Dodaj do ulubionych

Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś ?

IP: *.fasternet.pl 17.06.16, 09:51
Witam,
poszukuje jakiegoś pięknego i spokojnego jeziora na południu Polski. Bardzo mi zależy na takim miejscu gdzie nie ma zbyt dużo ludzi i można naprawdę się zrelaksować. Jeśli chodzi o nocleg to najlepszy byłby niedrogi domek. 
Z góry dziękuję :).
Obserwuj wątek
    • huszinmalu Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 20.06.16, 12:21
      Ze swojej strony polecam jezioro Gopło - nie jest to wprawdzie południe Polski, ale okolica przepiękna. Jeśli chodzi o nocleg, to tylko zajazdkruszwica.pl/. Na szczęście jest tam niedrogo. Myślę też, że powinna Ci zasmakować ich kuchnia!
    • dwa_domki Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 10.07.16, 19:48
      Mam dla Państwa propozycję wynajmu domku. Mam wolne do 18-31.07. Cena za domek 220 zł za domek za dobę. Wszystko nowiutkie, czyste, zadbane. Ładnie zagospodarowana działka z wieloma atrakcjami dla dzieci. Ładna spokojna okolica, działka granicząca z lasem, kilka kroków do jeziora, a jednocześnie ok. 20 min. autem do czystej, niezaludnionej plaży.

Na działce duży basem stelażowy, dla dzieci i dorosłych, trampolina, piaskownica, huśtawki, grill itd. Lokalizacja, dużo zdjęć i opisów na domki.businesscatalyst.com.

Zapraszam
    • Gość: ANONIM Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.16, 01:36
      Zapraszam nad jezioro nakło-chechło na śląsku obok Tarnowskich gór, znalazłem nawet film na YT, który pokazuje piękno tego miejsca, serdecznie polecam!

www.youtube.com/watch?v=OH59t7DVfko
    • dwa_domki Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 30.07.16, 17:50
      Szkoda, że szuka Pani na południu Polski, bo mam fajną ofertę ale na północy :)
      Kaszuby - piękne krajobrazy jeziora i morze.
      Mała miejscowość na północy o nazwie Salinko nad jeziorem Salińskim.
      Tutaj przez cały dzień słychać śpiew ptaków, można spotkać sarnę, lub zająca. Tutaj są do wynajęcia na jednej działce dwa całkiem nowe domki, z nowiutkim wyposażeniem. Warunki są sprzyjające szczególnie rodzinom z dziećmi. Dla nich jest plac zabaw, piaskownica, domek "na drzewie" i zabawki. Jest też duży stelażowy basen z którego mogą korzystać dorośli i dzieci, oraz brodzik dla maluchów. Prawdziwemu wypoczynkowi sprzyja ładnie urządzony ogród ze strumieniem i kaskadą. Można odpoczywać na hamaku rozwieszonym między drzewami, lub na leżakach czy na huśtawce. Można bez przeszkód grillować z przyjaciółmi, lub posiedzieć przy ognisku.

Dodatkową wielką zaletą jest to że każdego dnia jeżeli mamy ochotę to wsiadamy do samochodu i za ok 20 minut jesteśmy na przepięknej plaży nad morzem, gdzie jest czysta woda i bardzo mało ludzi.

Domki są przeznaczone dla komfortowego wypoczynku dwóch zaprzyjaźnionych rodzin. Można jednak również wynająć tylko jeden z nich. Ceny są naprawdę bardzo przystępne, a warunki doskonałe domki.businesscatalyst.com
      • jan003 Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 05.08.16, 08:49
        dwa_domki napisał(a):

> Szkoda, że szuka Pani na południu Polski, bo mam fajną ofertę ale na północy :)
        > Kaszuby - piękne krajobrazy jeziora i morze.
        > Mała miejscowość na północy o nazwie Salinko nad jeziorem Salińskim.
        > Tutaj przez cały dzień słychać śpiew ptaków, można spotkać sarnę, lub zająca. T
        > utaj są do wynajęcia na jednej działce dwa całkiem nowe domki, z nowiutkim wypo
        > sażeniem. Warunki są sprzyjające szczególnie rodzinom z dziećmi. Dla nich jest
        > plac zabaw, piaskownica, domek "na drzewie" i zabawki. Jest też duży stelażowy
        > basen z którego mogą korzystać dorośli i dzieci, oraz brodzik dla maluchów. Pra
        > wdziwemu wypoczynkowi sprzyja ładnie urządzony ogród ze strumieniem i kaskadą.
        > Można odpoczywać na hamaku rozwieszonym między drzewami, lub na leżakach czy na
        > huśtawce. Można bez przeszkód grillować z przyjaciółmi, lub posiedzieć przy og
        > nisku.
        >
        > Dodatkową wielką zaletą jest to że każdego dnia jeżeli mamy ochotę to wsiadamy
        > do samochodu i za ok 20 minut jesteśmy na przepięknej plaży nad morzem, gdzie j
        > est czysta woda i bardzo mało ludzi.
        >
        > Domki są przeznaczone dla komfortowego wypoczynku dwóch zaprzyjaźnionych rodzin. Można jednak również wynająć tylko jeden z nich. Ceny są naprawdę bardzo przystępne, a warunki doskonałe domki.businesscatalyst.com
        No szuka własnie tam gdzie szuka a nie wsród twoich szczurów i karaluchów
    • gamxx Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 08.08.16, 16:11
      Polecam domki nad jeziorem skulskim - Miejsce z dala od zgiełku, ruchliwych ulic - święty spokój. Dobre miejsce dla rodzin z dziećmi i dla zapalonych rybaków.
      domkiskulsk.pl
    • ania.solska Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 07.09.16, 00:34
      Polecam domek nad samym jeziorem:
      www.kaszuby-domek.pl
      na wynajem dla 8 osób
    • Gość: Jacek Turowicz Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś IP: *.centertel.pl 09.09.16, 12:09
      Proszę sprawdzić jezioro Sielpinskie. Malowniczo położony wśród sosnowych lasów zbiornik wodny. Bardzo dużo ośrodków wypoczynkowych i domków letniskowych. Ja byłem tutaj: www.sielpiadomki.pl Miejsce urocze i sporo atrakcji dla dzieci. Miejscowość Sielpia Wielka (północ kielecczyzny).
    • olajago Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 28.09.16, 08:15
      Jeśli spokój to tylko północ mazur :)
    • Gość: aga Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś IP: *.play-internet.pl 05.05.17, 20:03
      web.facebook.com/domkiwczasowebialachowo/
    • duzymis56 Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 08.05.17, 10:51
      Przyjemnym miejscem jest jezioro Tarnobrzeskie, czysta woda, nie ma uskoków na dnie w wyznaczonym kąpielisku. Wada - nierozwinięta agroturystyka. Jeszcze rok temu nie było gdzie zanocować, nie wiem jak jest teraz czy coś powstaje czy nie. Kolejnym minusem jest fakt, że na weekendach jest tam na prawdę mnóstwo ludzi, ale myślę że obecnie ciężko będzie znaleźć miejsce, gdzie tych ludzi będzie mało. Plus - można wypożyczać sprzęt do pływania i są jakieś budki z piciem i jedzeniem
    • roboroleski Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 09.05.17, 10:09
      Niestety nie znam żadnej miejscówki ale polecam zabrać ze sobą pompowana deskę do pływania z wiosłem:) Wiem że to nie jest odpowiedź na twoje zapytanie ale jest to niewątpliwie pomysł na relaks nad jeziorem.
      Pozdrawiam
      Deski mozna wypozyczyć na www.suprental.pl.
      polecam
    • Gość: vicek Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś IP: *.146.18.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.17, 11:16
      Jezioro Lubie na Pojezierzu Drawskim - jest to region znacznie mniej "wydeptany" niż Mazury, można tam się naprawdę zrelaksować, aktywnie wypocząć, jest gdzie spacerować, jeździć na rowerze, można też iść na grzyby, okoliczne lasy są ich pełne. W pobliżu Linowna w ośrodku Taurus mają bungalowy do wynajęcia, byłem tam i można śmiało ich polecic.
    • pipilanstour Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 30.05.17, 20:47
      Jeżeli szukasz naprawdę fajnego miejsca (kwestia budżetu) to to miejsce jest idealne dla osób szukających ciszy, ale jednocześnie można śmiało jechać z dziećmi. instabloger.com/jablon-lake-resort-gdzie-na-weekend/
    • kopcinskakamila Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 02.08.17, 14:02
      Byłam na południu, jest pięknie, ale jeśli zależy Ci nad jakimś cichym i ustronnym miejscu, to polecam ośrodek Kaszubski Bór, podsyłam stronę: kaszubskibor.com.pl/. To jeszcze takie nie do końca odkryte miejsce, w którym jest niesamowicie malowniczo i spokojnie. Ośrodek bardzo przytulny, obok stadnina koni, zawsze miła obsługa - cudo! :)
    • Gość: Alicja Piotrowska Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś IP: 85.219.130.* 23.02.18, 15:36
      Mam na sprzedaż hotel/ Pensjonat w miejscowości Wałdowo. Poniżej znajduje się opis nieruchomości.
      Pensjonat Amaltea jest miejscem bardzo chętnie odwiedzanym przez turystów. Doskonałe warunki przyrodnicze i wysoki standard nieruchomości pozwalają na rozwijanie potencjału obiektu.
      W bliskim sąsiedztwie znajduje się kompleks jezior: Wałdowskie Małe i Wielkie, uroku dodają piękne lasy otulające posiadłość. Doskonałe miejsce dla miłośników pieszych wędrówek, szczególnie wzdłuż brzegu pobliskiej rzeki Wieprza.
      Należy wspomnieć o tym, że obiekt daje wszelakie możliwości jego wykorzystania, doskonale nadaje się się pod ośrodek spa, dom spokojnej starości, agroturystkę bądź też krótkie urlopy wypoczynkowe czy eventy dla firm. 
      Jest to doskonała lokata kapitału , która oferuje atrakcyjną stopę zwrotu. 
      Ta wyjątkowa nieruchomość położona jest w samym sercu Kaszub na Pojezierzu Bytowskim, w zacisznym miejscu w otoczeniu kojącej przyrody, a dokładniej we Wałdowie. Ta urokliwa miejscowości odcięta jest od wszelakich zdobyczy cywilizacji, dzięki czemu zapewnia ciszę oraz spokój. 
      Na miejscu znajduje się sklep spożywczy oraz komunikacja, zaś w Miastku oddalonym o 20 km, funkcjonuje w pełni rozwinięta infrastruktura oraz szpital. Odległość do Bytowa sięga 40 km, do Koszalina 60 km oraz 130 km do Gdańska. 
      Budynek znajduje się na działce o powierzchni 20000 m2. Obiekt sprzedawany jest jako całość, w skład, którego wchodzi zarówno pensjonat jak i pomieszczenia gospodarcze. 
      Powierzchnia działki została zagospodarowana tak, aby nowy właściciel, mógł cieszyć się pięknem terenu, mowa m.in. o ogrodzie z licznymi nasadzeniami, warzywniaku oraz sadzie owocowym. 
      Wydzielono wiele miejsc postojowych zarówno przed posesją jak i na jej terenie, co jest znacznym udogodnieniem zarówno dla nowego właściciela jak dla gości pensjonatu/restauracji. 
      Ponadto, na terenie posesji znajduje się część rekreacyjna w skład której wchodzą: odkryty basen o wymiarach 4 m x 8 m, plac zabaw, drewniana zadaszona altana, która da schronienie zarówno upalne jak i deszczowe dni, miejsce na ognisko, wędzarnia, boiska sportowe oraz ogrodzone malownicze łąki. 
      Obecny właściciel zadbał o uzbrojenie techniczne oraz bezpieczeństwo obiektu: cały teren został w pełni ogrodzony, brama kuta otwierana jest na pilota, drugi wjazd stanowi brama metalowa. Przygotowano instalację od monitoring. Ponadto na terenie znajduje się przyłącze energetyczne napowietrzne, wodociąg, ekologiczna przydomowa oczyszczalnia ścieków, piec C.O. na drewno i ogrzewanie kominkowe, okna PCV (na parterze folia antywłamaniowa).
      Jesteś inwestorem? A może masz pomysł na własną działalność gospodarczą? Szukasz dobrze prosperującego biznesu? Nie czekaj - to niepowtarzalna okazja - zadzwoń i umów się na prezentacje aby naocznie przekonać się o atutach tego miejsca.
      W razie jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu pod numer 58 558 53 53.

www.tyszkiewicz.pl/blog/dworek-amaltea-niezwykla-inwestycja-na-kaszubach/
    • kaskaduda Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 19.03.18, 18:41
      Byłam w zeszłym roku i polecam domki.businesscatalyst.com, blisko jeziora i jednocześnie niedaleko morza, ciekawa oferta dla ceniących spokój.
    • Gość: Artur Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.18, 08:51
      Jeżeli chodzi o spokojne wakacje to w tym roku wraz z żoną i dzieckiem wybraliśmy się do Hotelu Herbarium, który położony jest nad malowniczym jeziorem. Oprócz tego na miejscu czekała na nas świetna kuchnia, rewelacyjny basen, cisza, relaks oraz urokliwy park. To wszystko sprawiło, że spędziliśmy tam wspaniały czas i z przyjemnością jeszcze tam wrócimy. Zdecydowanie jeden z najlepszych Hoteli w Polsce.
    • karolina534 Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 21.12.18, 09:01
      Polecam ci super agroturystykę biebrzasafari.pl - nad Biebrzą, świeże powietrze, pełno roślinności w okół, oferują wiele atrakcji np spływ kajakowy itp. Byłam w tamtym roku i na prawdę polecam.. super odpoczynek
    • kamillechu Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 10.01.19, 14:32
      Ja polecam okolice jeziora Rożnowskiego, piękne rejony i jeszcze nie oblegane turystycznie.
      Wynajmowałem tam duży dom w bardzo dobrej cenie na airbnb, dla naszych dwóch rodzin- w sumie 8 osób i bardzo polecam,
      wakacje w pięknym sielskim klimacie i blisko wszędzie, byliśmy w Krakowie, w Energylandii i w Popradzie,
      a na miejscu relaks, spacery, kąpiele w jeziorze i pogoda murowana, nie to co nad morzem...
      Dom miał duży ogród, każdy znalazł coś dla siebie, sąsiad obok miał zwierzęta gospodarskie, które uwielbiał nasz 2-letni synek :)
      Jakby ktoś chciał skorzystać to dom nazywał się Rożnowska Chatka- www.airbnb.pl/rooms/16609527?guests=1&adults=1
    • tomekwck Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 14.05.19, 06:53
      Bardzo przyjemne miejsce nad jeziorem w Lubuskiem:
      dworkolesin.pl/hotel/
      Hotel o dobrym standardzie, ostatnio mielismy okazję spędzić tam kilka dni oraz miło wspominam ten pobyt. Dojazd z Poznania bardzo szybki, jedynie na koncu zbacza się z autostrady.Obsługa hotelu miła, tak samo jedzenie.

Otoczenie naprawdę świetne, spokój, cisza oraz ładny park.
      • rzdrozny1 Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 15.05.19, 14:04
        Temat odgrzewany, a w temacie: spokojne wakacje... Raczej uciekałbym od wszelkich dużych hoteli, ośrodków wypoczynkowych. Tam nie będzie spokojnie. Polecam raczej agroturystyki, jakieś domki (max kilka na placu). Z regionów na pewno okolice Gródka nad Dunajcem. Tam widoki świetne. Mazury też oczywiście, uciekałbym jednak od tych najbardziej popularnych miejscowości. Tu świeża majówkowa relacja z takiej właśnie dziury między Mikołajkami a Rucianem-Nidą - idealna na kajaki, żagle, rowery, spacery i kilka ciekawych miejsc: jadziemlecim.wordpress.com/2019/05/05/mazury-rowerem-i-kajakiem/
    • marylka88 Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 29.08.19, 20:53
      Serdecznie polecam Pensjonat Stara Szkoła. Przemili właściciele, super okolica - bardzo spokojna. W okół tylko jeziora, lasy i łąki. Można odpocząć jak nigdzie. Gdy Ci się znudzi, możesz wypożyczyć kajak, rowerki i zwiedzić okolicę.
    • patrycja123.5 Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 19.05.20, 09:38
      Warto odwiedzić Bakałarzewo na Suwalszczyźnie!
      Szczerze polecam przyjazd do Bakałarzewa koło Suwałk. Znajduje się tu 10 malowniczych jezior, słynna rzeka Rospuda i liczne inne rzeczki oraz strumyki. Niepowtarzalnego klimatu nadają też piękne wzgórza i doliny. Jeśli chcesz odpocząć w licznych agroturystykach to wymarzone miejsce dla Ciebie. Można też tu kupić działkę budowlaną lub rekreacyjną. Miasteczko ma bardzo dobry dojazd drogą wojewódzką, znajduje się 20 km od Suwałk i 14 km od Olecka. Polecam. Warto wejść na stronę gminy www.bakalarzewo.pl
    • turystka1975 Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 17.08.22, 13:20
      Jeżeli szukasz na prawdę cudownego spokojnego miejsca to tylko Łagów Lubuski. W lipcu byłam na tygodniowym urlopie. Spacery po lesie, nad jeziorem, pośród buczyn, wieczorem ognisko. Na plażę rzut beretem. Łagów to taka mała perełka na ziemi lubuskiej z zamkiem, kanałem łączącym dwa jeziora. Do tego masz całą infrastrukturę: lodziarnie, kawiarnie, restauracje. domy wakacyjne to komfort wypoczynku. To jedne z fajniejszych wakacji, na jakich byłam. Polecam serdecznie.
    • jennyxee Re: Spokojne wakacje nad jeziorem, polecacie coś 07.09.22, 10:17
      The Madrid BF Patent Crimson Fog sandals are sure to provide you with some jaunty vibes. Having a minimalistic method along with a spirited sparkly patent coating, the move-on has brought the style entire world by surprise. These comfortable women sandals are super voguish. It is made with exquisite synthetic materials and features a variable eyesight-catchy aluminum buckle. This version flaunts a coordinated footbed to complement the esthetical.Simply Sandals

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka