Dodaj do ulubionych

Półwysep Lipa- Kaszuby

IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.02.10, 15:08
Witam.Czy ktos byl z dziecmi na Polwyspie Lipa?wybieram sie tam w
sierpniu, dokonalam juz wstepnej rezewracji ale jeszce zadatku nie
wplacilam:)Na stronie wygląda to pieknie a jak jest w
rzeczywistoscie?jak wyglądaja te domki drewniane starszego typu?jak
jedzenie?czy ktos korzystal tam z jazdy konnej?
Obserwuj wątek
    • ania-bell Re: Półwysep Lipa- Kaszuby 22.02.10, 18:09
      Troszkę informacji jest tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/w,595,105386336,105386336,Polwysep_Lipa_.html
      Pozdrawiam.
      Ania
    • Gość: wdzydzanin Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.chello.pl 22.09.10, 00:14
      Smieszny filmik z youtuba o wdzydzach: Wdzydze,lipa
      • Gość: Agnes Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 22:55
        Nie polecam ! Jeździłąm tam od kilku lat i z roku na rok i z jednej strony coraz nowsze inwestycje a z drugiej coraz bardziej przewraca się w głowie właścicielom. Windują ceny i upychają maksymalnie wczasowiczów wskutek czego jest ich więcej na m2 niż w mieście... istna masakra. Nikt nie panuje nad niczym wskutek czego mimo oficjalnej ciszy nocnej jej nie ma...a balety do białego rana - wg zasady zapłaciłeś możesz wszystko nawet kosztem innych. Kiedyś to było fajne miejsce ale teraz to istny kołchoz...
        • Gość: Marlena Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: 178.19.184.* 25.07.11, 00:01
          Potwierdzam ... Kiedys był klimacik...
          • Gość: lipa Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.eia.pl 27.08.11, 01:41
            a pewnie że był klimacik. Lecz się popsuło niestety bardzo.
    • Gość: Agnes Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 22:59
      Nie polecam ! Jezdzimy tam od lat i z roku na rok i z jednej strony coraz nowsze inwestycje a z drugiej coraz bardziej przewraca się w głowie właścicielom. Windują ceny i upychają maksymalnie wczasowiczów wskutek czego jest ich więcej na m2 niż w mieście... istna masakra. Nikt nie panuje nad niczym wskutek czego mimo oficjalnej ciszy nocnej jej nie ma...a balety do białego rana - wg zasady zapłaciłeś możesz wszystko nawet kosztem innych. Kiedyś to było fajne miejsce ale teraz to istny kołchoz...
    • Gość: kasia Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.gostynin.vectranet.pl 05.07.11, 22:51
      My właśnie wróciliśmy z Lipy i jesteśmy zachwyceni- cisza, spokój, rodzinna atmosfera-cudne miejsce. Gorąco polecam. A domki starszego typu- wyglądają ok, ale nie wiem, bo mieszkaliśmy w całkiem nowym , komfortowym-ale te starsze też wyglądają w porządku
      • Gość: Dorota Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: 178.19.184.* 17.07.11, 23:53
        Właśnie niedawno wróciłam z tego ośrodka po wymarzonym urlopie. Lokalizacja ok - z wielkim minusem : strasznie wyboistej i piaskowej drogi dojazdowej) Ale już ilość wczasowiczów to niemal coś niewyobrażalnego - zero intymności i komfortu. Plaża nieoczyszczona i brudna (resztki odchodów z jachtów i martwych żyjątek jeziornych) a ceny w miejscowym sklepiku bardzo wysokie jeśli nie kosmiczne. Niestety zakończenie urlopu również nie było najfajniejsze... na rodzinnej imprezie w barze była bijatyka. Następnym razem przemyślimy wybór ośrodka.
        • Gość: babsee Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.arch.pwr.wroc.pl 02.08.11, 13:27
          A ja bylam w zeslzym roku i w tym tez pojechalam-jest super.Jedzenie cudowne, jezioro czyste, wypozyczalania sprzetu wodnego smiesznie tania, konie na miejscu.
          Poelcam kazdemu.
          • Gość: BABET Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.eia.pl 27.08.11, 01:32
            NO AGNES MA RACJĘ GDYŻ NA TEJ LIPIE TAK HAŁASUJĄ ŻE NIEDŁUGO WSZYSCY OGŁUCHNĄ . SPAĆ NIE MOŻNA TAKIE HAŁASY . KONIE WŁAŻĄ LUDZIOM NA PLECY JAKBY NIE BYŁO LASU I DRÓG A KUP KOŃSKICH PEŁNO. I CI WŁAŚCICIELE NOWOBOGACCY TO MAJĄ GDZIEŚ TYCH CO IM PŁĄCĄ . A TA GRUBASKA RECEPCJONISTKA TO PEWNIE NIE WIE NAWET CO TO UPRZEJMOŚĆ JAKAŚ TAKA NIEDOSPANA CIĄGLE I MOŻE DLATEGO . MOŻE TO JAKAŚ KREWNIACZKA WŁAŚCIELA OŚRODKA. JAK BYŁ POD NADZOREM CETO TO NAPRAWDĘ BYLI UPRZEJMI LUDZIE. A TERAZ TO NAJLEPIEJ JAK PŁACISZ A CZY CI JEST DOBRZE TAK JAK W FOLDERZE OBIECUJĄ TO ICH NIE OBCHODZI.
            • Gość: Wczasowiczka Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 10:50
              W Lipie byłoby cudownie gdyby nie było niektórych zidiociałych wczasowiczów, bufonów którym na wczasach przewraca się w głowie, hałasujących i puszczających swoje głupie kundle luzem nawet po nich nie sprzątając. Wszystkim osobom piszącym negatywne komentarze polecam inne ośrodki, w Lipie będzie cudowniej bez tych zadufanych w sobie buraków (tu w szczególności do BABET, tak ćwoku spie...j gdzie indziej!! )
            • Gość: Wczasowiczka Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 14:04
              Aha i BABETcw...u grubaśna recepcjonistka była w ciąży ślepy idioto, zapraszam do powiedzenia tego na żywo, mi jako osobie nie związanej z ośrodkiem, z chęcią sklepałabym Ci ten Twój głupi ryj ćwoku!
        • Gość: grad Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.eia.pl 27.08.11, 01:38
          a tak naprawdę to wiele osób dziwi się skąd te ceny z kosmosu pewnie za takie warunki . Plaża to aższara od brudu . Położy się koc to momentalnie czarny. Jakby palono tam ognisko . To nikt nie pomyślał aby jednak zadbać przed sezonem o plaże -przecież tam bawią sie małe dzieci nie tylko plazują dorośli. Właściciel ośrodka pewnie ma jeszcze inne interesy lukratywne bardziej to i dlatego ośrodek jest traktowany po macoszemu. O 22ej powinna być cisza nocna conajmniej do 6-7 rano a tu hałasy i hałasy -ma agnes rację. Więcej pewnie tam nie pojedziemy z żoną . Coraz więcej jak czytam w różnych miejscach natrafiam złe opinie o tym półwyspie lipa. To rzeczywiście lipa -pewnie tak.
    • Gość: Zadowolona Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 18:48
      W tamtym roku byłam tam przez ok. dwa miesiące i gorąco polecam to miejsce. Jeżeli jesteście rodziną która szuka tam spokoju i głuchej ciszy to odradzam. Dla dzieci jest tam dużo atrakcji, w barze są prowadzone zajęcia dla dzieciaków, wycieczki rowerowe. Co weekend są imprezy tematyczne (bardzo fajne). Zajęcia z jazdy konnej prowadzone są na bardzo dobrym poziomie. Konie bardzo spokojne, dla dzieciaków idealne. Jeżeli chodzi o domki, to te starszego typu są przyzwoicie wyposażone. Wspominam ten pobyt bardzo dobrze i w tym roku również tam jadą.
      • jazzy444 Re: Półwysep Lipa- Kaszuby 16.03.12, 16:01
        czesc. Bylam na polwyspie lipa w zeszlym roku. POZYTYWY: zachecily mnie bardzo dobre warunki noclegowe - faktycznie nowe domki sa super - czyste, dobrze wyposazone. Jest plac zabaw dla dzieci nawet duzy. Sa organizowane zajecia tematyczne dla dzieci.
        NEGATYWY: potwierdzam - strasznie duzo ludzi, ceny w barze i za nocleg - kosmiczne. Plaza brudna, mala, kapielisko niestrzezone. Jazda konna to prowizorka - malutki wybieg dla 3 koni - trzeba uwazac aby glowa nie zachaczyc o galaz, instruktorka nie zrobila na mnie dobrego wrazenia. TV - nie dzialalo, WI-FI - bardzo kiepskie - ale to juz nie wina wlascicieli. W tym roku wybralam inny osrodek . pozd Aska
    • Gość: kretek Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.wod.abpl.pl 18.04.12, 22:49
      Super wczasy,smaczne jedzenie, dużo atrakcji,piękna przyroda,czysta woda.Polecam
    • Gość: ABC Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 21:54
      Na polu namiotowym pełno pijanej chołoty wyjącej po nocach i załatwiającej potrzeby fizjologiczne tam gdzie stoją. Jeżeli szukasz spokoju i kulturalnych warunków spędzenia czasu, omijaj Lipę wielkim łukiem. Byłem tam z rodzina i uciekłem po dwóch dniach.
      Obsługa nie reaguje na uwagi, traktuje specjalnymi względami "gości" z wykupionymi miejscami całorocznymi. Uwaga na tzw. szkołę windsurfingu. Instruktor chlał całą noc a potem na wodę. Najgorsze są weekendy, wtedy to już nie ma sensu kłaść się spać bo nie zaśniecie. Ponoć w domkach jest lepiej ale śmiem powątpiewać.
      • Gość: Gość Niuta Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.net2u.pl 18.03.13, 16:23
        A ja byłam w 2012 3 razy, bo mieszkamy w 3mieście. Uważamy, że jest super. Lokalizacja bardzo dobra, wyposażenie campingu też. Byliśmy z 2 małych dzieci; 2i4 lata - żadnego problemu ze spaniem. Nie wiem o czym pisze reszta. Byłam też w czasie Majówki - super. Nie mam sie do czego przyczepić. Plaża została powiększona, dobry plac zabaw, jedzenie OK. Ceny w barze takie jak w knajpie..czego oczekujecie Piwa za 3zł???
      • Gość: ania Re: Półwysep Lipa- Kaszuby IP: *.net.stream.pl 26.03.13, 09:13
        Pijana chołota wyjąca po nocach - bzdura,chyba że przeszkadzają ludzie w tawerine- a tam zabawy są bardzo udane ( tańce i śpiewy ) kawałek dalej na ośrodku jest spokuj. Jeżeli ktoś z dziećmi nocuje przy barze i narzeka na chałas to świadczy o jego inteligencji.
        Windsurfing - poziom szkolenia zdecydowanie wyższy niż w inych szkółkach, a instruktor- człowiek też się bawi, ale na wodzie zawsze profesjonalnie przygotowany. (mieliśmy przyczepę w pobliżu ).
        " weekendy, wtedy to już nie ma sensu kłaść się spać"- fakt- jest dużo zajęć, gier i zabaw, każdy coś znajdzie, jeżeli szukacie spokoju to także nie nocujcie przy wjeździe. W głębi półwyspu jest naprawdę cisza.
        Byliśmy na wielu ośrodkach, tu jest ślicznie są ciekawe atrakcje i za rok też wrócimy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka