie lepiej 02.07.07, 15:29
                  emaniusmile ja też jak wymiotowałam to strasznie chudłam. a jak profesor
                  przepisał mi te czopki przeciwwymiotne to odrazu mi powiedział że jeśli one nie
                  pomogą to będzie mnie musiał położyć w szpitalu i troche kroplówkami podratować
                  i nawodnić no i jeszcze by mi robili akupunkture żeby złagodzić te wymioty, no
                  ale całe szczęście czopki mi pomogły i wszystko pomalutku wróciło do normysmile))
                  tylko że wtedy znowu moje wyniki krwi były tragiczne-właśnie wtedy zaczeła się
                  moja anemia i od tamtej pory non-stop biore żelazo w tabletkachsmile ale teraz
                  moje wyniki już są okbig_grin tylko że tabletki musze brać nadal.
                  ale co tam, najważniejsze że wyniki mi się poprawiły.
                  więc jeśli bym ci mogła emaniu coś doradzić to podjadaj sobie morele suszone,
                  orzechy, fasolke i postaraj się jeść choć troche mięsa lub jakieś wędliny i
                  musisz to łączyć z produktami z witaminą ,,c" np. papryką czerwoną, pomidorem.
                  witaminy popijaj sokiem z czrnej pożeczki lub sokiem pomarańczowym.
                  a napewno wszystko będzie ok z twoimi wynikamibig_grin
              • mariolka55 Re: hej 02.07.07, 09:44
                dobra ide cwiczyc bo dzis sie nie moge zebracbig_grin

aaaa test na SZCZESCIE NEGATYWNY!!!!!! i chwała,bo jednak jeszcze nie chcewink
                • emania29 Re: hej 02.07.07, 11:08
                  Co do szwów i krążków to jak zwykle co lekarz to inna opinia więc sama
                  zadecydowałam i wybrałam lekarza który jest zwolennikiem tej metody. Pozatym
                  szwy zakłada się wcześniej a ja nie chce czekać.
                  A ty mariolka sama ćwiczysz w domu? czy gdzieś chodzisz?
                  • mariolka55 emania 02.07.07, 12:39
                    no i szwy wydaja sie pewniejsze,przy krazku miałabym takie dziwne wrazenie ze
                    sie zsunie albo co,słyszałam tez ze przy krazku rózne syfy sie przyplatuja a ty
                    miałas czesto kłopoty z dziadostwami typu grzyby (o ile dobrze pamietam) i
                    kolejny plus to szwy zakładaja pod narkoza a krazek na "zywca" jedni mówia ze
                    boli jak cholera inni ze nie.

ja cwicze w domu (z dziewczynami z forum) "6 waidera" trening 42-dniowy ,dzis
                    mam za soba 11 dzien
                    www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=176
                    o własnie to cwicze,dzis juz robiłam w sumie 240 brzuszkówbig_grin
                    oprócz tego jeszcze rozgrzewke,krece hula-hopem,czasem pilatesa,ogólnie mnie
                    opetałosmile)) chce miec "kaloryfer" i juzsmile)) w sumie juz mam zarys,bo kiedys juz
                    trenowałam brzuch i te miesnie juz jakies mamsmile
                    • sloneczko271 Re: płaski brzuch-trening:-))) 02.07.07, 15:55
                      emaniubig_grin to faktycznie wziełaś się za siebie ostrosmile))
                      specjalnie zaznaczyłam w tytule ten twój trening żeby pózniej to łatwo znaleść
                      jak już sama się weznę za siebie po porodziesmile))
                      ja kiedyś też ostro brzuszki ćwiczyłam, robiłam 200 brzuszków dziennie ale to
                      już było kilka lat temu. pózniej przestałam ćwiczyć jak zaczeliśmy się starać o
                      bejbi o bałam się że jakbym była w ciąży to przez te ćwiczenia mogłabym
                      samoistnie poronić więc moje ćwiczenia poszły w kąt.
                      ale już sobie obiecałam że po porodzie biore się za siebie i wracam do ćwiczeń
                      big_grin
                  • sloneczko271 Re: hej 02.07.07, 15:34
                    emaniusmile
                    co do tych szwów to bardzo dobrze że ci je zakładają tak szybko, zawsze
                    będziesz spokojniejszasmile
                    coprawda sama nazwa ,,szwy" to już brzmi strasznie ale co się nie zrobi dla
                    bezpieczeństwa dzidzi.