tadziu65 26.01.07, 07:55 Wybieram się z rodziną do Garwolina. Chcę poznać miasteczko, bo - jak wszystko się ułoży - będziemy tam mieszkać... Serdecznie Wszystkich pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beti76 Re: Chcę zobzaczyć Garwolin! 26.01.07, 13:58 ale pewny jesteś??? a tak poza tym - co moze na tyle zainteresować kogoś z zewnątrz żeby zamieszkał w Garwolinie? i dzięki za pozdrowienia Odpowiedz Link
tadziu65 Re: Chcę zobaczyć Garwolin! 26.01.07, 21:35 Zdecydowany na 100% Kupujemy mieszkanie. To taniej niż w W-wie i dla nas bardzo ważne... Blisko stolica, ale samodzielność, bez kompleksów. Wydaje mi się, że to miasto z przyszłością. Jadę na początku tygodnia zobaczyć wszystko z bliska. Od czego zacząć? Co zobaczyć? Gdzie zjeść obiad? Jak długo idzie się ze stacji PKP do centrum? Pozdrawiam raz jeszcze! Odpowiedz Link
stasi1 Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze spacer 27.01.07, 00:50 em! Chyba że lubisz rzeczywiście chodzić to więc co innego. Ja to bym się przeszedł ale kto inny to może z tą odległościom mieć problemy, jak dla mnie to chyba z 5km > Zdecydowany na 100% Kupujemy mieszkanie. To taniej niż w W-wie i dla nas bardzo > ważne... Blisko stolica, ale samodzielność, bez kompleksów. Wydaje mi się, że t > o > miasto z przyszłością. Jadę na początku tygodnia zobaczyć wszystko z bliska. Od > czego zacząć? Co zobaczyć? Gdzie zjeść obiad? Jak długo idzie się ze stacji PKP > do centrum? Pozdrawiam raz jeszcze! Odpowiedz Link
tadziu65 Re: Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze s 27.01.07, 17:28 Dzięki za informację. To rzeczywiście dość daleko... Ktoś w ogóle chodzi do miasta ze stacji? A ta kolejna stacja w stronę Dęblina? Może tam bliżej do miasta? Odpowiedz Link
krychola Re: Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze s 28.01.07, 19:25 tadziu65 napisał: > Dzięki za informację. To rzeczywiście dość daleko... Ktoś w ogóle chodzi do > miasta ze stacji? A ta kolejna stacja w stronę Dęblina? Może tam bliżej do mias > ta? Ja to bym pewnie chodził ze stacji Garwolin do miasta o tej nazwie na pieszo gdyby mi to pasoało. Mi to nie przeszkadza. Ale są autobusy ale oczywiscie to dodatkowy koszt. A nastepna stacja to juz zdecydowanie za miastem jest. A dlaczego chcesz jeździć pociągiem? Może lepiej było by do Warszawy autobusem? Odpowiedz Link
tadziu65 Re: Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze s 28.01.07, 20:11 Dlaczego pociągiem? Lubię pociągi no i mam zniżkę 38%, coś takiego... A ostanim razem regularnie jeździłem takim środkiem komunikacji 20 lat temu... Odpowiedz Link
krychola Re: Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze s 30.01.07, 12:44 Przy odpowiednim środku lokomocji mozesz mieć taniej niż w pociągu mawet ze swoją zniżką. Bus Wiki kosztuje mnie 5 zł w niedziele. A pociąg chyba bedzie to 7.90zł. Inna sprawa że ja też tak lubie jazdę pociągiem, czasami nawet za często nimi jadę > Dlaczego pociągiem? Lubię pociągi no i mam zniżkę 38%, coś takiego... A ostanim > razem regularnie jeździłem takim środkiem komunikacji 20 lat temu... Odpowiedz Link
celestynow do: Tadziu65 26.01.07, 23:34 + GARWOLIN - oficjalna witryna Urzędu Miasta Garwolin.pl + o Garwolinie Garwolin.pl//um/miastogarwolin/ogarwolinie.htm + Historia Garwolina Garwolin.pl//um/miastogarwolin/historia.htm + Herb Garwolina Garwolin.pl//um/miastogarwolin/herb.htm + Atuty Miasta Garwolin.pl//um/dlainwestorow/atutymiasta.htm + Zabytki, ciekawe miejsca Garwolin.pl//um/miastogarwolin/ciekawemiejsca.htm + Bezpieczeństwo Garwolin.pl//um/bezpieczenstwo/mcr.htm + Kultura i Sport Garwolin.pl//um/kulturaisport/csik.htm + Inwestycje Garwolin.pl//um/inwestycje/inwestycja.htm + Przedsiębiorczość Garwolin.pl//um/dlainwestorow/przedsiebiorczosc.htm + Fundusze Pomocowe Garwolin.pl//um/fundusze/funduszepomocowe.htm + Szkoły Ponadgimnazjalne Garwolin.pl//um/oswiata/ponadgimnazjalne.htm + Szkoły Wyższe Garwolin.pl//um/oswiata/wyzsze.htm + Przychodnie Zdrowia Garwolin.pl//um/sluzbazdrowia/przychodnie.htm + ROZKŁAD KURSOWANIA POCIĄGÓW Rozklad.pkp.pl + Centrum Informacji Lokalnej: 08-400 Garwolin, ul. Nadwodna 1 Godziny otwarcia - pn.-pt.: 08-20, soboty: 08-16 CIL oferuje bezpłatny dostęp do Internetu, fachową pomoc dla bezrobotnych i Przedsiębiorców, informacje w zakresie funduszy + Baza Gastronomiczna: 1) Bar BORYS - ul. Słoneczna 2) Bar DUET - ul. Cmentarna 10 3) Bar ERYK - ul. Wyszyńskiego 8 4) Bar HERMAN - ul. Kościuszki 69 5) Bar MARGO - ul. Wiejska 25c 6) Bar POMODORO - ul. Długa 2 7) Bar RUDA ZDZICHA - ul. Targowa 8) Bar SMAKOSZ - ul. Nadwodna 8 9) Bar SNACK BAR & CAFE - ul. Polska 1 10) Bar TAWERNA - ul. Wyszyńskiego 32a 11) Bar TEQUILA - ul. Polska 2 12) Bar U GOCHY - ul. Staszica 54 13) Bar Gastronomiczny - ul. Spacerowa 43 14) Bar Gastronomiczny - ul. Krótka/Zieleniak 15) Bar Gastronomiczny FOOTBALL CAFE - ul. Sportowa 34 16) Bar Uniwersalny - ul. Targowa 67 17) Bar Uniwersalny - ul. Mazowiecka 15 18) Pizzeria PRIMAVERA - ul. Kościuszki 49c 19) Wyroby Domowe - ul. Kościuszki 49j + Baza Noclegowa: 1) Hotel przy Centrum Sportu i Kultury - ul. Sportowa 34 2) Hotel ELMAR - ul. Przemysłowa 60 Odpowiedz Link
nancy08 Re: do: Tadziu65 27.01.07, 15:27 Zapomniałeś o 2 miejscach, gdzie można dobrze zjeść - Tossa i Kebab ( wbrew pozorom,nie jest to budka z kebabem;) - obie knajpki przy Kościuszki, ja chodzę tylko tam. Polecam zwłaszcza Tossę i Zestaw Gyros :) Odpowiedz Link
krychola Re: do: Tadziu65 28.01.07, 19:27 A ja polecam w Garwolinie zapiekanki! Nie ma takich dobrych nigdzie na świecie! > Zapomniałeś o 2 miejscach, gdzie można dobrze zjeść - Tossa i Kebab ( wbrew > pozorom,nie jest to budka z kebabem;) - obie knajpki przy Kościuszki, ja chodzę > > tylko tam. Polecam zwłaszcza Tossę i Zestaw Gyros :) Odpowiedz Link
monika.p6 Re: do: Tadziu65 30.01.07, 14:18 i jest jeszcze Cafe Klimaty(ul.Targowa), fajne miejsce ze smaczną pizzą:-) Odpowiedz Link
dagg Re: do: Tadziu65 27.01.07, 19:43 Jak chcesz byc od razu w "centrum" to lepiej jedz do garwolina autobusem :) Odpowiedz Link
natka71 Re: do: Tadziu65 05.02.07, 17:19 Jeżeli bardzo chcesz dojeżdżać pociągiem, to proponuję do Pilawy pośpiechem i dalej autobusem. Oczywiście wcześniej przekalkuluj sobie co jest bardziej korzystne pod względem finansowym i czasowym. Odpowiedz Link
krychola niestety ten przypadek jest bez sensu! 05.02.07, 19:40 Pośpieszny jedzie z Centralnego do Pilawy około godzine. Jest ich tylko kilka w ciagu dnia więc trzeba było by na niego czekać. Dochodzi jeszcze 20 minut autobusem do Garwolina plus przynajmniej 5 minut na przesiadkę. A cenowo wyjdzie to bardzo dużo! > Jeżeli bardzo chcesz dojeżdżać pociągiem, to proponuję do Pilawy pośpiechem i > dalej autobusem. Oczywiście wcześniej przekalkuluj sobie co jest bardziej > korzystne pod względem finansowym i czasowym. Odpowiedz Link
tadziu65 Re: do: Tadziu65 11.02.07, 00:14 Zrobiłem pewne kalkulacje... Gdybym dojeżdżał do W-wy autem kilka dni w tygodniu, to przez 20 lat na paliwo wydam około 100 tys zł. Dużo? Nie. Dużo mniej niż cena nowego mieszkania w stolicy... Wszystko przemawia za Garwolinem! Odpowiedz Link
stasi1 ale jeszcze dolicz amortyzacje za samochód. 11.02.07, 20:36 prez ten czas co spędzisz w samochodzie mógłyś coś dodatkowo zarobić. Dzieci kiedyś pójdą na studia więc koszt ich mieszkania w Warszawie też trzeba doliczyć. Chociaż za kilka lat to pewnie nie będzie się studiowało w mieście w którym się mieszka, tak jak teraz w USA > Zrobiłem pewne kalkulacje... Gdybym dojeżdżał do W-wy autem kilka dni w > tygodniu, to przez 20 lat na paliwo wydam około 100 tys zł. Dużo? Nie. Dużo > mniej niż cena nowego mieszkania w stolicy... Wszystko przemawia za Garwolinem! > Odpowiedz Link
tadziu65 Re: Hej Tadziu!! 11.02.07, 00:09 Podoba się! Co prawda pogoda na wycieczkę nie była najlepsza, ale co tam... Teraz to myślę już nie tylko o tym, że będę tam mieszkał, ale że poznam nowych ludzi, znajdę pracę i wszystko się dobrze ułoży.... Na znak sympatii kupujemy już mleko z OSM Garwolin. Smakuje :-) Odpowiedz Link
natka71 Re: Hej Tadziu!! 12.02.07, 13:20 Nie poprzestawaj na mleku. Inne produkty też są bardzo dobre np. biały ser albo serek waniliowy, pychotka. Odpowiedz Link
dagg Re: Hej Tadziu!! 12.02.07, 15:53 serek IMHO sie pogorszył :( ale twaróg i masło - nie ma lepszych :) Do tego chleb z PSSu :) Odpowiedz Link
biko8 Re: Hej Tadziu!! 12.02.07, 17:34 Nie zgodzę się z Tobą, nowe serki są znakomite. Szczegulnie czekoladowy i pieczone jabłko mi służy... chlebek z pss +produkty z osm to pychotka... nie dość, ze pyszne to jeszcze bez chemii więc zdrowe. nie mają 5 letniego terminu przydatności do sporzycia... ... no to Tadzio ma kolejny powód do przeprowadzki... Odpowiedz Link
tadziu65 Re: Hej Tadziu!! 12.02.07, 20:42 Ładnie to brzmi, dziękuję... Przeprowadzka, mam nadzieję, najpóźniej - wakacje 2008. Już myślę o chlebie, serkach, nowych Sąsiadach, spacerkach... > Nie zgodzę się z Tobą, nowe serki są znakomite. Szczegulnie czekoladowy i > pieczone jabłko mi służy... chlebek z pss +produkty z osm to pychotka... nie > dość, ze pyszne to jeszcze bez chemii więc zdrowe. nie mają 5 letniego terminu > przydatności do sporzycia... > ... no to Tadzio ma kolejny powód do przeprowadzki... Odpowiedz Link
stasi1 Re: Hej Tadziu!! 13.02.07, 09:38 to jeszcze masz czas, to do tej chwili możesz jeszcze zmienić chęć zamieszkania > Ładnie to brzmi, dziękuję... Przeprowadzka, mam nadzieję, najpóźniej - wakacje > 2008. Już myślę o chlebie, serkach, nowych Sąsiadach, spacerkach... > > > > Nie zgodzę się z Tobą, nowe serki są znakomite. Szczegulnie czekoladowy i > > > pieczone jabłko mi służy... chlebek z pss +produkty z osm to pychotka... > nie > > dość, ze pyszne to jeszcze bez chemii więc zdrowe. nie mają 5 letniego te > rminu > > przydatności do sporzycia... > > ... no to Tadzio ma kolejny powód do przeprowadzki... Odpowiedz Link
dagg Re: Hej Tadziu!! 13.02.07, 16:50 biko8 napisał: > Nie zgodzę się z Tobą, nowe serki są znakomite. Szczegulnie czekoladowy i > pieczone jabłko mi służy... chlebek z pss +produkty z osm to pychotka... nie Nie wiem jak nowe, ale waniliowy - rozwodniony jais, nie to co kiedys buu Odpowiedz Link
biko8 Re: Hej Tadziu!! 13.02.07, 21:15 Tzn. że dawno nie miałaś do czynienia z serkami z Garwolina. Od jakiegoś miesiąca serki są w nowych opakowaniach i wróciła stara-dobra jakość. Dowiadywałem się w sklepie mleczarskim i tam mi powiedzieli, że w ostatnim czasie serki waniliowe były produkowane w mleczarnii w Sosnowcu. Niestety jakość nie była zadowalającą stąd decyzja o ponownej produkcji w garwolinie. Zmienili jeszcze opakowanie, dodali inne smaki i jest dobrze. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Hej Tadziu!! 14.02.07, 22:54 To ciekawe czemu produkowali je w Sosnowcu? A ja też coś takiego na jakimś opakowaniu wyczytałem. To może w okolicy już nie ma mleka? > Tzn. że dawno nie miałaś do czynienia z serkami z Garwolina. Od jakiegoś > miesiąca serki są w nowych opakowaniach i wróciła stara-dobra jakość. > Dowiadywałem się w sklepie mleczarskim i tam mi powiedzieli, że w ostatnim > czasie serki waniliowe były produkowane w mleczarnii w Sosnowcu. Niestety > jakość nie była zadowalającą stąd decyzja o ponownej produkcji w garwolinie. > Zmienili jeszcze opakowanie, dodali inne smaki i jest dobrze. Odpowiedz Link
dagg Re: Hej Tadziu!! 15.02.07, 13:10 Jestem na bieżaco, bo moje dziecko jest w rozpaczy, ze juz nie ma srekow z pajacykiem. Moim zdaniem nowe wcale nie sa takie jak te stare (mowie tylko o waniliowym). A produkowali w Sosnowcu, bo tu mieli za duzo pracy. Moim zdaniem "rozwodnienie" to oszczednosc - tluka masowe. Pierwszy serek w nowym opakowaniu nie roznil sie od tego z Sosnowca, zobaczymy jak następne. Oby tak jak kiedys :) Odpowiedz Link
stasi1 Re: Hej Tadziu!! 18.02.07, 10:59 Kiedyś sporo jadłem serków z Garwolina, teraz już praktycznie wcale. Ale raczej to jest wina t ego że teraz nie jem w ogóle(ale może nie jem dlatego że one zrobiły się kiepskie?) > Jestem na bieżaco, bo moje dziecko jest w rozpaczy, ze juz nie ma srekow z > pajacykiem. Moim zdaniem nowe wcale nie sa takie jak te stare (mowie tylko o > waniliowym). A produkowali w Sosnowcu, bo tu mieli za duzo pracy. Moim zdaniem > "rozwodnienie" to oszczednosc - tluka masowe. Pierwszy serek w nowym opakowaniu > nie roznil sie od tego z Sosnowca, zobaczymy jak następne. Oby tak jak kiedys : > ) Odpowiedz Link
krychola i zapiekanki! 12.02.07, 20:24 dagg napisała: > > serek IMHO sie pogorszył :( > ale twaróg i masło - nie ma lepszych :) > Do tego chleb z PSSu :) Odpowiedz Link
krychola Re: i zapiekanki! 19.02.07, 20:07 Tak ogólnie. Warszawskie wcale się nie umywają do tych z Garwolina. Tylko mają jeden problem, te warzywa które nie chcą się trzymać bułki. Moze dlatego że ich jest za dużo? > Zapiekanki tak :) koło PKSu? Odpowiedz Link