olka9917 12.08.07, 10:24 Hejka no to zalozylam nowy watekNiech bedzie szczesliwy dla Nas wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 12.08.07, 16:38 Hej jak juz pisalam,na miom kompie mam wirusa:/i niemozemy w zaden sopsob fotek na cd nagrac,dlatego Misiek mi odlaczyl kompa,i dzis wieczorem sprubuje mi wgrac te foty na Stick,niewiem jak to sie po polsku nazywa,to takie male jest jak mp3 i z kompa wklada Misiek na ten Stick muze i wklada do radia w aucie i niepotzrebuje cd,moze da rade tam wsadzic moje foty,i jak mi Misiek sformatuje kompa,to odrazu wam przesle fotki z urlopu. Niewiem jak u was ale u nas jest strasznie zimnosiedzimy w domu,Arbi wlasnie spi,a chlopaki montuja mi komode,bo kupilismy taka wielka do Arbiego pokoju,bo w tej malej to sie juz dawno jego rzeczy niemieszcza.Mielismy kupic szafe,ale na komode da rade jeszcze zabawki poustawiac,wiec wybralisym komode,jak juz wszystko skonczymy przysle wam fotki jak zmienil sie pokoj Arbiego. Co do planowania dzidziusia,to jeszcze rok musimy czekac przez cc,a wtedy odrazu zabierzemy sie do roboty)))))))))))))))bo wiadomo,czasami to trwa,a ja chcem 3 dzieciaczkow w niezaduzym odstepie wiekowym i rzeby Arbiatko mial sie z kim bawicNo jeszcze zobaczymy,ale taki mamy planPozdrawiam Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 12.08.07, 16:39 A i jeszcze kupilismy taki gruby dywan rzeby te kafle przykryc,rzeby arbi lepetynki sobie nieobilprawie juz mam zabiespieczone cale miszkanieA Arbi z dnia na dzien coraz odwazniejszy w raczkowaniu Odpowiedz Link
olka9917 Mariolka;) 12.08.07, 16:40 Przeslalabys foty swoich dzieciaczkowz checia by zobaczyla jak wyglada Twoja Natalka, i KUbus Odpowiedz Link
olka9917 Hej;) 12.08.07, 16:43 Sloneczko na chrzcinach,to niema kto tu pisac;/no nic spadam,troche pobuszowac po necie.A jak sie czujesz Emaniu?Ja tez mam przeczucie ze u Emani corcia bedzieZobaczym czy sie sprawdzi,bo u Sloneczka,bylam pewna ze bedzie chlopiec,a tu prosze: Michalina))))) Odpowiedz Link
emania29 Re: Hej;) 13.08.07, 10:55 hejka melduje się na nowym wątku Oleńko jak tylko uporasz się z kompem to prześlij pokoik Arbiego! Ja czasami się główkuje jak my to wszystko urządzimy. Bo salon mamy duży z aneksem ale tam już nie ma gdzie czegoś wstawić a sypialenke mamy malutką a powinno się tam zmieścić łóżeczko dla dzidziulka, więc komputer będzie musiał gdzieś emigować i fajnie by było jakby wlazła komoda. Ciuszków dla dzidziuśka to wogle nie wiem gdzie będe trzymać bo mamy jedną szafe na przedpokoju i tam już jest ful! jest jeszcze garderoba ale tam to trzymamy brudne rzeczy typu narzędzia, buty, kurtki, i wszystkie duperele!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: Hej;) 13.08.07, 11:00 a ogólnie czuje się dobrze. Dziś wysłałam miśka z moimi siuśkami żeby powtórzyć badanie i zrobiłam sobie sama posiew z pochewki Co do przeczuć odnośnie płci to jakoś nie mam... w pierwszej ciąży od początku byłam pewna że chłopiec!!! nie wiem czemu ale nawet jakby mi ktoś powiedział że dziewczynka to bym nie uwierzyła. A teraz nie wiem, troche mam inne objawy ciąży i one mnie troszke zmyliły. Zobaczymy... może za tydzień coś się okarze???? Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hej;) 13.08.07, 16:06 Hej komoda juz zmontowana,tylko narazie stoiu tam materac,bo na nim spi moj bratw ta sobote prawdopodobnie jedziemy do polski,bo Rafal jeszcze chce sie wyszalec z kuplami,przed rokiem szkolnymi jak wrucimy i ogarne pokoj,to wysle fotki,bo teraz to wogole niema uroku z tym materacem Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hej;) 13.08.07, 16:11 My mamy 3 pokoje,a powiem ci Emniu ze ja tez juz niewiem gdzie z tymi rzeczam!!!!!!!Kurde kazdy pokoj zawalony,szafy pelne,a rzeczy przybywa.Jak kupimy szafe w polsce do naszego pokoju,to duuuuzo rzeczy tam chcem wywiezc,np.tu ich nienosze a tam mi sie przydadza,tak samo z niektorymi dekoracjami,a wyzucic szkoda jeszcze do tego dochodza zabawkito juz naprawde hata pelna.My jeszcze mamy kame,i tam trzymam zamale rzeczy Arbiego,ale ona juz powoli sie zapelnia,az boje sie pomyslec gdzie te rzeczy bede trzymac jak kama sie zapelni???????Dlatego marze o domkuO duzej piwnicy i strychu;Komp juz mam sformatowanyMisiek uratowal mi zdjecia,wieczorem je wsadze spowrotem na kompa to wam przesle,jak Arbi pujdzie spac.U nas zaraz bedzie lalo;/ Sloneczko jak tam po chrzcinach? Milego dnia.Pozdrawiam Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej;) 13.08.07, 17:25 ja już teraz sobie obiecałam że chociaż raz do roku będę robić taką czystke w szafie jak zrobiłam w tym roku zobaczymy czy mi się to uda? bo faktycznie zawsze się coś nowego kupuje a strych rzeczach już się nie chodzi a wyrzucić jest szkoda i tak się zbierają te wszystkie ubrania ostatnio zrobiłam sobie sesje zdjęciową w moich wszystkich ubraniach ciążowych i po ciąży je wszystkie wystawie na allegro. stwierdziłąm że nie będę ich trzymać bo po pierwsze to kto wie czy jeszcze będzie mi dane być w ciąży? po drugie to może będę dopiero w ciąży np. za 5 lat a przecież wiadomo że moda się zmienia. po trzecie to nie wiadomo czy akurat będę w ciąży też w miesiącach letnich? więc stwierdziłąm że sprzedam wszystkie ciuszki a jak będą kiedyś potrzebne to się kupi nowe, tymbardziej że teraz można bez problemu kupić piękne ciuszki ciążowe i ubranek michaśki też nie będę trzymać-też z tych których wyrośnie to wystawie na allegro)) bo tak prawde mówiąc to innego wyjścia nie mam, bo nie ma poprostu gdzie tego wszystkiego składować. Odpowiedz Link
emania29 Re: Hej;) 13.08.07, 20:28 a słoneczko znów kupuje a niedawno pisała że już wystarczy Odpowiedz Link
emania29 Re: Hej;) 13.08.07, 20:31 a mnie dzidziuśka już nieźle kopie zwłaszcza pod wieczór jak ide spać! można już nawet ręką wyczuć jak położe na brzuchu. Jeszcze delikatnie ale już coraz częściej fajnie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej;) 14.08.07, 10:57 emania29 napisała: > a słoneczko znów kupuje a niedawno pisała że już wystarczy hi,hi,hi)))))))))))))))))))) to jest silniejsze odemnie wczoraj jeszcze kupiłam taką sukienusie www.allegro.pl/show_item.php?item=223744646 fajna? ale teraz to już naprawde ostatnia sukieneczka)) wczoraj już mojemu miśkowi obiecałam że dopuki michaśka nie wyrośnie z tych sukieneczek które już ma to nie kupie żadnej)))) jeszcze tylko chciałam jej kupić jakieś ładne rajtuzki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej;) 13.08.07, 17:18 olka9917 napisała: > Hej komoda juz zmontowana,tylko narazie stoiu tam materac,bo na nim > spi moj bratw ta sobote prawdopodobnie jedziemy do polski,bo Rafal > jeszcze chce sie wyszalec z kuplami,przed rokiem szkolnymi jak > wrucimy i ogarne pokoj,to wysle fotki,bo teraz to wogole niema uroku > z tym materacem dobrze kochanie to poczekamy jak sprzątniesz materac)) to pewnie jak pojedziecie do polski to nie bedziesz miała jak do nas zaglądać? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej;) 13.08.07, 17:16 emania29 napisała: > a ogólnie czuje się dobrze. Dziś wysłałam miśka z moimi siuśkami > żeby powtórzyć badanie i zrobiłam sobie sama posiew z pochewki > Co do przeczuć odnośnie płci to jakoś nie mam... w pierwszej ciąży > od początku byłam pewna że chłopiec!!! nie wiem czemu ale nawet > jakby mi ktoś powiedział że dziewczynka to bym nie uwierzyła. A > teraz nie wiem, troche mam inne objawy ciąży i one mnie troszke > zmyliły. Zobaczymy... może za tydzień coś się okarze???? ja dzisiaj też byłam oddać do labolatorium moje siuśki)) i zrobiłam jeszcze morfologie bo jutro będą wyniki a w czwartek jedziemy do ginka i na usg kurcze! jestem kochanie taka ciekawa co będziesz miała)))))) ale ja cały czas obstawiam dziewczynke Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej;) 13.08.07, 17:14 emania29 napisała: > hejka > melduje się na nowym wątku > Oleńko jak tylko uporasz się z kompem to prześlij pokoik Arbiego! Ja > czasami się główkuje jak my to wszystko urządzimy. Bo salon mamy > duży z aneksem ale tam już nie ma gdzie czegoś wstawić a sypialenke > mamy malutką a powinno się tam zmieścić łóżeczko dla dzidziulka, > więc komputer będzie musiał gdzieś emigować i fajnie by było jakby > wlazła komoda. Ciuszków dla dzidziuśka to wogle nie wiem gdzie będe > trzymać bo mamy jedną szafe na przedpokoju i tam już jest ful! jest > jeszcze garderoba ale tam to trzymamy brudne rzeczy typu narzędzia, > buty, kurtki, i wszystkie duperele!!! emaniu kochanie)) znam ten ból ale wierz mi jakoś dacie rade u nas komputer wylądował w dużym pokoju a w szafie zrobiłam dla michaliny 2 duże szuflady)) musiałam powywalać troche naszych ubrań-ale to nam było potrzebne, bo zawsze się wszystko trzyma bo może się jeszcze przyda, może się założy? a teraz powiedziałam dość! przy każdym ciuchu zadawałam sobie pytanie: czy zakładałam daną rzecz przez ostatni rok? jeśli odpowiedz była negatywna, to taki ciuszek trafiał do wora pózniej jeszcze korciło mnie żeby z tego wora troche powyciągać ale się jakoś powstrzymałam i dałam wszystkie te ubrania mojej chrześniaczce która poprostu było w 7 niebie jak je zobaczyła to samo zrobiłam z ubraniami mojego miśka a wszystkie klamoty powkładaliśmy do plastikowych pudeł i misiek powynosił wszystko do piwnicy)) i takim to sposobem szafa została przewietrzona i michalina ma swoje 2 duże szuflady bo u nas komoda na ciuszki michaśki też by nam nigdzie nie weszła Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej;) 13.08.07, 17:07 olka9917 napisała: > Sloneczko na chrzcinach,to niema kto tu pisac;/no nic spadam,troche > pobuszowac po necie.A jak sie czujesz Emaniu?Ja tez mam przeczucie > ze u Emani corcia bedzieZobaczym czy sie sprawdzi,bo u > Sloneczka,bylam pewna ze bedzie chlopiec,a tu prosze: > Michalina))))) też jestem ciekawa co będzie u emani ja u siebie też byłam pewna chłopaka hi,hi,hi)) wychodzi na to oleńko że wróżki z nas są beznadziejne hi,hi,hi)))) więc jak teraz obie obstawiamy u emaniu córcie to może bedzie właśnie chłopczyk Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Mariolka;) 14.08.07, 10:33 olka9917 napisała: > Przeslalabys foty swoich dzieciaczkowz checia by zobaczyla jak > wyglada Twoja Natalka, i KUbus juz sie robi Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 13.08.07, 17:04 olka9917 napisała: > A i jeszcze kupilismy taki gruby dywan rzeby te kafle przykryc,rzeby > arbi lepetynki sobie nieobilprawie juz mam zabiespieczone cale > miszkanieA Arbi z dnia na dzien coraz odwazniejszy w raczkowaniu to superowo! jak będziesz mieć skończony pokój arbiego to oleńko porób zdjęcia i nam się pochwal Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 10:32 olka9917 napisała: > A i jeszcze kupilismy taki gruby dywan rzeby te kafle przykryc,rzeby > arbi lepetynki sobie nieobilprawie juz mam zabiespieczone cale > miszkanieA Arbi z dnia na dzien coraz odwazniejszy w raczkowaniu a to super)) ja mam jeszcze po Kubie bramke na schody,nic w zasiegu małych raczek itp... wiec nawet nie musiałam nic zmieniac Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 18:37 z tym to masz dobrze marioluś)) jak jest odrazu dziecko po dziecku to praktycznie jesteś ciągle na czasie z tymi wszystkimi bramkami, zabawkami, butelkami i innymi drobiazgami Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 10:30 olka9917 napisała: > Co do planowania dzidziusia,to jeszcze rok musimy czekac przez cc,a > wtedy odrazu zabierzemy sie do roboty)))))))))))))))bo > wiadomo,czasami to trwa,a ja chcem 3 dzieciaczkow w niezaduzym > odstepie wiekowym i rzeby Arbiatko mial sie z kim bawicNo jeszcze > zobaczymy,ale taki mamy planPozdrawiam Olka ja tez tak chce)))))))))))) tez powaznie myslimy nad 3-cim i tez jak wszystko pójdzie dobrze to chciałabym gdzies za rok,jak sie wprowadzimy do swojego domu moze razem znowu bedziemy planowac???DD a nieduza róznica wieku jest SUPER!!! moje dzieciaki juz sie razem bawia,a ja przy kompie hahaha Natalka raczkuje jak szatan i juz jest samowystarczalna,nie musze ja nosic,wszedzie se dojdzie,wstanie itpPP Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 18:40 no to fajnie byście miały dziewczyny za rok znowu planowanka i staranka-superowo! )))) marioluś a 3 dziecko jakiej wolałabyś mieć płci??? )) bo oleńka to wiadomo że pewnie drugie dzieciątko to będzie kombinowała na dziewczynke)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 13.08.07, 16:52 hej! dziewczyny ale odwaliłam numer! nie wiem jak ja to zrobiłam? chciałam napisać tutaj a wyszło na to że przez przypadek założyłam nowy wątek ale tam nie piszcie. piszemy na tym wąteczku fajnie oleńko że założyłaś nowy wąteczek)) w końcu można swobodnie pisać bo na tamtym to już się niestety nie dało nic napisać oleńko szkoda że ci się komp tak zepsuł ale mam nadzieję że zdjęcia uratujecie. jak już się uporacie z tym kompem to czekamy na zdjęcia oleńko co do pogody to u nas też jest zimno jak djabli bryyy ale przynajmniej mi nogi nie puchną tak strasznie i w końcu można spokojnie spać Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 13.08.07, 17:03 ja wczoraj wróciłam taka zmęczona z tych chrzcin że normalnie odrazu zasnełam i to w ubraniach)))) hi,hi,hi no ale imprezke już mamy zaliczoną dziś siedze w domku i wyprałam już część ubranek michaśki. jutro wypiore drugą część pozatym zrobiłam objadek (kasze z żeberkami, ogóreczkiem i maślanką) i teraz czekam na mojego miśka bo zaraz powinien wrócić z pracy kupiłam też dzisiaj dla michaśki takie butki www.allegro.pl/show_item.php?item=223929886 takie pajacyki www.allegro.pl/show_item.php?item=221324537 i dla siebie taką koszule do szpitala www.allegro.pl/item225595306_dla_karmiacej_rozpinane_koszulki_nowe_wzory_xl.html chociaż tak naprawde to ja niecierpie koszul nocnych, wole piżame. no ale nie wiem jak jest w tych szpitalach? bo moja siostra musiała mieć koniecznie koszule i nie pozwalali jej założyć spodni od piżamy. więc wolę mieć koszule i się tam nie stresować Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 10:51 sloneczko271 napisała: > ja wczoraj wróciłam taka zmęczona z tych chrzcin że normalnie odrazu > zasnełam i to w ubraniach)))) hi,hi,hi > no ale imprezke już mamy zaliczoną > dziś siedze w domku i wyprałam już część ubranek michaśki. jutro > wypiore drugą część > pozatym zrobiłam objadek (kasze z żeberkami, ogóreczkiem i maślanką) > i teraz czekam na mojego miśka bo zaraz powinien wrócić z pracy > kupiłam też dzisiaj dla michaśki takie butki > www.allegro.pl/show_item.php?item=223929886 > takie pajacyki > www.allegro.pl/show_item.php?item=221324537 > i dla siebie taką koszule do szpitala > www.allegro.pl/item225595306_dla_karmiacej_rozpinane_koszulki_nowe_wzory_xl.html > chociaż tak naprawde to ja niecierpie koszul nocnych, wole piżame. > no ale nie wiem jak jest w tych szpitalach? bo moja siostra musiała > mieć koniecznie koszule i nie pozwalali jej założyć spodni od > piżamy. więc wolę mieć koszule i się tam nie stresować słoneczko koszula fajna,buciki ZAJEBY)) a z pajacykami to nie wiem czy nie przepłaciłas bo to sa z tesko (chereoke) i w tesko były tansze,ja np za 3 body zapłaciłam 12 zł,ale sa super,wieksze niz pisze na metce ,wiec pochodzi dłuzej. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 18:47 marioluś no nie załamuj mnie!!! za 3 zapłaciłaś 12zł.???!!! :-0 no szok! a ja się głupia cieszyłam że dałam tak mało))))))))))))) no ale trudno-pewnie jeszcze nie raz, nie dwa się natne dziś jak wracałam z basenu to wstąpiłam do rossmana i kupiłam szczotke do mycia butelek, szczotke miękką do włosków, termometr do kąpieli, ceratke (taką co się wsadza między materacykiem a prześcieradłem), patyczki do czyszczenia uszków dziecka i taką śmiszną szczoteczke do masażu dziąsełek dziecku (taką którą się na palec zakłada) )) śmieszna jest ta szczoteczka)) więc znowu mogę kilka rzeczy odchaczyć z listy zakupów dla michaśki:- D Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 18:50 no dobra. ja teraz już zmykam idziemy robić zapiekanki z miśkiem. bo dziś jak się rano obudził to powiedział że śniły mu się zapiekanki))))))))))))))))))))))))))))))) więc jak już mu się śnią po nocach to je dziś zrobimy)))) mniam,mniam,mniam............ oleńko a ty jeszcze robisz te słynne zapiekanki? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 18:51 marioluś)) dzieciaczki masz cudne dzięki za link do waszych zdjęć Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 21:00 Hej jum mam prezent na roczek dla ArbiegoPoszlismy dzis do Toys`a i ogladamy i ogladamy te zabawkia Arbi tylko patrzy na nas jak na wariatowbo wszystkie zabawki naciskalisym,sprawdzalismy itp.I wkoncu zauwazylismy taki fotel,przy tym jest zamontowany stolik na tym jest ksiazeczka i lapka,spodobaloa sie nam,bo uczy liczyc,kolorow,abecadla,odglosow zwierzat,robi ruzne fajne dzwieki,spiewa piosenki itp.Jest to zabawka z Fischer price,lubie ta firme,robia solidne zabwki,farba nieschodzi,mimo ze Arbi uwielbia gryzcmamy sporo zabawek tej firmy i caly czas sa jak nowei pouczajace.Jak znajde link to wam podesle.Ale to cos na podobe tego nocnika co Sloneczko chce kupic.Jestem zadowolna bo pomalu mam juz prawie wszystko;=)Ta zabawka normalnie kosztuje 54euro a ze byla w reklamie to mamy ja za 29.99eur)oplacalo sie.Arbiego dalam do mojej ciotki,a ja skrecilam te siedzonko i sie troche pobawilam fajna rzecz Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 09:18 oleńko superowo! że już macie prezęcik dla arbiego)) jak znajdziesz link to nam koniecznie go prześli)) albo zrób zdjęcie temu stoliczkowi i nam prześli zdjęcie Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 21:01 Mariolka dzieki za linkfajnie wygladacie Kuba jaki duzy chlopak taki slodki wygladaa natalka no sliczna poprostu Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 23:01 za 3 body!!! pajacyki były drozsze,ale nie pamietam dokładnie 3 dziecko bym chciała córeczke Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 09:23 mariolka55 napisała: > za 3 body!!! pajacyki były drozsze,ale nie pamietam dokładnie > > 3 dziecko bym chciała córeczke ja kupiłam marioluś w tym 3-paku 3 pary pajacyków a co do 3 córuni to powiem ci że fajna sprawa zawsze siostra z siostrą mają jakąś taką silniejszą więz Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 13:00 sloneczko271 napisała: > a co do 3 córuni to powiem ci że fajna sprawa zawsze siostra z > siostrą mają jakąś taką silniejszą więz > no dokładnie,fajnie jest miec siostre,facetowi brat nie jest niezbedny a dziewczynom lepiej "w grupie" a druga sprawa to tez marze o córkach bo na przyszłosc inny jest kontakt z córka niz z synem czy z synowa to tak juz wybiegam w przyszłosc za bardzo haha a jesli chodzi o dzieciaki małe to jednakowo sa słodkie synki i córeczki,wiem co mówie bo mam parke DD no moze dziewczynki spokojniejsze jednak PP Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 10:26 marioluś skarbie mówisz że dziewczynki są spokojniejsze? hymmm powiem ci że to chyba zależy od temperamentu. bo jak moja mama często wspomina jak my byliśmy mali to tak jak ja im dałam w kość to nie dali jej tak w kość moja siostra i mój brat razem wzięci hi,hi,hi)))) mój misiek znowu też był bardzo grzecznym dzieckim a ja byłam istnym djabłem mam nadzieję że moja miśka mała się wrodzi do tatusia jednak Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 23:23 Musze sie pochwalic ze juz od 5 dni gotuje sama Arbiemui tak sie zajada ze ho ho owoce tez mu sama miksuje,tylko kaszki je z kartonikaFajnie tak gotowac takie zupkibardzo mi sie to podoba,Arbiemu tezTylko z raz zrobilam mu samego ziemniaka z marchewka,to az sie otrzesal,i oczy mruzyl i niechcial jesctaki cwaniak,on bez miesa nic nie tknie,talent ma po tacie Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 14.08.07, 23:25 No to fajowo Mariolka,jak dobrze pujedzie to za rok zaczynamy razem starankafajnie tak razemMI wsumie to obojetnie czy chlopiec czy dziewczynka,grunt to zdrowei jeszcze musze te moje cisnienie zbic,bo teraz juz niekarmie Arbiego mieze 2 razy dziennie i jest wysokie,pod koniec miesiaca ide z tymi pomiarami do lekarze i napewno leki dostane,mam nadzieje ze to mozna wyleczyc,bo nielubie codziennie czegos lykac;/ Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 09:28 olka9917 napisała: > No to fajowo Mariolka,jak dobrze pujedzie to za rok zaczynamy razem > starankafajnie tak razemMI wsumie to obojetnie czy chlopiec czy > dziewczynka,grunt to zdrowei jeszcze musze te moje cisnienie > zbic,bo teraz juz niekarmie Arbiego mieze 2 razy dziennie i jest > wysokie,pod koniec miesiaca ide z tymi pomiarami do lekarze i > napewno leki dostane,mam nadzieje ze to mozna wyleczyc,bo nielubie > codziennie czegos lykac;/ oleńko. nie chce cię straszyć ale najprawdopodobniej będziesz jednak musiała łykać te tablety na nadciśnienie codziennie no ale może się mylę. mam nadzieję że się mylę! bo ty przecież jesteś jeszcze młodą osobą i może w twoim przypadku da się to wyleczyć. życzę ci tego z całego serca a powiedz mi, czy przed ciążą też miałaś takie wysokie ciśnienie? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 13:03 sloneczko271 napisała: > > > oleńko. nie chce cię straszyć ale najprawdopodobniej będziesz jednak > musiała łykać te tablety na nadciśnienie codziennie > no ale może się mylę. mam nadzieję że się mylę! bo ty przecież > jesteś jeszcze młodą osobą i może w twoim przypadku da się to > wyleczyć. życzę ci tego z całego serca > a powiedz mi, czy przed ciążą też miałaś takie wysokie ciśnienie? no własnie miałas wczesniej problemy z cisnieniem? i co lekarze mówia? Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 23:14 Hej co do cisnienia,to przed ciaza niekontrolowalam;7ale jak sobie przypomne to u lekarzy zawsze mialam wysoki cisnienie,(w polsce) i oni zawsze mnie pytali dlaczego te cisnienie takie wysokie????No a ja niby zkad mialam wiedziec;/dopiero tu podczas ciazy sie wydalo z tym cisniem ze ono caly czas takie wysokie jest.....i po ciazy tez ....wiec mieze,i pod koniec miesiacca ide do lekarza.Lekarz nasz domowy,pobral mi krew,posprawdzali ta krew pod wszystkimi mozliwymi horobami miedzy innymi tarczyca,cukrzyca,hormony,duzo tam tego bylo, i wszystkie wyniki wyszy mi bardzo dobre,ekg tez bardzo dobre,wiec albo to rodzinne,albo niewiem moze ja nerwus jestem;/zobaczymy co teraz powie lekarz,bo ostatni niemogl mi dac tabletek bo karmilam,on mowil ze najpierw pobiore leki a puzniej zobaczymy. Od dzis pije herbate szalwiowa,rzeby mleko sie coflo,boze kochany myslalam ze zwymotuje,takie to ohydnewypilam pol i teraz mnie mdli; (wsumie Arbiego stopniowo odstawialam,i niemam ani napietych piersi ani nic,ale tak mi mowila lekarka Arbiego,rzeby pic ta szalwie,ale chyba niedam rady Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 23:21 Dzis znowu bylam z Arbim u lekarza,tego naszego bo te kupki dalej zielonei przewalkowala Arbiego i jeszcze ten virus w nim siedzi,teraz pije specjalne mleczko lecznicze,rzeby brzuszek go niebolal,kurde tylko ono takie geste jest ze musiam mu dziure w smoku powiekszycMa to pic 10 dni i ma juz byc ok,i duzo zabkow mu idzie i te kuki zielone moga byc tez na zeby;/Najlepiej jak go zalowala:Biedaczek napewno apetytu tez niema? A ja mowie ze z apetytem wszystko ok,to sie smiala,ze on taki udany lakomczuszek jest Glowke mam mu smarowac olejem z oliwek,ale juz mu prawie wszystko zeszlo.A jak odpychal ta lekarke hi hi,niedal jej sie zblizyc,a jak skonczyla go badac dala mu patyczek,ten co uzywa przy sprawdzaniu gardla,to zucil jej prosto pod nogino taki obrazony dzis na pania doktor byl Teraz spi,a ja dzis jakos glupio szlam i cos mi strzelilo w biodrze i teraz jak chodze to mnie bolimam nadziej ze mi przejdzie,nawet w wannie lerzalam,ale nieprzestalo Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 23:22 Na jakims forum czytalam,ze duzo dziewczyn ma nadcisnienie i biora leki i sa w ciazy,tylko rodzic sn niemoga,rodza przez cc,wiec to nieproblem dla mnie. Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 23:24 Ta zabawke jak wypakowalam z tego kartona i zlozylam rzeby sprawdzic cz dziala,to puzniej niemoglam tego za chiny do tego kartona wsadzic;/polowa elementoe wystaje;/ja niewiem jak oni to pakuja,ruznie prubowalam i niedalo rady,ide poszukac w necie tej zabawki to przesle link,) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 10:38 olka9917 napisała: > Ta zabawke jak wypakowalam z tego kartona i zlozylam rzeby sprawdzic > cz dziala,to puzniej niemoglam tego za chiny do tego kartona > wsadzic;/polowa elementoe wystaje;/ja niewiem jak oni to > pakuja,ruznie prubowalam i niedalo rady,ide poszukac w necie tej > zabawki to przesle link,) oleńko to ją nie pakój spowrotem. zawiąż ją tylko wstążką i gdzieś schowaj przed arbim)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 10:37 hi,hi,hi))))))))))))) to widać że arbi charakterek ma zaraz mi się przypomniało jak ja kiedyś w gabinecie miałam taką małą klientke na przekłucie uszu i jak już miała uszy przekłute to jej dałam lizaka (zawsze dajemy dzieciom jakąś nagrode) a ona była taka zła na mnie że tak śmiesznie ze złością rzuciła tego lizaka o podłoge)))))))))))))))))) hi,hi,hi miałyśmy z niej niezły ubaw)))) i arbi widze że zrobił to samo i mam nadzieję że mu szybko przejdzie to jego choróbsko wstrętne! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 10:31 oleńko ja ci powiem że ja też żadnych ziół to nie mogę pić bo zaraz mi się żygać chce bleeeeeeeeeeeeee ale jak byś jednak się zdecydowała pić tą szałwie to uważaj na opalanie się (obojętnie czy w solarium czy na słońcu) bo można dostać przebarwień. a z przebarwieniami trudno jest walczyć. Odpowiedz Link
olka9917 Mariolka;) 16.08.07, 10:37 Tak slyszalam o tej aferze,i jest podany link w necie o jakie zabawki chodzi,jest ich sporo,ale naszych naszczescie niema na liscie No to Eryczko fajnie ze znalazlas wkoncu dobre mleczko dla Matyldy Mariolka ale masz fajnie ze Natalkaniejste alergigiem ani nic podobnegoFajnie macie z tym ze juz prawie wszystkiego prubowalaA moj Arbi,to biedak na duzo rzeczy musi uwazac,i narazie je tylko to co lekarka nam radzila.A na inne jedzonka musimy poprostu zaczekac;/ Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 09:25 olka9917 napisała: > Musze sie pochwalic ze juz od 5 dni gotuje sama Arbiemui tak sie > zajada ze ho ho owoce tez mu sama miksuje,tylko kaszki je z > kartonikaFajnie tak gotowac takie zupkibardzo mi sie to > podoba,Arbiemu tezTylko z raz zrobilam mu samego ziemniaka z > marchewka,to az sie otrzesal,i oczy mruzyl i niechcial jesctaki > cwaniak,on bez miesa nic nie tknie,talent ma po tacie mądry chłopczyk co będzie samego ziemniaka z marchewką jeść jak wie że są lepsze rzeczy)))))))))))))))))))))))))) hi,hi,hi to teraz masz kochanie zabawe z tym gotowaniem-co? Odpowiedz Link
eryka5 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 15.08.07, 23:24 Hej!!!! Wpadlam do was na chwilke bo chcialam sie zameldowac.U nas wszystko w porzadku Matyldziak rosnie w ekspresowym tempie,jest naprawde bardzo grzeczna i rozkoszana dziewczynka.W zasadzie nie mamy z nia juz zadnych problemów,z dnia na dzien robi sie bardziej "dorosla" i wiecej rozumna.Najkochansze z jej strony jest to, ze przesypia nam calutkie noce od 7 wieczorem a jak przebudza sie rano to bawi sie pieluszka,mowi do swojej stopy czy obraca sie o 360 stopni w swoim lozeczki,gaworzac przy tym radosnie.Dopiero tak po godzince domaga sie butli i towarzystwa i wtedy stopniowo zaczyna mnie nawolywac.Jak juz sie pojawie nad lozeczkiem usmiecha sie tak slodko machajac nozkami i raczkami jakby chciala powiedziec " dzien dobry mamo jak sie ciesze ze wreszcie cie zobaczylam")To naprawde przemile uczucie jak dziecko tak szczerze obarza cie usmiechem i docenia prosty gest wziecia na rece i przytualenia.To wlasnie bardzo cenie sobie w mojej coreczce i w dzieciach w ogole bo to takie niepretensjonalne i spontaniczne. Tak poza tym wyobrazcie sobie ze znalazlam cudowna recepte na Matyldowe ulewania,ktore czesto przeobrazaly sie wrecz w fontanny mlekowe.Otoz po wytestowaniu kilka roznych rodzajow mlek,wreszcie zdecydowalm sie sprobowac z naturalnym mlekiem kozim prosto z fermy.Okazalo sie ze to byl strzel w dziesiatkie bo dziecko po 6 miesiacach wreszcie przestalo masakrycznie ulewac!!!!Wczesniej robilismy jej badania i okazlo sie ze jest uczulona takze na moje wlasne mleczko,wiec odstawilam ja od piersi juz w trzecim miesiacu wprowadzajac mleka modyfikowane.Niestety efekty byly podobne i juz myslalam ze to sie nie zmieni az mala skonczy roczek a tu prosze mila niespodzianka.W koncu Matylda wyjezdza na spacerki bez obstawy sliniaczka. Oprocz tego zapomnialam dodac ze nasza coreczka skonczyla w zeszlym miesiacy 6 miesiecy i tym samym jako duza pannica przesiadla sie do swojej nowej bryczki spacerowki.Sprzedalismy naszego ulubionego bebecara i zakupilismy bordowego mutsiaka(www.mutsy.nl,wersja 4rider) i powiem wam ze jezdzi sie superowo.Takze jakby nie patrzec czas zasuwa do przeodu ekspresowym tempem i czlowiek ani sie obejrzy a tu bedzie mial dylemat czy puscic dzieciaka na dyskoteke czy tez nie hehehehe Slonczko widze ze twoje rozwiazanie kochana tuz tuz.Pewnie juz nie mozecie sie doczekac i odliczacie dni do konca.Widze ze podobnie jak ja jestes zawodowa maniaczka allegro i zakupujesz na potege.Jednak zaloze sie ze ja chyba na tym punkcie jestem juz zupelnie odjechana bo Matylda ma tyle rzeczy ze znajomi smieja sie ze obdzielilby ze dwie inne rodziny z malymi dziewczynkami.Ja jestem totalnym wielbicielem firmy next i mexx i w sumie moja mala ma wiekszosc rzeczy wlasnie z tej firmy.Uzbierala sie z tego ogromniasta kolekcja i teraz sie zastanawiam co tez mam z tym zrobic bo w sumie chetnych jest sporo na odkupienie ale z drugiej strony niektore sa to bardzo oryginalne ciuszki i gdybym w przyszlosci miala druga core (choc mam wywrozonego syna) na pewno by sie jeszcze przydaly.Jeszcze zobacze ale czesc pewnie wystawie na allegro,wiec jakbys cos potrzebowala kiedys dla Michaski wysle Ci linki bo naprawde jest w czym wybierac i przebierac)) Emaniu ciesze sie zabieg sie powidl i wszystko jest na dobrej drodze,mysle ze tak juz zostanie do konca i bedziesz miala...........no wlasnie mnie takze sie wydaje ze dziewuszke)) Olka czy ty wiesz ze ja jeszcze nie widzialam Arbiego na zdjeciach ???!!! Mariolka a jednk trzecie)))Fajnie!Jakbym miala miec jeszcze dwojkie to chyba wolalabym miec dziewczynki!Taki mly babiniec,a co czemu nie))Poprosze takze o linka ze zdjeciami maluchow. Ide karmic Matyldziaka.Pozdrawiam goraco . Odpowiedz Link
olka9917 Eryczko;) 15.08.07, 23:54 Jak fajnie ze znalazlas chwilke i do nas wpadlasA prubowalas mleka dla dzieci ulewajacych sie???Dzis szukalam mleka leczniczego dla Arbiego,ze wzgledu na brzuszek i takie wlasnie mleczka widzailam,dla dzieci ulewajacych sie.Wsumie to oczoplasu malo niedostalam tyle tych mlek jest Odpowiedz Link
olka9917 Eryko,fotki;) 15.08.07, 23:56 zaraz Ci przesle na gazetowego,i Ty mi tez przeslij zdjecia MAtyldy fajnie ze wszystko i was okeyno zy tymi ciuszkami to widze ze wszystkie lubimy "kupywac" to wciaga Odpowiedz Link
olka9917 Re: Eryko,fotki;) 15.08.07, 23:57 Oj zapomnialam ze kompa mam formatowanego i jeszcze fotek niewsadzilam;/jutro przesle napewno,Ale na gazetowego?????? Odpowiedz Link
olka9917 Link do cd playera;) 16.08.07, 00:00 Ten dc pleyer kupil Arbiemu moj brat,pracowal 2 miesace,mimo ze ma 17 lat,zarobil sporo i sie obkupil,no i Arbiemu cos fajnego chcila na roczek kupic,i znalezlismy te radyko Odpowiedz Link
olka9917 Re: Link do cd playera;) 16.08.07, 00:00 www.fisher-price.com/de/products/product.asp?id=33168 Odpowiedz Link
eryka5 ola! 16.08.07, 08:22 Po mleku dla dzieci ulewajacych bylo jeszcze gorzej!!!!Matylda nie trawi laktozy,ktora wystpuje w kazdym mleku oprocz mlekozstepczego nutramigenu(ochydaaa)i mlek sojowych( po ktorych mala takze zwracala).Jedynie mleko kozie ma specyficzny sklad i juz nie raz nie dwa slyszalam o jego super dzialaniu.U nas jak najbrdziej sie sprawdza i poki co jestesmy zadowoleni z efektu a najbrdziej chyba Matysia Fotki mozesz oczywiscie przeslac na gazetowego.Jak tylko znajde chwilke czasu to przesl Ci kilka Matyldy. Milego dnia dziewczyny . Odpowiedz Link
mariolka55 Re: ola! 16.08.07, 10:29 eryko ja tez mam mleko prosto od wiejskiej kozy nie ma to jak naturalne tylko nie ma go duzo,wiec pija raz dziennie,robie im kakao lub kawe inke moja Natalka nie jest na nic uczulona,wiec mam dobrze,je juz wszystko łacznie z nalesnikami próbowała juz wszystkiego i kotleta i pizze i na wycieczce mc.donalda hehe,oczywiscie nie myslcie ze karmie ich pizza i hamburgerami,ale czasami w drodze wyjatku ja u emani tez obstawiam córe ola słyszałas o tej serii zabawek z fishera? szkodliwej czy cos takiego? tak z ciekawosci pytam,bo ostatnio była jakas afera. eryka zaraz ci posyłam linka. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: ola! 16.08.07, 11:13 marioluś ja to podziwiam twoją natalke)) bo naprawde córeczka maojej siostry jest tylko o 2 miesiące młodsza od natalki a ślimok jest z niej jeszcze straszny! wiem że dzieci się różnie rozwijają i w różnym tempie ale jak porównuje ją i twoją natalke to normalnie ,,dzień i noc" Odpowiedz Link
mariolka55 Re: ola! 16.08.07, 16:21 sloneczko271 napisała: > marioluś ja to podziwiam twoją natalke)) bo naprawde córeczka > maojej siostry jest tylko o 2 miesiące młodsza od natalki a ślimok > jest z niej jeszcze straszny! wiem że dzieci się różnie > rozwijają i w różnym tempie ale jak porównuje ją i twoją natalke to > normalnie ,,dzień i noc" Słoneczko nie ma co porównywac,bo 2 miesiace na takich maluchach to duuuzo Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: marioluś:-) 17.08.07, 09:54 marioluś wiem kochanie wiem że dla takich maluchów 2 miesiące to bardzo dużo ale naprawde różnica między natalką a moją siostrzenicą jest powalająca. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko 17.08.07, 10:47 u michaśki wszystko jest ok)) wszystkie parametry są w normie. michaśka już warzy 1770g. tylko mnie wczoraj przestraszyli bo podobno łożysko jest jakoś za nisko położone co gozi krwotokiem i mam przyjechać za 2 tygodnie i kto wie czy mnie już do szpitala nie położom. w każdym bądz razie to jest wskazanie do cesarki. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko 17.08.07, 10:52 no i tak nas tam wczoraj przestraszyli że po powrocie do domku odrazu usiadłam z laptopem w łóżeczku i zaczełam wszystko zamawiać dla michaśki to co jeszcze nam brakowało bo mój misiek się przestraszył że w końcu mu przyjdzie samemu te reszte rzeczy kupować a tego to on by bardzo nie chciał i ja zresztą też więc już jest zamówine chyba wszystko, a jutro jedziemy do ikei po łóżeczko dla michaśki i sofe rozkładaną dla nas tylko najgorzej jest wyrobić z tą kasą bo myśleliśmy że rozłożymy sobie w czasie troche te zakupy, żeby spokojnie z pieniędzmi wyrobić. no ale skoro tak michaśka tak się śpieszy na ten świat to musimy być wcześniej przygotowani do tego wszystkiego i kase teraz pożyczyć a pózniej najwyżej będziemy oddawać-innego wyjścia nie ma. Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko 17.08.07, 10:59 ooo to nie fajnie z tym łożyskiem!!!!! mam nadzieje że jeszcze nie będziesz musiała zostać w szpitalu i na następnej wizycie się okaże że wszystko ok!!!!Kiepsko by było gdybyś musiała sama w tej łodzi leżeć. Misiek by musiał kawał dojeżdżać! no ale najważniejsze żeby mchasi nic nie zagrażało!!!! Odpowiedz Link
olka9917 Re: słoneczko 17.08.07, 11:07 Hej pewnie ze lepiej dokup brakujace rzeczy wrazie czego,jednak trzymam kciukasy rzeby na nastepnej wizycie wszystko bylo ok z lozyskiem,a puki co wiecej wypoczywaj JA od 2 dni cwicze,codziennie ranoi od dzis wprowadzam tez diete w jedzeniuMusze jeszcze w necie poszukac jakis cwiczen Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko 17.08.07, 11:54 olka9917 napisała: > Hej pewnie ze lepiej dokup brakujace rzeczy wrazie czego,jednak > trzymam kciukasy rzeby na nastepnej wizycie wszystko bylo ok z > lozyskiem,a puki co wiecej wypoczywaj > JA od 2 dni cwicze,codziennie ranoi od dzis wprowadzam tez diete w > jedzeniuMusze jeszcze w necie poszukac jakis cwiczen oleńko też mam nadzieję że jednak za 2 tygodnie się okaże że wszystko jest ok a puki co to mam zakaz ciekania i siedze grzecznie w domku-więc moje wycieczki na basenik się właśnie zakończyły. teraz zostaje mi komputer-jedyny kontakt ze światem więc emaniu możemy sobie ręce podać tylko jeszcze jutro jedziemy do ikei bo poprostu musimy bo mój misiek sam nie wybierze sofy dla nas a musimy ją mieć żeby spać razem z michaśką w jednym pokoju. a te meble które są w naszym mieście to niestety nic mi się nie podoba no i jeszcze kupimy łóżeczko dla michaśki. tylko mam nadzieję że michaśce się nie będzie tak bardzo śpieszyć na ten świat żeby przez przypadek nie została warszawianką)) hi,hi,hi oleńko a ćwiczysz te cwiczenia które mariolka??? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko 17.08.07, 11:49 emania29 napisała: > ooo to nie fajnie z tym łożyskiem!!!!! mam nadzieje że jeszcze nie > będziesz musiała zostać w szpitalu i na następnej wizycie się okaże > że wszystko ok!!!!Kiepsko by było gdybyś musiała sama w tej łodzi > leżeć. Misiek by musiał kawał dojeżdżać! no ale najważniejsze żeby > mchasi nic nie zagrażało!!!! nooooo raczej było by nie ciekawie no ale jeśli będzie trzeba to nie będę marudzić tylko będę się modlić żeby mnie wogóle przyjeli do tego szpitala bo tam podobno sytuacja jest w szpitalu nieciekawa Odpowiedz Link
mariolka55 Re: słoneczko 17.08.07, 13:59 sloneczko271 napisała: > u michaśki wszystko jest ok)) wszystkie parametry są w normie. > michaśka już warzy 1770g. > tylko mnie wczoraj przestraszyli bo podobno łożysko jest jakoś za > nisko położone co gozi krwotokiem i mam przyjechać za 2 tygodnie > i kto wie czy mnie już do szpitala nie położom. w każdym bądz razie > to jest wskazanie do cesarki. no łozysko przodujace pewnie,wskazanie do cesarki taknie martw sie tylko oszczedzaj sie bardziej teraz (pewnie ci tak kazali nie?) haha drobna ta twoja michasia,widac ze dziewczynka Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko 19.08.07, 09:43 marioluś jest kochanie dokładnie tak jak napisałaś łożysko mam przodujące i jeszcze jakoś za nisko leży Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Link do cd playera;) 16.08.07, 11:09 olka9917 napisała: > www.fisher-price.com/de/products/product.asp?id=33168 to widze że wójek też go rozpieszcza radyjko superowe! już widze jak wam arbi teraz zapuszcza muzyke hi,hi,hi)))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Eryko,fotki;) 16.08.07, 11:07 olka9917 napisała: > zaraz Ci przesle na gazetowego,i Ty mi tez przeslij zdjecia MAtyldy > fajnie ze wszystko i was okeyno zy tymi ciuszkami to widze ze > wszystkie lubimy "kupywac" to wciaga hi,hi,hi)) dobrze że nie tylko ja się okazałam taką zakupocholiczką Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Link do zabawki;) 16.08.07, 11:05 oleńko zabawke arbiemu kupiliście super!!!!!!!!!!! bardzo mi się podoba)) jednak ta firma robi extra zabawki! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 11:03 witaj eryczko fajnie skarbie że do nas zajrzałaś)) ciesze się że matylda jest takim kochanym bobaskiem i że daje ci tyle szczęścia! )) pewnie wynagradza ci teraz te wszystkie nienajlepsze chwile jakie przeżyłaś po porodzie. co do mleczka to właśnie słyszałam że dużo dzieci toleruje tylko i wyłącznie mleczko kozie. nawet jedna moja koleżanka (która mieszka w domku jednorodzinnym) spacjalnie zakupiła koze-specjalnie dla tego mleka bo jej córcia też była uczulona na wszystkie mleczka)) eryczko co do mojego zbliżającego się wielkimi krokami porodu to powiem ci że boję się już jak cholera! i to nie tyle samego porodu tylko tego żeby z michaśką mi nic nie porobili i żeby była cała i zdrowa. nieraz mam takie głupie sny że budze się cała spocona ze strachu no ale mam nadzieję że moje sny nie są prorocze tylko wręcz przeciwnie, wszystko będzie na odwrót-czyli bardzo dobrze a co do ubranek eryczko to jeśli byś coś kiedyś wystawiała na allegro to link będzi bardzo mile widziany))))))))))))) ja jestem kompletną wariatką na punkcje kupowania tych wszystkich śliczności wczoraj też cały dzień przesiedziałam na allegro i nakupiłam tyle różnych rzeczy że szok! to znaczy nie ubranek tylko takich różnych pierdół a to butelki, smoczki, pościel, prześcieradełka, ceratki, okrycia kąpielowe z kapturkiem, przewijak, taki sterylizator do butelek i smoczków, gruszke do noska, rękawice- myjke, taki śmieszny pojemnik na smoczek, nożyczki dla niemowląt, kilka pieluch flanelowych, kocyk, becik i wiele, wiele innych różności mój misiek tylko się za portfel trzyma i oczami przewraca co ja tam jeszcze wymyśle)) hi,hi,hi)))) ale z drugiej strony to się cieszy że nie będzie musiał pózniej tego wszystkiego kupować sam-bo mówi że to by go wykończyło i że napewno wogóle by się nie zastanawiał nad firmą czy np.kolorem tylko by poszedł do jednego sklepu i kupił jak leci co by mu tam sprzedawczyni w sklepie nie dała hi,hi,hi)) na sam koniec tylko zostawie do kupienia pieluchy i wózek a całą reszte to chcemy mieć wcześniej kupioną tylko ostatnio mnie mój misiek straszy że ciekawe co by teraz było gdyby się jednak okazało że będzie chłopczuk? :-0 a my wszystko, wszyściutko mamy kupione pod dziewczynke)))) ale by były jaja!!! dzisiaj mam kolejne usg więc mam nadzieję że się kolejny raz potwierdzi że będzie córunia Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 11:15 życze wam dziewczyny miłego dnia ja już zmykam-idę się szykowac do lekarza napisze wam wszystko jutro co i jak)) buziaki pa,pa Odpowiedz Link
emania29 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 12:56 hej babeczki Słoneczko daj znać co tam u michasi po USG! Fajnie eryczko że matyldzia tak ślicznie się chowa że jest taka słodka i grzeczniutka!!! ja to byłam strasznie nie dobra! nie chciałam się przytulać i darłam się w niebogłosy!!!! mój misiek też był płaczliwy więc mam nadzieje że nasz dzidziuś nie wda się w rodziców i będzie naszym przeciwieństwem Śmiesznie że wszystkie obstawiacie u mnie dziewczynke! to pewnie chłopak będzie Odpowiedz Link
emania29 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 13:09 Zaraziłyście mnie tym kupowaniem rzeczy dla dziecka narazie tylko oglądam ale strasznie już bym chciała zbierać te wszystkie malusie ubranka. Mam do was pytanie odnośnie łóżeczka? Oglądałam sobie różne i nie wiem na co szczególnie zwrócić uwage. Jeśli już mi się jakieś spodoba i ma wszystkie gadżety typu szuflada, opuszczany bok, i jest nie z sosny to jest bardzo drogie. Mówi się że powinno być 70/140 ale takich jest mało a jak już są to bardzo brzydkie i takie zabudowane po bokach. Napewno chciałabym żeby była szuflada bo mam mały pokój i dodatkowe miejsce się przyda, Na ile przydatne jest to wyciąganie 3 szczebelków???? lub opuszczany bok???? bo np jak mi się jakieś łóżeczko spodoba z szufladą to często nie ma opuszczanego boku lub wyjmowanych szczebelków???? troche zamotałam.. ale wiecie o co mi chodzi a może polecacie jakieś fajne ???? Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 16.08.07, 13:20 Tez tak myslalam Sloneczko,ze damy Arbiemu zmontowane te krzeselko, i moze tylko w przezroczysta folie zapakuje i kokarda i bedzie git.Bo niekture elementy trzeba srubkami skrecac i glupio by to wygladalo,tu goscie a my z Miskiem skrecamy prezent hi hi,a tak Arbi odpakuje i odrazu moze sie cieszyc prezentem Sloneczko milej wizytypamietam jak ja sie cieszylam na kazde usg))))To do jutra A do polski jedziemy w nastepny piatek,i bedziemy tylko przez weekend,ale moj brat juz ma net,to moge do was zagladac Odpowiedz Link
olka9917 Sloneczko;) 16.08.07, 13:22 Ale ten Twoj Misiek ma poczucie humoru,z tym ze jeszcze Ci chlopaka wrozy,ale jednym slowem by byl numer;D.Pamietasz ta moja kolezanke co tak szybko urodzila??Jej 3 razy mowili ze dziewczynka,a 2 razy ze chlopak,i urodzila chlopacale u niej byly zdania podzieloneu roznych lekazy usg robila Odpowiedz Link
olka9917 Emaniu;) 16.08.07, 13:35 Co do luzeczka,ja mam 120/60 i wydaje mi sie ono czasami zamale,tzn.jak sie Arbi szybko przekreca,glowa dotyka do szczebelekow;/ale niewiem czy te dodatkowe 10cm by cos zmienilo;/on duzo sie kreci,ale szkoda mi go jak widze ze przekreca sie z prawego boku na lewy,i tam biedak laduje na szczblach glowa,i rezygnuje i wraca zpowrotem na prawy bok.Mam zamiar go wziasc do sklepu i tam go wlozyc w wieksze luzeczko i wtedy zobacze czy naprawde jej tam wieciej miejsca. Wyjmowane szczebelki sa po to ze jak bobas juz chodzi,to jak wstanie to wychodzi przez ta dziure sampa Odpowiedz Link
emania29 Re: Emaniu;) 16.08.07, 14:41 dzięki oleńko a może kup takie ochraniacze na łóżeczko zeby bidulek nie walił się w główke!!! Z tymi szczebalkami to rozumiem tylko że jak się kupi łóżeczko 120/60 to jak zacznie sam wyłazić z tego łóżeczka to czy ono tak naprawde nie będzie już na niego za małe??? twój Arbi ma roczek a już rozglądasz się za większym????? Odpowiedz Link
eryka5 Re: Emaniu;) 16.08.07, 14:48 Aha my nie mamy wyjmowanych szczebelek bo chyba bym nawet takich nie chciala raczej a co do wymiarow to nawet nie mirylam,ale jest na tyle spore ze spokojnie jeszcze jakis czas posluzy. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Sloneczko;) 17.08.07, 12:17 olka9917 napisała: > Ale ten Twoj Misiek ma poczucie humoru,z tym ze jeszcze Ci chlopaka > wrozy,ale jednym slowem by byl numer;D.Pamietasz ta moja kolezanke > co tak szybko urodzila??Jej 3 razy mowili ze dziewczynka,a 2 razy ze > chlopak,i urodzila chlopacale u niej byly zdania podzieloneu > roznych lekazy usg robila wiesz co oleńko)))) właśnie wczoraj się niezle też uśmialiśmy na tym usg bo jak jechaliśmy do łodzi to jeszcze po drodze się nawzajem z miśkiem straszyliśmy ,,a co będzie jak jednak nam powiedzą że będzie chłopczyk a my wszyściutkie ubranka i wszystkie drobiazgi mamy kupione pod kolor dziewczynki?" i jechaliśmy i się z tego śmialiśmy)))) i na usg ten lekarz co mi je robił chciał nas nastraszyć i się mnie zapytał czy już znamy płeć? a my że tak-że będzie dziewczynka. a on do nas ,,JAKA DZIEWCZYNKA?! PRZECIEŻ TU JEST ŚLICZNY CHŁOPCZYK! PROSZE ZOBACZYĆ TU SĄ JĄDERKA I SIUIACZEK" a my przez chwile zamarliśmy:-0 i za chile ten nasz lekarz zaczoł się z nas śmiać))))))))))))))) i powiedział ,,NIE,NIE JEST DZIEWCZYNKA! NA 100% ŻE ŁADNIE WIDAĆ WARGI SROMOWE I ŻE BEZWSTYDNIE CAŁY CZAS NAM POKAZUJE ŻE JEST DZIEWCZYNKĄ" )))) ale ubaw mieliśmy niezły Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Sloneczko;) 17.08.07, 12:22 acha, zapomniałam wam jeszcze napisać że nasz lekarz powiedzial że michalinka będzie raczej drąbną dziewczynką. więc chyba to łóżeczko 120/60 nam starczy na jakiś czas to że będzie drobna to chyba będzie miała raczej po rodzinie mojego miśka bo u mnie w rodzinie są same wielkoludy hi,hi,hi Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Sloneczko;) 17.08.07, 14:02 sloneczko271 napisała: > acha, zapomniałam wam jeszcze napisać że nasz lekarz powiedzial że > michalinka będzie raczej drąbną dziewczynką. więc chyba to łóżeczko > 120/60 nam starczy na jakiś czas > to że będzie drobna to chyba będzie miała raczej po rodzinie mojego > miśka bo u mnie w rodzinie są same wielkoludy hi,hi,hi hihi no własnie tez zauwazyłam ze drobna Odpowiedz Link
emania29 Re: Sloneczko;) 17.08.07, 14:25 a ja jednak myśle że u mnie będzie chłopak!!! jeśli chodzi o kolor łóżeczka to ja najbardziej bym chciała mieć takie ecri jak kolor ścian bo ta sypialenka malutka i musze tam dużo mebelków wstawić i ładnie by to wyglądało. Ja wogle uwielbiam ciemne meble takie wenge i w sypialni mam takie łóżko i półki i biórko ciemne myślałam też o ciemnych mebelkach ale nie wiem czy nie będzie za ciężko? tak czy siak kupie łóżeczko jakie będzie mi się podobało bo ecri nie widziałam. Jeśli chodzi o firme drewex czy jakoś tak to widziałam te łóżeczka i nie jestem przekonana co do ich jakości i czytałam w internecie niezbyt pochlebne opinie. Większośc się rozwala!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: Sloneczko;) 17.08.07, 14:26 to nieżle was ten lekarz wystraszył tym siusiaczkiem dowcipniś z niego!!! już sobie wyobrażam wasze miny Odpowiedz Link
olka9917 Re: Sloneczko;) 17.08.07, 15:16 Hej co do luzeczek malowanych czytalam w necie ze jak dzieci gryza luzeczko odpada farbamozecie sie smiac,lub myslec jak ma gryzc???? Ale powie mw am z Arbi lezy sobie i np.pdgryza szczebe,lub jak siedzial pogryzl porecz;/ale tych sladow niewidac,bo luzeczko niemalowanea na malowanych bedzie w ten sopsob farba schodzic. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Sloneczko;) 19.08.07, 09:55 olka9917 napisała: > Hej co do luzeczek malowanych czytalam w necie ze jak dzieci gryza > luzeczko odpada farbamozecie sie smiac,lub myslec jak ma gryzc???? > Ale powie mw am z Arbi lezy sobie i np.pdgryza szczebe,lub jak > siedzial pogryzl porecz;/ale tych sladow niewidac,bo luzeczko > niemalowanea na malowanych bedzie w ten sopsob farba schodzic. hi,hi,hi)))))))))))))))))))))) ach co my już mamy z tymi łóżeczkami)))))))))))))))))))))) zawsze znajdzie się jakiś minus łóżeczka Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Sloneczko;) 19.08.07, 09:54 emania29 napisała: > to nieżle was ten lekarz wystraszył tym siusiaczkiem dowcipniś z > niego!!! już sobie wyobrażam wasze miny no żebys wiedziała! ))))))))))))))))))))))))))))))) przez chwile to normalnie zamarliśmy! :-0 coprawda mi to jest naprawde wszystko jedno co by było ale teraz jak już mamy wszystko pokupione pod dziewczynke to nasz syneczek musiał by chyba chodzić w różowych bodziakach))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) a ten lekarz to faktycznie dowcipniś jest on zawsze jak do niego szłam na usg (bo on tylko robi usg) to zawsze coś tam dowalił śmiesznego Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Sloneczko;) 19.08.07, 09:51 emania29 napisała: > a ja jednak myśle że u mnie będzie chłopak!!! > > jeśli chodzi o kolor łóżeczka to ja najbardziej bym chciała mieć > takie ecri jak kolor ścian bo ta sypialenka malutka i musze tam dużo > mebelków wstawić i ładnie by to wyglądało. Ja wogle uwielbiam ciemne > meble takie wenge i w sypialni mam takie łóżko i półki i biórko > ciemne myślałam też o ciemnych mebelkach ale nie wiem czy nie > będzie za ciężko? tak czy siak kupie łóżeczko jakie będzie mi się > podobało bo ecri nie widziałam. Jeśli chodzi o firme drewex czy > jakoś tak to widziałam te łóżeczka i nie jestem przekonana co do ich > jakości i czytałam w internecie niezbyt pochlebne opinie. Większośc > się rozwala!!! emaniu kochanie kup łóżeczko jakie ci się będzie podobało i już! nie patrz na nikogo)) jak ci się podobają ciemne meble to kup ciemne najważniejsze żeby wam pasowały do pokoju ja wczoraj kupiłam łóżęczko dla michaliny z ikei które kosztowało 300zł. i mam to w nosie! podobało mi się to łóżeczko i już! napewno michaśka odrazu go przecież nie rozwali bo taki niemowlaczek to jak ma rozwalić łóżeczko????? więc ile wytrzyma to wytrzyma, najwyżej po roku kupimy nowe i się tym wogóle nie przejmuje a powiem ci że moja koleżanka kupiła dla swojego synka łóżeczko (nie pamiętam jakiej firmy) ale było cholernie drogie i młody tak w nim skakał że mimo tego że łóżko kosztowało ją fortune to i tak go rozwalił po roku)))))))))))))))) i musieli mu kupić takie większe już jak dla przedszkolaków więc różnie to bywa z tymi łóżeczkami. nieraz jakoś nie idzie w parze z ceną a co do puci to jestem kochanie tak cieka co u ciebie będzie że szok! kiedy dokładnie idziesz na to usg??? Odpowiedz Link
olka9917 ReHej 18.08.07, 22:00 Zdjec z zoo niemoge przeslac bo sa zaduze najpierw trzeba zmniejszac,a dzis niemam do tego glowy.Pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: ReHej 19.08.07, 09:57 olka9917 napisała: > Zdjec z zoo niemoge przeslac bo sa zaduze najpierw trzeba > zmniejszac,a dzis niemam do tego glowy.Pa ok poczekamy ale te jak arbi siedzi w piaskownicy są zabójcze! )))))))))))))))))))))))) super! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Sloneczko;) 19.08.07, 09:45 hi,hi,hi)) no właśnie michaśka drobna a matka już ma 18kg. na plusie! to jest dopiero sprawiedliwość na tym świecie Odpowiedz Link
eryka5 Re: Emaniu:))) 16.08.07, 14:46 Ha,Emaniu,takie wybory kochana to dopiero przed Toba!!!!! Jesli chodzi o lozeczka to rzeczywiscie w wiekszosci sa bardzo nieladne a przede wszystkim malo wytrzymale i psuja sie po bardzo krotkim okresie uzywania!!!My rowniez mielismy z tym dylemat i w koncu zakupilismy naprawde przesliczne lozeczko hiszpanskie czy portugalskie z takim wypuklym miskiem na przodzie,jednak kosztowalo nas fortune(zaplacilismy 1000zl)i w sumie i tak nie jest do konca funkcjonalne.Na pewno jest bardzo efektowne i solidnie zrobione(chyba z drzewa olchowego),ale za to ma bardzo kiepska regulacje wysokosci materacyka i tak nasza mala od urodzenia spi bardzo nisko.Poza tym ma opuszczany bok z ktorego zupenie nie korzystamy bo przeciez na lozeczku zamontowany jest przewijak wiec sie poprostu nie da opuszczac(chyba ze bede za kazdym razem sciagac ten przewijak).Szuflady takze nie posiada,ale ja akurat mimo ze miejsca w domu takze mam malutko nie bralam szuflady wcale pod uwage bo praktycznie kazde lozeczko z taka szuflda jest bardzo kiepskie i wizualnie i pod innymi wzgledami(bc moze sa wyjatki ale pewnie takze nie tanie). Chyba z tego co napislam niewiele Ci pomogalm bo tak naprawde trudno jest znalec lozeczko ktore spelnialoby wiekszosc wymogow takich jak wglad,solidnos ,cena,szuflada itp.Juz sie przekonalismy nieraz ze podobnie sprawa sie ma z wozkami bo ten temat naprawde przerobilismy juz w kazda strone i wniosek jest taki ze nie ma w 100% idealnego wozka i lozeczka chyab takze.Jednak dla pociszenia moge dodac,ze ogladalismy lozeczko chyba firmy gluck(jeszcze sprawdze)i baaardzo nam sie podobalo.Chyba jednak nie mialo opuszczanego boku (choc lepiej sie zastanow czy rzeczywisc bedzie Ci to potrzebne,przeciez przewijak uzywa sie dosyc dlugo), a juz na pewno szuflady.Ale za to bylo slicznie wykonane,solidne i efektowne.Cena cos kolo 600 zl co jest przyzwoita kwota za dobrej jakosci lozeczko w odniesieni do sklejek za 200-300zl,ktore rozwalaja sie po kilku miesiacach(tak slyszalam).Jak znajde linka to Ci podesle a noz Ci sie spodoba)) Nie wiem czy jakkolwiek Ci pomoglam bo my lzeczko kupilismy widzac je na wystawie i zakochujac sie w nim z miejsca i chyba nie zastanawiajac sie nad tym glebiej.Ale jesli kiedys bedziesz miala problem z wozkiem to sluze rada bo to juz zupelnie inna bajka,w tej materii mam wieksze doswiadczenie i wiedze)))) Odpowiedz Link
mariolka55 emania ja mam turystyczne 16.08.07, 15:07 jeszcze takie wieksze nietypowe,super jest potem do zabawy,dziecko moze sie wygłupiac-przewracac celowo (moja tak robi staje puszcza sie i buch i ma radoche)nie potłucze sie o szczebelki. Odpowiedz Link
emania29 Re: emania ja mam turystyczne 16.08.07, 15:58 oglądałam te łóżeczka firmy GLUCK i też mi się nawet podobają bo ja bym chciała kupić do kompletu komode z przewijakiem i szafke z szufladami taką wąską słupek i w tej serii platan są takie rzeczy dostepne. Nie wiem jakie jest wykonanie bo widze tylko na zdjęciu no i troche martwi mnie to że jest to sosna! bo ja strasznie nie lubie mebli sosnowych. A tu jest link do tych mebli www.gluck.com.pl/index.php?a=platan Odpowiedz Link
emania29 Re: emania ja mam turystyczne 16.08.07, 16:04 a to mercedesy wsród łóżeczek!!! niektóre bardzo mi się podobają! wielkim minusem jest cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i chyba nietypowy wymiar bo chyba 65/130 i wtedy problem z materacem i pościelą ale ceny i tak powalające więc rozmiar traci ważnośc www.pali.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=62 Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emania ja mam turystyczne 17.08.07, 12:32 emania29 napisała: > a to mercedesy wsród łóżeczek!!! niektóre bardzo mi się podobają! > wielkim minusem jest cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i chyba nietypowy > wymiar bo chyba 65/130 i wtedy problem z materacem i pościelą ale > ceny i tak powalające więc rozmiar traci ważnośc > www.pali.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=62 nooooooooooo faktycznie śliczne są te łóżeczka szczególnie to białe-nie wiem dlaczego ale najbardziej mi się podobają te białe łóżeczka a ty emaniu jaki chcesz kupić kolor? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emania ja mam turystyczne 17.08.07, 12:28 emania29 napisała: > oglądałam te łóżeczka firmy GLUCK i też mi się nawet podobają bo ja > bym chciała kupić do kompletu komode z przewijakiem i szafke z > szufladami taką wąską słupek i w tej serii platan są takie rzeczy > dostepne. Nie wiem jakie jest wykonanie bo widze tylko na zdjęciu no > i troche martwi mnie to że jest to sosna! bo ja strasznie nie lubie > mebli sosnowych. A tu jest link do tych mebli > www.gluck.com.pl/index.php?a=platan emaniu śliczne jest to łóżeczko mi sie podoba Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 17.08.07, 12:01 emaniu a oglądałaś łóżeczka z firmy ,,drewex" ??? oni tam mają superowe łóżeczka chociaż najtasze też nie są ja na początku właśnie chciałam kupić któreś z tych białych łóżeczek z drewexu no ale stwierdziłam że nie będę przesadzać bo te które mi się podobały to kosztowały500-600zł. więc ostatecznie kupujemy to z ikei i już co do szczebelków emaniu to mi się wydaje że z każdego łóżeczka możesz pózniej wyjąć kilka szczebelków żeby dzieciaczek mógł sobie sam z łóżeczka wychodzić niektóre łóżeczka mają taki fajny silikonowe wykańczenie żeby dziecko się nie uderzyło jak będzie już samo stało w łóżeczku a jaki kolor łóżeczka będziesz kupować? Odpowiedz Link
marri86 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 27.04.08, 22:02 hej dziewczynki ja mam pytanko jak wam niektórym się udało bo ja tracę już nadzieję że kiedyś wogóle będe mamą staram się już 3 latka byłam na laparoskopi no i podobno jest ok mąż też co z nami no i niewiem kiedy mam te dni płodne mam różnie okres no i jak mam ustalić dni płodne tak konkretnie bo podobno je mam wedłóg mierzenia temp. ale przestałam bo podeobno zle działa na psychike oj..no i brałam stymulator ale nic dalej Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 17.08.07, 10:43 emaniu no ciekawa jestem czy trafimy wszystkie z tą dziewczynką chyba jeszcze tak nie było na forum żeby wszystkie dziewczyny miały to samo przeczucie Odpowiedz Link
mariolka55 słoneczko lek o dziecko czy wszystko bedzie dobrze 16.08.07, 15:02 sny itp. to typowy objaw zaawansowanej ciazyDDDDDDDDDD bedzie dobrze Odpowiedz Link
eryka5 Re: słoneczko lek o dziecko czy wszystko bedzie d 16.08.07, 22:20 Znalazlam linka do mojego lozeczka www.mamotato.pl/product_info.php?cPath=107_25&products_id=1816 Wlasnie takze odkrylam ze troche przeplacilam w sklepie! Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko lek o dziecko czy wszystko bedzie d 16.08.07, 22:59 Eryczko dzięki za link. Ja chyba też zakochałam się w tym łóżeczku. Jest śliczne szkoda że piszesz że są problemy z regulacją materaca!!! a może tylko w twoim? zobaczyłam że firma Trama produkująca te łóżeczka znajduje się w Warszawie bardzo blisko mnie ok 5 minut więc jakby co to wyśle mame lub miśka żeby zobaczyli co z tą regulacją?! bardzo mi się podoba dzięki Odpowiedz Link
eryka5 Re: emaniu!!! 17.08.07, 06:08 Z ta regulacja chodzi o to ze poprostu nie da sie podniesc materacyka wyzej ze ze wzgledu na to iz projektant tak to sobie wlasnie wymyslil i wszystkie lozeczka z misiem niestety tak maja.Sa jedynie trzy poziomy na ktorych mozna regulowac wysokosc materacyka a najwyzszy poziom na ktorym wlasnie spi nasza M jest baaardzo nisko.Maz mowil ze mozna dowiercic dodatkowa dziurke troche wyzej i zrobic dodatkowy poziom,ale jakos juz sie tak przyzwyczailam ze wycigam mala z tak glebokiego lozeczka ze teraz nawet sie nd tym nie zastanawiam ze mogloby byc inaczej. Poza tym u nas jest inny problem i w zasdzie nie wiem czy to tylko my tak mamy czy moze inne lozeczka tego typu takze.Otoz problem jest z obizanym bokiem.Nawet gdybym w przyszlosci chciala go uzywac to chyba nie bede sobie zadawala az tyle trudu zeby to zrobic.Otoz ten bok obniza sie z taka trudnoscia ze jedna strone odblokowuje sie latwo natomiast zeby zrobic to samo z druga strona trzeba niemalze wczolgac sie pod lozeczko i wlozyc nie lada sily!!!Wkurza mnie to okrutnie bo tyle kasy i albo jest feler albo jkis blad konstrukcyjny!!!!Dobrze ze poki co nie uzywam tej opcji bo nie jest mi potrzebna ale gdyby byla to chyba bym sie wsciekla!!!! Widzialam takze ze jest mozliwosc dokupienia wersji z szuflada co dla Ciebie byloby szczytem marzen)))Tak czy siak lozeczko mimo ze nie najtansze jest naprawde sliczne a dodatkowo z posciela feretti i takim samym baldachimem naprawde robi wrazenie.Mysle ze mimo wszystko, mimo swej wygorowanej ceny lozeczko jest tego warte i zapewniam Cie ze raczej nie bedziesz zalowala swej decyzjii,tym bardziej ze wokol jest cala masa tandety,ktora nie dosc ze nie wyglada to jeszcze psuje sie po kilku miesiacach uzytkowania)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko lek o dziecko czy wszystko bedzie d 17.08.07, 12:38 eryka5 napisała: > Znalazlam linka do mojego lozeczka > www.mamotato.pl/product_info.php?cPath=107_25&products_id=1816 > Wlasnie takze odkrylam ze troche przeplacilam w sklepie! eryczko śliczne łóżeczko kupiliście matyldzie na pierwszy rzut oka widać że jest solidne a co do ceny to powiem ci że dla mnie jest powalająca nawet ta w necie:-0 a przepłaciłaś pewnie dlatego że tu jest pokazana cena prosto od producenta a jak ty skarbie kupiłaś w sklepie to wiadomo że zawsze sklep nażuci jakąś marrze. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko lek o dziecko czy wszystko bedzie d 17.08.07, 12:34 mariolka55 napisała: > sny itp. to typowy objaw zaawansowanej ciazyDDDDDDDDDD > > bedzie dobrze to mnie pocieszyłaś marioluś bo już myślałam że mi się coś w głowie popierniczyło jak dobrze że tu jesteście zawsze coś mądrego któraś z was podpowie i człowiek jest wtedy spokojniejszy dzięki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko lek o dziecko czy wszystko bedzie d 17.08.07, 12:43 no nic. idę troche się położyć bo moja mała miśka mi się strasznie wierci w brzuszku oj tej mój wierciołek malutki kochany Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko lek o dziecko czy wszystko bedzie d 17.08.07, 12:43 życze wam dziewczyny milutkiego dnia buziaki pa,pa,pa)) Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 17.08.07, 15:27 A ja dzis bylam z Arbim w Realu,i tam wlasnie stoi luzeczko 140/70 i roznieca naprawde jest,zaluje ze niekupilismy wlasnie tego rozmiaru,bo Arbi to duzy chlopak,ale kto to mogl wiedziec.Ochraniach mialam,ale siciaglam,bo Arbi bardzo sie do niego przytulal,i balam sie ze przytka w nocy zamocno nos lub cos w tym stylu,pozatym tu wogole tego niepolecaja,chodzi i mniejszy doplyw powietrza,a wogole to u lekarzy jest informacja,ze dzieci powinny spac,tylko na materacach i w spiworach,i nic wiecej,chodzi o "bezpieczny sen" najpierw Arbi spal spokojnie,ale od pewnego momentu,zaczal szarpac baldachimem,odwaizywac ochraniacz itp..i poprostu mu wszystko wyciaglam i moge spokojnie spac,a tak tylko sprawdzalam czy wszystko ok. Sloneczko narazie robie zwykle brzuszki,i dreptam na stepaku,i jem gotowane obiadki a nie smazone:/Wiec zapiekanki odpadaja na jakis czaste cwiczenia co robi Mariolka zamierzam zaczac jak troche sie "rozcwicze" bo niewyobrazam sobie 400 brzuszkow;O No i co najwazniejsze niejem slodyczy Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 17.08.07, 15:29 No no widze ze lekarz tez pelen poczucia humorkuale fajnie ze znowu potwierdzil ze to dziewczynkaWiec mozesz Sloneczko byc spokojna A my mielismy isc na zakupy,ale Arbi spi ten spioszek maly juz 2 godzine,wiec wyslalam chlopakow samych.W sobote planujemy isc do zoo,oczywiscie jak dopisze nam pogoda,bo ostantio ta pogoda u nas jest normalnie nieprzewidywalna,leje a za chwile upal;O Odpowiedz Link
emania29 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 17.08.07, 16:35 niby takie proste łóżeczko a na tyle rzeczy trzeba zwrócić uwage!!! są takie plastikowe osłonki zabezpieczające przed gryzieniem łóżeczka! w sumie to każde łóżeczko jest pomalowane jak nie farba to lakierem. Sosnowe nie są zbyt dobre bo to miekkie drewno i jak dziecko gryzie to mogą być drzazgi. I bądz tu człowieku madry!!! Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 17.08.07, 21:06 Hej dzis znowu bylismy w piaskownicy,potem na podworku jakdl Arbi kaszekewrucilismy do domu,wykapalam Arbiego,wypil butle i spi Przesle wam nowe fotki.A te z urlopu przesle,jak wsadze wszystko na komp Odpowiedz Link
emania29 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 18.08.07, 10:54 dzięki oleńko za fotki. Arbi jak zwykle wesolutki i uroczy ślicznie się bawi! Odpowiedz Link
olka9917 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 18.08.07, 21:10 Hej my dzis bylismy w zoorobilismy fotki zwyklym aparatemrzeby skonczyc kliszeale rafal zrobil mi z kom.to wam przeslepogoda nam dopisala,Arbi byl grzeczyny jak zwyklepozdrawiamy Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 19.08.07, 10:09 olka9917 napisała: > Hej my dzis bylismy w zoorobilismy fotki zwyklym aparatemrzeby > skonczyc kliszeale rafal zrobil mi z kom.to wam przeslepogoda > nam dopisala,Arbi byl grzeczyny jak zwyklepozdrawiamy super! a jak arbi ereagował na te wszystkie zwierzęta? )) pewnie aż piszczał z radości-co? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 19.08.07, 10:03 emania29 napisała: > niby takie proste łóżeczko a na tyle rzeczy trzeba zwrócić uwage!!! > są takie plastikowe osłonki zabezpieczające przed gryzieniem > łóżeczka! w sumie to każde łóżeczko jest pomalowane jak nie farba to > lakierem. Sosnowe nie są zbyt dobre bo to miekkie drewno i jak > dziecko gryzie to mogą być drzazgi. I bądz tu człowieku madry!!! dokładnie tak emaniu ja jak na początku się rozglądałam za idealnym łóżeczkiem to zwracałam uwage dosłownie na wszystko i niestety zawsze coś było nietak zawsze jakiś minus się znalazł. z jak już prawie,prawie miało żółeczko wszystko to co bym chciała to znowu było brzydkie jak noc hińska!!! i ooo znowu źle! ))))))))))))))))))))))))))) więc sobie odpuściłam zupełnie i patrzyłam tylko czy mi się podoba i już! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 19.08.07, 10:08 zresztą powiem wam dziewczyny że co do łóżeczek to zobaczcie, za czasów jak my byłyśmy niemowlaczkami to nasi rodzice nie mieli żdnego wyboru i podejrzewam że wszystkie miałyśmy podobne łóżeczka jak nie takie same i mimo tego że przecież były one napewno lakierowane czy malowane to wszystkie się w nich wyspałyśmy i jesteśmy całe i zdrowe coprawda one napewno były zrobione solidnie bo np. to łóżeczko które miała moja siostra (starsza odemnie o 4 lata) to pózniej ja w nim spałam i to tak chyba do 4 lat i jeszcze pózniej mój braciszek młodszy i łóżeczko to nadal leży w piwnicy i od bidy nadal by mogło spać w nim jakieś dziecko bo rozwalone nie jest wogóle! no może pogryzione tylko więc troche lakieru to ja też sobie w dzieciństwie podjadłam hi,hi,hi)))) i jeszcze jedno: moim zdaniem najważniejszy to jest materacyk na jakim dziecko śpi a łóżeczko to jest podrzędna sprawa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 19.08.07, 10:00 olka9917 napisała: > No no widze ze lekarz tez pelen poczucia humorkuale fajnie ze > znowu potwierdzil ze to dziewczynkaWiec mozesz Sloneczko byc > spokojna > A my mielismy isc na zakupy,ale Arbi spi ten spioszek maly juz 2 > godzine,wiec wyslalam chlopakow samych.W sobote planujemy isc do > zoo,oczywiscie jak dopisze nam pogoda,bo ostantio ta pogoda u nas > jest normalnie nieprzewidywalna,leje a za chwile upal;O oleńko no i jak było w zoo??? byliście? a jak twoja djeta i gimnastyka? trzymasz się jakoś? czy już podjadanko było? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 19.08.07, 10:17 my wczoraj w końcu zaliczyliśmy ,,ikee" )))))))))))))))) było super! bo byłam poprostu w swoim żywiole! )))) kupiłam wszystko to co chciałam a nawet więcej mój misiek dzielnie znosił tą szwędaczke po ikei aż byłam z niego dumna że nic nie mrałczał hi,hi,hi)))) pewnie nie chciał mnie denerwować żeby czasami michalina warszawianką nie została)) hi,hi,hi po ikei chodziliśmy 4 godziny i powiem wam że już pod koniec tak mi się zaczoł strasznie brzuch napinać że sama miałam już pietra:-0 więc już przy kasach misiek stał sam a ja poszłam usiąść na kanapie i połkłam 3 nospy na raz bo brzuch mnie zaczoł boleć niesamowicie normalnie nie chciałam żeby mój misiek to widział ale miałam stracha:-0 ale jak czekaliśmy jak nam wydadzą tą sofe i łóżeczko to posiedziałam chyba z 30 minut i mi przeszło pózniej całą już drogę do domu czułam się super! )) ale najśmieszniejsze było pakowanie tego wszystkiego do samochodu to znaczy najśmieszniejsze to było dla mnie bo mojemu miśkowi to chyba nie było tak do śmiechu biedaczek się stachał tych gratów. a zapakowani byliśmy po sam dach komicznie to wyglądało ale nas samochodzik okazał się bardzooooooooo pakowny teraz jeszcze leżą paczki nie rozpakowane bo już wczoraj jak wróciliśmy to nie mieliśmy siły na nic ale dzisiaj będę miała zabawe z tym wszystkim bo jak tylko misiek wstanie to odrazu poprosze go żeby łóżeczko dla córuni skręcił Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Letnie brzuszki;) dzieciaczki i staranka;) 19.08.07, 10:20 ja narazie dziewczyny będę spadać)) życzę wam superowej! niedzieli)) pochwale się wam jeszcze tylko jakie ostatnio kupiłam słodkie rajtuzki dla michalinki www.allegro.pl/show_item.php?item=223823060 fajne??? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: posiew z pochwy. 19.08.07, 10:23 emaniu mam do ciebie pytanie: czy ty robiłaś wtedy co ci wyszły jakieś bakterie posiew z pochwy??? bo ja ostatnio się naczytałam o bakteriach ,,streptococcuc agalactiae" i normalnie mnie to przeraziło! :-0 teraz jak pojade na kolejną wizytę do mojego ginka to musze mu powiedzieć żeby mi KONIECZNIE ZROBIŁ TEN POSIEW Z POCHWY. Odpowiedz Link
olka9917 Sloneczko;) 19.08.07, 16:26 Hej fajnie ze zalatwilas juz zakupyi oszczedzaj sie!Ale takie napinanie brzucha tez miewalam,ale lepiej dmuchac na zimne.Co do bakteri to nic na ich temat niewiem,ale jak mowisz ze sa grozne to lepiej zrob ten posiew. W zoo bylo super,Arbi tak sie rozgladal,i piszczal z radosci najlepiej to mu sie foki podobaly,a to dlatego ze plywaly i skakaly jak szalone,a Arbi uwielbia wode,dobrze ze nieumie jeszcze chodzic,bo by mi tam do tego basenu wskoczyl))))))))) Nachodzilismy sie ze az nogi mnie bolaly,ale fajnie bylo,i Arbi byl zadowolony,clala droge do domu nam spiewal i opowiadal oczywiscie po swojemu Teraz spi,a my mamy gosci,kuzyni Miska,hahahahah a ja z kuchni z laptopa pisze,niechce mi sie z nimi siedziec bo oczywiscie gadaja o autach Odpowiedz Link
olka9917 Re: Sloneczko;) 19.08.07, 16:29 Cwiczyc cwicze,ale stranie brzuch mnie boli,to te zakwasy chyba;/ z podjadaniem tez sie trzymam,tylko obiad dzis normalny zjadlam,bo dzis znowu o 12:00 wstalismy,kazdy sie smieje i niemoga uwiezyc ze nasz Arbi tak spi)))))))))))))))))))no a jak on ma spac inaczej jak rodzice takie spiochy))))))))to i Arbi spi do 12:15.Fajnie ze taki spioszek sie nam trafil,wsumie od poczatku tak spi,raz mial okre wczesniejszczego wstawania,ale naszczescie minelo Odpowiedz Link
olka9917 Re: Sloneczko;) 19.08.07, 16:34 Fajnie te emocje z tym skrecaniem luzeczka i ustawianioa wszytskiegoprania tych maciupenikch rzeczy itp...pamietam jak ja sie cieszylam z kazdej nawet malutkiej rzeczyA rajutuski poprostu suuuuuuuuuperasnie,takie sklodkie,juz oczami wyobrazni widze jak slodko w nich bedzie Michalinka wygladala A ani sie obejzymy a zakupy zacznie Emaniawidzisz Emaniu,Sloneczko wiekszos kupila przez net,a tez ma radoche,mylse ze przez net czy na zywo niema ruznicy,radosc jest ta sama,bo wiadomo to dla Malenswa)))))) Ja tez kupywalam przez net i tak samo mnie to cieszylo,a plus taki ze sie nienalatalam po sklepach i niemeczylamA i promocje lepsze w necie sa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Sloneczko;) 19.08.07, 16:37 Jak Arbi wstanie to idzeimy na podworko i sie maly Delfin popluska Odpowiedz Link
olka9917 Hejka;) 19.08.07, 23:10 Dzis wpadlam na pomysla ze zrobie sobie balejazjuz wszystko przygotowalam,i doszlam do wniosku,ze bardziej mi sie podoba przyciemniony dolwiec zrezygnowalam z balejazu,i przyciemnilam dol,dotego zrobilam sobie dosyc gruba grzywkei jestem zadowolona.Misiek ma nocke,to rano bedzie mial niespodzianke Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hejka;) 19.08.07, 23:21 A Arbi tak sie pluskal w baseniku,i jak zawsze go chcem wyciagnac,to kreci glowka ze niechetaki cwaniak z niego.Wczoraj ugotowalam mu rosolek na obiad,i pytam czy mu smakuje,bo zawsze zachwala "mniam mniam" i tak fajnie kiwa glowka na boki,a rosol pokazal ze mu niesmakowal;O ale cala miseczke to opylil;D A tancerz z niego ze ho ho.Jak tylko uslaszy muzyke,odrazu tak fajnie lebkiem kreci jak przy techno)))))))))a czasemi jeszcze macha recami,identyko jak moj Misiek,chyba odziedziczyl to po tacieJuz taki madry sie robi,czasami mam wrazenie ze wszystko rozumie,umie nasladowac miny,i grymasy,dzwieki.JAk leci samolot to pokazuje raczka na nieboRosna szybko te dzieciaczki.A i przy jedzeniu to zawsze chce miec swoja lyzeczke i prubuje sam jescpare razy mi wytracil miseczke;/musze cos wymyslec na dywan,cos nakladac w tym miejscu gdzie Arbi je,bo dywan jest jasy,i plamy bedaNo nic nachwalilam Arbigoteraz ide poczytac co tam w necie ciekawego.PApapapap Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hejka;) 20.08.07, 01:23 I jak tam Sloneczko,luzeczko skrecone??My z Miskiem jak cos razem montujemy,to zawsze jest klutniaMisiek sie madzy ze niepotrzebuje instrukcji,a ja uparcie go dyryguje z instrukcja w rekusmiechu jest co niemiara Ja juz spadam spac,ja znowu trybem nocym zyjePApapappapa Odpowiedz Link
emania29 Re: Hejka;) 20.08.07, 09:57 hejka słoneczko jeśli chodzi o posiew na bakterie to ja robie co miesiąc. Lepiej zrób sobie posiew z szyjki macicy bo gdyby tam była jakaś bakteria to jest niebezpieczne!!! ja teraz robiłam z pochwy bo zrobiłam to sama. Miałam takie specjalne pojemniczki z patyczkiem i sama troszke pobrałam do badania. Z szyjki to już lekarz pobiera bo trzeba wsadzić wziernik. Uważaj też słoneczko na to łożysko bo nie chce cię straszyć ale jest to niebezpieczne i często może dojść do krwawień. Bardzo się teraz oszczędzaj!!! Miałam podejrzenie przodującego łożyska w pierwszej ciązy i troche się o tym naczytałam. A na USG ide dzisiaj tak ok 15:30 nie moge się doczekać!!! jestem podekscytowana! tak dawno nie byłam, przeszło 3 tygodnie i jak dla mnie to szmat czasu. A swojego lekarza to ostatnio widziałam jak mi zakładał szwy 5 tygodni temu!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: Hejka;) 20.08.07, 10:03 chciałam się was zapytać jeszcze a propo kopniaczków? Bo dzidziuś mnie już całkiem mocno kopie i to jest bardzo fajne zwłaszcza w brzuch, ale dostaje też kopniaczki w krocze, powiedziałabym że tak w okolicach szyjki macicy, jakby nóżke chciał wystawić i to nie jest zbyt przyjemne zwłaszca że mam uczucie jakby mnie dzidziuś kopał w szew. Też was tak maleństwo kopało?????? w pierwszej ciąży też tak miałam i to przeważnie tak w dole i skojarzyłam sobie że to mogło oznaczać że macica nisko i że szyjka się obniża i teraz jak dzidziuś zaczoł kopać nisko to już nie wiem czy tak może być ??? czy oznacza to coś złego? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 20.08.07, 10:37 emania29 napisała: > chciałam się was zapytać jeszcze a propo kopniaczk