magda_1122 12.07.13, 13:35 Witam. Szukam obozu nad jeziorem, mogą być Mazury. Dla osób 14-16 lat. Najlepiej ze sprawdzonych biur, długo istniejących na rynku. I najważniejsze, żeby atmosfera była niezapomniana ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Ja Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? IP: *.164.243.129.dynamic.ttnet.com.tr 12.07.13, 15:07 Moze Kompas lub Chris. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 15:32 Bardzo polecam Horn: eturystyka.org/oferta/horn1.html To jest obóz żeglarsko-windsurfingowy. Moje dzieci jeżdżą od kilku lat co rok. Jak ktoś już zacznie tam jeździć, najczęściej jeździ regularnie co rok, tak samo jak moje dzieci, które proszą wręcz, żeby na 2 rejsy pod rząd jechać, a nie tylko na jeden. To, że dzieciaki tak lubią tam wracać świadczy o niepowtarzalności i wspaniałej atmosferze tych wyjazdów. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dagmara Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.14, 13:35 Ja dodam od siebie, że Horn bardzo długo już pływa i wychowały się na nich praktycznie całe pokolenia żeglarzy, niektórzy są już instruktorami. Forma obozu jest bardzo fajna, bo to jest mazurski rejs. Śpi się na jachtach, poznaje się cały szlak Wielkich Jezior. Dzieciaki bardzo dobrze poznają wszystkie uroki Mazur, uczą się dbać o przyrodę, nawiązują przyjaźnie na długie lata. Atmosfera jest naprawdę niepowtarzalna, są codzienne ogniska z gitarą i szantami. No i przede wszystkim jest bezpiecznie, kadra jest sprawdzona i lubiana przez dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
daniellap Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 15.07.15, 16:48 ostatnio Horn zaczął wklejać na swoim profilu na facebooku relacje z aktualnie trwających rejsów :) Odpowiedz Link Zgłoś
malrenask2 Obozy nad jeziorami 15.07.13, 11:20 Jeżeli chodzi o obozy na Mazurach najpopularniejszym i chyba nawet najdłużej będącym na rynku organizatorem jest Róża Wiatrów. Mają bardzo fajną kadrę. Opiekunowie potrafią zorganizować nam każdą chwilę. Pływam z Różą od kilku lat. Byłam na rejsie szkoleniowym, na którym zrobiłam patent, a teraz pływam na Rejsy Przez Całe Mazury. Jestem zadowolona. Jednak oni specjalizują się właśnie w żeglarstwie. Jeżeli ktoś szuka innych atrakcji polecam Klub Poszukiwaczy Przygód. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_1122 Re: Obozy nad jeziorami 15.07.13, 11:23 Dzięki za odp. A czy w róży można uczyć się pływać na motorówkach? Czy tylko żeglarstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ghość Re: Obozy nad jeziorami IP: *.toya.net.pl 29.10.14, 11:31 Hej. Nie wiem jak na rejsach bo mnie to nie interesowało jak pływałem, ale na obozie stacjonarnym robiłem od razu i patent żeglarski i motorowodny - czyli na motorówki. Polceam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oriana Re: Obozy nad jeziorami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 17:59 ODYS też ma ofertę obozów żeglarskich z patentem,polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
dejwud_85 Re: Obozy nad jeziorami 24.11.14, 11:20 Szkoła Żeglarstwa Szekla - baza w Giżycku. Bardzo bogata oferta, obsługa przyzwoita, zawsze się można dogadać :) pływałam z nimi dwa lata z rzędu i było całkiem całkiem.... No i ofertę dla dzieci mają ciekawą. A ich opcja dla rodzin z dziećmi wydaje się prawdziwym hitem ! Rozmawiałam z jednym ze sterników od nich, fajnie się układają te rejsy rodzinne. Warto się zapoznać z ofertą www.obozyzeglarskie.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: była obozowiczka Re: Obozy nad jeziorami IP: *.183.232.243.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.02.14, 18:32 Gorąco nie polecam róży wiatrów, połowa instruktorów przejawiała większe lub mniejsze przejawy molestowania młodych dziewczyn, do dziś mam traumę i nie potrafię funkcjonować normalnie z mężczyznami. Był to stacjonarny obóz szkoleniowy w Węgorzewie. Ale niestety żeglaże tak mają. To nie tylko moja opinia więc wolę przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MiKi Re: Obozy nad jeziorami IP: *.centertel.pl 31.07.14, 17:04 Bzdury. Jest tam teraz mój syn i córka. Byłem tam w trakcie standardowej kontroli sanepidu i policji i obie panie zgodnie twierdziły, że to najlepszy ośrodek w ich okręgu. Myślę, że można zadzwonić i zapytać (do sanepidu oczywoście nie do róży) Może to problemy o których piszesz spowodowały że taki był Twój odbiór mężczyzn a nie że "żeglarze tak mają"?... Zresztą pracuje tam sporo kobiet łącznie z komendantką obozu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ghość Re: Obozy nad jeziorami IP: *.toya.net.pl 29.10.14, 11:34 Ha ha ha! Kierowniczką obozu na którym byłęm była p. Regina (kobieta) a moją sternicką p. Magda. Ratownikiem... kurczę nie pamiętam, ale też dziewczyna. Pływałem też 2x na rejsie i jakoś mi Twoja opowiastka nie bardzo pasuje do rzeczywistości, którą znam doskonale ;P RW polecam i wręcz GWARANTUJĘ że będzie OK!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuragura Re: Obozy nad jeziorami 19.02.17, 13:17 nie brzmi to zbyt wiarygodnie i ja przez kilka lat tam nic takiego nie widziałam, co ty pleciesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kadra żeglarska Re: Obozy nad jeziorami IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.15, 01:53 A ja chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami z pracy od 3 sezonów w Szkole żeglarstwa Szekla od strony kuchni . W tym tygodniu dostałem znowu propozycję pracy na sezon 2015 i bardzo się cieszę z tego powodu . Firma godna polecenia , kadra ma ubezpieczanie płacone podatki i umowę ( niby standard ale nie do końca ) kasę zawsze na czas w gotówie – jak miło co tydzień , obiady służbowe, pranie, czasem wolne płatne weekendy . W Szekli kilka razy na turnus pojawiało się widmo w postaci rannego badania alkomatem przez pracowników biurowo – lotnych. Co nie jest standardem w firmach żeglarskich . Ja jako wyrobnik pracownik widzę co się dzieję w normalnych okolicznościach i patrze z boku – nikt na to nie zwraca uwagi. W Szekli maja 2 technicznych instruktorów ( mających pensję i są w gotowości ) i wywalenie za chlania lub brak kompetencji nie stanowi dla firmy problemu kadrowego i nie dezorganizuje obozu . Wiele na forach piszą sfrustrowani sternicy wywaleni z roboty , że nie zostali przyjęci do pracy , wywaleni po 3 dniach , przyjechali na testy i choć SA mistrzami świata to nie dostali zatrudnienia i pracy i zwrotu kosztów podróży - choć jasne są zasady gry w Szekli , że nie zatrudniają w Ciemno jak inne firmy na podstawie samego CV . Jeśli chodzi o nową kadre najpierw trzeba się spotkać , zaprezentować , pokazać jak się uczy i żegluje dopiero potem jest decyzja o zatrudnieniu. Reasumiując praca od kuchni wygląda inaczej , ale po moich doświadczeniach mogę polecić Szeklę zarówno potencjalnej kadrze ( chcącej się rozwijać na kursach na morzu , a nie tylko imprezować ) ale przede wszystkim potencjalnych klientom – bo jak oni będą zadowoleni to ja będę miał takie warunki pracy jak dotychczas a może i lepsze . Zatem zapraszam serdecznie Sternik Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktostam Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? IP: *.lomza.mm.pl 15.07.13, 15:15 Bardzo fajne ,spokojne miejsce w Żywkach koło kKruklanek okolice Gizycka "Ośrodek Wczasowy Żywki" domki posiadaja pokoje z toaletami plus prysznice,lodówka,czajnik,stołówka,świetlica,czysto i mozliwosc negocjacji cen,plaża ,pomost,jezioro,grill,park polecam www.adventuretime.pl/nasze-obiekty/8-osrodek-wypoczynkowy-zywki-kolo-kruklanek Odpowiedz Link Zgłoś
konra_1991 Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 15.07.13, 16:35 Ja też jestem za Różą Wiatrów najlepsze szkolenia i obozy ever ! Odpowiedz Link Zgłoś
bolenka.90 Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 30.11.16, 08:49 Oj ja teeeeż szczególnie że byłam tam sternikiem, hehe. Naprawdę świętny klimat, super młodzież a i jachty w porządku :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? IP: 193.59.98.* 11.08.13, 17:03 Polecam obóz jeździecki w stadninie koni "RAJ" nad zalewem Chańcza (woj. świętokrzyskie), super wakacje! w przyszłym roku też jadę! Odpowiedz Link Zgłoś
oriana330 Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 09.02.14, 23:26 Witam. Mogę z całą odpowiedzialnością polecić obozy letnie w Centrum Wypoczynku Odys w Tresnej koło Żywca, organizator obozów już od wielu lat, baza noclegowa+kadra+program+pyszne jedzenie"jak u mamy", wiem bo od lat wysyłam moje dzieciaki na windsurfing i kajaki w tamte strony i wiem że zostawiam je w dobrych rękach. Poza tym dzieci wracają zawsze zadowolone i nie chca nawet gdzie indziej jechać:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Artur Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.14, 18:28 Polecam obozy organizowanych przez RADSAS z Gdańska, w Ośrodku Hartek nad jeziorem Hartowieckim. Cały dzień zajęty - ciekawe zajęcia. Nie ma czasu na nudę. Nad samym jeziorem. Wychowawcy i Instruktorzy zawsze mili i uśmiechnięci. W tym roku jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
agulak1 Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 04.07.14, 15:39 Dołączam do zwolenników Hornu :) Spełnia wszystkie Twoje kryteria - długo na rynku (ponad 20 lat), atmosfera niezapomniana. Bezpieczeństwo, zarażanie miłością do żeglarstwa, krzewienie dobrych nawyków, fajni ludzie, przyjaźnie na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolmat10 Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 23.09.14, 11:06 A ja dzieciaki moje wysyłam ze Szkoła Żeglarstwa Szekla z Gdańska . Komandor Paweł i sternicy , szczególnie Pan Tomek trzymają dzieciaki chyba krótko - jak to w opowieściach ale miło ich wspominają .. Na innych żjeziornych nie były wiec nie mam porównania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ghość Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? IP: *.toya.net.pl 29.10.14, 11:28 Róża Wiartów - Węgorzewo. TYLKO tam i TYLKO REJS! 2x na PCMie (rejs przez całe mazury). Atmosfera - jak piszesz - niezapomniana. Co dziennie inne miejsce, ogniska, porty, żeglowanie, opalanie, towarzystwo i świetna kadra. Wakacje życia jak dla mnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
olajago Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 05.09.16, 20:25 Kiedy ten PCM? Ja byłam w zeszłym roku i dwa lata temu i było mega świetnie, super ludzie i wogóle. No i sternik nasz wymiatał - byłam 2x z tym samym ;D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oriana330 Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? IP: 46.175.104.* 24.04.15, 19:17 Zapraszam na obóz żeglarski nad jeziorem Żywieckim www.hotelodys.pl/obozy Odpowiedz Link Zgłoś
kuragura Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 19.02.17, 13:13 Jak niezapomniana atmosfera to tylko róża wiatrów :) :) :) Jeździłam z nimi najpierw jako uczestnik, a potem sternik. Było super za każdym razem! Świetni ludzie i naprawdę fajna trasa rejsu. I mają od lat własny ośrodek w węgorzewie i tam są też obozy i kolonie, ale też jest dużo żeglowania na nich a oprócz tego inne zajęcia. Chociaż ja osobiście polecam pływanie na rejsie - niezapomniana przygoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaros Re: Kto poleci dobre obozy kolonie nad jeziorami? 06.03.17, 08:17 Moje dzieci były w Róży Wiatrów i wróciły bardzo zadowolone. Córka (14 lat właśnie) była na obozie szkoleniowym i zdała patent więc jest zachwycona. Syn (17) był na obozie na quadach i też mówił że było super. Misia chce teraz jechać albo na obóz na rejs turystyczny - jeszcze zobaczymy. Biuro sprawdzałam w zeszłym roku i rozmawiałam na targach z przedstawicielami mają doświadczenie i wszystkie dokumenty, nawet nagrody jakieś więc polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś