Dodaj do ulubionych

Czy drogo za biuro rachunkowe?

02.08.07, 08:45
Od kilku miesięcy prowadzę działalność gospodarczą.Rozliczanie faktur
zleciłam jednemu z biur rach.za 300 zł + VAT msc.jestem płatnikiem VAT i
srednio w m-cu mam 5-8 faktur. Czy uważacie, że opłata jest "normalna"?
Obserwuj wątek
    • utka2 Re: Czy drogo za biuro rachunkowe? 02.08.07, 09:14
      5-8 faktur sprzedaży, czy wszystkich????
      i ilu pracowników?
    • stasi1 Jest to dużo 02.08.07, 09:28
      właśnie na GG zapytałem się znajomej która rozlicza małe firmy. Ona bierze za
      taką pracę 100zł. Chyba że u Ciebie coś specjalnego jest. A później dostałem
      dopisek:
      jesli do chodzi do tego ZUS; na rynku ceny wahaja sie od 200-400 dla malutkich
      firm.
      Ale to są ceny z Warszawy

> Od kilku miesięcy prowadzę działalność gospodarczą.Rozliczanie faktur
      > zleciłam jednemu z biur rach.za 300 zł + VAT msc.jestem płatnikiem VAT i
      > srednio w m-cu mam 5-8 faktur. Czy uważacie, że opłata jest "normalna"?
      • natalia553 Re: Jest to dużo 02.08.07, 09:56
        To faktycznie jest różnica. Nie mam nic specjalnego jesli chodzi o rozliczenie,
        faktur zakupowych i wystawionych przeze mnie jest w sumie ok 10 miesięcznie i
        do tej pory tylko ode mnie płacona była składka do ZUS na ubezp.zdrowotne. Od
        tego miesiąca chciałam zatrudnic dodatkową osobę.Jestem zniechęcona do tego
        biura, gdyż księgowa nie chce mi nawet doradzić czy bardziej korzystnie byłoby
        zatrudnić kogoś na 3/4 etatu czy na cały etat. Wszystko musze dowiadywac się
        sama i stąd moje pytanie czy 366 zł to nie jest zbyt wygórowana stawka.
        • utka2 Re: Jest to dużo 02.08.07, 10:24
          powiem ci, ze bulisz jak za zboże

no chyba, ze biura w Garwolinie mają po prostu minimalną cenę, którą jest 300 zł
          netto i nieważne, czy masz 8 czy 30 faktur miesięcznie - bo 30 to nadal bardzo
          mała liczba.

I chyba wiem w którym biurze masz papiery.

• natalia553 Re: Jest to dużo 02.08.07, 10:50
            A może mogłabys mi podpowiedzieć gdzie w Garwolinie znajdę tańsze biuro i
            przede wszystkim z milszą obsługą?
            • utka2 Re: Jest to dużo 02.08.07, 10:59
              ponieważ zajmuje się tym czym sie zajmuje, to żadne biuro nie było mi potrzebne.
              Więc chyba nie pomoge.
        • stasi1 ale to chyba Ty powinnaś wiedzieć czy ta dodatkowa 04.08.07, 10:35
          osoba jest Ci potrzebna na cały , czy też na 3/4 etatu. Chyba prócz tego że
          cały etat nie może być niższy niz minimalna krajowa to nie ma różnicy, zresztą
          się spytam
        • stasi1 samo księgowanie 3/4 etatu czy też całego 04.08.07, 11:14
          nie ma znaczenia

> To faktycznie jest różnica. Nie mam nic specjalnego jesli chodzi o
          rozliczenie,
          >
          > faktur zakupowych i wystawionych przeze mnie jest w sumie ok 10 miesięcznie i
          > do tej pory tylko ode mnie płacona była składka do ZUS na ubezp.zdrowotne. Od
          > tego miesiąca chciałam zatrudnic dodatkową osobę.Jestem zniechęcona do tego
          > biura, gdyż księgowa nie chce mi nawet doradzić czy bardziej korzystnie
          byłoby
          > zatrudnić kogoś na 3/4 etatu czy na cały etat. Wszystko musze dowiadywac się
          > sama i stąd moje pytanie czy 366 zł to nie jest zbyt wygórowana stawka.
    • osa07 Re: Czy drogo za biuro rachunkowe? 03.08.07, 08:31
      Każde biuro ma swoje stawki.A najważniejsze jest to żeby Ci dobrze doradzali co
      jest dla Ciebie korzystne co nie itp......I oczywiści miła obsługa.
      • kuciolek Re: Czy drogo za biuro rachunkowe? 08.08.07, 13:34
        A dlaczego tak uparcie biuro rachunkowe?Jest dużo osób, które znają się na tym,
        nie prowadząc biura.Wiem,że mają niższe stawki.Popytaj znajomych.Każdemu pewnie
        ktoś robi albo pomaga.nawet Ci, co robia sobie sami dokumenty, musza czasem
        korzystać z podpowiedzi kogoś, ktoma wiedzę na ten temat.Możesz takiej osobie
        zaproponować prowadzenie i ponegocjować cenę.Przemyśl sobie.
    • stasi1 Dobra rada, szkoda że tak późno i nie to miejsce 22.01.18, 12:19
      Ten wątek był 10 lat temu i chodziło o Garwolin. Chociaż usługi księgowe można prowadzić zdalnie ale komu to potrzebne z 10 fakturami co miesiąc?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka