Dodaj do ulubionych

Chcę zobzaczyć Garwolin!

26.01.07, 07:55
Wybieram się z rodziną do Garwolina. Chcę poznać miasteczko, bo - jak wszystko
się ułoży - będziemy tam mieszkać... Serdecznie Wszystkich pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • beti76 Re: Chcę zobzaczyć Garwolin! 26.01.07, 13:58
      ale pewny jesteś???

a tak poza tym - co moze na tyle zainteresować kogoś z zewnątrz żeby zamieszkał
      w Garwolinie?
      i dzięki za pozdrowienia
      • tadziu65 Re: Chcę zobaczyć Garwolin! 26.01.07, 21:35
        Zdecydowany na 100% Kupujemy mieszkanie. To taniej niż w W-wie i dla nas bardzo
        ważne... Blisko stolica, ale samodzielność, bez kompleksów. Wydaje mi się, że to
        miasto z przyszłością. Jadę na początku tygodnia zobaczyć wszystko z bliska. Od
        czego zacząć? Co zobaczyć? Gdzie zjeść obiad? Jak długo idzie się ze stacji PKP
        do centrum? Pozdrawiam raz jeszcze!
        • stasi1 Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze spacer 27.01.07, 00:50
          em! Chyba że lubisz rzeczywiście chodzić to więc co innego. Ja to bym się
          przeszedł ale kto inny to może z tą odległościom mieć problemy, jak dla mnie to
          chyba z 5km

> Zdecydowany na 100% Kupujemy mieszkanie. To taniej niż w W-wie i dla nas
          bardzo
          > ważne... Blisko stolica, ale samodzielność, bez kompleksów. Wydaje mi się, że
          t
          > o
          > miasto z przyszłością. Jadę na początku tygodnia zobaczyć wszystko z bliska.
          Od
          > czego zacząć? Co zobaczyć? Gdzie zjeść obiad? Jak długo idzie się ze stacji
          PKP
          > do centrum? Pozdrawiam raz jeszcze!
          • tadziu65 Re: Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze s 27.01.07, 17:28
            Dzięki za informację. To rzeczywiście dość daleko... Ktoś w ogóle chodzi do
            miasta ze stacji? A ta kolejna stacja w stronę Dęblina? Może tam bliżej do miasta?
            • krychola Re: Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze s 28.01.07, 19:25
              tadziu65 napisał:

> Dzięki za informację. To rzeczywiście dość daleko... Ktoś w ogóle chodzi do
              > miasta ze stacji? A ta kolejna stacja w stronę Dęblina? Może tam bliżej do
              mias
              > ta?

Ja to bym pewnie chodził ze stacji Garwolin do miasta o tej nazwie na pieszo
              gdyby mi to pasoało. Mi to nie przeszkadza. Ale są autobusy ale oczywiscie to
              dodatkowy koszt. A nastepna stacja to juz zdecydowanie za miastem jest. A
              dlaczego chcesz jeździć pociągiem? Może lepiej było by do Warszawy autobusem?
              • tadziu65 Re: Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze s 28.01.07, 20:11
                Dlaczego pociągiem? Lubię pociągi no i mam zniżkę 38%, coś takiego... A ostanim
                razem regularnie jeździłem takim środkiem komunikacji 20 lat temu...
                • krychola Re: Ze stacji PKP to raczej daj sobie spokój ze s 30.01.07, 12:44
                  Przy odpowiednim środku lokomocji mozesz mieć taniej niż w pociągu mawet ze
                  swoją zniżką. Bus Wiki kosztuje mnie 5 zł w niedziele. A pociąg chyba bedzie to
                  7.90zł. Inna sprawa że ja też tak lubie jazdę pociągiem, czasami nawet za
                  często nimi jadę

> Dlaczego pociągiem? Lubię pociągi no i mam zniżkę 38%, coś takiego... A
                  ostanim
                  > razem regularnie jeździłem takim środkiem komunikacji 20 lat temu...
    • celestynow do: Tadziu65 26.01.07, 23:34
      + GARWOLIN - oficjalna witryna Urzędu Miasta Garwolin.pl
      + o Garwolinie Garwolin.pl//um/miastogarwolin/ogarwolinie.htm
      + Historia Garwolina Garwolin.pl//um/miastogarwolin/historia.htm
      + Herb Garwolina Garwolin.pl//um/miastogarwolin/herb.htm
      + Atuty Miasta Garwolin.pl//um/dlainwestorow/atutymiasta.htm
      + Zabytki, ciekawe miejsca Garwolin.pl//um/miastogarwolin/ciekawemiejsca.htm
      + Bezpieczeństwo Garwolin.pl//um/bezpieczenstwo/mcr.htm
      + Kultura i Sport Garwolin.pl//um/kulturaisport/csik.htm
      + Inwestycje Garwolin.pl//um/inwestycje/inwestycja.htm
      + Przedsiębiorczość Garwolin.pl//um/dlainwestorow/przedsiebiorczosc.htm
      + Fundusze Pomocowe Garwolin.pl//um/fundusze/funduszepomocowe.htm
      + Szkoły Ponadgimnazjalne Garwolin.pl//um/oswiata/ponadgimnazjalne.htm
      + Szkoły Wyższe Garwolin.pl//um/oswiata/wyzsze.htm
      + Przychodnie Zdrowia Garwolin.pl//um/sluzbazdrowia/przychodnie.htm
      + ROZKŁAD KURSOWANIA POCIĄGÓW Rozklad.pkp.pl

+ Centrum Informacji Lokalnej: 08-400 Garwolin, ul. Nadwodna 1
      Godziny otwarcia - pn.-pt.: 08-20, soboty: 08-16
      CIL oferuje bezpłatny dostęp do Internetu, fachową pomoc dla bezrobotnych i
      Przedsiębiorców, informacje w zakresie funduszy

+ Baza Gastronomiczna:
      1) Bar BORYS - ul. Słoneczna
      2) Bar DUET - ul. Cmentarna 10
      3) Bar ERYK - ul. Wyszyńskiego 8
      4) Bar HERMAN - ul. Kościuszki 69
      5) Bar MARGO - ul. Wiejska 25c
      6) Bar POMODORO - ul. Długa 2
      7) Bar RUDA ZDZICHA - ul. Targowa
      8) Bar SMAKOSZ - ul. Nadwodna 8
      9) Bar SNACK BAR & CAFE - ul. Polska 1
      10) Bar TAWERNA - ul. Wyszyńskiego 32a
      11) Bar TEQUILA - ul. Polska 2
      12) Bar U GOCHY - ul. Staszica 54
      13) Bar Gastronomiczny - ul. Spacerowa 43
      14) Bar Gastronomiczny - ul. Krótka/Zieleniak
      15) Bar Gastronomiczny FOOTBALL CAFE - ul. Sportowa 34
      16) Bar Uniwersalny - ul. Targowa 67
      17) Bar Uniwersalny - ul. Mazowiecka 15
      18) Pizzeria PRIMAVERA - ul. Kościuszki 49c
      19) Wyroby Domowe - ul. Kościuszki 49j

+ Baza Noclegowa:
      1) Hotel przy Centrum Sportu i Kultury - ul. Sportowa 34
      2) Hotel ELMAR - ul. Przemysłowa 60
      • stasi1 To w Garwolinie nawet dużo tych barów jest! 27.01.07, 00:51
      • nancy08 Re: do: Tadziu65 27.01.07, 15:27
        Zapomniałeś o 2 miejscach, gdzie można dobrze zjeść - Tossa i Kebab ( wbrew
        pozorom,nie jest to budka z kebabem;) - obie knajpki przy Kościuszki, ja chodzę
        tylko tam. Polecam zwłaszcza Tossę i Zestaw Gyros :)
        • tadziu65 Re: do: Tadziu65 27.01.07, 17:32
          Dzięki. Spróbuję Gyros'a...
        • krychola Re: do: Tadziu65 28.01.07, 19:27
          A ja polecam w Garwolinie zapiekanki! Nie ma takich dobrych nigdzie na świecie!

> Zapomniałeś o 2 miejscach, gdzie można dobrze zjeść - Tossa i Kebab ( wbrew
          > pozorom,nie jest to budka z kebabem;) - obie knajpki przy Kościuszki, ja
          chodzę
          >
          > tylko tam. Polecam zwłaszcza Tossę i Zestaw Gyros :)
          • monika.p6 Re: do: Tadziu65 30.01.07, 14:18
            i jest jeszcze Cafe Klimaty(ul.Targowa), fajne miejsce ze smaczną pizzą:-)
      • tadziu65 Re: do: Tadziu65 27.01.07, 17:30
        Dzięki! To bardzo bogata informacja!
        • dagg Re: do: Tadziu65 27.01.07, 19:43
          Jak chcesz byc od razu w "centrum" to lepiej jedz do garwolina autobusem :)
          • natka71 Re: do: Tadziu65 05.02.07, 17:19
            Jeżeli bardzo chcesz dojeżdżać pociągiem, to proponuję do Pilawy pośpiechem i
            dalej autobusem. Oczywiście wcześniej przekalkuluj sobie co jest bardziej
            korzystne pod względem finansowym i czasowym.
            • krychola niestety ten przypadek jest bez sensu! 05.02.07, 19:40
              Pośpieszny jedzie z Centralnego do Pilawy około godzine. Jest ich tylko kilka w
              ciagu dnia więc trzeba było by na niego czekać. Dochodzi jeszcze 20 minut
              autobusem do Garwolina plus przynajmniej 5 minut na przesiadkę. A cenowo
              wyjdzie to bardzo dużo!

> Jeżeli bardzo chcesz dojeżdżać pociągiem, to proponuję do Pilawy pośpiechem i
              > dalej autobusem. Oczywiście wcześniej przekalkuluj sobie co jest bardziej
              > korzystne pod względem finansowym i czasowym.
            • tadziu65 Re: do: Tadziu65 11.02.07, 00:14
              Zrobiłem pewne kalkulacje... Gdybym dojeżdżał do W-wy autem kilka dni w
              tygodniu, to przez 20 lat na paliwo wydam około 100 tys zł. Dużo? Nie. Dużo
              mniej niż cena nowego mieszkania w stolicy... Wszystko przemawia za Garwolinem!
              • stasi1 ale jeszcze dolicz amortyzacje za samochód. 11.02.07, 20:36
                prez ten czas co spędzisz w samochodzie mógłyś coś dodatkowo zarobić. Dzieci
                kiedyś pójdą na studia więc koszt ich mieszkania w Warszawie też trzeba
                doliczyć. Chociaż za kilka lat to pewnie nie będzie się studiowało w mieście w
                którym się mieszka, tak jak teraz w USA

> Zrobiłem pewne kalkulacje... Gdybym dojeżdżał do W-wy autem kilka dni w
                > tygodniu, to przez 20 lat na paliwo wydam około 100 tys zł. Dużo? Nie. Dużo
                > mniej niż cena nowego mieszkania w stolicy... Wszystko przemawia za
                Garwolinem!
                >
    • dagg Hej Tadziu!! 06.02.07, 17:23
      i jak Ci sie Garwolin podoba?
      • tadziu65 Re: Hej Tadziu!! 11.02.07, 00:09
        Podoba się! Co prawda pogoda na wycieczkę nie była najlepsza, ale co tam...
        Teraz to myślę już nie tylko o tym, że będę tam mieszkał, ale że poznam nowych
        ludzi, znajdę pracę i wszystko się dobrze ułoży.... Na znak sympatii kupujemy
        już mleko z OSM Garwolin. Smakuje :-)
        • natka71 Re: Hej Tadziu!! 12.02.07, 13:20
          Nie poprzestawaj na mleku. Inne produkty też są bardzo dobre np. biały ser albo
          serek waniliowy, pychotka.
          • dagg Re: Hej Tadziu!! 12.02.07, 15:53

serek IMHO sie pogorszył :(
            ale twaróg i masło - nie ma lepszych :)
            Do tego chleb z PSSu :)
            • biko8 Re: Hej Tadziu!! 12.02.07, 17:34
              Nie zgodzę się z Tobą, nowe serki są znakomite. Szczegulnie czekoladowy i
              pieczone jabłko mi służy... chlebek z pss +produkty z osm to pychotka... nie
              dość, ze pyszne to jeszcze bez chemii więc zdrowe. nie mają 5 letniego terminu
              przydatności do sporzycia...
              ... no to Tadzio ma kolejny powód do przeprowadzki...
              • tadziu65 Re: Hej Tadziu!! 12.02.07, 20:42
                Ładnie to brzmi, dziękuję... Przeprowadzka, mam nadzieję, najpóźniej - wakacje
                2008. Już myślę o chlebie, serkach, nowych Sąsiadach, spacerkach...

> Nie zgodzę się z Tobą, nowe serki są znakomite. Szczegulnie czekoladowy i
                > pieczone jabłko mi służy... chlebek z pss +produkty z osm to pychotka... nie
                > dość, ze pyszne to jeszcze bez chemii więc zdrowe. nie mają 5 letniego terminu
                > przydatności do sporzycia...
                > ... no to Tadzio ma kolejny powód do przeprowadzki...
                • stasi1 Re: Hej Tadziu!! 13.02.07, 09:38
                  to jeszcze masz czas, to do tej chwili możesz jeszcze zmienić chęć zamieszkania

> Ładnie to brzmi, dziękuję... Przeprowadzka, mam nadzieję, najpóźniej - wakacje
                  > 2008. Już myślę o chlebie, serkach, nowych Sąsiadach, spacerkach...
                  >
                  >
                  > > Nie zgodzę się z Tobą, nowe serki są znakomite. Szczegulnie czekoladowy i
                  >
                  > > pieczone jabłko mi służy... chlebek z pss +produkty z osm to pychotka...
                  > nie
                  > > dość, ze pyszne to jeszcze bez chemii więc zdrowe. nie mają 5 letniego te
                  > rminu
                  > > przydatności do sporzycia...
                  > > ... no to Tadzio ma kolejny powód do przeprowadzki...
              • dagg Re: Hej Tadziu!! 13.02.07, 16:50
                biko8 napisał:

> Nie zgodzę się z Tobą, nowe serki są znakomite. Szczegulnie czekoladowy i
                > pieczone jabłko mi służy... chlebek z pss +produkty z osm to pychotka... nie

Nie wiem jak nowe, ale waniliowy - rozwodniony jais, nie to co kiedys buu
                • biko8 Re: Hej Tadziu!! 13.02.07, 21:15
                  Tzn. że dawno nie miałaś do czynienia z serkami z Garwolina. Od jakiegoś
                  miesiąca serki są w nowych opakowaniach i wróciła stara-dobra jakość.
                  Dowiadywałem się w sklepie mleczarskim i tam mi powiedzieli, że w ostatnim
                  czasie serki waniliowe były produkowane w mleczarnii w Sosnowcu. Niestety
                  jakość nie była zadowalającą stąd decyzja o ponownej produkcji w garwolinie.
                  Zmienili jeszcze opakowanie, dodali inne smaki i jest dobrze.
                  • stasi1 Re: Hej Tadziu!! 14.02.07, 22:54
                    To ciekawe czemu produkowali je w Sosnowcu? A ja też coś takiego na jakimś
                    opakowaniu wyczytałem. To może w okolicy już nie ma mleka?

> Tzn. że dawno nie miałaś do czynienia z serkami z Garwolina. Od jakiegoś
                    > miesiąca serki są w nowych opakowaniach i wróciła stara-dobra jakość.
                    > Dowiadywałem się w sklepie mleczarskim i tam mi powiedzieli, że w ostatnim
                    > czasie serki waniliowe były produkowane w mleczarnii w Sosnowcu. Niestety
                    > jakość nie była zadowalającą stąd decyzja o ponownej produkcji w garwolinie.
                    > Zmienili jeszcze opakowanie, dodali inne smaki i jest dobrze.
                    • dagg Re: Hej Tadziu!! 15.02.07, 13:10
                      Jestem na bieżaco, bo moje dziecko jest w rozpaczy, ze juz nie ma srekow z
                      pajacykiem. Moim zdaniem nowe wcale nie sa takie jak te stare (mowie tylko o
                      waniliowym). A produkowali w Sosnowcu, bo tu mieli za duzo pracy. Moim zdaniem
                      "rozwodnienie" to oszczednosc - tluka masowe. Pierwszy serek w nowym opakowaniu
                      nie roznil sie od tego z Sosnowca, zobaczymy jak następne. Oby tak jak kiedys :)
                      • stasi1 Re: Hej Tadziu!! 18.02.07, 10:59
                        Kiedyś sporo jadłem serków z Garwolina, teraz już praktycznie wcale. Ale raczej
                        to jest wina t ego że teraz nie jem w ogóle(ale może nie jem dlatego że one
                        zrobiły się kiepskie?)

> Jestem na bieżaco, bo moje dziecko jest w rozpaczy, ze juz nie ma srekow z
                        > pajacykiem. Moim zdaniem nowe wcale nie sa takie jak te stare (mowie tylko o
                        > waniliowym). A produkowali w Sosnowcu, bo tu mieli za duzo pracy. Moim zdaniem
                        > "rozwodnienie" to oszczednosc - tluka masowe. Pierwszy serek w nowym
                        opakowaniu
                        > nie roznil sie od tego z Sosnowca, zobaczymy jak następne. Oby tak jak
                        kiedys :
                        > )
            • krychola i zapiekanki! 12.02.07, 20:24
              dagg napisała:

>
              > serek IMHO sie pogorszył :(
              > ale twaróg i masło - nie ma lepszych :)
              > Do tego chleb z PSSu :)
              • dagg Re: i zapiekanki! 15.02.07, 13:10
                Zapiekanki tak :) koło PKSu?
                • krychola Re: i zapiekanki! 19.02.07, 20:07
                  Tak ogólnie. Warszawskie wcale się nie umywają do tych z Garwolina. Tylko mają
                  jeden problem, te warzywa które nie chcą się trzymać bułki. Moze dlatego że ich
                  jest za dużo?

> Zapiekanki tak :) koło PKSu?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka