Dodaj do ulubionych

~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~

22.07.07, 07:56
Bry lipcowo-niedzielne smile
Miałam założyć w piątek, jest niedziela, też piknie smile
Zapraszam na pogaduchy, z wątku na wątek przybywa nam szczęśliwych, którym
boćki zrobiły niespodziankę. Tego życzę i tutaj wszystkim oczekującym smile
I tradycyjnie, wątek do gadania nowy, ale listy nie ruszam.
Przysiądźcie się i piszcie, umowa z bocianami nadal aktualna smile
Obserwuj wątek
    • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 08:16
      Piszę póki mogę, bo od dziś rano i wieczorem mamy prikaz od doktorka na
      puszczenie wodzy fantazjom i marzeniom, hehe. Póki co M jeszcze spi, dobrze,
      niech zbiera siły smile
      Wiosenko, i Ty mnie pocieszyłaś endo, bo jak wychodziłam od gina to miałam
      nietęgą minę smile
      Tess, no tysięczny nie należał do mnie, ale możemy się umówić, że jednak
      należał, hihi.
      Istotko, jakie masz wątpliwości odnośnie lutealnej? Powinna trwać od 11 do 17
      dni, i jest "w miarę stała" dla danego organizmu. Fajnie jest posiąść taką
      informację, zważywszy jeśli się wie, kiedy była owu. Polecam.
      Wiosenko, mój prg w 3 dpo to 12.41 ng/ml (przy normie dla lutealnej 1.5-20),
      ale trąbka ze mnie, bo zasugerowałam się ff i myślałam, że robię 7dpo, a tu
      niestety według innych znaków na niebie i ziemi owu jednak była później.
      Widzę, że Mentafolia i Sotie ja jednym wózku jadą, ciekawe czy równo będziecie
      testować smile Sil wyprzedza Was o kilka dni, ale na dobrą sprawę trzy na wózku
      wyglądacie super. Oj będzie się działo smile
      Nie wspomnę o Aguicie, Ty to chyba Rybka już możesz siknąć, co? smile
      • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 09:43
        Ale śpiochy, łorety!
        U mnie życie małżeńskie w pełni, a tu cisza. A chciałam z rana z Wami pogadać,
        widzę, że szanse zerowe smile Co Wy tam robicie? Hehe.
        No więc... Walnęłam testa, ależ cudownie, dwie krechy jak złoto smile
        Przewspaniały widok, mówię Wam!
        Dla niewtajemniczonych - to jeszcze nie ciąża, to wczorajszy pregnyl big_grin
        Mogę za Was sikać przez kolejnych 10 dni, gwarancja pozytywów murowana smile
        Idę na śniadanko...
        • meggii791 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 10:21
          gratuluje ivinka z testowania.
          mnie juz bezsennosc meczy od 7 rano,tyle ze sie paletam po domku jak pchelka,bo
          mnie znow jajniczki bola i brzuszek daje znaki.zastanawiam sie jak dlugo to
          bedzie trwalo.dzis juz mam lepszy humorek bo wczoraj caly dzien ryczalam i
          zastanawialam sie jak to teraz bedzie.
          dzis moj dziensmile))gotuje obiadek,ciasto prawie gotowe a popoludniu pewnie
          wybierzemy sie na minigolfa i posiedziec nad jeziorkiemsmile)))))))
          pozdrawiam i milego testowania
          • aregiec Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 10:52
            Witam wszystkich w nowym watku a szczególnie założycielke smile Własnie dobiega
            konca ostatnie pakowanie i po południu wyruszamy w droge do Chorwacji. Nie wiem
            jak ja bez Was wytrzymam prawie 2 tygodnie, buuu ale mam nadzieje, ze po
            powrocie beda na mnie czekac same dobre info big_grin
            Ivinko własnie w zwiazku z wyjazdem odpuscilam na razie wszystkie badania i
            wizyty u gina. Postanowilam zajac sie tym po urlopie. Jesli chodzi o ten cykl
            to jestem spokojna bo skok byl całkiem fajny i temka trzyma sie dosc wysoko.
            Według mnie dzis 10dpo wiec mysle, ze do 12 wytrzymam smile I coraz bardziej
            przekonuje sie ze ten poprzedni cykl byl tylko jakims pojedynczym wyskokiem.
            Aczkolwiek zastanawia mnie tylko czemu te cykle takie krotkie, bo normalnie to
            mam 25,26 dni.
            Jesli chodzi o testowanie to nie zamierzam bo nawet testu nie zakupilam wink.
            Czekam spokojnie czy @ sie pojawi.

Buziaki Kochane!!! Trzymajcie sie! Zaraz jeszcze poogladam Wasze wykresiki big_grin
            • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 11:07
              O proszę, bry Śpiochom!
              Meggii, super, że humor lepszy, nie wolno ryczeć smile
              Istotko, te dwa dolne wykresy Wiosenki to ciążowe smile
              Anetko, ściskam mocno, bawcie się dobrze i niezapomnianych wrażeń życzę.
              I przywieź mi dobrą informację z urlopu smile))))
              • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 11:27
                dzieki Ivinko smile bo juz sie martwilam, ze te wykresy to co innego
                chyba musze wstac i isc cos robic, milego dzionka wszystkim
      • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 10:51
        dobry
        my z mezusiem nie jestesmy ranne ptaszki i wlasnie pijemy kawke w lozu, ale u
        nas jest dopiero 9.50 wiec jak na nas w niedziele to i tak wczesnie smile
        co do mojego problemu z lutealna to Tessie mi kazala zobaczyc na wykresy
        Wiosenki a propos castagnusa, nic sie nie dopatrzylam, ale za to zdziwio mnie
        ze ona miala w pierwszych dwoch wykresach lutealna 22 dni
        prosze, wklejam linke
        www.fertilityfriend.com/home/1b3f61
        • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 11:46
          bry niedzielne smile
          rany, jaki piekny tytuł ivinko strzeliłaś smile))))
          sluchajcie, już nie jadę na jednym wóżku z Mentafolią, bo mi skubany FF owu
          znów przesunął na 17dc i to jeszcze przerywaną, a tak ładnie było...
          czyli ja czwarty dzień z rzędu jestem 3dpo ;] sumam sumarum, posłuchał Cię
          ivinko!
          ale wg mnie owu równie dobrze mogła być 16 jak i 17dc.
          a jak tam Twoje wodze fantazji tego ranka? smile)

Wiosenko, no ja taki mały budowniczy polski ludowej, a w każdym razie branża
          pokrewna smile
          gina zapytam o to wzorcowe TSH na najbliższej wizycie, czyli 2.08.

aneczka to chyba jutro w końcu testuje?

Tessie, dzięki za teego czarnego konia smile jak już będziesz w Fatimie, to jest
          tam takie miejsce gdzie wrzuca się figurkę z wosku kończyny z intencją o
          wyleczenie, w intencji niepłodności wrzuca się figurkę noworodka, wiesz już o
          co Cię proszę??? szepnij za nas słówko...

isttsko, czekamy razem w Tobą na wyniki smile
          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 11:54
            uff myślalam, ze mi posta wcięlo, a on się wyslał niedokończony smile

Wyniki swoje odbieram w poniedzialek, bo wczoraj nie dotarłam do labu.

meggi, dobrze że dziś Ci lepiej wink wahania nastrojów całkiem teraz normalne smile

aregiec, udanego wyjazdu! smile jakbyś tam nad adriatykiem teściora jednak
            walnęła, to daj znać jakimś smsem chociaż, ok? albo kajefkę dorwij, nie
            zapomnij o nas smile

idę pooglądć wasze grafiki smile
            u nas leje od samego rana i taka niedzielno leniwa pogoda.
            • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:04
              Istoto, cos się ładnego zaczeło dziać na twoim wykresie smile pięknie smile
              Aguita, toż najwyższy czas zateścić chyba? wink
              Sil.bi ładnie się pnie i Ivinka, Wiosenk pewno niedługo skoczy w górę,
              Mentafolia śpi w najlepsze wink)
            • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:07
              No to i ja melduję się na nowym wąteczkusmileOd razu też nowe powodzenia dla wzystkichsmile) Straszny, straszny dziś upał, znowu...uff...
              U mnie dzisiaj druga baaardzo wysoka temperaturka!smile Wczoraj 37 dzisiaj 36,9!smile Jak na mnie to wiecie nigdy takich nie mialam nawet kiedy brałam luteinęsmile Czekam do jutra i no ciekawe czy pojawi się też trzecia, wtedy będę mogla przyjąć z dużym prawdopodobieństwem, że owu może byłasmilehuurasmile Ale czy warto się cieszyć na zapaś? No ja w każdym razie optymistka jestem, więc się cieszęsmile
              Życzę Wam Dziewuszki miłej niedzielismile

Ewcia
          • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:04
            Witajcie,

Oh, błagam niech już ta moja @ przyjdzie, wykończy mnie to czekanie... jakbym
            teraz jeszcze miała mieć lutealną to chyba nie wiem... Muszę iść do gin przed
            wyjazdem... taki prikaz i mam być po @. Wyjazd 4.08 i co ja zrobię??? Trochę mi
            szkoda, że nie wzięłam tej luteiny od 17 czy 18dc... oby ta @ przyszła i zaczęła
            nowy cykl...

Ivinko trzymam kciuki... a już myślałam oooo następna co ma 2 kreski... a tu
            przypomnienie, że to po pregnylu;-(( buuuuuuu
            Mentafolia, ładny wykreswink)) no no obiecujący...
            Sotie, a tę figurkę to trzeba mieć ze sobą... z PL zabrać czy tam można
            kupić??? Skąd ja tyle figurek wezmę... wrzucę ze 20 za każdą z Was... chyba, że
            któraś zdecydowanie sobie nie życzy... Wrzucę kilka, ale z myślą i intencją o
            wszystkich ok?

Pozdr

Tess.
            • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:08
              Tessie, wierzę, że niedługo dostaniesz @ i zdążysz do gina przed wyjazdem. a z
              tą luiteiną, to jesteś pewna, że ona by przyspieszyła @ ??? bo mnie się wydaję,
              że raczej wydłuża cykl, więc dobrze że nie wzięłaś.
              dobrze będzie smile
              z figurkami, to na miejscu jest multum straganów i tam masz w wszystkich
              rozmiarach nogi, serca, wątroby etc myślę, że jak jedną figurkę za nas
              wszystkie wrzucisz, to będzie dobrze.
            • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:10
              hehe Tessie, to mi na jakies zabobony i wrozby wyglada, ale wrzuc co mi tam, i
              moze zdrowaske za nas zmow
              no i cudnych wakacji Ci zycze

a u nas dla odmiaby piekne slonce dzisiaj smile
              • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:13
                istota, to nie zabobony, tylko wiara w cud...
                nie byłam w Fatimie, ale oglądałam kiedyś program podóżniczy Cejrowskiego, i on
                właśnie pokazywał to wszystko i na koniec wrzucił figurkę dziecka, rany jak ja
                się spłakałam...

evinko, no to pięknie, jesteś w 15dc, to akurat czas na owu idealny smile a
                ogierzenie było?

i gdzie wy macie te upały??? u mnie może ze 20 stopni i deszcz deszcz deszcz...
                • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:16
                  A Ty sotie gdzie mieszkasz, że deszcze? I u mnie upał, w samych gaciach
                  biegam smile
                • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:17
                  Sotie wlasnie z nami (z meżem i mną) to taka sytuacja, że ona akurat teraz w Gdańsku siedzi i szykuje nam pokoik w ktorym za miesiąc już zamieszkamysmilePrzeprowadzam się na drugi koniec Polaksi (jestem z malopolski) bo tam nad morzem dostalam pracęsmile No więc nawet jesli owu byla to dzidzi teraz itak nie będzie, ale wiesz...mi pęcherzyki wcale nie rosły, ani endo i okres to takie plamienia tylko, bo mialam śladowe ilosci estrogenów. Teraz drugi cykl jestem na cyclo-progynova (HTZ) z estrogenami i w drugiej fazie z progesteronem i może to mi pomoże w tym bym miała owulację i uda się za miesiac jak już będziemy na stale razem?smile Co prawda u teściowej w domciu ...brrrwinkhihi Ale przynajmniej razemsmile
                  Ewa
                  • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:20
                    Ewinka, a próbowałaś wczesniej estrofem? Czy od razu cyclo-pro Ci dali?
                  • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:21
                    Ivinko, ja z pięknej ziemi Dziadoszan, znaczy z Zielonej Góry nadaję wink
                    a te upały to w jakim rejonie? smile

evinko, a to już kumam. myślę, że będzie/jest owu jak nic smile i w następnym
                    cyklu trafcie z mężem w dziesiąctkę! smile
                    • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:24
                      Upały mazowieckie pozdrawiają deszczowych dziadoszan smile A nooo, widziałam,
                      zapowiadali ulwey na ścianie zachodniej. Swoją drogą mam kumpelę ze szkoły
                      podstawowej w zielonej, i tam czesto pada, buuuu.
                      Posyłam Wam promyczki!
                      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:30
                        wzajem wzajem smile
                        ale u nas wcale nie deszczowa kraina! w sumie miejsce dość specyficzne, bo
                        bardzo często burze bokami przechodzą wink a teraz deszcze potrzebny, bo
                        potwornie sucho bylo smile
                        i do was też dojdzie, nie bój! smile
                • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:27
                  ja zdecydowanie wierze w cuda Sotie, ale do wrzucania figurek przekonania nie
                  ma, ale tez sie nie czepiam, kazdy moze wrzucac jak chce
                  moja mama np chorowala przez dlugie lata na jakies zapalenie ucha i dopiero ja
                  cudowna woda uzdrowila, chociaz ona tez do niedowiarkow sie zaliczala smile
                  • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:33
                    ja akuratnio obecnie w niewiele rzeczy wierzę...
                    ale jakbym była w Fatimie, to na figurkach bym nieoszczędzała, wszak to miejsce
                    cudów. i może dobry Bóg łaskawie spojrzałby na swoją zagubioną owieczkę.
                  • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:34
                    uższy czas zeby zobaczyć czy kuracja jakoś zaskoczy. Wczesniej to mialam tylko clo+luteinke ale bez efektu, aż badania hormonków zrobilam i w sumie to lh i fsh stosunek 0,89 oba w okolicach powyżej 5 przy normie do 9, prolaktyna prawie 25 przy normie do 35 testosteron 74 przy normie do no i estradiol poniżej 20 ( wszystko w 3 dc). Po USG dopochwowym w 17dc brak pecherzyków, endo właściwie brak, prawy jajnik wygladał na taki który "nie pracuje wcale", lewy nieco lepiej. Ale zastanawiano się czy to nie coś od PCO, no i przepisano mi cyclo. Jak już będę w Gdańsku mieszkała to tam znajdę lekarza do ktorego będę chodzila, a narazie biorę tą cyclo bo w sumie co mam zrobić? Wiem, że to biorą panie w okresie okołomenopauzalnym, ale no skoro ma pomóc...hmmm...no moze własnie w tym cyklu jakoś zaskoczyłam?smile Wcześniej nigdy nie mialam tak poteznego skoku i tak wysokich temperatur, a były już takie upały i nie odbijało się to na moich pomiarach nigdy. U mnie tylko jeszcze zupelny brak śluzu płodnego. Jedynie co to teraz 2 dni przed skokiem to miałam dużo ale takiego wodnistego i tylesmile
                    • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:54
                      ewinko, to wygląda ze wszystko jest na dobrej drodze. a nie kusi Cię, żby teraz
                      monitoring zrobić i podglądnąc endo i pęcherzyki? chociaż w zasadzie już opewno
                      po owu jesteś.
                      brakiem śluzu się nie przejmuj, tzn tym na zewnątrz, ważne żeby w środku byl, a
                      to podczas usg przed owu gin potwierdzi.
                • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:29
                  No właśnie Sotie, jak biorę od 16dc przez 7 dni (do 23dc) to @ przychodzi
                  28dc-30dc tak mniej więcej... ale przychodzi regularnie i nie ma większych
                  odchyłów. A jak ja nie mam lutealnej w tym cyklu bo nie było owul to ta p.......
                  @ może przyjść kiedy zechce... jeśli zechce... Biorę bromek i to chociaż
                  powinno mi pomóc...

Zmówię zrowaśkę niejedną... toć przecież nawet przy 40% potrzeba nam łaskawości
                  Nieba... W końcu można by i patrzeć na to w ten sposób, że my mamy 40% a Niebo
                  60%... chociaż nawet przy 99% coś się może rypnąć... No i pozostaje jeszcze 9
                  miesięcy niepokoju i troski...na to my nie mamy wpływu...niekiedy możemy sie
                  tylko modlić...

Pozdr

Tess.
                  • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:38
                    Tessie, kurczę wiem jak się czujesz..
                    a bezowulacyjne miewałaś wcześniej? ile trwały przeciętnie?

a swoją drogą Portugalia to super pomysł. też nas tam bardzo ciągnie. liczę że
                    zdasz szczególową relację po powroie. a stacjonowć dokładnie gdzie będziecie?

idę warzyć zupę na następny tydzień. jarzynówka tą razą wink
                    • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:53
                      Ewinka, to juz krok do przodu, wcześniej nic, teraz wodnisty, a jak
                      zamieszkacie już na dobre razem to będzie egg jak złoto smile Dobrze działają na
                      Cię chyba te hormonki.
                      Sotie, nie strasz, bo nad wodę jadę smile
                      A i zupy jarzynowej bym zjadła smile
                      Dziś obiad u Teściów... bez komentarza...
                    • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 12:56
                      No właśnie, jakbym mierzyła tempkę to bym wiedziała... przypuszczam, że ja
                      mogłam mieć większość bezowul jak były takie długaśne. A jak nie mierzyłam
                      tempki to nie zawracałam sobie głowy lutealną. Bez bromka to ja cykle potrafiłam
                      miec i 2-3 miesiące... Jak zaczęłam bromek to wyrównały się do ok 30.... kiedy
                      zaczęłam mącić z luteiną to był i 25dni i 39dni. Teraz nie brałam luteiny, więc
                      mam cicha nadzieję, że niebawem coś się pojawi... tylko kurcze jakiś durny mokry
                      śluz się pojawił... i co jeszcze 14 dni lutealnej??? A może to ten oeparol... bo
                      cały czas biorę... w końcu lutealnej nie ma....

W Portugalii będziemy w Cabanas na południu, nad samą zatoką Kadyksu, 800m od
                      brzegu oceanu... Do Fatimy to chyba jakieś 500km, ale co tam -być w Rzymie i
                      Papieża nie widzieć???wink)) Przynajmniej odbuduję nadzieję... bez nadziei trudno
                      walczyć...wink

Pozdr

Tess.
                      • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 13:15
                        zatoka Kadyksu mi sie z powiesciami Pereza-Reverte kojarzy, czytalas moze?
                        warto sobie na wakacje zabrac smile

a ja musze wreszcie przestac sie bawic komputerem i wstawac. Szwagier na obiad
                        przychodzi, wiec bede roast dinner gotowac (chociaz roast dinner to sie chyba
                        piecze, albo rostuje smile
                        ale rosolu sobie tez uwaze, a co
                        • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 13:21
                          No widzisz, coś w tym jest... ale cudowna woda to chyba była w Lourdes, w
                          Fatimie to chyba nie wiem... Nie czytałam...hm trzeba chyba coś wziąć do
                          czytania...kurcze bagaż będzie ciężki....
                          • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 15:27
                            ja zawsze musze miec cos do czytania. Pare razy nie wzielam bo myslalam ze sie
                            nie przyda i zalowalam za kazdym razem

cudowna woda to gdzies w miejscowym sanktuarium byla na wschodzie polski
                            • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:06
                              No Ewinko i Mentafolio ciekawa jestem Waszych prg.
                              Koleżanka chyba nie bedzie miała problemu ze znalezieniem kogos, taka chata,
                              ktos się znajdzie, no tak chate warto było by zapełnic.
                              tez tak spię w jasności, niby sie przyzwyczaiłam, ale czasem o 6 rano szlag
                              mnie trafia, buuu ale to tyle zachodu, wybrać, zapłacic zamontować rolety.

Też bym chciała zapełnic swój pensjonat, ha ha dobre Sotie. jak bedzie bida to
                              zrobi sie pensjonat, dobry pomysł. Na razie to nie pensjonat.

Tesi fajowa wycieczka, kiedy ja gdzies pojadę, tak na wakacje, od roku
                              mieszkamy na swoim, dla nas to w sumie jak wakacje, tylko szkoda że pełno
                              roboty, bo własnymi raczkami dziergammy tu i ówdzie. Na leżaczku czasem tylko
                              sie wyleguje.
                    • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 13:09
                      ale numer, wlasnie sobie uswiadomilam, ze moi rodzice wczoraj wrocili z wakacji
                      w Portugalii i tez w fatmie byli big_grin a mama jak wiadomo ma jakies wtyki u gory
                      (patrz cudowna woda) to moze cos wskorala smile raczej nie w tym cyklu, ale moze w
                      nastepnym
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 13:52
      no piknie tyle juz wątków, no to ekspresem, prałam firany, wyprasowałam je,
      zaraz będę wieszać, dzis tylko jedno okno myję, M szoruje ramy na zewnatrz, i
      jedziemy po żyrandole, nie wszedzie som, mamy zawsze mobilizacje jak goście
      maja przyjechac, jedni juz są ale nocuja nad morzem, turnusy zaczynaja się od
      piatku

Aneczko pasuje jak ulał, 15 dc o 20 ostatni pozytyw więc owu może byc i dzis
      jeszcze, ale śluz jakis był?

Tesi ja też staram się gotowac, bo cos jeść trzeba, ale M na szczęscie mało
      wybredny, a ziemniaki to uwielbia, a rzadko są bo duzo z nimi roboty.

Istota skoro bromku nie bierzesz to pewnie prl wróciła, koniecznie ją zbadaj.
      Dał Ci gin na nia skierowanie? Juz chyba czytałas kiedyś, majowy bez
      castagnusa, a od czerwcowego juz z nim, lepsze te wykresy, miałam wrzucic
      jeszcze wczesniejsze, kwietniowy te to skakały, ale jakos zapomniałam. Postaram
      się i dam znać. Istota tamte dwa wykresy to ciążowe, oj długa wtedy jest
      lutealna.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 14:14
      Sotie jak wrzuciłas ff jajko to i Ci przesunął. ewinka nie ogierzy bo M w
      Gdańsku, ale szkoda co? Poogierzmy za Nią. O pisane było ha ha.

A u nas pochmurno, zero słoneczka, tempka powietrza tylko 20.

Ewinko koniecznie zrób w 7 dpo prg, koniecznie, mam nadzieje że bedzie mega.
      Testosteron 74 jaka norma? Ewinko bedzie dobrze, śluz możesz mieć na szyjce,
      masz chuc i to jest dobry sygnał. Ja dzis mojego też se przeleca a co?

Tesi przyjdzie @, kiedys na pewno, figureczki bardzo prosimy i bardzo
      dziekujemy, symblolicznie też wystarcvzy.

Ivinko ciesz się z obiadków u teściów, ja kiedys tak pojechałam po całości, że
      na obiadki do teściów proszeni juz nie jestesmy ,ha ha, raz sie nazbierało po
      10 latach obcowania i nie wytrzymałam i mam za swoje.

Myslę Tesi że na bromku inaczej będzie wyglądał ten bezowu, bedzie krótszt=y,
      oby, z serducha Ci życzę.

Ale zabawiałam, idę dalej robic za darmo.
      • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 14:15
        watek chodzi jak burza
    • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 14:16
      Ivinko,tytuł niezły,jak ktoś nas nie czyta,to w życiu nie zgadnie o co chodzi.
      Tess,powinnaś układać pytania do teleturniejów.Ale czad z tą Portugalią,ja nie
      byłam,ale wiele dobrego słyszałam .No i ocean...

Mojej tempy dzisiaj nie ma,miałam porypaną noc,więc nie mierzyłam,byłaby
      niewiarygodna.
      Pojechałyśmy wczoraj z córką do mojej koleżanki,która wybudowała sobie dom za
      miastem.Mieszka sama jak palec na 200m2 i czeka na księcia z bajki.smile)
      W chałupie nie ma rolet ani żaluzji,a ponieważ ja do spania potzebuję ciemności
      absolutnej,to już o 5 się obudziłam,z psem i kotem obok smile)Pies mój,kocica
      koleżanki.Do 6 nie mogłam zasnąć,a potem to jakas pseudo-drzemka była,nie sen.

Sotie,jestem ciekawa kiedy ta owu faktycznie u Ciebie była.Chociaz z drugiej
      strony co za różnica,grunt że bzykaństwo było.
      Ciekawa jestem okrutnie jutrzejszych wpisów ferajny z Belgii.
      Jeśli się odważę to w czwartek walnę sobie prog.
      • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 14:46
        Sotie tak jak piszesz teraz już pewnie po owu jeśli byla, a mam nadzieję, że taksmile
        Narazie z monitoringu nici bo za miesiąc na stalę się stad wyprowadzam i zamieszanie bedzie, wiec jak juzw Gdańsku osiąde to tam to za jakis czas załatwięsmile

Wiosenko tak mysle o tym by ten progesteron zrobic, ale skoro po jutrze zaczynam brać drugą część opakowania a tam tabletki z walerianem estradiolu i norgestrelem ( a to jakaś pochodna progesteronu) to nie wiem czy badania bedzie miało wiarygodny wyniksad W necie na ten temat to chyba nic nie znajde, a do gina się dodzwonić nie mogę. A jutro ostatnia tabletka z samym estrogenem i miejmy nadzieję 3 wyższa temperatura, wiec w sumie mogłabym w poniedziałek rano zrobić badanie, ale to bedzie dopiero 4dzień yższej tempki co Wy na to?

Pozdrawiam Ewa
        • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 14:52
          ewinka, prog w 7-8 dpo daje jakiś obraz, wczeęniej chyba nie ma sensu.
          wiem, ze dupek i luteina nie ma wplywu na badanie progesteronu, ale o tym co Ty
          bierzesz nic nie wiem. może popytaj na niepłodności albo na bocianie?
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 14:50
        heh Mentafolia, koleżanka niezła smile ciekawe co jeszcze dla panicza
        uszykowała wink
        progesteronu się nie bój i rób, samam ciekawa smile
        no, niby bez znaczenia 16 czy 17dc ta owu, ale bzykanko w 15dc bylo, niby ff
        pisze że good, i niby plemniorki tdzień zyją, ale jakbym się wtrzeliła w samą
        owu, to bym się lepiej czuła smile

Wiosenko, a Wy jakiś pensjonul prowadzicie???

za evinkę to i ja dziś poogierzyłam, no ale dzieci z tego to nie będzie smile

mój em tez nie wybredny, najlepiej to by codzeń na obadek jadł chlebek z żółtym
        serkiem ha ha no i zupa to musi być taka, że lyżka stoi smile to mu zapodałam taka
        jarzynówkę, że jak gulasz wyglada smile))

tessie, nie wiem jak działa bromek, ale mam nadzieję, że Ci przyspieszy @. a
        poza tym wiesiolek tez nie zaszkodzi, bo jak niby niewskazany w 2 fazie, bo
        skurcze, to może te skurcze Ci przywołają @
        • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 14:58
          Szukam dzielnie czegoś na ten tematsmile Wiem tylko, że leki na bazie naturalnego progesteronu mogą zaburzyć wynik, a na bazie syntetycznego jak np. duphaston nie mają wpływu, no nic szukam dalejsmile
          • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 15:08
            Ewinka,norgestrel to syntetyk,nie zaburzy wyniku.Estradiol tym bardzie,oba te
            leki często są kojarzone i podawane wspólnie.
            • sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 15:15
              Hej Dziewczyny! Ja, jak zwykle w weekend,jestem mniej aktywna forumowo (za to
              wiecej aktywności na innych frontach,hehe) no i już obrywam za swoje
              zaleglościwink. Nowy wątek,a ja dopiero po 15 w niedzielę się o tym dowiaduję. I
              tak muszę wrócić poczytać ten starszy.
              Tak czy siak nie wiem,czy mi się tempki naprawdę pną,bo przez 2 dni teraz nie
              mierzylam. Nie dalabym rady obudzić się tak wcześnie jak w tygodniu,poza tym
              alkohol też może zaburzyć tempkę,więc chyba lepiej nie mierzyć wcale. Zaraz
              sobie poctam Wasze wykresy i zobaczę,co tam slychać. No chyba, że mnie M
              wyciągnie na spacer do parku...
          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 15:11
            wkleję Wam moje stare wyniki, mniej więcej sprzed roku, może coś mądrego Wam do
            głowy przyjdzie:

- prolaktyna - 7.86 ng/ml (1,2 - 25)
            - progesteron - 6.99 ng/ml (0,95 - 21)
            - FSH 2dc - 1.54 mlU/ml (2,8 - 11,3)
            - LH 2dc - 1.48 mlU/ml (1,1 - 11,6)
            - estradiol 2dc - 109 pg/ml (20 - 160)
            - testosteron 2dc - 0.898 nmol/l
            - TSH – 1.09 uIU/ml (0,4 – 4,0)

progesteron to chyba był najprawdpodobniej gdzieś z 3 dpo, więc bez sensu.
            no i martwi mnie niskie FSH, choć stosunek do LH prawidłowy. szukałam kiedyś
            info, bo myślałam, ze może mam nieodmoge ciałka żóltego albo niewydolność
            przysadki, no ale pozostałe objawy mi się nie zgadzają.
            jak pokazałam wyniki ginowi na pierwszej wizycie, to powiedział, że wszystko
            ok, tylko przysdkowe nieco niskie. no i że LH i FSH powinanm byla zrobić w 9dc.
            może któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem jak ja i potrafi to
            zinterpretować smile
            • mentafolia Sotie 22.07.07, 16:38
              Ja niestety nic mądrego Ci nie powiem.
              Wklejam link,w którym bardzo przystępnie jest wszystko opisane nt.hormonów
              przysadkowych.Przeczytaj uważnie wstęp smile,że to tylko sucha teoria,a na obraz
              kliniczny i diagnozę to stanowczo za mało smile
              Poza tym cykl cyklowi nierówny i wahania hormonalne są dość częste.

Na dodatek w biologii rozrodu człowieka jeszcze jest wiele niewiadomych.Kiedys
              juz pisałam,że coraz częściej się dziwię,że ludzie w ogóle się rodzą smile)
              Najlepsze co możemy zrobić to znaleźć dobrego lekarza i mu zaufać.

Link:

www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1873,2
              • sotie Re: Sotie 22.07.07, 16:55
                dzięki smile zagłębiam się w lekturze smile
                • sotie Re: Sotie 22.07.07, 17:14
                  ciekawe i prosto wyłożone smile
                  i raczej budujące wnioski wyciągam. dzięki raz jeszcze smile
        • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 15:10
          Najlepsze jest to,ze kolezanka za wszelką cenę chce mieć dziecko i powoli
          przestaje być wybredna smile)
          • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 15:20
            Wielkie dzięki skoro to syntetyk to badanie oczywiście zrobię i zobaczę co i jaksmile
          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 17:26
            mentafolia napisała:

> Najlepsze jest to,ze kolezanka za wszelką cenę chce mieć dziecko i powoli
            > przestaje być wybredna smile)

byleby całkiem rozumu nie straciła smile))
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:18
      własnie trwa wysyłka na Wasze skrzynki buźki mojego psiaczka, ta Pani to nie ja
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:25
        ale kulka słodka! smile))) a pani to ma sznekę jak moja ciotka Teresa wink

mam zagadkę dotyczącą FF:
        w kalendarzu cyferki dni są na niebiesko. a co znaczą cyferki purpurowe??
        zaznaczył ni tak dwa dni i zachodzę w głowę o co chosi.
        • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:36
          Wiosenko psiunia jest rozkosznasmile Poprostu śliczniusieńkasmile Ja tak kocham zwierzaczki, mam 2 papużki, jamniczkę czarną i szczurka, niestety zostają tutaj jak ja się wyprowadzesad((
        • ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:36
          >mam zagadkę dotyczącą FF:
          >w kalendarzu cyferki dni są na niebiesko. a co znaczą cyferki purpurowe??
          >zaznaczył ni tak dwa dni i zachodzę w głowę o co chosi.

Hmm, sprawdziłam, ja mam na niebiesko...sama jestem ciekawa. Powiedz mi jeszcze
          w kalendarzu miałam zielone pola przy płodnych, a teraz mam zwykłe szare pola,
          tez tak masz?Nie powinny byc czerwone?tzn, niepłodne
          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:53
            ensata, cyferki sa niebieskie, poza dniem początku i końca cyklu oraz owu -
            gdzie są czarne. purpurowo mi napisał cyferkę w 18 i 21dc, pojęcia nie mam
            dlaczego...?
            pola w kalendarzu w dniach plodnych są zielone, pole owu oliwkowe. ]
            a na wykresie plodne zielone, po owu pomarańczowe.szarego nigdzie nie
            zakonotowałam.
            może nasze specjalistki ff się wypowiedzą? smile
            • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:54
              a nie, szare to są wszystkie, poza @ i plodnymi
              • ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 17:55
                Sotie, dzięki odpisałam już, nie widząc tegj wiadomośći. Niskie ciśnienie mi
                rozum odbierawink)
            • ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 17:54
              >pola w kalendarzu w dniach plodnych są zielone, pole owu oliwkowe. ]
              >a na wykresie plodne zielone, po owu pomarańczowe.szarego nigdzie nie
              >zakonotowałam.

No, dobra a jakies masz pola w kalendarzu jak nie masz owulacji i dni
              płodnychwink?bo ja własnhie mam wtedy szare
        • sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:36
          Śliczny psiutek, widać,że będzie z niego kawal porządnego psiska (a raczej
          suczki). Ja też bardzo chcialabym mieć psa,ale nasz tryb życia raczej to
          uniemożliwia. Nie chcialabym,żeby piesio cierpial,bo nie możemy mu poświęcić
          wystarczająco dużo uwagi. Mamy za to cudownego kota, który wlaśnie kilka
          tygodni temu na stale przeprowadzil się do Belgii i chyba nie do końca mu się
          to podobawink.
          Wiosenko,życę oczywiście powodzenia w wychowywaniu tego pięknostwa, na pewno
          będziesz miala przy tym wielką frajdę!
        • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 16:43
          sotie napisała:

a pani to ma sznekę jak moja ciotka Teresa wink

smile)) Że co ma ??? smile)
          Psina jest do schrupania smile
          • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 17:19
            a ja nie dostalam pieska sad
      • ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 17:57
        wiosenka, dawaj tego psiaka, opisywałas skad on sie u Ciebie wział?Własnie
        wróciłam i nie wyrabiam z czytaniemwink
        • sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 18:37
          A propos pieska Wiosenki- czy można tu na forum zamieszczać fotki? Można by
          stworzyć kącik fotograficzny. Zresztą kiedyś na coś takiego tu natrafilam,ale
          to byl chyba zarchiwizowany wątek. Fajnie byloby pooglądać swoje buźki, a i
          przy okazji pieski,koty,rybki i co tam jeszczesmile.
          • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 18:45
            Sil,foty można wklejać tutaj.
            Zaczynasz?
            • sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 18:48
              Pewnie,jak tylko wyczaję jak wkleićsmile. Daj mi trochę czasu.
              • sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 18:56
                Jednak mnie tzadanie przeroslowink. W Pomocy Forum wyczytalam,ze:
                1. Wybierz wątek, w którym chcesz zamieścić zdjęcie i kliknij "odpowiedz",
                lub "rozpocznij nowy wątek",
                2. Wpisz treść postu. Jeśli chcesz, możesz dodać zdjęcia bez tekstu,
                3. Dodaj zdjęcia. Możesz to zrobić korzystając z 3 zakładek:
                - "Dodaj nowe zdjęcia" - bezpośrednio z dysku komputera,
                - "Ostatnio dodane" - wybierając zdjęcie, które już masz w swojej galerii,
                - "Klucze" - jeśli oznaczyłeś zdjęcie kluczem, możesz w łatwy sposób je znaleźć
                klikając w odpowiednie słowo,
                4. Kliknij "Wyślij", aby Twój post pojawił się w wątku.

Ale nie widzę tutaj żadnych z tych zakladek. Mentafolia,help!
                • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 19:12
                  Sil,w życiu nie wklejałam zdjęć na forum.Jestem ciemna jak tabaka w rogu smile)
                  Ale może trzeba kliknąc Plik i otwórz plik,a potem wybrac z dysku?
                  • sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 19:18
                    Tylko,że nigdzie nie znajduję przycisku 'plik' ani nic w tym rodzaju. Wydaje mi
                    się,że tujednak nie można zamieszczać fotek- musialybyśmy być FotoForum,a chyba
                    nim nie jesteśmy.
                    • malutka1939 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 19:22
                      sil wtrące się ale powiem tylko tyle ze my kiedyś na innym wątku zamieszczałyśmy
                      zdjęcia ale tylko linki, z programu do "obróbki zdjęć" np. fotosika.
                      www.fotosik.pl/
                      tutaj mozesz wkleić swoje zdjęcie a potem skopiować link. Nie musisz się
                      rejestrować wystarczy ze bedziesz klikac kontynuuj.
    • malutka1939 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 19:25
      jakby co to służe pomocą smile
      • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 19:58
        Hihi, Malutka, no to teraz pustka na forum, bo dziewczęta ładują zdjęcia na
        fotosika smile
        Ok, cierpliwam, czekam na efekty, a że przy okazji gadam z kumpelą z dojczlandu
        to mam czas smile
        • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 20:13
          Swojego to ja nie mam odwagi wkleić.smile
          Ale wybrałam fotę trenera mojej córki,a jako że wisiał na niejednym plakacie to
          mam nadzieję,że nie kradne praw autorskich.smile
          Uwaga,wklejam:
          file:///D:/moje%20fotki/balet/ktt/prophetie_01.jpg
          • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 20:15
            Mentafolia, nie dziabie linek sad
          • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 20:15
            no i dlaczego się to cholerstwo nie otwiera???
            • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 20:19
              Chyba w linku powinno być coś takiego jak www.fotosik.pl i dalej odwolanie do
              Twojego zdjecia, jeszcze sie nie znam.
              Ja załadowałam już swoje, ale nie mogę go tam znaleźć, hihi smile
            • sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 22.07.07, 20:23
              U mnie się też nie otwiera. Na razie jestem za leniwa,żeby grzebać w albumikach
              internetowych,ale jest to jakiś pomysl na przyszlośćsmile.
            • mentafolia próba nr2 22.07.07, 20:31
              www.fotosik.pl/uniAdd.php?tmp_sid=d61d7857a300abc912514a862bd1f851
              • mentafolia znowu nic z tego n/t :( 22.07.07, 20:32
                • sotie Re: znowu nic z tego n/t :( 22.07.07, 20:35
                  ha ha trenra Mentafolia daje, to ja parę fote wakacyjnych:

krainanaszego testowania czyli Albania
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bf479575cdc00703.html
                  Romanija
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5568d01ca8940d40.html
                  i Istambul
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0a45766de143252.html
                  mam nadzieje, że zadziala smile
                  • mentafolia ostatni raz ! 22.07.07, 20:36
                    www.fotosik.pl/uniAdd.php?tmp_sid=d61d7857a300abc912514a862bd1f851#
                    • sotie Re: ostatni raz ! 22.07.07, 20:38
                      a wklejasz "bezpośredni link do zdjęcia" ???

bo juz w ścieżce widać, ze coś nie teges - "uniadd" napisane
                      • mentafolia Re: ostatni raz ! 22.07.07, 20:40
                        Sotie,ja juz nie wiem czy wklejam bezpośredni czy może pośredni smile)
                        Skąd mam to wiedzieć?
                        • sotie Re: ostatni raz ! 22.07.07, 20:42
                          no bo jak zaladujesz zdjęcie, to on Ci linki wyświetla, wystaczy wybrac
                          odpowiedni, nie kopiujesz linka w pasku na górze, tylko ten który on ci
                          wyświetla po nazwą "bezpośredni link do zdjęcia"
                  • mentafolia Re: znowu nic z tego n/t :( 22.07.07, 20:39
                    Buuuuu
                    Dlaczego Twoje działają a moje nie???
                    Dawaj teraz Was! smile)
                    • sotie Re: znowu nic z tego n/t :( 22.07.07, 20:41
                      dopiero jak zobaczę trenera smile))))
                      powiedz co po kolei robisz, to zobaczymy gzdie jest blad

zalogowalas sie na fotosiku? robisz dodaj zdjęcie, on chwilę myśli, i wywala
                      różne możliwości umieszczenia zdjęcia, czyli linki, kopiujesz "bezpośredni link
                      do zdjęcia" i po chamsku tu wklejasz.
                      • mentafolia może tera??? 22.07.07, 20:42
                        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fd018ee1c2ab2796.html
                        • mentafolia Re: może tera??? 22.07.07, 20:43
                          Haaaaaaaaaaa!
                          Dzieki Sotie!smile)
                        • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 20:43
                          cos sie ciągnie
                          • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 20:44
                            Yes yes yes smile))))))))
                            dawaj facjatę big_grin
                            • mentafolia Re: może tera??? 22.07.07, 20:45
                              Ale czyją?
                              Trenera? smile)
                              • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 20:48
                                a na cholerę mi trener? wink
                                ale to co? dajemy swoje gębule? ja nie mam nic przeciwko wink
                                tu czy w osobnym wątku??
                                • mentafolia nasze facjaty 22.07.07, 20:52
                                  Przyznam szczerze,że mam bloki przed upublicznieniem swojej gęby.
                                  Wolę na priva.
                                  Ale Was moje kochanieńkie baaardzo chętnie poogladam smile
                                  • sotie Re: nasze facjaty 22.07.07, 21:01
                                    no to może tu nie wklejajmy, ino w mailach sobie poprzesylajmy???
                                    bo ja w sumie to też mam oporki smile
                                  • ensata Re: nasze facjaty 22.07.07, 21:05
                                    mentafolia napisała:

> Przyznam szczerze,że mam bloki przed upublicznieniem swojej gęby.
                                    > Wolę na priva.
                                    > Ale Was moje kochanieńkie baaardzo chętnie poogladam smile

Gęby jak gęby, ja przytyłam 6 kg;-(((((i w życiu nie pokażę swojego
                                    tyłuwink)Właśnie jestem na diecie i cierpię okrutnie
                                    • sotie Re: nasze facjaty 22.07.07, 21:06
                                      osobiście tyl mniej mnie interesuje smile bardziej buźka smile
                            • ensata Kropki na ff 22.07.07, 20:46
                              Słuchajcie, po jakie licho mi w kalendarzu informacje o pełni księżyca(biała
                              kropa) i o początku miesiąca(czarna kropa)zgłupiałam???
                              • sotie Re: Kropki na ff 22.07.07, 20:47
                                ze co??? a gdzie ty to masz??
                                może sugeruje żeby sie zapladniac na nów na przyklad ? wink)))
                                • ensata Re: Kropki na ff 22.07.07, 21:02
                                  Słuchaj, w kalendarzu mam jak w mordę czarną pełną kropkę w górnym rogu okienka,
                                  jak na nią najadę, to pokazuje mi new moon, albo Full Moon. Niby bzykanie w
                                  pełnie....kojarzy się niezle, ale u mnie wtedy dni niepłodne jak diabli. Do
                                  księżyca mam powyć?Pomoże zajśćwink)))?
                                  • ivinka275 Re: Kropki na ff 22.07.07, 21:06
                                    Ensata, i ja mam kropki, też w niepłodne więc w pełnię nie zaskoczę, no samam
                                    ciekawa co to za licho smile
                                    Sotie, dobry pomysł, jutro wyślę Wam siebie w mailu, bo dziś nie zbiorę Was
                                    wszystkich do kupy chiba smile
                                  • sotie Re: Kropki na ff 22.07.07, 21:07
                                    pewno jest gdzies jakas opcja z tym księżycem. ja pierwsze slysze smile
                                    • ensata Re: Kropki na ff 22.07.07, 21:10
                                      sotie napisała:

> pewno jest gdzies jakas opcja z tym księżycem. ja pierwsze slysze smile
                                      No, własnie ja nigdzie nie mogę znalezc, no i po jakie licho one sa????A Ty nie
                                      masz?
                              • mentafolia Re: Kropki na ff 22.07.07, 20:47
                                Żebyśmy wiedziały kiedy możemy latać na miotłach? big_grinDD
                                • ensata Re: Kropki na ff 22.07.07, 21:03
                                  mentafolia napisała:

> Żebyśmy wiedziały kiedy możemy latać na miotłach? big_grinDD

a, to ja PRZEPRASZAM...moje drogie trzeba było od razu mówić, że przy czarach
                                  techniką się wspomagaciewink)))
                          • mentafolia Re: może tera??? 22.07.07, 20:44
                            jak to się ciągnie?
                            Co niby?
                            • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 20:45
                              no dlugo się otwieral smile
                              ni ma za co smile
                        • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 20:46
                          a w ogóle to niezle zdjęcie wink)
                          • mentafolia Re: może tera??? 22.07.07, 20:48
                            Trener tez niezły smile)
                            A jaki sympatyczny smile
                            • ivinka275 Re: może tera??? 22.07.07, 20:53
                              Wcięło mi moje zdjecie, hmmm...
                              Jak tam znajdziecie dziewczynkę w bordowej koszulce przy fontannie to to ja.
                              A swoją drogą to niezły bałagan na tym fotosiku smile
                              • ewinka22 Re: może tera??? 22.07.07, 21:12
                                No Dziewczyny ze zdjęciami to niezły pomyslsmile Narazie to ja tylko wiem jak Wiosenka wyglada, bo spotkalysmy sie osobiście w Gdańsku ostatnio na pysznych lodachsmilemniam, mniam
                                I faktycznie może na privy poprzesylamy zdjecia?smilePrzemyslmy sprawęsmile

A ja na dzisiaj uciekam od netu (korzystam od brata) bo w domu nie mam, więc dopiero jutro wieczorkiem wpadnę do Wassmile Czekam też jutro na 3 wyższą tempke, oby była, oby byla!smile

Pozdrawiam Ewcia
                                • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 21:17
                                  ensata, no księżyca póki co nie widze u siebie smile

to co ślemy te foty czy nie? bo ja już tu szukam odpowiedniego smile))
                                  • mentafolia Re: może tera??? 22.07.07, 21:28
                                    ślemy!
                                    • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 21:30
                                      ok, to ślę wink))
                                      starych tez pokażcie smile)))
                                      • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 21:37
                                        no to moje poszlo.
                                        • sotie Re: może tera??? 22.07.07, 21:43
                                          no nie wiem czy ja moge tak na ogólnym strzelać komentarzami, ale mentafolia,
                                          normalnie dwudzuiestolatka jesteś smile) i to jaka tongue_out
                                          • malutka1939 Re: może tera??? 22.07.07, 21:46
                                            mentafolia ja też chce zdjęcia, znamy się trochę nie smile
                                            wrzucam ci moje smile
                                          • mentafolia Sotka 22.07.07, 21:47
                                            Nie wiem dlaczego myślałam,że Ty blondynka smile)
                                            A tu przystojna bruneta z super usmiechem.W ogole fajna z Was para!
                                            • sotie Re: Sotka 22.07.07, 21:51
                                              no czasami mam zagrywki na blondynkę wink, za to pokroić bym się dała, że Ty
                                              brunetka ha ha
                                              a w ogóle to smutna mnie refleksja dopadła, jak sobie stare foty pooglądałam,
                                              że kiedys byłam młodsza i piękniejsza, a na pewno szczuplejsza!
                                              po wakacjach idę na aerobik normalnie...
                                              • malutka1939 mentafolia moje poszło :) 22.07.07, 21:54

• mentafolia moje też :) 22.07.07, 22:20
                                              • mentafolia Re: Sotka 22.07.07, 21:55
                                                Bo ja podrasowana blondynka smile
                                                Każdy wiek ma swoje plusy i minusy.Wole juz swoje 40 niz jak miałam 20smile,słowo
                                                daję.A najlepszy dla kobiety wiek to między 30 a 40.Tak uważam.
                                                • sotie Re: Sotka 22.07.07, 21:57
                                                  heh no skłamałabym gdybym powiedziała, że się czarna urodziłam smile)))
                                                  • mentafolia Re: Sotka 22.07.07, 22:20
                                                    ha ha
                                                    Zaraz się okaże,że my tu wszystkie to przebierańcy jesteśmy smile)
                                                  • sotie Re: Sotka 22.07.07, 22:26
                                                    eee tylko lekko podrasowane smile))
                                                    dobrej nocki smile
                                                  • aneczka_78 Re: Sotka 22.07.07, 22:45
                                                    A ja nie dostalam waszych zdjęćsad
                                                    Jutro jak wróce z młodym z Kajetan to przesle swoje
                                                  • malutka1939 mentafolia 22.07.07, 22:49
                                                    dzięki smile hihih nie znamy sie choc tak blisko siebie mieszkamy smilewiesz ja w
                                                    ogóle to jeszcze inaczej sobie ciebie wyobrażałam, tak mnie opierdzielałas na
                                                    forum hihih ze myślałam ze ty taka wielka baba twardo po ziemi stąpająca no i
                                                    brunetka smile a tu chudzinka blondi smile)
                                                  • mentafolia Re: mentafolia 22.07.07, 23:30
                                                    Malutka,przecież Babajaga była chuda,prawda? smile)
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 00:03
      no nie dziewczyny załamujecie, ja pierdziele, odejść na moment nie mozna, my
      wpierw zakupy, ha ha jeden żyrandol my kupili, tak wybieramy, a ile sie przy
      tym kłócimy, w domu tez kłótnia, M nie umył mi auta, jak go zobaczyłam to się
      załamałam jak jutro do pracy pojadę, nie dość że takie pyr pyr to jeszcze
      brudne, no i była mała awantura, sąsiedzi ubaw mieli, bo na dworzu krzyczałam,
      czyzby owu się zbliża, rety później sie tuli tuli, a później sprzatanie, i
      dopiero co siadłam, padam

Hi hi Ewinka i Ensata psiunie pewnie zobaczą, bbęda miały okazję, Ensata jednak
      w góry jedziemy i chyba na Słowacje, po drodze do domu psiunie odbieramy,
      zaliczka wpłacona, ano będziemy mieli kundla, ale w domku nie, kojec będzie
      miała, zreszta pogadamy sobie jeszcze, napisze na gg, ten tydzień do pracy
      chodze cały tydzien od 10-17, będę miała zgon, a pracy duzo się zapowiada

Sotie zdradx coo z Ciebie za budowlaniec, projektujesz?

Oj ta pani suczkowa psina to też duzo zmian w naszym zyciu, a może zaciążę
      szybciej, bo narazie to jej niunkać będę, zajmę się czym innym, hi hi, moja
      kuzynka ktora w piatek przyjezdza, napisała że juz ja kocha-psiara

proszę mi tu psiny nie chrupać, szneke tyz nie wiem o co chodzi, Sotie z gór
      chyba pochodzi

Istota wcale Cie nie pominełam, tyle że pierwszy raz taką poczte wysyłałam, do
      tylu osób naraz, Cie umieściłam w pierwszym okienku, a reszte w kopiuj do, i do
      Ciebie nie poszło, a nie wiedziałam że tak będzie, M stwierdził że jest ok, juz
      wysłałam pocztę

Ensata odbierz skrzynkę z gazety, wysłałam fotki psiunia, którego będę miała
      dopiero, wiecie Ensata ma sporo zwierzątek.

Sil juz był taki pomysł, wklejenia buziek, no ale niech jakaś forumka napisze
      krok po kroku jak to zrobic, niby tak samo jak stpke, ale ja niekumata. jestem
      za w każdym razie.

EEEE jakie nie masz odwagi, no cos Ty, ja wpierw zrobię w di=omu sesję
      zdjęciową i wkleję buźkę, eee bez przesady, czegóż tu odwagi mieć.

Sil która Ty jesteś kolorowa intymna? ha ha foty pod zdjęciem, ha ha.

Jest i boski trener! Postaram się na dniach cos wkleić, z pomoca M.

O fajnie to ja jutro powysyłam fotki całej rodzinki, ale juterko i walnę do
      wszystkich, aco , papatki kochane.
      • istota Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 00:12
        nic mi nie przyszlo sad
        ani psy ani geby sad ee
        • martucha90 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 08:20
          U mnie @ przyszła w sobotę późnym popołudniem, a rano jeszcze było czyściutko i
          poekscytowanie rosło... No ale przyszła, cykl równiutko 28 dni miał. Depresji
          nie było, może tylko więcej spałam i więcej się darłam o byle co... Nowy cykl,
          nowe starania smile Będzie dobrze smile Pozdrowienia dla Was wszystkich kochanych
          bab smile
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 00:08
      Mentafolia czary mary, czy jak? No szok naście Ci daje. Sotie hmmm, brunetka
      faktycznie, a dzidzia hi hi pyzia.
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 08:29
        bry dziś smile
        myślałam, ze rano jak luknę w skrzynkę, to zapchana facjatami będzie, a tu
        puuustooo. co jest babki???
        szef goni do pracy, więc chcąc nie chcąc (nie chcąc!!!) się oddalę z godnością.
        si, wiosenko projektuję i z gór nie pochodzę smile
        miłego dnia smile
        • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 08:47
          Ojojoj, w rana mało myśląca byłam, bo oglądam sobie zdjecia w domu i myślę:
          wyślę Wam z pracy, tak szybciutko, a tu w pracy nie ich nie mam! AAA!!! Trąbka
          ze mnie sad
          No i zostaje mi na rozesłanie wieczór, ale dość późny, bo idę na usg, zobaczyć
          czy jajo pęcło smile
          A za dotychczasowe, z miłym uśmiechem brunetki i drobniutkiej blondyneczki z
          całego serducha dziękuję, wreszcie wiem z kim forumuję smile
          Od Wiosenki mam na razie tylko psiaczka, toże sympatyczny gość, ale chcę też i
          Wiosenkę smile
          Martucha, przykro mi Rybka, że spadłaś z wysoka, ale mam nadzieję, że już
          szykujesz się do kolejnych starań smile
          LUBIĘ PONIEDZIAŁKI smile smile smile
          • martucha90 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 11:15
            > Martucha, przykro mi Rybka, że spadłaś z wysoka, ale mam nadzieję, że już
            > szykujesz się do kolejnych starań smile

Ano, szykuję! Nieparzyste tym razem obstawiamy, tak od 9dc chyba zaczniemy,
            a 15dc skończymy, no chyba że para na 17dc jeszcze będzie smile
            • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 11:19
              Witam Was wszystkie w nowym wątku, dwa dni mnie nie było, a tu stary wątek się
              skończył i nowy ateczek ma juz swoją długość.
              Ja weekend miałam mocno pracowity, na malowanie chałupki nam sie zebrało.
              Wczoraj skończyłam i ledwo do roboty się doczłapałam.
              Wiosenko - śliczny ten psiaczek - dzięki za fotki. Słodziak z niego
              niesamowity. Jak go nazwaliście?
              Jak tak patrze na swój wykresik tempek to jakieś dziwnie niskie...co wy na to?
              • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 11:36
                Mercy,chętnie bym popaytrzyła w Twój wykres,tylko podaj hasło i login.

Co tutaj taka cisza? Wszystkie się zdjęć przestraszyłyście? Tego się bałam smile)

Poogladałam wykresy i wniosków brak.Trzeba czekać dalej.U Agiuty cos
                niebezpiecznie jakby spadało.Ale tez czekamy.

U mnie tez dzisiaj niewielka zniżka,nic z tego pewnie nie będzie.
                • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 11:44
                  u mnie sajgon w robocie, niezła zapowiedź całego tygodnia wrr

do marcy login: mercy i hasło perełka2 - jest w liscie smile
                  • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 11:56
                    Ha ha Sotie,cos Ci się pomyliło,bo perełka 1,nie 2 smile).Juz mi prawie kompa
                    zablokowało.tak sie uparłam na to 2 smile
                    Mercy,Twoje temperatury są ok moim zdaniem.Owu była w piatek?
                    • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 12:07
                      a bo z pamięci leciałam smile) sorki
                    • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 12:10
                      Sotie: hasło mercy, login perelka1
                      owu w piatek ??? O rany, oby jeszcze nie, bo byłam tak padnięta po tym
                      malowaniu, że o przytulanku nie było mowy, ale może wczorajsze wystarczy,
                      kurcze ale mnie zaskoczyłaś mentafolia.
                      • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 12:24
                        W sobote masz pierwszą wyższą,dzisiaj trzecią.Wyglada,że owu była w piatek.A
                        sluz ?Napisz więcej.Jak długa masz lutealna.
                        No i jesli owu byla rzeczywiście w piatek,a seks wczoraj,to ten cykl raczej w
                        plecy.smile) Ja po prostu w takie cuda nie wierzę smile)
                        Mierz dalej Mercy,zobaczymy co się będzie działo.
                        • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 23.07.07, 12:31
                          No to pięknie sad przytulanko było we wtorek i w niedzielę, szlak by to trafił,
                          ja liczyłam że owu będzie później. No nic zobaczymy jak dalej się tempki
                          rozwiną. A czy myśłisz, że taki maleńki skok, bo w sumie o 0,10 stopnia to jest
                          taki znaczący wzorst? Bo jakoś miałam wrażenie, ze ten skok powinien być
                          większy.
                          Aha i jeszcze jedno. Tak na przyszłość pytam - zawsze trzeba mierzyć o tej
                          samoej porze dokładnie, ale jak np. zmierzy sie później o 1 godzinę, to jaki to
                          ma wpływ na prawdziwość pomiaru?
                          A długości lutealnej niestety nie znam dokładnie, po tym cyklu mam nadzieję, ze
                          będę już mogła cos powiedzieć na ten temat.
                          Mentofolia - dzięki za trzeźwy ogląd sprawy i dzięki za pomoc
                          • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~