Dodaj do ulubionych

Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jeziorem

IP: *.chello.pl 27.06.05, 11:00
Interesuje mnie domek, kwatera w okresie od 2-3 lipca na tydzień.
Marzeniem jest miejsce z możliwością wędkowania.
Czy na Suwalszczyznę można jechać " w ciemno" i znaleźć kwaterę bez
wcześniejszej rezerwacji?
Obserwuj wątek
    • preslaw Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior 27.06.05, 12:40
      Moim zdaniem można; myślę, że jakieś wolne miejsce, wcale nie gorsze niż te
      zarezerwowane znajdzie się. Polecam Błazkowiznę nad jeziorem Hańcza:
      www.agroturystyka.win.pl/
      • Gość: Maria Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: *.chello.pl 27.06.05, 13:55
        Dzięki za odpowiedź.
    • Gość: Maria Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: 80.48.140.* 27.06.05, 22:08
      Miejscowość Cimochowizna w lesie nad jeziorem Wigry 3km od szosy Suwałki -Sejny
      często tam bywam i znam kilka gospodarstw:Gwiazdowski Józef 087-
      5637105,Majewski Stanisław 087-5679756,Trocki Sławomir u nich jest najlepsza
      kwatera ale nie mają telefonu.Pozdrawiam.
    • Gość: marcin Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: *.pcz.pl 27.06.05, 23:09
      Zapraszam do Starego Folwarku www.wigry.net
      • Gość: Maria Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: *.chello.pl 28.06.05, 12:32
        Dzięki za kolejne podpowiedzi.
        Ciekawi mnie, jakie są warunki i ceny pobytu w Cimochowiźmie.
      • Gość: pegaz Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 26.07.05, 23:30
        ja się tam właśnie wybieram. Napisze po powrocie jak było...
    • a_14 Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior 29.06.05, 00:20
      Ludzi w okolicy nie za dużo, w każdym razie miejscowych więcej - byłem w
      ostatni weekend. Z jeziorami nie ma kłopotu: w okolicach Wiżajn trudno trafić
      na gospodarstwo w pobliżu którego nie ma przynajmniej małego wytopiskowego
      oczka: jak w Hollywood -każdy ma swój prywatny basen.

Wiżajny, Smolniki, Hańcza to zagłębie agroturystyczne, gdzie bez problemu można
      znaleźć nocleg.
      Najlepiej jednak obejrzeć: www.stowarzyszenie.wizajny.pl/kwatery.htm
      obdzwonić i upewnić się że są miejsca by nie być niemile zaskoczonym.

Sporo kwater jest też w okolicach Smolnik, ale tu stanowczo bardziej ludno.

Moim zdaniem niedocenianą miejscowością są Becejły. Bardzo sympatyczna wioska
      otoczona lasami, co na wylesionej suwalszczyźnie jest cenne.

www.foto.suwalki.info/2005_05.08/
      foto.suwalki.info/
      • Gość: Maria Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: 80.48.140.* 29.06.05, 08:21
        W Cimochowiżnie warunki lokalowe są niezłe natomiast łazienki są tylko u
        państwa Majewskich i Trockich (tam jest bardzo czysto)natomiast u państwa
        Gwiazdowskich jest kibelek na zewnątrz i studnia na podwórku .Jednak w
        Cimochowiżnie jest to coś że warunki nie są ważne tam się odpoczywa i łowi ryby
        zbiera owoce lasu itp.Przyjeżdżają tam tak zwani letnicy od wielu już lat bo
        kto raz tam był wraca ciągle .Jeśli chcesz wiedzieć więcej podaj telefon
        stacjonarny oddzwonię wieczorem po 20 .Pozdrawiam
        • Gość: Maria Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: 80.48.140.* 29.06.05, 08:25
          Zapomniałam o cenach ale były bardzo niskie w granicach 10 -15 zł może teraz
          jest więcej.
          • Gość: Maria Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: *.chello.pl 29.06.05, 10:08
            Jeszcze raz dziękuję. Tyle, że termin urlopu właśnie zrobił się nieaktualny, mąż
            nie dostał zaplanowanego urlopu. Ale wybiorę się w polecane miejsca w innym
            terminie.
            Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Zyx Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: *.pronet.lublin.pl 29.06.05, 18:29
      polecam Mierkinie nad Hancza, DOm goscinny hancza
      prowadzi M Marcinkiewicz
      • Gość: Maria Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior IP: *.chello.pl 26.07.05, 15:41
        Jeszcze raz dziękuję za pomoc w wyborze miejsc. Byłam na Suwalszczyźnie kilka
        dni. Przepiękne okolice. Będę tam wracać. Nocowałam w Błachowiźnie nad Hańczą i
        w Bryzglu nad Wigrami.
        Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie.
        • ven.tus Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior 08.08.05, 21:57
          Mario, bywasz jeszcze na tym forum? Czy można sie z Toba skontaktować?
          Chciałabym dowiedzoeć się czegos o tych miejscach, w których nocowałaś. Odezwij
          się, mój adres to: ven.tus@poczta.gazeta.pl

Pozdrawiam serdecznie!

ps. a może ktos był w Bryzglu lub w Cimochowiznie? zalezy mi bardzo na lesie i
          jeziorze, i ciszy i spokoju.. czy ktos może polecić z czystym sumieniem takie
          miejsce..? wiem, cała Suwalszczyzna to sam spokój, ale nie wszędzie sa lasy..

• Gość: Maria Re: do ven.tus-a/y IP: *.chello.pl 09.08.05, 10:50
            Nie mam wiele do powiedzenia o suwalszczyźnie. To były tylko 4 dni.
            Do Cimochowizny najpierw nie mogłam dotrzeć. zjadąc od Suwałk trafiałam na zakaż
            wjazdu do Parku. Dopiero wracając z Sejn Trafiłam na właściwą drogę, ale było
            już późno i padał deszcz. Jest tam niewątpliwie uroczo. Teren pofałdowany z
            widokiem na klaszti=or w Wigach. Chcę tam wrócić na dłużej, ale nie wiem, czy na
            pobyt. W każdym chyba gospodarstwie podwórka wypełnione były samochodami z
            warszawską rejestracją. Więc pojechałam dalej. Jazda nie jest łatwa. Drogi
            gruntowe, kamieniste, nierówne. Chciałam wtedy mieć samochód terenowy.
            Pojechałam na nocleg do Bryzgla. Tam dużo miejsc noclegowych. Domostwa nad
            brzegiem jeziora. Przy nich kładki. Sprzęt pływający, wędkarze. We wsi miły
            barek, gdzie można pojeść. Sympatycznie. Jednak nie w lesie, choć do lasów nie
            tak daleko. Tu też dożo samochodów z Warszawy.
            Najspokojniej i niestety najdalej jest w Błachowiznie. Też dużo gości z Wa-wy.
            Ale hańcza z przezroczystą wodą, niestety i z kamienistym dnem. Krajobrazy.
            Jeżeli chcesz wiedzieć coś jeszcze pytaj na forum.
            Pozdrawiam
            • Gość: ven.tus Re: do ven.tus-a/y IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 11.08.05, 09:28
              Dzieki wielkie!
              pokoik zarezerwowny juz - w Cimochowiznie- bardzo mi zalezało na lesie. dobrą
              opcja są leśniczówki WPN, (wykaz na stronie www.win.pl) ale tam miejsc brak w
              interesujacym mnie terminie, a niektóre z kolei trochę daleko od jazeiora).

Pozdrawiam serdecznie.
              ps. a w-skie rejestracje nie są takie złe ;) sama mam inna, ale znam wiele
              takich rejestracji- nie wszytskie są pasujace do sterotypu :)
              • Gość: Maria Re: do ven.tus-a/y IP: *.chello.pl 11.08.05, 10:56
                Życzę miłych wrażeń w czasie pobytu w Cimochowiznie. Cieszę się, że nie masz
                złego zdania o w-skich uzytkownikach dróg. Moze coś sie poprawia w opinii o
                przybyszach z Wa-wy.
                Napisz po powrocie. Ja dziś wybieram się w okolice Ostródy. Tam jest też
                prześlicznie.
                • Gość: ven.tus Re: do ven.tus-a/y IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 11.08.05, 13:31
                  Gość portalu: Maria napisał(a):
                  Życzę miłych wrażeń w czasie pobytu w Cimochowiznie.

o, zamierzam popływac po Wigrach, i spłynąc Hańczą, i pojechać wyżej na północ-
                  Sienniki, Stanczyki, Wiżajny.. czyli sama esencja :)

Cieszę się, że nie masz
                  złego zdania o w-skich uzytkownikach dróg. Moze coś sie poprawia w opinii o
                  przybyszach z Wa-wy.

niekoniecznie. :) ja staram sie być obiektywna, ale czasem i mnie nerwy
                  puszczają.

Napisz po powrocie. Ja dziś wybieram się w okolice Ostródy. Tam jest też
                  prześlicznie.

polecam rejs kanałem od Ostródy do Elblaga, podobno super sprawa. kanał jest
                  stary, a te wszytkie urzadzenia, sluzy, itd- unikatowa sprawa. Z tego, co mi
                  wiadomo (choc moge się mylic, oczywiscie) nikt tego nie konserwuje, wiec
                  niedługo może to przestać działac. smutne.

pozdrawiam,
                  ven.tus
    • kristal Re: Suwalszczyzna - wypoczynek w lesie nad jezior 29.07.05, 13:19
      Polecam wynająć cały dom (całe gospodarstwo) agroturystyka.cba.pl
      • ven.tus Re: do Marii! 08.08.05, 21:59
        Mario, bywasz jeszcze na tym forum? Czy można sie z Toba skontaktować?
        Chciałabym dowiedzoeć się czegos o tych miejscach, w których nocowałaś. Odezwij
        się, prosze, mój adres to: ven.tus@poczta.gazeta.pl

Pozdrawiam serdecznie!

ps. a może ktos był w Bryzglu lub w Cimochowiznie? zalezy mi bardzo na lesie i
        jeziorze, i ciszy i spokoju.. czy ktos może polecić z czystym sumieniem takie
        miejsce..? wiem, cała Suwalszczyzna to sam spokój, ale nie wszędzie sa lasy..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka