Dodaj do ulubionych

Jesienia weterankom spelniaja sie marzenia! :-)

15.09.07, 12:54
Sloneczko, Emaniu szczesliwego rozwiazania a fasolek dla wszystkich
starajacych sie.
Niech sie spelnia!!! smile
Obserwuj wątek
    • sloneczko271 Re: Jesienia weterankom spelniaja sie marzenia! : 15.09.07, 14:08
      danik1 napisała:

> Sloneczko, Emaniu szczesliwego rozwiazania a fasolek dla
      wszystkich
      > starajacych sie.
      > Niech sie spelnia!!! smile

no śliczny kochanie nowy tytuł naszego wąteczkubig_grin
      • sloneczko271 Re: Jesienia weterankom spelniaja sie marzenia! : 15.09.07, 14:09
        to ja się pierwsza melduje! big_grin
        • sloneczko271 Re: hej! :-D 16.09.07, 09:10
          hej! smile)) wstawać śpiochy!!! i szybko mi się tu meldować nA NOWYM
          WĄTECZKUbig_grin
          • sloneczko271 Re: hej! :-D 16.09.07, 09:19
            ja dzisiej znowu miałam koszmarną noc! sad
            no wogóle nie mogłam spać, wogóle! uncertain
            juz o godz.04 to myślałam że się poprostu ubiore i nie wiem co będę
            robić w tej chałupie ale już nie miałam siły się wałkować po tym
            łóżkuuncertain a żeby było śmieszniej to właśńie myślałam że dziś będę
            spała jak niemowlaczek bo wczoraj mojej popołudniowej drzemki sobie
            nie zrobiłam, a tu wręcz przeciwnie CAŁĄ NOC NIE SPAŁAM! buuuuusad
            już nie mówiąc o tym jak się michalina kręciła i tak sobie do niej
            mówiłam ,,widze córeczko że dzisiaj obie mamy ciężką noc?" smile
            no nic. może dzisiaj będzie lepiejsmile
            • sloneczko271 Re: hej! :-D 16.09.07, 09:23
              emaniu jak się czujesz? jak dzisiaj się zosieńka zachowuje-grzeczna
              jest? big_grin mam nadzieję że już ci się brzuszek nie napinasmile
              • sloneczko271 Re: hej! :-D 16.09.07, 09:30
                no dobra. ja spadamwink idę jeszcze troszke pobuszować po necikubig_grin
                wejde do was wieczorkiem bo zaraz też się szykuję na objadek do
                babci mojego misiakabig_grin
                no i jeszcze do kościółka pójde, i pózniej na mały spacerekbig_grin
                chociaż zapowiadli że miało dziś być ciepełko a tu jak narazie dupa-
                bladauncertain bo pochmurno i chyba zimno jestuncertain
                ale może popołudniu się poprawismile

ciekawe jak tam oleńka się w polsce bawi? big_grin
                • sloneczko271 Re: hej! :-D 16.09.07, 09:32
                  marioluś a jak wasze zdrówko?
                  już mam nadzieję przeszło to paskude choróbsko?
                  • danik1 Re: hej! :-D 16.09.07, 19:55
                    Sloneczko widze, ze Michalince spieszy sie na swiat. Juz jej sie
                    nudzi w Twoim brzuszku. wink
                    Buziaki dla wszystkich!!! smile
                    • olka9917 Re: hej! :-D 16.09.07, 22:38
                      Hejka wkoncu mam czas na netwink
                      Dobrze Sloneczko zauwazylas,zawszejak jestem w polsce jest PASKUDNA
                      pogodacryingno niewiem co jest grane,nawet w lato mileismy pecha,to
                      chyba za kare;/Kure w piatek tu garaco wszyscy na krotko,my tez na
                      letniaka,przejezdzamy granice i CHmury;/chmurzyska itp...caly
                      weekend wialo jak na morzem,leb chialo urwac,wogole niemoglismy
                      wyjsc;/a dzis????????????????????????????Wyjezdzamy a tu
                      SLONCE!!!!!!!!!!!!!!!no prosze!!!!to takie nie faircrying
                      • olka9917 Re: hej! :-D 16.09.07, 22:40
                        To po moich wyjazdach bedziecie wiedzialy kiedy lepiej nic na dworze
                        nieplanowac,bo Olka przyjezdza i przywozi paskudna pogode!!!!;/
                        A tak pozatym bylo fajnie,spalismy juz w swoim pokoju,tylko bez
                        zaslon i fieran bo okazaly sie zadlugie,i musze je skrocic,bo to
                        nasze zaslony z tad,po naszej jadalni,bo Arbiemu wszystko nowe
                        robiismywinkNo nic trzeba skrocic i bedzie ok.
                        • sloneczko271 Re: hej! :-D 17.09.07, 10:15
                          olka9917 napisała:

> To po moich wyjazdach bedziecie wiedzialy kiedy lepiej nic na
                          dworze
                          > nieplanowac,bo Olka przyjezdza i przywozi paskudna pogode!!!!;/

hi,hi,hismile))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                          nie gadaj skarbie głupot! big_grin tak poprostu się ta pogoda układa i
                          jużsmile))))
                          nahważniejsze że się dobrze bawiliście, że rodzinke odwiedziliście i
                          arbi ma częsty kontakt z babcią z polskibig_grin
                      • sloneczko271 Re: hej! :-D 17.09.07, 10:13
                        olka9917 napisała:

> Hejka wkoncu mam czas na netwink
                        > Dobrze Sloneczko zauwazylas,zawszejak jestem w polsce jest
                        PASKUDNA
                        > pogodacryingno niewiem co jest grane,nawet w lato mileismy pecha,to
                        > chyba za kare;/Kure w piatek tu garaco wszyscy na krotko,my tez na
                        > letniaka,przejezdzamy granice i CHmury;/chmurzyska itp...caly
                        > weekend wialo jak na morzem,leb chialo urwac,wogole niemoglismy
                        > wyjsc;/a dzis????????????????????????????Wyjezdzamy a tu
                        > SLONCE!!!!!!!!!!!!!!!no prosze!!!!to takie nie faircrying

kochaniebig_grin no właśnie zauważyłam że coś macie pecha co do pogodyuncertain
                        ale to przecież nie za żadną kare-co ty mówisz? za co byś niby miała
                        mieć kare? przecież ty grzeczna dziewczynka jesteśwink hi,hi,hibig_grin
                        z tą pogodą to teraz tak poprostu jest-trudno jest trafić bo jest
                        taka w kratke że szok! big_grin
                        ja się cieszę że już jesteś w domku bo przynajmniej wtedy jesteś z
                        namibig_grin
                    • sloneczko271 Re: hej! :-D 17.09.07, 09:52
                      witam was dziewczynki w ten przepiękny poniedziałkowy dziopnekbig_grin
                      ale jest super na dwórkusmile)))) kurcze czyba dzisiaj bujne się
                      gdzieś na spacerekbig_grin chociaż troche sie boję ruszać z chałupy no
                      ale pomalutku sobie troche podrepczewink
                    • sloneczko271 Re: hej! :-D 17.09.07, 09:58
                      danik1 napisała:

> Sloneczko widze, ze Michalince spieszy sie na swiat. Juz jej sie
                      > nudzi w Twoim brzuszku. wink
                      > Buziaki dla wszystkich!!! smile

daniczku kochaniesmile)) ty sobie nawet tak nie żartuj! wink ona ma
                      jeszcze 2 tygodnie grzecznie siedzieć w brzuchu i niech się lepiej
                      nie wygłupiabig_grin
                      w sumie to pewnie dokładnioe za 2 tygodnie w poniedziałek będę już w
                      szpitalu skoro mój ginek powiedział że zrobi tak żeby michaśka
                      przyszła na świat między 1 a 3 pazdziernikabig_grin
                      kurcze! dziewczyny to już tak niedługo:-0 to jest takie dziwne
                      uczucie. takie sprzeczne! bo z jednaj strony to poprostu niemogę się
                      już doczekać żeby ją już tulić w ramionach a z drugiej strony to mam
                      takie pietra że szok!
    • olka9917 Re: Jesienia weterankom spelniaja sie marzenia! : 16.09.07, 22:58
      jutro wiecej napisze,bo zmeczona jestem,ide jeszcze obejzec fotki
      Emaniwink
      • sloneczko271 Re: Jesienia weterankom spelniaja sie marzenia! : 17.09.07, 10:18
        emaniu odezwij się bo się martwieuncertain wszystko z brzuszkiem ok?
        • sloneczko271 Re: Jesienia weterankom spelniaja sie marzenia! : 17.09.07, 10:20
          życze wam dziewczyny miłego dniabig_grin
          ja już spadamsmile idę raz dwa trzasnąć jakąś zupkebig_grin może dziś
          zrobie grzybową bo akurat mój tata w sobote przywiózł mi grzybkibig_grin
          no i już się umówiłam z dziewczynami na spacerek po lesiesmile))))
          więc już jestem cała hepi! big_grin
          pozdrawiam was wszystkiesmile)) buziakibig_grin
        • mariolka55 słoneczko 17.09.07, 10:56
          moze napisz do niej sms moze jak masz numer? wypada ja meczyc
          pytaniami??? jak myslisz???
          moze lezy i nie chce wstawacsad
          tez sie martwiesad
          • olka9917 Hejka;) 17.09.07, 21:16
            Hej,co do pobytu w polsce bylo fajnie,szkoda ze tak krotkocryingPokoj
            prwie juz gotowy,brakuja nam te niszczesne zaslony i fierany,juz by
            wisialy ale sa zadlugie;/szafe musimy kupic,i dekoracjewink))Dekoracje
            najlepiej lubie kupowac,jak juz bedzei gotowy pokoj to porobie foty
            i wam przesle.
            JAk tylko przyjechalismy czekal na mnie barszczyk i nalesniki,moja
            mama mi to zrobila,bo wie ze uwielbiam barszczwink
            Rano babcia przyniosla wielki polmisiek racuchowwink))jeszcze byly
            cieplutkie mniam mniamwink))A moja babcia robi rewelacyjne racuchy i
            nalesniki.Nalesniki sa takie puszyste no i wogole inne niz
            normalne,a robi normalniewinkkazdy kto pyta o przrpis to niewierzy ze
            to normalne nalesnikiwinka ja widzial i naprawde robi wszystko jak
            my,ale nalesniki wychodza pychawink))))))))))
            Na obiad kurczak,a na kolacje babcia znowu przyniosla
            golabkiwink))))))))no jednym slowem wyzerka na calego,)a teraz bede 2
            razy wiecej cwiczycwink hi hi
            • olka9917 Re: Hejka;) 17.09.07, 21:18
              Dzis ogarnelam chate,bylismy na MEGA zakupach,wiec jak jutro bedzei
              ladna pogoda,to idziemy z Arbim spacerowac i na plac zabaw.Teraz
              musze poprasowac,umyc sie,i troche pobuszuje w neciewinkMilego
              wieczoru laskiwink
              • olka9917 Emniu;) 17.09.07, 21:20
                Fotki widzilam fajne,i jakie wyraznewinksliczne,moim zdaniem dzdzidzia
                faktycznie lekko usmiechnietawinkNo i fajnie ze wiadomo ze to
                corcia,my tez mamy dowod plci Arbiego na fotce,bo misiek
                niedowiezalwinkAle my mamy jaka;D
                • olka9917 Re: Emniu;) 17.09.07, 21:22
                  Podejzewam ze Emania,lezy i niema jak do neta wejsc,ale niech
                  odpoczywa bidulka,bo ta wizyta ja wymeczyla.Wrazie jak jutro sie
                  niepojawi to napiszemy sms-a.Ale mam nadzieje ze wszystko ok.Dzis
                  juz na smsowanie jest zapuzno;/szkoda ze tak puzno tu weszlam...
                  • olka9917 Sloneczko jak zupka?? 17.09.07, 21:30
                    Ale mi smaka na ta grzybowa narobilaswink
                    Ale fajnie juz za 2 tygodnie zobaczymy Michalinewink))no plus/minus 2
                    tygodniewinkSloneczko,nic sie niebuj,ja tez przed samym cc mialam
                    metlik w glowie,tym bardziej ze juz bylam operowana to wiedzialam
                    czym to pachnie;/ale moja polozna mnie
                    uspokoila,powiedziala,zobaczysz jeszcze dzis bedziesz sie smilawinki
                    tak bylo.Od kiedy tylko zobaczylam Arbiego,oszalalam ze
                    szczescia,niemoglam oczu od niego oderwac,i nieinteresowlo mnie juz
                    nic oprucz tego malego skarbawinkZaplakal tylko raz jak go wyciagneliwink
                    a puzniej spal i spalwink))pamietam to wszytsko jak dzis,ale pamietam
                    tylko te cudowne przezyciawinkPo cc szybko doszlam do siebiewinkA taka
                    mala istotka mobilzuje do wsatwania,spacerowania.Zobaczysz ani sie
                    nieobejzysz i bedzeisz nam tu relacje opisywc,i to nie o cc,bedziesz
                    pislac,tylko o Michaliniewink))))))))))
                    Jedyna rada to odpoczywaj do porodu ileeeeeeeeeesie dawink)))))Tylko
                    jak juz bedzeisz Sloneczko w szpitalu,niezapomnij nam tu dac
                    znacwink)))
                    • olka9917 ;) 17.09.07, 21:30
                      No nic spadam,robota czeka;/
                    • sloneczko271 Re: Sloneczko jak zupka?? 18.09.07, 10:28
                      oleńkobig_grin grzybóweczka wyszła mi przepysznabig_grin mniam,mniamsmile))
                      chyba najlepsza jaką kiedykolwiek robiłąmbig_grin bo zawsze coś
                      przekombinowałam jak robiłam zupe grzybową, zawsze ato przesoliłam
                      bo się zapominałam że grzyby same w sobie mają dużo soli, ato
                      przepiepszyłam i była za ostra, ato mi jakaś gęsta wychodziłauncertain
                      zawsze coś przedobrzyłamwink
                      ale wczoraj wyszła mi zupeczka mniam,mniam,mniamsmile)))))))))))
                      jeszcze dzisiaj będziemy ją jeśćbig_grin
                      ja ci kochanie narobiłam smaka na grzybówke a ty mi na te racuchybig_grin
                      i ciągle o nich myślesmile)))))))))) chyba zaraz popatrze w moją
                      książke kucharską czy nie ma tam przepisu na takie racuchysmile
                      a może ty oleńko masz przepis na pyszne racuchy? jeśli masz to podaj
                      mi plissssssssssbig_grin
                    • sloneczko271 Re: Sloneczko jak zupka?? 18.09.07, 10:34
                      oleńkosmile)) co do cc to powiem ci że boję się jak cholera! pewnie
                      przez to że też wiem czym to pachnieuncertain bo pamiętam jak się czułam
                      po laparoskopiuncertain czułam się jak by mnie czołg przejechałwink
                      ale jeszcze bardziej bym się bała porodu naturalnego.
                      teraz to powiem ci że najwięcej to się boję o michaline. tak się
                      boję żeby była cała i zdrowa i boję się jak ja sobie z nią dam rade?
                      boję się że ona będzie płakała a ja razem z nią z bezradnościuncertain
                      bo teraz czym więcej czytam o pielęgnacij noworodka to tym więcej
                      jestem przerażona o ilu żeczach trzeba pamiętać i wiedzieć.
                      wcześniej mi się wydawało że przecież to nic trudnego taka opieka
                      nad niemowlaczkiem ale teraz przyznam się wam że się boję czy będę
                      się nią umiała odpowiednio zająć żeby jej niczego nie brakowało.
                      ale mam nadzieję że to samo przyjdzie i że instynkt macierzyński mi
                      wszystko podpowiesmile
              • sloneczko271 Re: Hejka;) 18.09.07, 10:18
                olka9917 napisała:

> Dzis ogarnelam chate,bylismy na MEGA zakupach,wiec jak jutro
                bedzei
                > ladna pogoda,to idziemy z Arbim spacerowac i na plac zabaw.Teraz
                > musze poprasowac,umyc sie,i troche pobuszuje w neciewinkMilego
                > wieczoru laskiwink

ja wczoraj pociekałam troche po mieście ale powiem wam że już jest
                to nie na moje siły. wróciłam wykończonauncertain
                dziś jest też ładna pogoda mimo tego że zapowiadali deszcze ale nie
                wiem czy gdzieś będę się ruszać z domkusmile zobacze jeszcze. z jednej
                strony bym bardzo chciała ale z drugiej strony to się boję ciekać.
              • sloneczko271 Re: mam wiadomość od emani. 18.09.07, 10:21
                emania całe szczęście szybko odpisała mi na sms-a i napisała mi że
                od soboty jest w szpitalu i wyciszają jej skurcze i że was wszystkie
                pozdrawia.
                powiem wam że jak przeczytałam o tym szpitalu to aż mnie zmroziło:-0
                ale dobrze że jest w dobrych ręcach niż by miała sama w domku leżeć
                i się stresować. tam przynajmniej pewnie leży pod kroplówkami i ma
                stałą opiekę a w domu by połykała tabletki i się stresowała że nie
                pomagają.
                mam nadzieję że szybko jej wyciszą te skórcze.
                • mariolka55 Re: mam wiadomość od emani. 18.09.07, 12:19
                  sloneczko271 napisała:

> emania całe szczęście szybko odpisała mi na sms-a i napisała mi że
                  > od soboty jest w szpitalu i wyciszają jej skurcze i że was
                  wszystkie
                  > pozdrawia.
                  > powiem wam że jak przeczytałam o tym szpitalu to aż mnie zmroziło:-
                  0
                  > ale dobrze że jest w dobrych ręcach niż by miała sama w domku
                  leżeć
                  > i się stresować. tam przynajmniej pewnie leży pod kroplówkami i ma
                  > stałą opiekę a w domu by połykała tabletki i się stresowała że nie
                  > pomagają.
                  > mam nadzieję że szybko jej wyciszą te skórcze.

Jeju mam nadzieje ze wszystko pod kontrola.....czytałam ze strachem
                  bo sie niepokoje,potrafie sobie wyobrazic jak ona sie teraz boi sad
                  ale wierze ze wszystko sie uspokoi! zeby chociaz do 30 tc
                  dotrwac......
                  wiecie co ja mysle?????? ze w jej przypadku,gdzie ciaza jest tak
                  wysokiego ryzyka,lekarz powinien odradzic połówkowe,bo moim zdaniem
                  to ja przeforsowało no i brzuch jej sie napinał przy badaniusad a
                  takie badanie trwa chwilesad(( ale teraz se mozna gdybacsad oby te
                  skurcze sie szybko uspokoiły

pozdrów emanie,powiedz ze myslimy o niej i zeby ci chociaz sygnały
                  puszczała jak wszystko bedzie całkiem dobrzesmile
                  niech sie trzyma,byle do przodusmile
                  • sloneczko271 Re: mam wiadomość od emani. 18.09.07, 13:07
                    marioluś. powiem ci że ja też się o nią bojęsad
                    i moim zdaniem powinni ją trzymać w tym szpitalu i cały czas mieć ją
                    pod kontrolą już do końca ciąży bo w domu to cholera nigdy nic nie
                    wiadomouncertain
                    wiem że leżeć w szpitalu przez całą ciążę to żadna przyjemność ale
                    dla emani to będzie bezpieczniej.
                    lepiej dmuchać na zimne.
                    ja do emani będę kochanie pisała sms-y co jakiś czas. jak narazie
                    cały czas jej wyciszają te skórcze i mam nadzieję że nawet jak by
                    miała leżeć pod kroplókami do końća ciąży to spokojnie dotrzyma
                    chociaż do 30 tc a najlepiej żeby wytrzymała jeszcze dłużej.
                    ale jestem pewna że tym razem wszystko będzie dobrzesmile jednak tym
                    razem emania i ze swojej strony zrobiła wszystko żeby było dobrze
                    (szwy, leżenie plackiem w łóżku) i też tym razem wydaje mi się że
                    jest pod lepszą opieką lekarską. jak to dobrze że nie czekała aż
                    same jej przejdą te skórcze tylko szybko sama pojechałą do szpitala
                    ratować swoją niunie. wszystko napewno będzie dobrzesmile ja w to
                    wierze. a co do tego usg połókowego to w sumie nie wiadomo czy by
                    pomogło gdyby go emania nie zrobiła, ale ona się też biedna
                    denerwowała bardzo przed tym badaniem i pewnie bardzo ją stresuje że
                    to był ten sam czas kiedy w pierwszej ciąży straciła krzysia i
                    napewno bała się żeby się to niepowtórzyłouncertain to napewno ją
                    najbardziej wykańczało. ale teraz już będzie tylko lepiej bo już ten
                    czas przeszedł i jest pod dobrą opieką i napewno wszystko będzie
                    dobrze.
                    • danik1 Re: mam wiadomość od emani. 18.09.07, 19:22
                      Sloneczko pozdrow Emanie ode mnie!!!
                      • olka9917 Hej 18.09.07, 20:41
                        Ja tez pislam do Emani,dziekuje ze smsy i ma nadzieje ze wszystko
                        bedzie ok.Nic wiecej niepisala.Szkoda mi tak jej,ze szokcryingtyle sie
                        wycierpiala,teraz tylko lezela,a tu masz skorczecryingale wierze ze
                        wytrzyma do konca cizy,albo do tego 30tc.Nasza Emania to silna
                        dziewczyny i bedzie walczyc,najwazniejsze ze jest pod
                        kontrola,trzymamy kciuki zeby te skorcze minely.Fak polowkowe
                        badanie,jest dlugi i naciskaja ten brzuch dosyc mocno;/Szkoda ze
                        miszkamy tak daleko od siebie,bo bysmy Ci Emaniu towarzystwa
                        dotrzymaly,ale bedzeimy smsowacwink
                        • sloneczko271 Re: Hej 19.09.07, 10:54
                          masz racje oleńko, nasza emania to bardzo silna kobietka! smile
                          ale dobrze że się nie załamuje tylko cały czas dzielnie walczy o
                          swoje bejbi.
                          napewno jej w szpitalu raz-dwa wyciszą te cholerne! skurcze i
                          spokojnie donosi swoją niunie do końca ciążysmile w końcu dziewczynki
                          są silniejsze od chłopców więc napewno jej niunia wytrzyma w jej
                          brzuszku do bezpiecznego momentu ciążysmile))
                          mocno trzymam za nią kciukismile
                      • olka9917 Hej 18.09.07, 20:42
                        Co do racuchow,to niemam przepisucryingale nastepnym razem wezme go od
                        babciwink
                        • olka9917 Re: Hej 18.09.07, 20:48
                          Mnie boli lepetyna,Arbi raczuje po calym mieszkaniu jak szalonywink))i
                          chichra sie,i jak kogos widzi to jeszcze przyspiesza i
                          ucieka.Pocieszny jest.Kiedys kupilam takie worki na ubrania,moze
                          widzialyscie,reklamuja w tv,oddciaga sie powierze i zamuje bardzo
                          malo miejsca po oddesaniu powietrza.i dzis wkoncu sie wzielam do
                          roboty,oczywiscie chcialam tam Arbiego rzeczy wsadzic,bo w kamie juz
                          miejsca brakuje,i wyobrazcie sobie ze wszystkie zamale ubranka z 11
                          miesiecy weszly do 2 workow,i po odessaniu powietrza mialay moze 7
                          cm grubosciwinkno bajka,a myslalam ze to pic na wode.Dobrze ze kupilam
                          wiecejwink)Fajna rzecz polecam.
                          • olka9917 Re: Hej 18.09.07, 20:49
                            Sloneczko wszystko przychodzi instynktowniewinka jak cos bedziesz
                            chila wiedziec pytaj polozna albo naswink)))
                            • olka9917 Re: Hej 18.09.07, 20:50
                              Sloneczko pochwal sie brzuszkiemwink))wyslij jakas fotewink
                              • olka9917 Mariolka;) 18.09.07, 20:52
                                Hej i jak zaczynamy razem staranka,hi hi za okolo rokwink))o nastepne
                                bejbi???U nas to pewnewink)Fajnie by bylo razem sie staracwinkA co na 3
                                dzidzie mowi twoj maz???
                                • mariolka55 Re: Mariolka;) 19.09.07, 12:06
                                  olka9917 napisała:

> Hej i jak zaczynamy razem staranka,hi hi za okolo rokwink))o
                                  nastepne
                                  > bejbi???U nas to pewnewink)Fajnie by bylo razem sie staracwinkA co na
                                  3
                                  > dzidzie mowi twoj maz???

no mnie zbierało,maz nie bardzo chciał 3-cie (mówił ze go
                                  wykonczymysmile)
                                  a teraz od niego wyszła propozycja ze jednak by chciał jeszcze jedno
                                  dziecko,a ja nie wiem...raz mam dzikie instynkty,a potem mi
                                  przechodzi jak mnie te dwa brzdace juz psychicznie i fizycznie
                                  wypompujatongue_out moze sie zdecyduje ale nie wczesniej jak za roksmile bo na
                                  razie to Natalka jest anioł nie mam z nia zadnego problemu,gorzej z
                                  przedszkolakiem Kubusiemsmile a zawsze myslałam ze dzieci w wieku 3-4
                                  lat nie sa takie wymagajace GUZIK PRAWDA!!! jako 3 latek jest
                                  bardziej wymagajacy niz jak miał lat-2,wtedy pamietam sie bawił cały
                                  dzien grzecznie a ja lezałam z brzuchemsmile a teraz! te pytania,jeju
                                  czesto juz nie wiem co odpowiadacsmile
                                  • sloneczko271 Re: Mariolka;) 19.09.07, 18:27
                                    ale będzie fajnie jak ruszycie ze starankamibig_grin
                                    znowu wrócą emocje z sexowankiem i testowankiem-super! smile))))
                                    jeszcze daniczek wam dojdzie do towarzystwa ze starankamibig_grin chociaż
                                    tak naprawde to mam nadzieję że daniczek to zaciąży lada moment i
                                    jeszcze zdąży do pary z emaniąsmile))
                              • sloneczko271 Re: Hej 19.09.07, 11:05
                                olka9917 napisała:

> Sloneczko pochwal sie brzuszkiemwink))wyslij jakas fotewink

postaram się. chociaż powiem ci oleńko że już dawno nie robiłam
                                zdjęcia brzuszka. właśnie musze w któryś dzień zrobić sobie małą
                                sesje zdjęciowąbig_grin bo chyba ostatnie zdjęcia brzuszka robiłam 10
                                tygodni temu.
                            • sloneczko271 Re: Hej 19.09.07, 11:02
                              olka9917 napisała:

> Sloneczko wszystko przychodzi instynktowniewinka jak cos bedziesz
                              > chila wiedziec pytaj polozna albo naswink)))

napewno oleńko będę was bezprzerwy zasypywać pytaniamibig_grin
                              dobrze że was tu mam-doświadczone mamuśkibig_grin
                          • sloneczko271 Re: Hej 19.09.07, 11:01
                            ooo to widze kochanie że się ostro za robote wziełaś z tymi
                            ubrankamibig_grin
                            czyli wszystkie ubranka arbiego zostawiasz dla następnego
                            dzieciaczka? no ale wcale ci się nie dziwie bo skoro planujecie dużo
                            dzieci to napewno ci się jeszcze przydadzą i będziesz pózniej miała
                            mniejsze wydatkismile))
                        • sloneczko271 Re: Hej 19.09.07, 10:55
                          olka9917 napisała:

> Co do racuchow,to niemam przepisucryingale nastepnym razem wezme go od
                          > babciwink

no dobrze kochaniebig_grin to pamiętaj następnym razem wyciągnąć przepis
                          od babcibig_grin
                      • sloneczko271 Re: mam wiadomość od emani. 19.09.07, 10:50
                        daniczkusmile)) już ją kochanie pozdrowiłam od nas wszystkichbig_grin i ona
                        też was wszystkie pozdrawiasmile))
                  • eryka5 Re: Hej! 19.09.07, 07:47
                    HEJ DZIEWCZYNY!!
                    Pozdrowcie Emanie takze ode mnie i powiedzcie ze ja mialam dokladnie tak samo i
                    dotrwalam do 36tc.Jak tak w ogole patrze na Emanii ciaze to przypomina mi sie
                    moja wlasna ze wszelkimi szczegolami.Te nieustanne wizyty w szpitalach,kroplowki
                    i skorcze doprowadzajace mnie do szalenstwa.W pewnym momencie lekarze sami
                    rozkladali rece nie wiedzac jak to wszystko wyciszyc.Jednak kiedys wytlumaczono
                    mi ,stawiajac taka robocza hipoteze ze byc moze te ciagle skorcze ,towarzyszace
                    mi cala ciaze beda juz do konca,jednak skoro sa i nie powoduja rozwarcia ani
                    skracania szyjki to trzeba je zaakceptowac i starac sie nie przejmowac.I tak tez
                    do tematu podeszlam,bo chyba bym zwariowala i druga polowe ciazy spedzila na
                    patologii,na ktorej i tak guzik sie dzieje,tzn. maja ograniczone sposoby na
                    powstrzymanie skorczy i jak wszystkie wykorzystuja a skorcze dalej sa to
                    rozkladaja rece i kaza z nimi zyc.
                    Mam nadzieje ze nasza Emania bedzie podobnie jak ze mna i ze uda sie jej donosic
                    ciaze do wysokiego terminu,choc pewnie trzeba sie liczyc z mozliwoscia
                    wczesniejszego porodu.Na koniec dla pocieszenia dodam ze znam wiele babeczek
                    ktore mialy identyczne problemy i podobnie jak u mnie wszystko dobrze sie
                    skonczylo i urodzily zdrowe dzieciaczkismile)
            • sloneczko271 Re: Hejka;) 18.09.07, 10:14
              oleńkobig_grin no to niezle wam mama i babcia dogadzałysmile... aż mi
              ślinka pociekłabig_grin
              i pewnie jeszcze wałówke jedzonka do domku dostaliście? wink
              hi,hi,hibig_grin
              wiesz co? przypomniałaś mi o racuchach i teraz mi ciągle po głowie
              chodząsmile............ bo nie jadłam ich już 100 lat!
              mniam,mniam,mniam big_grin

a co do pokoju tego w polce to jak tylko go skończycie to oczywiście
              czekamy na zdjęciabig_grin
          • sloneczko271 Re: marioluś. 18.09.07, 10:02
            marioluś, zaraz do niej pisze sms-a bo już wytrzymać nie mogęuncertain
            naprawde się o nią martwiesad
            myślałam że może dzisiaj coś napisze ale cały czas wiadomości od
            niej nie masad buuuuuuuuuu
            biore telefon i pisze sms-a mam nadzieję że mi szybko odpisze i że
            wszystko jest oksmile
          • sloneczko271 Re: słoneczko 18.09.07, 10:04
            mariolka55 napisała:

> moze napisz do niej sms moze jak masz numer? wypada ja meczyc
            > pytaniami??? jak myslisz???
            > moze lezy i nie chce wstawacsad
            > tez sie martwiesad

już wysłałam. mam nadzieję że szybko odpisze że wszystko jest ok.
            • sloneczko271 Re: słoneczko 18.09.07, 10:40
              no. ja dzisiaj zaczełam 37 tc :-d
              więc już michalina jest donoszonasmile)) bo czytałam w necie że w 37
              tc to już jest dziecko donoszone i gdyby się urodziło to już to nie
              jest wcześniakbig_grin
              ciekawa jestem ile będzie teraz warzyć michaśka jak pojedziemy do
              lekarza za tydzień? big_grin
              wczoraj podjechaliśmy z miśkiem do sklepu z wózkami. chciałam
              jeszcze raz obejrzeć te wszystkie wózeczki i ostatecznie zdecydować
              jaki ma misiek kupić jak już urodzesmile
              i jednak cały czas jestem przy tym wózku ,,coneco" jednak
              najbardziej mi się podoba i jest niesamowicie lekki i bardzo
              skrętnybig_grin no i cena jest przystępna bo gondola ze spacerówką
              kosztują 840zł. big_grin
              • sloneczko271 Re: słoneczko 18.09.07, 10:42
                życze wam dziewczyny miłego dniabig_grin ja narazie spadam troche
                poczytać w necie o różnych pierdołachwink
                wejde do was pózniejbig_grin
    • eryka5 Re: jesli mozecie-pomozcie!!! 19.09.07, 09:34
      Dziewczyny wklejam linka o chorym malym chlopczyku,ktory czeka na bardzo
      kosztowna operacje a tym samym na jakiekolwiek pieniazki od ludzi dobrej
      woli,ktorym jego los nie jest obojetny.Wiem ze jest wiele chorych,potrzebujacych
      dzieci,jednak jesli chodzi o to konkretne schorzenie jest mi szczegolnie bliskie
      bo moja coreczka takze urodzila sie z naczyniakiem na twarzy i wiem co to znaczy
      dla rodzica,jakie to smutne i przygnebiajace patrzec na wzrost tego paskudztwa i
      nie moc nic zrobic.....
      Jesli mozecie wspomoc zbiorke pieniazkow na rzecz malego Wiktorka chocby
      zlotowka na pewno uczynicie piekny gest i tym samym podziekujecie losowi za
      swoje zdrowe piekne dziecismile))
      www.wiktor.netoh.pl/historia.html
      • mariolka55 tak myslałam ze to bedzie WIKTOREK:))) 19.09.07, 12:10
        biedny mały chłopczyk,oby jak najszybciej go operowali,bo ten
        naczyniak zastraszajaco szybko rosniesad((

kurwa i czekaja przez kase,SWIAT JEST CHORY sad
        • mariolka55 cegiełki dla Wiktora 19.09.07, 17:48
          www.allegro.pl/item246608661_cegielka_dla_wiktorka_zobacz_.html
          • mariolka55 a tu forum dla Wiktora 19.09.07, 17:52
            www.allegro.pl/item246608661_cegielka_dla_wiktorka_zobacz_.html

tu sa linki do charytatywnych aukcji,mozna poogladac,zalicytowac i
            kupic,mozna tez samemu cos wystawic do sprzedania (pieniazki
            oczywiscie ze sprzedazy dla wiktorka)
            • mariolka55 jeszcze raz link do forum 19.09.07, 17:54
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48205&w=69102081
        • sloneczko271 Re: tak myslałam ze to bedzie WIKTOREK:))) 19.09.07, 18:31
          kurcze ale ten naczyniak to jest naprawde dziadostwo! uncertain
          • sloneczko271 Re: :-D 19.09.07, 18:49
            ale dzisiaj miałam superowy dzień! big_grin
            przyjechały do mnie moje przyjaciółki i robiłyśmy pizzesmile))))
            wyszła nam pysznabig_grin a do tego miałyśmy kupe śmichu przy jej
            robieniubig_grin i wogóle było bardzo fajniesmile))))
            jutro też mają do mnie przyjechaćbig_grin zawsze to inaczej mi dzień
            wtedy lecibig_grin
            • mariolka55 37 tc O_O to ty juz mozesz rodzic:P 19.09.07, 19:18
              od 37 tc juz jest poród "o czasie" smile))
              jednak wytrzymaj jeszcze do tego pazdziernika;p
              • sloneczko271 Re: 37 tc O_O to ty juz mozesz rodzic:P 20.09.07, 14:00
                marioluśbig_grin ano jużmogę rodzić ale tak bardzo bym chciała dotrzymać
                do tego pazdziernika i iść do szpitala na planowaną cesarke a nie
                żeby mi ją robili na łapu-capuuncertain ale mam nadzieję że jakoś
                wytrzymamsmile chociaż powiem wam dziewczyny że z dnia na dzień czuję
                się gorzej i brzuch mam prawie cały czas napięty jak skała ale
                przecież nie mogę bezprzerwy nospe łykać. musze jakoś wytrzymać! już
                z domu to się wogóle praktycznie nie ruszam-boję się!
                teraz za tydzień w śode mam ostatnią wizyte u mojego ginkasmile
                ciekawa jestem na kiedy mi wyznaczy czesarke? smile))
                i w sumie by wyszło tak (jeśli dotrzymam) że cesarke bym miała w 39
                tc. jak myślicie dziewczyny-wytrzymam? smile
                • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 20.09.07, 14:04
                  nasza emania dziś napisała do mnie sms-a że czuje się dobrzebig_grin że
                  porobili jej jakieś badania i wszystko jest ok ale nadal nie wiadomo
                  skąd są te skórcze ale ogólnie jest dobrze. i jak tylko dostaje
                  skurcze to odrazu jej dają kroplówke i się wszystko uspokajasmile
                  emania pozdrawia was wszystkiebig_grin
                  i ja oczywiście ją też pozdrowiłam od was wszystkichbig_grin
                  • sloneczko271 Re: :-D 20.09.07, 14:13
                    no ja dzisiaj od samego rano już spakowałąm michalinke i siebie do
                    szpitalabig_grin coprawda już wcześniej byłyśmy spakowane ale jeszcze nie
                    tak do końca a dzisiaj już michalnka jest spakowana na tip-top i już
                    nawet ubranka ma naszykowane na wyjście ze szpitalabig_grin
                    i ja też już jestem do końca spakowanabig_grin
                    więc już 2 walizki stoją i czekająbig_grin

dzisiaj też od rana miałam goścismile i powiem wam że ja już nie mam
                    siły na takich gości żeby siedzieć i tak piepszyć trzy po trzyuncertain
                    ale całe szczęście długo nie siedzieliwink
                    co innego jak przyjeżdzają do mnie moje przyjaciółki że się wtedy
                    wszystkie czujemy na luzie i ja się kładę do łóżka bez żadnej
                    krępacij to jest zupełnie co innego. no ale nic, już sobie pojechali
                    i mam ich już z głowybig_grin teraz weszłąm do was na chwile i zaraz idę
                    lulusmile))
                    życzęwam dziewczyny miłego dniabig_grin buziakikiss pa,pa,pabig_grin
                  • mariolka55 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 20.09.07, 15:31
                    sloneczko271 napisała:

> nasza emania dziś napisała do mnie sms-a że czuje się dobrzebig_grin że
                    > porobili jej jakieś badania i wszystko jest ok ale nadal nie
                    wiadomo
                    > skąd są te skórcze ale ogólnie jest dobrze. i jak tylko dostaje
                    > skurcze to odrazu jej dają kroplówke i się wszystko uspokajasmile
                    > emania pozdrawia was wszystkiebig_grin
                    > i ja oczywiście ją też pozdrowiłam od was wszystkichbig_grin

Dzieki Bogusmile
                    ja non-stop o niej mysle,wiem co przeszła przy wczesniejszych
                    ciazach ,wiem jak to jest zobaczyc swój skarb na usg ...i potem sie
                    bac zeby tego skarba nie stracicsad( ALE TERAZ MUSI BYC DOBRZE!!!!!!
                    teraz juz wiem ze bedzie skoro sytuacja opanowanasmile
                    • olka9917 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 20.09.07, 21:12
                      Hejka to super ze u Emani wszystko okwink))))))))))))))Tym razem musi
                      byc dobrzewink
                      • olka9917 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 20.09.07, 21:14
                        Sorki ze tam malo pisze,ale u nas piekna pogoda,cale dnie jestesmy z
                        Arbim na dworze,obiady gotuje wieczorami,wlasnie skonczylam pizze,to
                        rano po sniadanku odrazu wyruszamy w rejswink)))trzeba wykorzystac
                        pogode,bo kto wie ile sie taka utrzyma.
                        • olka9917 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 20.09.07, 21:17
                          A Arbi raczuje jak blyskawica,po calym mieszkaniu,i ucieka jak nas
                          widzi,wszedzie go pelnowink)))Slodki taki maly Miswink))W kazda dziure
                          zajzy,dobrze ze mam wszystko zabespieczonewink))Tak u nas po staremu.
                          No Sloneczko bedzemy trzymac kciuki rzebyscie z Michalina wytrzymaly
                          do ccwinkja tez milam strasznie twardy brzuch,jak lezylam w szpitalu i
                          dawali mi leki na skorcze,ale na mnie te leki niedzialay wogolecryingja
                          mialam cc w 38t4d.
                          • olka9917 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 20.09.07, 21:18
                            Wiecie co,dzis dostalam pierwsza @ po pordzie,nawet sie ciesze,bo
                            juz sie martwilam,akurat sie wszystko ureguluje,i za rok starankawink))
                            • olka9917 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 20.09.07, 21:23
                              Ide poukladac zabawki,bo leza po calym domu.Hi hi teraz wam napisze
                              cos smiesznego,Arbi uwielbia samoloty,jak widzi na niebie to odrazu
                              pokazuje paluszkiem i jak go pytam gdzie jest samolot to pokazuje na
                              niebowinki dzis kupilam mu samolocik,niebieski,tak sie cieszyl,smiglem
                              sobie krecil itp..poszlismy na podworko,i Arbi chcial chodzic,to
                              polozylam samolocik na krzeslo,i przyszla sasiadka,gada i gada a ja
                              chcialam usiasc i usiaddlam na samolocikcrying(((((((((wiecie co polamal
                              sie doszczetnie,biedny Arbi,jutro mu kupie nowywink)))
                              • olka9917 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 20.09.07, 21:23
                                Dobra laski lece,ogarnac chate i sie wykapac,a jesczze w necie chcem
                                posiedziec,ostatnio brakuje mi na wszystko czasu;/
                              • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 21.09.07, 10:00
                                olka9917 napisała:

> Ide poukladac zabawki,bo leza po calym domu.Hi hi teraz wam
                                napisze
                                > cos smiesznego,Arbi uwielbia samoloty,jak widzi na niebie to
                                odrazu
                                > pokazuje paluszkiem i jak go pytam gdzie jest samolot to pokazuje
                                na
                                > niebowinki dzis kupilam mu samolocik,niebieski,tak sie
                                cieszyl,smiglem
                                > sobie krecil itp..poszlismy na podworko,i Arbi chcial chodzic,to
                                > polozylam samolocik na krzeslo,i przyszla sasiadka,gada i gada a
                                ja
                                > chcialam usiasc i usiaddlam na samolocikcrying(((((((((wiecie co
                                polamal
                                > sie doszczetnie,biedny Arbi,jutro mu kupie nowywink)))

och ty wstręciuchu!!! wink)) hi,hi,hibig_grin połamałaś dupskiem dziecku
                                samolociksad
                                buuuuuuuuuuuuuuuuuu niedobra mamawink
                                kup mu koniecznie nowy-tylko większy tym razembig_grin hi,hi,hibig_grin
                            • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 21.09.07, 09:57
                              olka9917 napisała:

> Wiecie co,dzis dostalam pierwsza @ po pordzie,nawet sie ciesze,bo
                              > juz sie martwilam,akurat sie wszystko ureguluje,i za rok
                              starankawink))

ooobig_grin to dosyć pózno dostałąś chyba skarbie tą @ co? ja myślałam że
                              ty już dawno @ maszsmile))
                              i jakie to uczucie po tak długim czasie znowu zobaczyć @ ? big_grin
                              pewnie dziwnie co? wink
                              a powiedz mi oleńko jak przed ciążą miałąś @ to bolał cię brzuszek?
                              a teraz cię boli? widzisz jakąś różnice w @?
                              pytam się oleńko dlatego że ja przed ciążą to miałąm tak strasznie
                              bolesne @ że bez ,,ibupromu max" to bym nie przeżyła chybasmile
                              a podobno po urodzeniu dziecka te bolące @ mijają? czy to prawda?

a jeszcze mi oleńko przypomni czy ta twoja cesarka to była planowana?
                              aaa już sobie przypomniałam, ty miałaś rodzić naturalnie tylko tętno
                              arbiego zaczeło słabnąć i ci zrobili cc TAK? dobrze pamiętam? smile

kurcze tak się boję że michalina nie wytrzyma do planowanej cesarki,
                              bo z tego co widze to wy wszystkie rodziłyście tak mnw w 38 tc.
                              • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 21.09.07, 10:02
                                marioluśsmile a ty skarbie po jakim czasie po porodzie dostałaś
                                pierwszą @?
                            • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 21.09.07, 09:58
                              olka9917 napisała:

> Wiecie co,dzis dostalam pierwsza @ po pordzie,nawet sie ciesze,bo
                              > juz sie martwilam,akurat sie wszystko ureguluje,i za rok
                              starankawink))

oleńko ja myślałam że ty z mariolką to już zaczynacie się starać od
                              przyszłego roku (czyli od stycznia 2008 roku) a nie dopiero za rokwink
                          • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 21.09.07, 09:50
                            olka9917 napisała:

> A Arbi raczuje jak blyskawica,po calym mieszkaniu,i ucieka jak nas
                            > widzi,wszedzie go pelnowink)))Slodki taki maly Miswink))W kazda dziure
                            > zajzy,dobrze ze mam wszystko zabespieczonewink))Tak u nas po staremu.
                            > No Sloneczko bedzemy trzymac kciuki rzebyscie z Michalina
                            wytrzymaly
                            > do ccwinkja tez milam strasznie twardy brzuch,jak lezylam w szpitalu
                            i
                            > dawali mi leki na skorcze,ale na mnie te leki niedzialay wogole;
                            (ja
                            > mialam cc w 38t4d.

no ja musze wytrzymać chociaż do 38 tc i 6 dnibig_grin bo dopiero wtedy
                            kończą tą dezynfekcje w szpitalusmile no już niedługo bo w środe jade
                            do mojego ginka i ciekawa jestem na który dzień on się dokładnie ze
                            mną umówi? big_grin
                            jeśli michalina się wcześniej nie pośpieszy to ja obstawiam że się
                            urodzi 02 lub 03 pazdziernikabig_grin
                        • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 21.09.07, 09:46
                          olka9917 napisała:

> Sorki ze tam malo pisze,ale u nas piekna pogoda,cale dnie jestesmy
                          z
                          > Arbim na dworze,obiady gotuje wieczorami,wlasnie skonczylam
                          pizze,to
                          > rano po sniadanku odrazu wyruszamy w rejswink)))trzeba wykorzystac
                          > pogode,bo kto wie ile sie taka utrzyma.

no właśnie się oleńko już zastanawiałam co ty tak mało się ostatnio
                          udzielaszuncertain
                          ale pewnie skarbie-kożystaj z pogodybig_grin
                          u nas w sumie najcieplej to nie jest ale słoneczko świeci ładnie i w
                          sumie to też bym chętnie gdzieś pociekła sobie na spacerek ale tak
                          naprawde to się bojęsad bo jak tylko troche pochodze to odrazu
                          brzuch mam jak skała.
                          no nie wiem, może w sobote albo w niedziele wyciągne dopiero miśka
                          do kinabig_grin bo teraz kino to kto wie kiedy odwiedzimybig_grin
                      • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 21.09.07, 09:42
                        olka9917 napisała:

> Hejka to super ze u Emani wszystko okwink))))))))))))))Tym razem
                        musi
                        > byc dobrzewink

też tak myśle że tym razem się uda na 100% big_grin
                    • sloneczko271 Re: mam kolejną wiadomość od emani:-) 21.09.07, 09:41
                      ja też się bardzo cieszę że sytuacja jest opanowana u emanismile))
                      coprawda mogli by jeszcze jej do końca wyciszyć te cholerne skórcze
                      ale najważniejsze że jest w szpitalu pod dobrą opieką a nie leży w
                      domu i sie zamartwia.
                      zawsze co w szpitalu to w szpitalu, mogą szybko w razie czego
                      zareagowaćsmile ja jestem dobrej myśli że emania spokojnie donosi
                      zosieńke do końca ciąży i wszystko będzie okbig_grin
                      jeśli tylko dostane nową wiadomość od emani to odrazu dam wam znaćbig_grin
                      • sloneczko271 Re: hej! :-D 21.09.07, 10:11
                        co tam dziś porabiacie laseczki? big_grin
                        ja chyba dzisiaj przeleże w łóżeczkubig_grin wczoraj wieczoram coś mnie
                        nawiedziło i tak się ostro wziełam za sprzątanie kuchni że chyba od
                        nowości tak nie błyszczałasmile)) hi,hi,hibig_grin wysprzątałąm dosłownie
                        każdy kąt w kuchni i każdą pułkebig_grin jestem z siebie dumnabig_grin
                        teraz zostało tylko umycie oka ale to już zostawiam mojemu miśkowi.
                        jutro zagonie go do mycia okiensmile))
                        a ja dziś wieczoram planuje się wziąść za takie generalne sprzątanie
                        ale tym razem w dużym pokoju a jutro w pokoju michaśkismile
                        taki mam plan, ale czy go zrealizuje to zobaczymywink bo ja to musze
                        mieć natchnieniebig_grin
                        • sloneczko271 Re: hej! :-D 21.09.07, 10:12
                          życze wam dziewczyny miłego dniabig_grin buziaczkismile))
                          • olka9917 Re: hej! :-D 21.09.07, 21:53
                            Hejka co do @ to najpierw szoku doznalamwink))))))))))bo tak
                            nieplanowo i po cichaczuwinkmnie zawsze brzuch przed @
                            pobolewywal,wiec zawsze wiedzialam kiedy sie zbliza,a wczoraj ni z
                            tad ni zowont i @ jestwinknic mnie nie boli,fakt,ze przed ciaza
                            czasami bolal mnie brzuch ale tylko w pierwszym i czasami 2 dniu @,i
                            tez bralam tabletki przeciw bolowe,ale nie tak mocne jak Ty
                            Sloneczko.A teraz nic kompletnie mnie nieboli;9Wiec i Tobie
                            Sloneczko tego zycze.Tylko moja mama tez miala straszne bole @,i ma
                            je do dzis,mimo 2 porodow,i wiesz co jej lekarze powiedzial??Ze
                            gdyby urodzila normalnie to by teraz tych boli niemiala,a ona tez
                            miala 2 razy cc.Wiec niewiem jak to w praktyceuncertain
                            • olka9917 Re: hej! :-D 21.09.07, 21:59
                              Tak po 4 dniu roznych lekow na skorcze,dostalam zel,i macica sie tak
                              mocno skorczyla ze Arbiemu 2 razy spadlo tetnocrying((Na szybkiego mnie
                              do cc szykowali,wejflon i podpisanie zgody,itp...Ale po podaniu
                              tlenu,wszystko wrucilo do normy,wiec juz niechcieli robic cc,ale ja
                              sie bardzo wystraszylam i chcialam cc,lekarze nas zapewniali,ze to
                              sie niepowtorzy itp..ale ja niedalam sie przekonac i przyniesli
                              wszystkie umowy i zrobili mi cc,za 1,5h i juz Arbiatko byl
                              bespieczny.Cala ciaze wspominam bardzo dobrze,oprucz wlasnie tej
                              koncowki,teraz juz jestem spokojniejsza,ale na poczatku niedawalo mi
                              to spokojucryingAle tym raze bede madrzejsza zadnych lekow na wywolanie
                              skorczow,i odraz bede planowac cc.
                              • olka9917 Re: hej! :-D 21.09.07, 22:06
                                Hi hi samolocik odkupilamwink)))taki sam,Arbi zachwyconywink))W srode
                                idziemy na kontol do lekarki,to juz 6 kontrol,czy dobrze sie Arbi
                                rozwija,mierzenie,wazenie,itp..i tym razem tez szczepionka,i na
                                dodatek ide sama,bo Misiek bedzie po nocce,a my na rano mamy
                                termin.Juz kupilam Arbiemu,samochodzik,rzeby odwrucic jego uwage od
                                lekarki,swoje zabawki juz zna,wiec ten numer by nieprzeszedlsmileDzis
                                bylismy na podworku,Arbi raczkowal jak szalony,rwal i jadl
                                trawe,stokrotke wyciaglam mu w osttnim momenciewinkdodam ze wyszedl na
                                dwor najedzonywinkCale dresy ma zielone i adidaskiwinkale mial
                                frajde.Musialm go dlugo w wannie moczyc,bo pazurki czarne jak u
                                kotawinkTeraz spi.A ja buszuje w nécie.U nas jest tak goraco,ze
                                wszyscy na krutko chodza,nawet dzis widzielismy ludzi w blueczkach
                                na ramiaczkachwinkale tak ma byc tylko do wtorku,wiec wykorzystujemy
                                pogodewinkObiecuje wiecej pisacwink
                                • olka9917 Re: hej! :-D 21.09.07, 22:09
                                  NA jutro mamy wszyscy obiadek gotowy to znowu po sniadanku na spacer
                                  idziemywinkPo obiadku idziemy w gosci.A na co idziecie do kina??Tez
                                  bym sobie obejzala jakis fajny filmwinkBrakuje mi tv,juz sie
                                  pogubialam w serialach itp...ale jak widze jak Arbi sie chce bawic i
                                  opowiada cos po swojemu,to jestem najszczesliwasza na swiecie,i
                                  zapominam o wszystkimwinkNaprawde,niemyslam ze mozna tak brdzo
                                  kochacwink))))))))
                                  • olka9917 Re: hej! :-D 21.09.07, 22:09
                                    Dobra lece bo jeszcze sie umyc musze,milego wieczoru.Pozdrawiam
                                    paapapa
                                    • olka9917 Re: hej! :-D 21.09.07, 23:18
                                      Wyslalam wam pare fotekwink
                                      • sloneczko271 Re: hej! :-D 22.09.07, 09:16
                                        olka9917 napisała:

> Wyslalam wam pare fotekwink

ooo super! big_grin to już lece oglądaćbig_grin
                                  • sloneczko271 Re: hej! :-D 22.09.07, 09:16
                                    olka9917 napisała:

> NA jutro mamy wszyscy obiadek gotowy to znowu po sniadanku na
                                    spacer
                                    > idziemywinkPo obiadku idziemy w gosci.A na co idziecie do kina??Tez
                                    > bym sobie obejzala jakis fajny filmwinkBrakuje mi tv,juz sie
                                    > pogubialam w serialach itp...ale jak widze jak Arbi sie chce bawic
                                    i
                                    > opowiada cos po swojemu,to jestem najszczesliwasza na swiecie,i
                                    > zapominam o wszystkimwinkNaprawde,niemyslam ze mozna tak brdzo
                                    > kochacwink))))))))

oleńko wiedze że już się niezle zorganizowałaś z tymi objadkamismile))
                                    ale powiem ci że niezle to sobie wykombinowałaśbig_grin pewnie pózniej
                                    jak się michaśka urodzi to ściągne od ciebie ten pomysł z robieniem
                                    objadku wieczorembig_grin

a do kina idziemy jutro i misiek zarezerwował już bilety
                                    na ,,niepokój" big_grin podobno jest dobrysmile)) no zobaczymy-sprawdzimy
                                    jutrowink
                                    a dzisiaj zaganiam miśka do mycia okienbig_grin a ja będę mu tylko
                                    towarzyszyć i troche kurze pościerambig_grin
                                • sloneczko271 Re: hej! :-D 22.09.07, 09:12
                                  olka9917 napisała:

> Hi hi samolocik odkupilamwink)))taki sam,Arbi zachwyconywink))W srode
                                  > idziemy na kontol do lekarki,to juz 6 kontrol,czy dobrze sie Arbi
                                  > rozwija,mierzenie,wazenie,itp..i tym razem tez szczepionka,i na
                                  > dodatek ide sama,bo Misiek bedzie po nocce,a my na rano mamy
                                  > termin.Juz kupilam Arbiemu,samochodzik,rzeby odwrucic jego uwage
                                  od
                                  > lekarki,swoje zabawki juz zna,wiec ten numer by nieprzeszedlsmileDzis
                                  > bylismy na podworku,Arbi raczkowal jak szalony,rwal i jadl
                                  > trawe,stokrotke wyciaglam mu w osttnim momenciewinkdodam ze wyszedl
                                  na
                                  > dwor najedzonywinkCale dresy ma zielone i adidaskiwinkale mial
                                  > frajde.Musialm go dlugo w wannie moczyc,bo pazurki czarne jak u
                                  > kotawinkTeraz spi.A ja buszuje w nécie.U nas jest tak goraco,ze
                                  > wszyscy na krutko chodza,nawet dzis widzielismy ludzi w blueczkach
                                  > na ramiaczkachwinkale tak ma byc tylko do wtorku,wiec wykorzystujemy
                                  > pogodewinkObiecuje wiecej pisacwink

hi,hi,hibig_grin oj ty agentkobig_grin
                                  a arbiego już widze jaki był upapranysmile))))))))))))))))) hi,hi,hibig_grin
                                  co do pogody to u nas jest też niby ciepło i słoneczko świeci i też
                                  ma tak być do wtorkubig_grin ale tak żeby na krótki rękawek chodzić to
                                  niestety u nas nie jest. raczej wszyscy w bluzach lub nawet w
                                  kurtkachsmile
                                  zazdroszcze wam oleńko tej pogodybig_grin
                              • sloneczko271 Re: hej! :-D 22.09.07, 09:07
                                olka9917 napisała:

> Tak po 4 dniu roznych lekow na skorcze,dostalam zel,i macica sie
                                tak
                                > mocno skorczyla ze Arbiemu 2 razy spadlo tetnocrying((Na szybkiego
                                mnie
                                > do cc szykowali,wejflon i podpisanie zgody,itp...Ale po podaniu
                                > tlenu,wszystko wrucilo do normy,wiec juz niechcieli robic cc,ale
                                ja
                                > sie bardzo wystraszylam i chcialam cc,lekarze nas zapewniali,ze to
                                > sie niepowtorzy itp..ale ja niedalam sie przekonac i przyniesli
                                > wszystkie umowy i zrobili mi cc,za 1,5h i juz Arbiatko byl
                                > bespieczny.Cala ciaze wspominam bardzo dobrze,oprucz wlasnie tej
                                > koncowki,teraz juz jestem spokojniejsza,ale na poczatku niedawalo
                                mi
                                > to spokojucryingAle tym raze bede madrzejsza zadnych lekow na
                                wywolanie
                                > skorczow,i odraz bede planowac cc.

kurcze! to faktycznie musiałaś oleńko przejść koszmar:-0
                                ja ci powiem że wczoraj popołudniu nie maiałam internetu i
                                stwierdziłam że sobie troche poczytam książke taką o dzieciach, o
                                niemowlakach i porodzie i tak mnie ona wciągneła że nie wypuściłam
                                już jej z rąk do nocysmile ale za to w nocy miałam takie koszmary po
                                niej że normalnie szok! śniło mi się że zupełnie nie umiałam się
                                michaliną zająć, że nie umiałam jej nararmić ani cyckiem ani butelką
                                normalnie szok! :-0 i moja teściowa wzieła ją na ręce i chciała ją
                                paluszkami słonymi nakarmićsmile))))))))))))))))))))))
                                czujecie dziewczyny jakie głupoty mi się dziś śniłybig_grin
                                OKROPIEŃSTWO! :-0
                                ale tak naprawde to naprawde się boję że nie będę wiedziała jak ją
                                karmić, jak np. się karmi mlekiem sztucznym to się dziecko jeszcze
                                dopaja i boję że nie będę wiedziała co jej się chce? czy jeść? czy
                                pić? czy jeszcze coś innego? takie ostatnio mnie głupie myśłi
                                nachodzą że szok!
                            • sloneczko271 Re: hej! :-D 22.09.07, 08:59
                              oleńkosmile kurcze to mnie troche podłamałaś z tym @ uncertain
                              myślałam że to nie ma znaczenia czy się rodzi naturalnie czy przez
                              cc. no ale jak widać ma to jednak znaczenie jeśli chodzi o
                              pózniejszą @.
                              no ale zobaczymy jak to będziesmile mam nadzieję że mi jednak nie
                              wrócą już te bardzo bolesne @ big_grin wszystko się kokaże.
                              a tak swoją drogą to ciekawa jestem jak szybko przychodzi @ po
                              porodzie jeśli się dziecka nie karmi piersią bo słyszałam że to też
                              ma jakieś znaczenie?
                              • sloneczko271 Re: zdjęcia arbiego:-D 22.09.07, 09:30

• sloneczko271 Re: zdjęcia arbiego:-D 22.09.07, 09:32
                                  za szybko mi się kliknełobig_grin
                                  oleńkobig_grin arbi jak zwykle wygląda bosko!!! big_grin tak sobie myśle że
                                  może z niego jakiś pilot wyrośnie-co? big_grin
                                  i widze że jakiś nowy wózeczek macie? bo przedtem miałaś taką
                                  kolorową spacerówkesmile
                                • sloneczko271 Re: zdjęcia oliwierka:-D 22.09.07, 09:34
                                  joluś już ci napisałam skarbie mejlabig_grin ale powiem ci jeszcze raz: i
                                  ty i oliwierek wyglądacie śliczniebig_grin
                                  służy ci to bycie mamąbig_grin a oliwierka to chyba drożdzami karmisz że
                                  on tak szybko rośniewink
                              • sloneczko271 Re: hej! :-D 22.09.07, 09:34
                                życze wam dziewczyny miłego weekendubig_grin buziakikiss pa,pa,pasmile))
                                • olka9917 Re: hej! :-D 22.09.07, 12:47
                                  Hej,wuzek ten samwinkten pierwszy wielofunkcyjnywinka ta blekitna
                                  spacerowka,to na wypady,jest bardzo mala,i fajnie sie sklasa,i jest
                                  leciutkawinkA tym codziennie ujezdzamy pare kmwink))))Wlasnie zjadlam
                                  obiadek,dzis zjadlam pizzzewinkniemoglam sie oprzec,ale ze to serek
                                  barzo dietetycznywink))bo z jogurtu,a smakowal super.No ja wsumie
                                  zawsze lubialam wieczoram gotowac,a cale rano wole;9bo i umalowac
                                  sie trzeba i ogarna chate,sniadanie,kawka spacer no i gdzie tu czas
                                  na obiad??????No i ja juz od barzo dawna wieczorami gotujewinki bardzo
                                  bardzo to sobie chwlewink))Arbi spi,wiec klikamwink
                                  Sloneczko nic sie niemartw,polozna Ci wszystko wytlumaczy,my tu tez
                                  jestesmy,wrazie czego pytaj mamewinkAle jestem pewna ze to wszystko
                                  samo przyjdzie,u mnie tk bylowinkNiestresuj sie na zapaswinkNiewiem czy
                                  dobrze zrozumialam,Ty Sloneczko niebedziesz piersia karmic?Tak pytam
                                  bo niebardzo zakapowalam;/Ja pamietam ze tak plus/minus w czwartym
                                  tygodniu Arbiego,prawie przez glupote bym go przezucila n abutle,bo
                                  jadl praktycznie co pol godziny;/i ja myslalam ze biedalk niemoze
                                  sie najesc tym moim mlekiem;/albo go malo jest,dobrze ze spytalam
                                  polozna,i mi wytlumaczyla,ze to taki skok rozwojowy i Arbi robi
                                  zapasywinktrzeba to przeczekac,i wszystko wruci do normywink i
                                  wrucilo,puzniej chyb jescze 1 taki skok byl,ale ja juz wiedzialam o
                                  co chodziwinkNo nic lece sie szykowac,bo dzis idziemy w gosci.
                                  Acha schudlam tym razem tylko 1kg,ale wazne ze schudlam a nie
                                  przytylamwinkMusze wiecej cwiczyc.Pozdrawwiam i milego dniawink)
                                  • olka9917 Re: hej! :-D 22.09.07, 12:48
                                    Jola,tej Oli to juz taki duzy,naprawde rosnie jak na drozdzach,fajny
                                    ma taka slodka buziewinkAle Ty chyba tez wysoka jestes??Dzieki za
                                    fotywinkPozdrawiam pa
                                    • sloneczko271 Re: hej! :-D 23.09.07, 00:04
                                      olka9917 napisała:

> Jola,tej Oli to juz taki duzy,naprawde rosnie jak na
                                      drozdzach,fajny
                                      > ma taka slodka buziewinkAle Ty chyba tez wysoka jestes??Dzieki za
                                      > fotywinkPozdrawiam pa

z oliwierka to jest już prawdziwy facet! big_grin
                                  • sloneczko271 Re: hej! :-D 23.09.07, 00:02
                                    oleńkobig_grin co do karmienia michaśki to ja bardzo! bardzo! bym chciała
                                    ją karmić piersią ale się tak zapytałam na wszelki wypadek bo skąd
                                    mogę wiedzieć czy będę mieć pokarm. te moje cycki takie jakieś małe
                                    więc nie wiem czy coś tam wyprodukują? wink
                                    coprawda są dużo większe niż przed ciążą ale jak tak porównuje
                                    siebie do tych niektórych dziewczyn (ciężarówek) jak siedzą u
                                    lekarza to moje te cycki jakieś są jedank mikrusysmile))
                                    ale może tu nie rozmiar piersi ma znaczenie? smile

oleńko a zimą to arbiego będziesz wozić w tym wózku co jest na
                                    zdjęciu-tak?
                                    • sloneczko271 Re: hej! :-D 23.09.07, 00:12
                                      ja dzisiaj popołudniu spałam jak suseł a mój kochany misiek okna
                                      myłbig_grin jak się przebudziłam i zobaczyłam jak on charuje to aż miałam
                                      wyżuty sumienia ale co zrobić-musi się przyszły tatuś teraz troche
                                      poświęcićwink tak wogóle to coś niebardzo się dzisiaj czułamsad
                                      brzuch miałam cały czas jak skała i najgorsze było to że wogóle
                                      michaśki nie czułamsad i już dostawałam chopla!
                                      ale pózniej połkłam sobie 2 nospy i mi się troche ten brzuch
                                      uspokoił i michalinka też się odezwałasmile więc już się troche
                                      uspokoiłam, ale naprawde dostaje niezłego świra jak ona mi isę długo
                                      nie odzywa-zaraz nachodzą mnie czarne myśli no ale się odezwała w
                                      końcu i uspokoiła swoją nadopiekuńczą matkebig_grin
                                      dzisiaj wogóle miałam taki śpiący dzień bo wieczorkiem znowu się
                                      położyłam i przespałam cały wieczórbig_grin teraz wstałąm i ciekawe co
                                      teraz całą noc będę robić? wink pewnie filmy jakieś oglądaćbig_grin
                                      hi,hi,hismile))

no nic. spadam się wykompać i wskakuje do miśka do łóżeczkabig_grin
                                      dobranoc laseczki moje kochanebig_grin
                                      • mariolka55 Re: hej! :-D 23.09.07, 19:43
                                        ja jak mi sie długo dziecko nie ruszało to budziłamsmile ruszałam
                                        brzuchem,albo "pukłam" i zaraz dostałam odpowiedz w postaci
                                        kopniakasmile nigdy nie czekałam zawsze ich tarmosiłam przez brzuch a
                                        cotongue_out
                                        a jak sa skurcze (brzuch twardy) to dziecko podobno sie nie
                                        rusza,znaczy nie kopie,albo nie czuc cos takiego,niepamietam juztongue_out

co u emani? nie masz nowych wiesci?
                                        • olka9917 Re: hej! :-D 23.09.07, 23:32
                                          Hejka,no wlasnie Sloneczko,teraz juz wszystko jasne,cos mi sie
                                          pokrecilo,i mylslam,ze bedziesz karmic butla,a pamietam jak
                                          odciagarke kupilaswinkHi hi co do ilosci mleka,biust niema tu rzadnego
                                          znaczenia.Produkcja mleczka kieruje dzidzuswinktzn,jak bedzie pil
                                          wiecej,bedzie sie wiecej produkowac,jak mniej to mniej produkcjiwinkHi
                                          hi madra jestem co nie???kiedys tez niewiedzialamwink
                                          Tym granatowym wuzkiem to jezdzimy od urodzenia Arbiego,dzien w
                                          dzien.A ten blekityn,to np.dzis wzielismy jak pojechalisym autem do
                                          parku,a park cudny i wielki chyba z 5km,mial,ludzi full,i sie
                                          opalali,ja na krotko ,i goraco mi bylo,fajowa tá pogoda,tylko
                                          slaszalam ze od wtoru ma sie popsucsadto jutro idziemy jeszcze sie
                                          wygrzac w slonku.
                                          Dzis bylismy na podworku,my z Arbim,moja bratowa ze swoimi dziecmi i
                                          tesciowa,ten Maly jak zwykle plakal,bez powodu,prawie 4 lata a
                                          mazgaj;/za Arbi mraz chce sie bawic,a za sekunde nie;/szkoda mi
                                          Arbiego ,bo biedaczek tak sie cie cieszy jak go wiedzi,a tamtem
                                          ucieka,no dzik poprostu,ale dzis przeszedla samego siebie,po
                                          dzisiejszym dniu powiedzilam sobie ze w zyciu z nimi juz na podorko
                                          niewyje.A chodzi mi o to,Arbi sobie raczkowal,ja przy nim
                                          stalam,Arbi raz siad i oglada trawke,to samolot zauwazy,i siedzi tak
                                          sobie biedaczek,na ziemi,az wkoncu tamten podbiega,niezorientowalam
                                          sieo co chodzi,i popycha Arbiego do tylu,Arbi uderzyl glowa o ziemie;
                                          (biedaczek niewiedzial co sie stalo,plakal bardzo,ja w
                                          szoku,niezdarzylam zareagowac,niespodziewalam sie;/jestem zla na
                                          siebie,az mnie leb rozbolam,powiedzial mu ze tak nie wolno robic,i
                                          co i on sie rozplakal,bo jemu nic zlego powiedziec niemozna;/jego
                                          matka nic mu niepowiedziala,tesciowa udala ze niewidziala,bo to
                                          ulubiony wnusiu,wiec jak mogla widziec;/
                                          • olka9917 Re: hej! :-D 23.09.07, 23:49
                                            Ale jak "ulubieniec"sie sam potkne,lekko i upadnie,boze to weca
                                            obydwoje na leb na szyje bira go na rece,caluja i mowia litosciwym
                                            glosem do pozostalych: By zlamal noge.Wkurza mnie cos takiego,takie
                                            wyruznianie.Oni sie wypieraja ze wyruzniaja,klucic sie niechcem,bo
                                            wiadomo,ale swojego dziecka niedam skrzywdzic,wiec dla nas jedynym
                                            rozwiazaniem jest przeprowadzka.Musimy jeszcze troche wytrzymac.No
                                            wygadalam sie juz mi lepiej,....
                                            • olka9917 Re: hej! :-D 23.09.07, 23:51
                                              Sloneczko ja jak mnie czulam Arbiego,czytalam gdzies rzeby cos zjesc
                                              i polozyc sie na boku,i wtedy powinno sie poczuc maluszka.Ale jezeli
                                              cos cie niepokoi to zawsze mozesz jechac na ktg,w tak zawansowanej
                                              ciazy wszedzie ci zrobia,ale w brzuszku jest coraz mniej miejsc,i
                                              kopniakow juz nie czuc,tylko przekrecania lub rozpychania.
                                              • olka9917 Re: hej! :-D 23.09.07, 23:52
                                                Jutro napisze do Emani,zobaczymy co u niej nowego.Pozdrawia i milej
                                                nocki zycze,)
                                                • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 09:58
                                                  olka9917 napisała:

> Jutro napisze do Emani,zobaczymy co u niej nowego.Pozdrawia i
                                                  milej
                                                  > nocki zycze,)

to jak coś będziesz już wiedzieć oleńko co u emani to odrazu daj nam
                                                  znaćsmile
                                              • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 09:56
                                                olka9917 napisała:

> Sloneczko ja jak mnie czulam Arbiego,czytalam gdzies rzeby cos
                                                zjesc
                                                > i polozyc sie na boku,i wtedy powinno sie poczuc maluszka.Ale
                                                jezeli
                                                > cos cie niepokoi to zawsze mozesz jechac na ktg,w tak zawansowanej
                                                > ciazy wszedzie ci zrobia,ale w brzuszku jest coraz mniej miejsc,i
                                                > kopniakow juz nie czuc,tylko przekrecania lub rozpychania.

oleńkobig_grin powiem ci że ta moja curcia to mnie niezle przetrzymuje i
                                                testuje moją cierpliwośćwink bo jeden dzień się wogóle nie odzywa i
                                                ja wtedy od zmysłów odchodze a na drugi dzień to mi tak fika że
                                                nieraz mam wrażenie że mi zaraz brzuch przebijebig_grin
                                                w sobote np. mi się nie odzywała i udawała grzeczną panienke a w
                                                niedziele to tak mi się kręciła że szok! big_grin ale naprawde już wole
                                                jak mi tak fika niż jak jest taka spokojnasmile
                                                teraz ją znowu zobacze na usg w środebig_grin już sie niemogę doczekaćbig_grin
                                            • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 09:51
                                              olka9917 napisała:

> Ale jak "ulubieniec"sie sam potkne,lekko i upadnie,boze to weca
                                              > obydwoje na leb na szyje bira go na rece,caluja i mowia litosciwym
                                              > glosem do pozostalych: By zlamal noge.Wkurza mnie cos
                                              takiego,takie
                                              > wyruznianie.Oni sie wypieraja ze wyruzniaja,klucic sie niechcem,bo
                                              > wiadomo,ale swojego dziecka niedam skrzywdzic,wiec dla nas jedynym
                                              > rozwiazaniem jest przeprowadzka.Musimy jeszcze troche wytrzymac.No
                                              > wygadalam sie juz mi lepiej,....

oleńko. naprawde ci współczuje z tymi teściami i tą twoją szwagierką
                                              stukniętąuncertain
                                              no w takiej sytuacij to najlepiej się odwrócić i nie zwracać na nich
                                              uwagi i się zacząć śmiać-wtedy to by ich chyba szlak trafiłsmile))))
                                              dobrze by było gdybyście się faktycznie jak najszybciej z tamtąd
                                              wyprowadzili bo szkoda waszych nerwów!
                                              a tak wogóle to jak z tą waszą przeprowadzką? już coś wiadomo czy
                                              jeszcze nie?
                                          • mariolka55 Re: hej! :-D 24.09.07, 09:10
                                            "co do ilosci mleka,biust niema tu rzadnego
                                            > znaczenia.Produkcja mleczka kieruje dzidzuswinktzn,jak bedzie pil
                                            > wiecej,bedzie sie wiecej produkowac,jak mniej to mniej produkcjiwink"

dokładnie taktongue_out i wielkosc biustu nie ma znaczenia absolutniesmile
                                            wielkosc biustu jest uwarunkowana genetycznie i to nic innego jak
                                            wielkosc tkanki tłuszczowejsmile)) i nijak sie to ma do ilosci mlekasmilew
                                            pirsiach sa kanaliki które juz od poczatku ciazy sie rozrastaja
                                            przygotowujac do karmienia (dlatego piersi sie powiekszaja ) od 6-
                                            miesiaca piersi sa gotowe i jest juz siara,siara to gesta zółta maz
                                            którą dziecko je w pierwszej-drugiej dobie,ma wszystkie niezbedne
                                            składniki i mimo ze jej prawie nie widac (stad błedne rozumowanie
                                            niektórych mam po porodzie "nie mam mleka")to jest jej tyle ile
                                            dziecku potrzebasmile bo własciwe mleko ,wygladajace jak mlekosmile
                                            pojawia sie gdzis ok. 3 doby,nalezy dziecko czesto przystawiac do
                                            piersi to mleka napewno nie zabrakniesmile zwykle ok.3-4 doby jest
                                            nawał mleka i dosłownie leje sie ciurkiemtongue_out trzeba nosic wkładki
                                            dawac dziecku zciagac i raczej nie odciagac pokarmu (chyba ze tylko
                                            troche jak juz piersi sa bardzo twarde zeby ulzyc) zeby jeszcze
                                            dodatkowo nie wzmagac produkcji,powinno sie to szybko wyregulowac do
                                            potrzeb dziecka,nalezy tez karmic na zmiane z obydwu piersi (nie
                                            zeby czesciej z jednej z której jest wygodniej) bo po pierwsze moze
                                            dojsc do zastoju mleka i co za tym idzie do zapalenia piersi (ja tak
                                            robiłam i miałam zapalenie,przerabane) lub w "nielubianej piersi
                                            moze sie zmniejszyc ilosc mleka i bedzie trzeba sie potem napracowac
                                            zeby wyrównac .
                                            przez pierwsze 6-tyg. laktacja jest bardzo "elastyczna" i mozna
                                            dostosowac według potrzeb,potem sie reguluje i juz jest trudniej.
                                            • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 10:05
                                              marioluś i oleńkosmile)) dziękuję wam dziewczyny za wytłumaczenie mi
                                              tego wszystkiego odnośnie mleczka i piersibig_grin
                                              jak dobrze że ja was tu mam-zawsze pomożeciesmile))
                                              jesteście kochanebig_grin
                                              • mariolka55 Re: hej! :-D 24.09.07, 10:10
                                                sloneczko271 napisała:

> marioluś i oleńkosmile)) dziękuję wam dziewczyny za wytłumaczenie mi
                                                > tego wszystkiego odnośnie mleczka i piersibig_grin
                                                > jak dobrze że ja was tu mam-zawsze pomożeciesmile))
                                                > jesteście kochanebig_grin

do usługsmile
                                                pytaj smiało o wszystkosmile
                                                • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 10:21
                                                  mariolka55 napisała:

> do usługsmile
                                                  > pytaj smiało o wszystkosmile

dzięki kochaniebig_grin
                                          • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 09:45
                                            oleńkosmile to ci powiem że faktycznie z tym gnojkiem masz przerąbane!
                                            4 latka a taki mazgaj! tez bym się wkurzyła na twoim miejscuuncertain
                                            i wyrośnie im na taką oferme jak się nie wezmą za niego, jak mu na
                                            wszystko będą pozwalać i nie reagować na takie zachowanie!
                                            jak będzie starszy to pózniej i matce i ojcu wpiepszy! a oni go
                                            jeszcze pogłaszczą po główce! idjoci!
                                            ja niecierpie takich dzieci mazgajówuncertain a najczęściej to jest wina
                                            matki i ojca bo dziecko płaczem wymusza wszystko a oni mu ulegają,
                                            więc jak taki smarkacz widzi że to działa to tak będzie kwiczał
                                            cotrocheuncertain
                                            a twoij teście też się troche niepoważnie zachowują bo powinni i
                                            jedengo wnuka i drugiego traktować jednakowo a nie jakieś
                                            wyróżnienia robić!
                                            ale w dupie z nimi! wink najważniejsze że arbi jest kochany i wesoły
                                            i on wyrośnie na super! facetabig_grin zresztą już jest super małym
                                            facecikiembig_grin wycałuj go mocno odemniesmile))))

oleńko a co do pogody to u nas też wczoraj było cudownie na
                                            dworze! big_grin pojechaliśmy z miśkiem do łodzi do kina na
                                            film ,,niepokuj" polecam wam ten film-był świetnysmile)) i można się
                                            było przy nim pośmiać i pobaćsmile)) a w kinie wyobrazcie sobie że
                                            siedzieliśmy tylko my z miśkiemsmile))))))))))))))))))))))))))))
                                            mój misiek się śmiał że wykupił wszystkie bilety żebyśmy mieli całe
                                            kino tylko dla siebiewink hi,hi,hismile)))))))))))))))))))))))))))))
                                            pózniej poszliśmy połazić po sklepachbig_grin
                                            kupiliśmy michaśce taką fajną czapke na zime, rękawiczki i takie
                                            fajne bucikibig_grin acha no i jeszcze taką opaske-kokardke na główkesmile))
                                            już ją sobie wyobrażam jak fajnie będzie w tym wyglądałabig_grin

no i ja sobie kupiłam czapke, rękawaiczki i 2 bluzki a miśkowi
                                            kupiliśmy skarpetkibig_grin hi,hi,hismile))
                                            potem poszliśmy na pyszne jedzonko i było fantastyczniebig_grin bo
                                            usiedliśmy sobie na dworze w takiej knajpce koło fontanny i
                                            słoneczko tak fajnie grzałosmile)) ach jednym słowem żyć nie umieraćbig_grin
                                            i tak nam cała niedziela minełasmile))))
                                            • mariolka55 Re: hej! :-D 24.09.07, 10:00
                                              sloneczko271 napisała:

> oleńkosmile to ci powiem że faktycznie z tym gnojkiem masz
                                              przerąbane!
                                              > 4 latka a taki mazgaj!

>
                                              słoneczko to nie "gnojek" tylko małe jeszcze dziecko! i wina jest po
                                              stronie rodziców czy tam jeszcze dziadków,to nie wina biednego
                                              malucha ze ma nieodpowiednie wychowanie,dziecko jest dzieckiem tylko.
                                              • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 10:16
                                                ja dzisiaj już od godz. 6.30 jestem na nogachbig_grin
                                                dziś byłam już na ostatniej morfologi i moczubig_grin no tak myśle że to
                                                już ostatnie badanie przed porodemsmile))
                                                akurat w środe odbierze mój misiek wyniki i w środe jedziemy na
                                                ostatnią wizyte do mojego ginkabig_grin
                                              • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 10:19
                                                mariolka55 napisała:

> słoneczko to nie "gnojek" tylko małe jeszcze dziecko! i wina jest
                                                po
                                                > stronie rodziców czy tam jeszcze dziadków,to nie wina biednego
                                                > malucha ze ma nieodpowiednie wychowanie,dziecko jest dzieckiem
                                                tylko.

wiem kochanie ale to można szału dostać jak się przebywa w otoczeniu
                                                takiego mazgaja! uncertain ja na oli miejscu to bym ich poprostu unikała
                                                bo po co się z nimi męczyć i się denerwować.
                                                wiem że to rodzina i że trudno jest się z nimi wogóle nie spotykać
                                                ale unikała bym ich jak ognia i omijała szerokim łukiem dopuki on
                                                nie zmądrzejebig_grin
                                        • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 09:26
                                          marioluśbig_grin faktycznie masz racje, jak ten brzuch mam taki napięty i
                                          twardy to w sumie nawet nie mam jak michaśki czuć bo przez taki
                                          napięty to nawet ona by się nie przebiłabig_grin
                                          i wiesz co? właśnie w sobote wieczoram jak już ta nospa zadziałała i
                                          brzuch mi się zrobił w miare miękki to właśnie tak troche go
                                          popukałam i faktycznie zaczeła się ruszaćbig_grin ufffff co za ulgabig_grin
                                          to moje małe dziewuszysko mnie wykończywink tak testuje moją
                                          cierpliwość że szok! big_grin och ten mój ciort malutki kochanybig_grin
                                        • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 09:28
                                          od emaniu narazie nie mam nowych wieści. nie chce ją tak codziennie
                                          tymi sms-ami męczyćsmile)) odezwie się do niej za jakiś czas ale jak
                                          coś będę wiedziała to odrazu dam wam znaćsmile))
                                          • mariolka55 Re: hej! :-D 24.09.07, 09:39
                                            acha jeszcze co do wielkosci piersi to uwierz mi ze jak zobaczysz
                                            swoje cyce w 3-4 dobie to bedziesz w szokutongue_outPP

no tez tak mysle ze chyba nie wypada za czesto ja meczyc,ale mam
                                            nadzieje ze wszystko w porzadku.
                                            • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 10:29
                                              mariolka55 napisała:

> acha jeszcze co do wielkosci piersi to uwierz mi ze jak zobaczysz
                                              > swoje cyce w 3-4 dobie to bedziesz w szokutongue_outPP
                                              >
                                              > no tez tak mysle ze chyba nie wypada za czesto ja meczyc,ale mam
                                              > nadzieje ze wszystko w porzadku.

tak mówisz marioluśbig_grin że w 3-4 dobie będę miała cyce jak balonybig_grin
                                              to w sumie fajnie bo narazie mam mikruskiwink tylko ciekawa jestem
                                              czy mi w takim razie w stanik wejdąbig_grin bo dostałąm taki fajny stanik
                                              do karmienia od mojej siostry i teraz jak go przymierzyłąm to jest
                                              dobry ale skoro mają mi jeszcze urosnąć piersi to ciekawa jestem czy
                                              mi pózniej wejdą w ten stanikwink hi,hi,hibig_grin

a co do emani to też myśle że wszystko jest z nią wpożądkubig_grin myśle
                                              że gdyby się coś działo to dała by znać, a tak to poprostu pewnie
                                              grzecznie leży sobie w łóżeczku i np. czyta gazetybig_grin albo ogląda
                                              tvbig_grin
                                              narazie jej dam spokój, zobaczymy co oleńce odpiszesmile)) a ja jej
                                              napisze sms-a np. w czwartek dopierosmile
                                            • sloneczko271 Re: hej! :-D 24.09.07, 10:32
                                              kurcze! dzisiaj mi tak wolno net chodzi że szału za chwile
                                              dostane!!! uncertain normalnie tak długo trzeba czekać aż coś wyśle że już
                                              trace cierpliwość. chyba narazie będę spadać dziewczyny. może
                                              pózniej się coś poprawi to jeszcze dzisiaj do was zajrzesmile
                                              a teraz życze wam milutkiego dniasmile)) i pogoda jest fantastycznabig_grin
                                              super! big_grin
                                              • olka9917 ´Sms od Emani. 24.09.07, 21:08
                                                Sorki ze tak puzno,ale niedzialal mi netsad
                                                Emania czuje sie dobrze,od 4 dni niedostaje kroplowek,skorczy jest o
                                                wiele mniej.Wyniki krwi troche kiepskie,ale to normalne,i moze jutro
                                                puszcza ja do domkuwinkPozdrawia
                                                Fajnie ze juz lepiej jest,Emania to dzielna dziewczyna i wytrzyma do
                                                konca ciazywink
                                                Pozdrawiam
                                                • sloneczko271 Re: ´Sms od Emani. 25.09.07, 01:19
                                                  SUPERRRRRRR! WIADOMOŚĆbig_grin
                                                  ciesze się bardzo że emanie już wypuszczają do domkusmile)))) to
                                                  napewno już nie jest zlebig_grin bo w przeciwnym razie by ją tam trzymali
                                                  cały czassmile)))) super!
                                                  i ja też uważam że emania wytrzyma spokojnie do końca ciążybig_grin
                                                  teraz tylko był mały kryzysik ale kryzysik już jest pokonany i teraz
                                                  już tylko będzie coraz lepiejbig_grin

co do netu to ja dzisiaj niby net miałam ale chodził mi tak wolno że
                                                  można się było pochlastać więc już wolałam wogóle do netu nie
                                                  wchodzićuncertain

ja dzisiaj miałam jakiś wyjątkowo super dzieńbig_grin bo już od samego
                                                  rana miałam tyle energi że szok! big_grin i jakoś wyjątkowo się dobrze
                                                  czułamsmile)) i oczywiście wykożystałąm ten dzień na maxa! big_grin
                                                  odrazu się za pranie wziełam i objadek raz-dwa zrobiłam i pociekłam
                                                  na spacerek z moimi koleżankamibig_grin a na dwórku było dziś tak pięknie
                                                  i słonecznie że naprawde nic tylko żyć nie umieraćbig_grin
                                                  jutro a w zasadzie to już dziś bo już mamy 01.15 mamy z miśkiem 3
                                                  rocznice ślububig_grin i na jutro już mi się zapowiedziedzieli że
                                                  przyjadą moi rodzice i teście-mają przyjść na kawesmile
                                                  ale stwierdziłąm że żadnej imprezki-posiadówkowej nie robie, tylko
                                                  kupimy ciasto jakieś winko dobre i będzie kawka i nic pozatymbig_grin bo
                                                  po pierwsze to nie chce mi się robić żadnej imprezki a po drugie to
                                                  oni jak się spotkają to już tak balują że by mi z chałupy nie wyszli
                                                  do ranasmile)) hi,hi,hibig_grin

no dobra laseczki moje kochanebig_grin ja idę się wykompać i wskakuje do
                                                  wyrka bo już 01 w nocy a ja jak zwykle jeszcze buszujebig_grin ale
                                                  musiałam jeszcze do was zajrzeć bo właśnie miałam nadzieje na to że
                                                  oleńka przyniesie dobrą nowine od emanibig_grin i taką przyniosłabig_grin
                                                  teraz spokojnie mogę iść lulusmile))))
                                                  • sloneczko271 Re: :-D 25.09.07, 01:19
                                                    kolorowych snów wam życzebig_grin
                                                  • mariolka55 ufffffffffffffffffffff dzieki Bogu 25.09.07, 08:56
                                                    ulzyło mi,non stop mysle o emani,licze jej tygodnie i generalnie
                                                    przezywam jej ciaze jak swoja własna,nie wiem czemu,chyba dlatego ze
                                                    ona tyle juz przeszła i teraz BAAAAAARDZO chce zeby dotrwała
                                                    szczesliwie do konca!!! a te skurcze trochu nas postraszyły,dobrze
                                                    ze juz sytuacja opanowana,byle do przodusmile czym ciaza
                                                    bedzie "starsza" tym mniej strachu i stresu bedziesmile
                                                    Emania jestem z toba!!! córe donoszona masz urodzictongue_outPP nie ma innej
                                                    opcjismile)) jak wrócisz dzis do domu do łozka,kompa koło łózka i
                                                    melduj sie smile))

pozdrawiam cie goracosmile
                                                  • goko1 Re: ufffffffffffffffffffff dzieki Bogu 25.09.07, 20:16
                                                    Witam Was kobietki bardzo , bardzogorąco,

oj bardzo długo mnie tu nie było...
                                                    widzę, że forum pełne napięć poczytałam trochę i też trzymam wielkie
                                                    kciuki.
                                                    Dawno mnie nie było, ale niestety praca, potem dom itp nie zawsze
                                                    pozwala mi zasiąść na dłużej przed komputerem. Dopóki było lato to
                                                    po powrocie z pracy jakiś szybki obiadek i marsz na spacer i tak do
                                                    wieczora, potem kąpiel mleczko i spaciu. po 19-20 ja próbowałam
                                                    nadrobić coś w domu,(i tak nic z tego zaległości zawsze są - z
                                                    czegoś trzeba na razie zrezygnować).

Muszę sobie jakiś suwaczek zrobić , widze Mariolka55 ma fajne może
                                                    na tę stronke zajrzę i cos zrobię (w wolnej chwilii oczywiście).

W skrócie co u mnie: Madzia biega juz od ponad dwóch miesięcy, teraz
                                                    to nawet ucieka, ruszyła na nogi jak miała 11 m-cy i 2 dni poszła
                                                    sama i tak zostało. wielka ulga, teraz za rączke nawet do sklepu ze
                                                    mną chodzi, na spacerki jeszcze w wózku, lecz gdy ja wyjmę nia ma
                                                    mocnych żeby znów do wózka ją posadzić (wówczas wózek "parzy ją w
                                                    tyłek"). U mnie wszystko w miare ok, w miare - bo lecze jakies
                                                    cholerne przeziebienie z nosa mi cieknie od ponad tygodnia i
                                                    pokasłuje sobie, byłam wczoraj u lekarza i dostałam leki.
                                                    Dzieci nie przewiduje w najbliższym czasie zresztą przed tym w
                                                    chwilii obecnej się zabezpieczam (najpierw brałam plastry evra,
                                                    teraz przeszłam na yasmin).

Dziękuję za wszystkie zdjęcia jakie przez czas mojej nieobecności na
                                                    forum przychodziły na mojego maila.

Pozdrawiam gorąco goko1
                                                  • goko1 pytanko 25.09.07, 20:21
                                                    dziewczynki czy dobrze pamiętam, słoneczko pracuje w gab.
                                                    kosmetycznym? mam pytanko ale nie pamietam czy dobrze kojarzę.

Pozdrawiam goko1
                                                  • olka9917 Tak, Sloneczko pracuje w gabinecie kosmetycznym;)) 25.09.07, 21:23
                                                    Gokowinksuper ze do nas zajrzalas,))))wlasnie jednego dnia myslam co u
                                                    Ciebie,tyk myslam ze zapracowana jesteswinkGratulacje dla chodzacej
                                                    MadziwinkMy jestesmy na etapie raczkowaniawinkPrzeslij jakies foty
                                                    Madzi,z checia bym zobaczyla jaka pannica z niej wyroslawinkPOdziwima
                                                    pracujace mamywinkPozdrawiam
                                                  • olka9917 Re: Tak, Sloneczko pracuje w gabinecie kosmetyczn 25.09.07, 21:31
                                                    A ja mam dzis taki syf w domu ze szokwinkArbi ogladal gazete i porwal
                                                    ja na strzepywinkporozwalane zabawki,i streta prasowania,nieumyte
                                                    naczynia,japotargana ze szok,musze umyc glowe,i troche sie do
                                                    porzedku doprowadzic,bo jutro do lekarza.Niewiem kiedy to zrobie,bo
                                                    zamaiast wziasc sie do roboty,to siedze w necie;/a mialam tylko
                                                    wpasc na chwile,ja chyba uzalezniona jestemwink
                                                    Dzis u nas cale rano lalocryingwiec nici z spacerku,siedzielismy w
                                                    domu,Arbi byl troche markotny wiec poszlismy spacwinki wstalismy o
                                                    14:00.
                                                    Arbi uwielbia maskotki,przytula sie do nich,i Misiek kupil
                                                    Arbiemu,misiaczka,bialutkiego ok 30 cm.Ma bardzo dluga "siersc"i
                                                    jest strasznie mily w dotyku,Arbi od tego dnia co go
                                                    dostal,nierozstaje sie z nim,nawet jak raczkuje,trzyma go za lapke i
                                                    ciaga,po podlodze,dywanie,kafelkach.....Mis juz niejest taki
                                                    bialutkiwinkale ale wazne ze Arbi zadowolonywink
                                                  • sloneczko271 Re: Tak, Sloneczko pracuje w gabinecie kosmetyczn 26.09.07, 10:25
                                                    olka9917 napisała:

> A ja mam dzis taki syf w domu ze szokwinkArbi ogladal gazete i
                                                    porwal
                                                    > ja na strzepywinkporozwalane zabawki,i streta prasowania,nieumyte
                                                    > naczynia,japotargana ze szok,musze umyc glowe,i troche sie do
                                                    > porzedku doprowadzic,bo jutro do lekarza.Niewiem kiedy to
                                                    zrobie,bo
                                                    > zamaiast wziasc sie do roboty,to siedze w necie;/a mialam tylko
                                                    > wpasc na chwile,ja chyba uzalezniona jestemwink
                                                    > Dzis u nas cale rano lalocryingwiec nici z spacerku,siedzielismy w
                                                    > domu,Arbi byl troche markotny wiec poszlismy spacwinki wstalismy o
                                                    > 14:00.
                                                    > Arbi uwielbia maskotki,przytula sie do nich,i Misiek kupil
                                                    > Arbiemu,misiaczka,bialutkiego ok 30 cm.Ma bardzo dluga "siersc"i
                                                    > jest strasznie mily w dotyku,Arbi od tego dnia co go
                                                    > dostal,nierozstaje sie z nim,nawet jak raczkuje,trzyma go za lapke
                                                    i
                                                    > ciaga,po podlodze,dywanie,kafelkach.....Mis juz niejest taki
                                                    > bialutkiwinkale ale wazne ze Arbi zadowolonywink

oleńkosmile u was wczoraj padało rano a u nas wczoraj była piękna
                                                    pogoda ale za to dzisiaj jest paskudnieuncertain jest pochmurno i ogólnie
                                                    brzydkosad
                                                    do tego ja od wczoraj walcze z przeziębieniemuncertain cholera też nie
                                                    miało kiedy mnie to dopaść.
                                                  • olka9917 Re: Tak, Sloneczko pracuje w gabinecie kosmetyczn 25.09.07, 21:39
                                                    Sloneczko widze ze ostatnio po nocach grasujeszwink)))i jaka masz
                                                    werwe do sprzatniawinka mi gdzies ta werwa ucieklawinkAle musze jeszcze
                                                    okna pomyc,Moj Misiek nieda sie zagonic do mycia okien,za to lubi
                                                    myc roletywinka to tez troche roboty,wlasnie patrzalam na kalendarz,i
                                                    dostalam szoku,naprwde myslam ze do Arbiego urodzin jest jeszcze 2-3
                                                    tygodnie,a tu raptem 1,5 musze sie wzias za robote,bo niezdarze ze
                                                    wszystkim,chociza to tylko te okna mi zostaly,jedzenie tez wie mco
                                                    zrobie,wiec trzeba tylko na zakupy,a resze mam zalatwiona,ozdoby
                                                    itp...juz sie niemoge doczekac.
                                                    Niewiem czy wam pislam ale 2 tygodnie temu,nagrywalam kamera i nagle
                                                    wszystko zgaslo:/i niemoglismy jej wlaczycsada kamera nowa
                                                    1,5roku,sony,i taka lipa.Oddalismy na gwarancje,i mieli naprawic w
                                                    10dni,i nic;/a tu 3 tydzien idzie,i urodzinkki ArbiegocryingJak niezdaza
                                                    jej naprawic,to musimy kupic nowa,i oddacna drugi dzienwinkNiewiem jak
                                                    w polsce,ale tu ma sie 2 tygodnie czasu,i mozna oddac bez przyczyny
                                                    kupiony towar,mi troche glupio,ale to wymyslil Misiek,rzeby nagrac
                                                    Arbiego urodzinki.tescie maja kamere ale na ksete,wiec przegrywnaie
                                                    na cd sporo kosztuje,a brat Miska wyjezdza na urlop,wiec kamere
                                                    bierze.Ale jutro Misiek idzie zapytac co z na nasz kamera.
                                                  • olka9917 Re: Tak, Sloneczko pracuje w gabinecie kosmetyczn 25.09.07, 21:40
                                                    no nic spadam robota czeka,papaapapapap
                                                  • olka9917 Cos smiesznego;))) 25.09.07, 22:04
                                                    oniet.o0o.pl/Berlin/3-25/Olka9917-9917.html
                                                  • olka9917 Re: Cos smiesznego;))) 25.09.07, 22:06
                                                    oniet.o0o.pl/
                                                    Tu macie link,znalazlam to na foru humorumwink))Wczoraj nabarla mojego
                                                    brata,ze jest o nim Artykol na oneciewink))))))))))duzo ludzi mozna
                                                    tak wrobicwinkna pierwszy rzut oka,wyglad aprawdziwie´,milej zabawywink))

A ja dalej na forumwink)))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                                  • sloneczko271 Re: Cos smiesznego;))) 26.09.07, 11:12
                                                    dobre! big_grin
                                                  • sloneczko271 Re: pytanko 26.09.07, 10:19
                                                    goko1 napisała:

> dziewczynki czy dobrze pamiętam, słoneczko pracuje w gab.
                                                    > kosmetycznym? mam pytanko ale nie pamietam czy dobrze kojarzę.
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam goko1

tak kochaniesmile)) dobrze pamiętaszbig_grin pracuje w gabinecie
                                                    kosmetycznym-o co chciałaś mnie zapytać?
                                                    pytaj śmiałobig_grin
                                                  • sloneczko271