agak_aa 24.07.08, 13:00 Witam, czy ktoś może był w tym ośrodku, jest on położony w Przerwankach nad jeziorem Gołdapino. Będę wdzięczna na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Pawel1w25 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: 213.77.23.* 12.05.09, 11:51 Byliśmy w świerkowej Skarpie kilkakrotnie i jesteśmy zadowoleni . Domki są fajne , posiłki smaczne i niedrogie , obsługa miła i sympatyczna .Niewygórowane ceny .Piękna przyroda .Okolice godne zwiedzania . Polecam z czystym sumieniem . Jeżeli ktoś szuka odpoczynku i ciszy - to idealne miejsce . No , chyba że ktoś jedzie na wakacje po to , żeby prezentować się na deptaku i oglądać sklepowe wystawy . . . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wk Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.chello.pl 11.01.10, 22:48 Witam Byliśmy tam dwa lata temu mały rodzinny ośrodek domki bez lodówek mała plaża bez ratownika bez sklepiku ale dużo do zwiedzania , przepiękne okolice , nad czystym jeziorem Gołdapiwo . Jedzenie super . Za takie pieniądze na pewno nic lepszego się nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dusiunia Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.10, 16:17 byłam widziałam jest super.nie mogę nic powiedzieć o zakwaterowaniu i wyżywieniu bo byliśmy pod namiotem ale atmosfera niepowtarzalna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agak_aa Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.waw.cdp.pl 23.08.10, 10:06 Ja też tam byłam dwa razy i jadę teraz trzeci. Spokój cisza, piękny las dobre jedzenie ( w sezonie) miła obsługa, zawsze życzliwa. Co więcej trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie 23.08.10, 14:39 Ja do Przerwanek jeżdżę pod namiot. Zawsze koło harcerzy. Miejsce super ale dla tych co nie potrzebują deptaka i głosnej zabawy;) Las jest piękny a woda czysta. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie 23.08.10, 14:47 O i warto stamtąd pojechać zobaczyć żubry w puszczy. Żubry są prezentowane w zagrodzie do której przychodzą na karmienie. Są tak oswojone z turystami, że można pokusić się o pogłaskanie. Choć nie polecam bo to ogromne i nieobliczalne zwierzęta. W trakcie jedzenia stoi się od nich ok 0,5m. Te w puszczy Białowieskiej to kicha. Warto załozyć ubranie z długim rękawem bo gzy tną strasznie. Jak ktoś ma szczęście to jadąc lasem(droga tylko dla zaawansowanych-mozna się zgubić,lepiej asfaltem)zobaczy je na leśnej polanie. Żubry "obsługuje" żona leśniczego. na drzewach znajdują się białe okrągłe znaki z żubrem więc można trafić. O dokładną drogę pytać gospodarzy lub stałych bywalców. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: B.W. Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: 46.186.39.* 01.02.11, 19:54 Pojechałem na Skarpę 7 lat temu i do chwili obecnej nie wyobrażam sobie wczasów bez skarpy.Dziewicze lasy od sierpnia pełne grzybów w tym prawdziwki,leśne jeziora w których można złowić np,kilogramowe karasie.jezioro nad którym moje ślady były pierwszymi w tym roku,/brzeg-mech i żurawina/na wodzie dziesiątki białych grzybieni.Raj dla mojego przyjaciela psa.W ośrodku przystań ,wypożyczalnia łodzi,kąpielisko,boisko do siatkówki,co tydzień ognisko. Dwa tygodnie przelatują jak sen złoty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa9961 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.c197.msk.pl 03.04.11, 20:29 a ja chciałam zapytać,czy ta cena na stronie internetowej (np.w domku GRAN -450 zł) jest podana dla pobytu tygodniowego wraz z wyzywieniem dla jednej osoby? Jak rozumiec te ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kejt Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.11, 20:19 Jeśli ktoś lubi spartańskie warunki, ciszę, las, domowe obiadki z kompotem, zapach jeziora o poranku to gorąco polecam. Ja tam byłam w zeszłym roku, bajka. Woda czyściutka, ładna plaża, można popływać kajakiem, brałam udział w spływie Sapiną, kilkanaście kilometrów o własnych rękach i choć nam pogoda nie dopisała było warto. W nocy rozgwieżdżone niebo i deszcz meteorytów(byłam tam w sierpniu). Nie zapomnę tego tygodnia do końca życia. W sąsiednim ośrodku knajpka z laną Łomżą, tu można sobie zamówić świeżą rybkę. Warto zabrać wieszaki na ubrania. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarek Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 22:40 Piękne miejsce. Las pełen jagód i grzybów, woda w jeziorze Gołdopiwo nalezy do najczystszych z mazurskich jezior. Nidaleko puszcza Borecka oraz wiele innych ciekawych miejsc. Zobacz najblizsze okolice Przerwanek na www.mazury.eu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zadowolona Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.unused.atman.pl 31.07.11, 19:55 Byłam z dziećmi w Świerkowej Skarpie w tym roku. Jestem zadowolona. Ośrodek kameralny, czysto, cicho, smaczne jedzenie. Piękne widoki na bardzo czyste, rybne jezioro. Dostępny sprzęt pływający, wydzielone kąpielisko. Dookoła lasy i spokój. Domki różnej klasy. Kto szuka ciszy i spokoju na pewno tam dobrze odpocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.cdma.centertel.pl 10.08.11, 18:05 Witam.Byłam w tym roku po raz pierwszy w tym ośrodku i muszę przyznać , że jestem bardzo zaskoczona miła obsługa dobre jedzenie wszystko super...Na pewno za rok z mężem wrócimy na dłużej - już nie możemy się doczekać.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikatb1 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie 31.07.15, 15:17 Piszę tu, na tym forum gdyż umieściłam opinie na stronie ośrodka i została ona usunięta a chcę ostrzec inne osoby które zdecydują sie na pobyt w tym ośrodku.Byłam OW Świerkowa Skarpa. szczerze mówiąc nie jestem do końca zadowolona. Jezioro Gołdapiwo i okolica godna polecenia. W domkach śmierdzi stęchlizną. Meble z lat 80tych-pierwsze dwa dni brzydziłam sie usiąść w fotelach ktróre tam się znajdowały. Pościel którą otrzymaliśmy była czysta-tu nie mam zastrzeżeń. Jedzenie dobre lecz ilości które tam otrzymywaliśmy przypominają racje żywieniowe w szpitalu. Nie zapomnę widoku otrzymanego śniadania dla 4 osób-4 plastry szynki i 2 salami, 4 plastry sera i po 2 plastry pomidora. Masła tyle, że niektóre osoby przynosiły swoje-tak samo z innymi produktami-obiady nie były lepsze. Nie spotkałam się z takimi ilościami jedzenia w takiego typu ośrodkach. o owocach,kawie czy czymś podobnym nie było mowy. To trochę takie wczasy dla odchudzających. czuję się oszukana za takie pieniądze które tam wydaliśmy. Osobiście nigdy juz tam nie wrócę i kilku wczasowiczów tez zadeklarowało się tak samo jak ja, że to był ich ostatni raz w tym ośrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AAA Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.17, 22:09 Co za bzdury!!! Byłam w tym ośrodku kilkukrotnie i moi rodzice jeżdżą tam co roku od chyba 10 lat. Porcja śniadaniowa, o której piszesz podawana była dla 1 osoby, a do tego coś na ciepło, np. jajecznica lub parówka - dla dorosłego faceta nie do przejedzenia. Do każdego obiadu podawany był deser w postaci jogurtu, owoców lub np. pączka. Fakt, to nie jest ośrodek dla wygodnych (dla takich są hotele ****), ale na wyposażeniu domku jest czajnik i można sobie zrobić samemu kawę i herbatę w dowolnym momencie. Za pieniądze, które tam się wydaje to jest super - sprawdź ceny u konkurencji lub w najbliższej okolicy, a potem wydawaj głupie opinie. Pozdrawia, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BWG Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.18, 12:51 rok 2018 :) spędzam wakacje w Świerkowej Skarpie od 5 lat pączka i jogurtu nigdy tam nie widziałam owoców tez nigdy :/. W tym roku nowość tzn Szwedzki stół. Jest to duży "+" wybór wędlin, rówież pieczonych sery żółte, wędzone, pleśniowy, twarożek. warzywa, pasty (jejczna) sałatki. Na ciepło jajecznica, racuchy, naleśniki, pierogi. Jadłospis o wiele bardziej urozmaicony niż w latach ubiegłych. Zawsze miałam coś dla dzieci dodatkowo do zjedzenia w domku w tym roku zupełnie nie potrzebnie. Obiady pozostały na dawnym poziomie 3+. Z zadowoleniem odkrywam nowe nie zbyt wielkie ale inwestycje w wyposażenie domków w tym roku nowe stoły i krzesła. Brak jednak wieszaków i podstawowych środków czystości. Trzeba jechać ze swoim domestosem, ścierkami. Niestety domki są sprzątane bardzo pobieżnie co wpływa na stan ich utrzymania. Tony kurzu gromadzą się na belkach w Domkach Rodzinnych. nadal jednak cena jest bardzo ok a uroki tego miejsca cisza i spokój wygrywają ze wspominanymi mankamentami. Odpowiedz Link Zgłoś
smolensk555 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie 09.04.16, 14:16 Ogólnie to typowe spartańskie warunki taki dawny PRL Odpowiedz Link Zgłoś
smolensk555 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie 09.04.16, 14:17 taki dawny PRL bez reweli Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BGW Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.16, 15:58 Byłam 2 razy w latach 2014 i 2015. Prawda jest, że nie jest to SPA, brak klubów, dyskotek, knajpek. Prawda, że ośrodek nie ma gwiazdek ;) , prawda nie ma szwedzkich stołów i kawioru :D. ALE.... cena 550/650 za tydzień z wyżywieniem to bardzo dobra cena za spokój, piękna okolicę i fakt że jeden nie wydepilowany włos na łydce nie rujnuje człowiekowi dnia. Domki są z roku na rok coraz lepiej wyposażone. Mieszkałam w domku Grań ( w drugim roku - nowa pościel, nowe materace na pięterku) Wyjazd do Świerkowej Skarpy to opcja ekonomiczna. Naprawdę trudno mi sobie wyobrazić tańszy pobyt z wyżywieniem.... malkontenci zawsze się znajdą. Kto nie chce wąchać co wieczór 50 rozpalonych grilli a lubi posiedzieć na jeziorem w ciszy i spokoju bez imprezy z płotem powinien rozważyć pobyt w Świerkowej skarpie. Jadę w tym roku. Chętnym więcej info na maila lub fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BGW Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.16, 10:21 to prawda, że w sezonie kiedy są najtańsze mogłyby pojawiać się owoce i więcej warzyw w jadłospisie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wedkarz1970 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie 25.01.17, 17:18 Witam, byłem w ośrodku w ubiegłym roku po raz pierwszy. Polecił mi go przyjaciel, który spędził tam wakacje z synem rok wcześniej. Wszystko było zgodne z jego opowieścią. Spokój, cisza to co urzekło mnie najbardziej. Cudowne widoki na jezioro, wspaniałe lasy pełne grzybów. Jako zapalony wędkarz byłem w siódmym niebie. Niewielki koszt pobytu z pełnym wyżywieniem. Nie potrzebuję luksusów więc domek w zupełności spełnił swoją rolę. Może rzeczywiście warunki nie są "gwiazdkowe", lecz czy o to w tym chodzi? Wygodnie to mam w domu. Tam jest całkowita odmiana i to jest w tym wszystkim cudowne. Do tego absolutnie fantastyczna obsługa.. To miejsce jest dla tych co pragną spokoju i ciszy. Z czystym sumieniem polecam to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: OW Świerkowa Skarpa - prosze o opinie 28.03.17, 21:12 Czy od strony ośrodka istnieje możliwość połapania z brzegu powiedzmy na pickera, czy tylko łodzie wchodzą w grę? Widzę na zdjęciach tylko jedno molo które akurat w maju może być mocno okupowane przez wędkarzy. Jadę tam pierwszy raz, czego mogę się spodziewać z rybostanu ? Przynęty "robaczane" czy raczej kukurydzo pochodne? Odpowiedz Link Zgłoś