Dodaj do ulubionych

Mazury - gdzie na wakacje?

17.03.08, 09:37
Witam
Mam do wszystkich wielką prośbę.
Co roku jeździmy na wakacje w góry i aż wstyd się przyznać nigdy nie
byliśmy na Mazurach, w tym roku chcemy to zmienić i odwiedzić
mazurskie rejony.
Problem polega na tym, że nie mamy pojęcia gdzie jechać, co
zwiedzać, gdzie się zatrzymać.
Więc proszę wszystkich w miarę możliwości polećcie:
jezioro - ładne, czyste z miejscem do zabawy dla 1,5 dziewczynki, z
brodzikiem z płytką wodą, z ładną plażą
miejscowość - typowo turystyczna, nie duża, ale nie pusta, żeby
można było gdzieś wyjść coś zjeść, coś zobaczyć, gdzie pochodzić z
dzieckiem, żeby można było spotykać innych wczasowiczów
okolica - do zwiedzania, będziemy samochodem więc z dojazdem w
pobliskie ciekawe miejsca nie będzie problemu
kwatera - najlepiej ładny, zadbany pensjonat przystosowany do 1,5
rocznego dziecka z miejscem do zabawy, z możliwością spotkania w nim
innych dzieci

hmmm czy ja nie mam za dużych wymagań? ale jeżeli nie, proszę
podeślijcie jakieś nazwy, linki
byłabym bardzo wdzięczna
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: jagoda Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.jmdi.pl 09.04.08, 20:11
      NIe masz zbyt dużych wymagań. Ja szukam mniej wiecej tego samego
      tylko, że my co roku jeździmy na Mazury i mam lepszą orientację.
      Mogę polecić Ci Mrągowo - bardzo ładne miasteczko, chociaż trochę za
      mało turystyczne. Bardzo fajna piaszczysta plaża z brodzikiem dla
      dzieci i wyznaczonym kąpieliskiem, jest też drugie jezioro trochę
      bardziej dzikie i mniej uczęszczane. Z miasta blisko do wszystkich
      najważniejszych miejsc - Mikołajki, Ryn, Giżycko, Ruciane Nida. My
      zahaczyliśmy nawet o Krzyże (to jest dopiero śliczne miejsce)
      Poszukując pensjonatu dla nas na ten rok znlazałem pensjonat Osada
      Stara Baśń wygląda super - szczególnie dla małych dzieci i jest 10
      km od Mrągowa. Poza tym mogę polecić Augustów - bardzo ładne bardzo
      turystyczne miasteczko z wieloma atrakcjami z dwoma jeziorami z
      ładną plażą. Pozdrawiam.
      • Gość: Ełk Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.elk.mm.pl 06.05.08, 21:46
        Ja polecam do Ełku co roku tam jeżdzę i jest poprostu super
        • iwona298 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 15.05.08, 09:11
          Gość portalu: Ełk napisał(a):

> Ja polecam do Ełku co roku tam jeżdzę i jest poprostu super

A mozesz cos blizej napisac o Elku, jakies namiary, bo ja w ym roku
          chce sie tam wybrac, a nie bylam 18 lat.
          • Gość: gośc Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.elk.mm.pl 31.05.08, 08:47
            jak chcesz się wybrać do Ełku i planujesz jakies zakwaterowanie to najlepsze
            jest to www.rydzewski.pl/ no ale całkiem drogie albo naprzykład to
            www.grazyna.elk.com.pl.A jak powiadasz ze nie było Cię w Ełku 18 lat to przez
            ten czas się dużo zmieniło.Polecam
            • Gość: ee Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:25
              w sumie to niegłupi pomysł wokół ełku jest kilka dużych jezior,
              jednak jest to miasto i to na mazurach największe także ciszy i
              spokoju należy szukać poza nim :)
              • Gość: Oliwka Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.elk.mm.pl 09.06.08, 15:07
                no wiesz masz rację a w samym Ełku też jest fajnie
    • monikaa13 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 12.05.08, 16:16
      Dziękuję za odpowiedzi. Wakacje już zamówione we wiosce Kosewo w
      Hubertusie. Zobaczymy jak tam będzie, zapowiada się ciekawie.
      Pozdrawiam
    • ncls6235 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 02.06.08, 00:12
      zdecydowanie Mercure Mrongovia w Mrągowie.
      Rewelacja!!!
    • Gość: turystka Re: Mazury - nie do Kanu club z zyzdroju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 17:28
      Wyslalam zadatek i rezerwacje na poczatku maja z opcja przyjazdu 29 czerwca do kanu club, podobno uroczego i ciekawego hotelu w Zyzdroju.Niestety po 2 dniach musialam zrezygnowac i poprosilam o zwrot wplaconych pieniedzy. i coz sie okazalo?? niestety nie moge ich odebrac, gdzyz wlascicielka tego hotelu odpowiedziala ustami swoich pracownikow, ze mi je nie odda.Na liczne moje maile, nie mam odpowiedzi. Co mam robic?? UWAGA!!! .. Kanu club z miejscowosci Zyzdroj Wielki to OSZUSCi.
      • Gość: ADAM WAWA Re: Mazury - kanu club zyzdroj przereklamowane IP: *.chello.pl 07.06.08, 21:22
        Mam podobne odczucie, ale w innym temacie.Kanu club w zyzdroju, jest fatalne, strasznie przereklamowane,brudne i okropnie glosno szczegolnie w nocy. Masa malych dzieci wrzeszczących i zachowujących sie fatalnie. Nie jest to miejsce na wypoczynek, araczej miejsce na lans,picie, i szpan.Do tego dziwne towarzystwo zjezdzające to tego pensjonatu, panowie napakowani, ozlocenie i wygoleni.No i wlascicielka, aroganckai zarozumiala. Reasumując za te pieniądze są w tym rejonie ciekawsze miejsca, ciekawsze towarzystwo,a przecież jezdzimy na wypoczynek a nie na niewyspane noce,na ogladanie dziwnych robakow spacerujących po pokojach. Nie polecam...
      • Gość: MM Re: Mazury - nie do Kanu club z zyzdroju IP: 193.59.255.* 24.09.14, 11:16
        Właściciel pobrał mi z karty dwukrotnie płatność za pobyt. Na zwrot czekam już przeszło 3 miesiące. Kilka razy udało mi się skontaktować i każdorazowo dostawałem informację, że przelew już dzisiaj zostanie wysłany. W dalszym ciągu nic nie wpłynęło.
    • Gość: Zbigniew Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: 78.152.24.* 19.06.08, 22:26
      Polecam:
      www.tecza.ilawa.pl
    • czerwonaorchidea Re: Mazury - gdzie na wakacje? 31.05.13, 16:47
      Jeśli maja to być wakacje z małym dzieckiem, to polecam mniejsze miejscowości z dobrym dostępem do jeziora. My jeździmy do Rentyn do letniska Zalesie. Jest niedrogo, warunki bardzo dobre, domki położone nad samym jeziorem Giłwa, jest piękny plac zabaw dla dzieciaków, więc maluch na pewno nie będzie się nudził. Jest też wypożyczalnia sprzętu pływającego, piękne szlaki piesze i rowerowe i wiele innych atrakcji.
    • Gość: bard Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.183.221.249.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.06.13, 21:18
      Lesniczówka Jednorożec
      www.lesniczowka.mazury.pl

i Kolonia mazurska Mierki
      www.koloniamazurska.pl

super miejsca na polanach w lesie niedaleko jezior..cisza koniki bajka :)
      • Gość: Mazury Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 14:15
        Konopki Wielkie-19 km od Giżycka. Więcej info: dobrawies.blogspot.com/
        • Gość: ula Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.205.91.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.13, 13:40
          Hej,najlepszy wypoczynek to tylko w Ośrodku Wypoczynkowym Camping Tumiany jesteśmy tam z rodziną co roku. Polecam ten ośrodek :)
    • Gość: Marek_36_36 Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 18.06.13, 01:47
      Noclegi na Mazurach www.splywy.pl/forum/showcat/23.html przy okazji polecam spływy kajakowe na Mazurach www.splywy.pl - spływy kajakowe w dobrych cenach po szlakach Mazurskich :)
    • Gość: ulaws Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 22:48
      witam,polecam ośrodek wypoczynkowy Camping Tumiany nad samym jeziorem,mają tam plac zabaw to ich strona www.camping-tumiany.pl
      pozdrawiam
      • dagi1510 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 03.03.14, 10:44
        Hi, a możesz coś powiedzieć na temat standardu apartamentów? jadę z dzieckiem na turnus terapeutyczny i chcę u nich mieszkać, bo muszę móc gotować - dziecko na skomplikowanej diecie...
        Z góry dziękuję
    • Gość: turystkaa Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.06.13, 13:02
      Kochana, my z dzieciakami (2 i 8 lat) rok temu zatrzymaliśmy się w Starych Jabłonkach w Hotelu Anders. Piękne położenie, ciekawa okolica, którą można pozwiedzać rowerami, czy pieszo. Dużo tras do biegania. Zaraz obok hotelu plaża. W pobliżu świetne knajpy, bary, restauracje bardzo klimatyczne miejsca. Sam hotel zapewniał już dużo rozrywek dla dzieci szczególnie (konkursy, kursy gotowania, malowania, gry, zabawy sportowe itp). My też się nie nudziliśmy był i rejs po jeziorze, i kręgielnia wieczorami i wycieczki rowerowe i nordic walking. Byliśmy w sierpniu i załapalismy się jeszcze na Mistrzostwa Świata w siatkówce plażowej :) Rewelacyjne przeżycie i klimat całej imprezy. Jeśli chodzi o czas dla dzieci to tak, jak wspomniałam hotel oferuje mnóstwo atrakcji, dla Was też coś się znajdzie. Standard taki na mocną czwórkę. Czysto i przyjemnie, choć widać, że niektórym częściom obiektu przydałby się lekki remont. Plusem jest miła obsługa. Ja polecam :) Tutaj znajdziesz cennik i ofertę: www.hotelanders.com.pl/
    • Gość: Robert_32 Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 03.07.13, 04:07
      Spływ kajakowy szlakiem Krutynia www.krutynia.com.pl to super sprawa :) Można wypocząć - aktywny wypoczynek to super sprawa :)
      • Gość: attek Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.204.93.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.13, 19:09
        To ja w takim razie zapytam o polecenie miejsca na Mazurach wg takich kryteriów:

- raczej camping z wys. jakości/bdb stanie zapleczem toalet
        - blisko kanjpki z lokalnym dobrym jedzeniem
        - wypożyczalnia sprzętu sportowego w db stanie (windsurfing, rowery i inne)
        - wieczorem można pójść do klubu muzycznego, kanjpy, dyskoteki (nie "wioskowej mordowni")

Grzebię w necie i ciągle któregoś z punktów mi brakuje...

• Gość: Paula Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.ten.net.pl 04.07.13, 13:15
          Również poszukuję dokładnie takiego miejsca...
      • czarter78 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 04.11.13, 12:24
        Polecam - jeśli wakacje w Krainie Tysiąca Jezior to tylko na jachcie. Na jachcie dotrzemy do mocno ukrytych miejsc oraz zobaczymy niespotykane gatunki zwierząt.
    • Gość: Marksewo Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.13, 20:28
      Polecam wieś Marksewo: www.wynajme-dom-na-mazurach.pl

Piękny, komfortowy, dobrze wyposażony dom. Urokliwa okolica z mnóstwem ścieżek rowerowych, blisko jezioro. Na terenie atrakcje dla dzieci, huśtawki, piaskownica. Na wyposażeniu leżaki, rowery i wiele więcej. Zapraszamy na naszą stronę WWW.
    • kubix_m Re: Mazury - gdzie na wakacje? 05.07.13, 12:38
      też nigdy nie byłem na Mazurach, ale za to na Pojezierzu Drawskim owszem, bo mam blisko. powiedzcie, jakie wrażenia? na Drawskim są świetne jeziora, super widoki, całkiem niezła infratruktura (wokół j. Siecino i Drawsko w szczególnosci), no i mega tanio. a jak Mazury?
    • slychacstrzaly Re: Mazury - gdzie na wakacje? 17.07.13, 14:47
      Ja wiele razy jezdzilem w okolice Suwałk i Augustowa. Wiem wiem, teoretycznie nie są to już Mauzyury, wciąż jednak jest to piękne, baaardzo dzikie pojezierze, pełne urokliwych miejsc. Szczególnie że jest stamtąd niedaleko do np. Ełku czy innych największych miast Mazur.
    • pogodynka2013 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 17.07.13, 15:30
      Wiesz co a jakbym zaproponowała ci prywatną kwaterę, coś na zasadzie wymiany?Góry za Mazury:)
    • Gość: gość Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.info-net.net.pl 22.07.13, 23:45
      domek-ani.dobrynocleg.pl/
    • Gość: Marta_29_29 Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 25.07.13, 02:28
      Ja polecam spływy kajakowe na Mazurach www.splywy.pl/krutynia/ najpiękniejszym szlakiem Krutynia, niezapomniane widoki!!!
    • Gość: eDom Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.13, 14:16
      Dobrym pomysłem na wyjazd na Mazury może być Giżycko. Miejscowość stwarza możliwość uprawiania wielu sportów, ma w swojej ofercie także liczne zabytki więc bez wątpienia jest co zobaczyć i zwiedzić :).
    • Gość: jola Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 16:53
      witam trzy dni temu wruciłam z mazur wynajeliśmy dom koło ełku bardzo fajne miasteczko blisko augustów a największą frajdą był przejazd wąskotorówką dzieci zachwycone za dom płaciliśmy 300zł za dobe fajna plaza piaszczysta i bez spadów miejsce spokojne ale więcej znajdziesz na ich stronie zacisze.ecom.net.pl naprawde polecam
      • imagine2012 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 19.09.13, 16:40
        Witam,
        Jeśli chodzi o mazury to polecam Mrągowo. W mieście zawsze coś się dzieje w wakacje. Sporo atrakcji dla dzieci, możliwość aktywnego wypoczynku(kajaki, rowery, wycieczki piesze). Opis jednej z wycieczek rowerowych znajdziecie na: Tour de Mrągowo.
        Pozdrawiam
        • Gość: august122 Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 11:27
          Świetne miejsce na wypocznek jest w miłomłynie - www.milomlynzdroj.pl/pl/wczasy-na-mazurach
        • czerwono_czarny Re: Mazury - gdzie na wakacje? 04.08.14, 13:20
          a nie myśleliście nigdy o wynajęciu jachtu? wyczarterowaniu na tydzień i spędzeniu wakacji inaczej niż zwykle ;) ja tak robię, od lat, wspólpracuję zawsze z firmą tarpol jacht czarter i co roku wracam bardzo zadowolony i marzący o kolejnym roku i kolejnym urlopie ;) w tym roku byłem na jachcie Antila 26CC i mogę bardzo polecić, cudownie po prostu było
    • lemon-trip Re: Mazury - gdzie na wakacje? 10.03.14, 13:47
      poszukaj razem z lemon-trip.com jednego możesz być pewien na nocleg dostaniesz zniżke
      • Gość: jolcia Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.14, 07:45
        miejsce godne polecenia to bajkowy zakatek www.bajkowyzakatek.pl/page/91/wakacje-na-mazurach - zwłaszcza jeśli jedziecie z rodziną, dla dzieciaków jest mnóstwo atrakcji, a wszyscy którzy lubią aktywny wypoczynek nie będą się nudzić.
        • Gość: miłośniczka mazur Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.14, 16:17
          Witam ! Polecam miejscowość Wielkie Partęczyny jeżdze tam z rodziną od 15 lat .Położony w parku krajobrazowym nad samym jeziorem po prostu super (są tam też inne domki trzeba szukać )
          olx.pl/oferta/domek-letniskowy-do-wynajecia-parteczyny-CID3-ID64PAf.html?action=show&id=89809619#xtor=EREC-50-[id1]-20140601-[link]-21769041@1-20140601155240
        • Gość: Mimimimii Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.dynamic.mm.pl 06.06.14, 08:42
          tylko okolice Iławy!
          POLECAM PIĘKNY DOMEK DLA 7 OSÓB NA WARMII NAD JEZIORAKIEM.
          asisters.spanie.pl/
        • evisko Re: Mazury - gdzie na wakacje? 18.03.15, 23:04
          A ja mam do polecenia miejsce z innej bajki ;) tzn. niekoniecznie od razu dla rodzin z dziećmi (chociaż też dobre)... ponieważ atrakcje są, ale bardziej takie jak bliskość z naturą, pływanie łódką, kupowanie jajek od ludzi ze wsi itd itp :D ... jeśli kogoś zainteresował ten opis to polecam przyjrzeć się temu uroczemu zakątkowi na stronie www.domeknamazurach.com , pozdrawiam
          • marta1687 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 15.04.15, 13:37
            Ja polecam Domek nad jeziorem Narie Kretowiny(Jezioro Narie,które posiada pierwszą klasę czystości wody której przezroczystość sięga ponad 5 m), domek pomiesci do 11 osob,mozna sie wybrac wieksza grupa placac tylko 200zl za dobe, za całość w tym spory ogród, z miejscem na grilla, ognisko i duzo miejsca do zabaw dla dzieci, podaje link tam jest troche wiecej informacj, np. co warto zwiedzic. My wraz z przyjaciółmi bawilismy sie tam bardzo dobrze.
            www.domekkretowiny.fajnespanie.pl/11396,start.html
          • marta1687 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 15.04.15, 13:39
            Ja polecam Domek nad jeziorem Narie Kretowiny(Jezioro Narie,które posiada pierwszą klasę czystości wody której przezroczystość sięga ponad 5 m), domek pomiesci do 11 osob,mozna sie wybrac wieksza grupa placac tylko 200zl za dobe, za całość w tym spory ogród, z miejscem na grilla, ognisko i duzo miejsca do zabaw dla dzieci, podaje link tam jest troche wiecej informacj, np. co warto zwiedzic w okolicy. My wraz z przyjaciółmi bawilismy sie tam bardzo dobrze.
            www.domekkretowiny.fajnespanie.pl/11396,start.html
    • Gość: Anlevy Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 11:05
      Z mojej strony mogę polecić z czystym sumieniem 2 hotele na Mazurach, które w mojej ocenie są po prostu świetne. Piękne z zewnątrz, piękne wnętrza, cudnie położone, okolica przepiękna. Obsługa hotelowa również jest na najwyższym poziomie. Byłam w obu i wróciłam zachwycona :)
      Tutaj możesz sobie poczytać:
      besia.pl/
      manorhotel.pl/
    • stepowy.82 Re: Mazury - gdzie na wakacje? 05.06.14, 09:09
      Takie najbardziej popularne miejscowości na Mazurach to Giżycko i MIkołajki. Ja od siebie mogę polecić Ełk, jest to bardzo cicha, urokliwa i spokojna miejscowość. Znajdziemy w niej również wiele obiektów do zwiedzania np.Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa , Cerkiew prawosławna pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła, Wieża Ciśnień, Muzeum Zabytków Kolejnictwa w tym przejazd Ełcką Koleją Wąskotorową :)
      • Gość: Moniacz Okolice Iławy- domek letniskowy polecam IP: *.dynamic.mm.pl 06.06.14, 08:43
        tylko okolice Iławy! :)))

POLECAM PIĘKNY DOMEK DLA 7 OSÓB NA WARMII NAD JEZIORAKIEM.
        asisters.spanie.pl/
    • Gość: Adrian Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.rev.pro-internet.pl 22.06.14, 22:33
      Witam,

Polecam szukać ofert czarteru jachtów i noclegów na mazurach na portalu mazureo.pl/. Jest tam sporo ciekawych domków letniskowych i domów całorocznych w najpopularniejszych mazurskich kurortach - Giżycko, Mikołajki, Ryn...
      • Gość: kasienka Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.14, 12:32
        ja mogę spokojnie polecić firmę Tarpol Jacht Czarter :) już 2 razy u nich czarterowałam jacht i jak bedę mieć okazję jeszcze raz wyjechać w takim celu na mazury to tylko im zaufam :)
        • Gość: kropelka14 Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.14, 12:35
          Ja polecam Księżycowy Dworek niedaleko Jeziora Siercze, z pięknymi zielonymi terenami, plażą i SPA. Ja tam genialnie wypoczywam i bardzo chętnie wracam, kiedy tylko mam możliwość.
    • Gość: arekx Re: Mazury - gdzie na wakacje? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.14, 12:07
      mogę polecić Ci fajny ośrodek nad jeziorem Wulpińskim: www.marinagolfclub.pl spędzaliśmy tam całą rodziną tegoroczny wyjazd wakacyjny i bardzo dobrze wypoczęliśmy. w Marinie mają bogatą ofertę rekreacyjną i myślę,że jest to również miejsce przyjazne dla dzieci,bo nasze dobrze się tam bawiły.
      • baratime Re: Mazury - gdzie na wakacje? 28.10.14, 10:44
        polecam www.adventuretime.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka