Dodaj do ulubionych

Budowa domu w okolicy Garwolina

11.06.13, 14:53
Witam,

Chcę zbudować dom w pobliżu Garwolina (Sulbiny), nie mam jednak w tym temacie doświadczenia. Chodzi o zbudowanie domu z cegły, 2-piętrowego + oddzielny garaż.

Czy możecie polecić jakieś firmy budowlane z Garwolina? Orientowałem się wśród znajomych i polecają firmy www.budujemyomy.net/ albo zeldom.pl/

Proszę o informację.

Pozdrawiam, Radek
Obserwuj wątek
    • justak20 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 12.11.13, 08:50
      Jeśli ktoś chce wyrzucić pieniądze w błoto polecam ekipę Pawła Kota. nikt z ekipy nie ma pojecia o budownictwie - czytanie planów to dla nich czarna magia. Murują bardzo nieestetycznie, zapominając o takich szczegółach jak kominy wentylacyjne. Zostawiają po sobie mnóstwo puszek i butelek. Puszki chyba po to, żeby inwestor mógł je sprzedać a potem upić się z żalu
      • kozakw11 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 17.11.13, 09:53
        dobrze ze mówisz o tej ekipie bo zastanawialiśmy się nad nią, ponieważ mają atrakcyjną cenę. Ale właśnie coś mi w niej nie pasowało i zacząłem szukać opinii na forach. Może jeszcze ktoś się wypowie na temat ekipy Pawła k....?
        • justak20 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 17.11.13, 19:38
          szczerze u nas jest tragedia też mieszkamy w okolicy garwolina możesz przyjechać zobaczyć
        • justak20 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 17.11.13, 19:40
          i cena wcale nie była atrakcyjna tylko raczej jedna z wyższych-stwierdziliśmy, że ktoś biorać dużą kasę zrobui to dobrze, a teraz zastanawiamy się czy dalej to wykańczać. W górznie postawił chatę i pionów nie wyłapał dom do rozbiórki
          • kozakw11 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 17.11.13, 19:56
            ojej no to niezły z niego partacz. A gdzie ten dom w Górznie ?
            • kozakw11 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 17.11.13, 20:25
              Dobrze że sie trochę o nim dowiedzieliśmy i na całe szczęście nie zarezerwowaliśmy.
              • justak20 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 18.11.13, 16:05
                szkoda, że my wcześniej nie wiedzieliśmy nawet wentylacji nam nie zrobił - stwierdził, że szpary między cegłami to dodatkowa wentylacja. naprawdę załamać się idzie
              • bogdano84 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 19.09.14, 16:56
                Witam.
                Miałem kontakt z gościem , dobrze,że przeczytałem wasze opinie zastanawiałem się nad nim.
                Macie może ekipę którą warto zatrudnić.
                ??
                • bogdano84 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 19.09.14, 16:57
                  Buduje dom pod Warszawa , poszukuje rozsądnej ekipy może macie dobre doświadczenia ?
                • czapi1978 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 16.01.15, 12:58
                  No i ja dodam trzy groszę do tych opinii.Mieliśmy to nieszczęście skusić sie na ich ofertę...Ekipa amatorska, popełnili masę błędów przy budowie naszego domu, tylko część udało się naprawić...Do roboty biorą jakiś obszczymurków -chyba z pod sklepu i gówniarzy co się nudza w wakację a o stawianiu murów nie wiedzą nic.Ja jako kobieta wiedziałam więcej o zasadach budowania (prosta sprawa:wiązanie ścian!!!oni nie wiedzieli że tak się robi!!!) Masakra!!!!Biorąc tą ekipę gwarantujesz sobie wzrost wszelkich kosztów w dalszej części budowy (np. tynki na krzywe sciany itd..)
                  • stasi1 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 25.01.15, 20:45
                    tych obszczymurków to raczej bierze każda mała firma. 5 lat temu płacili im 70zł na rękę za dniówkę. Za to mogli czasami nie przyjść do pracy i nikt ichnie wyrzucał. Oczywiście bez umowy o pracę(czy zlecenie, oczywiście absencja też nie więcej niż raz w tygodniu)
    • kotpawel33 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 23.09.15, 20:23
      witam.miło że opisujecie moją pracę -na każdej budowie mam po wykonanym etapie odbiory z kierownikiem i inwestorem i dopiero rozliczenie a jakoś nie pamiętam o nie rozliczonej pracy. działam już kilka lat tylko z polecenia i dziękuję za tą reklamę -może brakuje tu prawdy ale od czego jest internet i konkurencja.
      do zobaczenia na budowie -PAWEŁ KOT
    • michal08-80 Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 23.09.15, 22:29
      ojej.. aż nie wierzę, co czytam. ja nawiązałem współpracę z panem Kotem w zeszłym roku na jesieni i jestem zadowolony. dom postawiony z pustaka h+h, ściany równe, wszystko szybko i profesjonalnie. kierownik budowy też nie miał zastrzeżeń a był kilka razy. a co do tych puszek to może ktoś pomylił ekipy? u nas nawet jednej nie znalazłem a i w czasie ich pracy byłem kilka razy i nie widziałem i nie czułem od żadnego alkoholu. a co więcej ekipa od elewacji i tynków nie miała zastrzeżeń. pozdrawiam i polecam pana Pawła
    • lenmark Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 18.03.16, 18:56
      To ja się podłącze do dyskusji czy zna ktoś dobrego elektryka do ułożenia całej instalacji w domu + odbiór w PGE ?
    • michallllllll Re: Budowa domu w okolicy Garwolina 12.10.16, 15:12
      Internet pełen jest "znawców" i "fachowców". Tak samo mnóstwo hejtu i życzliwej konkurencji. Jeśli chcecie znać obiektywną opinie o firmie Kotbud, mogę opisać współpracę na swoim przykładzie.
      W tym tygodniu zakończyliśmy budowę, której wykonawcą była firma prowadzona przez Pawła. Sama realizacja nie była łatwa ze względu na indywidualną adaptację projektu oraz ograniczenia spowodowane kolizjami z istniejącą infrastrukturą. Cała budowa, od kopania fundamentów do więźby dachowej trwała 8-9 tygodni. Całość została wykonana zgodnie z założeniami projektu i naszymi wytycznymi. Kierownik budowy nie wnosił żadnych zastrzeżeń. Podobnie ja jako inwestor nie miałem problemów.
      Zarówno szef jak i pracownicy w trakcie na pewno nie pili. Powiem więcej, jak dałem ekipie flaszkę jako "okreżne" otworzyli ją dopiero w piątek po pracy. Czystość na budowie jest pojęciem względnym. Nie da się co dzień sprzątać tak żeby wszystko było pięknie posprzątane. Tak jak się umawialiśmy, na koniec pracy ekipa zostawiła po sobie ład i porządek.
      Teraz to co najważniejsze... Cena. Faktycznie cena za usługę nie była wygórowana, ale miałem dużo tańsze propozycje. Zdecydowałem się na firmę Kotbud nie tylko ze względu na cenę ale polecił mi ich znajomy i widziałem dzieło ich pracy.
      Mam nadzieję że moja opinia będzie pomocna.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka