Dodaj do ulubionych

dobry dom Warszawa lub okolice

03.10.10, 21:19
Witam,
szukam dobrego domu dla mojego Taty (ogólnie dla mnie temat to masakra, ale nie mam wyjścia). Tata zaczął być leżący, początek odleżyn. Zależy mi na domu, gdzie by z nim ćwiczono trochę, bo moim zdaniem ma potencjał, by wydobrzeć jeszcze. ma demencję starczą, nie jest agresywny.
Czy to jest też normalne, że w takim domu wszystko trzeba dowieźć? nawet gąbkę do mycia, kubek z dzióbkiem, wszelkie maści pielęgnacyjne???

Chodzi mi o dom z łóżkami szpitalnymi, dobrą opieką, możliwością jeżdżenia wózkiem, ale niekoniecznie jakieś ogromne luksusy. W cenie takiej od 1600 do 2000 zł.

Bardzo proszę o pomoc,

mój mail:
ricorda@wp.pl

Kasia.
Obserwuj wątek
    • domopieki2012 Re: dobry dom Warszawa lub okolice 17.10.11, 12:30
      Za takie pieniądze nie znajdzesz domu, w ktorym twoj tata bedzie mial opieke jakiej oczekujesz. Niestety, taka jest rzeczywistosc i dlatego (myslac takze o naszej starosci) juz teraz przystępujemy do dzialania. Poki mamy jeszcze sily, bo pozniej bedzie za pozno.
    • magdallena1967 Re: dobry dom Warszawa lub okolice 16.08.12, 20:28
      Ja osobiście miałam duży dylemat kiedy musiałam podjąć decyzję o oddaniu mamy do domu opieki. Teraz jednak wiem, że to było najlepsze rozwiązanie, a co więcej tego zdania jest również moja mama. Opiekunki, które przychodziły do nas do domu nie zawsze były przyjaźnie nastawione i odpowiednio wykwalifikowane. Teraz mama mieszka w pięknym domu, w malowniczej okolicy. Dodatkowo ma kontakt z wieloma osobami w swoim wieku, a to bardzo ważne. Sądzę, że jeżeli tylko dom jest dobrze wybrany to wszyscy są zadowoleni z takiego rozwiązania. Wejdźcie na stronę i sami oceńcie czy w takim miejscu można być nieszczęśliwym.
      www.gorskidomseniora.pl
    • pola-apola Re: dobry dom Warszawa lub okolice 29.01.13, 17:51
      "Dom Opieki Olimp jest najlepszym miejscem na jakie trafiliśmy podczas długich poszukiwań odpowiedniego miejsca dla naszego Taty. Znaleźliśmy tam wyrozumiałość, ludzi życzliwych i chętnych do pomocy. Tata nie jest łatwym człowiekiem, a tam znalazł ciszę i spokój którego bardzo potrzebował. Podczas krótkich wypadów do nas mówi, że on już wrócił by do do domu ( tak mówi o Olimpie ) i prosi aby go odwieźć. Dlatego z pełnym znaczeniem tych słów "gorąco polecam" ten dom opieki oraz bardzo dziękuję wszystkim jego pracownikom a przede wszystkim Pani Teresie za zrozumienie i zaangażowanie w życie mojego taty""

To jedna z wielu opinii o naszym domu opieki (do wglądu w oryginale w naszych domach). Jeśli szukacie Państwo odpowiedniego miejsca dla swoich bliskich prowadzonego przez odpowiedzialny i doświadczony personel to zapraszamy na naszą stronę internetową Dom Opieki Warszawa

Wszystkie nasze domy opieki zlokalizowane są w Warszawie i okolicach.

Zapraszamy do odwiedzenia naszych domów!
    • marysia1234t Re: dobry dom Warszawa lub okolice 19.11.16, 12:57
      Witam,stan zdrowia mojej mamy zmusił mnie do podjecia decyzji i umieszczenia jej w Domu Opieki bardzo długo zastanawiałam się czy podjełam dobrą decyzje, czy znalazłam odpowiednie miejsce. Szukałam bardzo długa szukając opinii wśród znajomych jak również internecie. Miałyśmy z mama bardzo dużo szczęscia znalazłam idealny dom w którym moja mama bardzo dobrze się czuje jest zadowolona, ma bardzo dobrą opiekę pielęgniarek jak również opiekunek. Panie są bardzo życzliwie nastawione do osób starszych służą pomocą w każdej chwili. Mama bardzo chawali sobie jedzenie chociaż jest osobą która jest bardzo wybredna, bardzo chętnie uczestniczy w zajęciach maluje, rysuje, gra w gry planszowe. Uczestniczy w rehabilitacji. Atmosfera panująca w domu sprawia że nie czuje się żle chciaż jest z dala od bliskich jej osób . Do ośrodka przychodzi również ksiądz co jest bardzo ważne dla mojej mamy ponieważ jest osobą wierzącą. Z całego serca mogę polecic ten dom jeżeli borykają się Państwo z podobnym problemem który ja miałam troska o dobro bliskiej osoby.

SENIOR MED Sp. z o.o. Sp.K.
      Ul. Chabrowa 10
      05-462 Wiązowna
      www.seniormed.waw.pl/
      biuro@seniormed.waw.pl
      501 337 147
      Z całego serca polecam.
    • maciej_maciej81 Re: dobry dom Warszawa lub okolice 25.11.16, 11:33
      Ja w 100% polecam nowoczesny oddany do użytku w 2013 r. dom opieki " Sielanka" zlokalizowany w Łomiankach pod Warszawą dom-opieki-sielanka.pl/dom-opieki/ Oddaliśmy tatę na pobyt krótkoterminowy, ponieważ taka była potrzeba i teraz ponownie już na stałe. Budynek nie ma ograniczeń architektonicznych, winda szerokie korytarze i spokojna okolica Parku Kampinowskiego która również pozytywnie na poprawę zdrowia. Polecam
    • natulana Re: dobry dom Warszawa lub okolice 20.02.19, 17:37
      ja też szukam domu opieki dla babci
    • sobczaksss Re: dobry dom Warszawa lub okolice 20.02.19, 18:13
      A Nowy Dwór Mazowiecki też wchodzi w grę? Ja mam tam ciotkę, jest w domu opieki DOM RODZINNY. Całkiem przyjazne miejsce, warunki tam mają naprawdę spoko, ciekawe zajęcia im organizują. Ciotka w sumie się nigdy na nic nie skarży jak ją odwiedzam.

• liszok008 Re: dobry dom Warszawa lub okolice 28.02.19, 22:06
      Polecam Pielęgniarski Dom Opieki Złota Ostoja w Czosnowie pod Warszawą. Blisko Puszczy kampinoskiej, wśród natury. Mają świetnie wyszkolony personel i bardzo życzliwy. Polecam, bo dzięki temu miejscu tata jest szczęśliwy
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka