Dodaj do ulubionych

Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek Aneta

IP: *.billbird.pl 22.07.08, 13:31
Witam, Chciałbym przestrzec przed korzystaniem z usług ośrodka
ANETA, który mieści się w miejscowości Przerwanki k/Giżycka nad
jeziorem Gołdapiwo. strona: przerwanki.mazury.info Mieliśmy
wątpliwą przyjemność spędzić tam tydzień. Zgodnie z rozmową
telefoniczną mieliśmy dostać domek w najwyższym standardzie, 6
osobowy za 140 PLN. Na miejscu okazało się, że: - domek który widać
na zdjęciach na stronie www jest przeznaczony dla właścicieli i
znajomych królika, nam przypadł zwykły drewniany typu Mikołajki, -
domek był niechlujnie posprzątany, w łazience (a właściwie
zaadoptowanej komórce) śmierdziało moczem (choć kabina prysznicowa,
kibel, umywalka i terma były najwyżej 3 letnie). Na podłodze
położono białe płytki, a fugi były czarne z brudu. Płytki położono
na podłodze z desek (domek stał na cegłach), woda przeciekała i
spływała po deskach do sąsiedniego pokoju - czuć było ją pod gumową
wykładziną, przeciekała przez miejsca łączenia jej kawałków, -
wyposażenie aneksu kuchennego było więcej niż skromne - brakowało
naczyń, misek. Lodówka najprawdopodobniej myta w czasach późnego
Gierka, - w domku były 4 szklanki, miejsc do spania również 4.
Właściciel zapierał się, że można zrobić dostawkę i wówczas będzie
mogło spać 6 osób. Owszem, mogło spać i 30. Niestety nie było to
zgodne z ofertą, - w cenie 140 zł właściciel nie przewidział papieru
toaletowego. Dostaliśmy go po wyraźnym żądaniu, - przed domkami było
szambo, które notorycznie wypływało. Właściciel tłumaczył to
nieodpowiedzialnymi gośćmi, którzy ponoć wrzucali prezerwatywy do
szamba. Prawda o tyle, że gumki faktycznie wypływały wraz z szambem
prosto przed domkiem, - prywatna plaża, niestety brudna i
zaniedbana. Nikt nie zadał sobie trudu usunięcia puszek od piwa
leżących obok pomostu w trzcinach - musiały leżeć tam od zeszłego
lata, bo częściowo przerdzewiały. Na plaży walały się pety i kapsle
od butelek. Na kąpielisku piasek, niestety przykryty częściowo
gałązkami, zielskiem, szyszkami i innym paskudztwem, - obsługa
ośrodka niesłowna - zamówionego dzień wcześniej roweru wodnego nie
było na czas, a zamówione pieczywo i pączki kupowali inni. Obiady za
10 zł, niestety niezjadliwe, - ryby w jeziorze Gołdapiwo ponoć
widzieli

Obserwuj wątek
    • Gość: e5121 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 09:08
      Mnie tylko jedno zastanawia. To nie zagranica i zawsze mozna
      podziękowac i przenieść się do innego ośrodka. Przeciez z góry nie
      płaci się za cały pobyt. Spędziłabym jedną noc i sio.
      • Gość: Mona Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.mtvk.pl 13.08.12, 14:41
        Prawda jest taka moja Pani że płaci się za cały pobyt z góry więc zapłacić za dwa tygodnie i sio moja droga trochę więcej rozwagi i taktu.
    • Gość: agak_aa Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.waw.cdp.pl 25.07.08, 12:21
      Ja też wybiram się do Przerwanek tylko do OW Swierkowa Skarpa
      ciekawe jak tam jest? Może przez przypadek byliście tam?
    • Gość: janusz Totalne bzdury i oszczerstwa !!!!!!!!! IP: *.wegorzewo.mm.pl 05.03.09, 14:41
      Autor chyba tak zabalował że nie wie o czym pisze. Jeżdżę tam co roku od wielu
      lat i jest zupełnie inaczej niż opisuje to autor. Warunki są bardzo dobre wbrew
      temu co pisze autor postu, ilość naczyń jest przewidziana na ilość osób w domku
      co jest chyba logiczne i spotkać się z tym można w większości 2 i 3 gwiazdkowych
      hoteli w polsce. Ośrodek czysty i zadbany, kompetentna i bardzo pomocna nigdy
      nie widziałem żeby byli pod wpływem. Ośrodek pięknie położony z czystą i zadbaną
      piaszczystą plażą nie wiem gdzie był autor tego posta ale na pewno nie był w
      ośrodku który wydaje mu się że opisuje. Co do samego ośrodka to serdecznie
      wszystkim chcącym miło i spokojnie odpocząć nad pięknym jeziorem w środku
      uroczego lasu a autor postu niech nie pisze bzdur.
      • Gość: zibi Re: Totalne bzdury i oszczerstwa !!!!!!!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.05.09, 20:18
        Nie solidna obsługa (brak obsługi)ceny inne niż w ofercie .Brudno,śmierdzi
        stęchlizną .Stanowczo odradzam.
      • Gość: waraksa Re: Totalne bzdury i oszczerstwa !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 12:26
        To nie są żadne oszczerstwa, tylko najprawdziwsza prawda.
        Obsługa prawie zawsze nawalona. Zwłaszcza Pan Janek, drzemiący sobie
        rozkosznie w cieniu, za domkiem, w którym mieszkałem. Zawsze chętny
        do obalenia flaszeczki. Kuchenka gazowa seksownie wisząca pomiędzy
        lodówką, a zlewozmywakiem. Talerze i szklanki do skompletowania w
        sąsiednich, niezajętych domkach.

I ciekawostka. Nie pozwalający na sen w nocy, umieszczony
        w "sypialni" licznik prądu, który warczał tak głośno, że owijaliśmy
        go ręcznikiem :)
      • Gość: klima Re: Totalne bzdury i oszczerstwa !!!!!!!!! IP: *.chello.pl 24.05.09, 23:52
        ja wlasnie tam jade nie dlugo mam nadzieje co trzaskal ten typ o tym osrodku to
        nie prawda bardzo prosze o pomoc moj nr.gg to 4779344
    • Gość: Izabela Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: 82.177.176.* 07.05.09, 09:59
      Zgadzam się z tym że właściciel ośrodka powinien dbac o ład,porządek
      i czystość w ośrodku ale goście tam przebywający również powinni to
      robić.Nie sądzę żeby właściciel miał w tym interes żeby rorzucać
      pety,kapsle czy puszki od piwa,same śmieci z nikąd nie
      przywędrowały,tylko je ktoś wyrzucił.Także jeśli wszyscy będą dbali
      o porządek wokół siebie nie będzie takich problemów.Zasada jest
      prosta jeśli chcesz żeby było czysto nie śmieć.
    • radababa Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 25.05.09, 10:27
      byłam tam 2 lata temu i faktycznie polecam. za to - zbieram ekipę na wspólne
      żagle, polecam ogloszenie 140 na naspolke.pl
    • Gość: Robert Mjewski Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.09, 14:51
      większej hipokryzji w zyciu nie słyszałem. Stek kłamstw i bzdur jakim raczy nas autor jest porazający. Od 12 lat każdego lata spędzam w ośrodku Aneta swój urlop z wnukami i nic z tego tekstu nie jest prawdą.
      Dziwię się, ze tak poważne forum bezkarnie umieszcza tego typu paszkwile. Jakiż to jad trzeba mieć w sobie by tego typu kłamliwe zarzuty pisać na tym forum. Po prostu przyjeżdżajcie Państwo do ośrodka Aneta w Przerwankach. Znajdziecie tu spokój, wiecej niz przyzwoite warunki pobytu w stosunku do cen, oraz tryskającego humorem właściciela który reaguje tylko wówczas gdy ktoś nie umie się zachować w publicznym badź co bądź miejscu.
      Narzekającemu zaś polecamy aby wynajął domek dla sześciu osób za 140 PLN na Mazurach. Nie ma takich ofert a to że takie ceny są w ośrodku Aneta świadczy tylko dobrze o jego właścicielu który wkłada wiele serca w to aby goście jego ośrodka czuli się tu po prostu bardzo dobrze.

Pozdrawiam
      Robert
      • Gość: Barba Za pysk i do pierdla, co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 07:38
        Oj, oj to już się zaczęło? "Bezkarnie", co?
        A może tak zacząć karać tych bezczelnych malkontentów? Mnie
        osobiście nie podobało się kiedy Właściciel z Panem Jankiem ruszyli
        na poszukiwania po sąsiednich domkach, żeby skompletować pościel,
        naczynia i sztućce dla mojej rodzinki. A to jeden z mniej istotnych
        zarzutów. Kibelek musiałam sama wyszorować, tak samo jak kabinę
        prysznicową. O lodówce nie wspomnę. Więcej szczegółow nie podam, bo
        jak widać z "bezkarnie" może zrobić się "karnie".
        • Gość: Ewa Pachulska Re: Uwaga nie zabierajcie dzieci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 13:14
          Masakra szkoda gadać, szamba odkryte bez włazów lub przykryte cienką przerdzewiałą blachą, aż strach tam z dzieckiem w tym syfie, rybie głowy porozrzucane po campingu smród, i bardzo drogo, ceny podane na stronie nijak się mają do rzeczywistości. Jako troskliwa matka nie boje podać sie nazwiska. Uciekajcie z tamtąd lub przynajmniej wezwijcie sanepid.
      • Gość: ewelina Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.play-internet.pl 01.10.12, 17:38
        Popieram w 100% Ten ośrodek to raj dla ludzi ceniących ciszę i przyrodę a jego obsługa to serdeczni ludzie z wielkimi sercami.Polecam każdemu kto kocha Mazury!
    • Gość: Gośka Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 23:23
      Wynajmując domek 6-osobowy za 140zł trzeba wiedzieć co się robi i
      robić to na własne ryzyko. Za te pieniądze nie można wymagać
      luksusów, komfort i wygoda kosztują.
      • Gość: Barba Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 07:08
        To nie są domki 6-osobowe. Ośrodek należał kiedyś do krakowskiej
        Huty im. Lenina. Domki "za komuny" przewidziane były maksymalnie na
        4 osoby. To, że do pomieszczenia, w którym przygotowuje się i
        spożywa posiłki wstawiono dwie rozklekotane, rodem z epoki Gierka
        wersalki nie znaczy, że w domku przybyło miejsc noclegowych.

Oczywiście to co piszesz to racja. Przymusu nie ma. Ale turystyka to
        nieco inny dział gospodarki niż produkcja traktorów. Moje rada. Jak
        już przyjedziesz, rozejrzyj się dokładnie. I zostań, albo w nogi!

A za 150 zł można wynająć na MAzurach śliczny i nowocześnie
        wyposażony domek. Choćby tu:

noclegi.e-nocleg.pl/tady
        albo tutaj:

kandyty.eu/
        W obu miejscach byłam i polecam!
        • Gość: Gośka Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 12:30
          U nas niestety turystyka kuleje. Duża grupa wynajmujących domki nie
          zauważyła zmiany czasów i systemu i mamy takiego Gierka w ośrodkach.
          Ale i tani wczasowicze to w Polsce grupa chyba jeszcze stanowiąca
          większość a wymagania ma wygórowane.
          Sama wynajmuję domy o wyższym standardzie ale i ceny są wyższe. W
          Polsce generalnie na lepsze warunki można liczyć od 50zł od osoby
          bez wyżywienia.
    • Gość: mathew Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.chello.pl 02.08.09, 16:26
      Niestety ośrodek Aneta i mnie i moją ekipę bardzo rozczarował.
      - chleb zamówiony był tylko w teorii,
      - syf wszechobecny,
      - bar otwarty w kratkę, kiedy nie poszliśmy był zamknięty
      - kajaki, rowerki, łódki to tylko jakieś ogryzki, strach pływać
      - drewno na ognisko jak se nazbierasz to będzie
      - to, że turyści syfią to wiadomo ale czasem coś można posprzątać
      - generalnie jakby robili we wszystkim łaskę

Dla mnie to ludzie tworzą klimat i mógłbym przemilczeć syfne warunki gdyby właściciele byli mili. Widocznie nie zależy im na powracających klientach, a ten interes to tylko sezonowy dodatek do ich innego głównego biznesu i dlatego olewają temat. Więcej tam nie pojadę i odradzam wam. Jest tyle innych ośrodków wkoło Gołdapiwa, że można coś wybrać i się nie denerwować. Pozdrawiam.
      • Gość: gość Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 21:42
        Zgadzam się w pełni, nigdy więcej do Anety. Już chyba lepiej pojechać, jak do
        tej pory robiliśmy, pod namioty na sąsiednie pole. Nie powtarzając poprzedniego
        posta dodam tylko, że właściciel ośrodka nie mając wydać znajomej powiedział,
        "normalnie zapłaciłabyś więcej".
    • Gość: turysci z Łodzi Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.retsat1.com.pl 25.08.09, 19:38
      Byłam, zobaczyłam i mogę się już wypowiedzieć. Czytając Wasze opinie naprawdę bałam się tam jechać. Na początek napiszę tak: NAJLEPSZE WAKACJE W ŻYCIU! A teraz opowiem co i jak.
      Przyjechaliśmy na miejsce około 11. Domek był jeszcze zajęty ale doba jest od 14 więc nie mieliśmy pretensji. Usiedliśmy w lesie nad jeziorem i poczekaliśmy aż poprzednicy wyprowadzą się. Domki jak domki, wszędzie ten sam standard "późny Gierek" i wszędzie takie same ceny. Zapłaciliśmy po 35zł za dobę a nie po 50 czy 70 więc nikt nie czuł się urażony i nie grał hrabiego von Dupensztajn! Gdybyśmy chcieli full luksus, tv, sauna itp to pojechalibyśmy do hotelu albo chociaż pensjonatu!
      Warunki są takie jaka cena. Domek sami trochę dopucowaliśmy i zaczął się super tydzień.
      Myślę, że większość ludzi, którzy tam jadą są zmotoryzowani. Wystarczy poczytać trochę o tym co jest w okolicy do zobaczenia i wcale nie trzeba siedzieć w domku jak nie ma pogody. Trochę chęci! Rzut beretem do Wilczego Szańca, na śluzy do Leśniewa, Mamerki, hodowla żubrów, piramida w Rapie. To już są 3 dni zwiedzania.
      Można iść na grzyby, łowić ryby, jakiś sprzęt pływający jest ale jak komuś nie wystarcza to bardzo sympatyczne małżeństwo z Kolonii Rybackiej dostarczy kajaki na śluzę w Przerwankach i już mamy zorganizowany spływ kajakowy - 22km przez 4 jeziora rzeką Sapiną - conajmniej 5-6 godzin. Kajak 20 zł za dobę, dowóz kajaków 45 zł. Na 10 osób to 14,5zł na głowę! Nie bądźmy "jakim mnie boże stworzyłeś takim mnie masz"!! Byliśmy tam tydzień i myślę, że to o tydzień za mało! Powiedzcie sami, jadąc np. nad morze, jakie są atrakcje?? Codziennie plaża? Tutaj plaża też jest. Wieczorna potupaja?? Przy dobrym towarzystwie nie potrzeba. A szefu, pan Bolesław jest naprawdę w porządku. Nikt z nas tyłka mu nie zawracał o byle co i sam się zainteresował: - 11, 12 co się z Wami dzieje bo prawie wcale Was nie widzę."
    • Gość: turyści z Łodzi II Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: 212.191.200.* 19.11.09, 10:14
      Nie wiem, czego oczekiwał autor za 140 zł za dobę, to jest pierwsza sprawa. Że co? Jaccuzi miało być? Plazma? Garnki Zeptera? Może przesadzam. Ale byłam, widziałam, wiem. Były naczynia, niczego nie brakowało. I w łazience nie śmierdziało. A gdyby śmierdziało? To bierze się Domestos (Pani Marysia bez problemu udostępni) i szoruje po swojemu. I ryby w Gołdopiwie też były. Część naszej grupy (w tym ja) chciała przyjechać 2 dni wcześniej. Pan Bolesław (bardzo sympatyczny gość) powiedział, że najmniejszego problemu nie ma, znalazł się domek na te 2 dni. Po przyjeździe reszty naszej grupy trafiliśmy do tych domków, które mieliśmy zarezerwowane. Syfu wokół domków też nie było, a puszki w trzcinie owszem, leżały. Ale skoro turyści nie wiedzą, do czego służy kosz na śmieci (bo może w domu nie mają), no to sorry!
      Druga sprawa. Zastanawia mnie, po co taki ośrodek wybierają osoby, które liczą na rozrywkowe wakacje typu: plaża, łażenie po straganach z pamiątkami, siedzenie w lokalach (w dzień piwo i kebab/pizza, wieczorem rzutki, bilard itp), a nocą disko-bandżo. Jeśli ktoś ma takie wakacyjne plany, to polecam jechać nad morze - do Łeby czy innego Władysławowa. Nie jedzie się na "zadupie", jeśli takich rozrywek się oczekuje. Ja pojechałam tam, bo:
      1. nie byłam wcześniej na Mazurach
      2. chciałam odpocząć od zgiełku dużego miasta
      3. podobało mi się położenie ośrodka (w lesie, nad samiutkim brzegiem jeziora).
      Poza tym byliśmy zgraną ekipą, to był wyjazd przemyślany i zaplanowany. Tak jak w poprzednim poście napisane: Wilczy Szaniec, Mamerki, Leśniewo, wypad na kajaki. Wieczorami grillowanie do późna, do 4-5 nad ranem się zdarzało. I nikt nas nie musiał uciszać, bo po prostu umieliśmy się zachować. Tydzień to było za krótko! Po przeczytaniu Waszych opinii nt "Anety" wręcz baliśmy się tam jechać. Wynikałoby z nich, że wszystko jest brudne, wszędzie walają się puszki, butelki i kapsle, domki zdemolowane i pozbawione sprzętów, a personel niemiły i pijany. A TO NIEPRAWDA!!!!! Luksusów nie było, ale też byliśmy świadomi, że to nie ekskluzywny ośrodek.
      Krótko mówiąc: najpierw trzeba się zastanowić, co się chce robić podczas takiego wyjazdu. Czego można się spodziewać za 140 zł/dobę, trzeba pomyśleć, jakie rozrywki można zastać w środku lasu i nad jeziorem. Ale skoro niektórych myślenie boli i nie potrafią prostych rzeczy przewidzieć (typu: skoro jesteśmy w lesie, to bar nie będzie rewelacyjnie zaopatrzony, a do najbliższego sklepu siłą rzeczy musi być daleko), to już ich problem.
    • Gość: Sylwia Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: 212.191.200.* 01.12.09, 10:34
      1. jeżeli płaci się 140 zł za domek 6-osobowy, to chyba nie należy się
      spodziewać cudów? to wychodzi po 23 zł na głowę, zatem o żadnym standardzie nie
      można mówić!
      2. jeżeli posprzątane jest niechlujnie, to się sprząta po swojemu. Zresztą przez
      tydzień pobytu raczej w którymś momencie i tak trzeba się wziąć za to sprzątanie.
      3. papier toaletowy ja osobiście na wszystkie wyjazdy wożę z sobą, bo nawet
      jeśli on jest na wyposażeniu, to i tak przy takiej ilości osób kończy się
      błyskawicznie. Poza tym rozwala mnie stwierdzenie, że "w cenie 140 zł właściciel
      nie przewidział papieru toaletowego". Dlaczego? czytaj pkt 1.
      4. ja osobiście, niezależnie od tego, co mówi mi właściciel, zawsze zabieram z
      sobą kubek, miseczkę, talerzyk, jakieś sztućce i mały rondelek. Wtedy nie ma
      problemu, że zabraknie dla mnie naczyń
      5. zamówionego dzień wcześniej rowerka nie było na czas. Hmmm... niech pomyślę.
      O ile mi wiadomo, rowerek się bierze i z góry płaci za pierwszą godzinę czy 30
      minut. Jeśli się nie wróci na czas, to po prostu się dopłaca. Więc pewnie przed
      Wami ktoś wziął rowerek, usłyszał, że na tą i na tą godzinę rowerek jest
      zamówiony, odpowiedział "dobrze, dobrze", ale na tą godzinę nie wrócił.
      6. na takie "zadupie" jedzie się samochodem, więc po pieczywo można podjechać do
      Kruklanek oddalonych o 10 km. Oczywiście pod warunkiem, że od czasu do czasu
      jedna osoba zdobędzie się na trzeźwość.
      7. skoro ośrodek jest w lesie, do cywilizacji daleko, to trzeba przewidzieć
      jedną, oczywistą rzecz. Ze bar będzie słabo zaopatrzony i że będzie drogo
      (chociaż 10 zł za obiad to tanio), więc trzeba pomyśleć o innym sposobie
      stołowania się.
      8. ryby w Gołdopiwie widziałam osobiście.

Poza tym wszystkim - jeśli jest tak źle, brudno itp itd, to się zabiera d... w
      troki i jedzie gdzie indziej. Ktoś już tu dobrze napisał, żeby nie robić z
      siebie takiego "jakim mnie Boże stworzyłeś, takim mnie masz".
    • Gość: iza Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 12:47
      A ja myśle że te wszystkie paszkwile to wypisuje konkurencja.Zal im tyłki sciska
      że ktoś prowadzi fajny ośrodek który do tego ma obłożenie,Zamiast wziąśc się do
      roboty ,to piszą bzdury po różnych forach myśląc że wykasują konkurencje,Ale nie
      tędy droga,marne pismaki,dobry ośrodek sam się zareklamuje ,tzw pocztą szeptaną
      ,szkoda waszego czasu i prądu na wypisywanie bzdur.Sama prowadze Hotel na
      mazurach i wiem jak to wygląda.Moja ,,konkurencja''z tzw.pensjonatów z kiblem za
      stodołą też wypisuje bzdury,Ja przestałam się tym przejmować, robie
      swoje,podnosze standard.Tak że nie wierzcie do końca opiniom,anonimowm zresztą
      ,wypisywanych na różnych forach.A jeżeli standard ośrodka odbiega od reklamy na
      stronie www macie prawo żądać zwrotu zaliczki.Są na to odpowiednie przepisy i
      takie jest wasze prawo.Pozdrawiam serdecznie wszystkich turystów i zapraszam na
      cudne mazury
    • Gość: Keraj Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 11:23
      Akurat w tym zakresie mam zupełnie odmienne zdanie. Na stronie www jest kilka rodzai domków. Domki są do siebie ( w swoich kategoriach ) podobnie wyposażone. Nie ma więc możliwości kupowania tzw. "kota w worku". Właściciel nie śpi w domku, który w jakikolwiek sposób odróżniał się od domków w wybranej kategorii. Domki może nie należą do najnowszych jednak widać,że właściciel wkłada wiele pracy aby spędzenie w nich urlopu sprawiało naprawdę przyjemność.
      Zauważam, że wpisujący krytyczne uwagi czuł się na tyle rozgoryczony faktem, że skoro wynajął domek 6 osobowy dla 4 osób za osoby dokwaterowane dodatkowo musiał opłacić ich pobyt dodatkowo ( o tym mówi wyraźnie cennik ). Rozgoryczenie przekłada się na treść zawartych uwag, które odbiegają od rzeczywistości.
      Domek 6 osobowy w najwyższym standardzie - 140 PLN (niecałe 24 PLN od osoby ) - za tą cenę na Mazurach można zamieszkać na polu namiotowym.
      Rzekome puszki od piwa, walające się w trzcinach to swoisty wymysł czego dowodem jest fakt że puszki od piwa nie rdzewieją ( są wykonane z aluminium )
      Co do ryb w jeziorze Gołdopiwo - właściciel OW ANETA nie jest właścicielem jeziora więc nie może odpowiadać za stan zarybienia tego jednak najczystszego jeziora na Mazurach.
      Szyszki, igliwie nad brzegiem jeziora to urok miejsca w jakim leży ośrodek ( styk lasu i jeziora )
      Można wymyślać do woli jednak świadczy to tylko o charakterze wypisującego podobne bzdury. Ze swojej strony gorąco polecam pobyt w tym ośrodku. Z przyjemnością patrze jak każdego roku jego właściciel zmienia jego standard na wyższy i co warte podkreślenia nie podnosi cen ( na tyle )które uniemożliwiłyby przeciętnemu Kowalskiemu wypocząć nad brzegiem jeziora Gołdopiwo. Jezioro czyste ( są w nim ryby ) las okalający ośrodek pełen leśnego runa ( jagody, maliny, grzyby ). Życzę właścicielowi jak najmniejszej ilości tak zgorzkniałych malkontentów którzy wypisują podobne bzdury któr nijak sie mają z rzeczywistością
    • Gość: rozsadek Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.chello.pl 23.03.10, 06:39
      Sam fakt istnienia tego wątku i tej dyskusji powinno dać do myślenia. Przecież
      jeśli byłoby tam tak fajnie i elegancko to ludzie by tu nie narzekali na ten
      ośrodek. Wiadomo, że czasem coś nie podpasuje w takim wyjeździe, ale tu
      ewidentnie widać ludzi rozgoryczonych i niezadowolonych z wielu różnych rzeczy.
      Dla mnie ten ośrodek odpada.
      • elzbieta76 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 25.03.10, 14:14
        Ośrodek ten miałam okazję zwiedzić ubiegłego lata.Zgodzę się z tym,że:Domków na ośrodków jest ponad stan i każdy z innej bajki,zero spokoju,muzyka grała od rana do nocy w jednym z domków na cały ośrodek!Z dala od cywilizacji,mała knajpka z jedzeniem.Ośrodek przeznaczony raczej do zjazdów młodzieży,imprez całonocnych itp.Jednak dokładnie za ścianą ośrodek "Świerkowa skarpa"cisza ,spokój,kilka domków 2/os. lub piętrowe,stołówka /jedzenie w miarę oczekiwań za te pieniądze /.Domek z łazienką +tv całodzinne wyżywienie/ 1 tydz.za 2 osoby wyszło 1150zł!!!Polecam rodzinom z małymi dziećmi,super jezioro z kąpieliskiem w około las, do sklepiku ok. 1 kilometr do Giżycka ok.16km.Cisza,leżaczki w domkach w miarę odnowionych-szczerze polecam!
        • Gość: a85 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.cable.smsnet.pl 26.04.10, 11:09
          jeździłam tam jeszcze za czasów innego właściciela! Ośrodek wtedy był
          rewelacyjny! jeździłam tam co roku przez prawie 10 lat!!!miejsce cudowne,
          mnóstwo wspaniałych wspomnień,
          zmienił się właściciel i ośrodek jest tragedią!obsługa fatalna! i faktycznie co
          innego uzgadnia się przez telefon, a gdy się przyjeżdza oferują Ci budę przy
          parkingu!!! albo kamping w jeziorze!
          odradzam!!!!!!!aaa co ciekawe! w miejscu gdzie wszyscy się załatwiali przez te
          10 lat zrobione są miejsca noclegowe! nie dziwie się, że śmierdzi moczem :P
    • Gość: ekipa z warszawy kłamstwa i oszczerstwa!! W tym poscie prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 20:06
      Witam serdecznie, piszę ponieważ powyższe negatywne posty to stek kłamstw i
      oszczerstw wypisywanych przez ludzi, którzy rozpalili ognisko na tarasie
      drewnianego domku oraz nie dawali zyc innym wczasowiczom i zostali wyproszeni z
      ośrodka, a na do widzenia powiedzieli właścicielowi, że zrobią mu taką opinie,
      że nikt więcej tam nie przyjedzie. Właśnie wróciliśmy z tegorocznej majówki,
      domki czyste i zadbane, jedzenie w barze bardzo dobre (domowe obiady, atmosfera
      rewelacyjna, właściciel Pan Bolek bardzo sympatyczny i spokojny obywatel
      znoszący różnego rodzaju wybryki przyjeżdzających. Na terenie ośrodka czysto i
      schludnie, absolutnie nigdzie nie leżą zadne puszki czy inne swinstwa. Każdy z
      odpoczywających może skorzystać z rowerów wodnych (które sa w bardzo dobrym
      stanie), oraz rozpalić ognisko w wyznaczonym do owych czynności miejscu.
      Jesteśmy pod wrażeniem tego miejsca, wiec ludzie nie sluchajcie bandy prymitywow
      ktorzy wypisuja tutaj te oszczerstwa poniewaz prawda jest zupelnie inna.
      Pozdrawiaja wczasowicze z domku nr 23, 25 oraz 1 :)
      • Gość: Janusz. Re: kłamstwa i oszczerstwa!! W tym poscie prawda! IP: 46.115.24.* 17.06.11, 21:05
        Spędzaliśmy z rodziną wczasy w tym osrodku przez 3 lata z rzędu i gdy tylko wspomne te wczasy to ogarnia mnie nostalgia.Jestesmy bardzo zadowoleni i każdemu polecimy to miejsce!Spokój,z dala od gwaru miasta i czyste jezioro.Faktem jest,ze gdy byliśmy tam pierwszy raz w 4 lata temu to ten mały mini-bar na ośrodku był w dzierżawie przez pana Pawła i pania Dorotke z Wegorzewa i te wczasy byly najlepsze! Dlaczego?! Ponieważ wieczorem po całym dniu na plazy można było spotkać się z innymi wczasowiczami właśnie w tym barze,wypić kufelek i ....potańczyć przy fajnej muzyczce tanecznej.Bylo miło,spokojnie i przyjemnie! (Pozdrawiamy Panią Dorotke i Pawła!) Nastepny rok już smutny,w barze nic sie nie dzieje bo bar przejął syn właściciela,a ze miał małe dziecko to na nic nie miał czasu.Pozostało cieszyć się miejscem a wieczory organizować sobie samemu.Jesteśmy z Zielonej Góry,wiec daleko ale gdyby wrócił ten czas z przed 4 lat to i my byśmy wrócili wioząc za soba innych gości.Niestety,jest tam pięknie ale bardzo nudno wieczorami i tylko dlatego już tam nie jezdzimy.Mimo wszystko zawsze będziemy mile wspominać to miejsce.Moze kiedys,gdy wróci tam stary obyczaj oraz pani Dorotka z panem Pawłem za bar to i my wrócimy :) Pozdrawiamy pana Janka,który zawsze dba o wczasowiczów! Janusz i Marzena z Zielonej góry.
        • Gość: Gość Re: kłamstwa i oszczerstwa!! W tym poscie prawda! IP: *.mtvk.pl 13.08.12, 14:19
          Człowieku co Ty za bzdury wypisujesz jaki syn?jakie dziecko? Jeżeli mowa o małym Marcinku to dziecko właściciela ośrodka i jego młodszej od siebie o jakieś trzydzieści lat przydupaśnicy .Więc nie wypisuj steku bzdur bo widać nie bardzo jesteś w temacie.
    • Gość: jaśka Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.net.pl 14.11.10, 18:20
      to prawda Ośrodek ten nie należy do najczystszych, podzielam opinię jakby z epoki wczesnego Gierka.Cena wcale nie jest niska jak na takie warunki.Dziwię się że niewiele się tu robi żeby to zmienić, jakby właściciel cofnął się w czasie. wg mnie było tam niesamowicie brudno,nie dałabym 20,-zł za warunki jakie proponuje właściciel.
    • Gość: gosias Re: Serdecznie polecam IP: *.centertel.pl 16.03.12, 20:50
      kto takie głupoty pisze co za...(puszki rdzewieją) nie trzeba komentować ,ja osobiście polecam ośrodek, wspaniałe miejsce do odpoczynku ,warunki bdb ,wiele wspaniałych miejsc w okolicy do zwiedzania ,pozdrowienia dla obsługi i do zobaczenia
      • Gość: wawa Re: Serdecznie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 20:53
        puszki są aluminiowe więc nie rdzewieją.....
        • wedkarz11 Nie szkoda wakacji na taki osrodek? 02.06.12, 06:06
          Brud , ciągłe niedotrzymywanie umowy a propo ceny oraz warunków . Wypożyczane łódki w takim stanie technicznym że od razu można wziąść się za remont i poważne sprzątanie .
          W ofercie na 2012 wpis że za dodatkową opłatą można wypozyczyć TV . Niech wlasciciel osrodka wypożyczy sobie katalog innych miejsc np. obok w lesie gdzie w kazdym domku jest TV i radio w cenie a i ceny z wyżywieniem są niższe niż w Anecie .
          Ale najwiekszym hitem ośrodka jest objazd Quadem pomiedzy domkami wykonywany przez właściciela bez względu czy jest rano czy wieczór . Super polecam ,pełny wypoczynek .
          pozdrwiam
    • gazeta_mi_placi Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 20.06.12, 20:17
      Tak to jest jak się dziaduje.
      Jak chcecie wyższego komfortu i lepszych warunków skorzystajcie z hoteli (odpowiednio oczywiście droższych).
      A jak Was nie stać to musicie godzić na warunki adekwatne do kwoty za nocleg.
      • marex59 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 11.07.12, 10:16
        Gó..no prawda , są inne ośrodki za podobne pieniądze i jest ładnie i czysto a nie syfiaście.Więc nie opowiadaj bzdur .
    • Gość: Grzegorz Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.07.12, 22:07
      A ja się do końca nie zgadzam z ta opinia wróciłem dziś z pobytu w tym ośrodku po dwóch tygodniach z rodziną i dzieciakami i było suuuper cała rodzina zadowolona a dzieciaki najbardziej.
      Jechałem tam w ciemno przez ogłoszenie znaleziono na jednym z portali ogłoszeniowych. Kontakt z właścicielem ośrodka bezproblemowy e-mail i komórka. Właściciel już w lutym zarezerwował nam domek bez potrzeby zaliczki czyli zaufanie pełne. Po przyjeździe domek okazał się bardzo fajny i przytulny miejsca bardzo dużo i było czysto ! Owszem gdzie nie gdzie coś tam trzeba było se doczyścić ale za tak wielki domek z kuchnią i łazienka w tej cenie jest to żaden problem jak dla mnie tym bardziej że są to domki w samym lesie nad plażą więc piach i syf się nosi non stop to normalne. A jak ktoś na blachach W....... szuka luksusów no to zawsze jest znany Hotel w Mikołajkach ;) Co do braków fakt drobne były papier toaletowy kupiliśmy sami , ale czy 4 zł za pakę taśmy z Biedronki to wiele czy worki na śmieci ? Co do garów to były ja osobiście nauczony wieloletnim doświadczeniem pobytu na podobnych ośrodkach zawsze zabieram własne sztućce i kubki a no i oczywiście kieliszki . Ośrodek polecam dla rodzin z małymi dziećmi spokój cisza jak makiem zasiał nawet jak większa ekipa robiła imprezę wieczorną było cichutko bo większość przyjeżdża tm z małymi dziećmi odpocząć. Co do ryb w jeziorze są i są bardzo ładne trzeba tylko umieć łapać ! Co do syfu na plaży nie potwierdzam czyściutko na bieżąco było w tym sezonie sprzątanie , domek miałem niedaleko szamba i nigdy nie wybiło na bieżąco opróżniane . Puszki w wodzie widziałem tylko raz ale to nie właściciel je tam powrzucał a wieczorni imprezowicze , a właściciel je na drugi dzień z trzcin sprzątał . Co do obiadów w barze nie wypowiadam się nie korzystałem są grille i aneksy kuchenne aby se radzić i jeść co się lubi. W barze polecam Pizze z pieca za 16 zł jest rewelacyjna i wielka Gruby Benek się chowa :) W tym miejscu pozdrawiam Barmana bardzo sympatyczny facet zawsze służył pomocą. Pozdrawiam też ekipę z Garwolina mam nadzieję że za rok się spotkamy . Jednym słowem polecam wszystkim ten ośrodek jest wszystko ok a większość wypisywanych tu rzeczy to jakieś pierdoły . Ekipa z Olsztyna domek nr. 12
      • marex59 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 06.08.12, 07:43
        Grzegorz nie pisz bzdur bo z siebie tylko idiotę robisz.
        • Gość: Homo Erectus Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.12, 08:55
          Ej, Marex pajacu jak nie byłeś to się nie udzielaj. Ja wróciłem w sobotę po dwutygodniowym pobycie i było zajebiście. Nie wspomnę już o wyśmienitej, domowej kuchni gotowanej osobiście przez Mamę kierownika baru Pana Mateusza. Według mnie wadą tego ośrodka jest to, że samochody można parkować przy domkach, powinien być parking a do domków można by podjeżdżać żeby rozpakować albo zapakować bagaże.
          Pozdrowienia dla całego personelu
        • andre4859 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 23.08.12, 21:53
        • andre4859 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 23.08.12, 21:56
          to ty robisz z siebie idiote potwierdzam post Grzegorza jeżdzę tam od paru lat i nic takiego nie ma miejsca
    • Gość: malutka Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.home.aster.pl 17.07.12, 15:29
      Ja również serdecznie odradzam!!! Widzę, że od 2008 roku niewiele się zmieniło. (oprócz ceny). Ja właśnie stamtąd wróciłam i jestem załamana. Dziś za domek 4 osobowy trzeba zapłacić MINIMUM 140 złotych, a i tak dostaliśmy trzy łóżka zamiast czterech,no i standard jest poniżej wszelkich norm. Łazienka brudna, śmierdząca, wielkość brodzika przeznaczona dla dzieci 4 letnich, osoba dorosła nie może nawet drgnąć bo rozrzuca wszystko dookoła siebie. Niby aneks kuchenny okazał się dwupalnikową kuchenką postawioną na lodówce w jednym z pokoików, a właściwie w norze. Właściciel to nadęty bufon, który przez telefon opowieda ludziom bzdury żeby tylko zciągnąć ich na miejsce, do sklepu miało być 700 metrów a jest 2,5 km, z dzieckiem przez las, po wybojach, czasem w deszczu, fajna sprawa;), niby domowe obiady serwowane na miejscu to w rezultacie mamałyga z zamrożonego i podawanego codziennie w innej postaci mięsa mielonego, zupy niezjadliwe nawet dla dorosłego człowieka, nie wspominając o dzieciach, ociekają tłuszczem, grochówka z proszku. Wszystko wymaga remontu, odnowienia, reperacji, na krzesłach strach siadać, domki i wyposażenie to jedna wielka ruina. Ale najgorsze jest to, że jeśli chcecie się spotkać na wczasach z serdecznym, ciepłym przyjęciem, z ludzkim podejściem i zaangażowaniem ze strony obsługi to zapomnijcie o tym już na wstępie. Właściciel to bezduszny, kompletnie nieelastyczny "biznesmen" nastawiony jedynie na szybki zysk, nie liczący się z ludźmi ignorant. Za zamawiane zakupy dolicza kosmiczną marżę, za podwózkę do sklepu (tego co miałbyć 700 metrów dalej) liczy sobie jak za zboże. Ogólnie jedna wielka mistyfikacja, chyba płacimy w tym miejscu tylko za klimat bo cała reszta jest do bani. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM OŚRODEK WYPOCZYNKOWY ANETA W PRZERWANKACH/K GIŻYCKA.
      • misiowawa1 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 23.08.12, 22:37
        Szok !!!!!!
        Wróciliśmy z Przerwanek 5 07 2012 po dwutygodniowym pobycie, a dodam że był to nasz trzeci pobyt w tym roku i nieskromnie dodam że wybieramy się we wrześniu
        Czytajac te bzdury mam wrazenie że pisze je konkurencja która nie może pogodzic się że Osrodek Aneta w Przerwankach ma cały sezon komplet wczasowiczów i miejsca trzeba rezerwowac w marcu
        Super miejsce,właściciel wraz z żona (PRZESYMPATYCZNI LUDZIE) są bardzo pomocni dokładają wszelkich starań aby mankamenty czy niedogodnosci które mogą pojawić się w kazdym osrodku zniwelować do minimum
        Cała obsługa tego Ośrodka (pani Marysia,pan Jarek, obsługa baru) sa bardzo pomocni nie spotkalismy się aby komukolwiek odmówili pomocy
        Bardzo cieszymy sie że sa jeszcze takie miejsca w Polsce gdzie jedzie się z taką przyjemnoscią i liczy dni do nastepnego wyjazdu, nie jesteśmy odosobnieni w swojej opini tu ludzie wracają
        Gdyby było tak zle jak piszą niektórzy właściciele postów Osrodek stał by pusty tak jak niektóre okoliczne osrodki
        To własnie tu są prawdziwe Mazury
        pozdrawiamy wszystkich malkontentów Pyski

0
        • Gość: ewelina Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek IP: *.play-internet.pl 01.10.12, 18:39
          Właśnie wróciłam z tego ośrodka...Pierwszy raz trafiłam tam parę lat temu i....zakochałam się w tym miejscu.Mnie do wypoczynku niepotrzebne jakieś tam komfortowe warunki a te jakie zastałam w ANECIE nie są tak jak piszą niektórzy tragiczne,są ok.,więc jeżdżę tam z mężem dosyć często. W domku wszystko co potrzebne jest:obsługa pierwsza klasa- miło,serdecznie i z sercem do każdego:posiłki -same pyszności, a do tego cisza i spokój,czego więc chcieć więcej????KOCHAM MAZURY i każdemu,kto tak jak ja ceni sobie tamtejszą przyrodę- gorąco polecam! Piękne lasy,jeziora,fajny ośrodek:)
    • Gość: DD Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.centertel.pl 05.08.12, 01:51
      Koszmar, obsługa wyjątkowo ordynarna. Brudno, w domku mieliśmy szczury. Jeden z wczasowiczów został po prostu zbluzgany przez pana konserwatora Jana. Ogólnie, syf bród a uprzejmość tylko dla znajomych. Bardzo odradzam przyjazd z dziećmi, bieganie i zabawa niemile widziane (zamknąć mordy gnoje), no chyba że to dzieci znajomych. Goście ogólnie traktowani jako zło konieczne. Jedyny pozytyw to żona dzierżawcy ośrodka, sympatyczna i miła, oraz uczynna, O żonie konserwatora Jana wolę nawet nie pamiętać. W skali do 10 pkt daję -5 bo jedynie okolica naprawdę piękna. Pan prowadzący ośrodek powinien się trochę zastanowić czy chce dalej tak ludzi nabijać w butelkę. Internetowa oferta to po prostu kpiny z potencjalnych gości.
      • Gość: Artur Totalna bzdura. IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.12, 13:24
        Przebywałem w tym ośrodku 28lipca do 11sierpnia.
        Nie zgodze się z negatywnymi opińniami na temat tego ośrodka.Domki byly ok.za tą cene czego mamy się spodziewać luksusów.
        Obługa wspaniała,kuchnia wyśmiewita i obiady bardzo smaczne jak w domu.
        Zawsze można sobie zamówić pieczywo na rano.Wiele miejsc do wędkowania.
        Najważniejsze czysta woda w jeziorze,dzieci mogą się bezpiecznie kąpać,dno piaszczyste.
        Na terenie atmosfera bardzo miła,okolica przepiękna.
        Więcej inforamacji moge udzielić telefonicznie.nr.502 161 949
      • Gość: Barba Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.13, 12:27
        Pan Jasio, jak widać, nie traci formy :)))
    • Gość: Gość ośrodka Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.mtvk.pl 13.08.12, 13:46
      Zgadzam się z tą opinią,wszystko pięknie pokazane natomiast na miejscu człowieka paraliżuje.Spędziliśmy tam dwa tygodnie,gdyby nie fakt że musieliśmy rozliczyć się za cały pobyt tego samego dnia,pewnie nie spędziłabym tam godziny.Brud przerażający,toalety śmierdzące,lodówki i łóżka rzeczywiście przypominają Gierka,po za tym łóżka śmierdzące stęchlizną,kuchenki,zlewy i szafki ociekające tłuszczem pościel gorsza niż w szpitalu najgorszej kategorii bo nawet w szpitalach jest lepsza a już na pewno czysta.W barze żaden wybór jeżeli chodzi o jedzenie,totalna katastrofa szczerze odradzam ten ośrodek.
      • Gość: Ania Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.biznes.mm.pl 16.08.12, 13:29
        Własnie wczoraj wrocilismy stamtad ze znajomymi i zupelnie nie zgadzamy sie z opiniami tych Panstwa, ktorzy wypisuja takie oszcerstwa. Czytajac Wasze wczesniejsze komentarze bylismy pelni obaw, lecz jak sie okazalo niepotrzebnie. Wlasciciel okazal sie naprawde w porzadku, udostepnil nam chyba najlepszy domek w calym osrodku, dla sześciu osob a w efekcie bylo nas tylko czworo i to po atrakcyjnej cenie. Wchodzac do środka bylismy mile zaskoczeni, nie musielismy sprzątac, poniewaz wchodzac bylo czysto, a domki same w sobie maja swoj zapach, wystarczylo pootwierac okna. Jezioro było czyste, zadnych puszek, smieci, ale jak napisal ktos wyzej, to nie wina tych co zajmuja sie osrodkiem tylko tych, ktorzy te smieci zostawiają. Bedziemy mile wspominac ten wyjazd i namawiac znajomych aby wybierali ten wlasnie osrodek.
      • andre4859 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An 23.08.12, 22:12
        piszesz bzdury bo jak byś chciała zwrotu kasy i wyjechać to właściciel nie trzyma nikogo na siłę i nie płaci się z góry zapobyt -brednie opowiadasz , ciekawe jak masz w domu skoro stać Cie na taką nieprawdziwą krytykę ,trzeba było jechać do łeby lub władysławowa bo w przerwankach nie ma lansu tylko wypoczynek w ciszy i spokoju
        • Gość: Turysta Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 29.08.12, 21:02
          Przyjechaliśmy wspólnie z ekipą do ośrodka w połowie sierpnia tego roku. Każdy miał swój domek, w sumie było nas ładnych parę osób. Był to nasz pierwszy i ostatni pobyt w tym ośrodku.
          Nasz domek 4 osobowy wynajęty za 140zł (niepełny skład). Za takie pieniądze spędziłem rok temu i dwa lata temu wakacje w Chorwacji w apartamencie 40m2 + ok 10m2 tarasu z widokiem na morze w Dalmacji..............
          Popękane 3 szyby w oknie.
          Miejsc do spania 3, poszewki na jedną kołdrę nie stwierdzono (doniesiono po 5 dniach łaskawie). Kołdry potargane dwie, z których wysypywała się zawartość. Przezornie zabrałem koc i śpiwór.
          Aneks kuchenny to fikcja, poluzowana bateria w zlewozmywaku, spod którego ciekła woda zalewając szafkę nie pierwszej młodości (jak i pozostałe z resztą...) oraz zawartość włącznie z butlą gazową. Naczynia, sztućce i "garnki" to jakaś zbieranina bez ładu i składu.
          Wszędzie wszechobecny brud, poczynając od kuchni przez pokój i łazienkę oraz drzwi. Kurz, tłuszcz i grzyb nagromadzony przez miesiące i lata, nie przez dni... Lodówka, która "grała" nam wdzięcznie w nocy kołysanki...nie dawała spać (pewnie nikt jej nie poziomował).
          Sprzątaliśmy co się dało we własnym zakresie.
          Jeśli chodzi o sanitariaty i łazienkę nawet nie chcę nic wspominać, bo jak cofam się pamięcią to jest mi nie dobrze.... strach wejść.
          Zatkana toaleta, kabina prysznicowa rozklekotana zdominowana przez grzyb i pleśń. Woń nie do zaakceptowania, przy otwartych drzwiach toalety nie dało się funkcjonować. Konieczne było zakupienie środków chemicznych. Kapiąca woda z termy elektrycznej.
          Musiałem przetykać toaletę samemu (nie spływało nic od początku)....a jak zostało to zgłoszone, to przyszedł ktoś z obsługi z mopem i wiadrem i poprawiał! (i tutaj nie byliśmy jedyni z tym problemem)
          Rozklekotany stolik z ławkami na werandzie sam skręcałem własnymi narzędziami.
          Nie mam uwag jedynie do wyglądu zewnętrznego i okolicy.
          Śmieci trafiały się tu i tam, ale bez szaleństwa. To turyści na to mają największy wpływ.
          Niestety w okresie naszego pobytu była masa psów, bezpańskich i tych z opiekunami, które dawały we znaki.
          Sam rano wstając wcześnie widziałem jak psy rozkopują śmieci, a jeden z nich niestety załatwił się pod naszym domkiem.
          Generalnie to najgorsze warunki jakie kiedykolwiek widziałem i spotkałem podczas wyjazdów prywatnych i firmowych.
          Pozostawiliśmy ośrodek po kilku dniach, przenosząc się 18km dalej na północ.
          Warunki diametralnie inne, nocleg dla tej samej ilości osób w niższej cenie, bezpośrednio nad jeziorem, cisza, spokój. O sanitariatach nie wspomnę, bo to przepaść. Reklamy robił nie będę.
          Na pewno wrócę do przyjaznych gospodarzy, których poznaliśmy w tym roku!
          Amen

• Gość: barteke123 Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.04.17, 15:46
        totalny stek bzdur obiady byly tanie i pyszne a za pobyt placi sie pod koniec pobytu wiec jak sie nie podobalo to mozna bylo wyjechac na sile nikogo nie trzymaja
    • Gość: GM Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.promax.media.pl 10.07.13, 22:45
      Witam, w niedzielę wróciliśmy po 9 dniach pobytu. Wcale nie zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat ośrodka. Właściciele mili, domki czyste, otoczenie również a jedzenie pyszne i tanie. Wiadomo, że w lesie nie ma hotelu 5***** i zawsze jakieś utrudnienia można spotkać, ale bez przesady. Jak ktoś chce wielkich luksusów to niech wybierze wczasy w Tunezji!!!! Nie wiem na jakiej podstawie ludziska wystawiają takie negatywne opinie. Ja osobiści gorąco polecam pobyt w tym ośrodku.
      • Gość: Barba Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.13, 12:26
        Na podstawie swoich autentycznych wrażeń i przeżyć.
        Chyba nie sądzisz, że się uwzięliśmy na te popeerelowskie budy, na wyrost zwane "domkami"??
        • Gość: blacj Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 22:56
          nie wiem skad te negatywne komentarza wczoraj wrocilismy z tygodniowego pobytu i zadnych zjawisk tu opisanych nie bylo. wlasciciel w porzadku kazdego dnia mozna bylo go spotkac w osrodku. domki nie pierwszej nowosci i wyposazenie ale dostosowane do pobytu zreszta nikt na wczasach nie siedzi calymi dniami w domku tylki na plazy i swiezym powietrzu. a ryby sa kazdego dnia cos zlowilismy . takze te komentarze negatywne chyba pisze konkurencja. jesli ktoa oczekuje wypoczynku w luksusie to niech mieszka w hotelu a nie wybiera osrodek wypoczynkowo wedkarski. za rok tez tam sie wybieramy.
          • Gość: Ewa Pachulska Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 13:16
            Masakra szkoda gadać, szamba odkryte bez włazów lub przykryte cienką przerdzewiałą blachą, aż strach tam z dzieckiem w tym syfie, rybie głowy porozrzucane po campingu smród, i bardzo drogo, ceny podane na stronie nijak się mają do rzeczywistości. Jako troskliwa matka nie boje podać sie nazwiska. Uciekajcie z tamtąd lub przynajmniej wezwijcie sanepid.
            • Gość: styk Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 21:19
              bylam tydz i nie widzialam ani jednej glowy ryby jest specjalne miejsce do obrabiania ryb.
              • Gość: rozalka Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.merinet.pl 23.01.14, 09:50
                Wybieram się z rodziną latem 2014r, mam pytanie jak daleko jest najbliższy sklep taki ogólnospożywczy?I jak zaopatrzony jest sklep i bar w ośrodku.czy ktoś widział tam plac zabaw i boisko do gry?
    • Gość: lelek Re: Serdecznie odradzam i przestrzegam ośrodek An IP: *.centertel.pl 07.07.14, 13:50
      Osrodek Aneta jest urokliwym miejscem posrod kilkunastu kontenerow ze smieciami oraz przystojnym panem Leszkiem.Jestem bardzo zadowolony z tego osrodka sam ciec byl tak goscinny ze innych wyjebal aby nas ugoscic (jestem bardzo wylewny nie bo mnie boli ze taki osrodek jeszcze istnieje) domek posiada klime goraca wode lodowke prysznic i brak wc .Plaza byla bardzo czarujaca lecz niestety nad innym jeziorem a reszta ok pozdrawiam z okolic cieciorki domek nr 25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka